You are on page 1of 3

A Nagyvradi Drmapedaggiai Mhely, a Partiumi Keresztny Egyetem Tanrkpz Intzete, s a Bihar megyei Pedaggusok Hza (CCD), a Terleti Oktatsi

Kzpont, valamint az RMPSZ

2014. prilis 11-13-n

szervez pedaggusok s pedaggusjelltek szmra.

Helyszn: Partiumi Keresztny Egyetem, Vroshza utca 36. szm (str. Primriei 36.)
2. emelet

Eladk, meghvottak:
Achs Kroly matematika, magyar, drma szakos tanr, Meztr Balogh Lszl tanr, Eger Kis Tibor drmapedaggus, Ft Trk Lszl drmapedaggus, magyartanr, Szabadszlls Zalavri Andrs drmapedaggus, Veszprm Kovcs va drmapedaggus, Ft Tth gnes klt, Nagyvrad Eld Nra drmapedaggus, Budapest Kovcs Andrsn (Rozika nni) drmapedaggus, Jszfnyszaru Kunn Dark Anik drmapedaggus, Jszberny

Jelentkezni mrcius 20-ig a dramamuhely.nagyvarad@gmail.com cmen lehet a mellkelt jelentkezsi lap visszakldsvel!
A helyek szma korltozott, ezrt a jelentkezsi sorrendet fogjuk figyelembe venni.

Rszvteli dj:
Pedaggusoknak, pedaggusjellteknek: 60 RON A PKE oktatinak, dikjainak: 40 RON
A rszvteli dj magba foglalja a sznetekben felszolglt tet, kvt, a szombati ebdet s az esti llfogadst. Messzebbrl rkez vendgeinknek, amennyiben szllsignyeiket e-mailben val bejelentkezskor elre jelzik, 25RON/f/jszaka rban tudunk kollgiumi szllst foglalni.

A szakmai program rsztvevi a Bihar megyei Pedaggusok Hza (CCD - Bihor), az RMPSZ s a Partium Kersztny Egyetem ltal killtott igazolst kapnak.

Szakmai program
Knyvbemutat:
Kovcs va: Az let tkre
Az let Tkre nem egy hagyomnyos meseknyv: munkra fogja mind a mesl, mint pedig a hallgatsg kpzelerejt. Tartalmt s kivitelt tekintve is nagyszer s praktikus segdanyag mindenkinek, aki gyermek sznjtsz csoportokkal vagy drma oktatssal foglalkozik, vagy csupn szeretne a mesemonds s mesejtszs kaleidoszkpjn keresztl rnzni a vilgra.

Tth gnes: Macskadombi versek


A ktet els rszben a sznekrl rtam, mert a sznek elvarzsoljk a gyermekeket. k sokkal szorosabb kapcsolatban vannak a sznekkel, mint mi, felnttek. A sznek nemcsak szebb teszik az letket, hanem az rzseiket is befolysoljk. Vidmsgot csempsznek mindennapjaikba. A ktet msodik felben szerepl versek igazbl Virg unokm gondolatai, krdsei, vlemnyei az t krllel vilgrl: az emberekrl, llatokrl, trgyakrl, a termszetrl, az vszakokrl, a htkznapokrl s nnepekrl, a j s a rossz fogalmrl. Rcsodlkozsok a meskre s a valsgra, vlaszok sok kis mirtre s titokra. (A szerz)

Csoportfoglalkozsok:
Achs Kroly: Hogy hzzunk?
Trtnetpts. Megkeressk a szvegekben, trtnetekben azt, ami informciveszts nlkl nyugodtan elhagyhat ahhoz, hogy feszesebb legyen a szerkezet.

Balogh Lszl: Zenei drma drmai zene


Zenei kszsgfejleszts a drmapedaggiban. A foglalkozson a zenei kszsgfejleszts drmafoglalkozsokon val mdszereirl s a foglalkozson alkalmazhat gyakorlatrl ejtnk szt, termszetesen tevkenysgkzpontan.

Kis Tibor: Semmi


Janne Teller Semmi cm regnye komoly karriert futott be irodalmi szntren s sznpadon is. Nem csoda, hiszen knyes krdst feszeget: mi az, amit eltrhet, s el is tr egy kollektva a kzs cl rdekben. Meddig knyszertheti r az akaratt a kzssg az egynre, hol vannak a trshatrok? S ha radsul ezeknek a krdseknek a kzege egy nyolcadik osztly, akkor mr kszen is ll a botrny: Dniban Teller mvt elszr betiltjk, majd ktelezv teszik. rdemes a regny gondolatmenett vgigjrni, sokat tanulhatunk a kzssg szereprl s magunkrl is.

Trk Lszl (Dafti): Mcsarnok


Magyar festk alkotta kpek dramatikus megkzeltse adja az egyttlt kerett, amelynek lezrsaknt megnzzk a felejthetetlen Cseh Tams cmad dalra sszelltott kpsorozatot.

Zalavri Andrs: A zene zenn tli haszna


Ktflekppen foglalkozunk zenvel. Egyrszt reaglunk r a kpzmvszet nyelvn ehhez semminem rajztudsra nem lesz szksg. Msrszt ellltjuk mindenfle egyszer hangkelt holmikkal ehhez pedig hangszertuds nem kell majd. s mindezen intenzv zenei foglalatossgok kzben nem a zene lesz igazn fontos, hanem a rsztvev, az ember.

Rszletes program
PNTEK
16. -16.30 16.30-17.00 17.00-18.00

18.00-19.00

Regisztrci Megnyit Knyvbemutat: Kovcs va: Az let tkre Tth gnes: Macskadombi versek gyermekversek Csoportfoglalkozsok Kovcs Ildik Brdi Mrta Frts Izabella Rusz Csilla Kubola Anik Nagy gota

Bords Andrea Rcz Imola

SZOMBAT
9.00-12.00 12.00-14.00 14.00-16.45 16.45-17.15 17.15-20.00 20.00

Csoportfoglalkozsok Zalavri Andrs Achs Kroly


Ebdsznet

Balogh Lszl

Trk Lszl

Csoportfoglalkozsok Achs Kroly Balogh Lszl


Sznet

Trk Lszl

Kis Tibor

Csoportfoglalkozsok Balogh Lszl Trk Lszl Meglepets llfogads

Kis Tibor

Zalavri Andrs

VASRNAP
9.00-10.50 10.50-11.10 11.10-13.00 13.00

Csoportfoglalkozsok Trk Lszl Kis Tibor


Sznet

Zalavri Andrs

Achs Kroly

Csoportfoglalkozsok Kis Tibor Zalavri Andrs Achs Kroly Balogh Lszl Zrs Lzr Ervin: Hapci kirly eladja a Nagyvradi Drmamhely

A programvltoztats jogt fenntartjuk.

Nagyvradi Drmamhely