Acatistul Sfantului Mina

Mareste imaginea. Acatistul Sfantului Mina Mina - Sfant Mare Mucenic ! (11 noiembrie) Condacul 1 Folositor si ajutator mare te-ai aratat lumii im primejdii, Mucenice, ca pe multi ai izbavit de pagube: pe furi urmarind, pierderile departandu-le si celor ce alearga la tine cu credinta implinind cererea lor; pentru aceasta te rugam , fii milostiv si noua care iti cantam: Bucura-te, Mina, mult-patimitorule! Icosul 1 Intrupandu-se cuvantul lui Dumnezeu s-a luminat faptura, si printr-Insul a izvorat multimea mucenicilor, care au patimit pana la sange, facandu-se aparatori celor neputinciosi; pentru aceasta iti cantam: Bucura-te, stea neapusa. Bucura-te, raza de nematerialnic foc. Bucura-te, lumina celor pagubiti. Bucura-te, caderea celor rapitori. Bucura-te, taina care destainuiesti nelegiuirea. Bucura-te, stavila care opresti ratacirea. Bucura-te, stalp care impiedici necuviinta. Bucura-te, adanc care pierzi lacomia. Bucura-te, suflare care intaresti inimile celor suferinzi. Bucura-te, mana care descoperi pradaciunile. Bucura-te, lant care fereci pe faptuitorul celor rele. Bucura-te, negura care intuneci gandurile necurate. Bucura-te, Mina, mult-patimitorule! Condacul al 2-lea Biruitor grabnic te-ai facut prigonitorilor celor care voiau a rapi munca saracului amarat de soarta si a stinge fiinta lui , fiind amenintat de intamplari; pentru aceasta strigam lui Dumnezeu: Aliluia! Icosul al 2-lea

Bucura-te. cel ce ai fost frecat peste tot trupul cu tarsane. Bucura-te. dupa caderea tiranilor vrajmasi ai crestinatatii. Bucura-te. ca de mila ta toata faptura se veseleste. Mina. ca ai suferit pe tamplele tale ciocane de fier. cand se pornesc asupra noastra ca valurile marii ce vin spumegand pe aripile vanturilor turbate. mult patimitorule! Condacul al 4-lea Fericita credinta a Rasaritului ridicand in sfarsit crucea intre popoarele pagane. ci sa cada ca spicele tarinii de fata ta si noi sa te binecuvantam. ca tiranii erau mustrati de cutezarea ta. Bucura-te. Sfinte. Bucura-te. nemaiputand suferi ca sa vezi inchinaciunea la idoli. Mina. cel ce pe urma ai fost ars cu foc. nadejdea noastra cea tare. Bucura-te. Bucura-te. te-au supus la chinuri pe care leai primit cu dragoste.Sa nu se invredniceasca nelegiuitii a ne supune sub picioarele lor. ca se lauda cei ce iti multumesc tie. Bucura-te. ca ai fost strapuns peste tot cu sulite. infranarea mandrilor rapitori. ca n-ai cartit impotriva lui Dumnezeu pentru patimirea ta. ca te-ai luptat cu bucurie impotriva trupului si a sangelui. ca se ticalosesc cei ce nu cinstesc minunile tale. zicand: Bucura-te. s-a zidit in Alexandria biserica ta. au poruncit sa fii taiat cu sabia. ai parasit tabara Frigiei. ca se chinuiesc cei ce nu cheama intr-ajutor numele tau. ca se tulbura cei ce te amarasc. Bucura-te. Bucura-te. Bucura-te. Bucura-te. caci propovaduind credinta lui Hristos poporului si dovedind ca El este Dumnezeu. Bucura-te. caderea nelegiuitilor vrajmasi. Bucura-te. iar nu pietrele si arama. Bucura-te. ca de ingrozirea ta toti cei ce au gresit se pocaiesc. Pentru aceasta. Bucura-te. nemairabdand urmarile tale cele sfinte. Bucura-te. Bucura-te. mult-patimitorule! Condacul al 3-lea Dreptatea si pacea avand in cugetul tau. Bucura-te. de . Bucura-te. ca se cutremura cei ce calca poruncile tale. mai ales. izbavitorul celor umiliti. ingradirea nesatioaselor fiare. Bucura-te. ca multi din privitori te binecuvantam zicand: Bucura-te. nemaiavand cu ce te mai spaimanta. ca si alte munci ai suferit cu rabdare. prin care se defaima inselaciunea lor cea idoleasca. ca Alexandria s-a ingrozit de credinta ta cea tare. cu post si rugaciuni ti-ai curatit sufletul de pacate si te-ai intarit in credinta Domnului nostru Iisus Hristos. Sfinte. cel ce ai rabdat usturimea ciulinilor. Care face minuni. Bucura-te. Pentru aceasta iti cantam: Bucura-te. cantand: Aliluia! Icosul al 3-lea Paganii. ca. suindu-te la munta. Bucura-te.

a ne apara. aflatorul lucrurilor pierdute. povatuitorul drumetilor ce te cer in ajutor. carora ne inchinam cantand: Aliluia! Icosul al 4-lea Glas ridicand catre tine strigam: Grabeste-te. biruind pe vrajmasii care se lupta impotriva legilor Lui. Bucura-te. Bucura-te. dar care pacat sau ce multime de greseli poate covarsi vreodata nemarginita milostivire a lui Dumnezeu. Sfinte. ca pacatosi suntem. Sfinte. Bucura-te. Pentru aceasta. nadejde nerusinata a crestinilor. pazitorul nedormit al satelor si al oraselor care sufera de pagube. decat la tine cel ce ai patimit cu dragoste pentru Hristos si pentru a noastra mantuire. Bucura-te. in vremea lui Constantin imparatul. nu ne dezlipi nadejdilede mila ta cea mare. tamaie bineprimita la cer in rugaciune. Bucura-te. Bucura-te. smerindu-ne pana la moarte. Bucura-te. mijlocitor fierbinte al celor suferinzi catre Dumnezeu. Bucura-te. cel ce pururea ii indemni la fapte bune. dar. zice imparatul si Proorocul David. Bucura-te. de la Dumnezeu. scaparea corabiilor cuprinse de vijelie si de furturi. mangaierea a tot sufletul asuprit si amarat. Bucura-te. Bucura-te. si al nostru aparator grabnic in suferinte. cel ce nu voiesti rautatile oamenilor. ca unde vom nazui afara de tine sa ne linistim. Bucura-te. mult-patimitorule! Condacul al 5-lea Hrana de mantuire vietii noastre trimite-ne noua. aducatorul lor in starea in care au fost. Bucura-te. dupa noianul pacatelor noastre. ca sa nu pierim de multimea patimilor ce se indesesc in noi cu prisosinta. izbavirea oamenilor de moartea naprasnica. Bucura-te.catre un iubitor de Hristos cetatean. Bucura-te. . Bucura-te. Apropie-te. vas ales al Sfintei Treimi. cantand: Bucura-te. ajutor puternic pentru cei ce pazesc poruncile Lui. cel ce plangi pentru nepriceperea lor. Bucura-te. apropie-te de noi cei ce patimim ca sa slavim minunile tale. Mina. scaparea celor amenintati de vapaie si de vifor. sa te rogi lui Dumnezeu pentru noi pacatosii ca sa ne linisteasca durerile. ca sa te binecuvantam zicand: Bucura-te. Bucura-te. Mare Mucenice Mina. lauda cetatenilor cinstiti cu fapta. Bucura-te. staruitor grabnic catre Dansul. avand rugatori cetele mucenicilor? Cu acelea impreuna cantam: Aliluia! Icosul al 5-lea nima infranta si smerita Dumnezeu nu o va urgisi. Mucenice. tinde-ti mana ta spre noi. cadem catre tine. Bucura-te. Sfinte. usurarea popoarelor ce se amarasc de navalirile grozave si de asuprelile nedrepte. dupa Mantuitorul si preacurata lui Maica. fericirea negutatorilor cu bune masuri. si acolo au fost aduse ramasitele moastelor tale.

Bucura-te. Bucura-te. Bucura-te. ca prin a ta minune s-a aratat puterea darului. mult-patimitorule! Condacul al-7-lea Lanturile fermecatoare ale diavolului cu care infasura sufletele cele slabe spre a le trage la el. lauda Bisericii Rasaritului. rusinarea faptelor rele. amaraciunea urmarii lor. Bucura-te.Bucura-te. ca sa trimita barbatului ei aurul iudeului. de nu am avea cugetul lucrator spre mantuire? Acesta dar. ca sa ne izbaveasca de cursele vrajmasului si sa ne impartaseasca de bunatatile Tale cele nemarginite. Bucura-te. ingrozindu-se de fapta ce facuse spre vatamarea sufletului pentru iubirea de argint. s-a botezat vazand minunea. Bucura-te. intristarea neamului iudeilor. . Mina. ca in acest chip sa preaslaveasca numele Tau cel intru tot Sfant. Care dintre noi oamenii si pentru noi ai ales pe Sfintii Tai Mucenici si Apostoli. Mina cel de toti iubit. De aceea cantam tie: Bucura-te. precum a si urmat si indata s-a descoperit viclesugul. intarindu-se de catre puterea Sfintilor Mucenici alesi de Dumnezeu. cantand lui Dumnezeu: Aliluia! Icosul al-7-lea Slava Tie. mult-patimitorule! Condacul al-6-lea Evreul. Bucura-te. Bucura-te. aflarea aurului rapit. l-a rapit calul. Bucura-te. s-a pocait. pocainta crestinului pierdut. si tu te-ai aratat femeii lui acasa. vrednicule laudator al lui Hristos. prin tainuirea banilor ce ii lasase spre pastrare la el pana la intoarcerea sa. risipeste negura inselaciunii si dezleaga legaturile vicleanului prin pocainta. vadirea viclesugului tainuit. iar crestinul. ca pentru toti te rogi pururea. Mucenic preafericit. Dumnezeule atotputernice. cand I-ai descoperit adevarul. Bucura-te. Bucura-te. Bucura-te. Bucura-te. ca prin a ei lucrare doua suflete s-au izbavit. Bucura-te. cuget neprihanit. Bucura-te. Bucura-te. viteaz neobosit. Bucura-te.ca ii povatuiesti a vietui in unire si dragoste. si sa cantam: Bucura-te. iesind din biserica ta. strigand lui Dumnezeu: Aliluia! Icosul al-6-lea Pe calcatorul de juramant crestin si vicleanul prieten al iudeului. care era asupritde crestin. Imparate Sfinte. ca nu are stiinta de acei bani. Bucura-te. ca pe multi i-ai adus la pocainta. luptator neostenit. crestinatorul iudeului ratacit. unde marturisise neadevarul. implinirea datoriilor credintei. Bucura-te. Mina. cum s-ar putea sfarama.

Bucura-te. zid de scapare. Mina. Bucura-te. Bucura-te. Bucurate de multe minuni facatorule. Bucura-te. Mina. nu ne putem lupta si nici nu suntem vrednici de milostivire.Bucura-te. ca sa-ti aduca lauda. pentru ca pocainta nu avem. spala intinaciunea pacatelor noastre. s-a facut crestinilor mai dorit. ca sa scapam de vrajmasi si sa-ti cantam: Bucura-te. inger ceresc. adancindu-ne in ganduri si fapte urate. de daruri datatorule. ce avem dupa a lor placere. Da-ne dar. Bucura-te. spre a nu fi osanditi cu nedreptate si sa nu intunece adevarul pricinilor. arma nebiruita. mult-patimitorule! Condacul al-8-lea Numele tau. miluitorul saracilor. Bucura-te. aparatorul crestinilor. liman izbavitor. rabdarea ta Sfinte. ca tu esti cel care descoperi toate nelegiuirile si tie se cuvine a canta Bucura-te. Bucura-te. pentru aflarea grabnica si indestulatoare a orice pagubiri suferite de dansii. turn de tarie. Mina. mangaindu-i si indeplinind cererea lor. Bucura-te. mai mult decat oricare altul dintre sfinti. doctor iscusit. Bucura-te. mult-patimitorule! Condacul al-9-lea Patimile cu care tu ai patimit sa ne fie in ajutorul patimilor noastre si ranile trupului tau acoperamant durerilor ce ne tulbura toata odihna. si cu multimea minunilor schimba cugetele celor ce ne prigonesc. mangaierea celor asupriti in judecati. Bucura-te. in primejdii. Bucura-te. Pentru care si astazi patimind cei ce stau inaintea icoanei Tale cu credinta se roaga a te milostivi spre ei. dar nesfarsit. Bucura-te. privighetor neadormit. . lumina sfanta. Bucura-te. Preafericite. gand intaritor. dar dumnezeiesc. Bucura-te. judecator nemituit. sa ne izbavestide ispitele ce ne apasa si sa ne intarestiin dragostea lui Dumnezeu. raza de bucurie. Bucura-te. pentru aceasta cadem inaintea ta. Bucura-te. Bucura-te. cantand lui Dumnezeu: Aliluia! Icosul al-8-lea Obositi de valurile intamplarilor ce vin asupra noastra. sprijinitor nepartinitor. Bucura-te. ancora tare. ca printr-insa sa dobandim maintuirea sufletului si intarirea neputintelor noastre spre a canta lui Dumnezeu: Aliluia! Icosul al-9-lea Cu sangele tau cel curs pentru dragostea lui Hristos.

intrupandu-l precum a fost si dandu-i viata. putandu-se reface trupul cel taiat in bucati al calatorului ucis si a fi adus iarasi la viata. tu le-ai dezgropat a doua zi. De aceasta minune ingrozindu-se ucigasul. Bucura-te. tu i-ai descoperit fapta si l-ai mustrat cumplit. minunemai presus de toate minunile. care prin tine s-a savarsit. s-a spaimantat. Bucura-te. povatuitor osardnic al celor ce merg la mormantul Mantuitorului. marite izbavitor al celor ce te cinstesc. cedru crescut intre cedrii Libanului. pamant roditor de fapte bune. pentru dragostea ce avea catre tine. Bucura-te. ca cel ucis. Mina. tagaduind ca ar avea stiinta . Mina. Bucura-te. ca prin iconomia ta amandoi se gaseau in uimire. Bucura-te. trandafir mirositor intre spinii idolesti. spre a-i lua aurul cu care mergea la biserica ta. te-ai aratat a doua zi ca un ostas imparatesc. Bucura-te. camp adapat de apele Iordanului. Bucura-te. mult-patimitorule! Condacul al 10-lea Ramasitele calatorului omorat de gazda facatoare de rau. dar prin care s-a implinit menirea magilor de la Rasarit. minunandu-ne de darul ce ti s-a dat tie de la Dumnezeu. Bucura-te. pentru care. ca tu urmandu-i nevazut. cu credinta cantam: Aliluia! Icosul al 11-lea . Pentru aceasta cantam tie: Bucura-te. aducand in biserica ta mari daruri. Bucura-te. Bucura-te. cerand sa-ti dea pe calator. Bucura-te. Bucura-te. Mina. innoptand la dansul. Bucura-te. ca vinovatul s-a ingrozit de puterea ta. Bucura-te. Bucura-te. Bucura-te. ca si fagaduintei lui a urmat. mangaietorule al tuturor celor ce alearga la tine. a cazut la picioarele tale cu lacrimi. l-a gazduit. Bucura-te. Bucura-te. Bucura-te. cel care ai primit darul de a intrupa si a da viata trupului taiat in bucati. margaritar ales de Dumnezeu. floare frumoasa din partile Siriei. necunoscand de ce este mustrat acela. cantand: Aliluia! Icosul al 10-lea Zadarnica a fost sarguinta vinovatului de a ascunde uciderea strainului pe care. piatra scumpa din comorile Egiptului. usuratorule al celor cazuti in datorii grele. ca fapta aceasta n-ai voit sa o descoperi indata. mult-patimitorule! Condacul al 11-lea Taina aceasta a sfintei pronii. despre care. inchinandu-se tie. Bucura-te. taindu-l bucati si ingropandu-l in gradina sa. rugandu-se sa nu-l pierzi. a dat lui Dumnezeu lauda. Bucura-te. inzestratorule al fetelor sarace. biruinta ostasilor ce se lupta pentru credinta. cel prin care calatorulsi-a indeplinit vointa. Bucura-te.Bucura-te. Iar calatorul trezit ca din vis dupa moarte. este de nepatruns. Bucura-te. straja neadormita a manastirilor din Muntele Sfant.

spaimantandu-se. mangaietorul celor asupriti. Bucura-te. dupa care femeia a datlui Dumnezeu lauda. care venea la biserica ta sa se inchine. zicand: Schiopule. ai luat vasul de la sluga lui cand se spala in corabie si cu dansul impreunal-ai tinut in mare pana cand s-a mustrat Eutropie insusi de lacomia sa. ca pe straini i-ai adapostit. te-au vazut la miezul noptii. tu insa repetand porunca. multumind lui Dumnezeu. a si dus vasul la biserica. Pentru aceasta cantam tie: Bucura-te. indreptatorul purtarii sale celei lacome. Bucura-te. asteptand vindecarea. Tu insa nesuferind inselaciunea aceasta. amenintata a fi batjocorita pe cale de catre un ostean. Bucura-te. pentru aceasta cantam tie: Bucura-te. Mucenice prea folositorule. Bucura-te. Bucura-te. drept care a hotarat sa-l opreasca pentru sine. acel cu numele tau I s-a parut mai frumos decat acel pentru dansul. ca pe vaduve le-ai miluit. Mina. ca schiopul spaimantandu-se a fugit. ca pe iubitorii de Hristos i-ai veselit. Bucura-te. ca indata ai scos pe sluga cu vasul din mare. si facand doua deopotriva. ca lui Dumnezeu s-a adus prin aceasta lauda. si indata ai izbavit-o de navalirea aceluia. Bucura-te.Iubitorul de sine Eutropie. mahnindu-se schiopul. Bucura-te. ca sluga s-a infatisat stapanului sau intreg si nevatamat. scaparea slugii de la moarte pentru nevinovatia sa. nu facea nici o miscare. cantand: Aliluia! Icosul al 12-lea Schiopul si o femeie muta. ca si alti bolnavi ai tamaduit. ca numele Lui s-a preaslavit prin facerea minunilor tale. Bucura-te. Bucura-te. aparatorul celor din primejdii. Bucura-te. Bucura-te. Mina. Bucura-te. a vorbit. vadindu-l cu rusine catre mai multi. Bucura-te. la care cuvinte. ca pe flamanzi i-ai hranit. indestulatorul celor pradati. Bucura-te. Bucura-te. fagaduind un vas de argint pentru biserica ta. care de mult timp stateau langa biserica ta cu alti bolnavi . ca el. Bucura-te. a cerut de la tine ajutor cu glas. scoala pe femeia aceea si mergi de aici. Bucura-te. mustratorul lui Eutropie pentru indrazneala ce facuse. mult-patimitorule! . ca prin aceasta ai vrut sa arati puterea adevaratei credinte. Bucura-te. ca pentru dansul ai patimit ca sa si biruiesti cu Dansul. Bucura-te. o femeie oarecare din partile Fecozalieie. pentru ca s-a crezut departat de la tine. Bucura-te. ca muta. el a trebuit sa asculte si indata s-au vazut amandoi vindecati. izbavitorul Sofiei. Bucura-te. ca pentru fapta iar nu pentru lucru ai infrant vointa cea rea. ca pe necredinciosi i-ai smerit. Bucura-te. mult-patimitorule! Condacul al 12-lea Vazandu-se Sofia. Bucura-te.

Bucura-te. care au patimit pana la sange. Bucura-te. ca pe multi ai izbavit de pagube: pe furi urmarind. lant care fereci pe faptuitorul celor rele. facandu-se aparatori celor neputinciosi. pentru aceasta iti cantam: Bucura-te. spre a cinsti pomenirea ta si a marturisi minunile. Bucura-te. mult-patimitorule! si apoi se face otpustul. fii milostiv si noua care iti cantam: Bucura-te. caderea celor rapitori. pe care cu puterea Sfantului Duh le faci noua celor ce cu credinta cantam: Aliluia ! O. stavila care opresti ratacirea. mana care descoperi pradaciunile. Bucura-te. Bucura-te. preafericite Mucenice Mina. Bucura-te. negura care intuneci gandurile necurate. pentru aceasta te rugam . adanc care pierzi lacomia. pe care cu puterea Sfantului Duh le faci noua celor ce cu credinta cantam: Aliluia ! Apoi iarasi se zice Icosul intai Intrupandu-se cuvantul lui Dumnezeu s-a luminat faptura. Bucura-te. Bucura-te. Bucura-te. ca sa ne izbavesti pe noi de boli si de primejdii. suflare care intaresti inimile celor suferinzi. si printr-Insul a izvorat multimea mucenicilor. pierderile departandu-le si celor ce alearga la tine cu credinta implinind cererea lor. Bucura-te. Bucura-te. spre a cinsti pomenirea ta si a marturisi minunile. Mucenice. Dupa aceasta se zice aceasta rugaciune : Rugaciune foarte folositoare si grabnic ajutatoare catre Sfantul Mare MucenicMina . asculta rugaciunea noastra ce-ti aducem din toata inima. raza de nematerialnic foc. lumina celor pagubiti. asculta rugaciunea noastra ce-ti aducem din toata inima. Mina. ca sa ne izbavesti pe noi de boli si de primejdii. Mina. Bucura-te. ca sa ne izbavesti pe noi de boli si de primejdii.Condacul al 13-lea (acest condac se zice de trei ori) O. spre a cinsti pomenirea ta si a marturisi minunile. stea neapusa. preafericite Mucenice Mina. asculta rugaciunea noastra ce-ti aducem din toata inima. taina care destainuiesti nelegiuirea. mult-patimitorule! si Condacul 1 Folositor si ajutator mare te-ai aratat lumii im primejdii. stalp care impiedici necuviinta. preafericite Mucenice Mina. pe care cu puterea Sfantului Duh le faci noua celor ce cu credinta cantam: Aliluia ! O.

Sfinte si Mare Mucenice Mina. De aceea ma rog tie. Aceste minuni ale tale. fiindca il fagaduise bisericii tale. fiind scarbit si in paguba. Mare Mucenice Mina. ingenunchind. pe care crestinul tagaduia ca a primit-o. i-ai deschis graiul si vorbea curat. nu i-ai descoperit paguba lui? Minunile si ajutorul tau m-au facut si pe mine. celui ce n-a trecut cu vederea rugaciunea ta cea muceniceasca. cu rugaciunea indata l-ai tamaduit. nu numai ca ai vadit pe ucigasul sau si l-ai scos din paguba lui dandu-i indarat punga cu galbeni. dar si evreul. Fiul lui Dumnezeu. o! minune. vezi bubele si ranile trupului si sufletului meu. Am auzit de negutatorul acela din pamantul Isauriei. ticalosul si scarbitul. jurand pentru aceasta chiar in biserica ta. Preasfinte si intru tot laudate. Sfinte al lui Dumnezeu. pentru mine pagubasul si scarbitul. nu-l treci cu vederea.ca oricine a alergat la tine nu s-a intors neajutat. Asemenea si femeii celei mute. si tu l-ai trecut cu vederea? Sau cui. Catre Acela roaga-te ca sa fiu si eu ajutat si miluit pentru rugaciunile tale. Sfinte. nu numai ca ai izbavit pe crestin de juramant.O. scap eu ticalosul si catre sfant chipul icoanei tale cu lacrimi fierbinti ma rog tie: Vezi. dar. Asemenea si lui Eutropie. si din pagube si necazuri izbavit. cerand cu credinta ajutor. Fericite si Sfinte Mina. De ceea incredintat sunt ca tot cel ce alearga la tine. nu numai ca a fost izbavita de ostasul acela ce o silea spre pacat. paguba mea .Sfinte. Ia aminte la suspinele mele si nu ma trece cu vederea pe mine ticalosul si scarbitul. dar si pe ostas dupa cuviinta l-ai certat. vezi saracia si ticalosia mea. Sfinte. ci te-a ascultat si te-a intarit si te-a primit in cerestile locasuri. alerg catre tine cu credinta si cu lacrimi. Ca cine te-a chemat pe tine intru ajutor si nu l-ai auzit? Sau cine te-a chemat pe tine. La fel si schiopul care venea la sfanta biserica ta spre inchinare. tu. cine a nazuit la sfanta biserica ta si cu credinta ti s-a rugat nu a ramas neajutat. . din mare i-ai scos sluga cu vasul cel de aur tinut in maini. Tot asa si femeia Sofia. in pagube fiind si alergand spre ajutorul tau. ca sa te rogi lui Hristos. si ma rog tie. caci catre tine. dar prin acele suferinte astazi vietuiesti luminat si ai aflat dar de Dumnezeu. ca la un adevarat izvor de tamaduiri si grabnic folositor si ajutator preaminunat . care venea la biserica ta spre rugaciuni. De asemenea atunci cand iudeul daduse prietenului sau crestin o punga cu galbeni. Fiindca ne-am incredintat ca si dupa mutarea ta din viata aceasta trecatoare. vazand minunea ta. grabeste-te de ma ajuta cu neincetatele si sfintele tale rugaciuni si ma sprijineste pe mine robul tau. ca sa alerg la ajutorul tau. acum si pururea si in vecii vecilor. care venea spre inchinare in sfant locasul tau. ca stiu. tu lai vindecat si l-ai facut sanatos. a crezut intru tine si a venit la credinta crestina. m-au facut pe mine a crede ca la orice facere de bine esti gata ajutator si grabnic folositor si minunat. ca de ai si patimit munci grele si chinuri infricosatoare de la cei fara de lege pentru dragostea lui Hristos. primeste aceasta rugaciune de la mine nevrednicul robul tau. ca atunci si astazi. Pentru aceasta si eu cred ca tu acelasi esti . Amin. ca si din mort si taiat in bucati. de minuni facatorule. si de minuni facatorule. ca sa laud si bine sa cuvantez si sa slavesc intru tot laudatul si preaputernicul nume al Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Pentru aceasta si eu acum.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful