Testul LIBERTATII EMOTIONALE al lui Judith Orloff: Cat de departe poti sa zbori cu sufletul?

Publicat pe 15 Martie 2012, articol www.garbo.ro Libertatea emotionala se instaleaza mai intai in sufletul nostru ca mai apoi sa fie emanata spre fiecare persoana cu care interactionam. Eliberandu-ne de emotiile negative vom realiza care este adevarata noastra valoare, ne vom conecta cu spiritualitatea eului nostru interior si vom crea o comuniune stransa cu marea familie de pe acest pamant. Dobandirea libertatii emotionale ne va pune in legatura cu centrul nostru interior de putere in vremuri fericite, dar si mai grele...

Testul LIBERTATII EMOTIONALE al lui Judith Orloff Cat de !ult e"peri!e#tezi libertatea e!otio#ala?

Acest test va va ajuta sa vedeti care este, in momentul prezent, nivelul libertatii emotionale la care ati ajuns. Re lectati asupra intrebarilor de mai jos raspunzand sincer ata de propria persoana cu !"#$% A!"&ARA' (valoreaza 0 puncte)* %A'"$!A'A A!"&ARA' (valoreaza 1 punct)* APR$AP" +,'$'!"A-,A A!"&ARA' (valoreaza 2 puncte).

1. Daca ma cert cu cineva, trag adanc aer in piept, ma calmez si abia apoi reactionez. 2. Atunci cand am dubii sau ma tem de ceva, vorbesc cu mine insami pentru a ma calma. 3. Atunci cand sunt blocata in trafic sau ceva imi decaleaza programul, am rabdare si nu imi ies din fire. 4. Dupa o zi grea ma concentrez asupra lucrurilor ce m-au multumit si nu imi udec aspru propriile greseli ce au dus la eventuale incurcaturi.

!. "areori devin trista#suparata#nervoasa daca cineva imi zadarniceste planurile. $. %a simt conectata spiritual &oricum ai defini spiritualitatea'. (. Atunci cand fac anumite alegeri ma incred in intuitie, in ceea ce imi dicteaza inima. ). Daca sunt invinuita de ceva, rareori izbucnesc spunand lucruri pe care sa le regret mai tarziu. *. Adorm usor, fara sa imi fac gri i pentru ce am de facut a doua zi. 1+. ,-iar daca am avut inima franta, nu renunt la iubire. 11. .unt o persoana pozitiva si nu transform problemele mici in probleme mari. 12. /u caut sa ma razbun daca cineva nu ma trateaza asa cum ar trebui. 13. /u sunt geloasa pe succesul unei alte persoane. 14. /u ma las condusa de emotii negative sau impuls. 1!. /u ma las distrusa emotional de dezamagiri. 1$. /u ma compare cu nicio persoana din urul meu. 1(. .unt o persoana empatica, insa nu ma las influentata negativ de durerea celorlalti si nici nu incerc sa imi asum rolul de 0psi-olog1. 1). 2raiesc in prezent, nu staruiesc asupra trecutului. 1*. 3iata pe care o traiesc ma face fericita. /u imi doresc altceva. 2+. Am anumite limite emotionale pe care nu le las incalcate de ceilalti.

I#terpretarea TE$T%L%I:

4entru a calcula in ce masura detinem libertatea emotionala este nevoie sa adunam punctele de la cele 2+ de 5ntrebari.

6 un puncta intre 3+ si 4+ sugereaza ca libertatea emotionala de care va bucurati este la nivel aproape ma7im, lucru ce denota ca nu va lasati influentate de emotiile negative ale celor din ur si stiti cum sa va traiti viata intr-un mod constructiv8

6 daca aveti un puncta intre 1! si 2*, nivelul dumneavoastra de libertate emotionala este moderat, adica luati viata asa cum este ea, cu bune si cu rele, fara sa e7perimentati stari e7treme de sc-imbare de dispozitie8

6 un puncta de 14 sau mai mic sugereaza ca, in ceea ce priveste libertatea emotionala, sunteti inca la nivel de incepator - nu reusiti sa va bucurati de micile placeri ale vietii decat foarte rar si anumite emotii negative efectiv va coplesesc8

6 un puncta foarte apropiat de + &si este nevoie de cura pentru a il recunoaste' indica faptul ca, cel putin pana acum, nu ati reusit sa e7perimentati libertatea emotionala, insa vestea buna este ca puteti sa descoperiti tot ceea ce aceasta are de oferit de indata ce va puneti in gand sa va sc-imbati viata, sa tineti cont de efectul emotiilor asupra starii noastre de bine si sa deveniti o persoana desc-isa, mai spirituala si conectata cu tot ceea ce este in ur.

9ndiferent de scorul pe care l-ati obtinut la acest test, incercati sa descoperiti care sunt ariile din viata dumneavoastra ce au nevoie de imbunatatiri, tratati-va cu seriozitate emotiile si sentimentele si nu uitati ca cel mai bun antidot impotriva negativismului este comunicarea desc-isa si sincera cu o persoana draga. 4entru a atinge libertatea emotionala este nevoie sa ne redescoperim constant prin oc-ii celorlalti.

Libertatea e!otio#ala pri# pris!a lui Judith Orloff

Ce i#sea!#a &libertatea e!otio#ala'?

Libertatea emotionala este capacitatea fiecarei fiinte de pe planeta de a da si a primi cat mai multa dragoste. 4entru a capata libertatea emotionala este nevoie sa

ne manifestam emotiile intr-un mod pozitiv si sa invatam sa ne descarcam de cele negative in mod constructiv.

Libertatea emotionala include atat evolutia personala, cat si cea spirituala. 9nvatand sa ne controlam emotiile negative vom creste spiritual si vom reusi sa ne depasim propria conditie. A deveni liber din punct de vedere emotional inseamna sa dam deoparte emotiile ce nu sunt productive si sa ne privim propria persoana &dar si pe ceilalti' cu sufletul desc-is.

(e ce a! #e)oie de libertatea e!otio#ala?

Avem nevoie de libertatea emotionala pentru a scapa din varte ul emotiilor negative deoarece acumularea acestora ne poate distruge relatiile cu semenii, ne poate face imuni la bunatate si nu in ultimul rand ne poate impiedica sa ne bucuram de minunatiile lumii in care traim:

Cu! pot ati#*e libertatea e!otio#ala?

E7perimentarea emotiilor si a trairilor interioare ne desc-id calea spre propria constiinta si ne invata veritabile lectii de viata. 4utem atinge libertatea emotionala daca suprapunem emotii pozitive peste cele negative. De e7emplu, putem sa ne construim rabdarea pentru a 0contracara1 supararile sau sa dezvoltam sentimentul de empatie in scopul de a face invidia sa dispara. E7ista doua stadii de procesare a emotiilor. 4rimul presupune recunoasterea desc-isa a emotiei brute fara ca aceasta sa fie in-ibata in vreun fel. Al doilea presupune actiunea propria-zisa, si anume transformarea negativitatii prin suprapunerea de emotii pozitive peste cele negative.

Libertatea e!otio#ala: rezultate

Daca reusim sa e7perimentam pe deplin libertatea emotionala vom deveni persoane mai fericite, mai fle7ibile si mai pline de viata. %ai mult, nu numai ca vom avea gri a de propria persoana, insa vom trata altfel, mai empatic, familia si prietenii. "abdarea noastra va deveni din ce in ce mai dezvoltata si vom gestiona e7trem de bine conflictele aparute pe nepregatite.

,a dimensiune spirituala, ne vom conecta cu eu-l nostru interior si vom surmonta orice situatie neplacuta sau dezamagitoare folosindu-ne de puterea instinctelor noastre, ascultand glasul inimii care nu da gres niciodata:

E7perimentand libertatea emotionala deplina ne vom simti prote ati si ingri iti de o forta spirituala superioara ce nu ne va lasa niciodata sa ne simtim singuri pe 4amant.

%ai multe amanunte interesante despre libertatea emotionala puteti descoperi in cartea lui ;udit- <rloff, "motional /reedom. #iberate 0oursel rom ,egative "motions and 'rans orm 0our #i e.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful