You are on page 1of 13

Introducerea si formatarea datelor

Executati clic pe butonul cu semnul ٧ pe el (de pe bara cu formule). Selectati celula in care doriti sa introduceti datele. sau apasati tasta Enter. 3. sau facand clic cu mouse-ul pe celula respectiva. Tastati datele. cu diferite alinieri. Atentie! Textul este introdus intotdeauna in celula activa.      Pentru a introduce date intr-o celula: 1. executand clic pe ea. faceti clic pe butonul cu semnul × pe el (de pe bara cu formule). (Priviti figura de mai jos). la fel ca si in editorul de texte Word. . Pentru a anula informatia introdusa inainte de a fi terminat complet introducerea ei. sau apasati tasta Esc. Tot ceea ce tastati va aparea in celula si in bara cu formule. Puteti scrie cu diferite tipuri. Va puteti deplasa dintr-o celula in alta cu tastele sageti. stiluri si dimensiuni de caractere. 2.

3. Selectati celula si ramaneti fixat pe ea. Executati clic pe Contents. Selectaţi celulele pe care doriţi să le formataţi. 2. Alegeti optiunea Clear Contents. 2. Sau mai simplu: 1. 2. Efectuaţi clic de două ori pe butonul Increase Decimal (mărire număr de zecimale). Selectati celula. Apasati tasta Delete. 2. Apasati butonul din dreapta al mouse-ului. Deschideti meniul Edit si selectati optiunea Clear. din bara de instrumente Formatting.  Pentru a sterge continutul unei celule: 1. 3. . FORMATAREA DATELOR DIN FOAIA DE CALCUL   Formatarea unei foi de calcul semnifică posibilitatea de a modifica aspectul datelor incluse în aceasta I. APLICAREA DE STILURI DATELOR NUMERICE 1. Selectati celula. Sau: 1.

Efectuaţi clic pe butonul Currency Style (simbol valutar). Efectuaţi clic pe butonul Comma Style (cu virgulă). 4. din bara de instrumente Formatting . 3. din bara de instrumente Formatting.

. UTILIZAREA UNUI FORMAT GENERAL 1. Efectuaţi clic pe Category General din rubrica Number a casetei de dialog Format Cells. Efectuaţi clic pe butonul drept al mouse-ului оn celulele selectate şi alegeţi comanda Format Cells din meniul scurtătură. 3. 4. 2. Efectuaţi clic pe butonul OK.   II. Selectaţi celulele pe care doriţi să le formataţi.

. formatul prestabilit este General. Celulele nu vor avea aplicat nici un format numeric specific. Notă: Cînd introduceţi numere în Excel.

Introduceţi numărul dorit de zecimale оn cвmpul Decimal places. Selectaţi modul de afişare a numerelor negative din lista Negative numbers. 7. Executaţi clic pe butonul OK. Efectuaţi clic pe butonul drept al mouse-ului оn celulele selectate şi alegeţi comanda Format Cells din meniul scurtătură. UTILIZAREA UNUI FORMAT NUMBER 1. 5. 6. dacă doriţi separatori pentru mii.).   III. Efectuaţi clic pe Category Number din rubrica Number a casetei de dialog Format Cells. Selectaţi celulele pe care doriţi să le formataţi. 2. 4. . Bifaţi opţiunea Use 1000 Separator (. 3.

Introduceţi numărul dorit de zecimale оn cвmpul Decimal places. 3. 5. Executaţi clic pe butonul OK. 2. 4. 7. Selectaţi celulele pe care doriţi să le formataţi. Efectuaţi clic pe butonul drept al mouse-ului оn celulele selectate şi alegeţi comanda Format Cells din meniul scurtătură. Selectaţi modul de afişare a numerelor negative din lista Negative numbers. Dolar sau alte monede naţionale). Efectuaţi clic pe Category Currency din rubrica Number a casetei de dialog Format Cells. UTILIZAREA UNUI FORMAT CURRENCY 1. 6. IV. .Alegeţi din caseta Symbol tipul de monedă folosit (Leu.

Executaţi clic pe butonul OK.   V. . Alegeţi din caseta Type modul de afişare a datei.Efectuaţi clic pe butonul drept al mouse-ului оn celulele selectate şi alegeţi comanda Format Cells din meniul scurtătură. 4. 2. Selectaţi celulele pe care doriţi să le formataţi. UTILIZAREA UNUI FORMAT DATE 1. 5. Efectuaţi clic pe Category Date din rubrica Number a casetei de dialog Format Cells. 3.

Alegeţi din caseta Type modul de afişare a orei. . 5. Executaţi clic pe butonul OK. VI. 4. Selectaţi celulele pe care doriţi să le formataţi. UTILIZAREA UNUI FORMAT TIME 1. 3. Efectuaţi clic pe butonul drept al mouse-ului оn celulele selectate şi alegeţi comanda Format Cells din meniul scurtătură. 2. Efectuaţi clic pe Category Date din rubrica Number a casetei de dialog Format Cells.

UTILIZAREA UNUI FORMAT TEXT 1. 2. Efectuaţi clic pe Category Text din rubrica Number a casetei de dialog Format Cells. Executaţi clic pe butonul OK. Această facilitate este utilă dacă doriţi să introduceţi un număr.  VII. 3. . Alegeţi din caseta Type modul de afişare a orei. Efectuaţi clic pe butonul drept al mouse-ului оn celulele selectate şi alegeţi comanda Format Cells din meniul scurtătură. dar doriţi să vă asiguraţi că acesta nu va fi folosit niciodată оn nici un fel de formulă sau funcţie. Selectaţi celulele pe care doriţi să le formataţi. 5. indiferent dacă datele din celule reprezintă numere sau text. 4. Notă: Formarul text afişează numerele sub formă de text.

Alinierea datelor la stînga 1. 2. acestea sunt aliniate automat оn funcţie de tipul lor: pentru text alinierea se face la marginea din stвnga a celulei. la stвnga. indiferent de tipul datelor. 2. pentru valori numerice alinierea se face la marginea din dreapta a celulei. Selectaţi datele pe care doriţi să le aliniaţi. Dar Excel vă permite să optaţi pentru alinierea la dreapta. Alinierea datelor la dreapta 1. ALINIEREA DATELOR Cвnd introduceţi datele оn celule. 2. Executaţi clic pe butonului Align Right din bara de instrumente Formatting. Selectaţi datele pe care doriţi să le aliniaţi. 1. sau оn centrul celulei. Executaţi clic asupra butonului Align Left din bara de instrumente .

Sfârsit .