Şocant: Top 4 plante din casa ta care te pot ucide

Toată lumea are plante prin casă sau apartament, ca să nu mai vorbim de posesorii unor superbe grădini. Ceea ce nu ştie foarte multă lume este cât de otrăvitoare sunt unele dintre cele mai banale plante din jurul nostru. Iată 4 plante din casa ta care te pot ucide şi cum să te fereşti de toxicitatea lor. de Diana Zagrean, 02 Noiembrie 2012

Sursa Foto: Shutterstock, Facebook Toată lumea are plante prin casă sau apartament, ca să nu mai vorbim de posesorii unor superbe grădini. Ceea ce nu ştie foarte multă lume este cât de otrăvitoare sunt unele dintre cele mai banale plante din jurul nostru. Iată 4 plante din casa ta care te pot ucide şi cum să te fereşti de toxicitatea lor. de Diana Zagrean, 02 Noiembrie 2012 Rubarba (R. rhabarbarum) Pe cât de gustoase sunt plăcintele cu rubarbă, pe atât de ucigătoare sunt frunzele acestei plante, destul de comună mai ales în Ardeal. Indiferent dacă sunt crude sau gătite, frunzele de rubarbă provoacă celui care le mănâncă arsuri la nivelul gurii, convulsii, hemoragie internă, comă şi moarte.

În Antichitate. Numai fructele de tisă sunt mai puţin nocive. tisa este aproape în întregime otrăvitoare. extractul de tisă era folosit de vraci pentru avorturi. rezultatul era moartea mamei şi a copilului.Tisa (Taxus Baccata) Una dintre cele mai otrăvitoare plante de grădină din zonele de munte. de mutle ori. dar. .

asemănătoare cu ficusul este şi ea pe lista celor mai toxice plante din lume.unica.ro http://www.html#ixzz2r4ODaxqO Dieffenbachia Această plantă de apartament. urmate de umflarea căilor aeriene. .Nu există antidot pentru această plantă toxică şi otrava din ea acţionează relativ repede. Citeşte mai departe despre alte două plante din casa ta care te pot ucide.ro/detalii-articole/articole/socant-top-4-plante-casa-ta-te-pot-ucideotravitoare-26764. care poate duce la sufocare. Mestecarea oricărei părţi a plantei cauzează durere groaznică în gură şi gât. pe pagina următoare! Sursa: Şocant: Top 4 plante din casa ta care te pot ucide | Unica.

familia Solanaceae. .Ciumăfaia (Datura stramonium) Ciumăfaia este o specie de plante toxice din genul Datura. cunoscută în popor ca iarba dracului. sau trompeta îngerilor. seminţele nebune.

| Unica. coma şi moartea.html#ixzz2r4NoKtDm . delirul.ro http://www.ro/detalii-articole/articole/socant-top-4-plante-casa-ta-te-pot-ucideotravitoare-26764/pagina/1. Sursa: Şocant: Top 4 plante din casa ta care te pot ucide . incoerenţa în vorbire.Pagina 2 . tulburări de vedere.Simptomele de otrăvire cu această plantă (înghiţirea unei bucăţi foarte mici din frunze sau tulpini este aproape fatală) sunt setea necontrolată.unica.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful