You are on page 1of 9

1. Ce masuri ia conducatorul de autovehicul, angajat intr-un accident cu avarii usoare?

a) asteapta sosirea politistului din zona; b) scoate autovehiculul in afara partii carosabile si anunta politia in termen de 2 de ore; c) anunta politia, fara a schimba pozitia autovehiculului. !aspuns gresit. "arianta corecta# b) "ariante bifate# 2. Ce masuri vor fi luate in cazul conducerii pe drumurile publice a unui autovehicul cu defectiuni grave la mecanismul de directie? a) amenda contraventionala, retinerea certificatului de inmatriculare, precum si retinerea permisului de conducere in vederea suspendarii e$ercitarii dreptului de a conduce autovehicule; b) amenda contraventionala; c) amenda contraventionala si retinerea certificatului de inmatriculare. !aspuns gresit. "arianta corecta# a) "ariante bifate# %. Certificatul de inmatriculare se retine# a) daca sistemul de franare este defect; b) daca pneurile nu sunt umflate la presiunea minima admisa; c) daca sistemul de inchidere centralizatt a usilor este defect. !aspuns gresit. "arianta corecta# a) "ariante bifate# . &uteti schimba pozitia autovehiculului, daca acesta a fost implicat intr-un accident din care a rezultat moartea sau vatamarea integritatii corporale ori a sanatatii unor persoane? a) da, cu incuviintarea politiei, care cerceteaza accidentul; b) da, daca persoana vatamata se poate deplasa singura; c) nu, pana la sosirea ambulantei. !aspuns gresit. "arianta corecta# a) "ariante bifate# '. (ncredintarea cu stiinta a unui autovehicul, pentru a fi condus pe drumul public, unei persoane care nu poseda permis de conducere se pedepseste# a) penal; b) contraventional; c) cu amenda contraventionala si anularea permisului de conducere. !aspuns gresit. "arianta corecta# a) "ariante bifate# ). Cum se penalizeaza patrunderea intr-o intersectie dirijata prin semafoare, daca prin aceasta se produce blocarea circulatiei in intersectie? a) cu amenda contraventionala si aplicarea punctelor de penalizare; b) cu suspendarea e$ercitarii dreptului de a conduce autovehicule pe o perioada de %* de zile; c) cu amenda contraventionala. !aspuns gresit. "arianta corecta# a) "ariante bifate# +. Care dintre urmatoarele fapte constituie infractiuni? a)

nerespectarea semnalelor politistilor la trecerea coloanelor oficiale; b) conducerea sub influenta unor produse sau substante stupefiante sau a unor medicamente cu efecte similare; c) depasirea limitei legale de viteza cu peste '* ,m-h. !aspuns gresit. "arianta corecta# b) "ariante bifate# .. Care dintre faptele de mai jos atrag suspendarea e$ercitarii dreptului de conduce pe o perioada de /* de zile? a) conducerea sub influenta bauturilor alcoolice; b) conducerea sub influenta produselor stupefiante; c) conducerea unui vehicul neinmatriculat. !aspuns gresit. "arianta corecta# a) "ariante bifate# /. Care dintre faptele de mai jos se considera infractiune si se pedepseste ca atare? a) sustragerea de la obligatia de a supune autovehiculul inspectiei tehnice periodice; b) parasirea locului accidentului care a avut ca urmare avarii; c) repararea autovehicului ce prezinta urme de accident, fara autorizatia politiei. !aspuns gresit. "arianta corecta# c) "ariante bifate# 1*. &ermisul de conducere se restituie, dupa e$pirarea perioadei de suspendare si promovarea testului de cunoastere a regulilor de circulatie, daca a fost retinut pentru# a) neacordarea prioritatii de trecere vehiculelor care au acest drept, daca prin aceasta s-a produs un accident de circulatie soldat cu pagube materiale; b) nefolosirea in timpul mersului a centurii de siguranta; c) utilizarea e$cesiva a stergatoarelor de parbriz. !aspuns gresit. "arianta corecta# a) "ariante bifate# 11. Care dintre faptele de mai jos, comise intr-un interval de un an de la restituirea permisului de conducere, atrag majorarea perioadei suspendirii dreptului de a conduce? a) incilcarea dispozitiilor legale cu privire la semnalizarea schimbirii directiei de mers; b) incilcarea dispozitiilor legale cu privire la folosirea luminilor din dotare pe timp de noapte; c) acumularea din nou a cel putin 1' puncte de penalizare. !aspuns gresit. "arianta corecta# c) "ariante bifate# 12. &entru care dintre faptele de mai jos se aplica sanctiuni contraventionale? a) conducerea unui autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice, avand o imbibatie sub *,. g-l alcool pur in sange; b) punerea in circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neinmatriculat; c) conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana fara permis de conducere. !aspuns gresit. "arianta corecta# a) "ariante bifate# 1%. 0istrugerea, degradarea sau aducerea in stare de neintrebuintare, in mod intentionat, a indicatoarelor, semafoarelor, amenajarilor rutiere se pedepseste astfel# a)

cu amenda contraventionala si puncte de penalizare; b) penal; c) cu suspendarea e$ercitarii dreptului de a conduce autovehicule. !aspuns gresit. "arianta corecta# b) "ariante bifate# 1 . Care dintre faptele de mai jos constituie infractiune si se pedepseste ca atare? a) conducerea pe drumul public a unui autovehicul neinmatriculat; b) conducerea pe drumul public a unui autovehicul fara certificat de inmatriculare; c) conducerea pe drumul public a unui autovehicul cu numar de inmatriculare fals. !aspuns gresit. "arianta corecta# a) c) "ariante bifate# 1'. &entru care dintre faptele de mai jos se aplica puncte de penalizare? a) pentru conducerea autovehiculului de catre o alta persoana decat proprietarul; b) pentru conducerea autovehiculului fara una dintre placutele cu numarul de inmatriculare; c) no$ele motorului ating limita legala admisa. !aspuns gresit. "arianta corecta# b) "ariante bifate# 1). 1$ercitarea dreptului de a conduce se suspenda pe o perioada de )* de zile pentru# a) circulatia pe sens opus, cu e$ceptia cazurilor in care se efectueaza regulamentar manevra de depasire; b) depasirea cu cel mult %* ,m-h a vitezei ma$ime admise; c) cumul de 1* puncte de penalizare. !aspuns gresit. "arianta corecta# a) "ariante bifate# 1+. 1$ercitarea dreptului de a conduce se suspenda pe o perioada de %* de zile pentru# a) nerespectarea regulilor referitoare la remorcare; b) utilizarea e$cesiva a cla$onului; c) depasirea unei coloane de vehicule oprite la culoarea rosie a semaforului. !aspuns gresit. "arianta corecta# c) "ariante bifate# 1.. (n ce situatie se retine permisul de conducere? a) atunci cand nu se respecta obligatia de reducere a vitezei; b) atunci cand nu se respecta normele referitoare la prioritatea de trecere a pietonilor; c) atunci cand se incalca normele legale referitoare la stationare. !aspuns gresit. "arianta corecta# b) "ariante bifate# 1/. Care sunt sanctiunile contraventionale? a) amenda penala; b) amenda, si dupa caz, atentionarea; c) amenda, puncte de penalizare, precum si suspendarea e$ercitarii dreptului de a conduce autovehicule. !aspuns gresit. "arianta corecta# c) "ariante bifate# -

2*. Conducatorul unui vehicul implicat intr-un accident de circulatie, din care au rezultat numai pagube materiale, este obligat sa se supuna recoltarii probelor biologice, daca aerul e$pirat, testat cu un aparat autorizat, arata o concentratie# a) mai mica de *, * mg-l alcool pur; b) mai mare de *,.* mg-l alcool pur; c) mai mare de *, * mg-l alcool pur. !aspuns gresit. "arianta corecta# c) "ariante bifate# 21. (n cazul implicarii intr-un accident, puteti parasi locul acestuia fara incuviintarea politiei, daca a rezultat vatamarea integritatii corporale a unei persoane? a) da, daca accidentul nu s-a produs din vina dvs.; b) da, in cazul in care autoturismul dvs. nu a fost avariat; c) nu. 22. &olitistul rutier poate dispune imobilizarea unui vehicul atunci cand# a) vehiculul nu are efectuata inspectia tehnica periodica; b) anvelopele au alte dimensiuni decat cele prevazute in cartea de identitate a vehiculului; c) conducatorul auto refuza sa se legitimeze. 2%. &unctele de penalizare se aplica pentru# a) nerespectarea semnificatiei indicatorului Copii ; b) nerespectarea semnificatiei indicatorului 0rum cu denivelari ; c) nerespectarea semnificatiei indicatorului 2prire , instalat la trecerea la nivel cu o cale ferata. 2 . Conduceti autovehiculul pe drumurile publice si refuzati recoltarea unor probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei. "eti fi pedepsit penal? a) da; b) numai daca sunteti implicat intr-un accident de circulatie; c) nu. 2'. (n care dintre situatii se suspenda e$ercitarea dreptului de a conduce autovehicule? a) in cazul depasirii in mod repetat, cu mai mult de 2* ,m-h, a vitezei ma$ime legale; b) in cazul neopririi la semnalul agentului de cale ferata; c) in cazul neprezentarii in termen de 2 de ore la unitatea de politie competenta pe raza careia s-a produs un accident cu avarierea vehiculului. 2). Conducatorul unui autovehicul angajat intr-un accident din care a rezultat moartea sau ranirea unei persoane poate parasi locul faptei fara incuviintarea politiei? a) da, daca autovehiculul a blocat circulatia; b) da, daca accidentul nu s-a produs din vina sa; c)

nu, intrucat fapta constituie infractiune. 2+. Ce simptome ale stopului cardiac prezinta o persoana, victima a unui accident de circulatie? a) leziuni profunde in zona toracelui; b) lipsa pulsului; c) aparitia hemoragiei pe gura. 2.. &recizati masura care se ia atunci cand titularul permisului de conducere a fost declarat inapt pentru a conduce autovehicule, de catre o institutie medicala autorizata# a) i se retrage permisul de conducere; b) i se aplica sanctiunile contraventionale complementare; c) va fi ree$aminat de catre autoritatea competenta. 2/. 3ustragerea de la recoltarea probelor biologice, in vederea stabilirii alcoolemiei, constituie# a) infractiune, si atrage anularea permisului de conducere; b) contraventie, si se pedepseste cu inchisoare; c) contraventie, si atrage retinerea permisului de conducere. %*. 3uspendarea e$ercitarii dreptului de a conduce pentru /* de zile se aplica in cazul# a) conducerii sub influenta bauturilor alcoolice; b) neacordarii prioritatii de trecere vehiculelor care au acest drept; c) nerespectarii semnalelor politistului rutier aflat in e$ercitarea atributiilor de serviciu. %1. (n ce situatie este sanctionat conducatorul unui vehicul cu amenda contraventionala si suspendarea dreptului de a conduce autovehicule? a) la depasirea cu 2* ,m-h a vitezei ma$ime admise; b) la depasirea cu mai mult de %* ,m-h a vitezei ma$ime admise; c) la depasirea cu mai mult de '* ,m-h a vitezei ma$ime admise. %2. 3e aplica puncte de penalizare pentru# a) nerespectarea semnificatiei indicatorului 2prire , instalat la trecerea la nivel cu o cale ferata; b) depasirea cu %1- * ,m-h a vitezei ma$ime admise pe sectorul de drum respectiv pentru categoria din care face parte autovehiculul condus; c) depasirea cu 1*-2* ,m-h a vitezei ma$ime admise pe sectorul de drum respectiv pentru categoria din care face parte autovehiculul condus. %%. (n care dintre situatiile de mai jos se anuleaza permisul de conducere? a) pentru conducerea unui autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice; b) pentru infractiunile care s-au soldat cu moartea sau vatamarea grava a unei persoane, savarsite ca urmare a nerespectarii regulilor de circulatie; c) pentru nerespectarea semnalelor politistilor la trecerea coloanelor oficiale.

% . Certificatul de inmatriculare se retine atunci cand# a) vehiculul nu are efectuata inspectia tehnica; b) sunt aplicate abtibilduri pe parbriz; c) e$ista defectiuni la sistemul de climatizare. %'. 4u este permis unui autovehicul sa circule atunci cand# a) polueaza fonic, in timpul mersului sau stationarii, peste pragul admis de lege; b) nu este dotat cu roata de rezerva; c) placutele cu numarul de inmatriculare sunt deteriorate. %). (n ce situatii se interzice circulatia autoturismelor pe drumurile publice? a) cand nu au montate faruri de ceata; b) cand motorul emite no$e peste limita legala; c) cand nu sunt echipate cu carlig pentru remorcare. %+. Care este valoarea alcoolemiei in sange peste care se aplica pedeapsa penala pentru un conducator aflat la volan? a) *,' g-l; b) *,. g-l; c) 1 g-l. %.. &ersoanele accidentate, cu arsuri multiple pe corp si membre, trebuie sa fie# a) dezbracate rapid de haine, dupa stingerea flacarilor; b) transportate urgent la o unitate medicala; c) spalate, bandajate si apoi transportate la cea mai apropiata unitate sanitara. %/. Conducerea pe drumul public a autovehicului de catre o persoana cu o alcoolemie in sange de peste *,. g-l atrage# a) raspunderea contraventionala si retinerea permisului de conducere; b) raspunderea penala si anularea permisului de conducere; c) raspunderea penala si suspendarea e$ercitarii dreptului de a conduce pe o perioada de /* de zile. 1. Cand se restituie permisul de conducere retinut de catre politie in vederea suspendarii e$ercitarii dreptului de a conduce? a) la hotararea agentului de circulatie; b) la e$pirarea termenului de suspendare, daca a fost promovat testul de verificare a cunostintelor, in situatiile prevazute de lege; c) atunci cand procesul verbal de contraventie a fost anulat printr-o hotarare judecatoreasca definitiva.

!aspuns gresit. "arianta corecta# b) c) "ariante bifate# 2. Ce trebuie sa aveti in vedere la scoaterea persoanelor accidentate din autovehicul? a) ca operatiunea sa se desfasoare rapid si fara sa provoace alte traumatisme; b) sa nu se agraveze leziunile; c) sa nu se indeparteze indiciile care ar putea ajuta la e$plicarea modului in care s-a produs accidentul. !aspuns gresit. "arianta corecta# b) "ariante bifate# %. (n care dintre urmatoarele situatii se anuleaza permisul de conducere? a) in urma unei condamnari, printr-o hotarare definitiva, pentru o infractiune la regimul circulatiei; b) pentru incalcarea dispozitiilor legale referitoare la folosirea luminilor de intalnire pe timp de noapte, in afara localitatilor; c) pentru incalcarea dispozitiilor legale referitoare la obligatia de a semnaliza schimbarea directiei de mers. !aspuns gresit. "arianta corecta# a) "ariante bifate# . 3e pedepsesc penal urmatoarele actiuni# a) instalarea de mijloace de semnalizare rutiera sau modificarea pozitiei acestora fara autorizatie legala; b) organizarea sau participarea, in calitate de conducator auto sau de animale, la intreceri neautorizate pe drumurile publice; c) blocarea cu intentie a drumului public, daca se pune in pericol siguranta circulatiei. !aspuns gresit. "arianta corecta# a) b) c) "ariante bifate# '. (n ce situatie poate fi retinut certificatul de inmatriculare al unui vehicul? a) autovehiculul are aplicate afise publicitare; b) datele din certificatul de inmatriculare nu concorda cu caracteristicile tehnice ale vehiculului; c) detinatorul nu face dovada incheierii asigurarii auto de raspundere civila. !aspuns gresit. "arianta corecta# b) c) "ariante bifate# ). 1ste permis ca un conducator auto, angajat intr-un accident de circulatie din care a rezultat moartea sau lovirea unei persoane, sa plece de la locul faptei? a) da, cu conditia sa lase autovehiculul la locul accidentului; b) da, daca victima a fost transportata la spital; c) nu, fara incuviintarea organelor de politie. !aspuns gresit. "arianta corecta# c) "ariante bifate# +. &entru care dintre situatiile de mai jos se dispune retinerea permisului de conducere? a) pentru neacordarea prioritatii de trecere; b) permisul de conducere este deteriorat; c) permisul de conducere prezinta modificari, stersaturi sau adaugiri. !aspuns gresit. "arianta corecta# a) b) c) "ariante bifate# -

.. &entru care dintre faptele de mai jos se aplica masura retinerii permisului de conducere? a) pentru neoprirea la semnalul regulamentar al politistului; b) pentru nerespectarea dispozitiilor legale referitoare la depasire; c) pentru nerespectarea normelor privind folosirea luminilor pe timp de noapte. !aspuns gresit. "arianta corecta# a) b) "ariante bifate# /. Cum se pedepseste conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul din categoria C, de catre o persoana al carei permis este valabil pentru categoria 5? a) penal; b) contraventional; c) amenda contraventionala si retinerea permisului de conducere. !aspuns gresit. "arianta corecta# a) "ariante bifate# '*. (n care dintre situatii se retine certificatul de inmatriculare sau inregistrare? a) cand inspectia tehnica periodica a e$pirat; b) daca zgomotul in mers sau stationare depaseste limita legala admisa; c) cand motorul emite no$e poluante peste limitele legale admise. !aspuns gresit. "arianta corecta# a) b) c) "ariante bifate# '1. Care dintre faptele de mai jos, comise intr-un interval de 12 luni de la restituirea permisului de conducere, atrag sanctiunea contraventionala de suspendare a e$ercitarii dreptului de a conduce autovehicule, pentru )* de zile? a) incalcarea dispozitiilor legale cu privire la semnalizarea schimbarii directiei de mers; b) incalcarea dispozitiilor legale cu privire la folosirea luminilor din dotare pe timp de noapte; c) acumularea din nou a cel putin 1' puncte de penalizare. !aspuns gresit. "arianta corecta# c) "ariante bifate# '2. 6recerea cu autovehiculul la semnalul luminos de culoare rosie se sanctioneaza astfel# a) cu amenda penala; b) cu amenda contraventionala si puncte de penalizare; c) cu amenda contraventionala si suspendarea e$ercitarii dreptului de a conduce autovehiculul. !aspuns gresit. "arianta corecta# c) "ariante bifate# '%. (n care dintre situatii pot fi retrase placutele cu numarul de inmatriculare ale unui autovehicul? a) atunci cand placutele cu numarul de inmatriculare nu sunt conforme cu standardele in vigoare; b) atunci cand certificatul de inmatriculare este pierdut; c) atunci cand conducatorul autovehiculului nu poate prezenta cartea de identitate si carnetul de conducere. !aspuns gresit. "arianta corecta# a) "ariante bifate# ' . 7n vehicul va fi imobilizat daca# a)

numarul de inmatriculare sau de inregistrare este fals; b) starea tehnica a pneurilor este necorespunzatoare; c) conducatorul auto refuza sa poarte centura de siguranta. !aspuns gresit. "arianta corecta# a) "ariante bifate# ''. &oate fi retinut de catre politistul rutier certificatul de inmatriculare al unui vehicul? a) nu, deoarece legea prevede o asemenea masura numai pentru permisul de conducere; b) da, daca autovehiculul sau remorca prezinta defectiuni tehnice care pun in pericol siguranta circulatiei; c) da, dar numai pentru o perioada de 1' zile. !aspuns gresit. "arianta corecta# b) "ariante bifate# -