You are on page 1of 2

Choose the best alternative

1. FEATHERS : PLUCK ::
a) goose : duck b) garment : weave c) car : drive d) wool : shear ( )
2. Setting : stone ::
a) pen : paper b) glass : window c) socket : bulb d) ring : finger
3. Music : Guitar ::
a) stamping ( ) : noise b) water : ocean c) windows : house d) words :
typewriter
4. Oxygen : Respiration ::
a) improvement : care b) camera : photography c) sunlight : photosynthesis d) drama :
acting
5. Stove : Kitchen ::
a) window : bedroom b) sink : bathroom c) television : living room d) trunk :
attic ()
6. Wealth : Luxuries ::
a) enemies : friends b) sandwich : bread c) ticket : admission d) crying : sympathy
7. Angle : Degree ::
a) letter : alphabet b) milk : quart c) area : square inch d) time : minutes
8) Ship : Harbor ()::
a) flower : garden b) village : people c) nest : bird d) car : garage
9. Lend : Borrow ::
a) dictate : govern b) award : deserve c) dictate : govern d) seed : plant
10. Chair : Bench ::
a) street : sidewalk b) rule : yardstick c) wood : steel d) pig : elephant
11. Smoke: Pollution ::
a) water : river b) war : death c) vaccination : decay d) iron : strength
12. Request : Refusal ::
a) eating : obesity b) deny : affirmation c) try : failure d) swim : sinking
13. Confidence : Deception ( / ) ::
a) hostility : kindliness b) deny : affirmation c) dissent ( / ) :
commotion (/ / ) d) blanket : heat
14. Gazelle : Swift ::
a) horse : slow b) wolf : sly c) swan : graceful (//) d) elephant : gray

15. Affirm( ) : Hint ::


a) say : deny b) assert : convince c) confirm : reject d) charge : insinuate (
/ )
16. Triangle : Pyramid ::
a) cone : circle b) corner : angle c) tube : cylinder d) square : box
17. Hand : Nail ::
a) paw: claw b) foot : toe c) head : hair d) ear : nose
18. Germ : Disease ::
a) trichinosis : pork b) men : woman c) doctor : medicine d) war : destruction
19. Girl : woman ::
a) student : teacher b) adult : child c) black : white d) infant : child (infant )
20. Thirst : Parch ( )
a) fever : flush / b) water : sink c) hunger : strangle d) laughter :
appease( )
: 1. d 2. c 3. d 4. c 5. b 6. c 7. c 8. d 9. a 10. b 11. b 12. c 13. a 14. c 15. d 16. d
17. a 18. d 19. d 20. a