1]

|| Ohm Sai Ram ||

[ Practice Paper

FM

Chandresh Agrawal's

bestsellers

PRACTICE PAPER
www.clhandreshagrawalbooks.com

V 1
Chandresh Agrawal's

Practice Paper ]

Chandresh Agrawal's bestsellers
Chandresh Agrawal's

V 1

[2

CAT
MEGA
COMPLETE BOOK
Thousands of Objective Questions

CAT
MEGA COMPLETE BOOK

Chandresh Agrawal's

Chandresh Agrawal's

MCA-CET
Complete Book
(Maharashtra MCA-CET) Also Available MCA Entrance All India

MCA-CET Complete Book
Thousands of Objective Questions

Chandresh Agrawal's

Chandresh Agrawal's

MBA-CET POWER PACK
Thousands of Objective Questions

MBA-CET
POWER-PACK

V 1

Thousands of Objective Questions

V 1

3]

Practice Paper
4. The person travelling to Delhi went by which of the following modes ? (a) Bus (b) Train (c) Aeroplane (d) Car 5. Who among the following travelled to Delhi ? (a) R (b) S (c) T (d) Data inadequate Directions (Qs. 6 to 10) : Read the following information carefully to answer these questions : There are six persons A, B, C, D, E and F in a school. Each of the teachers teaches two subjects, one compulsory subject and the other optional subject. D's optional subject was History while three others have it as compulsory subject. E and F have Physics as one of their subjects. F's compulsory subject is Mathematics which is an optional subject of both C and E. History and English are A's subjects but in terms of compulsory and optional subjects, they are just reverse of those of D's. Chemistry is an optional subject of only one of them. The only female teacher in the school has English as her compulsory subject. 6. What is C's compulsory subject? (a) History (b) Physics (c) Chemistry (d) English 7. Who is the female member in the group? (a) A (b) B (c) C (d) D

[ Practice Paper

Directions (Qs. 1 to 5) : Read the following information carefully to answer these questions : (i) Five friends P, Q, R, S and T travelled to five different cities of Chennai, Kolkata, Delhi, Bangalore and Hyderabad by five different modes of transport : Bus, Train, Aeroplane, Car and Boat from Mumbai. (ii) The person who travelled to Delhi did not travel by boat. (iii) R went to Bangalore by car and Q went to Kolkata by aeroplane (iv) S travelled by boat whereas T travelled by train. (v) Mumbai is not connected by bus to Delhi and Chennai 1. Which of the following combinations of person and mode is not correct ? (a) P-Bus (b) T- Aeroplane (c) R - Car (d) S- Boat 2. Which of the following combinations is true for S ? (a) Delhi - Bus (b) Chennai - Bus (c) Chennai - Boat (d) Data inadequate 3. Which of the following combinations of place and mode is not correct ? (a) Delhi - Bus (b) Chennai - Boat (c) Chennai - Bus (d) Kolkata - Aeroplane

Practice Paper ]
8. Which of the following has same compulsory and optional subjects as those of F's ? (a) D (b) B (c) A (d) None of these 9. Disregarding which is the compulsory and which is the optional subject, who has the same two-subject-combinations as F ? (a) A (b) B (c) E (d) D 10. Which of the following groups has History as the compulsory subject ? (a) A, C, D (b) B, C, D (c) C, D (d) A, B, C 11. Eight books are kept one over the other. Counting from the top, the second, fifth and sixth books are on Plays. Two books on Plays are between two books on Composition. One book of Plays is between two books on Poetry while the book at the top of the book of Literature is a book of Composition. Which book is fourth from the top ? (a) Plays (b) Poetry (c) Composition (d) Literature Directions (Qs. 12 to 16) : Study the given information carefully to answer these questions : (i) A, B, C, D, E, F and G are sitting on a wall and all of them are facing east. (ii) C is to the immediate right of D.

[4
(iii) B is at an extreme end and has E as his neighbour. (iv) G is between E and F. (v) D is sitting third from the south end. 12. Who is sitting to the right of E? (a) A (b) C (c) D (d) None of these 13. Which of the following pairs of people are sitting at the extreme ends ? (a) AB (b) AE (c) CB (d) FB 14. Name the person who should change places with C such that he gets the third place from the north end. (a) E (b) F (c) G (d) D 15. Immediately between which of the following pairs of people is D sitting ? (a) AC (b) AF (c) CE (d) CF 16. Which of the conditions (i) to (v) given above is not required to find out the place in which A is sitting ? (a) (i) (b) (ii) (c) (iii) (d) All are required Directions : (Qs. 17 to 21) : Study the given information carefully to answer these questions : (i) Six friends P, Q, R, S, T and U are members of a club and play a different game of Football, Cricket, Tennis, Basketball, Badminton and Volleyball.

5]
(ii) T who is taller than P and S plays Tennis. (iii) The tallest among them plays Basketball. (iv) The shortest among them plays Volleyball. (v) Q and S neither play Volleyball nor Basketball. (vi) R plays Volleyball. (Vii) T is between Q who plays Football and P in order of height. 17. Who among them is taller than R but shorter than P ? (a) Q (b) T (c) U (d) None of these 18. Who will be at the third place if they are arranged in the descending order of their height? (a) Q (b) P (c) S (d) T 19. Which of the following statements is not true ? (a) P is shorter than R (b) Q is taller than S (c) S is taller than R (d) T is taller than R 20. Who among them plays Basketball ? (a) Q (b) R (c) S (d) U 21. What does S play ? (a) Cricket (b) Badminton (c) Football (d) Either Cricket or Badminton

[ Practice Paper
Directions (Qs. 22 to 26) : Read the following information to answer these questions : The Director of the Institute has announced that six guest lectures on different areas like Leadership, Decision Making, Quality Circle, Motivation, Assessment Centre and Group Discussion are to be organised, only one on each day, from Monday to Sunday. (i) Motivation should be organised immediately after Assessment Centre. (ii) Quality Circle should be organised on Wednesday and should not be followed by Group Discussion. (iii) Decision Making should be organised on Friday and there should be a gap of two days between Leadership and Group Discussion. (iv) One day there will be no lecture (Saturday is not that day), just before that day Group Discussion will be organised. 22. Which of the following lectures are organised on the first and the last day, respectively ? (a) Quality Circle and Motivation (b) Group Discussion and Quality Circle (c) Group Discussion and Decision Making (d) None of the above 23. How many lectures are organised between Motivation and Quality Circle ? (a) One (b) Two (c) Three (d) Four

Practice Paper ]
24. On which day, the lecture on Leadership is organised? (a) Tuesday (b) Wednesday (c) Friday (d) None of these 25. On which day there is no lecture ? (a) Sunday (b) Monday (c) Tuesday (d) Wednesday 26. Which of the following informations is not required for the above lecture arrange– ments? (a) Only (i) (b) Only (ii) (c) All are required (d) Only (iii) Directions : (Qs. 27 to 30) : On the basis of the information given below, answer these questions : (i) P, Q, R, S, T and U are six members of a group of which three are males and three are females. (ii) There are two engineers, two lawyers, one teacher and one doctor in the group. (iii) Q, T, P and R are two married couples and no person in this group has the same profession. (iv) T, a teacher with blue dress, married a male lawyer with brown dress. (v) Colour of the dresses of both the husbands and that of both the wives is the same. (vi) Two persons have blue dress, two have brown and each of the

[6
remaining one has black and green. (vii) P is a male engineer whose sister S is also an engineer (viii) Q is a doctor. 27. Who is the wife of P ? (a) Q (b) R (c) S (d) T 28. Which of the following is a group of female members ? (a) QSR (b) QST (c) QSU (d) QTU 29. Which of the following is a pair of married ladies ? (a) PR (b) TS (c) QT (d) Data inadequate 30. What is the colour of U's dress ? (a) Black (b) Green (c) Black or green (d) None of these Directions (Qs. 31 to 35) : Read the following information carefully to answer these questions A, B, C, D and E are five towns out of which two are hill stations and the rest are in plain. Two towns, which are in plain, are harbours. Four towns out of five are capitals and two are industrial towns. Population of two towns is less than 5 lakh. It is 20 lakh of one town and more than 50 lakh of two towns. Two towns are on the same latitude and other two are on the same longitude. Latitudes and longitudes of both the harbours are different and out of these one is an industrial town. The population of both the industrial towns is more than 50 lakh. The longitude of one

7]
hill station and one of the industrial towns is the same. The latitudes and longitudes of the other hill station and other harbour are different. One industrial town is neither a hill station nor a harbour. None of the hill stations is an industrial town. The hill station, of which longitudes are same as that of a harbour, is a capital. B is a hill station while the longitudes of A and E are same. E is a harbour. The latitudes of D and C are same and the population of D is 20 lakh. Both the harbours are capitals and one of them is an industrial town. 31. Which of the following two towns have population of less than 5 lakh ? (a) D and A (b) B and C (c) A and B (d) A and C 32. Which of the following towns is not a capital ? (a) A (b) C (c) D (d) B 33. Which of the following is a harbour, capital and an industrial town ? (a) A (b) B (c) C (d) E 34. Which of the following towns have population of more than 50 lakh ? (a) A and D (b) B and E (c) C and E (d) C and D 35. Which one of the following towns is a hill station as well as a capital ? (a) B (b) C (c) E (d) A

[ Practice Paper
Directions (Qs. 36 to 41) : Study the following information to answer these questions : A, B, C and D are four friends who do not mind exchanging items. A had two chessboards each costing Rs. 500 and a record player. C originally had a cycle and a walkman. Each cricket bat costs Rs. 700. Both D and C got a cricket bat from B. A gave his record player costing Rs. 2,000 to B.C got a camera costing Rs. 1,500 from D. The cycle C had cost Rs. 1,000 and the walkman, Rs. 700. B had three cricket bats at the beginning and D had two cameras, total cost of which is Rs. 5,000. A gave one of his chessboards to C and took C's cycle. C gave his walkman to D. 36. Who did not have a cricket bat at the end of exchange of items? (a) A (b) B (c) C (d) D 37. The total cost of materials C had at the beginning was (a) Rs. 5,000 (b) Rs. 3,000 (c) Rs. 2,100 (d) Rs. 1,700 38. After completion of exchange of items, A had with him an item which no one else had. What is that item ? (a) Chessboard (b) Cycle (c) Record player (d) Walkman 39. At the beginning, who had the costliest items ? (a) A (b) B (c) C (d) D

Practice Paper ]
40. In the process of exchange of items, B received an item from (a) A (b) D (c) C (d) None of these 41. After exchange of items, B had (a) One record player (b) One cricket bat (c) One record player and one cricket bat (d) None of the above 42. Kailash faces towards north. Turning to his right, he walks 25 metres. He then turns to his left and walks 30 metres. Next, he moves 25 metres to his right. He then turns to his right again and walks 55 metres. Finally, he turns to his right and moves 40 metres. In which direction is he from his starting point ? (a) South–west (b) South (c) North–west (d) South−east 43. Johnson left for his office in a car. He drove 15 km towards north and then 10 km towards west. He then turned to the south and covered 5 km. Further, he turned to the east and moved 8 km. Finally, he turned right and drove 10 km. How far and in which direction is he from his starting point ? (a) 2 km West (b) 3 km North (c) 6 km South (d) 5 km East 44. Which is the most suitable Venn diagram among the following, which represents interrelationship among antisocial elements, Pickpocketeers and Blackmailers ? (a) (b)

[8

(c)

(d)

45. Which one of the following four logical diagrams represents correctly the relationship between Musicians, Instrumen– talists and Violinists ?

(a)

(b)

(c)

(d)

Directions (Qs. 46 and 47): In each of these questions, a matrix of certain characters is given. These characters follow a certain trend, row-wise or column-wise. Find out this trend and choose the missing character accordingly : 46. 18 12 3 72 (a) 2 (c) 4 47. 3 5 4 (a) 6 (c) 8 6 8 7 24 14 ? 112 32 16 4 128 (b) 3 (d) 5 8 4 ? (b) 7 (d) 9

9]
Directions (Qs. 48 to 50) : For the Assertion (A) and the Reason (R) given in each of these questions, choose the correct alternative from the following, i.e. choose your answer as I. If Both A and R are true and R is the correct explanation of A. II. If Both A and R are true but R is not the correct explanation of A. III. If A is true but R is false. IV. If A is false but R is true. 48. Assertion (A) : Most of the ancient civilisations grew near the rivers. Reason (R) : The main occupation of man was agriculture. (a) I (b) II (c) III (d) IV 49. Assertion (A) : Buddha left home after his marriage. Reason (R) : He wished to be free of all wordly ties and become an ascetic. (a) I (b) II (c) III (d) IV 50. Assertion (A) : Food materials should not be soaked in water for a long time. Reason (R) : Washing leads to loss of Vitamin A and Vitamin D from the foodstuff. (a) I (b) II (c) III (d) IV 51. 25% of a number is less than 18% of 650 by 19. The number is (a) 450 (b) 544 (c) 380.8 (d) 392

[ Practice Paper
52. The difference between compound interest and simple interest at the same rate for Rs. 5,000 for 2 years is Rs. 72. The rate of interest per annum is (a) 6% (b) 8% (c) 10% (d) 12% 53. The condition for which the system of equations, kx - y = 2 and 6x - 2y = 3, has a unique solution is (a) k = 3 (b) k ≠ 3 (d) K = 0 (c) k ≠ 0 54. A boy is running at a speed of p kmph to cover a distance of 1km. But, due to the slippery ground, his speed is reduced by q kmph (p > q). If he takes r hours to cover the distance, then 1 1 1 1 (b) (a) r = p + q =p-q r (c) r = p + q (d) r = p - q 55. Suppose y varies as the sum of two quantities of which one varies directly as x and the other inversely as x. 1 If y = 6 when x = 4 and y = 3 3 when x = 3, then the relation between x and y is 4 4 (b) y = 2x + (a) y = x + x x (c) y = 2x +

8 x

(d) y = 2x -

8 x

56. A triangle with sides 13 cm, 14 cm and 15 cm is inscribed in a circle. The radius of the circle is (a) 2 cm (b) 3 cm (c) 4 cm (d) 5 cm

Practice Paper ]
57. The value of

[ 10

Fx I GH x JK
b

a (a+b)

Fx I .G J Hx K
c

b (b+c)

Fx I . G J Hx K
a

62. If a + b + c = 0, then the value of is

c (c+a)

(a) 0 (c) xa + b + c

(b) xabc (d) 1

58. The perimeter of an isosceles triangle is equal to 14 cm and the ratio of the lateral side and the base is 5 : 4. The area of the triangle is : (a) 0.5 21 cm2 (b) 1.5 21 cm2 (c) 21 cm2 (d) 2 21 cm2 59. Two-third of a consignment was sold at a profit of 5% and the remainder at a loss of 2%. If the total profit was Rs. 400, then the value of the consignment (in rupees) was (a) 20,000 (b) 15,000 (c) 12,000 (d) 10,000 60. Area of the rectangular region 2 < x < 5, -1 < y < 3 is (a) 9 units (b) 12 units (c) 15 units (d) 20 units 61. Vaidya and Vandana solved a quadratic equation In solving it, Vaidya made a mistake in the constant term and obtained the roots as 6 and 2, while Vandana made a mistake in the coefficient of x only and obtained the roots as -7 and -1. The correct roots of the equation are (a) 6, 1 (b) 7, 2 (c) 6, 2 (d) 7, 1

(a) 1 (b) 0 (c) – 1 (d) 3 63. Consider the following statements : When two straight lines intersect, then (I) Adjacent angles are complementary (II) Adjacent angles are supplementary (III) Opposite angles are equal (IV) Opposite angles are supplementary Of these statements : (a) (I) and (III) are correct (b) (II) and (III) are correct (c) (I) and (IV) are correct (d) (II) and (IV) are correct 64. A gardener plants 17956 trees in such a way that there are as many rows as there are trees in a row. The number of trees in a row is (a) 136 (b) 134 (c) 144 (d) 154

Fa + b + c I GH bc ca ab JK is
2 2 2

a2 b2 c2 65. log bc + log ac + log ab

(a) 1 (b) 0 (c) 2 (d) abc 66. Three numbers are in the ratio 3 : 4 : 5. The sum of the largest and the smallest equals the sum of the third and 52. The smallest number is (a) 20 (b) 27 (c) 39 (d) 52

F I GH JK

F I GH JK

F I GH JK

is

11 ]
67. The areas of two similar triangles are 12 cm2 and 48 cm2. If the height of the smaller one is 2.1 cm, then the corres– ponding height of the bigger one is (a) 4.41 cm (b) 8.4 cm (c) 4.2 cm (d) 0.525 cm 68. An alloy contains zinc and copper in the ratio 5 : 8 and another alloy contains zinc and copper in the ratio 5 : 3.If equal amounts of both the alloys are melted together, then the ratio of zinc and copper in the resulting alloy is (a) 25 : 24 (b) 3 : 8 (c) 103 : 105 (d) 105 : 103 69. The ratio of Laxmi's age to the age of her mother is 3 : 11. The difference of their ages is 24 years. The ratio of their age's after 3 years will be (a) 1 : 3 (b) 2 : 3 (c) 3 : 5 (d) 2 : 5 70. Four milkmen rented a pasture. A grazed 18 cows for 4 months, B grazed 25 cows for 2 months, C grazed 28 cows for 5 months and D grazed 21 cows for 3 months. If A's share of rent is Rs. 360, then the total rent of the field (in rupees) is (a) 1,500 (b) 1,600 (c) 1,625 (d) 1,650 71. The area of a rectangular field is 52000 m 2 .This rectangular area has been drawn on a map to the scale 1 cm to 100 m. The length is shown as 3.25 cm on

[ Practice Paper
the map. The breadth of the rectangular field is (a) 300.5 m (b) 200.5 m (c) 160 m (d) 150 m 72. (xn - an) is divisible by (x - a) (a) For all values of n (b) Only for even values of n (c) Only for odd values of n (d) Only for prime values of n 73. Two cyclists start from the same place in opposite directions. One goes towards North at 18 kmph and the other goes towards South at 20 kmph. What time will they take to be 47.5 km apart ? (a) 2 (b) 1

1 hours 4

1 hours 4 (c) 2 hrs. 23 min. 1 hours (d) 23 4 74. The least number of square tiles required to pave the ceiling of a room 15 m 17 cm long and 9 m 2 cm broad is (a) 902 (b) 656 (c) 738 (d) 814 75. The average of 6 numbers is 30. If the average of first four is 25, and that of the last three is 35, then the fourth number is (a) 35 (b) 30 (c) 25 (d) 40 76. The sum of all the odd numbers between 100 and 200 is (a) 6200 (b) 6500 (c) 7500 (d) 3750

Practice Paper ]
77. The length of a rectangular room is 4 metres. If it can be partitioned into two equal square rooms, then what is the length of each partition in metres ? (a) 1 (b) 2 (c) 4 (d) Data inadequate 78. In a group of 52 persons, 16 drink tea but not coffee and 33 drink tea. How many drink coffee but not tea ? (a) 3 (b) 7 (c) 17 (d) 19 79. A square lawn with side 100 m long has a circular flower bed in the centre. If the area of the lawn, excluding the flower bed is 8614 m2, then the radius of the circular flower bed is : (a) 31 m (b) 21 m (c) 41 m (d) None of these 80. A cube of side 6 cm is cut into a number of cubes each of side 2 cm. The number of cubes will be (a) 6 (b) 9 (c) 12 (d) 27 81. A dealer sold a radio at a loss of 2.5%. Had he sold it for Rs. 100 more he would have gained 1 1 7 %. In order to gain 12 %, he 2 2 should sell it for (a) Rs. 850 (b) Rs. 925 (c) Rs. 1,080 (d) Rs. 1,125 82. The equation of the line passing through the point (1, 1)

[ 12
and perpendicular to the line 3x + 4y - 5 = 0 is (a) 3x + 4y – 7 = 0 (b) 3x + 4y + k = 0 (c) 4x - 3y + 1 = 0 (d) 4x - 3y – 1 = 0 83. The area of a circle inscribed in an equilateral triangle is 462 cm 2 . The perimeter of the triangle is (a) 423 cm (b) 126 cm (c) 72.6 cm (d) 168 cm 84. 1 −
1 1 1 + − +. . . . . . . . . . . ∞ = ? 2 3 3 33 1 1 (b) (a) 6 2

(c)

3 4

(d)

4 9

85. Two rectangular sheets of paper, each 30 cm x 18 cm, are made into two right circular cylinders, one by rolling the paper along its length and the other along its breadth. The ratio of the volumes of the two cylinders, thus formed, is (a) 2 : 1 (b) 3 : 2 (c) 4 : 3 (d) 5 : 3 86. 40 men can build a wall 20 m high in 15 days. The number of men required to build a similar wall 25 m high in 6 days will be (a) 100 (b) 125 (c) 150 (d) 200 87. The radius of the wheel of a vehicle is 70 cm. The wheel makes 10 revolutions in 5 seconds. The speed of the vehicle is :

13 ]
(a) 29.46 km/hr (b) 31.68 km/hr (c) 36.25 km/hr (d) 32.72 km/hr A can complete a job in 9 days, B in 10 days and C in 15 days. B and C start the work and are forced to leave after 2 days. The number of days taken by A to finish the remaining work is : (a) 8 (b) 9 (c) 6 (d) 14 There are four lines in a plane no two of which are parallel. The maximum number of points in which they can intersect is : (a) 4 (b) 5 (c) 6 (d) 7 The monthly incomes of A and B are in the ratio 4 : 3. Each of them saves Rs. 600. If the ratio of their expenditures is 3 : 2, then the monthly income of A is: (a) Rs. 2,400 (b) Rs. 1,800 (c) Rs. 2,000 (d) Rs. 3,600 Pipe A can fill a cistern in 4 hours while pipe B can empty it in 6 hours. If both of them are opened together at the same time when the tank is empty, the number of hours taken by them to fill it is : (a) 6 (b) 8 (c) 10 (d) 12 The value of :

[ Practice Paper
(a) 0 (b) 1 (c) -1 (d) None of these Two vessels A and B contain milk and water mixed in the ratio 5 : 3 and 2 : 3. When these mixtures are mixed to form a new mixture containing half milk and half water, then they must be taken in the ratio : (a) 2 : 5 (b) 3 : 5 (c) 4 : 5 (d) 7 : 3 A mixture of 40 litres of milk and water contains 10% water. How much water should be added to it so that quantity of water may be 20% in the new mixture? (a) 5 litres (b) 4 litres (c) 6.5 litres (d) 7.5 litres A train speeds past a pole in 15 seconds and a platform 100 m long in 25 seconds. Its length in metres is : (a) 50 (b) 150 (c) 200 (d) 375 A rectangular water tank is open at the top. Its capacity is 24 m3. Its length and breadth are 4 m and 3 m respectively. Ignoring the thickness of the material used for building the tank, the total cost of painting the inner and outer surfaces of the tank at the rate of Rs. 10 per m2 is : (a) Rs. 400 (b) Rs. 500 (c) Rs. 600 (d) Rs. 800 The value of

93.

88.

94.

89.

90.

95.

96.

91.

92.

LMx − ay − zf MN(x + z) − y
2 2

2 2

+

y2 − (x − z)2 (x + y)2 − z2

z2 − (x + y)2 (y + z)2

OP −x P Q
2

97.

is

is

LM 1 MN (216)

−2/3

+

1 (256)
−3/4

+

1 (243)
−1/5

OP PQ

Practice Paper ]
(a) 107 (c) 103 1 (b) 105 (d) None of these 1 1 + 8− 7 7− 6

[ 14

ANSWERS
1.(b) 5.(c) 9.(c) 13.(a) 17.(d) 21.(d) 25.(c) 29.(c) 33.(d) 37.(d) 41.(c) 45.(a) 49.(d) 53.(b) 57.(d) 61.(d) 65.(b) 69.(a) 73.(b) 77.(b) 81.(d) 85.(d) 89.(c) 93.(c) 97.(c) 2.(c) 6.(a) 10.(d) 14.(c) 18.(d) 22.(d) 26.(c) 30.(c) 34.(c) 38.(b) 42.(d) 46.(b) 50.(c) 54.(b) 58.(d) 62.(d) 66.(c) 70.(c) 74.(d) 78.(d) 82.(d) 86.(b) 90.(a) 94.(a) 98.(c) 3.(a) 7.(d) 11.(c) 15.(d) 19.(a) 23.(c) 27.(a) 31.(c) 35.(d) 39.(d) 43.(a) 47.(a) 51.(d) 55.(d) 59.(b) 63.(b) 67.(c) 71.(c) 75.(c) 79.(b) 83.(b) 87.(b) 91.(d) 95.(b) 99.(b) 4.(b) 8.(d) 12.(d) 16.(d) 20.(d) 24.(d) 28.(b) 32.(d) 36.(a) 40.(a) 44.(c) 48.(a) 52.(d) 56.(c) 60.(b) 64.(b) 68.(d) 72.(a) 76.(c) 80.(d) 84.(c) 88.(c) 92.(b) 96.(d) 100.(c)

98.

9− 8

− −

1 6− 5

+

1 5− 4

=?

(a) 0 (c) 5

(b) 1 (d) 1 3

99. An observer standing 72m away from a building notices that the angles of elevation of the top and the bottom of a flagstaff on the building are, respectively, 60o and 45o. The height of the flagstaff is : (a) 124.7 m (b) 52.7 m (c) 98.3 m (d) 73.2 m 100. If x is an integer such that x+ x1 17 = , then the value of x 4

1 is x
(b) (d)

(a) 4 (c) 15 4

13 4
1 4

Chandresh Agrawal’s bestsellers

CAT M C MBA-CET C
EGA

OMPLETE

BOOK
BOOK

n n n n n n

OMPLETE

QUANTITATIVE APTITUDE

GD & Interviews Reasoning Objective English Data Interpretation Data Sufficiency MCA Entrance Book

15 ]

[ Practice Paper

Chandresh Agrawal's bestsellers
Chandresh Agrawal's Chandresh Agrawal's

Chandresh Agrawal's

MBA Complete Book
Thousands of Objective Questions

MBA
ENTRANCE
Mega Complete Book

Chandresh Agrawal's Chandresh Agrawal's

Chandresh Agrawal's

CAT Complete Book
Thousands of Objective Questions

CAT
MEGA COMPLETE BOOK

Chandresh Agrawal's Chandresh Agrawal's

Chandresh Agrawal's

MCA-CET
Maharashtra
Complete Book

MCA-CET
Complete Book
(Maharashtra)

:: Also Available :: Separate Books for n SNAP n MAT n XAT n ATMA n Quantitative Aptitude (QA) n Group Discussions & Interviews (GD & PI) n Data Interpretation (DI) n Reasoning

Master your semester with Scribd & The New York Times

Special offer for students: Only $4.99/month.

Master your semester with Scribd & The New York Times

Cancel anytime.