You are on page 1of 4

SAMOPOMOC U C ETIRI KORAKA

Rastvarati moete konkretne senzacije unutar svog tela (glavobolja, bol u kolenu, neprijatan osedaj u leima i slino, zatim osedanja kao to su strah, nervna napetost, bes, tuga i slino). Locirajte nepoeljno osedanje u svom telu i dajte mu oblik u svojim mislima. Oblik treba da bude trodimenzionalan.

Zamislite kako ulazite u oblik koji ste prethodno zamislili i pri tome osetite kako ste sa svih strana okrueni nepoeljnim osedanjem (onim koje elite da rastvorite).

Unutar zamiljenog objekta, opet u svojim mislima osetite kako se fiziki irite sve dok ne porastete dovoljno da proete kroz granice-zidove objekta u kom se sadri nepoeljno osedanje koje hodete da rastvorite.

Kada ste izali izvan granica objekta u kom se sadri nepoeljno osedanje koje hodete da rastvorite, kada se naete u praznom prostoru, skrenite panju na suprotno osedanje od onog koje ste rastvarali. Ako je to bilo osedanje tuge, skrenite panju na osedanje radosti. Nepoeljno osedanje de nestati i zamenide ga eljeno, pozitivno osedanje.