Diversificarea alimentatiei de la 6 luni

In urmatoarele luni vom continua sa oferim copilului o varietate de fructe, legume, carne, toate intr'o anumita ordine pentru a'i testa gusturile si mai ales pentru a'l face sa accepte cu placere mancarea! Si sa nu uitam si mai departe ca orice aliment nou se introduce treptat, cate o lingurita, pentru a'i testa toleranta si posibilele reactii alergice! ORA 10: pana la 7 luni mai introducem urmatoarele fructe:
AVOCADO, MANGO, PEPENE GALBEN

In piureul de fructe putem introduce biscuitii populari sau biscuitii pentru bebelusi fara gluten. ORA 13-14: In piureul de legume introducem carnea de pu (3-4 lingurite de , 3 ori pe sapt.! Se fierbe partea cea mai frageda a pieptului (micul piept sau micul pectoral! si se arunca prima apa. "arnea se fierbe separat timp de o luna!!! In piureul de legume se mai poate introduce bran#a de vaci in #ilele in care aceasta nu intra in piureul de fructe. la !"# $un introducem %a$&enu'u$ de (u de la un sfert de galbenus pana la unul intreg In primele saptamani de la introducerea si a galbenusului nu se da in aceeasi #i si ou si carne. Si nu mai mult de , 3 oua pe saptamana apoi. $a ! $un ' 3 'apt" se introduce in piureul de legume o lingurita de unt.
) L*N+: ,+CA-*L DE P*+ .+ CARNEA DE V+-A-LA D+,EREN-A DE CA-EVA /+LE

alte legume: .PANAC, MARAR, PA-R*N0EL, .-EV+A alte fructe: c re'e, 1 ' ne, c tr ce tot la aceasta varsta se introduce la masa de la ORA 1) +A*R-*L ' 2p$u sau cu fructe facut in casa si nu cumparat! %poi iaurtul cu bran#a de vaci si mamaliga sau o smantana mai slaba. &ot la aceasta ora se mai poate da ore# cu lapte, gri' cu lapte. )"# $un : pe'te$e a$& (pastrav, salau, cod, somn!-se prepara fiert sau la cuptor, pasat alaturi de legume

fa'($e 1erde foarte bine fiarta. 52eura" Var5a.3 L*N+: P ureu$ de cart(f nu se da simplu pana la aceasta varsta. 'tru%ur ca'ca1a$ ra' 10 L*N+: 2a5are. 'fec$a r(' e . cap'un . 4 L*N+: &anana. cre er de 1 ta f ert ( data ) saptamana cu piure de legume 1 AN: anana'. 2ure. c uperc . 6 7 .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful