You are on page 1of 8

Magyar Labdarg Szvetsg

Baranya Megyei Igazgatsg

CSOFM BT REGFIK BARANYA MEGYEI TLI TEREM BAJNOKSGA Csofm Bt regfik Baranya Megyei Terem labdarg bajnoksg versenykirsa 2013 2014.

Tartalom
1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. A bajnoksg szervezje s rendezje, a bajnoksg tpusa s hivatalos neve ............................................................................................................. 2 A bajnoksg clja .................................................................................... 2 A bajnoksg nevezsi s rszvteli felttelei........................................... 2 A bajnoksg nevezsi eljrsa sorn betartand hatridk .................... 3 A bajnoksg rsztvevi ............................................................................ 3 A bajnoksg rendszere ............................................................................ 3 A bajnoksg helyszne s idrendje ........................................................ 4 A bajnoksg djazsa .............................................................................. 5 A bajnoksg Fair Play versenye ........... Hiba! A knyvjelz nem ltezik.

10. A bajnoksg kltsgei .............................................................................. 5 11. Jtkjogosultsg ...................................................................................... 5 12. A labdargk felszerelse ....................................................................... 5 13. Egyb rendelkezsek .............................................................................. 6 14. Zr rendelkezsek ................................................................................. 7

1. A bajnoksg szervezje s rendezje, a bajnoksg tpusa s hivatalos neve A) A bajnoksgot a Magyar Labdarg Szvetsg (tovbbiakban: MLSZ) rja ki. B) A szervezsvel s mkdtetsvel az MLSZ Baranya Megyei Igazgatsgt bzza meg. C) Az MLSZ Baranya Megyei Igazgatsg Versenybizottsgnak elnkt s tagjait (2-6 f) az MLSZ Elnksge nevezi ki. D) A 2013-2014. vi Csofm Bt regfik Baranya Megyei Tli Mfves Bajnoksg amatr rendszer, frfi felntt nagyplys labdarg bajnoksg. E) A 2013-2014. vi Baranya Megyei Tli Terem Bajnoksg (tovbbiakban: bajnoksg) hivatalos neve: Csofm Bt regfik Baranya Megyei Tli Mfves Bajnoksg 2. A bajnoksg clja A) A labdargs fejlesztsre vonatkoz sportszakmai feladatok megvalstsa. B) A csapatok folyamatos s sznvonalas versenyzsnek biztostsa. C) Lehetsget biztostani a Baranya megyei I. o. regfi bajnoksg csapatainak a tli idszakban, teremben jtszand felkszlsi tallkozkra, ezltal elsegtve felkszlsket a bajnoki versenysorozatra. D) A Fair Play elv rvnyre juttatsa, a Fair Play magatartsforma npszerstse. 3. A bajnoksg nevezsi s rszvteli felttelei A) A bajnoksgban rszt vehet: 1) Az a sportvllalkozs, amellyel szemben a Brsg nem rendelte el a sportszervezet felszmolst, tovbb amely sportszervezet vgelszmols vagy knyszer-vgelszmols alatt nem ll. 2) Az a sportegyeslet, amely nem hatrozta el feloszlst. 3) Az a sportvllalkozs, amelynl nem indult vgelszmolsi eljrs. B) A bajnoki v idtartalma alatt a sportszervezet sem a kupba val nevezs, sem a kupban val induls s rszvtel jogt nem ruhzhatja t, az erre irnyul szerzds a 2004. vi I. trvny (Sporttrvny) 33. (2) bekezdse rtelmben semmis. C) A sportszervezet nevezsi djat fizet. A nevezsi dj sszege: 8.000,- Ft. (Nyolcezer forint 00/100), melyet a nevezs hatridejig az MLSZ Baranya Megyei Igazgatsg szmljra (11707024-20480734) utal t, vagy fizet meg. A nevezsi dj tartalmazza a bajnoksg versenyeztetssel kapcsolatos kltsgeit. D) A nevezsi dj befizetsrl szl igazols csatolsa a nevezsi dokumentcihoz.

Csofm Bt regfik Baranya Megyei Tli Terem bajnoksg

2013-2014.

4. A bajnoksg nevezsi eljrsa sorn betartand hatridk A) Az MLSZ Baranya Megyei Igazgatsg ltal kiadott nevezsi lapot, a nevezsi dj befizetsnek igazolst 2014. janur 27-n (htf) 12.00 rig kell rkeztetni az MLSZ Baranya Megyei Igazgatsghoz. (A fenti idpontig a nevezsi dokumentcinak be kell rkeznie az MLSZ Baranya Megyei Igazgatsghoz!) B) Az MLSZ Baranya Megyei Igazgatsg Versenybizottsga a berkezett nevezsi dokumentci feldolgozsa utn az rintett sportszer vezet(ek)et rsban hinyptlsra szltja fel (a nevezsi lapon megadott faxszmra s/vagy e-mail-re), melynek hatrideje: 2014. janur 31. (pntek). C) Nevezs csak hinytalanul, minden adattal kitlttt nevezsi lappal, s a nevezsi dj befizetsnek igazolsval fogadhat el. D) A hinyptlsi hatrid leteltt kveten benyjtott dokumentumok nem vehetk figyelembe a fellebbviteli eljrs sorn. E) Az MLSZ Elnksge a Versenyszablyzat ide vonatkoz pontja alapjn gyorstott versenygyi eljrs keretben 5 napos fellebbezsi hatridt szabott meg. 5. A bajnoksg rsztvevi A) A 2013-2014. vi MLSZ Baranya Megyei regfi labdarg bajnoksgban szerepl csapatok. B) Az MLSZ Baranya Megyei Igazgatsg Versenybizottsga az els 16 csapat nevezst fogadja el, melyet a nevezsi lap berkezsnek e-mail (baranya@mlsz.hu) vagy postai kldemny berkezsi idpontja hatroz meg! 6. A bajnoksg rendszere) A) A bajnoksgban rsztvev csapatokat az MLSZ Baranya Megyei Igazgatsg Versenybizottsga csoportokba osztja be. A csoportok, illetve a csoportban szerepl csapatok szma a nevezsek szmnak fggvnye.

Csofm Bt regfik Baranya Megyei Tli Terem bajnoksg

2013-2014.

B) Csoportmrkzsek: 1) Helyezsek meghatrozsa: a) A csoport vgs sorrendjt (helyezs) a csoport mrkzseinek eredmnyei dntik el. b) A helyezsek az sszpontszm alapjn kialaktott rangsor szerint kerlnek meghatrozsra. c) A mrkzs gyztes csapata 3 pontot, dntetlen eredmny esetn mindkt csapat 1-1 pontot kap. Veresg esetn a csapat nem kap pontot. d) A csoport els helyezett csapata a legtbb pontot szerzett sportszervezet, utols helyezett csapata a legkevesebb pontot szerzett sportszervezet. e) Azonos pontszm esetn a sorrend az albbiak szerint kerl meghatrozsra: 1. egyms elleni mrkzs eredmnye 2. jobb glklnbsg - a csoportban lejtszott valamennyi mrkzs tekintetben 3. tbb szerzett gl - a csoportban lejtszott valamennyi mrkzs tekintetben 4. sorsols C) Dnt: a) A csoportok els helyn vgz csapatok vehetnek rszt a dntben, ahol a vgs sorrendet (helyezst) a dnt mrkzseinek eredmnyei dntik el. b) A helyezsek meghatrozsa hasonl mdon trtnik, mint a selejtezcsoportok esetn. 7. A bajnoksg helyszne s idrendje A) A mrkzsek helyszne: selejtezk: Pcs dnt: Pcs B) A bajnoksg idtartama: selejtezk: 2014. februr 8. s februr 15. dnt: 2014. februr 22.

Csofm Bt regfik Baranya Megyei Tli Terem bajnoksg

2013-2014.

8. A bajnoksg djazsa A helyezst elr sportszervezetek djazsa: 1. helyezett 2. helyezett 3. helyezett

Vndorserleg+ Oklevl + 6 labda Oklevl + 5 labda Oklevl + 4 labda

9. A bajnoksg kltsgei A) A bajnoksgban rsztvev sportszervezeteket rszvtelk kiadsai (utazs, tkezs, szlls, stb.), valamint a csapatukat elksr szurkolk mellett kzremkd sajt biztonsgi szolglalatot elltk kltsgei terhelik. B) A bajnoksg versenydjait az MLSZ Baranya Megyei Igazgatsg biztostja. 10. Jtkjogosultsg A) Eurpai Uni-beli s azzal azonos elbrls labdargk: A bajnoki mrkzseken a sportszervezet szmbeli korltozs nlkl jogosult azokat a labdargit szerepeltetni, akik az Eurpai Uni valamely tagllamnak llampolgrai, tovbb azon orszgok llampolgrait, amely orszgokkal az Eurpai Uni olyan egyezmnyes megllapodst kttt, amely jogszer munkavllals esetn a munkavllal rszre az Uni polgraival azonos, diszkriminci mentes elbrlst biztost a munkakrlmnyek tekintetben az Eurpai Uni egsz terletn. (Ezen pontban meghatrozott orszgok listjt az MLSZ folyamatosan kzzteszi.) B) Egyb orszgok labdargi: Azon orszgok labdargibl, akik llampolgrsguk alapjn kvl esnek az A) pontban meghatrozott orszgok krn (egyb orszgok), a sportszervezet, mrkzsenknt, legfeljebb 3 labdarg szerepeltethet egy idben, csapatban. 11. A labdargk felszerelse A) A labdargk a bajnoksg sorn mezszmot viselnek, mely 1 -99-ig egsz szm lehet. A szm hossza a mez htuljn legalbb 25 cm. B) Minden hivatalos mrkzsen a labdargknak a spcsontvd hasznlata KTELEZ! C) Amennyiben a mrkzs jtkvezetje gy tli meg, hogy a kt csapat felszerelsnek sznsszelltsa zavar, akkor a plyavlaszt csapat kteles ms szn sportfelszerelsben jtszani. D) A mrkzseken plyra lpni kizrlag terem- vagy n, hernytalpas cipben lehet.

Csofm Bt regfik Baranya Megyei Tli Terem bajnoksg

2013-2014.

12. Egyb rendelkezsek A) A mrkzsek verseny gyeit az MLSZ Baranya Megyei Igazgatsg Versenybizottsga, fegyelmi gyeit az MLSZ Baranya Megyei Igazgatsg Fegyelmi Bizottsga trgyalja. Az MLSZ Verseny- illetve Fegyelmi Szablyzattl eltren a Verseny- s a Fegyelmi Bizottsg hatrozatai ellen 2 nap a fellebbezsi hatrid. A bajnoki mrkzs eredmnye ellen a helysznen vs nyjthat be. Az vsi dj mrtke 5.000,- Ft. B) Jtkjogosultsg: azok a labdargk, akiknek bajnoki s/vagy kupamrkzsre szl eltiltsuk mg nem jrt le szerepelhetnek. Nem lphetnek viszont plyra azok, akiknek az idre (hnap, v) szl eltiltsuk mg rvnyben van. C) A csapatokban csak rvnyes F betjel jtkengedllyel, s rvnyes sportorvosi igazolssal rendelkez jtkosok szerepelhetnek, amit a mrkzs eltt a jtkvezetk ellenriznek! D) Egy tallkozn maximum 2 f prbajtkos szerepeltetsre van lehetsg, akinek szintn kell rvnyes F betjel jtkengedllyel s sportorvosi igazolssal rendelkeznie. Egy prbajtkos az egsz torna folyamn csak egy csapatban lphet plyra. E) A mrkzseken csak olyan labdarg lphet plyra, aki a mrkzs lejtszsnak napjn a 35. letvt betlttte. F) Jtkid (a selejtezkben s a dntben): a nevezk szmnak fggvnyben kerl meghatrozsra G) A jtkvezetket az MLSZ BMI biztostja H) A plyn csapatonknt egyidben 1 kapus s 5 meznyjtkos tartzkodhat. I) Mrkzsenknti nevezhet csapatltszm 15 f. J) Csere: brmikor oda-vissza a mrkzs alatt a flplynl lv csereznban. K) Hazaads: a nagyplys szablyok szerint. L) Becssz szerels: szablytalansgnak minsl. M) A partot lehet dobni, s rgni. N) Kapumret: 3 x 2m (Kzilabda kapu) O) Bntetsek: 1) Srga lap: 2 perces killts 2) Piros lap: vgleges killts, s a jtkos a kvetkez mrkzsen nem szerepelhet. A killtott jtkos helyre 5 perc utn a csapatbl egy msik jtkos lphet a plyra. 3) Slyos fegyelmezetlensg: a killtott jtkos ellen fegyelmi eljrs indul. P) A csapatok felelssget vllalnak sajt szurkolik, jtkosaik tornn val magatartsrt. Fegyelmezetlensg esetn a labdarg s/vagy a sportszervezet ellen fegyelmi eljrs kerl lefolytatsra! Q) A csapat els ki nem llsakor a mrkzs 3 pontja 3:0-s glklnbsggel a vtlen csapat javra kerl jvrsa. A msodik ki nem lls utn a csapat a bajnoksgbl kizsra kerl! R) Vrakozs id mrkzs kezdsi idejre vonatkozan nincs. S) A bajnoksg lebonyoltsval kapcsolatos, a jelen versenykirsban nem szerepl, krdsekben a Szablyzatokhoz kapcsold djfizetsi rend elrsait s a labdarg sportgra vonatkoz trvnyeket, szablyzatokat kell betartani.

Csofm Bt regfik Baranya Megyei Tli Terem bajnoksg

2013-2014.

13. Zr rendelkezsek A) Jvhagys Jelen szablyzat jvhagysa s mdostsa az MLSZ Baranya Megyei Igazgatsg hatskre. B) Alkalmazs Jelen szablyzat alkalmazsnak felelse az MLSZ Baranya Megyei Igazgatsg igazgatja. C) Hatlybalps s rvnyessg Jelen szablyzat hatlybalpsnek dtuma: 2013. december 01. rvnyessge: 2014. jnius 30. Verziszm: 1/2013. D) Mdosts A nevezsi hatrid lejrta utn, de a verseny (bajnoksg, kupa, torna) megkezdse eltt a hatlyos versenykirst csak az adott versenyrendszerben indul sportszervezetek 2/3-os tbbsgnek rsos, egyetrt beleegyezsvel lehet mdostani. A verseny (bajnoksg, kupa, torna) megkezdse utn a hatlyos versenykirst csak az adott versenyben indul valamennyi sportszervezet rsos, egyetrt beleegyezsvel lehet mdostani.

Csofm Bt regfik Baranya Megyei Tli Terem bajnoksg

2013-2014.