TEKS PENGACARAAN MAJLIS ANUGERAH KECEMERLANGAN 2013 Diumumkan ketibaan Yg. Berbahagia Tn. Hj.

Jusni bin Hj Ismail, Pengarah Pegawai Daerah, Pej Daerah Seb Perai T…. Pihgak majlis mengalu-alukan ketibaan yang berbahagia Tn. Hj.Jusni serta tetamu kehormat yg. lain. Nyanyian negaraku dan lagu negeri akan berkumandang. Diminta hadirin dalam keadaan sedia. Terima kasih kepada semua Semangat nyanyian penuh aura Disingkap tirai, majlis bermula Restu dipohon, doa perantara D Ipanjatkan harapan, sermpuna segala Keberkatan dipohon, lindungan rahmatnya. Dengan itu majlis menjemput Ustaz Abd Jalil utk memimpin lafaz doa. Dipersilakan……. Majlis merakamkan ucapan t/kasih atas lafaz doa sebentar tadi. Semoga apa yg dipinta, apa yg diharap mendapat rahmatNya… Insyaalahh…………….. Hairin sekalian, Sebeum kita ke atur acara seterusnya, marilah sama-sama kita rehatkan minda…, lapangkan dada… buat seketika dngan persembahan satu melodi, paduan suara…… Dipersilakan ..kumpulan nasyid An-Nur dengan tajuk lagunya Anak Soleh…dipersilakan…

Ituah tadi nyanyian paduan suara Kumpulan nasyid thn 4 dan lima Melodi indah penuh makna Buar renungan kita bersama

Berbahagia Tn. Pemanis Kata Selamat Datang. Tuan Guru Besar sek keb mengkuang Yang dihormati En. Sudilah tuan jalan berlapan. Pengarah Pegawai Daerah. Ajk-Ajk PIBG.guru Penolong Kanan Sek Keb Meng. Pej Daerah Seb Perai Tengah…. salam satu Malaysia Selamat datang ke majlis Anugerah Pencapaian Terbaik 2013 Bertamu kolek sampai ke tanjung Lukah berisi ikan kerisi Ilmu dikelek akal dijunjung Penyuluh diri . ibubapa . Anugerah Cemerlang 2013. Hj.En Abd Hamid bin Kasim.Hadirin yg dirahmat…… Sireh berlipat sireh pinang. Kalau dilipat sebesar kuku. Yg. Yg dekat di gamit Seuntai salam sejambak kata Saya sembah pembuka bicara. Kata aluan pemanis kalam. Kalau dibentang seluas alam. Yg berusaha. Awal Bismillah pembuka bicara. Yg jauh di limbau. Abd Razak B Abdullah YDP PIBG 2013 sek keb Mng Yg dihormati barisan Guru. Tumbuh melata di tepi kali. Jusni bin Hj Ismail. Sireh dari pulau Mutiara. Murid-murid bertuah kita hargai Hadirin yang dirahmati sekalian. pembentukan paribadi Melati kuntum cantik berhias. Guru-guru . . Jalan berlapan di malam kelam. para pelajar yang diraikan serta hadirin-hadirat yang dikasihi sekalian. Ahlan wa sahlan. Sudilah tuan beri ucapan .

Berbahagia Tn. Jusni bin Hj Ismail. Madah dihulur sembah diberi Hulurkan madah kata perasmi… Dengan penuh takzim majlis mempersilakan Yg. Abd YDP PIBG sebentar tadi. Jusni bin Hj Ismail. Pej Daerah Seb Perai T…. Dengan segala hormatnya dipersilakan… Pihak majlis merakmkan ucapan t/kasih atas ucapan En. Diberi makan siikan keli. Menjadi adat orang melayu. Berbahagia Tn. Dipersilakan Majlis merakam ucapan terimakasih atas ucapan aluan En Abd Hamid bin Kasim. YDP PIBG untuk menyampaikan ucapan. untuk menyampaikan ucapan dan seterusnya merasmikan majlis ini Dipersilakan Pihak majlis merakmkan ucapan t/kasih atas ucapan perasmian yang berbahagia sebentar taadi. Dipersilakan… Mjlis merakam sekalung ucapan t/ kasih atas kesudian Tn Guru Besar penyempurnakan penyampaian tadi dan En. . Abd Razak B. Abd . Berbahagia Tn. Jusni bin Hj Ismail untuk menerima sedikit tanda hati dengan diiringi En. Abd Razak. Hj. Hj. sebentar tadi tadi. Duduk sekawan gadis petani. Abdul Hamid Tn. Abd Razak kerana sudi mengiringi yg berusaha Tn Yg. Guru Besar Sk Mengkuang bagi menyempurnakannya. Pegawai Daerah. Pihak majlis menjemput En. Sebagai tanda mengenag jasa dan rasa besar hati serta ucapan t/kasih teramat Majlis lagi sekali mempersilakan Yg.Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan En Abd Hamid bin Kasim untuk menyampaikan ucapan aluan . guru besar sek keb meng sebentar tadi. Hj. Pergi ke kota beli selasih Sayang si dara buat halwa Lontara kata simpulan kasih sulamkan mesra satukan jiwa Seterusnya majlis mempersilakan En. Abd Razak B. orang berbudi kita berbahasa.

Dipersilakan…. majis diteruskan dengan penyampaian hadiah dan sijil penghargaan tahap 1.. suasa dibela Gerak dah sampai. Semoga hadirin terhibur hati. Hj. Pej Daerah Seb Perai T untuk ke pentas menyempurnakan penyampaian sijil-sijil penghargaan. YDP PIBG SKM 2013 untuk menyempurnakannya . Jusni bin Hj Ismail. Singgah sebentar tepian jeti. Yg telah menempa tempat kedua ke pertandingan Ko kurikulum Peringkat Kelompok R18 2013. Abd Razak bin Abdullah. Hj. Dan terima kasih kepada En. Berbahagia Tn.Perak di pakai. Persembahan Tahap 1 – Action Song Dari Kedah ke Bandar perlis. Abd Hamid dan EN Abd Razak kerana sudi mengiringi yg berbahagia. Penyampaian hadiah dan Sijil Tahap 1 Hadirin. Terima kasih anak-anak mengkuang Persembahan kalian menghiburkan kami Persembahan hebat itu tadi adalah kmpuan Action Song sek keb mengkuang. Jusni bin Hj Ismail atas kesudian beliau menyempurnakan penyampaian sijil sebentar tadi. Di pimpin dan idea persembahan oleh guru2 Bhs Ing sek keb meng yg hebat lagi berbakat. Penyampaian Sijil Hadiah diatur nampak kemas. Bagi menyempurnakannya pihak majlis menjemput Yg dihormati En. Dipersilakan…. Pengarah Pegawai Daerah. Yg bhg di jemput bertambah meriah.. Tampilah Yg Bhg ke atas pentas Mnyempurnakan majlis penyampaian hadiah Dengan berbesar hati pihak majlis menjemput Yg. Pihak Majlis merakamkan ucapan t/kasih atas kesudian yg berbahagia Tn. masa dah tiba Penganugerahan kecemerlangan kini bermula Dipersiakan Cg Rohani meneruskan acara…. Kalau tuan ke tanah lapang. Jangan sampai terpatah jerami. Penyampaian hadiah dan Sijil Tahap 2 . Persembahan menyusul meriahkan majlis.

Tangga ___________di _______________________. Tidak hanya ilmu dunia. teratas kedudukan dalam kelas. Cita-cita tinggi…. _____________________________________________ Iktiar menjalani.Insyaalah moga segala harapan jadi kenyataan…. Didikan yang sempurna dari ayah dan bonda permata ini terus menyinar sejak umur 4 tahun dimana bait huruf dapat dibaca sempurna tanpa cela. 5A seolah telah terpahat di lipatan takdirnya. Guru Besar Sek Keb Meng untuk menyempurnakannya . Sukar mencari kilauan permata Setiap penjuru cahaya tersirna Serlah kesungguhan kejayaan tercipta Anugerah Kurikulum digarap sempurna Lelaki Pertemuan dua insan bernama Mohd Nasir dan W Norlida bt Hj W Ibraim telah mencetus rasa kasih dan telah iijabkabulkan pada 29 Ogos 1999. Anak anugerah Tuhan …Hampir 9 buan . Aktiviti perkhemahan.Cahaya mata tunggal ini dibelai dengan penuh limpahan kasih sayang.. Hadirin. Abd Hamid bin Kasim. hanya kalimah syukur penyata segala…. Dipersilakan…. Tercatat detik _______________ dengan berat ____________…anak diqamatkan. majis diteruskan dengan penyampaian hadiah dan sijil penghargaan tahap 1. tercipta kecemerlangan Anugerah Tokoh Khas kemuncak kegemiangan.. Sejak tahun 1 hingga sekarang beliau tidak pernah mengecewakan harapan keluarga…. Selain cemerlang dalam akademik…aktiviti ko akademik juga tidak ketinggalan. untung menyudahi Keyakinan pendidik kegigihan anak didik. Penyampaian anugerah diteruskan lagi. Para penerima sabar menanti.insyaalah… . tuntutan akhirat tdk dilupa.. sedencing bak besi Iktiar menjalani. Tiada kata untuk dibicarakan. Melintas jalan berhati-hati.Pergi sekolah di awal pagi.Di situ bermula detik siibu bertarung nyawa demi satu anugerah yang suci…anak. kem motivasi kecermelangan.saintis terkemuka moga impian menjadi…. Bagi menyempurnakannya pihak majlis menjemput Yg dihormati En. …. pertandingan choral speking. tabahnya seorang ibu demi amanah Nya Ilahi. untung menyudahi. discovery spelling hingga keperingkat daerah. Sciap bak ayam.

. Pilihan nama yang baik maknanya dipahatkan….. Cita-citanya sehebat peribadinya…menjadi seorang doctor pakar.Hasil didikan yang sempurna dari ayah dan bonda lahir lah insan yang cemerlang dalam kurikulum.Perempuan Detik _____________________ lahirlah zuriat kurniaaNya dari hasi dari paduan cinta sejati pasangan suami isteri En. Dengan kecermelangan yang diperolehi. Sedari tahun 1 hingga tahun 6 sentiasa menjadi saingan kepada rakan sekelas yang lain dalam merebut kedudukan top 5 dalam aliran. Hadirin… Perarakan masuk Tokoh Anugerah Khas Ko-Kurikulum dan Anugerah KHas Kokurikulum 2012 dengan diiringi bonda dan ayahnda tersayang… Dengan itu pihak sekolah dengan sebulat suara telah menobatkan Mohd Itri Asyaari sebagai Anugerah Tokoh Kurikulum kategori lelaki…2012. Tiada kata di bicara hanya bisikan syukur gambaran segala. telah sebulat suara…menobatkan Ayu dalilah bt Shaberi sebagai tokoh KUrikuum perepuan 2012. Hj Daud bin Md Saman Pengarah IPGM Tunaku bainun dengan diiringi En Abd Hamid Guru Besar SK mengkuang. Dengan diiringi ayah dan bonda sila tampil menerima sijil dan trofi dari pada yang berusaha Tuan Hj Daud bin Md Seman. Dijemput Adik Mohamd Itri dengan di iringi ayah dan bonda menerima sijil dan trofi dipersilakan.. Moto diri pencetus motivasi …Sentiasa mencuba berada di kalangan orang berjaya. Menyempurnakan penganugerahan ini dipersilakan. Dengan itu dijemput Yng berbahagia Tn. . Amran bin Abdullah dan Shuhaila bt Said yg terbina pada 9 mei 1998. Nur Amrina Syamimi. Beliau juga merupakan calon 5A dalam upsr 2013.

semua dipegang. Kesungguhan dan keincahan yang dipamerkan telah menarik minat beberapa org guru yang bertanggungjawab . kecergasan beliau mula terserlah sejak peringkat rendah lagi. Permaianan Bola baling diasuh hingga keperingkat Zon dibawah bimbingan cg Sofiah dan di bantu yang lain. Tarikh keramat 7 Mac 2000. selamat diahirkan siibu muda bernama Siti mariam Ahmad. Di tambah pula galakan yang penuh dari bapanya. Apa sahaja acara padang.. Segumpal darah . Sambut si ayah bernama En. kasih dan sayang .Muhamad Harris Alfin…Kelincahan.Permata indah disinggah sana Kilauan intan kini menjelama Anugerah Kokurikulum dinobat bersama Buat yang layak bergelar juara Hasil kasih. sayang tak berbelah mengalir benih suci nan bersih. Ahmad tanpa bicara tanpa kata…hanya azan tanda kesyukuran…Pilihan nama yang cukup sempurna. kesungguhan dengan harapan. kejayaan di dambakan…maka beliau telah dinobatkan sebagaio penerima anugerah Tokoh KoKurikulum peringkat sekolah 2012. Bola Sepak digilap hingga gemerlap oleh cg Riduan. Dengan bimbingan tanpa sempadan. Sepak takraw pula dibawah bimbingan Ustaz Azrol dan olahraga dikerah tenaga oleh cg Rafidah Sidek.. Dengan diiringi ayah dan bonda sila tampil menerima sijil dan trofi dari pada yang berusaha Tuan Hj Daud bin Md Seman Kokurikuum Perempuan Atas nama cinta. merubah wajah menunggu pasrah detik sejarah.

Baju kurung corak berbunga. Kebaya labuh kancing suasa. ________________________________________________ . Merah menyala tudung baharu. Tetapi dara diselubung malu. Baju baharu lengan panjang. Ibu menunggu si gadis pulang. Bukan terkurung di sudut desa. Bimbang sungguh hati merasa.

...Pergi sekolah seawal pagi. Semoga hadirin terhibur di hati. Semua hadirin diminta berdiri untuk bersama-sama menyanyikan lagu negaraku. Hidup mula di dalam air. Singgah bersantai di tepi jeti.kami sudahi dengan wabillahitaufiq wal hidayah wassalamualaikum warahmatullahiwabarakatuh . Bunga seroja di atas para .. Jatuh ditimpa buah berangan.. YB dijemput bertambah meriah Tampillah YB ke atas pentas.. Menyempurnakan majlis penyampaian hadiah. Jangan patahkan batang jerami Terima kasih murid-murid SKT Persembahan kalian menghiburkan kami. Sudah menjadi lumrah dunia. Andai kata tersilap bicara. Subur padi Allah kurnia... Dari Kedah ke pekan sari. Kemaafan jua kami pohonkan. Beli suasa di Kota Tinggi. Setiap yang bermula akan berakhir. Melintas jalan berhati-hati. Persembahan menyusul memeriahkan majlis. · Dipersilakan. Akhir kata . Selesai sudah tugas diberi.. Penyampaian Anugerah diteruskan lagi. Kalau tuan pikat merpati. Penerima-penerimanya sabar menanti Hadiah diatur tampak kemas.. Di lain masa bersua lagi. Dari kedah ke bandar Perlis.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful