You are on page 1of 2

PowerPoint-ul este un program care se foloseste pentru crearea de prezentari.

Insa intotdeauna inainte de a construi prezentarea in sine ne vom lovi de probleme nu atat de spectaculoase, dar pentru a caror rezolvare se poate pierde timp important daca nu stapanim unele facilitati 1. Ruler/GridlinesAtunci cand dorim sa pozitionam un obiect in slide, raportandu-ne la un alt obiect, putem folosi facilitatile Ruler si Gridlines. Prin activarea ruler-ului pe lateralele slideului vor aparea doua bare prin care slide-ul este masurat in inci sau centimetri, in functie de setare. Prin

activarea Gridlines slide-ul va fi taiat de linii punctate corespunzatoare valorilor de pe Ruler, atat pe orizontala cat si pe verticala. 2. Group si Ungroup .Pentru a manipula mai rapid obiectele introduse intr-un slide, putem grupa doua sau mai mutle obiecte intr-unul singur. De exemplu atunci cand dorim sa aplicam exact aceleasi efecte de animatie pe mai multe obiecte in acelasi timp de preferat este sa facem mai intai gruparea acestora intr-unul singur. 3. Size and Position .Prin fereastra Size and Position putem aduce mai multe obiecte simultan la aceeasi dimensiune.

4. Align. Alinierea a doua sau mai multe obiecte in slide se poate face atat pe orizontala cat si pe verticala. In videotutorialul care insoteste acest articol se va vace aliniere pe orizontala la mijloc (Align middle). Facilitatea este foarte folositoare deoarece folosind-o nu vom pierde timp manipuland obiectele in slide exclusiv cu mouse-ul. 5. Distribute De asemenea, pentru a castiga timp PowerPoint-ul ofera posibiliatea de a distribui automat obiectele in slide. Distributia poate fi pe verticala sau pe orizontala, in functie de asezarea in slide a obiectelor pe care le dorim distribuite.

Open office Impress ofer toate uneltele de prezentare multimedia uzuale, cum sunt efectele speciale, animaie, uneltele de desenat. Ese integrat cu facilitile grafice avansate din componentele Draw i Math. Diapozitivele pot beneficia de efectele speciale de text disponibile n FontWork, ca i de sunet i videoclipuri. Impress este compatibil cu formatuld e fiier al programului PowerPoint de la Microsoft i poate salva numca dumneavoastr n numeroase alte formate, inclusiv n Macromedia Flash (SWF). I
impress, este componenta de creare i prezentare de diapozitive din OpenOffice. Cu ajutorul acestei componente se pot crea cadre ce conin multe elemente diferite, incluznd text, liste numerotate sau cu simboluri grafice, tabele, grafice i o vast palet de imagini i obiecte grafice. Impress mai include un verificator ortografic, un dicionar, stiluri text gata definite, stiluri pentru fundal i un sistem de ajutor.[37] Aezarea n diapozitiv a elementelor se poate face manual sau cu ajutorul aspectelor predefinite, asemntoare cu cele din PowerPoint. Se pune mare accent pe desenarea i introducerea elemntelor 2D i 3D, Impress punnd la dispoziie o gam larg de instrumente de desenare. Este disponibil i un sistem de animaie particularizat i tranziie animat ntre diapozitive, foarte asemntor cu cel din PowerPoint. Impress are cinci moduri (vederi) de a privi spaiul de lucru. Fiecare este

conceput astfel nct s se efectueze mai uor anumite operaiuni.

Vedere normal (Normal View) este modul principal pentru crearea diapozitive individuale. Se folosete aceast vedere pentru a formata i a concepe, pentr a aduga text, imagini i efecte de animaie. Vedere contur (Outline View), n care sunt vizualizate doar titlurile, listele numerotate i cele cu simboluri grafice. Acest mod permite reordonarea cadrelor, editarea titlurilor i a antetelor, reordonarea elementelor din liste i adugarea de noi cadre.

bara de instrumente pentru desenare, chiar dac nu deseneaz nimic. Aciunile permise sunt schimbarea diapozitivului curent, rularea unui document sau a unei aplicaii, redarea unui sunet i executarea unei macrocomenzi. Spre deosebire de alte aplicaii concurente, Impress nu ofer posibilitatea executrii aciunii asociate unui obiect la trecerea indicatorului mausului peste acel obiect i nu permite nici evidenierea obiectului la clic sau la trecerea indicatorului mausului peste el. Pe lng faptul c Impress poate exporta prezentrile n HTML i PDF, poate exporta prezentrile i Shockwave Flash (SWF), astfel nct prezentrile s poat fi vizualizate pe orice computer cu un player de Flash instalat.

Vedere comentarii (Notes View) permite adugarea de comentarii pentru fiecare diapozitiv, care nu vor fi afiate n cadrul prezentrii. Comentariile pot fi imprimate pentru ca cel care prezint s poat susine mai uor prezentarea. Vedere pliant (Handout View) reduce diapozitivele prezentrii i le ordoneaz mai eficient n vederea imprimrii. Ordonarea diapozitivelor se face prin tragerea cu mausul. Vedere ordonarea cadrelor (Slide Sorter View) prezint fiecare diapozitive n miniatur i n ordinea lor.

Google docs este o aplicaie gratuit bazat pe Web, procesor de text, foi de calcul tabelar ,preyentare, precum i tabele.nlocuiete Officeul care necesit instalare pe sistemul de operare. 3. Descriere.Ofera utilizatorilor posibilitatea de a crea si edita documente online cat si offline. Colaborare in timp real cu alti utilizatori.Imbina caracteristicile a trei servicii des folosite : Writelu(Word), Speadsheets (Excel), Prezentare (Power Point).Permite importarea de fisiere.Salvarea avantajoasa a documentelor create. Descarcarea documentelor. 4.. Servicii google docs ofera folosirea a trei servicii prin intermediul internetului: Google

Echivalenta Butoanelor de aciune din PowerPoint este Interaciunea (Interaction). Butonul Interaction se gsete pe

Documents, Google Speadsheets, Google Presentations 5. Google Docs Este un editor de test folosi pentru documente Asemanator programului Microsoft Word Ofera colaborarea in timp real cu alti utilizatori ai serviciului Google Docs Foloseste un design aerisit Meniu simplu FACILITATI:Formatare text Inserare imagini si desen .Asezare in pagina Inserare table Suport in limba romana 6. Google Speadsheet Folosit pentru efectuarea calculelor tabelare in cel mai simplu mod.Asemanator programului Microsoft Excel. FACILITATI:Chat integrat pentru o comunicare cat mai usoara intre colaboratori.Sortarea coloanelor dupa anumitecriterii.Posibilitatea de a folosi functii gasite si in Microsoft Excel. 7. Google Presentations Aplicatie folosita pentru prezentari. Asemanatoare programului Microsoft Power Point. Posibilitatea lucrului in comun.Gama larga de teme ce pot fi folosite.Dezavantaj lipsa de efecte.Interfata userfriendly. FACILITATI:Adaugati text, liste, link-uri.Schimbarea aliniamente. Inserare imagini.Formatare text. 8. Feedback Google Docs este un program Web foarte usor de folosit, care cuprinde o suita de facilitati. De la editare text, pana la comunicare intre douapersoane care folosesc in acelas itimp Google Docs.Google Docs poate satisface pe oricine folosete aceasta aplicatie.