You are on page 1of 3

Guia didctica: Activitats prvies del Reciclatge i Canvi Climtic

1.Descripci general del recurs:


Ttol: Activitat de Reciclatge a la Cuina i Canvi Climtic Capit Verd. Any: 2012-2013 Autors: Andrea Binimelis, Ivan Aguil i Maria Antnia Febrer. URL: Descrrega a Dropbox Llenguatge: Catal

2. Descripci detallada del recurs:


Tipus de recurs: Es tracta d'un recurs multimdia (Text, imatge i so) Plataforma: Web. Ubicaci: Descrrega ubicada a Dropbox. Destinatari: Recurs destinat a alumnes que cursen leducaci primria ( primer- segon cicle).

rees i continguts que treballa:


Aquest recurs treballa la temtica del reciclatge pel que pertany a l'rea de Coneixement del Medi. Els continguts van lligats a aquesta temtica i les activitats proposades cerquen treballar un tipus de continguts que es centren en deixar clar qu s el reciclatge, com es pot reciclar i quina importncia t el reciclatge en les nostres vides. En aquest cas, ambds recursos situen al nin en un context proper (com s el cas duna cuina) o apropa al nin cap a la realitat (com les explicacions contextualitzades situades a lactivitat del canvi climtic i lexperiment a realitzar). Aix s, totes dues tenen al Capit Verd (personatge adquirit per nosaltres pel nostre conjunt dactivitats), la qual cosa pot motivar a lalumne a no perdre el fil dins el tema i les properes activitats i temtica general del projecte.

Esttica i comunicaci:
En el cas de lactivitat a la cuina, lactivitat es presenta de forma automtica al comenament, introduint amb animacions i sons, una petita recreaci del que ser la histria del conte audiovisual del capit verd (una de les activitats PDI del projecte). Una vegada acaba aquesta petita histria, es comena l activitat, a on es tracta de que lalumnat primer observi a quin contenidor va cada objecte, per desprs estar atent a la pregunta del personatge i elegir el contenidor corresponent. Segons quina resposta agafin (tant sigui correcta com incorrecta), els alumnes podran visualitzar una petita definici de l`s daquests contenidors. Per una altra banda, a lactivitat destinada al canvi climtic, aquesta cont un petit men principal que es divideix en cinc pistes (indicades pel capit verd) que els alumnes hauran de seguir per a conixer aquest tema. Aix aquestes pistes contenen explicacions daquest concepte del canvi climtic i situen a l alumnat en la realitat de les conseqncies que provoca dins el nostre entorn. A ms en totes dues activitats, presentades en diapositives (Power Point), l alumnat conta de diversos botons per a tornar a l ndex principal o interactuar amb el contingut, anant duna diapositiva a altra. Totes les activitats porten una contextualitzaci i explicaci d'all que s'ha de fer al bot (per exemple, on hem de fer clic o paraules clau que indiquen a on condueix aquest bot) per tal que l'alumne spiga que s all que se li demana en aquella activitat.

Objectius:
Ser conscients de com reciclar i la importncia que t el reciclatge a les nostres vides. Treballar els continguts de la unitat per mitj de les TIC com a suport. Interaccionar amb els companys a l'aula per a fomentar la cooperaci i l'aprenentatge cooperatiu.

Recursos necessaris:

Pissarra Digital Ordinadors

Formes d'utilitzaci del (orientacions didctiques):

material

dins

l'aula

possibilitats

Es recomana emprar el material amb tot el grup classe ja que aix ha estat pensat en el seu disseny, no obstant, es pot treballar perfectament de forma individual o en petits grups. Si sutilitza el recurs de forma individual (ordinador per cada nin), els nins aprofitaran aquest recurs com una eina individual de treball. Si fan feina per petits

grups o per parelles (ordinador per cada parella o petit grup), els nins es poden ajudar entre s, fomentant la cooperaci i la collaboraci entre els membres. Si el recurs es fa servir per a tot el grup classe, necessitarem una pissarra digital on el/la mestre pugui interactuar amb el recurs i amb els alumnes al mateix temps. Pel que fa a les possibilitats didctiques daquest recurs, una altra recomanaci didctica s utilitzar el recurs a casa com a treball de refor amb la participaci de la famlia. En aquest cas podrien realitzar l experiment proposat a lactivitat de canvi climtic o fer una petita explicaci oral (en grup o individual) de com reciclen a les seves cases i si realitzen el mateix procediment que a lactivitat de cuina o si disposen de petits contenidors de reciclatge a casa, etc. Daquesta forma, el docent pot analitzar prviament els coneixements dels alumnes i la seva disposici actual envers al reciclatge.