You are on page 1of 22

Rsz I

3. fejezet Rezonancia, leter s a kvantumrints


Vlemnyem szerint az energia s az energia gygyt felhasznlsa lesz az orvostudomny legnagyobb ttrse a kvetkez vtizedekben. Dr. Mehmet Oz

Az j emberi opercis rendszer

Minden a szeretettel kezddik


A gygyt munka a szeretetrl szl, s a segt azt tanulja meg, hogyan tartsa meg a szeretet vibrcis mezejt. Szeretnm vilgoss tenni, mit rtek szeretet alatt. Nem a hagyomnyos rtelemben vett szeretetre gondolok, amelyet az anya rez a gyermeke irnt, vagy a frj a felesge irnt, vagy amit a szrnyas puttk szimbolizlnak jjal s nylvesszvel. Egy sokkal alapvetbb szeretetre gondolok, amely bennnk l s velnk szletett. Meggyelted mr, hogyan jtszanak a gyerekek? Olyan, mintha folyamatosan azt mondank: Figyelj rm! Mindegy, hogy ugyanabbl a kultrbl szrmazol-e, hogy beszled-e a gyermek nyelvt ha ott lsz s gyeled t, akkor szeretve rzi magt. A nekik szentelt gyelmet a gyerekek automatikusan szeretetknt rzkelik. Ezt kultrn s kapcsolaton tli szeretetnek nevezem, amely fggetlen fajtl, vallstl, politikai hovatartozstl vagy brmilyen letrl alkotott felfogstl. A kvantumrints a jelenltrl szl, amely bels lnyegnk kifejezdse. Szerintem ez a fajta szeretet felttel nlkli, s hiszem, hogy ez mindanynyiunk alaptermszete s lnyege. Hogy hisznk-e ebben vagy sem, az (szerintem) lnyegtelen. Ez a szeretet lnynk termszetes lnyege, s ez ramlik kezeinkbl, fggetlenl attl, hogy ppen milyen hangulatban vagyunk. Ez a szeretet alapvet, sztns energink. Nem kell dolgoznunk rajta, hiszen mi magunk vagyunk az. Ahogyan a knek sem kell trekednie arra, hogy mg inkbb knek nzzen ki, neknk sem kell tennnk semmit azrt, hogy mg tbb esszencilis szeretet legyen bennnk. Az egyetlen, amit megtehetnk, hogy igyeksznk felismerni, mennyire sok bennnk a szeretet.

A kvantumrints alapjai
Fontosnak tartom, hogy a jelen knyvben bemutatott halad, kettes szint kvantumrints (QT2) elsajttsa eltt tanulmnyozd s gyakorold a kvantumrints alapjait (QT1). Ezrt rdott ez a fejezet. Elolvassa s az alapfok QT1 gyakorlatok elvgzse felkszt arra, hogy sikerrel alkalmazhasd a QT2-t. Emellett arra is btortlak, hogy tudj meg minl tbbet a kvantumrints alapjairl, hogy elmlyljenek s kiszlesedjenek az ismereteid, mire alkalmazni kezded a QT2-t. A QT1 s a QT2 egymst kiegszt s egymst erst tuds. A QT1 elsajttsnak hrom lehetsges mdja van. Az egyik, hogy elolvasod a Kvantumrints A gygyt er cm elz knyvemet. Elvgezheted online kpzsnket a Quantum-Touch.com holnapon, vagy szemlyesen rszt vehetsz egy szakkpzett oktat QT1 kpzsn.

34

Rezonancia, leter s a kvantumrints

leter-energia, rezonancia, bevonzs s a test intelligencija


A QT1 s a QT2 elsajttsa sorn azt tanuljuk meg, miknt erstsk fel s sszpontostsuk az leter-energit. Az leter-energia az a beavatottak szmra elrhet energia, amelyet Knban, Japnban s Indiban csinek, kinek vagy prnnak neveznek. Ezek a kultrk olyan erknt tekintenek r, amely az ppen aktulis letbe letet lehel. A nyugati tudomny ezt nevetsgesnek tartja, de legalbbis gyelmen kvl hagyja. Ebben az esetben ez termszetesen lnyegtelen, hiszen a kvantumrints technikit gyakorolva vilgosan rezzk az energit, s nagyszer gygyulsok tani lehetnk. A kvantumrints gygyt hatsa azltal jn ltre, hogy a testtudatossgot sszekapcsoljuk a lgzssel. Ez megemeli a kezelst vgz szemly rezgst s energiaszintjt, amellyel aztn a pciens rezgse s energiaszintje is sszehangoldik. Amint a kezelst vgz szemly kpes megtartani ezt az ers energiamezt, kezeit a pciens testnek gygytani kvnt terleteire helyezi. Idvel a pciens testnek energija megemelkedik, s felzrkzik a kezelst vgz szemly keznek energijhoz, gy az esetek tbbsgben a tnetek gyorsan enyhlnek vagy megsznnek. A folyamat nem a placebo hatson, hanem a rezonancin s a vonzson alapul. A klnbz frekvencin rezg dolgok hajlamosak egymsra hangoldni. Ez a jelensg a hasonlan hangolt elektromos oszcilltorok, az ingk, a tcskk, a szentjnosbogarak vagy akr a menstrul nk esetben is meggyelhet. Nzetnk szerint gygytnak azt nevezhetjk, aki beteg volt, majd meggygyult, nagy gygytnak pedig azt, aki nagyon beteg volt, majd gyorsan meggygyult. Ezzel azt is lltjuk, hogy a kezelst vgz szemly valjban nem gygyt meg senkit, csupn annyit tesz, hogy megtartja az energit s informcit tartalmaz mezt azrt, hogy a pciens ezt felhasznlva felgyorstsa sajt gygyulst. Vagyis a gygyts valjban ngygyts.

A testtudatossg fejlesztse
A soron kvetkez gyakorlatokat az emberek tbbsge knnyen elvgezhetnek tallja, de akadnak olyanok is, akiknek nehezen mennek. Ne aggdj akkor sem, ha kezdetben nehezebben sikerlnek. Csak gyakorolj, s kpessgeid fejldni fognak, mg akkor is, ha gy tnik, hogy nem jrsz sikerrel.

35

Az j emberi opercis rendszer

Els gyakorlat: Az ujj rzkelse


1. Emeld az ujjad a levegbe, s legalbb kt percen keresztl prbld a lehet legjobban rzkelni. sszpontosts az ujjadra, s igyekezz minl jobban tudatostani, mit rzel. 2. rezd az ujjadat krlvev brt. Figyeld meg, kpes vagy-e rzkelni az ujj vrkeringst. Hasznld a kpzelerdet, s prbld meg rzkelni, ahogyan a krm illeszkedik a krmgyba, vagy milyen rzsek vannak a krmd alatt. A lnyeg az, hogy minden gyelmedet az ujjad rzkelsre sszpontostsd. Brmit rzkelsz is, az rendben van. Mg az is, ha semmit sem rzkelsz. A kpessg, amelyre szksged van, maga a trekvs, hogy gyelmedet az ujjhegyedre irnytsd, hiszen az leter-energia a testtudatossgot kveti.

Msodik gyakorlat: A teljes test rzkelse


Prbld meg tudatoddal vgigsimtani a testedet elszr a talpadtl a fejed tetejig, majd a fejtettl a karodon t a kezedig (lsd az illusztrcit). Azzal kezdd a gyakorlatot, hogy a lbfejedet rzkeled. Finoman, csak pr msodpercre simtsd vgig a lbfejedet, vagy krd meg egy bartodat, hogy tegye meg. A simts utn pusztn a szndkod ltal prbld meg felidzni a simts rzst. Haladj tovbb felfel a lbadon, s simtsd vgig a lbszradat, majd elmd segtsgvel idzd fel a simts rzst. Ugyanezen a mdon haladj tovbb a testeden felfel egszen a fejtetig, majd a karodon lefel a kezedig. A gyakorlat megtant, hogyan simtsd vgig zikai tudatossggal a testedet, pusztn a szndkod erejvel.

36

Rezonancia, leter s a kvantumrints


A jelen knyv tartalma szempontjbl nem lnyeges, hogy nagy gyakorlatra tegyl szert, rendkvl fontos azonban, hogy a tudatod irnytsval valamenynyire kpes lgy rzeteket elidzni a testedben. A gyakorlat elvgzse nagyon kellemes testi rzetekkel jrhat. Ne aggdj, ha nem sikerl tkletesen vgrehajtanod. Ha nehezen sikerl, csak hagyd, hogy az elmd szndkod ltal vezrelve tested klnbz rszeire irnytsa a tudatodat. Vannak, akiknek soha nem sikerl testi rzeteket elidznik, ettl azonban mg sikerrel alkalmazhatjk a kvantumrintst. Csak annyit tegyl meg, hogy a tled telhet legnagyobb igyekezettel a testedre irnytod a tudatodat.

Harmadik gyakorlat: Lgzs


A tudatos lgzs felersti az leter-energit. A kvantumrints gyakorlsakor a megszokottnl mlyebben llegezz. Az egyszer 44-es lgzs j kezdgyakorlat. Belgzs s kilgzs kzben is szmolj ngyig. Minden kezels sorn gyelj arra, hogy mlyen llegezz. Ugyanakkor ne llegezz olyan intenzven, hogy szdlni kezdj vagy juls krnykezzen. Most vgezz nhny gyakorlatot. A tudatos lgzs segt tartsan magas szinten tartani az energidat, gy elkerlheted, hogy visszaessen, s pciensed alacsonyabb energiaszintjhez igazodjon. Ez a lgzsi md biztostja, hogy a kezels vgeztvel jl rezd magad, s ne lgy kimerlt.

sszekapcsols
A kpen brzolt mdon, az rzseket tudatosan elidzve simtsd vgig a testedet a fejtetig, mikzben ngyig szmolva bellegzel, majd szintn ngyig szmolva llegezz ki, mikzben a tudatos rzkelssel a karodon lefel haladsz a kezedhez. Kezedben melegsg vagy bizsergs jelentkezhet, ami nagyon j jel. A kezels sorn ugyanezt vgezd folyamatosan, kezedet pedig helyezd arra a terletre, ahol fjdalom, rossz rzs vagy srls van. A lgzs ltal felerstett gygyt energia a tudatod ltal elidzett s kezedbe irnytott testi rzetet kveti. A QT1-ban, azaz az alapfok kvantumrintsben ezen a mdon mozgatjuk az energit a kzrtteles gygytshoz. A kvetkez fejezetekben j mdon hasznljuk a testtudatossg s a lgzs sszekapcsolst, hogy valban elkpeszt eredmnyeket rjnk el.

37

Az j emberi opercis rendszer


A QT1-ben s a QT2-ben is kulcsfontossg a testtudatossg s a lgzs sszekapcsolsa. Az energit nemcsak a lgzs, hanem az ltalad rzett szeretet is felersti. Vagyis mindent tegyl meg azrt, hogy a kezelsek kzben szeretet, hla, rm vagy ms pozitv rzs tltsn el. A kvetkez fejezetben mr a QT2 megismersre trnk t, s az energia ramoltatsnak j mdjait mutatom be. Eltte azonban hasznos lenne gyakorolnod, hogyan lesztheted fel egsz testedben az leter-energit. A kezelsek kzben nagyon fontos, hogy bzz a folyamatban. A kvantumrintses kezels kzben jelentkezhetnek olyan tmeneti tnetek, mint fjdalom vagy get rzs. Ezek azonban csak ritkn fordulnak el, s a gygyulsi folyamathoz tartoznak. Az leter-energia felgyorsthatja a gygyulst, sszetettsge s blcsessge azonban tlmutat felfog s rtelmez kpessgnkn. Az energia a test termszetes intelligencijt kveti, s ennek megfelelen vgzi a gygytst. A fjdalom nha vndorol a testben, ilyenkor mindig kvesd, s tedd t a kezed oda, ahol a fjdalom jelentkezik. Legalbb fl rt szentelj annak, hogy gyakorold, amit ebben a fejezetben megtanultl. Ha megtetted, kszen llsz arra, hogy tovbblpj a kvetkez fejezetre, ahol a kvantumrints kvetkez szintjvel foglalkozunk.

38

Rsz I

4. fejezet A szv feltzelse


A gygyts szve a szv. Richard Gordon

Az j emberi opercis rendszer

Spontn gygyuls
Az emberi lnyek elkpeszt veleszletett kpessge nmaguk s msok spontn gygytsa, amelyet gyakran csodaszer esemnynek tekintenek, hiszen htkznapi logikval rtelmezhetetlen s tudomnyos magyarzat sincs r. Az emberek tbbsge szmra az ilyen esemnyek az let ritka s meglep pillanatai, amelyek utlag zavarnak vagy klnsnek tnnek. Minden trsadalomban vannak azonban olyan ritka egyedek, akik mr gyerekkorukban vagy ksbb spontn gygyt kpessgeket fejlesztenek ki. Szmukra a htkznapi let rszv vlnak a klnleges gygytsok. Az ilyen termszetes gygytk azonban olyan ritkk, hogy csak kevesen hallanak rluk, mg kevesebben hiszik el, amit hallanak rluk, s csak nhnyan hajlandak alvetni magukat gygyt kezelseiknek. A legtbb ilyen gygyt nem igazn kpes elmagyarzni vagy tovbbadni tudst. Szrvnyosan minden kultrban fellelhetk az ilyen termszetes gygytkrl s spontn gygytsaikrl szl trtnetek. Az orvosok, tudsok vagy hivatalnokok jelentktelennek nyilvntjk ket, lehetetlennek tartjk trtneteiket, tvhitknt harcolnak ellenk vagy tancstalanul vakarjk a fejket. Spontn gygyuls nem mindig trtnik, de nha igenis elfordul. Hogyan s mirt? Ha tudnnk a vlaszt, nyilvn azon lennnk, hogy minl gyakrabban s minl tbbekkel elfordulhasson ilyesmi. m meglehet, hogy a QT2-vel felfedeztk a spontn gygyti munka lnyegt. A QT2-nek ksznheten hatkonyan s brmikor hozzfrhetnk ezekhez a gygyt kpessgekhez, s a gygyts ritka, spontn esemnyek helyett a htkznapi let rszv vlhat. Mindez egyszer s knny, szinte brki szmra megtanulhat. Majdnem mindenki gyorsan hasznlni kezdheti s minden kpzeletet fellml sikeressggel alkalmazhatja. Nmi gyakorlssal olyannyira htkznapiv vlik, hogy mr csak akkor lepdnk meg, ha a gygyuls elmarad. Az emberi gygyts kpessghez val hozzfrs titka bennnk lakozik, egy olyan helyen, amely tulajdonkppen nyilvnval. Csupn arra van szksg, hogy felismerjk s felbresszk a klnleges kpessgeket. Mivel az orvosok s tudsok ilyesmivel nem foglalkoznak, a valsgnak ezt a rszt mostanig gyelmen kvl hagytuk. Br sokan letk ritka pillanataiban mr rbukkantak erre a hatalmas birodalomra, nem igazn rtettk, mit fedeztek fel. Hihetetlen, de ezek a kpessgek szunnyadva mindvgig bennnk rejtztek, csak nem rtettk, nem hasznltuk s nem gyeltnk rjuk. Dertsk fel ezt a birodalmat, s jrjunk a vgre, miknt fedezhetjk s leszthetjk fel a bennnk rejl kpessgeket mire ennek a fejezetnek a vgre rnk!

42

A szv feltzelse
veken t tbb ezer embernek beszltem errl, s sokuk trtnett meghallgattam. A trtnetek ugyanarrl a gyelemremlt felismersrl szlnak, noha a rszletek soksznek, vltozatosak s klnbzek. Lnyegk valahogy gy foglalhat ssze. Egy kedves bart vagy csaldtag nagyon megbetegedett vagy megsrlt, s a trtnet meslje nagyon szeretett volna valamikppen segteni rajta. Anlkl, hogy brmilyen tudsa vagy tapasztalata lett volna ezzel kapcsolatban, a segtsgre szorul szemlyre tette a kezt. s akkor csoda trtnt! Amikor legkzelebb megprblt gy segteni, azt vette szre, hogy a prblkozs hatstalan maradt, s maga is nagyon elfradt. gy aztn egy id utn mr nem ksrletezett tovbb. Ez a fejezet magyarzattal szolgl a spontn elidzett gygyuls titkra, s azt is megtantja, hogyan frhetsz hozz ahhoz az energihoz, amely mindezt lehetv teszi. Radsul: a sikerhez nincs szksg vlsghelyzetre, nem kell hozz klnleges tehetsg, s nem csak kzeli hozztartozkon mkdik.

A szv energija
A Kvantumrints A gygyt er cm knyvemben mr szerepelt ez a mondat: A gygyts szve a szv. Hogy teljesen szinte legyek, akkoriban mg nem tudtam, mennyire igaz ez. Taln tudattalanul mr sejtettem, hogy mi lesz a kvetkez lps a kvantumrints lnyege fel. A gygyts szve VALBAN a szv. Vizsgljuk meg rszletesebben a spontn gygyulst elidz emberek tapasztalatait. Visszatr motvum, hogy az illetk mlyen egytt reztek a szeretett szemllyel, s elszntan enyhteni akartk szenvedst. A szemlyes szeretet a trtnetek gyakori eleme. m ettl fggetlenl is, a helyzetben mindig jelen volt a mly hla, ihletettsg, bels bke s spiritulis ktds. Kpzeld el mekkora vgy s elszntsg llhat ssze a valsg szablyainak fellrsra abban anyban, aki felemel egy autt, hogy kiszabadtsa gyermekt, gy taln lesz nmi fogalmad arrl, hogy a tudatossg milyen szint vltsra van szksg az ilyenfajta gygyulsok elidzshez. Az elz fejezet arrl szlt, hogy a testtudatossg s a lgzs sszekapcsolsval miknt emelhetjk meg testnk energiaszintjt, hogy aztn a keznk s szndkunk ltal gygytsra fordtsuk ezt az energit. Van egy msik lehetsges md is. A QT2-ben ezt a szv energijnak nevezzk, s ebben az esetben a testtudatossg a szv tjkn rzett szeretettel kapcsoldik ssze. A mellkasunk kzepn keletkez szeretet-energia lehet meleg s bizserget vagy mly s lnkt. Ez az energia a lgzssel sszekapcsolva felersdik, gy a szndkunk ltal gygytsra hasznlhatjuk. gy a QT2-ben a kzhasznlat mr csak esetleges. Mint kiderlt, az rints nem okvetlenl szksges. A tvolbl kezels esetben mr eddig is gy volt.

43

Az j emberi opercis rendszer


A QT2-ben a szv energijt s a szeretetet hasznljuk, ezt erstjk fel a lgzssel s az sszpontostott szndkkal. Elg szeretetet s szndkot szolglatra fogva olyan dolgokra lesznk kpesek, amelyek fellrjk jelenlegi vilgunk logikjt. Mi a szv energija? Sokan anyagi mdon kzeltik meg ezt a krdst, s a szv elektromgneses mezjeknt vagy a szvritmus vltozatossgaknt rjk le. Mindez mrsekkel is igazolhat, nyilvnvalan van is nmi valsgtartalma, s a gygyt hatsban is szerepet jtszhat. A zikai tnyezkn azonban tl kell lpnnk ahhoz, hogy valdi vlaszt keressnk a szvvel gygyts titkaira. A szv zikai, mechanikai s elektromgneses tulajdonsgai nmagukban nem magyarzzk a szvenergia ltezst s erteljes gygyt kpessgt. Az elektromgnesessg hatsa nem lehet dnt fontossg, hiszen a kezelst vgz szemly s a pciens zikai kzelsge vagy tvolsga nem befolysolja a hatst. A fny s az elektromgnesessg hatsa a forrstl val tvolsg nvekedsvel ngyzetes arnyban cskken. Egy adott fnyforrstl 5 mterre (55 = 25) elhelyezett trgy megvilgtottsga ngyszer olyan ers, mint az ugyanattl a fnyforrstl ktszer akkora tvolsgra 10 mter elhelyezett trgy, s ezerszerese annak, amit egy 160 mter (az eredeti tvolsg harmincktszerese) tvolsgra elhelyezett trgy esetben mrhetnk (160160 = 25 600). Amennyiben a zikai kzelsg lnyeges tnyez volna, a pcienst mindig meg kellene rinteni, s nem mkdhetne a tvolbl gygyts. Ebben az esetben azonban ms a helyzet, hiszen a QT2 esetben a zikai kzelsg vagy tvolsg lnyegtelen tnyez. Teht akkor, mi a szvenergia? Hogy szinte legyek, erre a krdsre mg nincs pontos vlaszunk. Mgis kpesek vagyunk rzkelni, pontos denci nlkl is hasznlhatjuk s igazolhatjuk, milyen hatssal van. Ha kpesek vagyunk flretenni a hitetlensget, fokozhatjuk a szvenergia-rzkelst, s amennyiben valsnak tekintve alkalmazzuk, rendszerint hatssal lehetnk a klvilgra. Elsre valban megdbbent, m ha egy ideig egytt lnk vele, teljesen normlisnak talljuk majd. Valjban ugyangy vagyunk az elektromossggal is. Senki, mg a legnagyobb zikusok sem tudjk meghatrozni, hogy valjban mi az elektron, s mirt ltezik. Mgis kpesek vagyunk mrni az elektronok hatst, ltrehoztunk egy olyan elmleti keretrendszert, amelyen bell rtelmezhetjk a mkdsket, s nap mint nap hasznljuk mindezt a gyakorlatban is. Az elektromossg bevezetsnek kezdetn az emberek mg lenygzve gyeltk, ma azonban hozzszoktunk bmulatos kpessgeihez, s rmmel lvezzk az ltala mkdtetett valsgot. s most tanuljuk meg, miknt rzkelhetjk, ersthetjk fel s hasznlhatjuk a szvenergit!

44

A szv feltzelse

Szvenergia Az els lpesek


Ezt a gyakorlatot tbb kisebb szakaszra bontottam, hogy knnyedn megrthesd s megtanulhasd a szksges kszsgeket. Ha egyszer mr megtanultad, a szvenergia mkdtetse s irnytsa valjban nagyon egyszer. Olyan knnyen automatikuss vlik, mint a jrs, a biciklizs vagy az autvezets.

Els gyakorlat: a szvenergia fellesztse


Az elz fejezetben megtanultak szerint kezdj nhny testsimtssal, hogy minl tbb energit idzz el s minl intenzvebben rzkelj. Figyelmedet irnytsd a szvedre s annak krnykre. Nem a magzatkor ta dobog zikai szvedre, hanem a mellkasod kzepn tallhat szvtjkra. Minden gyelmedet ide sszpontostsd. A csakrarendszerben ez a hely a negyedik csakra. Tudatodat teljes egszben irnytsd a zikai rzkelsre. rezd ezt a helyet minl mlyebben s teljesebben. Majd mikzben gyelmedet a szvtjkra irnytod zikai rzetknt is idzz fel magadban szeretetet. Engedd, hogy ez a zikai rzs fokozza a szved rzkelst. Minden rzelem valdi rzeteket idz el a testedben, ezrt is vannak rzelmi szlelseink. Az rzelmeket ltalban a toroktl lefel a trzsnkben szleljk. Ezrt sszpontostunk ide, hogy szvtjkon szeretetet rezznk. Taln segt, ha olyan valakire vagy valamire irnytod a gondolataidat, akit vagy amit nagyon szeretsz: egy gyermekre, a szleidre, egy helyre, egy hzillatra vagy brmi msra, amit valban szeretsz. rezz zikai rzetknt megbecslst, lelkesltsget vagy rajongst a szvedben. Llegezz a szvedbe. Hagyd, hogy teljes egszben oda irnyuljon a szereteted energija. Hagyd, hogy szvedben megjelenjen a szeretet. Lgy jelen a szvedben. Engedd, hogy a szeretet mozogjon fentrl lefel, lentrl felfel, ellrl htulra, htulrl elre, s minden lehetsges irnyba. Ha szeretnd, irnythatod a szeretetet klnbz sebessggel az ramutat jrsa szerint, vagy azzal ellenttesen. rezd, ahogyan a szeretet gyengden sugrzik minden irnyba. Add t magad a szeretetnek! rzed a szereteted mlysgt! Hagyd, hogy a szved energija kiterjedjen, nvekedjen, tguljon s ersdjn. Hadd vljon mezv, terjedjen ki a testedre tltse meg a szobt s terjedjen tovbb. rezd, amint szeretet sugrzik a szvedbl, megtlti testedet, s sztterjed minden irnyba.

45

Az j emberi opercis rendszer


Hagyd, hogy a szeretet llegeztessen, megtltve a szvtjkot, s egyre tovbb terjeszkedve.

Msodik gyakorlat: A szvenergia s a lgzs sszekapcsolsa


Kvetkez lpsknt kzvetlenebbl kapcsold ssze a lgzsedet a szvtjki rzkelssel. Kpzeld el, hogy a szvedbe llegzel. Bels kpknt is jelentsd meg ezt az ers energiamezt. Ne feledd, az energia a gondolatokat kveti. Tedd az egyik vagy mindkt kezedet a szved fl. A kezedbl s a karodbl irnyts energit a szvedbe. Most trd ki a mellkasodat. Egyenes derkkal lj vagy llj (ne grnyedj). Laztsd el a vlladat. Mikzben vlladat leejted, rezd, amint a belgzs hatsra ellazulnak a mellizmaid. rzed, ahogyan az energia a szvedbl kiindulva minden irnyban sugrzik a mellkasodbl. Hagyd, hogy a szeretet llegeztessen, s az egsz mellkasodat megtltse. Az rzs megtartst napi tevkenysgeid vagy beszlgetsek kzben is gyakorolhatod. Mikzben nap mint nap gyakorolsz, gyeld, hogy miknt reaglnak rd a krnyezetedben l emberek s llatok. Figyeld meg, ahogyan a benned s rajtad keresztl raml let megvltoztatja a dolgokat. s azt is kvesd gyelemmel, miknt vltoztatja meg mindez a tged krlvev esemnyekkel kapcsolatos rzeteidet.

Harmadik gyakorlat: A szegycsont tartsa s a nyitott szv


A szegycsont helyzett a mellkas elre vagy htra mozgatsval befolysolhatod. Vllad enyhe htrahzsa elretolja a mellkast s elrebillenti a szegycsontot. Ez serkenti a nyitottabb szv hozzllst. Ha nagyon htrahzod a vllaidat, az emberek szemben ktekednek s arrognsnak tnhetsz, szval ebben az esetben is tbb a kevesebb. Ha kicsit elrehzod a vlladat, mellkasod beesik s szegycsontod egy kicsit mlyebbre kerl. Taln szreveszed majd, hogy ez a testtarts kedvez az intim beszlgetseknek. Ezttal azonban az a lnyeg, hogy a szvenergia ramoltatsakor minl erteljesebben rzkeld szved nyitottsgt. Ebben segt, ha kicsit htrahzod a vlladat, mellkasod pedig kiss elreemelkedik. Ez a testtarts ahhoz is hozzjrul, hogy magabiztosabban kinyilvntsd a szndkodat.

46

A szv feltzelse

Negyedik gyakorlat: Szvtl szvig


A QT2 kpzseken ehhez a ponthoz rve a rsztvevk nhny (410) percen keresztl prban dolgoznak a szvenergit felerst gyakorlattal. Ha valakivel kzsen tanulod a QT2-t, helyezkedj el a proddal knyelmes, htkznapi tvolsgban. Az Egyeslt llamokban ez 35 lb (90150 cm) tvolsg. A gyakorlat kezdsekor llts be egy idmrt.

A szv megnyitshoz mindketten billentstek elre szegycsontotokat, rzkeljtek a szvenergit, erststek fel lgzssel, s egyms szembe nzve irnytstok a szndkotokat egyms szvre, a szegycsontra s a mellkas fels terletre. Ez a kapcsolds pozitv visszacsatolsi hullmot indt el, ennek ksznheten tovbb erstitek egyms szvnek energijt. A szvenergia tnyleg felizzik! Nagyon mly hats tapasztalat lehet, s szinte mindenki kpes rzkelni. Kiprblhatod olyan szemllyel is, aki tvol van tled pldul skype-on vagy vides csevegsi csatornn. Ekkor is mkdik.

47

Az j emberi opercis rendszer


Ha egyedl gyakorolsz, prbld ezt a gyakorlatot a tkr eltt. Mikzben a tkrben a szemedbe nzel, irnytsd a szvenergit a tkrkped szvtjkra. Ez a gyakorlat minden QT2 kpzsen drmai fordulpont. Ez az a pillanat, amikor az addig csak szknt vagy gondolatknt emlegetett szvenergia mindenki szmra nagyon is valsgosan tapasztalhatv vlik. A gyakorlat eltt a rsztvevk inkbb rdekldk s remnykedk, utna azonban mrhetetlenl izgatott vlnak, s felcsigzva vrjk a tovbbi gyakorlatokat s lmnyeket.

A szndk kinyilvntsa
Most, hogy mindezt megtudtad a szvenergirl, mihez kezdj vele? Nos, magad dntd el, hol prblod ki elszr a felizztott szvenergit. Az is lehet, hogy mire idig eljutsz, mr folyamatosan izzik benned. Taln valaki arra kr, hogy kezeld. Vagy szreveszel valamit a vilgban, amit gygytani vagy javtani szeretnl. Elsknt taln valami kisebb dologgal rdemes kezdened, hogy magabiztosan hasznld a kpessgeidet. Esetleg megjavthatod valaki testtartst, elmulaszthatod fejfjst vagy izomlzt, esetleg valami ms akut fjdalmt vagy kellemetlensgt. Dntsd el elre, mit akarsz tenni. Mit szeretnl, mi trtnjen? Hol? Mikor? Kivel? Esetleg azt is, hogy mirt? Egyedl azt a krdst nem kell feltenned magadnak, hogy hogyan. A test s az univerzum nyilvnval blcsessge majd gondoskodik errl, csakgy, mint minden egyb olyan rszletrl is, amirl esetleg megfeledkeztl. Segthet, ha bels kpknt is megjelented vagy kimondod, mit szeretnl. Amikor mg tanulod a mdszert, az is hasznos lehet, ha rnzel a kezelt szemlyre, arra a testrszre, ahol valami elvltozs vagy fjdalom jelentkezik. A tekintet nmagban is gygyt szndkot jelenthet. A szndkodat zikailag s mentlisan is sszpontostsd. Ne vlj azonban grcsss, mert az nem fokozza szndkod intenzitst. Inkbb a szvenergia felerstsre gyelj, hiszen az vgzi el a munkt. A szndk kinyilvntsa hasonlt arra a pillanatra, amikor elhatrozod, hogy megmozdtod a karodat, de mg nem tetted meg. A neurolgiai kutatsoknak ksznheten ma mr tudjuk, hogy ezekben a pillanatokban rengeteg folyamat zajlik az agyban. Egyes idegplyk feltrkpezik, hogy hol helyezkedik el a kar a trben, msok azt dertik fel, hov mozdtand a karodat, megint msok arra gyelnek, van-e akadly az tban, s vannak olyanok, amelyek mr ekkor eltervezik azt a mozdulatot, amely eljuttatja a kart a kvnt helyre. Ez a hihetetlenl sszetett folyamat teljesen tudattalanul zajlik, s nincs is szksg arra, hogy szleljk. Elg elhatroznod, hogy megmozdtod a karodat, s mr meg is trtnik. Csecsemkorodban a kar mozdtsa mg izgalmas feladat s kihvs volt, mostanra azonban annyira automatikus, hogy nem is szleled.

48

A szv feltzelse
Ugyangy, amikor a szvenergival gygytshoz kinyilvntod a szndkodat, elszr rengeteg bonyolultnak tn dolog zajlik rejtetten az agyadban, az elmdben, a szellemedben, a kezelt szemly testben, agyban, elmjben s szellemben s teljes kls s bels valsgban. Hasonlan a karod megmozdtshoz, nem szksges tudatban lenned ezeknek a rendkvl sszetett mechanizmusoknak. Elg kinyilvntanod a szndkodat, sszekapcsolnod ezt a szvenergival s a lgzssel, s ekkor a legtbb esetben csodlatos dolgok trtnnek. Kis gyakorlssal knny lesz s automatikus, csakgy, mint a karod megmozdtsa. Rendben, most mr kszen llsz

tdik gyakorlat: Minden egytt


Mostanra minden alkotelem egytt ll, ideje sszekapcsolva alkalmazni ket. Elszr azt dntsd el, mi lesz a gygyt szndkod. Ha valakivel egytt gyakorolsz, felvltva kezeljtek egymst. Ha egyedl tanulsz, llj a tkr el, kezdj azzal, hogy valamilyen kellemetlen rzst vagy fjdalmat kezelsz magadon, vagy trekedj csak arra, hogy rezd az energit. Kezdetben 510 percet tlts a kezelssel, s gyeld meg, hogyan mkdik a folyamat. Akr llts be egy rt is a gyakorlshoz. A gyelmedet irnytsd a szvedre. Idzd el a lehet legtbb rzst szvtjkon, s trstsd hozz a szeretet, rajongs, lelkesltsg s hla rzst. Fokozd az rzseket lgzssel. Szvesen kpzelem azt, hogy a rajongsra, bkre, szeretetre vagy jlltre sszpontostott gyelmem hatsra ragyogni kezd a szvem krnyke. Sokan szvesen hasznljk az els kvantumrints knyvben bemutatott amit a legjobban szeretsz technikt is. Csak annyit tegyl, hogy sszekapcsoldsz azzal, akit vagy amit a legjobban szeretsz. Vagyis folyamatosan erstsd a szvrzkelst s az energit, fokozd a lgzssel s a szndkoddal, a tekintetedet pedig irnytsd arra, amit kezelni szeretnl. Minden egyes llegzetvtellel klnsen a kilgzssel s az sszpontostott szndkkal irnytsd az energit oda, ahov szeretnd, s tgy vele azt, amit szeretnl. Folytasd ezt nhny msodpercig vagy percig vagy akr tovbb is , mindaddig, amg nem jelentkezik valami eredmny, vagy nem rzed azt, hogy kszen vagy. Ha gy rzed, ismteld meg, amikor csak szeretnd. Ez a kvantumrints msodik szintjnek tmr lnyege. Trtnt valami? rezted, amikor trtnt? Hogyan rzed magad most? Ezekre a krdsekre a vlaszok rendszerint gy hangzanak: Igen!, Nagyon jl!, Nagyszer!.

49

Az j emberi opercis rendszer


Rvidtett formban mg egyszer sszefoglalom a lnyegi lpseket: Hozd ltre s erstsd fel szvtjkon a szeretet rzst, a szvenergit. A szvenergia rzkelst kapcsold ssze s fokozd tovbb a lgzssel. Szndkoddal irnytsd a szvenergit a kezelni kvnt terletre. Klnsen a kilgzs sorn sszpontosts erre. Nmi gyakorls utn knnyek lesznek s nkntelenl raml folyamatt vlnak a lpsek. A kar mozgatshoz hasonlan olyan kszsgg alakulnak, amelyet anlkl alkalmazhatsz brhol s brmikor, hogy egyltaln szrevennd.

Nyitott szem
Az energiamunka klnfle technikit sokan szvesebben alkalmazzk csukott szemmel. Ha arra krlek, hogy csukott szemmel kpzelj el egy pontot a falon, valsznleg knnyen meg tudod csinlni. Ez viszonylag egyszer feladat. Elmd azonban hajlamos arra, hogy nhny pillanat mlva mr elkalandozzon, s ez megvltoztatja az elkpzelt kpet. gy az is elfordulhat, hogy teljesen sszezavarodsz, vagy akr bele is alszol a vizualizciba. Nyitott szemmel ugyangy meg tudod jelenteni magad eltt a falon azt a pontot, ekkor azonban kpes vagy sszeszedetten sszpontostani r addig, ameddig szeretnl. A szem kpes megtartani a fkuszt. A bels szem, br remekl megjelent brmit, hajlamos a csapongsra. Szval, amg nem tanultad meg a knyv tovbbi rszben bemutatott vizualizcis technikkat, nyitott szemmel dolgozz, s tekintetedet tartsd a kezelni kvnt terleten. Nem a szemeddel kldd az energit. Tekinteted csak a szvenergia clz eszkzeknt szolgl. Nyitott szemmel a szndkodra gyelsz. Valamelyik bels szervet kezelve is sszpontosthatsz egy kls pontra, s elkpzelheted a test belsejt. Szeretetedet irnytsd arra a terletre, amelyet gygytani szeretnl. Hagyd, hogy a szereteted s az energia a szvtjkodrl arra a terletre ramoljon, amelyet a szemeddel megcloztl. Lgy tudatban a szndkodnak, s irnytsd a gygyt energit oda, ahov nzel. Az akaratodat s a szndkodat hasznlva nzd a gygytand terletet, s vidd oda a magadban felbresztett szvrzkelst s szeretetet. Nem az a feladatod, hogy ellenrizd a kezels kimenetelt. Ahogyan nem emsztheted meg azt, amit msok megettek, nem is gygythatsz meg senkit. A QT2 alkalmazsakor csak annyit teszel, hogy az ltalad ltrehozott energiamezt a pciensedhez irnytod. Teste ekkor rezonanciba kerl a mezvel, s ezltal gygytja magt. A szvbl kiindul sszpontostott szndk az els kvantumrints knyvemben bemutatott felerstett rezgs technika emelt szint vltozata.

50

A szv feltzelse
A szvedbl kiindulva tovbbtod a szeretetet s az energit, amely annyira gygytja pciensed testt, amennyire az ppen kpes, s amennyit ksz elfogadni. A gygyuls gyakran nem az elvrasainknak megfelel idben s formban trtnik meg. Ne ragaszkodj az elkpzelt eredmnyhez, csak kldj szeretetet. A test s az univerzum majd maghoz veszi azt, amire szksge van belle.

A csontok helyremozdtsa rints nlkl


A QT2 kapcsn gyakran emlegetem a csontrendszer helyrelltst. Taln nem ez a mdszer alkalmazsnak legrdekesebb s legrtkesebb terepe. Van azonban hrom vitathatatlan elnye: szemmel lthat, kzzel kitapinthat s szinte 100 szzalkos eredmnyessggel mkdik. A zikai fjdalom vltozsnak megtlsben az emberek gyakran befolysolhatk. Az elferdlt medencecsontot azonban nem kpesek maguknak helyrelltani, klnsen nem ll helyzetben. Ha eddig mg nem tnt fel, taln meglepetten hallod, hogy az emberek tbbsgnek cspcsontja nem ll egy szintben, s a medence csavarodsa is nagyon gyakori. Ennek oka kevss ismert, a ferdls helyrelltsa azonban ziolgiai kezelsek, masszzsterpik, csontkovcsols s gygytorna kzponti tmja. Szembl ltalban a bal cspcsont van magasabban, htulrl pedig a jobboldali. A csontkovcsok llspontja szerint a csp nem korriglja a szinteltoldst, klnsen nem ll helyzetben. A bevett kezelsi mdszer szerint az oldaln fekv pciens cspcsontjt mindkt oldalon nagy ervel s egyidejleg kell elmozdtani a helyrelltshoz, ami kellemes recseg hanggal jr. Ugyanez a helyrellts a QT2-vel 510 msodpercet vesz ignybe, s a mdszer hatsa a kliens s a kezelst vgz szmra is knnyen s gyorsan mrhet. Szkeptikus vagy ellensges pciensek esetben ez klnsen fontos lehet br mint tudjuk, hozzllsuk nem befolysolja a kezels sikert. A cspcsont helyrettele megkrdjelezhetetlen zikai bizonytka lehet annak, hogy tudatossgod s szereteted hat a rajtad kvl ll zikai vilgra.

Hatodik gyakorlat: A csp helyremozdtsa htulrl


Keress valakit, akin gyakorolhatsz. Azzal kezdj, hogy felmred a csp helyzett. Ehhez llj az illet mg, ereszkedj trdre s nzd meg a cspjt. Fontos, hogy szemed egy vonalban legyen a cspvel. Helyezd ujjaidat a cspcsont tetejre (cristailiaca/csptaraj), s mindkt oldalon nyomd enyhn lefel. Figyeld meg, hogy valamelyik oldal magasabban ll-e, s ha igen, mennyivel. Htulrl nzve a legtbb embernek valamivel magasabban van a jobb oldal. Vannak, akiknl

51

Az j emberi opercis rendszer


a kt oldal kztt olyan nagy a szinteltrs, hogy igazn knnyen mrhet, msoknl viszont ez nagy odagyelst s pontossgot ignyel. Ha mg nincs nagy gyakorlatod a mrsben, prblj olyan szemlyen dolgozni, ahol a szintklnbsg teljesen nyilvnval. A mrs befejeztvel llj fel a trdel helyzetbl. Simtsd vgig a testedet energival, s minden tudatossgodat irnytsd a szvtjkra. A szeretet, a hla s a rajongs rzsvel sszekapcsoldva kezdj szvtjkon minl mlyebben rzkelni. Ha gy rzed, hogy ltrejtt a kapcsolds, az energit a tekinteteddel egytt irnytsd a cspre. A szndkod az legyen, hogy a magasabban ll csptaraj lefel, az alacsonyabban ll pedig felfel mozduljon. Egyeseknek segt, ha kezket odakpzelik a cspre, ez azonban nem szksges. Llegezz s sszpontosts a szndkodra, a kpzeletedre s a szeretetedre. 1520 msodpercig dolgozz (a szvenerginak ltalban 5 msodperc is elg, kezdknt azonban nem kell sietned). Kpzeld el, melyik oldal mozdul A csp szintklnbsgnek mrse htulrl (emlkeztet: ltalban a jobb oldali lefel, s melyik felfel. Ha htulrl csptaraj van magasabban) sszpontostasz a cspre, a hts oldal kezd mozdulni. Ha szembl (ez lesz a kvetkez gyakorlat), a csp ells oldala mozdul. A 16. fejezetben azt is megtanuljuk, miknt lehet egyszerre tbb pontra is sszpontostani. Kszen llsz a rcsodlkozsra? Mrd meg jra a csp szintjt. Nagy valsznsggel azt tapasztalod, hogy tkletesen egy szintbe kerlt. Vagy ha mg nem is, de jelentsen elmozdult, s kzelebb ll ahhoz, hogy egy szintben legyen. Sokan arrl szmolnak be, hogy pontosan reztk testkben, amikor megtrtnt az elmozduls. Mskor annyira nom ez a mozgs, hogy nem is rezhet. Nha viszont a kezelst vgz szmra is egyrtelm s szemmel lthat. Brhogy legyen is, a vltozs mindenkppen egyrtelmen mrhet. Vagyis lthatan igazoltad, hogy szvenergival, rints nlkl kpes vagy hatssal lenni a zikai vilgra. Gratullok! Megtetted az els lpst az j emberhez vezet ton.

52

A szv feltzelse
Taln nehz feldolgoznod, hogy mit is hajtottl vgre. Szkeptikus feled esetleg ktelyeket breszt benned, hogy elg pontosan mrtl-e. A szkepticizmus legyzsre mindig az a legjobb mdszer, ha addig-addig csinlod a gyakorlatot, amg teljes magabiztossggal ki nem jelentheted, hogy abszolt pontosan mrtl, s a dolog valban mkdik. Tegyl gy, mint a hit helyett a meggyelshez ragaszkod tudsok. Ha a krnyezetedben tbb vllalkoz szellem jellt is akad, vgezd el ezt a gyakorlatot minl tbb emberen. Ha csak egy lehetsges kliensen gyakorolhatsz, akkor hozd szintbe a cspjt szembl is.

Hetedik gyakorlat: A csp helyremozdtsa szembl


Ez a gyakorlat sokban hasonlt az elzre, a klnbsg csupn annyi, hogy ebben az esetben szembl vgzed el a mrst. A mrs szembl egy kicsit kalandosabb feladat, klnsen, ha a kezelt szemly fr. A frak cspcsontja gyakran a vrtnl feljebb helyezkedik el. A slyfelesleggel vagy nagyobb izomzattal rendelkez frak esetben is nehezebb elvgezni a mrst. Magasabban van az egyik oldal, mint a msik? s ha igen, mennyivel? Az emberek tbbsgnek a bal (htulrl nzve a jobb) oldali csptaraj van magasabban. Ha elvgezted a mrst, a lgzssel s a szndkkal sszekapcsolt szvenergit ezttal szembl irnytsd a cspre. Szndkod az legyen, hogy a magasabban ll csptaraj lefel, az alacsonyabban ll pedig felfel mozduljon el. 1020 msodperc utn vgezd el jra a mrst. Valsznleg azt tapasztalod majd, hogy a cspcsontok elmozdultak, s egy szintbe vagy kzel azonos szintbe kerltek. Kivl! Gyakorolnl mg? A msik knnyen mrhet s szintbe hozhat pont ugyanazon a szemlyen a nyakszirtcsont, a koponya hts, nyak felli rszn. Feltnt mr, milyen sokan jrnak-kelnek valamelyik oldalra ferdl fejjel? Az a ferdlet testtartsukra, mozgsukra, st trrzkelskre is hatssal van. A testnek az a legjobb, ha a fej egyenesen ll a nyakon, mgis szinte mindenkinek van kisebb-nagyobb ferdlete. Ez a legknnyebben htulrl ellenrizhet, a nyakszirtcsont vizsglatval. A QT2-vel ez a deformits is msodperceken bell helyrehozhat.

53

You might also like