Plan de Business pentru Asigurari de viata si Sanatate

Autor: Ionescu Alexandru Anul: 2012

Cuprins

1. Prezentare generala 2. Elemente esentiale 3. Faze de dezvoltare 4. Structura de vanzari 5. Proceduri de lucru 6. Target pe faze de lucru 7. Plata comision in structura de vanzari 8. Agentia de asigurari de viata 9. Management-ul agentiei de asigurari de viata 10. Finantare agentie 11. Previziuni de piata

Ionescu Alexandru

Prezentare generala. Ca. Costurile vor fi immense si greu de amortizat in timp…chiar si foarte lung. foarte greu se formeaza o structura de vazari de asigurari de viata de la zero. cele trei faze vor avea target de timp in desfasurarea lor. Acest plan de business are ca scop dezvoltarea unei retele de vanzari asigurari de viata alaturi de structura exista pentru asigurarile generale. se pune la dispozitia Asiguratorului o structura de vanzari si un portofoliu consistent. Aceasta retea se va dezvolta in 3 faze de lucru. Chiar daca piata asigurarilor de viata este in scadere. se poate face asta si de catre AIR BROKER. acesta va aduce beneficii majore vanzatorilor ( comisioane mai mari sau finantari ). Selectarea oamenilor din structura existenta se va face in baza unor teste de abilitati in vanzari si management organizate de catre coordonatorul de proiect sau directorul de vanzari viata.    Sprijin pe reteaua deja existenta si folosirea portofoliului existent. Formarea structuri de vanzari asigurai de viata si sanatate Agentii independente de asigurari de viata si sanatate . o structura profesionista poate cumula un portofoliu important si foarte profitabil pe termen mediu si lung. si costuri minime pentru formarea retelei de vanzari asigurari de viata . Orice depasire de timp inseamna o inadvertenta aparuta pe parcursul desfasurari fazelor de lucru. Toate aceste teme trebuie sa aiba ca finalitate aducerea contractelor de asigurari de viata si sanatate. Faptul ca. In acest moment structurile de vanzari de asigurai de viata care apartin brokerilor sunt motivate de catre Asiguratori. Pentru eficienta proiectului. Ulterior cei care vor sa devina parte definitiva pentru structura de asigurari de viata.1. avand ca obligatie formarea agentiei si structura de vanzari proprie (manageri de agentie asigurari de viata ). actuali vanzatori de asigurari generale sa se obisnuiasca cu ideea. avand in vedere istoricul asigurarilor de viata in Romania. vor fi primi formatori de agentie. Ionescu Alexandru . Structura de vanzari va fi formata in prima faza din oamenii care vand in acest moment asigurari generale si care se pot sprijini pe portofoliul propriu pentru ofertare. prin diferite concursuri si teme motivante pentru acestia. O structura profesionista nu se poate dezvolta decat cu oameni care lucreaza in sistemul de asigurari de cel putin 2 ani. care va fi urmat asa cum este el prezentat in acest plan. in sistemul de vazari existent trebuie introdusa notiunea de asiguarai de viata.

cu coeerenta in discurs. in urma acestei analize se propune o forma de asigurare clientului. la maturitatea contractului asiguratul isi poate retrage banii investiti care pot cumula o dobanda tehnica neimpozabila (perioada de contract este minim de 5 ani spre maxim 25 de ani) Vanzarea. doar asa se poate aduce incredere si atractie din partea clientului. 2. zambitor si prietenos. trebuie sa fie o persoana ingrijita.  Produsul de asigurare . ulterior se face o cerere catre Asigurator pentru incheierea politei de asigurare. tinuta impecabila si asortata corect. 1 an). pentru ca asta s-a intamplat in cele mai multe cazuri. contine si cumularea de capital la maturitatea contractului. Elemente esentiale Pentru a lamuri criteriile de baza in formarea unei echipe de vazari asigurari de viata trebuie sa stim care sunt cele mai esentiale elemente in dezvoltarea acesteia. etc). respectuos si sociabil cu cei din jur. in asigurari de viata nu exista cel mai mic pret ci doar un contract solid si administrat de profesionisti. in anumite cazuri de boli contagioase sau alte forme de boala contactate dupa incheierea contractului de asigurare (perioada de obligativitate la contract este scurta. fiind necesari mai multi pasi de parcurs pana la incheierea contractului de asigurare. si pasi in dezvoltare trebuie facuti cu atentie si previziuni pesimiste. In momentul in care se face cererea catre Asigurator. este in principiu o forma de protectie la deces sau in diferite situatii de invaliditate survenite in urma unui accident. In primul pas trebuie completat un formular de analiza (FAN) clientului unde se obtin datele esentiale despre acesta ( putere financiara. chiar daca acesta ne este prieten sau colaboreaza cu noi de mult timp. Contractul de asigurare complex. dupa care se face analiza de catre consultantul Air Broker. pantofi curati. Air Broker pentru multi din client. Asigurarile de viata au nevoie de oameni profesionisti cu capacitate de analiza si multa cultura financiara si generala. familie. Vanzatorul. in final se emite polita de catre Asigurator.In Romania asigurarile de viata au fost considerate tepe de-a lungul timpului. este un proces mai complex fata de vanzarea asigurarilor generale. este solutia cea mai buna pentru RCA sau alte tipuri de asiguari generale datorita pretului sau serviciilor. In asigurari de viata   Ionescu Alexandru . asigurand-use si o suma asigurata in caz de deces sau invaliditate in urma unui accident. clientul trebuie sa faca prima plata in polita. bijuterii adegvate. pozitie sociala. Din acest motiv formarea unei retele de vanzari trebuie foarte atent analizata.

se va completa un formular cu diferite intrebari directe despre activitatea avuta in cele 2 luni . Sprijin pe reteaua de vanzari existenta si portofoliul acesteia. care se vor desfasura pe o perioada de timp definita pentru fiecare faza. (intrebarile vor contine sumar din nota introductiva) In alte 2 luni se va introduce in activitate acestora un formular de analiza financiara pentru clientii lor fideli. 3. timp in care se va introduce in reteaua de vanzari notiunea de asigurari de viata. fiind definitorii in dezvoltarea constructiei de structura . vina o poarta vanzatorul. Se va impune un   Ionescu Alexandru . Se va impune un target pentru aceste formulare de analiza financiara. In 90% din cazuri de vazari pierdute. cum trebuie sa arate un vanzator de asigurari de viata si ce trebuie sa faca el pentru a avea succes. Perioada de timp necesara parcurgeri acestei faze este de 6 luni.Acest lucru se va face in urmatoarele etape  In primele 2 luni se va face o nota introductiva catre toti cei care vand asigurari generale. Aceste formulare de analiza financiara completate vor aduce in imediata perioada si polite de asigurare. Faze de dezvoltare Asa cum este prezentat in prefata. prin exprimare incorecta si incoorenta la telefon Tinuta neadegvata la intalnirea cu clientul Greseala in analiza FAN-ului Propunere gresita fata de nevoile clientului. La finalul celor 2 luni. In ultimele 2 luni. La depasirea target-ului trebuie sa existe o compensatie din partea AIR BROKER in bani sau bunuri. care omite pasi importanti cum ar fi: Prospecatrea corecta a clientului Abordarea defectuoasa. acest proiect va avea trei faze de dezvoltare. target-ul va fi impus pentru a doua luna. prin cunostintele sale despre produsul pe care-l vinde si cultura sa generala. Aceasta nota introductiva va contine principiile esentiale in vanzarea asigurarilor de viata. 1. care va fi hotarat pentru fiecare in parte dupa potential. se vor prezenta clientilor cu FAN-uri completate.foarte esential este increderea care o confera vanzatorul. Toate aceste elemete esentiale fac parte din constructia corecta a unei echipe de vanzari asigurari de viata. ofertele de asigurare conform analizei fiecarui vanzator in parte.

Formarea structurii de vanzari asigurari de viata Prin parcurgerea primei faze. 2. formarea agentiei va intarzia. drept urmare situatia va ramane neschimbata fata de prima faza.target in functie de zona si evolutie anterioara. Realizarea target-ului ii va aduce functia de manager agentie . mai exact : 2 Unit Manager 8 consultanti financiari (platiti doar din comision) Vor face asta in etape de cate 2 luni:  In primele 2 luni vor recruta din exterior 2 oameni. se va forma agentia proprie. Ionescu Alexandru . asta ii va da ocazia pentru faza a doua. Cei 2 oameni pot primi o finantare din contractele realizate de manager in prima faza parcursa. pana se intrunesc conditiile prezentate mai sus. Daca target-ul nu se realizeaza. care sa treaca in 4 luni prin faza 1. intre 65% si 85% in primul an de contract pentru prime brute incasate . se pot identifica cei interesati sa devina vanzatori de asigurari de viata. (fara contract de munca) In urmatoarele 2 luni. vor face traning de produse la Asiguratori. Avand in vedere comisionul oferit de Asiguratori. si vor avea un target personal pentru fiecare produs prezentat de catre Asigurator. se va numi reprezentantul agentiei pentru asigurari de viata. mai exact sa parcurga toti cei 3 pasi in 3 luni. va trebuii sa aduca un comision vanzatorului de 80% din generat pentru prima rata din contract (urmatoarele rate comisionul va fi de 40% din generat). In ultimele 2 luni. cifrele vor fi tentante pentru vanzatori si motivatia mai mare. a patra luna sa aiba minim 4 contracte incheiate. Daca nu se realizeaza target-ul comisionul va fi maxim de 40%45%. si va prelua toti posibili si activi clienti pentru dezvoltarea portofoliului. Ralizarea target-ului. care va avea ca scop formarea agentiilor independente si structura acestora. Dupa identificare.   Vor fi cazuri unde nu se va ajunge la parcurgerea acestei etape. parcurgand pasii invatati. acestia vor avea la dispozitie inca 6 luni pentru a forma un minim structural de agentie independenta. Acestia vor forma prima echipa de vanzari. Persoana cu performante bune.

isi va alege oamenii cu care doreste sa lucreze. Consultanti financiari. Manager de agentie este coordonatorul zonal al retelei de vanzari. 3. Unit manager. si anume:     Manager asigurari de viata (director vanzari) Manager agentie Unit manager Consultant financiar Manager asigurari de viata este coordonatorul intregii retele si raspunzator de aceasta. Agentii independente de asiguarai de viata si sanatate Agentiile de viata si sanate se vor forma in urma activitati de minim un an in cadrul Air Broker a managerului care va forma agentia. Manager-ul de agentie raspunde de administratia agentiei (cheltuieli agentie. raspunde de rezultatele structurii in fata Directorului General. 4. 4. Structura de personal al agentiei trebuie sa arate in felul urmator : 1. agentia se va evalua din 3 in 3 luni pe urmatoarele criterii de performanta: 1. Structura vanzari Structura de vanzari pentru asigurari de viata va avea in componenta trei categorii erarhice. minim 2 persoane 3. Managerul format va fi cel care va alege locatia pentru noua agentie. administrarea Ionescu Alexandru . minim 8 persoane Dupa formare. 2. 800 de contracte pe an). Numar de FAN-uri completate Numar de contracte incheiate Persoane recrutate in echipa de vanzari (consultanti financiari) Evaluarea cunostintelor celor care sunt noi veniti in echipa de vanzari. Manager-ul de asigurari de viata stabileste si pune in practica strategia pentru intreaga retea de vanzari.3. Manager agentie 2. stabileste perioadele de timp pentru target si alte etape definitorii. initiaza si dezvolta agentiile de asigurari de viata. si isi va asuma un target pe minim un an (target optimist.

Acesta se supune si raporteaza direct Manager-lui de Agentie cat si Manager-lui de asigurari de viata. prin aceasta se va stabili o situatie posibila sau reala unde se va decide daca clientul este abordabil. Acesta are obligatia de a da cel putin 50 de telefoane pe zi. Consultantul financiar este cel care este permanent in contact cu noi clienti. 5. impune Unit Manageri-lor target-ul de vanzari.etc).bunurilor). administreaza contractele de asigurari de viata ale agentiei. 1. formeaza si analizeaa baza de date clienti.   Ionescu Alexandru . Printr-o prospectare corecta putem evita situatii neplacute pentru imaginea companiei. Manager-ul de agentie raporteaza Manager-ului asigurari de viata deciziile si tot ce tine de activitatea agentiei si se supune deciziilor acestuia. este formatorul si conducatorul echipei de vanzari formata din consultanti financiari. cum ar fi:  Prospectarea este procedeul de prima evaluare a posibilului client. docil. merge la intalnire cu clientii. administreaza si centarlizeaza formularele care vin din teren. si de personal. culegerea de documente necesare evaluari riscului. El se va supune direct Unit Manager-lui. completarea formularelor necesare unei vanzari sau oferte. completeaza FAN-uri. comunicativ. Abordarea este primul contact cu clientul prin telefon sau direct la sediul sau locuinta acestuia. Analiza necesitatilor se va face in urma completarii unui formular de catre vanzator la prima intalnire cu posibilul client. In urma acestui formular se va stabili necesitatea clientului pentru o anumita forma de asigurare de viata sau sanatate. raspunde de rezultatele zonale in functie de target si strategie. Acesta instruieste si conduce echipa de vanzari catre performanta. In momentul abordarii vanzatorul trebuie sa aduca prima impresie despre compania pe care o reprezinta( ingrijit. serviabil. impune metodele de lucru stabilite de manager-ul de agentie. Proceduri de lucru Procedurile de lucru pentru structura de vanzari asigurari de viata au ca scop stabilirea procesului de vanzare si fluxul documentelor. Procesul de vanzare Desfasurarea acestuia va urmari pasii cei mai importanti in vanzari asigurari de viata. Unit Manager.

 Ionescu Alexandru . Cerere de asigurare. contracte) 2. Oferte. certificate medicale. 2. avize medicale. va fi completata doar de Unit Manager. oferte. Formularele de analiza vor fi centralizate si analizate de catre Unit Manager.Aceasta va contine date cu caracter personal.   Cererea de asigurare este primul formular din partea Asiguratorului unde evalueaza coeficientul de risc al clientului. vor fi completate de catre vanzator impreuna cu clientul.2 Documente cu regim special  Formulare de analiza. in cazul structurii noastre se vor cere de la Asigurator doar de catre cei care le sunt superiori consultantilor financiari. In caz local acestea vor fi luate de catre Manager-ul de agentie. Acestea vor fi prezentate in scris celor pe care-i vizeaza sau intregii structuri.starea de sanatate. etc). cereri din patea angajatilor. Fluxul documentelor In fluxul documentelor vor fi implicate documente interne care au ca si scop organizarea si functionarea stucturii de vanzari (circulare. decizii) cat si documente cu regim special (formulare de analiza. Polita de asigurare se emite doar de catre Asigurator atat pentru asigurarile de viata cat si pentru cele de sanatate. Decizii . Cererea de asigurare va merge catre Asigurator dupa centralizarea interna (borderou) si dovada platii (chitanta sau depunere bancara).   2. date despre familie si veniturile acesteia (unde este cazul). etc. certificate de nastere. borderouri. Acestea pot fi oficiale cu antet si stampila.1 Documente interne  Circulare. Ele sunt de interes pentru cei care le solicita. acesta are obligatia de analiza si hotarare oferta.I. cereri de asigurare. vor fi emise de catre conducerea companiei si vor avea ca scop informarea stucturii de vanzari de o anumita situatie sau cauza. chitante. Plata primei rate din prima se va face imediat dupa ce Asiguratorul isi va da acceptul pentru viitorul asigurat. ulterior trebuind semnate ca luare la cunostinta de catre cei informati sau electronice prin e-mail. sunt luate de catre Directorul General sau Manager-ul de asigurari de viata in ceea ce priveste situatii de criza sau strategie. deconturi. acesta fiind obligat sa ceara atasarea de documente doveditoare ( C. in cazul asigurarilor de viata ofertele sunt emise doar de catre Asigurator. acesta are ca si continut date despre client.

Aceasta previziune de target va urmari etapele proiectului. va fi intocmit de catre Unit Manager in minim 2 exemplare. el fiind propus pentru numar de formulare de analiza in prima faza de constructie. vor fi emise doar de catre Unit Manager in momentul in care incaseaza banii de la client sau consultant. inchidere contract de munca sau colaborare si demisii. ulterior urmarind numarul de contracte incheiate pe minim de prima posibil si formarea noului personal de vanzari. superiorul decide asupra cereri in functie de situatia angajatului sau colaboratorului. Cereri din partea angajatilor. pentru intern si Asigurator. dar trebuie sa aiba si un minim de contracte realizate in cele 6 luni parcurse. Target pe faze de lucru Target-ul este doar o previziune. Perioada de timp 2 luni 2 luni 2 luni Formulare analiza 2000 persoane 2000 persoane 4000 persoane Contracte incheiate 200 200 400 Se observa in tabelul de mai sus ca se urmareste un procent de 10% din numarul de clienti contactati care devin clienti pentru politele de asigurari de viata sau Ionescu Alexandru . el urmand a fi analizat si propus in functie de numar de vanzatori in reteaua existenta si cea care se va forma in urmatoarea perioada de timp. Ele pot fi de colaborare. 6. sunt cererile de concediu. 1. Deconturi. munca sau cu Asiguratorii. Faza unu de dezvoltare conform punct 3 aliniat nr 1 Target-ul va fi axat pe numarul de formulare de analiza completate de structura de vanzari. Acestea fac dovada platii pentru cererea de asigurare.     Borderou . Toate aceste documente vor exista obligatoriu in copie si arhivate in agentiile emitente. se vor incheia doar cu acordul Directorului General. Contracte. Chitantele nu se vor emite inainte de decizia clientului (semnatura pe cererea de asigurare).Acestea vor fi prezentate superiorului semnate. Chitante. se pot reprezenta prin ordine de plata sau depuneri la banca atat din partea clientului cat si din partea consultantului.

Target pentru formarea echipei de vanzari pentru o singura agentie. Perioada de timp 2 luni / 1 vanzator 2 luni / 1 vanzator 2 luni / 1 vanzator Formulare analiza 200 de persoane 200 de persoane 250 de persoane Contracte incheiate 10 10 20 3. structura vanzari si clienti Air Broker. target-ul de vanzari se va referi doar pe punct de lucru si va fi impus celor care intra in structura de vanzari. Acest target se poate realiza daca va exista in prealabil un plan de marketing axat pe doua directii. Ionescu Alexandru . Responsabilitatea foarte mare va fi pe umerii celor care vor incerca sa formeze o structura de agentie . acesta fiind un plus pentru agentia care le realizeaza. In aceasta faza target-ul va fi bazat pe formarea unei echipe de vanzari competitive. 2. Perioada de timp 1 an Formulare de analiza 11000 Contracte incheiate 800 Contractele incheiate pentru corporatii nu sunt trecute ca numar la target. In acest target intra si piata corporate. care sa nu fie mai mic de 70%. Faza trei de dezvoltare conform punct 3 aliniat nr 3 Agentia formata trebuie sa-si asume un minim de target pentru a atinge o rata de profitabilitate acceptabila atat pentru companie cat si pentru personalul acesteia. mai exact numarul de angajati ai societatilor comerciale sau a unitatilor de stat deja clienti Air Broker. Perioada de timp 2 luni 2 luni 2 luni Interviuri programate 100 100 100 Persoane selectate 2 unit manager 8 consultanti financiari 8 consultanti financiari *Din 100 de interviuri programate vin la interviu 20 de persoane din care nu poti alege mai mult de 5 posibili. Consultantii pot fi alesi mai usor datorita faptului ca.sanatate.Manager-ul de agentie trebuie sa urmareasca target-ul spre indeplinire in minim de procent. Avand in vedere faptul ca in aceasta faza se va urmarii dezvoltarea de agentii individuale de viata. Faza doi de dezvoltare conform punct 3 aliniat nr 2. pentru acestia poate fi o forma de venituri suplimentara. dar se vor urmari in continuare incheierea de contracte.

sau zone de interes social). 7. un loc unde vin cu placere cu siguranta le va sporii increderea. restul perioadei de timp din contract ii va revenii in totalitate companiei. egal cu numarul de formulare de analiza. Plata comision in structura de vanzari Comisionul generat din asigurarile de viata trebuie sa acopere cheltuieli de regie cat si cheltuieli cu personalul. Curatenia si activitatea ordonata poate fi un plus in procesul de vanzare.65% din vanzari proprii. Comisionul se va plati la prima bruta incasata (PBI). locul unde clientul trebuie sa se simnta in siguranta si protejat. 8.Agentia trebuie sa aiba ca numar de clienti cantactati. se va realiza o grila de comisioane tentante in ideea prezentata mai sus la punctul 3. Agentia de asigurari de viata Agentia de asigurari de viata isi va desfasura activitatea intr-un spatiu inchiriat. In prima faza de proiect. O locatie unde isi desfasoara activitatea o echipa de vanzari de viata. 10% din vanzarile structurii sale Managerul de Agentie 45% din vanzarile proprii. vanzarile structurii nu ii aduc comision acestuia avand salariu fix si contract de munca. trebuie sa fie imaginea acestora. In asigurarile de viata acest formular de analiza este 40% din vanzarea propriuzisa. Ionescu Alexandru . locul unde clientul este impresionat de activitatea celui care-i va asigura viata sau sanatatea. Comisionabil catre personalul de vanzari va fi doar primul an de contract. dotat si utilat cu minim confort office. prin aceasta procedura compania evita lapsarea politelor sau frauda din partea echipei de vanzari. cu un minim de 45 mp open-space. altfel intalnirile sau discutiile cu clientii sunt fara rezultat. clientii sunt tot timpul interesati de locul in care ei isi vor depune banii pentru asigurarea de viata sau sanatate. pe langa asta trebuie urmarita si o rata de profitabilitate din primul an de contract pentru companie. Comisionul in structura va fi impartit astfel:    Consultantul financiar – 55% din generat Unit Managerul. amplasat intr-o zona buna (centrul orasului.

drept urmare in organizarea agentiei de asigurari de viata. din acest motiv el trebuie sa vada activitatea noastra in cadrul agentiei.    Masa si scaun unde acesta va purta discutiile Spatiu destinat traficului acestuia. Locatia Locatia aleasa trebuie sa intruneasca urmatoarele conditii:      Minim 45 mp Sa fie zugravita curat Sa aiba grup sanitar propriu Sa aiba aer conditionat si sursa de caldura (centrala) Sa fie luminata O locatie intunecata mirosind a mucegai si inghesuita. clientul trebuie sa aiba locul lui special amenajat si organizat. va fi interesat si de cum se desfasoara activitatea in agentia noastra. nu aduce imagine si incredere pentru client. zona comerciala fiind zona unde clientul cheltuie bani nu economiseste. nu aduce clienti. totul trebuie sa fie impecabil. inclusiv calea libera la grupul sanitar Loc de asteptare dotat cu material de interes (brosuri sau pliante cu asigurari de viata) Cand clientul ne va vizita. Cand clientul ne viziteaza trebuie sa se simta ca un oaspete de seama.mai exact:        Birouri amplasate la vedere Zambet si voie buna din partea tuturor Amabilitate si comunicare Exprimare corecta si adegvata (fara injuraturi sau glume proprii) Tinute ingrijite Documente aranjate ordonat pe birou sau in dulap Protocol Ionescu Alexandru .1. Amplasare Amplasarea trebuie sa aiba in vizor urmatoarele aspecte:    Locul unde toata lumea merge la banca sau sa plateasca utilitati si impozite Locul unde toata lumea merge sa-si plimbe copii Locul unde sunt muzee sau teatre Amplasarea agentiei intr-o zona comerciala. 2.

si sa cuprinda un minim de target asumat intr-un viitor apropiat. si pe care o va prezenta atunci cand va fi ales sa conduca agentia.Agentia de asigurari de viata trebuie sa fie asemanatoare ca imagine. 9. acesta este cel care isi organizeaza activitatea si o gestioneaza in baza minimului acceptat de catre planul de business prezentat. procedurile de lucru si fluxul documentelor. asta va arata clientului ca activitatea este asemanatoare cu locul unde acesta economiseste sau primeste bani. fluxul de trafic pentru client si personalul agentiei. Manager-ul de agentie va avea in atributii urmatoarele:          Planul de organizare a agentiei Imaginea si activitatea agentiei Personal si colaboratori Prezenta si conduita profesionala Bunurile agentiei si utilizarea acestora Respectarea intereselor companiei Impunerea raportarii in cadrul agentiei Raportarea activitati generale a agentiei Productia si evaluarea activitati subordonatilor 1. Planul de organizare a agentiei Este de fapt metoda de lucru pe care o va folosi manager-ul de agentie in desfasurarea activitatii. 3. regulamentul de ordine interioara. formele de plata sau target-ul impus acestora de asemenea sunt in atributiile sale. Imaginea si activitatea agentiei Este amplasarea si locatia aleasa de catre acesta. unei agentii de banca. 2. Acest plan de organizare trebuie sa aiba in vedere cerintele minimale prezentate mai sus. Manager-ul de agentie este cel care face. organizarea si amplasarea obiectelor de birou. Managent-ul agentie de asigurari de viata Ii revine in totalitate manager-ului de agentie. Personalul si colaboratorii Alegerea si metodele de lucru cu acestia ii vor revenii in totalitate manager-ului de agentie. Ionescu Alexandru . Acesta gestioneaza si administreaza cheltuielile si productia agentiei. personalul si colaboratorii sai.

si trebuie transmise superiorului cel putin o data pe saptamana. 8.Prezenta si conduita profesionala Personalul trebuie sa aiba impusa un minim de tinuta obligatorie. si minimul de tinuta obligatorie. Evaluarea personalului dupa nivelul de productie se va face de catre acesta. Productia si evaluarea activitatii subordonatilor Productia agentiei va intra in atributiile manager-ului de agentie. toate acestea ii vor fi in atributie manager-ului de agentie.4. 6. imediat acestia isi vor pierde locul de munca. nici el nici anagajatii sau colaboratorii agentiei. Daca se impune poate exista o regula minima de folosire a acestora. Daca asta se intampla. Aceste rapoarte trebuie sa existe arhivate electronic sau fizic. Acesta trebuie sa impuna si sa constitue regula conduitei profesionale. acesta va fi responsabil in totalitate. nu va duce niciodata in derizoriu imaginea acesteia. constituita de manager-ul de agentie. 5. care va avea in vedere urmatorii factori de evaluare: Numarul de FAN-uri realizate Ionescu Alexandru . 7. si o conduita adegvata activitati asigurarilor de viata. acesta fiind raspunzator in totalitatea de utilizarea si manipularea acestora. aceasta trebuie sa cuprinda urmatoarele: Cheltuieli Productie Recrutare personal Disponibilizare personal Plan de productiei pentru urmatoarea luna 9. Raportarea activitatii generale a agentiei Intra in responsabilitatea manager-ului de agentie si se va face lunar. manager-ul de agentie trebuie sa impuna un sistem de raportare din care sa rezulte activitatea zilnica a personalului si a colaboratorilor. Respectarea intereselor companiei Manager-ul de agentie este responsabil in totalitate de respectarea intereselor companiei Air Broker Asigurare Reasigurare SRL. Bunurile agentiei si utilizarea acestora Bunurile agentiei sunt in responsabilitatea manager-ului agentiei. Impunerea raportarii in cadrul agentiei Pentru o evaluare corecta a activitati in agentie.

asta inseamna un venit al broker-ului de 544. agentia de asigurari de viata se va finanta din resurse proprii. Un exemplu de calcul: 800ct*800ron/ct=640. Un exemplu de calcul pentru bugetul anual: Profit brut 190. profitul brut este de 190. mai exect din contractele incheiate anterior pe regiunea unde aceasta se formeaza. Finantare agentie Avand in vedere desfasurarea acestui plan. chirie si utilitati 30% din buget/an Cheltuieli personal 65% din buget/an Cheltuieli protocol si deplasari 5% din buget/an Calculul se bazeaza pe urmatoarele cifre previzionate pentru cheltuieli:      Chirie – 500 euro/ luna Cheltuieli utilitati 350 ron / luna Salariu manager agentie 3500 ron brut (contract de munca) Finantare unit manager (fara contract de munca) 1000 ron * 2 persoane Protocol carburant sau deplasari 453 ron / luna Ionescu Alexandru .000 ron.baza impozitara 16% = 135. Cele 800 de contracte sunt de fapt target-ul pentru formarea agentiei de asigurari de viata.840ron .756 ron buget pentru formarea agentiei de viata si sanatate.cheltuieli regie 15% = 161. Din acest calcul se formeaza un buget de finanatare pentru anul urmator a unei agentii specializate de viata si sanatate.000 ron incasati pe an din care se presupune un comision generat de 85% din valoarea primelor brute subscrise. 10.400 ron.945 din care vom scade redeventa (profit broker) . Finantarea se va face din cele 800 de contracte incheiate pe regiune inainte de formarea agentiei de asigurari de viata.- Numarul de contracte incheiate Posibile vanzari in viitor Abilitati si calitati ale personalului.20 % = 108. Bugetul rezultat se va impartii astfel:    Cheltuieli de regie.400ron . din care se va platii vanzatorului 65% maxim.

dupa scadere urmeaza crestere. De obicei. din incasarile agentiei nu se vor face plati pentru chirii sau cheltuieli de regie. Clientii tinta in viitor vor fi oamenii care au tendinte de implicare sociala (cei care vor sa ajute).etc. asigurarile de viata pot devenii in viitor forma de investitie cea mai potrivita pentru romani. sau care incearca sa mai faca un ban in plus. Din acest motiv cred ca in viitorul apropiat politele de asigurari de viata se vor vinde la cei care doresc sa doneze bani umanitatii.Agentia va platii din baza de productie lunara doar cei 65% din comisionul generat pentru consultantii financiari. Ca sa cumulezi un portofoliu stabil pe termen lung sau mediu. Dupa parerea mea o structura care vinde asigurari de viata. si cei care mai sunt comisionati conform celor de mai sus. Toate cheltuielile si bugetul anual vor fi in gestiunea managerului de viata si sanatate. asta se intampla datorita neincrederi sau istoricului avut pana acum de romani in sistemul practicat. care sa aduca incredere si stabilitate celor care investesc intr-o asigurare de viata. din acest motiv eu cred ca in urmatoarea perioada de timp. Ionescu Alexandru . 1 sau 2 ani asigurarile de viata vor devenii o prioritate pentru multi dintre noi. trebuie sa-ti aduci oameni pentru aceleasi perioade de timp. asta se intampla daca gasesc locul potrivit sau persoana potrivita. Previziuni de piata In Romania in acest moment cifrele de afaceri in asigurari de viata sunt in scadere. dar nu se va depasi 10% din redeventa acestuia de pe anul anterior. La ora actuala sistemul de asigurari de viata din Romania duce lipsa de profesionisti in vanzari. este cel mai bun plan de marketing. 11. birouri. acesta va ordona sau va retrage plati in functie de performante si situatii la moment. trebuie sa fie foarte mult implicata in activitatea sociala. si in problemele acesteia. Din acest motiv trebuie foarte mult investit intr-o structura profesionista. acesta devenind neincrezator. toti incearca sa vanda polite cu oameni total nepregatiti. Avand in vedere situatia economica dificila. sau la cei care sunt alaturi de nevoiasii acestei tari. si nencrederea in banci sau institutii financiare. nu vor mai fi cei cu potential financiar. La formarea agentiei brokerul va investii in mijloacele fixe. calculatoare. Fluctuatia de personal nu face bine clientului.

Ionescu Alexandru .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful