Transforma frica din dusman in aliat – webinar Dan Luca, 27.06.

2012
Indiferent ce mi se-ntampla, ma voi descurca in orice circumstante. 5 adevaruri care-ti vor diminua frica 1. Frica nu va disparea niciodata atata timp cat continui sa te dezvolti; 2. Singura modalitate de a scapa de frica este sa faci lucrul de care iti e frica; 3. Singura modalitate de a-ti creste stima de sine este sa iesi din tine si sa faci lucrurile de care-ti e frica; 4. Vei experimenta frica de fiecare data cand vei fi pe un teritoriu nefamiliar, dar la fel va fi si pentru ceilalti; 5. Sa te confrunti cu frica e mai putin inspaimantator decat sa traiesti cu frica produsa de sentimentul ca esti neajutorat.

“Asteapta-te la ce e mai rau! Pregateste-te pentru ceea ce e mai rau! Capitalizeaza ceea ce se intampla in realitate!” – Zig Ziglar Nu exista viata fara riscuri! Starea de victimizare: nu pot, trebuie sa, viata e un chin, sper, daca as fi facut lucrurile altfel, e infricosator, ce o sa ma fac, e o problema … Viata mi se intampla! Ma simt neajutorat! Ma simt blocat! Sunt paralizat de frica!

Starea de putere: nu vreau, e o oportunitate, viata e o aventura, stiu, data viitoare o sa stiu mai bine, stiu ca o sa ma descurc, aleg sa, e o noua experienta din care invat, sunt 100% responsabil, vreau sa invat si sa ma dezvolt … Invat din fiecare esec si sunt tot mai bun! Imi asum responsabilitatea in proportie de 100%! Sunt clar si energizat!

Anturajul e important, daca e de victimizare sau de putere. Recompensa de a-ti infrunta fricile e ca ajungi sa te simti extrem de viu! Frica de un lucru nu este un motiv suficient de potrivit de nu a face acest lucru.

Educa-te in mod intesiv si extensiv in legatura cu ceea ce te sperie (incertitudinea hraneste firca. purtatoarea desfiintarii totale! Voi infrunta frica. comportamentul tau te va determina sa alegi prudenta exagerata. prin mine. si dupa ce va fi trecut. o voi lasa sa treaca peste mine. Frank Herbert “Sa nu ma tem! Frica ucide mintea! Frica este moarte marunta. in timp ce cunoasterea o elimina). Frica este o modalitate foarte buna de a controla masele. e acela care te are pe tine si se contopeste cu tine). frica nu este ceva de evitat. ai grija cu stimulii externi la care te expui pentru ca majoritatea sunt negativi si determina frica. atunci cand masuram progresul ne energizam si cand ne comparam cu perfectiunea ne frustram). disconfortul curajului este temporar pentru ca curajul reduce durerea. ea poate fi sageata care te poate trimite unde doresti). dar lasi frica sa te opreasca? Cum te-ai simti daca ai face aceste lucruri? Indiferent de rezultat simti. - - - Pentru frica de a vorbi in public si alte tipuri de frica este foarte utila metoda EFT (emotional freedom technique). Pe unde a trecut frica nu va mai fi nimic. Alege de fiecare data o cale cu inima (curaj vine din core=inima. controlabili. oamenii pot fi manipulati. in spatele usii poate fi fie o resursa.” Strategia in 5 pasi de imblanzire a fricii Iesi din zona de confort in pasi mici (ai nevoie intre 5 sau 10 repetari pentru a se implementa noile obiceiuri. o cale cu inima trebuie sa fie un drum pentru care sa fii trup si suflet. cel putin stii ca ai fi mai constient si mai viu in propria viata? Crezi ca tiparul de a-ti infrunta frica din nou si din nou ar putea face o diferenta in viata ta? Cum ar fi daca ti-ai trai viata dupa aceasta regula? Orice lucru de care iti e frica trebuie sa il infrunti? Litania impotriva fricii – Dune.Te-ai predat in fata fricii Ce vrei sa faci. aduce valoare in viata ta si a celorlalti. fie un balaur. in latina. imi voi intoarce ochiul interior si voi primi in urma ei. Accepta ca vei avea si esecuri si este perfect ok sa fie asa (oamenii care se dau peste cap sa evite respingerile folosesc cantitati enorme de energie in timp ce permit ocaziilor extraordinare sa le scape printre degete). . sa ne uitam la progres. Brian Tracy – teoria coridorului. practica face maiestria. Clarifica beneficiul pe termen lung si accepta disconfortul pe termen scurt (fara o doza suficienta de curaj. Voi ramane doar eu.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful