Atenție! Montajul prezentat nu este izolat galvanic față de rețea.

Întregul circuit inclusiv LED -urile sunt conectate la tensiunea rețelei. Piesele conductoare trebuiesc protejate împotriva atingerii.

Schema becului cu LED-uri pentru 230V 50Hz cu LED-uri de 20mA.

Bec cu LED-uri

Ideea pe care o prezint constă în utilizarea unui circuit de la un bec economic defect, pentru alimentarea unui corp de iluminare cu LED-uri. LED-urile prezintă un timp de viaţă lung, un randament foarte bun, şi se uzează la porniri şi opriri repetate, şi oferă toată intensitatea luminoasă în prima milisecundă de la aprindere. Problema e că pentru utilizare casnică, acestea sînt încă scumpe în comerţ. Vreau să prezint o variantă simplă de a confecţiona un dispozitiv de iluminat cu LED-uri. Un nene la Valea Cascadelor vinde nişte plăci pentru LED-uri, rebuturi de la Electromagnetica, arătînd ca în figura de mai jos:

Pentru a ajunge la puterea echivalentă unui bec de 150W. de aproximativ 100mW. Următoarea problemă a fost sursa de alimentare. Dar dezavantajul acestei combinaţii este puterea mare disipată pe rezistenţă. la o tensiune de aproximativ 60V şi un curent de 180mA. tensiunea la bornele lui tinde să scadă. în esenţă. Am populat 4 plăci ca cele prezentate mai sus. trebuie făcut un corp de iluminat de măcar 15W. Le-am găsit sub numele de SMD3528WN la preţul de 20 de bani bucata. şi pad-uri cît mai mari. am căutat cele mai ieftine LED-uri în capsulă 3528. gratis. se recomandă o distanţă de 5mm între LED-uri. Adică odată cu creşterea curentului de conducţie ionică. am găsit o soluţie foarte simplă şi. Caracteristica curent-tensiune a unui bec CFL prezintă o rezistenţă negativă. LED-urile trebuie alimentate în curent constant. fiind LED-uri mici. s-a întîlnit probabil cu un montaj de genul următor: . Dacă se doreşte realizarea unui PCB. precum o rezistenţă în serie cu o serie de LED-uri avînd tensiunea de deschidere undeva pe la 250V. şi cealaltă jumătate cînd se inversează polaritatea. Acuma. astfel de plăci se pot şi confecţiona. Am comandat 250 de bucăţi. cantitatea de lumină produsă este destul de mică. Din acest motiv becul CFL are încorporată o sursă de curent constant. lumina care mai ajunge pe PCB este reflectată înapoi. Se pot folosi metode simple de limitare a curentului. Altă metodă este cu un stabilizator buck. Pentru achiziţionarea LED-urilor. Cine a avut curiozitatea să demonteze un bec economic. Aceste paduri se vor cositori şi au două roluri: pe de o parte ajută la răcirea LED-urilor. Astfel să se poată alimenta în curent alternativ. Grupajul l-am ales de aşa natură încît să se aprindă jumătate din LED-uri. Adică aproximativ 150 de LED uri. Evident că orice combinaţie de serie de LED-uri nu poate fi alimentată direct din priză redresată. Studiind mai multe variante de surse de curent constant de tensiune înaltă.Pentru cine nu e din Bucureşti. pe de altă parte.

În locul filamentelor se conectează capetele seriei de LED-uri descrisă mai devreme. Rezultatul este prezentat mai jos. Se desface cu grijă carcasa becului. Fără alte modificări.Aceasta este sursa. becul astfel construit ar trebui să funcţioneze. şi pe ea o vom folosi pentru a alimenta LED-urile. Se desfac legăturile la filamente. .

comparativ cu deja realizate care le vedeți în magazine. Bec cu led Mergând verde este distractiv și nu este nevoie ca aceasta să fie extreamly scump! puteți DIY un bec LED-uri albe. . de fapt. la o fractiune din costul . Poate provoca electrocutare dacă se atinge în timpul funcţionării. şi nu se simte. Intensitatea este echivalentă cu a unui bec cu incandescenţă de peste 100W. deoarece comută la potenţialul reţelei. acest proiect va payoff Broasca săptămâna viitoare. la acest cost se va payoff atunci când văzut de peste un deceniu sau două .. nici la ochi.La prima alimentare. Aşa ne vom da seama dacă este vreo problemă de scurt circuit sau de supracurent. recomand să se conecteze la priză cu un bec cu incandescenţă de 40W. nici la camera foto. Întreaga structură trebuie de asemenea izolată. Becul funcţioneză deja de cîteva zeci – sute de ore fără probleme. Comutaţia se face la 40KHz.

dacă aceasta este prima dvs.Prima sarcină este de a testa LED-uri și conducta de alimentare cu acționare directă este de lucru am înșelat și folosit un vario-transformator. dont a face it . este important de a măsura căderea de tensiune DC peste 220 ohm rezistor și se calculează curentul diode Am vrut să merg pentru cel puțin 5V picătură dar sub 6V picătură.. așa că știu de LED-uri sunt conduse de un pic sub lor specifice actuale alte tipuri de diode pot fi proiectate pentru mai mult sau mai puțin curent.. în timp ce verificarea și măsura totul este în regulă. așa că am putea transforma în sus de "rețea" de tensiune încet. . cere un prieten cu Abit de iscusiți. acest proiect va incase ceva este conectat greșit potențial genera fum și piese explozive poate chiar de incendiu și atrage atenția asupra iscusiți de lipire rău. mereu verifica foaie de date! O multime de fluxul de lumină la doar 20-25mA. așa că. DIY . am încercat mai întâi cu 10 LED-uri albe numai .

. este un punct bun pentru a măsura căderea de tensiune și se calculează diode curent În cazul meu. este nevoie de condensator 10uF pentru a face un non sursa perfecta de lumina intermitent. și. și este o pierdere GRATUIT powersupply. de asemenea. a vrut un pic mai mult curent asigurați-vă că folosiți o tensiune care este de aproximativ de două ori tensiunea ca ai! pentru 230 V AC de intrare am folosi un tip de 400 V. dar tipurile de ieftine-am găsit sunt un pic albăstrui. aveam nevoie pentru a merge până la 440nF când am adăugat mai multe LED-uri. nu atingeți nimic în timp ce cu reglaj electric. ca urmare a divizor de tensiune capacitiv. numai dezavantaj este că nu este izolat de rețeaua de alimentare! așa că ai grijă atunci când se măsoară căderea de tensiune peste 220 ohm.17 W AC meu contor de energie putere au 1. ratingul său de tensiune trebuie să fie de două ori la fel de ceea ce măsură pe condensator în timp ce este încărcat. așa că am adăugat 4 LED-uri roșii în lanțul de la "cald" un pic Schema este destul de simplu. am 5. de asemenea. La stânga.1W astfel încât acesta dovedește că este o methode precis și pierderi mai puțin de aprovizionare.atunci puteți folosi o punte redresoare mic condensator 400nF stabilește nivelul de energie pentru a fi transferate. în curând urmează să fie distrus . deci utilizare puterea mea de alimentare este de 1. (Următoarele putere în sus acest circuit cu de LED-uri conectate) vă amintiți acele ieftine lumini x-mas care clipește teribil ignorarea! scoateți capacul 10uF pentru a obține în acest sens :-) 220 ohm este de protecție de curent diode și liniarizare. 100 ohm rezistor protejează de vârf curent la PowerUp . iar tensiunea de alimentare peste 46V 10uF este.6V peste 220 ohm = 25mA . un vechi bec defect.

fotografie realizată cu bliț arată mai bine roșu condus amesteca să-l încălzească un pic bec a fost eliminat in aer liber! și soclu curățate cât mai mult posibil .

acest orificiu pot potrivi aproape unele dintre componentele .

100 ohm și 2 x 220nF 400 V tipurile .

deci o multime de marja aici .10uF este un tip de 100V.

. da.mic redresor 4 pini aproape vizibil în lipici heatmelt. acest lucru dont a lua fierbinte. la toate! astfel topire căldură adeziv poate fi folosit.

heatshrink strat dublu de a izola și de a adăuga la distanță este o idee bună .

Încercați să-l facă la fel de compact ca posibil. pentru o mai bună formă în lampa mai târziu bord prototip poate fi tăiat și folosit ca un suport stabil pentru LED-uri .

pentru a fi sigur că este corect .fiecare bord mic a fost atent serial și testate din nou.

LED-urile sunt destul de directional special înainte de a le-am măcinat plat .Am încercat pentru a răspândi lumina în toate direcțiile.

folosind condensatorul se termină ca o bază de alimentare și LED-urile de top ca conexiuni de la cele 2 și 2 placi. am primit tot drumul in jurul fără a adăuga fire .

acesta este doar un prototip pentru a dovedi sursa de nici o pierdere este bun .făcându-l drept și frumos nu a fost sarcina mea principală.

așa că am adăugat aici și heatshrink'ed-l cu 2 straturi .220 ohm rezistor poate merge oriunde în lanțul de diode.

este clar LED-urile roșii nu sunt aceeași tehnologie HiPower. doar ghinion .

doar să-l top plat și se va opri acolo. pur și simplu le-am măcinat plat! acest lucru dă o lumină difuză mult mai frumos utilizare hârtie de nisip sau un polizor masă. .lățimea fascicul de LED-uri este teribil îngust. astfel încât pentru a rezolva acest lucru. să fie atent să nu să se pisa prea adânc în ledul.

îmi pare rău Nu am nici closeups din partea de sus plat macinata. am făcut-o chiar înainte de ao instala în baie a existat două spoturi cu halogen de 20W fiecare! dar atunci când unul a murit am mai noi ratat lumina (de fapt. prea multă putere de lumină din acele locuri) .

lumina LED-ul este doar 1.aparatul foto nu poate fi într-adevăr folosit ca o putere comparație a celor două lămpi. iar la fața locului este halogen 20W. acesta este offcourse o mult mai puternic .2W.

care este mult mai cald în culoare .Sticla lămpii outher distribuitor de lumina a fost montat și o lumină mult mai frumos este văzut . de asemenea. lumina LED-ul este un pic mai mult albastru în comparație cu halogene.

Mă simt încrezător să spun oricine poate face lumină LED-uri de la domiciliu și de a salva mare de timp! LED-uri pot fi rupte de la lanțuri ușoare x-mas ieftine. dar poate nu ultimul. offcourse aveți nevoie pentru a ajusta de intrare valoarea condensator pentru a obține corecte de tensiune și curent în led -uri dumneavoastră. și electronica necesare pentru a face acest NO aprovizionare pierdere este extreamly ieftin puteți utiliza cât mai multe LED-uri ca tine doriți să obțineți nivelul de putere de lumină necesar pentru aplicația dumneavoastră. Aceasta a fost prima mea incercare. .