Zenidbom se ne dobija samo supruga, vec citav novi svijet.

Odsad pa do kraja tvog zivota tvoja supruga bit ce tvoj partner, tvoj pratilac i tvoj najbolji prijatelj. Dijelit ce sa tobom tvoje trenutke, tvoje dana i tvoje godine. Dijelit ce sa tobom tvoja zadovoljstva i tuzne trenutke, tvoje uspone i padove, tvoje snove i tvoje strahove. Kad si bolestan, ona ce se najbolje brinuti o tebi, kada trebas pomoc uradit ce sve... sto moze za tebe, kada budes imao neku tajnu, ona ce je cuvati, kad budes trebao savjet, najbolji savjet ce ti ona dati. Ona ce uvijek biti sa tobom, kada se ujutru probudis prvo sto ce tvoje oci ugledati jesu njene oci. Tokom dana, ako fizicki ne moze biti sa tobom, misliti ce na tebe, moliti Allaha za tebe svim svojim srcem, dusom i umom. Kad krenes na pocinak zadnje sto ces vidjeti je ona, pa cak i kada zaspis ona ce biti u tvojim snovima. kratko, ona ce biti tvoj, a ti njen svijet. !ajbolji opis blizine izmedju supruznika koji sam ja ikad procitao je kur"anski ajet# $One su vasa odjeca, a vi ste njihova odjeca$ % &l 'ekare ()* + Zaista su supruznici kao odjeca jedno drugom, jer pruzaju jedno drugom zastitu, utjehu, pokrivac, podrsku i sve one ukrase koje odjeca pruza ljudima. ,amo zamislite putovanje na Aljasku bez odjece- !ase supruge su nasa zastita na zivotnom putovanju. Odnos izmedju supruznika je najizvanredniji od svih medjuljudskih odnosa# sadrzi ljubav, privlacnost, intimu i blizinu, samilost i saosjecanje, mir i smirenost koji ispunjavaju srca supruznika i to je prosto neobjasnjivo. .edino racionalno objasnjenje za to najizvanrednije od ljudskih osjecaja jeste da je to djelo Allaha, dz.s.,# $Allah za vas stvara zene od vase vrste...$ %&n/ !ahl *0.+ .edino nas ,vemoguci Allah ,vojom moci, miloscu i mudroscu moze stvoriti i

jetite se da je 3oslanik cekao svoju suprugu dok je ona gledala mlade Abesince kako igraju i plesu svoje narodne plesove.4. Allah zviseni podsjeca one koji tragaju za !jegovim znakovima u univerzumu da su ova osjecanja u srcima supruznika znakovi koji trebaju voditi ljude do vjerovanja.acanje vase veze sa Allahom. poruke za one koji razmisljaju. nalazio vremena da sa svojom suprugom Aisom ode u pustinju i da se utrkuju. . .4.. kao sto su stavljanje hrane u suprugina usta.4.reca u braku se ne moze uzeti kao zagarantovana. i to sto za vas.a. to su.. dz.$ !ikad ne potcjenjujte male. od vrste vase.$ %&r/ 2um 0(+ Ali Allah zviseni zna da ljudsko srce nije staticno.s.usaditi nam u srca ovakve divne i blagoslovljene osjecaje.a. 3okusajte uvijek pronaci vremena da zajedno klanjate. je pruzao svoje koljeno da bi pomogao supruzi da uzjase devu. cak i za zalogaj hrane koji stavi u usta svoje supruge. jer konstantmna sreca zahtijeva konstantno davanje i odricanje sa obje strane.# $5ovjek ce biti nagradjen za sve sto uradi trazeci Allahovo zadovoljstvo. sitne stvari.. najbolja je garancija da ce vasa bracna veza uvijek biti jaka i cvrsta. stvari. vijek . 'racna veza slabi ako se dovoljno dobro ne brine o njoj. 1 sjetite se da cete biti nagradjeni od Allaha za svaku emociju pokazanu prema vasoj supruzi kao sto kaze 3oslanik.a. s. 3oslanik s. da se osjecanja mijenjaju. 3okazivanje emocija je neophodno ako zelimo zastiti bracnu vezu od rusenja i propadanja. On kaze u Kur"anu# $1 jedan od dokaza !jegovih je.s. da ljubav moze uvehnuti i postepeno isceznuti. otvaranje vrata auta za nju itd. stvara zene da se uz njih smirite i sto izmedju vas uspostavlja ljubav i samilost..s. zaista. .s. .jetite se da je nas 3oslanik s.

smijite se s njom. 3ricajte sa njom. trazite njen savjet.ejh Abdullah Azami . njeno misljenje.$ .nastojte da i rijecima i djelima budete dobri svojoj zeni. provodite kvalitetno vrijeme s njom i uvijek imajte na umu 3oslanikove rijeci# $!ajbolji od vas su oni koji su najbolji prema svojim zenama.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful