(Introu) Un nou scandal la Piaţa Centrală din Chisinau.

Citva comercianţi ambulanţi s-au luat la ceartă în această dimineaţă cu mai mulţi poliţişti şi reprezentanţi ai preturii de sector. Asta după ce autorităţile le-au interzis să-şi vândă marfa pe trotuare. Comercianţii spun că sunt săraci, nu au cu ce-şi întreţine familiile şi sunt nevoiţi să vândă în stradă, deoarece toate locurile din piaţă sunt scumpe. În semn de protest, au blocat drumul. Stand-up - intervenția reporterului care transmite de la fața locului; are o latură dimensională. Ma aflu chiar in mijlocul multimii, unde revoltaţi la culme, comercianţii au blocat strada Armenească. Sincron parerea comerciantilor. ,, Ei au salarii de mii de lei, dat noi nu cistigam nici o suta de lei pe zi, baditi ca in Moldova nus, taranii nostrii muncesc din greu pamintul si ce folos ne fura toti si nu avem uneori ce sa mincam” ,, Am trei copii acasa, am cartofi, ceapa, am hambarul plin acasa, dar nu am unde sa o vind marfa aceasta” ,, Ne alunga din colo-incoace, nu sunt destule locuri, daca e sa te apuci sa faci ceva in tara asta nu poti, totul este interzis”.

Tabloul din piata. Scadal. BETA Reprezentanţii Preturii Centru spun, însă, că în piaţă sunt suficiente locuri libere. Sincron “Pentru ca comerciantii nu au autotizatie de functionare, politia este in drept sa nu permita comertul neatorizat in strazi”, a declarat reprezentant pretura centru, Pavel Rusu. Beta, voice over, voce care insoteste imaginile. Locuri libere sunt doar la periferiile pieţii, acolo unde ajung mai puţini cumpărători, spun comercianţii Administraţia Pieţei afirmă că vânzătorii stradali preferă să-şi vândă marfa pe trotuar pentru că nu vor să plătească taxa pentru spaţiu.

Vânzătorii stradali au declarat că nu vor ceda şi vor continua să-şi vândă marfa pe străzile adiacente pieţei. Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă nu a răspuns la telefon pentru a comenta situaţia.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful