P. 1
Tencuiala mecanizata

Tencuiala mecanizata

|Views: 154|Likes:
Published by LenutaRoman

More info:

Published by: LenutaRoman on Oct 13, 2009
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

11/14/2012

pdf

text

original

Tencuiala mecanizata

Avantajele tencuielii mecanizate: Astazi tencuiala traditionala este inlocuita de TENCUIALA MECANIZATA deoarece prin intermediul acesteia creste gradul de eficienta,aplicarea este mai usoara,se economiseste timp,produsul este bine omogenizat iar materialul fiind ambalat la sac, reteta produsului este aceeiasi si rezultatele sunt de o calitate mult mai buna.

Punere in opera:
Pregatirea stratului suport. Inainte de aplicare tencuielii pe stilpi, grinzi, plansee de beton trebuie sa ne asiguram ca betonul este suficient de uscat,sa fi depasit faza de contractie si sa nu aiba impuritati ca de ex.decofrol. Dupa aceste verificari atat suprafetele de beton cat si cele de zidarie vor fi amorsate cu amorse pentru fiecare in parte deoarece fiecare strat suport face absorbtia de apa din material diferit. Aplicarea tencuielii. Se realizeaza cu masina de tencuit, aceasta ajutand la omogenizare constanta a materialului prin reglarea apei si al produsului uscat rezultand un material umed care este pompat si aplicat direct pe suprafata pregatita . Indreptarea tencuielii. Dupa aplicare,se va nivela cu dreptarul tip H. dupa indreptare se va rectifica planeitatea suprafetei tencuielii cu un dreptar trapezoidal.

Driscuirea si finisarea tencuielii. Tencuiala tip glet poate fi, in final, umezita cu apa, pentru a putea fi apoi driscuita cu ajutorul unei dristi cu burete aspru. Tencuiala inca umeda dupa driscuire poate fi lisata cu un fier de glet pana cand se obtine o suprafata neteda

Tencuiala mecanizată pe bază de ipsos

Tencuiala pe bază de ipsos este un mortar uscat preamestecat în fabrică, ce are în compoziţie, în principal, ipsos şi var .Tencuirea mecanizată se aplică pe orice strat suport, atât la finisajul faţadelor cât şi a interioarelor. Suportul trebuie sa fie uscat, desprăfuit, să nu prezinte desprinderi, exfolieri sau eflorescente, să nu fie îngheţat, să aibă capacitatea portantă necesara. Temperatura aerului şi a stratului suport trebuie să fie peste +5 grade C pe durata aplicării şi a prizei. Amestecul mortarului uscat cu cantitatea optim dozată de apă şi aplicarea pe perete sau pe tavan a tencuielii se face cu echipamentul specializat Din presiunea de aplicare şi reglajul pistolului de spriţare se poate controla grosimea stratului de mortar aplicat.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->