de a te motiva pe tine și pe ceilalți

Diana Țâmpu

X moduri

............. Tel: 0724............ 14 Exercițiu: Mi-am dorit întotdeauna să.........................Cuprins Preambul ...... copiate în orice formă fără acordul fotografului...................ro Design: Claudia Spiridon Webdesign & Dvelopment www............... 3 Motivează-te pentru o schimbare ............... 8 Citate motivaționale ............ 7 Motivează-te pentru Rezolvarea Conflictelor ... All rights reserved Ele nu pot fi reproduse..dianatampu...................................250......................ro www.............. 13 Motivează-ți Succesul ....... 10 Motivează-ți Creativitatea ........................883 E-mail: cochinacristian@gmail...........clahoodia.................com All rights reserved Fotografii (C) Copyright Cristian Cochină........................................................ publicate...... 16 X moduri de a te motiva pe tine și pe ceilalți Autor: Diana Țâmpu motivare@diantampu......com .................. 3 Cum funcționează oamenii de succes ...............................com E-mail: contact@clahoodia..... 11 Motivează-ți Procesul Decizional .............

Nu e nimic în neregulă cu acest bine. IBM avea din ce în ce mai mult în vedere producția de computere personale sau PC-uri. Succes! Există două lucruri care îi motivează pe oameni pentru a avea succes: inspirația și disperarea. întrucât întrezărea o mare piață de dezvoltare pentru ele. însă mi-am dat seama că nu e cel mai bun cuvânt pentru a-mi descrie starea. În 1980. Poate cineva își va găsi o singura modalitatea de motivare în cele ce urmează. Vă spun un secret numărul maxim de modalități de motivare pe care îl veți găsi în acest ebook este de 47. un sistem numit CP/M. dar cu siguranță s-a întâmplat cu mult timp în urmă. ar trebui să afirmăm că facem excelent. Bine. un bărbat pe nume Gary Kildall a realizat primul sistem de operare pentru computerul personal. a fost primul mod în care eu m-am motivat să termin doctoratul. Când ești concediat. citești Ce culoare are paraşuta ta. Probabil prima întrebare care îți vine în minte este de ce ”X moduri” și nu un număr exact 5-7-9-100. În 1973. inventatorul instantaneului fotografic și fondatorul Corporației Polaroid. tu?. Restul a fost pur și simplu Excelent! . Acest fapt i-a dat lui Land ideea să includă procedeul developării chiar în aparatul de fotografiat. așa cum este posibil ca o altă persoană să găsească 10. ce mai faci?. atunci ești parte din rezultat. Preambul Nu-mi amintesc exact când am spus pentru prima dată excelent. citești X moduri de a te motiva pe tine și pe ceilalţi.Cum funcționează oamenii de succes Când aștepți un copil citești La ce să te aștepți când aștepți un copil. Afirmația că fac excelent. Fetița sa dorea să vadă imediat o poză cu ea și și-a întrebat tatăl de ce developarea fotografiilor dura atât de mult. Când simți că e nevoie de o schimbare în viața ta. Dacă ne dorim să trăim din plin. Crescută în Bacău și mutându-mă după aceea în București am avut ca orice om. Varianta inspirației îi corespunde doctorului Edwin Land. Pentru că pentru fiecare dintre voi răspunsul va fi altul. parte de multe conversații de genul: Diana. Dacă nu ești parte din soluție.

Cunoaștem cu toții acum acest program: MS-DOS. să își lărgească rețeaua de parteneri – rămânând în istorie doar unul dintre inventatorii Americii . În Silicon Valley umbla un zvon cum că s-ar fi urcat în avionul lui și nu s-ar fi înfățișat deloc la întâlnirea cu membrii echipei IBM. este următorul: Nu abandona niciodată un obiectiv până nu ai făcut ceva ca să-l îndeplinești! . Unul dintre punctele esențiale legate de fixarea obiectivelor. Kildall pe de altă parte. Mă întreb însă dacă îl știe cineva pe Gary Kildall – omul care ar fi putu avea averea lui Bill Gates. fondatorii corporației Microsoft. au văzut această reclamă. IBM a căutat un nou sistem de operare – făcând o reclamă în revista Popular Machanics. pentru calculatoarele IBM.L-au abordat pe Kildall. Toate lumea îl cunoaște astăzi pe Bill Gates. dornici să bată palma cu el. Bill și-a sunat mama să îi spună ca s-ar putea sa nu îi mai telefoneze timp de 6 luni pentru că scria un program de computer pe care IBM urma să îl cumpere. Directorii companiei. pe care mulți oameni nu îl respectă. s-au deplasat până pe coasta de vest. pentru a-l întâlni în persoană pe Kildall și a încheia o înțelegere potrivit căreia produsul său avea să fie inima noilor computere personale marca IBM. Bill Gates și Paul Allen. Frustrat de dezinteresul lui Kindall. pentru a-și perfecționa sistemul CP/M și a-l folosi ulterior. Nu l-a motivat însă nimic să colaboreze. Kindall nu este cu siguranța singura persoană din lume incapabilă să vadă ce îi prevedea viitorul. nu era din cale-afară de entuziasmat.

. Iar acest ciclu – asemănător cu otrava – te va face să crezi că nu poți să faci nimic și te va duce la pământ. Oamenii îşi pot îmbunătăţi standardele invitându-se în locuri mai bune decât ale lor. nu vei avea rezultate scontate. Dacă nu vei acționa în consecință. mută-te în jurul oamenilor înfometaţi. pentru ca ești absolut sigur că poți. Atunci când vezi cum trăiesc alții. cum alții pot și tu nu. întâlneşte-te cu oameni care o duc mai bine decât tine. și rezultate și mai mici. vei realiza acțiuni mari ce vor avea rezultate și mai mari – și apoi iți vei spune “Vezi ți–am spus eu că va merge”. Poţi să faci tot ce iți trece prin minte. Acum lucrez la a doua parte a e-book-ului. Așa că vei avea credințe din ce în ce mai mici – potenţialul din ce in ce mai mic. dacă crezi ca ai potențial să faci asta. pentru că nu mai ai alte opțiuni. Pentru că dacă nu vrei crede – nu vei acționa în consecință. Dar dacă vrei să faci ceva. cum au alții succes. Îți va crește potențialul.C el mai important lucru de la care trebuie să pleci când citești această carte este: De ce? De ce vrei să faci asta? De ce trebuie să faci asta? Trebuie să fie ceva după care ești înfometat. Am constatat că degeaba ești tu vesel și motivat la muncă dacă gașca ta de colegi e într-un repaus emoțional total. Prinde o idee dintr-o conversaţie.. de fapt chiar mai multe în cele ce urmează. Oamenii își pot schimba standardele făcând asocieri cu ceea ce cred că este adevărat. Sunt strategii practice și exerciții simple dar care nu vor avea niciun rezultat dacă nu le pui în practică. vei găsi o posibiltate să faci asta. și ciclul se repetă. acţiuni si mai mici. Pe următoarele pagini vei găsi partea I din Ebook-ul “X moduri de a te motiva pe tine si pe ceilalți”.. Iar daca nu ești înfometat. și să îşi creeze un ritual zilnic care îi poate duce acolo unde îşi doresc.. și brusc o să-ți dai seama că viața ta nu e tocmai ceea ce ți-ai dori să fie. toate standardele tale ți se vor schimba. Dar trebuie să afle De ce?. . O să vă spun un secret.dacă nu vei avea rezultatele scontate – vei ajunge să spui “Știam eu că nu va merge” – deci credințele tale vor scădea. Probabil veți spune că teoria ca teoria dar practica ne omoară – e o vorbă cu care românii au ales să facă front comun. dacă vrei să faci ceva pentru că trebuie să faci.

.Cel mai bun moment să te schimbi este înainte să te găsești forțat să o faci.

în așa fel încât în momentul în care survin să nu te surprindă nepregătit. cititul înainte de culcare. O femeie care a divorțat cu siguranță te poate sfătui mult mai bine decât o tânără de 20 de ani. .”. • Nu scăpa ocazia unei schimbări decât dacă ești absolut sigur că nu-ți poate oferi nimic bun. În felul acesta eventualele eșecuri vor fi mai ușor de înghițit.lasă-te de ele. o perioadă de rugăciune sau de meditație.Motivează-te pentru o Schimbare Cel mai bun moment să te schimbi este înainte să te găsești forțat să o faci. Doar pentru că odată îți plăcea nu e suficient. așteaptă-te să fie un dezastru. • Când începi ceva nou.. nu o poți rezolva. • Când te saturi de hobby-uri. • Dacă nu recunoști că ai o problemă. Dacă te oprești din a te schimba. • Caută sprijinul celor care au trecut prin schimbări similare.. • Încearcă să îți formezi o rutină zilnică pe care să o urmezi orice s-ar întâmpla: alergarea de dimineață. un jurnal. • E de dorit ca fiecare schimbare să aibă un deadline. E mult mai bine să folosești “Pot dacă. te oprești din a exista! • Nu te teme niciodată de schimbare. activități sau rutine.. Eu l-aș interzice prin Constituție din limbajul de zi cu zi.. • “Nu pot ” e un demotivant puternic.

• Abilitatea de a iniția chiar tu schimbarea te va ajuta să prosperi. Motivează-te pentru Rezolvarea Conflictelor De cele mai multe ori conflictele devin întâmplări peste care trecem. . • Poți să controlezi cum te afectează schimbările. nu o poți rezolva.. • Când te saturi de hobby-uri. Este mai ușor să ne îndepărtăm de conflict. dar cu siguranță rezultatele vor fi pe termen scurt. dar pe care nu le rezolvăm.. chiar dacă nu poți controla schimbarea în sine.lasă-te de ele. • Nu uita că schimbarea te-a adus unde ești acum și va continua să te ajute atâta timp cât știi ce să faci cu ea. activități sau rutine.• Dacă nu recunoști că ai o problemă. Doar pentru că odată îți plăcea nu e suficient.

Important este să nu încerci să rezolvi problemele altora atunci când nu ți se cere. Tocmai din acest motiv este dătător de oportunități. Fie că încerci să rezolvi o problemă pe care o ai cu cineva. În fiecare zi suntem pasibili sa intrăm într-un conflict. • Rezolvarea unui conflict nu implică automat ca toată lumea să fie fericită. • Folosește un limbaj al corpului care să transmită un mesaj pozitiv ( relaxează-te. încearcă să o câștigi pe toată. • Nu uita că un conflict este o diferență de opinii sau de idei. Uneori ne dorim. îți mai aduci aminte conflictele pe care le aveai cu părinții tăi când erai la liceu? Nu-i așa că sunt hazlii? Peste câțiva ani vei crede același lucru despre prezent. • Dacă nu poți ajunge la un compromis în legătură cu o situație. Pentru a rezolva un conflict de lungă durată trebuie să găsești o soluție. • Trebuie neapărat să știi ce vrei! . • Cu cât gândim mai multe soluții. Probabil ți se pare o prostie ceea ce îți spun acum. pentru că ele reprezintă factori importanți în deciziile pe care aceasta le va lua. cu atât oamenii vor fi mai fericiți. nu doar să scapi de problemă. Acum fii sincer cu tine. nu gesticula enervant. • Conflictele au șansă mai mare de izbândă atunci când sunt rezolvate pe teren neutru. dar rezultatele sunt temporare. alteori nici nu ne dăm seama cum de facem parte din poveste. • Ia în considerare sentimentele taberei adverse. • Nu te baza pe ideea că un conflict se poate rezolva numai atunci când cineva câștigă și altcineva pierde. • Nu lăsa un conflict legat de o problemă să distrugă o relație. La urma urmei orice problemă prezintă o nouă oportunitate. nu căsca ochii ca și cum ai fi văzut o minune în față). nu un obstacol insurmontabil. Dar de câte ori ne și iese să rezolvăm un conflict cu adevărat și de câte ori ne mulțumim să scăpăm de problemă? Este într-adevăr mult mai ușor să ne plasăm cât mai departe de problemă. sau o problemă existentă între alte persoane ori grupuri o să ai nevoie de toată îndemânarea ta într-ale tehnicilor motivaționale pentru a rezolva cu adevărat un conflict. Cum gestionăm situațiile ce par problematice: • Fiecare conflict trebuie privit într-o manieră amuzantă.

nu și celor imaginare. aproape de sfârșitul unei vieți aride și să conștientizeze că în toți anii pe care i-a trăit a folosit doar o pare din el însuși. aș mânca mai multă înghețată. Aș fi mai copilăroasă decât am fost în această viață. m-aș relaxa mai mult. Schimbă regulile și nu le încălca. și înțelege că trebuie să muncești ca să trăiești. Cea mai mare înfrângere pe care o poate suferi un om constă în diferența dintre ceea ce este capabil să fie și ceea ce a devenit de fapt.Citate motivaționale Dacă mi-ar fi dat să trăiesc încă o dată Dacă mi-ar fi dat să trăiesc încă o dată. As escalada mai mulți munți. Nadine Stair. trebuie să sacrifici puțin. trebuie să sacrifici extrem de mult. aș înota în mai multe râuri și aș privi mai multe apusuri de soare. trebuie să sacrifici mult. V.W. Aș da importanță numai problemelor palpabile.Burrows Marile realizări Dacă vrei să realizezi puțin. dacă vrei să atingi un ideal măreț. James Allen . 89 ani Sacrificii Unul dintre cele mai triste lucruri care i se poate întâmpla unui om e să se trezească. nu să trăiești ca să muncești. și de ce nu. Dacă vrei să realizezi mult. încărunțit și zbârcit.

Nu a murit. care cu o cutie de creioane și o hârtie își găsește ocupație 2 ore. nu a dispărut ci zace într-o stare latentă așteptând să fie băgată în seamă. • Dacă știi ceva și nu folosești asta în avantajul tău e ca și cum nu ai fi știut. • Creativitatea se bazează pe două mari surse. nu o să înțeleagă nimeni! Dar trebuie să fac ambele parți? Dar în cât timp?” Mulți dintre noi am pierdut contactul cu creativitatea noastră înnăscută. • Reinventează lucrurile pe care le considerai familiare. • Dacă nu faci greșeli înseamnă că nu îți folosești potențialul la maxim. . A doua este în general respinsă la început și devine noua paradigmă în viitor. Ele sunt bornele kilometrice de pe drumul creativității. Spre deosebire de un copil de 7 ani. • Greșelile nu sunt eforturi în van.Motivează-ți Creativitatea Creativitatea nu e ceva rar. Cea mai mare greșeală pe care o fac oamenii înaintând în vârstă este să piardă contactul cu latura lor creativă. toți posedăm așa ceva. un adult pune întrebări. 11 motive de inspirație disponibile oricum oricui și la orice oră • Simplul fapt că fiecare dintre noi e unic ne face creativi. adaptarea la ideile pe care le cunoști deja și găsirea de idei noi. “Dar ce să desenez? dar eu nu mă pricep. Prima e acceptată ușor de toată lumea și duce la succese moderate. Nu există două persoane la fel și deci nu există nici două persoane cu aceleași idei.

• În general oamenii sunt mai creativi atunci când nu sunt presați să fie. o să te poți inspira din cele notate. Aș defini scopul . Oameni buni propuneți-vă un scop și apoi munciți pentru a-l atinge. • Creativitatea cere rafinament. • E bine să ai un jurnal în care să notezi ideile la momentul în care îți vin. Nu te aștepta ca ideile tale geniale să apară gata de implementat încă de la început.• Nu e nimic nou sub soare. pe care și-l dorește cu orice pret.drept cel mai mare motivator din lume. • Înconjoară-te de oameni creativi. Când o să realizezi asta o să știi de unde pleacă toată creativitatea. • Creativitatea înflorește într-o atmosferă lipsită de competitivitate. Când o să ai o perioadă mai lipsită de idei. va face orice îi stă în putință pentru a-l atinge. . Un om care are un scop în minte.

• Faptele nu iau decizii.dar să le iei. Daca iți ia în fiecare dimineață jumătate de oră să te hotărăști cu ce te îmbraci la muncă. • O decizie poate fi oricând modificată sau schimbată în caz că lucrurile nu merg bine. mari sau mici.. riscante sau nu. Pe lângă faptul că oamenii nu-și asumă răspunderea cu privire la faptele pe care le fac. de cele mai multe ori preferă să evite o decizie – și să aștepte deznodământul. oamenii iau. • Nu există răspuns perfect. • Odată ce ai trecut râul oare mai are rost să urci și barca pe mal? • Nepăsarea de astăzi devine criza de mâine. o să iți ia ani întregi să te hotărăști la ceva cu adevărat important. . • O decizie care nu se concretizează într-o acțiune este doar un gând. Sfatul nostru este sa iei decizii bune sau rele.. • Scapă repede de opțiunile pe care nu le-ai ales. • Să te decizi ce să nu faci e la fel de important pe cât este să te decizi ce să faci. Această rutină nu este de viitor pentru cineva care își dorește să aibă succes sau să aibă controlul asupra vieții lui.Motivează-ți Procesul Decizional A evita o decizie e același lucru cu a decide să nu faci nimic.

nu ceva ce lași să se întâmple. • Nu-ți mai inventa scuze. • Eșecul nu e permanent. • Disciplina bine pusă la punct naște victorii mari. Pentru a avea succes oamenii își fac planuri. dar să nu uiți de unde ai plecat. Sau trebuie? Altfel spus. Succesul este maxima întrupare a dorințelor tale. nu așteaptă să le pice ceva din cer. Deci în mod clar nu trebuie să fii motivat ca să-l obții. Rămâi concentrat. • Eșecul este predecesorul succesului. Nici succesul. Succesul nu e ceva de genul – “Ce mi-aș dori – dar nu am încă!”. de fiecare dată când obținem ceea ce credem noi că ne dorim o să găsim altceva mai bun sau mai mare ca măsură a succesului nostru. • Dacă vrei să ieși din mulțime trebuie să faci un pas în față.Motivează-ți Succesul Șterge DAR din vocabularul tău! Succesul e un lucru pe care îl faci să se întâmple. Și imediat semnificația succesului se schimbă. . • Să știi când să faci pasul înapoi este la fel de important ca ambiția cu care te arunci înainte. ci doar un șir de reușite. • Nu există o victorie decisivă. așa că nu da vina pe eșec când tu pur și simplu ai renunțat. Ce e de făcut: • Trebuie să știi unde te duci. Trebuie sa știe unde vor să ajungă.

• Orice idee mareață necesita o minte neobosită care să o ducă la îndeplinire. • Nereușita e un semn că e nevoie de mai mult efort. • În loc să te întrebi: ”Ce ar trebui să fac?” ( O întrebare care se traduce prin: Ce or să creadă alții despre decizia mea?). • Dacă eșuezi în a te pregăti. • Nu accepta un răspuns negativ. Nici succesul.• Lasă bagajul emoțional și personal la ușă atunci când iei o decizie. cu atât ai mai multe opțiuni. • Eșecul nu e permanent. • Înfruntă-ți deciziile fără să te minți în legătură cu ele. pregătește-te să eșuezi. • Cu cât ai mai multe informații. Străduieşte-te! Perseverența e mai importantă decât orice pe lume. întreabă-te ”Ce aș prefera?” Indecizia este deseori înrădăcinată între ce vrei tu să faci și ce vor alții să faci. . • Orice decizie are nevie de o dată limită.

... Dacă după ce ai frunzărit aceste pagini ți-ai dat seama că poți mai mult................. obiectivul meu a fost îndeplinit........ Pasul 4 în atingerea obiectivului: ... standardele tale să crească................ro daca nu știi încă cum să te motivezi pe tine și pe cei din jurul tău.............................................. Eu cred că oricine poate avea succesul lui Bill Gates – numai că doar el și-a dorit cu adevărat asta.. Pasul 2 în atingerea obiectivului: . iar .............. Este adevărat că „glazura de pe tort” e ca o noapte bună de somn după o zi eficientă.................... Obiectiv: . Pasul 3 în atingerea obiectivului: ....... Nu ezita să mă contactezi pe motivare@diantampu........................................? Trebuie să începi de undeva........................ Succesul nu reprezintă neapărat totul...... Succes! Restul ține doar de tine............ iar limitele tale să fie depășite..Chiar acum închide ochii și completează fraza: Exercițiu: Mi-am dorit întotdeauna să.. E momentul tău să faci EXCELENT! eșecul nu te distruge........... Ia un pix si o bucată de hârtie................. Pasul 1 în atingerea obiectivului: .. Voi încheia aceste pagini aducându-ți aminte că poți ajunge în vârf – dar că depinde numai de tine.... Când te privești în oglindă îl vezi pe cel care poate face totul pentru ca viața ta să se îmbunătățească.... Pasul 5 în atingerea obiectivului: .............. atitudinea ta să se schimbe în sens pozitiv........... Mi-aș dori să te pot suna să te întreb „Ce faci?”.....................

dianatampu.ro Dacă încă nu știi care e cea mai bună metodă să te motivezi te așteptăm la workshopurile noastre de motivare. Vorbitor motivațional Mai multe despre Diana Țâmpu puteți găsi pe www. Coach. Totul e să începi de undeva! .Diana Țâmpu Din Nicăieri la Antreprenor. Mentor.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful