You are on page 1of 2

AHCI Bios bellts, Serial ATA Serial Advanced Technology Attachment

http://www.regen.hu/hasznostippek/nemtelepuloxp.html

English| Romneste | Franais |

S ZMTGP K EZELS

Kezdlap

Biztonsg

Letlts

Tippek

Httrkpek

Flash jtkok

Email

L ASS

A G P ?
j gp vagy rgi, a lassuls oka mindig ugyan az: Tredezett merevlemez, vrusfertzs, helytelen rendszerbellts, automatikusan indul programok futnak a httrben. -Gyorstsunk...

Hasznos? kattints a +1-re:

0
Klds Legyl az els az ismerseid kzl, akinek ez tetszik.

Kacs Kroly | 2009 04 21 | Ez is rdekelhet Facebookon is | Szlj hozz | Nexus Dock

T etszik

Bravogroup Office Minden, ami iroda - Irodai- s marketingmegoldsok


www.bravogroupoffice.hu

N EM ENGEDI TELEP TENI AZ X P - T : Mirt Nem Telepl Az Xp:

AHCI Bios bellts, Serial ATA Serial Advanced Technology Attachment A (SATA) Serial ATA (Serial Advanced Technology Attachment) adat tovbbtsra szolgl sn, a szmtgp s egy adattrol kzt. Pl: merevlemez. Elodje az ATA (PATA) Utdja a RAID s most mr a Linuxot is kiszolgl AHCI. (Advanced Host Controller Interface). Ez egy ltalnos csatlakozsi lehetosg a SATA-hoz, mely gyorsabb olvassi lehetosget biztosit , de ennl tbb is rejlik benne pl: nem melegszik annyira a merevlemez stb. Keressnk r a Google segtsgvel, ha tbbet akarunk tudni rla. Az Xp rendszer sajnos ezt a lehetosget nem tmogatja gy nem hajland teleplni. A szmtgp forgalmazknak, kereskedoknek lehetosgk van az ingyenes Linux op. rendszerrel rustani a termket ezrt nha, s ha van ilyen lehetosg, akkor a Bios-ban tlltjk (vagy gyrilag van gy belltva). (A Vista mr tmogatja, s azt hiszik, hogy a vsrl eleve a flresikerlt Vistt fogjk telepteni.) Megolds lehet: a.) Indtsuk jra a gpet b.) Lpjnk be a Bios -ba gy, hogy mr indulskor nyomjuk folyamatosan (ltalban) az F2 vagy a DEL gombot a billentyuzeten c.) Keressnk egy hasonl bejegyzst: Configure SATA as [AHCI]. Ha van ilyen, az AHCI-t lltsuk t [IDE] -re, majd nyomjunk F10-et s hagyjuk jraindulni a gpet. Ezutn biztos feltelepl az Xp. Azrt nem lehet pontosan megjellni, az AHCI bejegyzst a biosban, mert szinte minden gpen klnbzik a bejegyzs lelohelye.

Msik lehetsges hiba, hogy a gp nem CD, DVD-rol bootol:

Ellenorizzk:
Indtsuk jra a gpet s mr indulskor nyomjuk folyamatosan (ltalban) az F2 vagy a DEL gombot a billentyuzeten. Lpjnk be a bios-ba. Keressnk egy hasonl bejegyzst: -Boot priority orderKeressnk olyan bejegyzst ami CD, DVD lemezmeghajtnkra utal, ltalban a mrkanevet is megjelli (pl.:LG 876 DVD RAM optikai meghajt) Ha megvan (ltalban) az F6 billentyu gombbal tudjuk kivlasztani, vagy a fel-le nyilakkal tudjuk mozgatni az elso helyre, hogy most mr a CD-DVD-rol bootoljon.

1/2

2011.12.27. 0:09

AHCI Bios bellts, Serial ATA Serial Advanced Technology Attachment

http://www.regen.hu/hasznostippek/nemtelepuloxp.html

Az F10 billentyu gombot nyomjuk meg a kilpshez, majd hagyjuk jv a bios belltst az OK-ra kattintva. A gp jra indul s mr a CD, DVD-rol bootol, azaz innen fogja telepteni az Xp-t, Vista-t stb.

-K VETKEZO R SZEK ...


(1) Bluetooth hiba...
Mg tbb Hozzszls 2009. Szept. 09

-E Z

IS RDEKELHET :

Motto: You can do it! Meg tudod csinlni. Nem kell Informatikai tuds! USSF program hasznlata "silent" programok kapcsolinak megadshoz... A Pendrive jellegzetes hibja s annak javtsi mdja... t kontinens tv-rdi adsa... Ha a Messenger program jabb verzijt teleptjk, trlhetjk vglegesen a rgit...

Tesco mszaki cikk akci ruhzainkban risi vlasztkkal! Nzze meg ajnlatainkat most.
tesco.hu/akcio

A LAP TETEJRE

KA PC S O L A T
City Budapest Country Hungary www.webhosticon.hu Honlap: www.regen.hu Email: registral@europe.com

H A S Z N O S L IN K E K
Szablyzat Vendgknyv Facebook Weblap Trkp Banner Csere

EGY B:
AHCI Bios bellts

2/2

2011.12.27. 0:09