1.

Prăjitură Franţuzesca deosebita
Foi 300 gr făină, 150 gr zahăr, 150 gr margarină, 1 praf de copt, 2 linguri de cacao, 200 gr smântână. Umplutura 6 albuşuri, 250 gr zahăr, 150 gr nucă cocos. Crema 6 gălbenuşuri, o budincă de anilie, 500 ml lapte se fierb până se !ngroaşă. "upă ce s#a răcit se amestecă cu 250 gr unt şi 250 gr zahăr. Aranjare # foaie maro$ # umplutură cocos$ # işine şi stafide$ # foaie maro$ toate acestea se coc la cuptor 20#25 minute odată. "easupra se pune crema de anilie şi se pudrează capucino sau cacao.

2. Prăjitură Boema
O reţetă de prăjitură deosebită, prăjitură Boema.
Blatul: 5 ouă, 3 linguri de apă, 2 linguri cacao, % linguri zahăr, % linguri făină. &e coace la foc potri it. Crema: 'n ou !ntreg, 150 gr margarină, 350 gr zahăr se freacă bine şi se pune pe aburi, până se !ngroaşe. &e pun ( linguri )*&&, şi după ce se răceşte se amestecă cu +umătate litru de frişcă bătută. Aranjare: ,latul se !nsiropează bine cu esen-ă de rom, )*&&, sau cafea naturală. &e pune blatul, crema şi deasupra 1.2 litru frişcă bătută. /este frişcă se ornează cu ciocolată.

0ând este bătută se toarnă in ta ă unsă şi tapetată cu făină. 150 gr de nucă de cocos. "easupra se ornează cu ciocolată rasă. 2 linguri făină. 150 ml lapte şi se fierbe pe aburi. ( linguri făină. &e lasă la răcit.3. &e bate şi se pune la cuptor. 2 plicuri de ness. după care se amestecă cu 300 gr de margarină 1232. 2 linguri apă. Foaie dobo : 2 ouă. 1 praf copt. o reţetă deosebit de gustoasă! Blatul: % albuşuri se bat cu 200 gr zahăr. Crema: % gălbenuşuri se freacă cu 300 gr de zahăr. 50 gr de mac. Prajitură Cocomac Prajitura Cocomac. . ( linguri zahăr.

&e amestecă până zahărul se topeşte să nu rămană gogoloaşe. &e bate şi se pune la cuptor. % linguri de zahăr.2 din crema nr 2 # foile de napolitană umplute # 1. 2 linguri cacao. etc. Crema nr 1 5 galbenuşuri se fierb pe aburi până se !ngroaşă cu 200 gr zahăr. glazură cacao. Crema nr 2 &e face o cremă fiartă din ( ouă. !ouă "oi dobo se fac din următoarea compozi-ie4 ( ouă.Varianta: Prăjitură RAL CA cu !oi de napo"itane. % linguri făină. 5n final se adaugă 250 gr nucă măcinată. 2ceastă cremă se pune !ntre două foi de napolitană. . un plic de capucino. ( linguri apă. % linguri zahăr. dupa care se i#a de pe foc şi se amestecă cu gălbenuşurile fierte şi răcite. 1ece se amestecă cu 250 gr de margarină.2 din crema nr 2 # 1 foaie doboş #rnare: "easupra se ornează la alegere cu ciocolată mena+. Aranjarea: # 1 foaie doboş # 1. &eparat se caramelizează 300 gr de zahăr la care se adaugă 250 gr margarină.

ta a fiind unsă şi tapetată cu hârtie. 7 linguri de apă se fierb pe aburi până se !ngroaşă. pe atât e de gustoasă6 Foi: 7 albuşuri se bat cu (50 gr de zahăr. . Prăjitură cu "oaie de bezea /ră+itura cu foaie de bezea pe cât arată de bine. 2 linguri cacao. "upă ce se răceşte se amestecă cu (00 gr de margarină.$. Pentru ornare am folosit 200 gr ciocolată mena+ topită cu 5 linguri de ulei pe baie de abur. 0ând sunt bătute se pune (50 gr de nucă pră+ită şi tăiată mărunt. "in această compozi-ie se fac două foi. (00 gr zahăr. Crema: 7 gălbenuşuri. &e coc separat.

&e fac două foi. "upă ce s#a răcit se amestecă cu (50 gr unt. Aranjare: /rima foaie. 100 gr nucă de cocos.%. un rând de biscui-i !nsiropa-i !n 100 ml coniac dizol at cu 50 ml apă şi 3 linguri de zahăr. Crema: 10 galbenuşuri. /este biscui-i se pune 200 gr ciocolată topită cu ( linguri de ulei. . 10 linguri de zahăr. 3 linguri de făină. 10 linguri de zahăr. a doua foaie şi crema rămasă peste care se rade ciocolată. 0rema se !mparte !n trei. 2 doua parte din cremă. Prăjitură de &is Blatul: 10 albuşuri. ( linguri de lapte se fierb pe aburi. crema.

cremă maro. ( linguri pesmet. cremă galbenă. crema rezultată se !mparte !n două. 6 galbenuşuri. Aranjare: . 0ând este rece se amestecă cu (00 gr unt. 2 linguri făină. 3 budinci anilie. ciocolată rasă.Varianta: Prăjitura #inder este gustoasă $i u$or de preparat. una rămâne galbenă iar !n cealaltă se pune o lingură 8inetti şi 100 gr nucă măcinată.lat. 6 linguri de zahăr. . 1 lingură făină şi un praf de copt. "upă coacere se !ntoarce in ers şi se unge cu (00 gr 8inetti. Blatul: 6 albuşuri. &e pun !n ta ă peste nuca pră+ită. 5n ta a unsă şi !nfăinată se pune 300 gr nucă tăiată şi pră+ită. 350 gr zahăr se fierb pe foc până se !ngroaşe. Crema: 950 ml lapte. ( linguri nucă măcinată.

Prăjitură (ntercontinental Blaturile 15 albuşuri se bat cu 15 linguri de zahăr. Crema nr 2 &e pun 100 gr stafide -inute in rom. ( plicuri anilie. Crema 15 gălbenuşuri. 21 de linguri de nuci măcinate. 10 linguri de apă se fierb pe baie de aburi. Crema nr 1 &e pun 100 gr de nucă de cocos. .'. 0rema rece se amestecă cu (00 gr de unt. Crema nr 3 &e pun 100 gr de ciocolată tăiată bucă-i #rnare: "easupra se rade ciocolată. 6 linguri făină. 20 de linguri de zahăr. &e fac trei blaturi. &e !mparte !n trei.

10 linguri de zahăr. Blatul: 9 albuşuri. 200 gr zahăr.). &e toarnă peste nucă şi se coace. . se pune un rând de biscui-i muia-i !n cafea naturală bine !ndulcită şi peste biscui-i restul de cremă. ( linguri nucă măcinată. Aranjare: =umătate din cremă se pune peste )utella. 9 linguri de lapte se fierb pe aburi. iar peste nucă se pune )utella 300 gr . Prăjitură !eliciu /ostat de4 &:donia !n 1e-ete pră+ituri 2daugă comentariu /ră+itura "eliciu este intrade ar un ade arat deliciu6 Cum procedăm: 5n ta a unsă şi tapetată cu făină se pune 300 gr nucă pra+ită şi tăiată. 2 linguri pesmet. "easupra se pudrează cu 0apucino. 2 linguri făină.se unge cât este caldă<. &e scoate de la cuptor şi se !ntoarce in ers. 0ând este rece se amestecă cu 500 ml frişcă bătută. Crema: 9 gălbenuşuri.

nic-ers: 7 albusuri se bat bine cu 300 gr zahar puse pe rind. reţetă. se stinge cu 300 gr margarina.nic-ers: 9 linguri de zahar se caramelizeaza. apoi se adauga nuca macinata#300 gr si se lasa crema la racit./ Prajitura ./0A . B*A+U* .Varianta: Prajitura %nic&ers. &e coace in ta a unsa bine si tapetata cu faina la foc potri it. &e intinde peste ciocolata alba.A12A. ciocolata alba. "upa copt blatul caldut se acopera cu ciocolata alba 200 gr topita intr#un as pe apa fierbinte adaugind 5 linguri ulei. apoi 300 gr nuca macinata. C. 5 linguri faina si un praf de copt. crema si deasupra ciocolata neagra. &e taie a doua zi dupa ce s#a racit.latul de albusuri cu nuca. "easupra se face o glazura de 200 gr ciocolata mena+ topita la cald intr#un as pe foc cu 5 linguri ulei. A. 0ele 7 galbenusuri se freaca cu % linguri zahar si se adauga la caramel pe foc. .nic-ers: . imagini.

A. 0ind este rece se amesteca cu (00 gr margarina. 1 lingura cacao.. crema. foaie dobos si deasupra glazura sau crema./0A: 5 oua. 5 linguri faina.3. Prăjitură primăriţa /ostat de4 &:donia !n 1e-ete pră+ituri 2daugă comentariu B*A+U*: 6 oua. 2 linguri faina. 2 linguri zahar. 11 linguri de zahar.< C. 5 linguri apa. 5 linguri nuca macinata. . ( pliculete de ness se bat pe aburi.A12A. /este blat se pune zahar ars.: .9 linguri zahar se caramelizeaza< F#A(/ !#B#./: 8oaie maro nuca. 20 linguri zahar.2 oua.

2 linguri cacao. pu-in praf de copt dizol at !n zeamă de lămâie. *tichete4 cacao. 'ortu" de cioco"ată $i !ri$că. % ouă. un plic de zahăr anilat şi pu-in rom. 2 linguri de făină şi se fierb pe foc. 1ece se amestecă cu (00 gr de unt. frisca. se coace la foc potri it. 200gr de zahăr. anilie. 6 linguri făină.2 cremă ciocolată$ 1 blat cacao$ &e !mbracă !n frişcă şi se rade ciocolată deasupra.Varianta: Recomandare. Celălalt blat: 'rmătoarea compozi-ie se !mparte !n două şi se fac două blaturi. ciocolata mena+. Blatul cu cacao: 'rmătoarea compozi-ie se !mparte !n două şi se fac două blaturi. ou. 0ând !ncepe să se !ngroaşe se i#a de pe foc şi se adaugă 200 gr ciocolată mena+. pu-in praf de copt dizol at !n zeamă de lămâie se coace la foc potri it. rom. isine . . % linguri zahăr. 6 linguri făină.2 cremă ciocolată$ 1 blat galben$ frişcă şi işine$ 1 blat galben$ 1. Fri ca: 250 gr de frişcă şi câte a işine. 300 ml lapte. 6 ouă. Aranjare: 1 blat cacao$ 1. rom după gust. Crema: ( ouă !ntregi se bat cu 250 gr zahăr. 6 linguri de zahăr. 2 linguri de cacao.iropul pentru blaturi: 'n pahar de apă.

6 linguri de apă. 200 gr zahăr. ciocolata mena+. după care se dă la cuptor. 2 linguri cacao. ?/este blatul de cacao se pune cu lingura bucă-i din blatul de cocos. Prăjitură cu cocos5 cacao i ciocolată /ostat de &:donia > *tichete4 cacao. . 100 gr de cocos. nuca de cocos Blatul cu cacao: 6 ouă. ( gălbenuşuri. 0ând este rece se amestecă cu 250 gr unt. Blatul cu cocos: ( albuşuri. o lingură făină. 12 linguri de zahăr.4. ( linguri de zahăr. 10 linguri făină. Aranjare5 ornare: 0rema ob-inută se pune peste blatul scos de la cuptor. Crema: ( ouă. un praf de copt. "easupra se rade ciocolată. 2 linguri cacao. se bat pe aburi.

200 gr zahăr. 3 linguri de ulei şi se ornează deasupra cu compozi-ia caldă.16. @oate se !ncălzesc pe foc. % linguri lapte. "upă ce s#a răcit se amestecă cu 250 gr de unt. . lapte.aluatul se -ine la cald< Crema: =umătate litru de lapte. 150 gr zahăr. margarina Foile: 'n ou. 50 gr de unt sau margarină. Prăjitură cu cremă de ciocolată /ostat de &:donia > *tichete4 ciocolata. ( linguri făină. . 7lazura: &e topeşte 100 gr de ciocolată. "upă un clocot se adaugă (00 gr de făină şi se coc trei foi pe dosul tă ii. un praf de copt. o ciocolată se fierb pe foc.

6 linguri de apă. 300 gr lapte. &e fac trei foi. .11. 12 linguri de făină. 12 linguri zahăr. un praf de copt. zahar anilat /entru a ob-ine delicioasa pră+itură cu nucă de cocos procedăm !n felul următor4 Blaturi: 6 ouă. 2 pachete zahăr anilat. #rnare: Alazură de ciocolată. Prăjitură cu nucă de cocos /ostat de &:donia > *tichete4 ciocolata alba. "upă ce s#a răcit se amestecă cu 250 gr unt şi 100 gr de nucă de cocos. 200 gr de zahăr. Crema: 3 ouă se freacă cu ( linguri de făină. nuca de cocos. se fierb pe foc.

5 linguri cafea CitaBa a. se pune trei sferturi din cremă. pra+itura cu itaBa a. Aranjare: &e taie blatul pe la mi+loc. mod de preparare Blatul: 9 gălbenuşuri se freacă cu 125 gr zahăr. itaBa a Prăjitură cu Vita&a(a. Prăjitură cu 8ita-a&a /ostat de &:donia > *tichete4 ciocolata. reţetă. nuca. Crema: 3 ouă !ntregi. /este cremă se pun nuci pră+ite tăiate mărunt şi pu-ină ciocolată topită. 0ând este rece se amestecă cu 250 gr de unt. 250 gr zahăr. 0ompozi-ia se pune !n ta a unsă şi tapetată cu făină. 2lbuşurile se bat spumă cu 125 gr zahăr şi se pun pe rând !n compozi-ie după ce este bătut bine ca un blat de tort.12. restul cremei se pune deasupra blatului. 9 linguri apă clocotită. 3 linguri de CitaBa a se fierb pe aburi. &e pune un praf de copt dizol at !n pu-ină zeamă de lămâie. . 200 gr de făină şi se amestecă bine.

( linguri făină potri it de pline. se !n-eapă cu furculi-a pentru a nu face umflaturi. pişcoturile stropite cu sirop. unt Foile: 250 gr făină. Cum le a ezăm: /e una din foi se pune +umătate din cremă. o cana de apa. o lingură de cacao. Prăjitură cu pi coturi /ostat de &:donia > *tichete4 cacao. după care se coc 2 foi pe dosul tă ii. Crema: 600 ml lapte. @oate se frământă. 0ând este rece se adaugă 300 gr unt şi se amestecă. lapte.13. un ou !ntreg. se face o cocă care se lasă să stea +umătate de ora. . peste care se pune restul de cremă şi deasupra a doua foaie.irop: 150 gr de rom. o linguri-ă de bicarbonat stins cu 1#2 linguri de lapte. 200 gr zahăr praf. 50 gr margarină. 2 linguri de zahăr praf. "easupra se ornează cu glazură de ciocolată. 100 gr zahar. piscoturi. . &e pune la fiert. margarina. un zahăr anilat.

1$. . +umătate de cremă se pune la mi+loc şi cealaltă +umătate deasupra. lapte. 0ând este rece se adaugă esen-ă migdale şi 300 gr unt.latul copt se taie !n două. Aranjare: . 9 linguri de zahăr. o lingură de cacao şi un praf de copt se pun !n ta ă şi se coace la foc potri it. prăjitura Rigo"eta Blatul: 9 ouă. Crema: 500 ml lapte. cacao. unt O reţetă simp"ă $i de e!ect. o budincă de anilie se fierb pe foc. pra+itura rigoleta. 9 linguri de făină. Prăjitură . &e ornează cu ciocolată topită.i9oleta /ostat de &:donia > *tichete4 budinca.

. 5 linguri făină se bat şi se pun !n ta ă la copt.latul se taie rotund şi se asază !ntr#o crati-ă !mpreună cu crema. "easupra se poate rade ciocolată. un tort pentru orice anotimp Blatul 5 ouă. 5 linguri de zahăr. &e bat albuşurile spumă cu 2#3 linguri de zahăr şi (00 gr de unt se freacă spumă.Varianta : 'ortu" Po"ar.blat normal din 5 ouă< Crema 5 gălbenuşuri se freacă cu 250 gr de zahăr praf. &e pune la frigider 2 ore. 200 gr ciocolată mena+ topită. 0ând se scoate de la rece se !mbracă !n frişcă. . . 2 linguri de lapte şi se adaugă pe rând peste cremă.

225 gr zahar. "upa ce s#a racit putin torni glazura peste tort. prune. le cureti de simburi. 600 ml frisca. Cum procedezi pentru 9lazura: &peli prunele ramase. 50 gr ciocolata mena+ alba. Dnmoi gelatina pentru inchegat intr#o ceasca de apa rece. Cum procedezi: . 120 gr faina. scortisoara. frisca. 95 gr de zahar si un irf de cutit de sare. 150 ml suc de portocala.1%. @orni crema obtinuta peste blatul copt si dai tortul la frigider pentru 2 ore. o amesteci cu ciocolata topita pe baie de aburi si cu piureul de prune aproape racit. le scoti simburii si le pui la fiert cu 100 ml suc de portocale si inul rosu ramas. 3 plicuri gelatina. portocale. il dai la rece pt 30 de minute. scortisoara. 100 gr zahar si putina scortisoara si le fierbi cu capac %#10 minute. /isezi apoi fructele fierte sile lasi piureul sa se raceasca. +umate lingurita praf de copt. 2 plicuri gelatina rosie . sare. . apoi il ornezi cu frisca si felii de prune. 3 prune. adaugi gelatina rosie dizol ata in 2 linguri de suc de portocale si dai totul intr#un clocot.ati spuma ouale cu 2 linguri de apa fierbinte. 250 ml in rosu. +ort cu crema si 9lazura de prune /ostat de &:donia > *tichete4 ciocolata alba.pt decorat<. in rosu Pentru tort ai ne&oie de: 2 oua. Pentru ornat ai ne&oie de: 200 gr frisca. Pre9atesti in acest timp crema: &peli +umatate din prune. si le pui intr#o cratita cu 150 ml in rosu. o fierbi apoi pe baie de aburi si o amesteci cu piureul de prune. 1 Bg prune. gelatina. . Dncorporezi apoi treptat faina cu praful de copt.ati frisca. torni compozitia intr#o forma de tort unsa cu unt si tapetata cu faina si o dai la cuptor pentru 25 de minute.

% ouă. şi se ia de pe aburi. 5ntr#o crati-ă de 6 l se pune o folie de celofan udată bine cu apă. şi se pune la congelator până a doua zi. 350 gr zahăr. .0ând a fiert se pun 2 plicuri gelatină dizol ată !n pu-ină apă. +ort cu "ri că i "ructe /ostat de &:donia > *tichete4 banane. 2 plicuri !ntăritor de frişcă. 0ând este rece se taie !n bucă-i de %. 0ând este bătută frişca. 350 gr zahăr. se adaugă gălbenuşurile frecate cu pu-in praf de copt. 3#( BiEi. 100 gr işine compot fără sâmburi. 0ând sunt bătute. BiEi. /e urmă se aran+ază fructele. "upă aceea se bate frişca cu 2 plicuri !ntăritor. un tort pentru oca)ii specia"e! Blatul % albuşuri se bat spumă cu două linguri apă şi 10 linguri zahăr. frişcă. 0ând este gata se strânge celofanul bine să se aşeze blatul şi frişca. piscoturi.1'. 350 ml lapte. cacao. frisca. 10 linguri zahăr se fierb pe foc. portocale 'ortu" cu !ri$că $i !ructe. pişcoturi. fructe. frişca şi pişcoturile.fructe se pot pune la alegere< Cum procedezi % ouă !ntregi. 2 portocale. . &e pune la cuptor. o esen-ă rom. 0ând este răcit siropul se !nmoaie pişcotul !n sirop şi se stoarce să nu fie prea !nsiropat. 350 ml lapte se fierb pe aburi. Crema 2i ne oie de41 Bg friscă.iropul 'n litru apă. 2 linguri de cacao şi % linguri făină. se pune pe rând crema de mai sus. 2 plicuri gelatină. 2 doua zi se i#a din celofan se !ntoarce sus#+os şi se asază pe ta ă. &e repetă !ncă o dată. .% cm.

Pentru umplutura ai ne&oie de: 1 Bg capsune Pentru sirop ai ne&oie de: 150 gr zahar. +arta cu capsune /ostat de &:donia > *tichete4 capsune. 8raminti bine ca sa faci un aluat omogen care il dai la frigider pentru 2 ore. ii pui deasupra cite a boabe de fasole si o dai la cuptor. 50 gr unt pentru uns ta a. 1 lingura apa rece. 1 ou. unt. 'ngi forma cu unt. apa. asezi foaia de aluat a ind gri+a ca aceasta sa fie si pe marginile ondulate ale formei. /este capsune torni siropul bine legat de apa cu zahar. la foc potri it pentru 25 de minute. 1 lingurita de zahar. lasi sa se raceasca si intre timp speli si cureti capsunii. F intepi cu furculita. "upa ce s#a copt foaia scoti bucata de hirtie si boabele de fasole. 50 ml apa. "upa acest timp intinzi o foaie din aluat ce a mai mare decit forma de tarta. Frnezi cu frisca. 100 gr unt. Dntre timp cerni faina pe care o amesteci cu oul. zaharul si la urma cu untul. o acoperi cu o foaie de hirtie speciala pentru tort. frisca. zahar Pentru aluat ai ne&oie de: 150 gr faina. Cum procedezi pentru aluat de tarta: Dntr#un castron freci untul cu o lingura de lemn ca sa se alifieze si il lasi putin asa.1). @ai capsunii felioare si acoperi cu ele tarta. .

il ornezi cu crema de cacao si il dai la rece pentru o ora. apoi adaugi cacaoa. (00 gr unt. Cum procedezi: 8reci galbenusurile cu zaharul pina isi dubleaza olumul. @ai blatul in doua parti.13. intinzi crema. albusurile batute spuma si la urma faina. /ui compozitia si o dai la cuptor pentru 30 de minute. 2daugi cacaoa. Pentru crema ai ne&oie de: (00 gr zahar. 1 cana isine din isinata. asezi o parte de blat pe un platou. 'ngi o ta a bine si presari cu faina. Dmbraci tortul cu frisca. 200 gr frisca pentru ornat. . 3 linguri faina. Dn acest timp pregatesti crema. 1. presari isinele. isine Pentru blat ai ne&oie de: 10 oua. frisca.2 pahar apa. 11 linguri zahar. /ui apa la fiert si amesteci bine pina se dizol a zaharul. 7 linguri cacao. o mai dai intr# un clocot# doua si dai siropul la rece. dar opresti o parte pentru ornat si asezi a doua parte de blat. +ort de cacao si &isine /ostat de &:donia > *tichete4 cacao. 1 esenta de rom. 8reci untul spuma si adaugi siropul racit si esenta de rom. rom. 5 linguri cacao.

3#( linguri cacao. cacao. ( linguri apa. &e fac ( foi care se intind cu lingura in ta a unsa si tapetata bine. se amesteca cu crema racita si se pune intre foi./0A &e face un sirop din 7 linguri de zahar. 3 pahare nuca macinata.14. . ciocolata. nuca. 300 gr unt se freaca cu zahar dupa gust. +ort de ciocolata /ostat de &:donia > *tichete4 biscuiti. C.de 100 ml< de zahar. 0ind sint batute bine se pun 3 linguri cacao. 3 linguri pesmet . &eparat se freaca galbenusurile. peste ele se toarna siropul fierbinte amestecind continuu ca la maioneza pina se ingroasa. pesmet B*A+ 10 albusuri se bat spuma cu 3 pahare .sau biscuiti macinati<.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful