P. 1
armet

armet

|Views: 8|Likes:
Published by Mariglen Kurti

More info:

Published by: Mariglen Kurti on Feb 11, 2014
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PPTX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

02/11/2014

pdf

text

original

UNIVERSITETI POLITEKNIK TIRANË FAKULTETI I INXHINERISË MEKANIKE DEPARTAMENTI I ENERGJITIKËS

PROJEKT – DIPLOME
Tema: “Ekonomizimi i lendes djegese dhe rritja e performances teknike te motorrave MDB modern”

Udhëheqësi: Ing. Laze SINA Diplomanti: Armeti LALOLLARI

Tiranë, Tetor 2012

     Rikonstruktimi i motorrave me djegie te brendshme Tipet e injektimit të lëndës djegëse Minimizimi i emisioneve të dëmshme Sistemi EGR Konvertjeret katalitike .

1. Ulja e shkalles se komponimit gjate kohes se shtypjes se pistonave 2. Ngrohja e kolektorit te thithjes 4. Zvoglimi i siperfaqes se brendshme te dhomes se djegies 5. Perzjerja sa me e varfer 3. Perzieria me ajer sa me te fresket .Rikonstruktimi i motorrave me djegie te brendshme.

Tipet e injektimit të lëndës djegëse Injektimi elektronik i benzines Sistem me karburator me drejtim elektronik Injektim elektronik ne motorat diesel .

Punim i stabilizuar i motorit 4. Gazra toksike te pakta 6. Fuqi motorike e larte .Injektim elektronik Avantazhet : 1. Permiresimi i sperkatjes se lendes djegese 2. Shperndarja e lendes djegese neper cilindra 3. Ekonomizim i lendes djegese 5.

.

Rrjet qe minimizon emisionet .

Konvertjeret katalitike .

Motorat Hibrid Motorat me Hidrogjen .

Ekonomizim i lendes djegese Zvogelimi i ndotjeve toksike Rritja e performances se motorave .

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->