You are on page 1of 23

Cu adevarat fascinant acest mod de prezentare!

Pamantul

Marte

Mercur

Pluton

Pamantul

Pluton

Soarele

Pamantul

Pluton

Cred ca ne-am facut deja o idee. Dar mai departe de Soare ... ESTE UN VAST UNIVERS.

Soare

Siriu

!upiter ocupa " pi#el

Pamantul nu e $ede la acea ta cara

Arturo

Soare ' " pi#el !upiter nu e $ede la acea ta cara

Antare e te a "%-a tea ca tralucire pe cer. Ea e afla la pe te "&&& anilumina.

Atunci( cat de mare e ti tu)

Si cat de mari unt preocuparile tale cotidiane ) Care unt lucrurile importante)

C*NCENTRATI-VA PE PR*TE!AREA VIETII+

Luminile noptii

Rasarit ...

ADMIRABILA, planeta noastra albastra !

Sa o protejam, sa n-o distrugem Inainte ca desertul nu e plodea!a sau nu arde...

Sa lasam o buna mostenire copiilor nostri

Lumea intreaga e casa noastra.

Dar "rumusetea #erei se reinoieste in "iecare clipa

Sa ramanem $igilenti

%iata consta in a ne pregati $iitorul &e-a ramas doar putina $reme.

O sa-ti arat acum o poza pentru zilele in care te vei simti plictisit de viata. Cand te vei gandi ca necazurile tale sunt enorme si cand te vei gandi ca ceea ce faci sau nu reprezinta o imensa diferenta.

Dar este si o poza pentru cand, ca om, te vei crede mare, puternic Ca tu esti Homo Sapiens, Stapan peste Creatie, cu putenica ta tehnologie! Si cand vei crede ca in 6 miliarde de e emlare suntem unici in univers.

Si in final o poza pentru cand vei crede ca imensa lume in care traiesti este indestructi!ile. Cu marile orase grandioase, marile, muntii, continentele

"laneta invulnera!ila imunizata, datorita taliei si marimii sale, #a ceea ce noi facem... sau nu facem...

Si apoi, $or!im de %&' milioane (m)! De 6 mii de miliarde de miliarde de tone de stanci! De mai mult de un milion de miliarde de miliarde de tone de apa!...

,-la a.u/( pue 0

Considera o clipa aceasta poza. Ea a fost luata de Cassini-Huygens, O naveta spatiala automata, in 2004, Cand ea atingea inelele lui Saturn.

$ata planeta ta.

Suntem toti in acest mic punct al astru. !oate raz oaiele noastre" !oate pro lemele" !oata marirea si toata mizeria noastra" !oata te#nologia, arta, reusitele" !oate civilizatiile, toata fauna si flora" !oate rasele, toate religiile" !ate guvernele, tarile, statele" !oata dragostea, si ... !oata ura noastra" Sase miliarde de suflete in convulsie permanenta"

%a de gandit, nu-i asa( %aca dorim, am putea vedea in aceasta fotografie o lectie de umilinta " Si vom vedea un du lu mesa&' pe de-o parte micimea noastra, si insignifianta pro lemelor si diferendelor vazute de la aceasta scara... Si de alta, fragilitatea acestui mic punct al astru pe care tre uie cu orice pret sa-l ingri&im si aparam, "caci este singurul camin pe care-l avem.

)anditi-va"

Trimite celor pe care-i cunosti. Ar putea sa ajute pe cineva sa se simta mai bine in raport cu lucrurile importante din viata.