You are on page 1of 24

NDRYSHIMET KLIMATIKE

NDRYSHIMET KLIMATIKE, BOTA E KRCNUAR NGA MUNGESA E USHQIMIT

NDRYSHIMI I KLIMS, 7 FAKTE PSE T PART DO T VDESIN FMIJT DHE GRAT

7 FAKTE

NDRYSHIMET KLIMATIKE, SI NDIKOJN N SEKTOR T NDRYSHM

ZHVILLIM

NDRYSHIMET KLIMATIKE LIDHEN ME LVIZJET TEKTONIKE

SHKRIRJA E AKULLNAJAVE N HIMALAJA NJ RREZIK I VRTET?

NDRYSHIMET KLIMATIKE NDIKOJN FLORN N EVROP

VRIMA E OZONIT MBI ANTARKTIK

***

ARKTIKU SHKRIHET, EVROPS I KANOSEN DIMRA EKSTREM T FTOHT!

***

VENDET ME TE RREZIKUARA

VIKTIMAT E NDRYSHIMEVE KLIMATIKE, ARINJT POLAR!

KANDIL DETI N VEND T PESHKUT?

NDRYSHIMET KLIMATIKE NDIKOJN N EKOSISTEMIN E DETIT T VERIUT. ME NDRYSHIMIN E KLIMS SHT RRITUR EDHE TEMPERATURA MESATARE E UJIT ME 1,7 GRAD CELSIUS

***

***

Po aq t rrezikshme, nga ekologjistt, konsiderohen edhe mbeturinat radioaktive, t cilat, po ashtu, mund t provokojn ndotje t ambientit dhe me kt ta krcnojn drejtprdrejt shndetin e njeriut, por edhe florn dhe faunn, me nj fjal - natyrn n prgjithsi.

PUNOI:KAMILA HYSENLLARI