Xerrada - Col·loqui Barcelona, 29 d’octubre de 2009

Presentació del llibre

La palabra compartida
La competencia comunicativa en el aula de
Carme Duran, Inma López, Yolanda Sediles i Juan Sánchez Enciso, personal formador de l’ICE UAB
El treball per competències no és una “moda”, un invent nou sense cap arrelament en la tradició pedagògica més recent i en la pràctica reeixida de bastants professors i professores. No costa gaire distingir una aula que treballa per competències, en relació a una altra que practica un model d’ensenyament-aprenentatge purament reproductiu, “bancari”, tot seguint la plàstica metàfora de Freire. Observem en totes dues què fa la persona que ensenya, com es mou, quan i com parla. Mirem com s’agrupen els alumnes, com intervenen, quantes vegades, de quina forma. Adonem-nos de les rutines, dels rituals que guien les actuacions de tothom en cada cas. El problema rau en que tantes persones valuosíssimes que conceben les seves aules com un espai on es practica la cultura i la ciència, on els coneixements es converteixen en eines per respondre a reptes i per a solucionar problemes, siguin considerades pels seus companys i companyes persones “rares”, que trenquen els codis no escrits sobre el que se suposa que ha de ser i ha de fer un docent. Carme Durán, Inma López, Yolanda Sediles i Juan Sánchez-Enciso, amb un important bagatge com a professors de llengua i vinculats des de fa anys a tasques de formació del professorat, han volgut escriure un llibre senzill i clar que reculli, a la seva primera part, el que s’ha de saber sobre aquesta aula que treballa per competències, tot centrant-se, a la segona, en una de les competències transversals clau per a l’aprenentatge i el desenvolupament social i humà de les persones: la competència comunicativa. Obrir un debat participatiu sobre els temes que es plantegen en aquesta publicació d’Octaedro, ens sembla, des de l’ICE, una excel·lent ocasió per enriquir els espais de trobada del personal formador i per compartir significats i reflexions del que suposa treballar per competències.

PROGRAMA
____________________________________________________________________________________________________

Dijous, 29 d’octubre de 2009, a les 19 hores
Presentació del llibre a càrrec de les autores i de l’autor ___________________________________________________________________________________________________ Col·loqui

Lloc de Realització: Casa de Convalescència de l’Hospital de San Pau (Sant Antoni M. Claret, 171 - Barcelona) Inscripcions: Cliqueu aquí La inscripció és gratuïta, les places són limitades.