A4

Audi A4 sedan | A4 Avant | A4 allroad quattro Audi S4 sedan | S4 Avant

Audi Vorsprung durch Technik

Sid. Dragningskraft 4 26 36 Teknik 48 50 52 54 Utrustning 66 68 70 74 76 79
Audi QR-koder Upplev Audi ännu kvickare: Ladda ner en QR-app till din smartphone och skanna sedan av QR-koden. Du kan också använda länken i din webbläsare.

Audi A4 sedan och A4 Avant Audi A4 allroad quattro Audi S4 sedan och S4 Avant

Audi ultra FSI®/TFSI® TDI® quattro®

56 58 60 62

Audi drive select MMI® – Multi Media Interface Audi connect Hjälpsystem

Audi exclusive Audi exclusive line S line Styleguider Lacker Fälgar/däck Säten/sätesklädslar Innertak

88 90 91 93 97 100 101 103

Dekorinlägg Belysning och speglar Utrustning utvändigt Utrustning invändigt Infotainment Hjälpsystem Teknik Audi tilläggsgaranti

82 88 Övrigt 104 108 118

Audi Original-tillbehör Tekniska data Mått

122 130

Innehållsförteckning Fascinerande Audi

Utrustningen på de bilar som finns avbildade i denna del finns på sid. 129. Värden för bränsleförbrukning och CO₂-utsläpp hittar du på sid. 108.

.

Mycket har förändrats. Audi A4. Ännu kraftfullare motorer. A4 Audi A4 sedan | A4 Avant . Ännu mer tekniskt raffinerad. Värden för bränsleförbrukning och CO₂-utsläpp hittar du på sid.Audi A4 sedan / A4 Avant 5 Sätter utvecklingstakten. Ännu mer komfort. men en sak är precis som vanligt – det går inte ta miste på att Audi A4 är en Audi. 108. Med en unik karaktär. Och ännu intelligentare: Alla motoralternativen till A4-modellen är som standard utrustade med ett start/stopp-system.

Xenon-strålkastarna (tillval) ser inte bara fantastiskt snygga ut – de är samtidigt en teknisk fullträff med sitt band av LEDvarselljus. Värden för bränsleförbrukning och CO₂-utsläpp hittar du på sid. 108. Luftintagen på sidorna smälter liksom de kantiga dimljusen perfekt in i helhetsbilden. Den utpräglat 3-dimensionella motorhuven övergår naturligt i den stengrå single frame-grillen.6 Audi A4 sedan / A4 Avant Stark utstrålning. .

.

8 Audi A4 sedan / A4 Avant De tydliga linjerna formar en klassisk sedan-silhuett. 108. som både är välbalanserad och elegant. Värden för bränsleförbrukning och CO₂-utsläpp hittar du på sid. Med sina stora hjul och korta överhäng utstrålar den kraftfulla karossen en självsäker sportighet. Den genomlöpande mittlinjen och den långa motorhuven ger bilen ett långsträckt och dynamiskt intryck. den långsträckta taklinjen framhäver bilens elegans. .

.

.

taklinjen och mittlinjen sluttar lätt bakåt vilket ger ett intryck av både fart och dynamik. 108.Audi A4 sedan / A4 Avant 11 En imponerande kombination av komfort och sportighet – Audi A4 Avant. De imponerande proportionerna ger den en kraftfull look. Med sin imponerande längd på 470 cm utstrålar A4 Avant både elegans och sportighet. Värden för bränsleförbrukning och CO₂-utsläpp hittar du på sid. .

.

Alla motorerna är som standard utrustade med ett start/stopp-system och med energiåtervinning vilket gör att de hör till de bränslesnålaste motorerna i sin klass. effektiva. TDI-motorerna har insprutning av common rail-typ och är försedda med ett dieselpartikelfilter. kraftfulla. . 108.Audi A4 sedan / A4 Avant 13 Motorerna till Audi A4: progressiva. Värden för bränsleförbrukning och CO₂-utsläpp hittar du på sid. Bensinmotorerna är utrustade med TFSI – en logisk kombination av bränslesnål direktinsprutning och en turboladdare eller mekanisk överladdningsenhet.

14 Audi A4 sedan / A4 Avant Dessutom kan Audi A4 fås med tillvalet Audi drive select – en innovation som gör att din Audi med en enkel knapptryckning kan ge dig en helt annan körkänsla. Den elektromekaniska servostyrningen är hastighetsberoende och ger ännu mer precis styrning och ännu bättre bekvämlighet. . dynamic och efficiency. medan Audi side assist varnar om det finns ett fordon i körfältet intill när man ska byta fil. och hjälper till på långfärd genom att tipsa föraren om när det är dags för en rast. I kombination med ett MMI-navigationssystem finns det dessutom ett individuellt läge. Dessutom förbrukar den endast energi när den ger aktivt servostöd och alltså inte när du kör rakt fram. Den adaptiva farthållaren å sin sida håller dessutom avståndet till fordonet framför. Audi active lane assist varnar föraren om bilen oavsiktligt är på väg att lämna sitt körfält. Tre förarhjälpsystem du kan välja som tillval assisterar dig på dina resor. 108. Värden för bränsleförbrukning och CO₂-utsläpp hittar du på sid. Pauspåminnaren i förarinformationssystemet analyserar körförhållandena. Välj helt enkelt mellan körlägena comfort. auto.

.

.

Audi A4 sedan / A4 Avant 17 Tillvalet quattro permanent 4-hjulsdrift fördelar ut motorns drivkraft på alla de fyra hjulen. 108. Den elektroniskt styrda sportdifferentialen sörjer för enastående accelerationsförmåga i kurvor och ännu smidigare vägegenskaper. Ännu mer dynamik erbjuder quattro med sportdifferential. . Värden för bränsleförbrukning och CO₂-utsläpp hittar du på sid.

.

ett nätförsett förvaringsfack samt ett 12-voltsuttag erbjuder ytterligare möjligheter till att anpassa lastutrymmet efter de egna behoven. 108. Värden för bränsleförbrukning och CO₂-utsläpp hittar du på sid. kan vändas med ett par enkla handgrepp för att bli till ett strapatståligt smutstråg. Golvet. . som på ena sidan är klätt med högklassig velour. Som tillval finns även en fixeringssats med teleskopstänger och fästband med vars hjälp du kan säkra din last ännu bättre. och fäller du ner ryggstöden utökas det till hela 1. Om så önskas kan du få din A4 Avant med en baklucka som kan öppnas och stängas elektriskt. krokar. Standard i Audi A4 Avant: ett vändbart lastgolv. Lastöglor.430 liter.Audi A4 sedan / A4 Avant 19 Lastutrymmet i Audi A4 Avant har en volym på 490 liter.

20 Audi A4 sedan / A4 Avant .

ex. ljusomkopplaren. möjlighet att använda karttjänsten Google Earth™ * och Google Street View™ * och tjänsten trafikinformation online. som t. MMI Navigation plus innehåller bl. . * Google och Google-logon är inregistrerade varumärken tillhörande Google Inc.ex. fönsterhissreglagen och växelspaksdamasken alla av kromdetaljer. Ädelträ. klimatanläggningen. MMI Navigation plus (tillval) hanteras intuitivt via MMI-vrid/tryckreglaget med sin integrerade joystick eller med röststyrning. I kombination med ”Audi connect inklusive biltelefon” får man tillgång till massor av olika Audi connect-stödda tjänster. Så pryds t. MMI-reglaget. 60 under rubriken Audi connect. mossbrunt eller i aluminium Trigon ger ett sportigt intryck. förstärker den eleganta looken. naturbrunt askmasurträ. och en hårddisk för dina musikfiler och andra mediadata. luftinsläppen. Mer information om detta hittar du på sid. en 7"-färgskärm med kartåtergivning i 3D. Interiörfärger och dekorinlägg i t.ex. massor av plats: interiören med sin intelligenta förarplats.a.Massor av information. Olika interiördetaljer skvallrar om högklassigheten och funktionaliteten i kupén. däribland en WLAN-hotspot i bilen. inställningsspaken till backspegeln. stålgrå reflexlack.

. Med sin mjuka stoppning och sitt enastående stöd i sidled erbjuder de dig luxuös komfort. Den automatiska cirkulationsluftregleringen är försedd med en luftkvalitetssensor och ett kombi-finfilter som gör kupéklimatet ännu behagligare. Sits. ställer på elektronisk väg in lufttemperaturen. separat på förar.22 Audi A4 sedan / A4 Avant Invändigt imponerar klimatkomfortsätena (tillval) fram. Den effektiva automatiska komfortluftkonditioneringen (tillval) med 3 zoner och reglering beroende på solhöjden.och ryggstödsytorna är både ventilerade och försedda med stolvärme.och passagerarplats samt bak. -mängden och -fördelningen.

.

och samtidigt en bil som är lika unik som du själv – din personliga Audi A4. De är verkliga personligheter på fyra hjul och har en standard man förväntar sig först av bilar i lyxklassen.audi. 108. Genom de många utrustningsmöjligheter som står till buds får du uppleva flera bilar i en.com/a4avantfilm .24 Audi A4 sedan / A4 Avant Audi A4 sedan är precis som Audi A4 Avant så mycket mer än en bil. Värden för bränsleförbrukning och CO₂-utsläpp hittar du på sid. QR-kod Vill du se Audi A4 i full aktion – skanna då in den här QR-koden med din smartphone. Du kan också gå in på www.

.

.

Det räcker med ett ögonkast för att se vad man har framför sig. En verklig personlighet. En bil som inte bara har en imponerande look utan också förmår visa sin styrka. Värden för bränsleförbrukning och CO₂-utsläpp hittar du på sid. med många sidor.Audi A4 allroad quattro 27 Upplev skillnaden. A4 Audi A4 allroad quattro . 115. För Audi A4 allroad quattro låter dig känna quattro-greppet i princip var du än kör.

Starka och effektiva motorer ur den senaste generationen: 2. Och vridmomentstarka 3. . * För information om exakt lanseringsdatum. sin höga effekt (från 225 hk) och sin snåla bensinförbrukning.28 Audi A4 allroad quattro Genuina kraftresurser märker man av redan innan de sätter in.0 TFSI med Audi valvelift system imponerar med sin sportiga dynamik. Värden för bränsleförbrukning och CO₂-utsläpp hittar du på sid. 115.0 TDI övertygar med sina 6 cylindrar och sin uteffekt på 245 hk och kan också fås i clean diesel*-utförande. välkommen att kontakta din Audi-återförsäljare. Därför behöver inte Audi A4 allroad quattro spela med musklerna.

.

.

och tröskelbreddare liksom stötfångare lackerade i kontrasterande färg (alternativt i karossfärgen vid vissa utvalda färger) ► Aluminiumoptik ”Exteriör” (tillval) innehållande bl. . den platinagrå single frame-grillen med sina vertikala lameller är speciell för allroad och visar på bilens speciella ställning i premiumsegmentet. Den långa hjulbasen och den långsträckta motorhuven vittnar om styrkan. svart eller eloxerad aluminium (tillval) Skärm. takreling i eloxerad aluminium och tröskelbreddare med stålinlägg. med 2 stag. 115. Njut av uppmärksamheten! ► ► ► ► ► ► ► Karossen höjd med 37 mm Uttrycksfull allroad single frame-grill med vertikala kromlister Bredare spårvidd Hasplåt av stål. Värden för bränsleförbrukning och CO₂-utsläpp hittar du på sid. ► Instegslister med allroad quattro-logo ► Speciell allroad-klädsel i svart eller titangrått Tundra-tyg. fram och bak 17"-aluminiumfälgar med speciell allroad-design (alternativt 18" och 19") Takreling i aluminium.a.Audi A4 allroad quattro 31 Vad är det då som utmärker Audi A4 allroad quattro? De många högklassiga detaljerna gör det på en gång klart för betraktaren vilken exklusiv bil det här är.

.

. I kombination med ”Audi connect inklusive biltelefon” får man tillgång till massor av olika Audi connect-stödda tjänster. Tillvalet MMI Navigation plus ger dig smidig kontroll över kommunikations. * Google och Google-logon är inregistrerade varumärken tillhörande Google Inc. naturbrunt askmasurträ. t. Värden för bränsleförbrukning och CO₂-utsläpp hittar du på sid.ex.och underhållningselektroniken. 60 under rubriken Audi connect. 115. Mer information om detta hittar du på sid. Om du så önskar kan du även pryda interiören med dekor i aluminium Trigon eller trä. Och med tillvalen panoramaglastak och Bang & Olufsen Sound System kan du njuta av surroundljud under öppen himmel.Audi A4 allroad quattro 33 Som standard är Audi A4 allroad quattro försedd med dekorinlägg i stålgrå eller mossbrun reflexlack. däribland en WLAN-hotspot i bilen. möjlighet att använda karttjänsten Google Earth™ * och Google Street View™ * och tjänsten trafikinformation online.

Låt inte vägen bestämma vägen.och bakaxeln. . Värden för bränsleförbrukning och CO₂-utsläpp hittar du på sid. Den högre markfrigången gör Audi A4 allroad quattro till en bil också för dåliga vägar – och kan på sätt göra usla vägar till de vackraste sträckorna. Detta system känner av underlagets beskaffenhet och anpassar de elektroniska ingreppen efter detta. Den självspärrande mellandifferentialen med hjulspecifik momentreglering bidrar till ännu mer precis och dynamisk körning i kurvorna. quattro permanent 4-hjulsdrift fördelar drivkrafterna variabelt mellan fram. quattro assisteras då av den elektromekaniska servostyrningen och den elektroniska stabiliseringskontrollen ESC med offroad detection. De effektiva motorerna och den breda spårvidden erbjuder dig imponerande framkomlighet i terräng. 115.

Audi A4 allroad quattro 35 .

.

En Audi med detta märke i modellbeteckningen. Intelligens. 116. Effektivitet.Audi S4 sedan / S4 Avant 37 Mer dynamisk. S4 Audi S4 sedan | S4 Avant . En bil vars effektutveckling och acceleration är helt suverän. Värden för bränsleförbrukning och CO₂-utsläpp hittar du på sid. Eller om vi uttrycker det på ett annat sätt: Audi S4 för S-traditionen vidare – och blir till en ny norm. Begrepp som alla sammanfattas i S-emblemet. Styrka. Ännu effektivare. stoltserar med imponerande sportvagnstraditioner.ex. Men beteckningen ”S” betyder så mycket mer: I Audi S4 kombineras kraftfulla. Som t. effektiva teknologier med funktionalitet på hög nivå. Audi S4.

Den spontana responsen i kombination med den enastående kraftutvecklingen över hela varvtalsområdet gör denna 6-cylindriga motor perfekt lämpad för extra sportig och dynamisk körning. Värden för bränsleförbrukning och CO₂-utsläpp hittar du på sid. Den överladdade 6-cylindriga motorn har en uteffekt på imponerande 333 hk och är begåvad med den intelligenta TFSI-tekniken.Audi S4 har ett hjärta som klappar för motorsport – och det med kraft. . något som även S-sportchassit bidrar till. 116.

Audi S4 sedan / S4 Avant 39 .

40 Audi S4 sedan / S4 Avant En bil som med sina otaliga detaljer fångar din uppmärksamhet. Kristalleffektlacken för ännu briljantare färger. Den platinagrå single framegrillen med sina horisontella kromlister. S-diffusorn med sitt blade i aluminiumoptik. finslipat skarpa linjerna som gör Audi S4 sedan och S4 Avant ännu elegantare och uttrycksfullare. Och naturligtvis själva kännetecknet för renodlad sportighet – S-märket. Värden för bränsleförbrukning och CO₂-utsläpp hittar du på sid. 116. i sin speciella S-design med eleganta dubbla kromlister. Det S-specifika dubbelpipiga avgassystemet med sina dubbla ovala ändrör som ger S4 sedan och S4 Avant en ännu muskulösare look. Gittren på sidorna. som avgränsar bilen perfekt. Bi-xenon-strålkastarna med sina LEDvarselljus i form av sammanhängande band. . Linjen på bakpartiet. De precisa.

.

De pryds av av en inpräglad S4-logo och ger kroppen ett säkert stöd. Då passar de ergonomiskt utformade S-sportstolarna (tillval) för framsätet perfekt. 116. Värden för bränsleförbrukning och CO₂-utsläpp hittar du på sid.En sportig högprestandavagn. . sina vita visarnålar och sin S4-logo på varvräknaren gör det speciella S-kombiinstrumentet att man känner en omedelbar lust att få väcka V6:ans mäktiga krafter till liv. Med sina grå mätare. På förarplatsen i Audi S4 får den sportiga utvändiga designen sin naturliga fortsättning. både utvändigt och invändigt.

Audi S4 sedan / S4 Avant 43 .

För dig betyder detta enastående väggrepp och körglädje på så gott som alla underlag – och ännu bättre säkerhet. möjliggör makalös accelerationsförmåga och märkbart förbättrad smidighet liksom ännu mer precisa och kontrollerbara köregenskaper. Tillvalet quattro med sportdifferential kompletterar quattrodrivningens fördelar med en elektroniskt styrd differential som variabelt fördelar drivkraften mellan bakhjulen. Det här gör Audi S4 ännu smidigare. quattro permanent 4-hjulsdrift. . med självspärrande mellandifferential och hjulspecifik momentreglering. Värden för bränsleförbrukning och CO₂-utsläpp hittar du på sid.44 Audi S4 sedan / S4 Avant Namnet quattro har mer än något annat kommit att bli en synonym för märket Audi och för företagets framgångar i motorsportsammanhang. speciellt i kurvorna. Naturligtvis är den känsla av enastående kördynamik som denna beprövade teknik erbjuder även standard i Audi S4. 116.

.

116. Och i kombination med ett MMI-navigationssystem (tillval) får du t.m. . Framförallt inte när det gäller växlingarna. dynamic och efficiency med en enkel knapptryckning. tillgång till ett personligt inställbart läge. auto. Den kombinerar på ett smart sätt komforten hos en automatväxellåda med den sportighet som en manuell växellåda erbjuder – och det på ett utomordentligt effektivt sätt.46 Audi S4 sedan / S4 Avant En sportig körstil innehåller inga pauser. Tillvalet Audi drive select låter dig välja mellan körlägena comfort. Upplev Audi drive select – upp till fem bilar i en! Värden för bränsleförbrukning och CO₂-utsläpp hittar du på sid. För så snabba växlingar som möjligt har Audi tagit fram S tronic – en 7-stegad automatväxellåda med dubbla kopplingar.o.

.

vår banbrytande och framtidsinriktade lättviktskonstruktionsteknik.och S4-modellerna. 108.och S4-modellerna får ut högre effekt ur lägre cylindervolym och är betydligt lättare än motsvarande motorer i tidigare serier. På så sätt används endast precis så mycket material som behövs på varje enskilt ställe. För att förbättra karosstrukturen ytterligare har man för första gången även använt varmpressat stål. Stålskalskonstruktionen på Audi A4.48 Audi ultra Med Audi ultra på prispallen: Audi R18 ultra Audi ultra: Vartenda gram som vikten sänks med gör försprånget större. Audi ultra. Drivteknik som t. Värden för bränsleförbrukning och CO₂-utsläpp hittar du på sid. intelligenta konstruktionsprinciper och resursbesparande tillverkningsprocesser i ett och samma koncept. Uttryckt i siffror drar en bil vars vikt sänkts med 100 kg upp till 0.och S4-modellerna kombinerar låg vikt med hög karosstyvhet.ex. Det börjar redan med karossen. . Alla lättviktskomponenter inverkar dessutom på andra komponenter vars dimensioner också de kan minskas. turboladdning och direktinsprutning av bränslet har givit Audis motorer allt högre prestanda. Resultatet är en fortlöpande utvecklingsprocess mot allt lägre vikt och allt högre effektivitet. Den kombinerar innovativa material. är mer än summan av sina delar. De moderna TDIoch TFSI-motorerna till A4.3 liter mindre per 100 km. Många av de viktbesparande åtgärder som ingår i Audi ultra kommer redan i dag till användning i Audi A4.

Audi ultra upphäver detta motsatsförhållande.De krav som ställs på dagens bilar står ofta i motsatsförhållande till varandra. Krav: Hög funktionalitet vid lägsta möjliga vikt. med en V6-motor. Vi testar varenda liten detalj i provbänk. Tema viktminskning Aluminiumprofil Varmpressat stål Kallpressat stål . 2012 var det t. Å ena sidan ska bilarna erbjuda mer effekt och bättre komfort. gör det möjligt att göra motorerna mindre. men då med en stor V10-motor som drivkälla.ex. å andra sidan ska de vara bränslesnålare och ännu effektivare. Dessa gör en lättare bil lika pigg som det förr krävdes en större motor för.o. Audi R18 e-tron quattro och Audi R18 ultra.m. som tog hem segern vid det prestigefyllda 24-timmarsloppet på Le Mans – 2010 svarade den segerrika föregångaren R15 TDI för samma bedrift. Resultat: en intelligent mix av olika material som t.

Tusentals testkilometer.8 TFSI-motorn . Varför allt detta? 1.50 FSI®/TFSI® Topplock med integrerad avgaskylning Audi valvelift system och dubbel kamaxelinställning Dubbelt FSI/MPI-insprutningssystem Lågfriktionsmotor Helektronisk kylmedelsreglering Lång utvecklingstid.

A4-modellerna drar fördel av TFSI-tekniken. Bägge motorerna uppfyller redan i dag avgasnormen EU6. Den leder också värme till kupén vilket inte bara höjer komforten utan också sänker förbrukningen. Värden för bränsleförbrukning och CO₂-utsläpp hittar du på sid.8 TFSI utvecklar mer än 170 hk och har ett maximalt vridmoment på 320 Nm. Det är den starkaste TFSI-motorn i serien. Och det fina med denna är att den kombinerar fördelarna med FSI med en turboladdare för ännu högre uteffekt. Samtidigt hör den till en av de bränslesnålaste motorerna i sin klass. Audi valvelift system sänker bränsleförbrukningen.Efter ett par sekunder kommer du att förstå. 1. Även denna motor utmärker sig med sin snåla bränsleförbrukning och sina låga CO₂-utsläpp. en motor med innovativ mekanisk överladdning och laddluftkylare.0 TFSI V6 till rena krutpaketet – ändå är förbrukningen blygsam. . 108. och den intelligenta temperaturhanteringen ser till att motorn snabbare kommer upp i arbetstemperatur. Alla TFSI-motorer är som standard utrustade med ett start/stopp-system.0 TFSI-motorn på 180 hk kan också köras på etanolbränslet E85 – ytterligare ett bidrag till en sänkning av CO₂-halten eftersom detta bränsle framställs av förnybara råvaror. Denna motor gör 3.0 TFSI har en uteffekt på 225 hk och ett maximalt vridmoment på 350 Nm. vi hittar under huven på Audi S4. 2. 2.

000 bar. För Audi A4 sedan och A4 Avant med en 2. kännetecknas TDI-motorerna också av sin effektivitet.5 liter.52 TDI® De piezoelektriska insprutningsmunstyckena i 3. gjort TDI-motorn ännu effektivare.0 TDI öppnar och stänger sig på bråkdelen av en tusendels sekund och sprutar i portioner in bränslet i förbränningskammaren med ett tryck på upp till 2. common rail-tekniken. Förutom att vara kraftfulla. Denna motor använder sig av en speciell teknik för att reducera utsläppen av kväveoxider. Värden för bränsleförbrukning och CO₂-utsläpp hittar du på sid. Till Audi A4 kan du välja mellan kraftfulla 2. 116 g CO₂/km) eller 163 hk (115 resp. .0-liters TDI-motorer som är försedda med intelligent common railinsprutning.ex. Och det med framgång: 2006 var Audi de första någonsin med att ta hem segern i det anrika 24-timmarsloppet på Le Mans med en bil som drevs av diesel – Audi R10 TDI.0 TDI-motor på 136 hk (112 resp. 110. Det som idag är en självklarhet väckte stor uppståndelse för 20 år sedan då Audi revolutionerade marknaden med den första TDI-motorn på 2. Dessutom är de som standard utrustade med ett start/stopp-system. som finfördelar bränslet på ett exakt sätt. Under insprutningsförloppet kan minimala mängder på mindre än en tusendels gram sprutas in.0-liters TDI-motorer och 3. Och triumfen har upprepats flera gånger. Dessa modeller utmärker sig genom att ha speciellt låga värden för bränsleförbrukning och CO₂-utsläpp. 120 g CO₂/km) under huven har balansen mellan effekt och bränsleförbrukning förbättrats ännu mer. Och under åren som gått har innovationer som t. Det här har gjort att motorerna blivit ännu bränslesnålare sedan den första TDI-motorn lanserades på marknaden – samtidigt har motoreffekten höjts! Därför var det inte mer än logiskt att en dieseldriven bil fick ta steget in i motorsportens värld. Förinsprutningen leder till en ”mjukare” förbränning som i sin tur ger utmärkt förbränningsakustik och behaglig gång. TDI® Eller om vi uttrycker det på ett annat sätt: Var sitter tanken? Varannan Audi som säljs i dag är en diesel.

Förbättrat flöde i kylvattenkretsen Sänkt förbränningstryck Högtrycksinsprutningssystem 1.800 bar Lägre ventilfjäderkrafter Förbättrad strömning i insuget Energibesparande oljepump Energibesparande luftkonditioneringskompressor Generator med intelligent styrning Energibesparande vattenpump 2.0 TDI-motorn .

v. Grundfördelningen ligger på 40 : 60 – d. Med en sportdifferential på bakaxeln motverkas denna tendens till stor del. När man svänger in i och kör i kurvor. Kopplingen regleras elektrohydrauliskt. och mer säkerhet tack vare det enastående väggreppet. girvinkel och bilens hastighet räknar styrenheten fram lämplig fördelning av hjulmomentet i varje enskild körsituation. Om hjulen på den ena axeln förlorar väggreppet och riskerar att börja slira. quattro bakaxeldifferential kompletteras nämligen på bägge sidor med ett överlagringssteg med två skränkningssteg. De elastiska däcken och hjulupphängningen stretar emot tills fordonet följer en ny riktning.s. men det som gör quattro till något så speciellt är känslan! ”Som om bilen ligger klistrad på vägen”. Resultat: Bilen nästan ”pressas” in i kurvan och följer framhjulens styrvinkel. Bakom detta ligger en fysikalisk princip: En kropp som är i rörelse motsätter sig riktningsförändring. Vid acceleration i en kurva avlastas framaxeln som därför inte kan överföra så mycket tvärgående kraft till däcken – bilen understyr.ex. Vi uttrycker det så här: quattro ger föraren mer känsla för vägen och därför också mer säkerhet. tenderar bilar att understyra. Tillvalet quattro med sportdifferential förstärker den enastående quattro-känslan ännu mer. 40 % av drivkraften på framhjulen och 60 % på bakhjulen. Så mycket vad gäller tekniken. Beroende på t. tväracceleration. säger många kunder. rattutslag. .54 quattro® Varför endast använda 2 hjul när bilen har 4? quattro® permanent 4-hjulsdrift. Dessa sörjer för att de enskilda hjulen på bakaxeln får skilda drivmoment. Fördel: bättre grepp och framdrivning vid acceleration. fördelar den målinriktat drivkraften till det yttre bakhjulet. leds drivkraften över till den andra axeln – automatiskt och kontinuerligt fördelad av den självspärrande mellandifferentialen med sin hjulspecifika momentfördelning. När man svänger in i eller accelererar i en kurva. quattro är en permanent 4-hjulsdrift.

quattro med sportdifferential fördelar variabelt drivkraften mellan bakhjulen och sörjer för hög smidighet och enastående kördynamik i kurvorna. .

dynamic auto efficiency individual .56 Audi drive select comfort Varför Audi A4 och S4 passar dig så bra? Därför att de anpassar sig så bra efter just dig! Audi drive select.

comfort. I kombination med dynamisk styrning kan du dessutom välja mellan sportigt direkt eller bekvämt indirekt styrning. Vi definierar det så här: Kör som du känner för! Med tillvalet Audi drive select kan enskilda fordonskomponenter påverkas med en enkel knapptryckning så att bilens karaktär ändras.ex. reagerar motorn och växellådan mer spontant eller balanserat på gaspedalsrörelserna. quattro med sportdifferential fördelar drivkraften variabelt på bakhjulen – för optimal smidighet och accelerationsförmåga vid kurvtagning. dynamisk styrning och quattro med sportdifferential. auto. Dessutom kan Audi drive select även påverka följande utrustning (i förekommande fall): chassi med dämparreglering. på kurviga sträckor. Det går även att ställa in karakteristiken för den adaptiva farthållaren. . och vid automatväxellåda också av ett annat växlingsprogram. samt i kombination med ett MMI-navigationssystem (tillval) även ett individuellt läge där du själv kan bestämma karakteristiken för de ingående fordonskomponenterna. i läget ”comfort” redan vid lägre. Det finns upp till 5 lägen att välja mellan: efficiency. dynamic.Motor Växellåda Styrning quattro med sportdifferential (tillval) Dynamisk styrning (tillval) Chassi med dämparreglering (tillval) adaptiv farthållare (tillval) Var och en har sin egen uppfattning om vad kördynamik är. Läget ”efficiency” gör det möjligt att köra ännu bränslesnålare. För utpräglat sportig körning. Beroende på vilket läge som valts. Som ingående del i Audi drive select kännetecknas det av att motorn och andra förbrukare drar ännu mindre energi. Dessutom kan styrningen ställas in från sportigt styv till komfortabel beroende på körsituationen. Vid automatväxellåda förskjuts dessutom de varvtal vid vilka växlingarna sker – i läget ”dynamic” vid högre varvtal. automatväxellådan och styrningen. passar läget ”dynamic” perfekt. Avstämningarna av bilen i de olika lägena beror på vilken utrustning den har. både när det gäller accelerationen och hur systemet reagerar på framförvarande fordon – mer spontant eller balanserat. Som standard påverkar Audi drive select motorn. t. Läget ”auto” erbjuder en komfortabel men ändå sportig körupplevelse. Komfortläget passar bäst på långfärd när du vill åka så avslappnat som möjligt.

Karusellvisningen på MMI-displayen ger dig ännu bättre översikt och gör det ännu lättare att ta sig fram. genom vidareutveckling av tillvalet MMI – Multi Media Interface. Dessutom kan du med MMI även styra de tjänster (tillval) som stöds av Audi connect. navigationen eller Car-Setup) är placerade på det centrala vrid/ tryck-MMI-reglaget för att vara ännu mer intuitiva att använda. Reglagen för radio och media sitter smart placerade vid volymkontrollen.5" resp. hardkeys (för t. . Vi gör allt för att vårt motto ”Vorsprung durch Technik” ska skina igenom på alla områden.58 MMI® – Multi Media Interface Följ din intuition så når du målet på bästa sätt. Den 6.ex. för telefonen. navigationssystemet och andra komfortfunktioner.ex. Färre knappar ger bättre översikt. MMI Navigation plus har alltid varit enkelt att använda – och nu har det blivit ännu enklare.k. Med MMI kan du styra olika media i bilen. 7" stora färgskärmen visar all information på ett mycket tydligt och lättöverskådligt sätt. Samtliga 6 s. t.

adressbok och urvalsfält som startbild. LW) -banden och kan som tillval även ta emot digitala sändningar och kontinuerligt uppdatera sändarlistan.ex. Visning av TV-bild (tillval). fordonsinställningarna och dessutom olika klimat. Telefon/Bluetooth: Tillvalen mobiltelefonsats (Bluetooth) resp. Audi music interface eller CD. inmatade SDHCminneskort. Audi connect inklusive biltelefon har en display med samtalslistor. Audi connect: Alla de tjänster som Audi connect stödjer kan snabbt och enkelt användas med MMI.och DVD-skivor. Media: Visning av tillgängliga mediakällor som t. Det intuitiva användandet av MMI gör det enkelt att koppla upp sig mot Internet. .Radio: Den integrerade radion har mottagning på FM (UKW) och AM (MW.och servicefunktioner. Car: Denna funktion gör det möjligt att direkt styra förarhjälpsystemen. jukebox.

Med den datamodul som sitter integrerad i Audi connect kan du koppla upp dig mot omvärlden.60 Audi connect Audi connect: Den intelligenta kopplingen mellan Internet.audi. eventuella tillkommande kostnader samt användarvillkor hittar du på sid.audi. bilen och dig själv. mobiltelefontaxa.audi. Du kan också gå in på www. Enkelt. . QR-kod För att själv uppleva de många möjligheter som Audi connect erbjuder dig – skanna in den här QR-koden med din smartphone.com/ audiconnecta4 ¹ Kompatibilitetstester och mer information hittar du på www. tekniska krav (tillvalsutrustning som krävs. Via Bluetooth kan du snabbt och enkelt få tillgång till de kontakter och låtar du har på din mobiltelefon¹. på jobbet. Modern mobilitet innebär att man alltid ska kunna ha tillgång till Internet även från bilen.com/bluetooth eller hos din mobiloperatör. 100 i denna katalog. ² Google och Google-logon är inregistrerade varumärken tillhörande Google Inc. överallt – hemma. och också utforska ett färdmål online redan i förväg. I dag är vi alltid uppkopplade. registrering). se vilka närbelägna mackar som erbjuder det billigaste bränslet. Med Audi connect kan du få information om kulturutbudet i en viss stad. Mer detaljerad information om Audi connect och de tjänster systemet stödjer får du av din Audi-återförsäljare. höjer komforten och glädjen i bilen till en helt ny nivå.com/connect. Ett rikt utbud av tjänster och funktioner som gör bilen till en del av ett globalt nätverk. Ytterligare anvisningar och juridisk information om Audi connect. på resan. En WLANhotspot gör det dessutom möjligt att ha trådlös förbindelse från upp till 8 mobila enheter samtidigt. snabbt och individuellt. Du kan också gå in på www. lägga upp en färdväg hemma och sedan skicka den till navigationssystemet i bilen.

Parkeringsplatsinfo Hjälper till att leta rätt på parkeringsplatser och parkeringshus. foton.ex. t. Kommunikation WLAN-Hotspot kopplar era mobila enheter till Internet Infotainment Väder Infografik och väderkartor för färdmålet. Nyheter online Aktuella världshändelser i text och bild.och satellitbilder. Drivmedelspriser De billigaste mackarna på färdmålet. City Events Aktuell information om evenemang. i närheten eller på resmålet.Mobilitet och navigation Point-of-Interest-sökning (sökning på intressanta platser ”POI”) med röststyrning i Google™-databasen² Trafikinformation online Detaljerad information om trafikflödet (t. för enskilda vägavsnitt). Världshändelser Navigation med Google Earth™ karttjänst² och Google Street View™ ² med högupplösta (zoom 30 m) flyg. inlagda affärer osv. Reseinformation Professionellt framtagen info om sevärdheter med uppläsningsfunktion och koppling direkt till navigationsmålet. snabbare information om köbildning och upplösta trafikproppar. . inklusive prisuppgifter.com/myaudi och på Google Maps™ ². myAudi – din personliga ”manövercentral” Lägg upp färdvägen hemma och skicka den sedan till Audi MMI. eller där du befinner dig. Kan också tipsa om lediga P-platser (i förekommande fall).ex. eller via din mobil med hjälp av appen myAudi mobile assistant. Inmatningen av färdmålet kan göras via Internet på audi. Audi music stream Tillgång till radiostationer från hela världen via en smartphone-app och en WLAN-uppkoppling.

62

Hjälpsystem

Det är du som sitter bakom ratten.
I bakgrunden arbetar dina assistenter.
Flertalet av de olyckor som inträffar i trafiken beror på den mänskliga faktorn. Med hjälp av moderna hjälpsystem kan konsekvenserna av sådana olyckor i många fall minskas. Med olika tekniska lösningar hjälper Audi dig att nå målet för resan på bästa sätt. Hjälpsystemen arbetar i nära förbindelse med varandra, vilket gör dem mycket mångsidiga och effektiva samtidigt som din körning blir bekvämare.

Adaptiv farthållare*: Den automatiska avståndsregleringen känner med hjälp av en radarsensor av framförvarande fordon. Genom att bromsa och accelerera bilen håller systemet automatiskt det inställda avståndet konstant till fordonet framför (inom systemets gränser).

Audi active lane assist* hjälper dig att hålla rätt kurs med hjälp av mjuka korrigerande ingrepp i styrningen (i hastigheter från ca 60 till 250 km/h). I MMI® kan man välja mellan 2 inställningar för styringreppet (tidigt eller sent).

Audi side assist*: Filbyteshjälp som hjälper dig att byta körfält. I hastigheter från ca 30 km/h övervakar detta system områdena på sidan om och bakom bilen. Radarsensorer placerade bak detekterar andra fordon som t.ex. kan ligga i döda vinkeln eller snabbt närma sig bakifrån. Om Audi side assist bedömer att ett fordon det registrerat skulle utgöra en risk vid ett filbyte, varnar det föraren om detta genom att tända en LED-lampa i backspegeln på den aktuella sidan.

OBS! Systemen fungerar endast inom sina gränser. De kan hjälpa föraren, som dock naturligtvis själv måste behålla uppmärksamheten * Tillval

64

Utrustning

Det är med hjälp av olika utrustningar du kan göra en Audi till din alldeles egna Audi. .

Du är också välkommen att besöka Audi Forum i Stockholm eller Neckarsulm. Så blir din Audi en bil man inte kan ta miste på! Kombinera själv utvalda dekordetaljer. . Gör den helt unik! Din Audi-återförsäljare lämnar gärna mer information om hur du kan göra din Audi personlig.Audi exclusive Exklusivitet tillåter inga kompromisser. Däremot gränslös mångfald. Men bara en gång din! Hur är det möjligt? Svaret är: Audi exclusive. färgat läder och en individuell lackering i färger från Audi exclusives breda palett för att få din bil precis som just du vill ha den. Varje år säljer Audi fler än 1 miljon bilar.

Dekorinlägg i aluminium/Beaufort-trä. Ett erbjudande från quattro GmbH.Audi exclusive 67 Individuella kombinationsmöjligheter Audi exclusive: Läderklädsel (Paket 2) i Valcona-läder Audi exclusive i nattblått. alabastervitt och molngrått med färgade sömmar i molngrått. . svart.

Dekorinlägg i svart pianolack. .68 Audi exclusive line Audi A4 sedan / A4 Avant Sportstolar fram med 2-färgad sätesklädsel cognacsbrun/svart med passpoaler i finnappa och färgade sömmar i samma färg som sätets mittsektion. Ett erbjudande från quattro GmbH.

Dörrklädsel Dörrpaneler i finnappa (i samma färg som sätets mittsektion) och läderklädda dörrarmstöd i svart med färgade sömmar (i samma färg som sätets mittsektion). alabastervit/svart Valnötsrotsträ. mattborstad Finnappa. . molngrå/svart Pianolack. cognacsbrun/svart Aluminium. svart med kontrasterande cognacsbruna sömmar Dekorinlägg i aluminium/Beaufort-trä. svart (inkl. svart Läderklädd multifunktionssportratt med 3-ekersdesign. alternativt: svart pianolack eller aluminium/Beaufort-trä. med färgade sömmar (i samma färg som sätets mittsektion) Dekorinlägg i mattborstad aluminium. instrumentinsatsdekor i svart pianolack) eller mörkbrun valnötsrot Svart interiör Innertak i svart tyg Golvmattor med färgade bårder (i samma färg som sätets mittsektion) Instegslister Audi exclusive Finnappa. alternativt molngrått eller alabastervitt.Tvåfärgad sätesklädsel Dekorinlägg Audi exclusive line* Sportstolar fram Elektriska svankstöd för framsätena Tvåfärgad sätesklädsel med passpoaler och färgade sömmar Sidosektioner och nackskydd i svart/sätets mittsektion och passpoaler med sömmar i cognacsbrunt. svart Växelspaks-/växelväljaredamask med färgade sömmar (i samma färg som sätets mittsektion). Finnappa. Svart finnappa. alternativt: Läderklädd multifunktionssportratt med 3-ekersdesign. Sportläderratt med 3-ekersdesign och färgade sömmar (i samma färg som sätets mittsektion). svart * Ett erbjudande från quattro GmbH. mörkbrunt Aluminium/Beaufort-trä. med eller utan växlingspaddlar.

gör interiören sportigare och förbättrar köregenskaperna. Gör din bil ännu sportigare! Värden för bränsleförbrukning och CO₂-utsläpp hittar du på sid.70 S line Audi A4 sedan / A4 Avant S line. Med S line-paketen har du möjlighet att förstärka den sportiga framtoningen hos din Audi ännu mer: med utrustningsdetaljer som framhäver den dynamiska linjeföringen. . 108. Kör man en Audi A4 sedan eller A4 Avant är detta ett otvetydigt tecken på en sportig karaktär. För en ännu sportigare look.

kylgaller på sidorna och diffusorinsats med utpräglat sportig design. Tröskellister lackerade i karossfärgen S line-takkantspoiler (endast för A4 Avant) Diffusorinsats lackerad i platinagrått Svart.S line exteriörpaket Stötfångare fram och bak. högglanspolerad kylargrill S line-logo på framskärmarna och instegslisterna Stötfångare fram och kylgaller på sidorna fram med utpräglat sportig design. Diffusorinsats lackerad i platinagrått .

gjutna. med dubbel 5-ekersdesign .72 S line Audi A4 sedan / A4 Avant S line läderklädd multifunktionssportratt med 3-ekersdesign Växelväljarknopp i perforerat läder Sportstolar fram i Alcantara/läder med kontrasterande sömmar Aluminiumfälgar Audi exclusive.

Sätesklädsel i perforerat Alcantara/läder eller finnappa Kan fås i fler färger i kombination med Audi exclusive line (utan ”S line” inpräglat i ryggstöden fram. gjutna. Finnappa. pärleffekt Sportstolar fram med elektriskt inställbara svankstöd S line-sätesklädsel i Sprint-tyg/läder svart med ”S line” inpräglat i ryggstöden fram. 121. svart med kontrasterande sömmar Misanoröd. S line-logo på instegslisterna och framskärmarna Interiör. sänkt med 10 mm jämfört med sportchassi resp. växelspaks-/växelväljaredamask och golvmattor (vid Sprint-tyg/läder och perforerat Alcantara/läder). eller grått björkträ. S line sportläderratt med 3-ekersdesign i svart läder (rattkrans i perforerat läder) och prydd med S line-emblem. med 30 mm jämfört med dynamiskt chassi. utan S line-emblem på ratten. och läder ej perforerat. Växelspaks-/växelväljareknopp i svart. Vid svart pianolack. pärleffekt Alcantara/läder. svart Dekorinlägg Aluminium. Dekorinlägg i svart pianolack. . sömmar i kontrasterande färg enligt Audi exclusive lines färgpalett). Sprint-tyg/läder. svart med kontrasterande sömmar Daytonagrå. aluminium/Beaufort-trä svart eller stålnät: inklusive instrumentinsats i pianolacksvart. mattborstad * Teknisk information om däcken återfinns på sid. storlek 8 J x 18 med däck 245/40 R 18*. Med växlingspaddlar bakom ratten som alternativ vid automatväxellåda. stålnät (inkl. Lackering i alla standard-/extrautrustningsfärger. S line läderklädd multifunktionssportratt med 3-ekersdesign eller S line läderklädd multifunktionssportratt med 3-ekersdesign och tillplattad nedtill. båda i svart läder (med perforerat läder på rattkrans) och med S line-emblem. sportläderratt. Som extra färgval även i specialfärgerna Misanoröd pärleffekt eller Daytonagrå pärleffekt. med sätesklädsel i svart finnappa med ”S line” inpräglat i ryggstöden fram.Sätesklädslar Extra färgalternativ utvändigt S line sportpaket I S line sportpaket ingår följande utrustning: Aluminiumfälgar Audi exclusive. instrumentpanel och innertak i svart med kontrasterande sömmar på sätesklädsel. S line sportchassi med dynamisk chassiavstämning. aluminium/Beaufort-trä svart. Tillval: Fler 18"-fälgar (eller större) S-sportstolar fram. med dubbel 5-ekersdesign. perforerat läder. mittkonsol i svart pianolack).

74 Styleguider Audi A4 sedan. här lackerad i monsungrå metallic och med gjutna aluminiumfälgar i 20-ekrad dynamikdesign. dekorinlägg i aluminium Trigon. . Utrustning: Sportstolar i kastanjebrun finnappa.

Utrustning: Standardsäten i titangrått Cosinus-tyg. dekorinlägg i stålgrå reflexlack .Audi A4. här lackerad i scubablått och med gjutna aluminiumfälgar i 10-ekrad dynamikdesign.

metallic * Dakotagrå. metallic * Cuvéesilver. metallic Vulkanröd.76 Lacker Standardlacker Metallic-lacker Ibisvit Issilver. metallic * Monsungrå.och extrautrustningen för denna modell hittar du på sid. metallic Månskensblå. metallic Scubablå. metallic En förteckning över standard. . metallic Brilliantröd Teakbrun. 122. metallic Brilliantsvart Glaciärvit.

pärleffekt Estorilblå. pärleffekt* Lavagrå. Fantomsvart. .Pärleffektlacker Kristalleffektlacker Individuell lackering Misanoröd. alternativt hellackering. kristalleffekt Individuell lackering Audi exclusive Ett erbjudande från quattro GmbH. pärleffekt * För A4 allroad quattro.

monsungrå metallic liksom med samtliga Audi exclusive-lacker. issilver metallic. stötfångare och skärmbreddare lackerade i karossfärgen Platinagrå. skärmbreddare och tröskelbreddare lackerade i kontrasterande mattsvart eller platinagrå matt. stötfångare. Trösklar. vulkanröd metallic. Tröskelbreddare med inlägg av rostfritt stål. I kombination med individuell lackering Audi exclusive: Kontrastlack i mattsvart Hellackering Trösklar. Mattsvart kan kombineras med följande lacker: ibisvit. aluminiumoptik Exteriör (takreling.och extrautrustningen för denna modell hittar du på sid. takram och dörravsatslister i svart. cuvéesilver metallic. inkl. Takreling. teakbrun metallic. Dakotagrå metallic. 122. scubablå metallic. lavagrå pärleffekt.78 Lacker. fantomsvart pärleffekt. fälgar/däck Kontrast-/hellackering A4 allroad quattro Kontrastlack Beroende på karossfärg i mattsvart eller platinagrå matt. matt kan kombineras med följande lacker: Briljantsvart. glaciärvit metallic. stötfångare och skärmbreddare mattlackerade i karossfärgen.) I kombination med individuell lackering Audi exclusive: Trösklar. yttre B-stolpepanel samt trekantigt blindfönster på bakdörr i högpolerad svart lackering. månskensblå metallic. takram och dörravsatslister i aluminium. En förteckning över standard. .

Aluminiumfälgar.5 J x 16 med däck 225/55 R 16*. med 7-armad V-design. Aluminiumfälgar.5 J x 16 med däck 225/55 R 16*. med 10-ekrad dynamikdesign. Aluminiumfälgar. gjutna. storlek 7. storlek 8 J x 18 med däck 245/40 R 18*. storlek 7.5 J x 17 med däck 225/50 R 17*.5 J x 17 med däck 225/50 R 17*. A4 Avant 116 g CO₂/km: storlek 7 J x 16 med däck 205/60 R 16*. Aluminiumfälgar. smidda. gjutna. storlek 8 J x 17 med däck 245/45 R 17*. med 10-ekersdesign. med 10-ekrad stjärndesign. (alternativt med punkteringsskyddade däck). gjutna med parallell 5-ekrad stjärndesign (S-design). storlek 8 J x 17 med däck 225/55 R 17*. Aluminiumfälgar. storlek 7. gjutna. med 20-ekers dynamikdesign. alternativt för 2.Fälgar/däck Aluminiumfälgar. gjutna. med 5-armad design.0 TDI (100 kW) A4 sedan 112 g CO₂/km. storlek 8 J x 18 med däck 245/40 R 18*. Aluminiumfälgar. storlek 7. 121. storlek 8 J x 18 med däck 245/40 R 18*. gjutna.5 J x 17 med däck 225/50 R 17*. . storlek 8 J x 18 med däck 245/40 R 18*. gjutna. Aluminiumfälgar. Aluminiumfälgar. gjutna med parallell 5-ekersdesign (S-design). med 5-ekrad stjärndesign. med 5-ekersdesign. Aluminiumfälgar. * Teknisk information om däcken återfinns på sid. med 7-armad parabeldesign. gjutna. storlek 7. gjutna. Aluminiumfälgar.

 122.5 J x 19 med däck 255/35 R 19*. storlek 8 J x 19 med däck 245/40 R 19* (endast för A4 allroad quattro). glanspolerade. Ett erbjudande från quattro GmbH. Ett erbjudande från quattro GmbH. gjutna. med 10-ekersdesign. storlek 8 J x 18 med däck 245/40 R 18*. med 5-armad rotordesign. Aluminiumfälgar Audi exclusive. med 10-armad design. Aluminiumfälgar Audi exclusive. Aluminiumfälgar Audi exclusive. Ett erbjudande från quattro GmbH. storlek 8. storlek 8. titanoptik matt. gjutna. Aluminiumfälgar Audi exclusive. gjutna. med 5-armad rotordesign. Audi exclusive. storlek 8 J x 18 med däck 245/40 R 18*. 2-delade. Ett erbjudande från quattro GmbH. storlek 8 J x 18 med däck 245/40 R 18*. storlek 8 J x 18 med däck 245/45 R 18*. Aluminiumfälgar Audi exclusive. gjutna.5 J x 19 med däck 255/35 R 19*. gjutna. storlek 8. gjutna. gjutna. Aluminiumfälgar Audi exclusive. Aluminiumfälgar Audi exclusive. med 5-segmentsekersdesign. En förteckning över standard.och extrautrustningen för denna modell hittar du på sid. med 5-armad strukturdesign.5 J x 19 med däck 255/35 R 19*. gjutna. gjutna. Ett erbjudande från quattro GmbH.5 J x 19 med däck 255/35 R 19*.80 Fälgar/däck Fälgar/däck Aluminiumfälgar. med 10-ekersdesign. med dubbel 5-ekersdesign. Ett erbjudande från quattro GmbH. Aluminiumfälgar. storlek 8 J x 18 med däck 245/45 R 18*. med 20-ekersdesign. . med dubbel 7-ekersdesign. gjutna. Aluminiumfälgar. storlek 8. Ett erbjudande från quattro GmbH. Ett erbjudande från quattro GmbH.

Indikering på förarinformationssystemet. . 121. Högsta tillåtna hastighet: 80 km/h. Däckreparationssats med 12-voltskompressor och tätningsmedel. låsbara Kan endast lossas med medföljande adapter. utrymmesbesparande Däcktryckskontroll Varnar visuellt och med ljud vid tryckförlust i ett eller flera däck.Fälgar/däck Reservhjul med kompressor Fälgbultar. Verktygssats i bagageutrymmet Domkraft i bagageutrymmet * Teknisk information om däcken återfinns på sid. Reservhjul.

) Silhouette-tyg.och extrautrustningen för denna modell hittar du på sid.82 Säten/sätesklädslar Tygklädslar Cosinus-tyg. . sammetsbeige En förteckning över standard.och längdled. svart Silhouette-tyg. (På bilden ser vi standardsäten fram i svart finnappa. 122. av ryggstödets lutning samt av nackskyddens och säkerhetsbältenas höjd. svart Cosinus-tyg. titangrått Silhouette-tyg. titangrått Standardsäten fram med manuell inställning i höjd.

titangrå Milano-läder. svart Finnappa. Tundra-tyg. svart Läderklädslar Audi exclusive Ett erbjudande från quattro GmbH. titangrått Finnappa. titangrått Milano-läder. sammetsbeige Finnappa.Tygklädslar Läderklädslar Tundra-tyg. kastanjebrun . svart Milano-läder.

. utdragbart stöd för låren samt elektriskt 4-vägs svankstöd. (På bilden visas sportstol fram i svart Alcantara/läder med tillvalet elektrisk inställning.och extrautrustningen för denna modell hittar du på sid. svart Tundra-tyg. titangrått Tundra-tyg. Med utökade sidosektioner för bättre stöd i sidled vid kurvtagning. titangrått Sportstolar fram med manuell (vid S4 sedan/S4 Avant: med elektrisk) i höjd.) En förteckning över standard. 122. svart elektrisk 4-vägs inställning av svankstödet elektrisk inställning av sitthöjden* manuell inställning av lårstödet elektrisk inställning av sätets lutning* elektrisk inställning av sätets placering i längdled* alternativt förvaringsfack Atrium-tyg. Vid S4 sedan/S4 Avant: med kontrasterande sömmar och ”S4” inpräglat i ryggstöden fram. Manuell inställning av bältets och nackskyddets höjd. Vid A4 sedan/A4 Avant i kombination med S line sportpaket: Med ”S line”-inpräglat i ryggstöden fram.84 Säten/sätesklädslar Tygklädslar utökade sidosektioner elektrisk inställning av ryggstödets lutning* Atrium-tyg.och längdled samt av sätets och ryggstödets lutning.

Läderklädslar

Alcantara/läder, svart

Milano-läder, svart

Finnappa, svart

Finnappa, kastanjebrun

Alcantara/läder, titangrått

Milano-läder, titangrått

Finnappa, titangrå

Läderklädslar Audi exclusive Ett erbjudande från quattro GmbH.

Alcantara/läder, månsilver/svart

Milano-läder, sammetsbeige

Finnappa, sammetsbeige

* Tillval, standard för S4.

86

Säten/sätesklädslar

Läderklädslar

integrerade nackskydd

utökade sidosektioner elektrisk inställning av ryggstödets lutning

Finnappa, svart med svarta sömmar

Finnappa, magmaröd/svart med kontrasterande sömmar

elektrisk 4-vägs inställning av svankstödet

elektrisk inställning av sitthöjden

manuell inställning av lårstödet

elektrisk inställning av sätets lutning elektrisk inställning av sätets placering i längdled

alternativt förvaringsfack

Finnappa, svart med kontrasterande sömmar

Finnappa, kastanjebrun/svart med kontrasterande sömmar

S-sportstolar fram Med elektrisk inställning i höjd- och längdled samt av sätets och ryggstödets lutning. Manuell inställning av bältets höjd. Med integrerade nackskydd, utökade sidosektioner för bättre stöd i sidled vid kurvtagning, utdragbart stöd för låren samt elektriskt 4-vägs svankstöd. Vid A4 sedan/A4 Avant i kombination med S line sportpaket: Med ”S line”inpräglat i ryggstöden fram. Vid S4 sedan/S4 Avant: med kontrasterande sömmar och ”S4” inpräglat i ryggstöden fram. (På bilden visas S-sportstol fram i magmarött/svart finnappa med kontrasterande sömmar.)

Finnappa, månsilver/svart med kontrasterande sömmar

Läderklädslar Audi exclusive Ett erbjudande från quattro GmbH.

En förteckning över standard- och extrautrustningen för denna modell hittar du på sid. 122.

Läderklädslar

utökade sidosektioner elektrisk inställning av ryggstödets lutning

Milano-läder, perforerat, svart

Milano-läder, perforerat, kastanjebrunt

elektrisk 4-vägs inställning av svankstödet

Sittytor med ventilation eller värme

elektrisk inställning av sitthöjden

elektrisk inställning av sätets lutning elektrisk inställning av sätets placering i längdled

alternativt förvaringsfack

Milano-läder, perforerat, titangrått

Läderklädslar Audi exclusive Ett erbjudande från quattro GmbH.

Klimatkomfortsäten fram Exklusiv säteskonstruktion med utpräglat stöd i sidled och mjuk stoppning för luxuös komfort. Aktiv ventilation och värme för sätets och ryggstödets mittsektion samt automatiskt skydd mot överhettning och underkylning. Perforerat läder på de ventilerade sittytorna i framsätena och även på de ej ventilerade sittytorna på de bägge ytterplatserna bak. (På bilden visas klimatkomfortsäte fram i perforerat sammetsbeige Milano-läder.) Milano-läder, perforerat, sammetsbeige

S4 sedan/S4 Avant: i månsilver eller svart. (Kan endast beställas tillsammans med sportstolar fram eller S sportstolar fram). nackskydd. Läderklädsel Milano Sätets mittsektion. Läderklädsel i Milano-läder. Färg på läder och dekorsömmar kan väljas fritt bland Audi exclusives utbud. Tillsatsdelar färgmässigt anpassade efter läderfärgen. nackskydd.och extrautrustningen för denna modell hittar du på sid. mittsäte bak och mittsektion på nackskydd i Milano-läder. 122. sidosektioner. mittarmstöd fram (om sådant beställts). Innertak i svart tyg Dekorinlägg Reflexlack. innertak Tygklädsel Cosinus Sätets mittsektion i Cosinus-tyg. Vid A4 sedan/A4 Avant i kombination med S line sportpaket: med ”S line” inpräglat i ryggstöden fram. Färg på läder. samt dörrpaneler i enfärgat tyg. Alcantara/läder-kombination Sätenas mittsektion och dörrpaneler i Alcantara. mattborstad En förteckning över standard. dörrpaneler och dörrarmstöd i finnappa. sidosektioner.88 Säten/sätesklädsel. Innertak i tyg Beroende på vald interiörfärg i månsilver eller pashminabeige. Ett erbjudande från quattro GmbH. dörrarmstöd och mittarmstöd fram (om sådant beställts) i Valcona-läder. nackskydd. samt dörrpaneler och lårstöd i enfärgat tyg. Läderklädsel (Paket 2) i Valcona-läder Audi exclusive I tillägg till Paket 1 även läder på: ryggklädsel. dörrpaneler. Tygklädsel Tundra Sätets mittsektion i Tundra-tyg. sidosektioner samt nackskyddens mittsektioner och mittarmstöd (om sådant beställts) i Milano-läder. sidosektioner. Färg på läder och dekorsömmar kan väljas fritt bland Audi exclusives utbud. dörrarmstöd och mittarmstöd (om sådant beställts) i Valcona-läder. mossbrun Vid sammetsbeige sätesklädsel med mossbrun interiör. Läderklädsel i finnappa Sätenas mittsektion. Tygklädsel Silhouette Sätets mittsektion i Silhouette-tyg. sidosektioner. nackskyddens mittsektion och mittarmstöd fram (om sådant beställts) i läder. Sidosektioner. mittarmstöd fram (om sådant beställts). mittarmstöd fram (om sådant beställts). stålgrå Aluminium Trigon Reflexlack. mittarmstöd fram (om sådant beställts). Ett erbjudande från quattro GmbH. nackskydd. innertak. Tygklädsel Atrium Sätets mittsektion i Atrium-tyg. nackskydd. samt dörrpaneler i enfärgat tyg. Vid S4 sedan/S4 Avant: med kontrasterande sömmar och ”S4” inpräglat i ryggstöden fram. dekorinlägg Tyg-/läderklädslar. perforerat Mittsektionen på framsätena och på de ej ventilerade ytterplatserna bak i perforerat Milano-läder. Vid A4 sedan/A4 Avant i kombination med S line sportpaket: med ”S line” inpräglat i ryggstöden fram. samt dörrpaneler i enfärgat tyg. nackskydd. Läderklädsel (Paket 1) i Alcantara/Valcona-läder Audi exclusive Sätesklädsel. Ett erbjudande från quattro GmbH. Dörrpaneler och sätenas mittsektion i Alcantara. sidosektioner. Vid S4 sedan/ S4 Avant: med ”S4” inpräglat i ryggstöden fram. mittarmstöd fram (om sådant beställts). . Aluminium. Alcantara och dekorsömmar kan väljas fritt bland Audi exclusives utbud. sidosektioner. nackskydd. Läderklädsel (Paket 1) i Valcona-läder Audi exclusive Sätesklädsel.

Dekorinlägg ekträ Beaufort. Ett erbjudande från quattro GmbH. svart Pianolacksvart kåpa på instrumentinsats. Dekorinlägg aluminium/Beaufort-trä. . naturbrunt Pianolack. svart Dekor på instrumentinsats i svart pianolack. Utseendemässigt för dessa dekorinlägg tankarna till en lyxjakt. ekträ sepia och myrtenmasurträ muskotbrunt. Askmasurträ. Ett erbjudande från quattro GmbH. svart Aluminium/Beaufort-trä framställs med en avancerad produktionsmetod och består av ett laminat av aluminium och svartfärgat trä. mörkbrunt Aluminium/Beaufort-trä. Ett erbjudande från quattro GmbH.Dekorinlägg Carbon Atlas Björkträ. dörrklädsel och mittkonsol (om mittarmstöd fram beställts) (A4 sedan/A4 Avant/ A4 allroad quattro) Dekorinlägg Audi exclusive Finns i askmasurträ nougat. Dekorinlägg för instrumentpanel. Denna ovanliga materialkombination är en mix av naturliga material och dynamik. Stålväv Mittkonsol och instrumentinsatsdekor i svart pianolack Valnötsrotsträ. ljusbrunt Dekorinlägg Audi exclusive Ett erbjudande från quattro GmbH. Ett erbjudande från quattro GmbH. grått Ekträ ”Beaufort”. ljusbrunt Dekorinläggen i ekträ Beaufort framställs med en avancerad produktionsmetod och består av laminerat ekträ i två färger.

Inklusive strålkastarspolare. LEDskyltbelysning bak LED-baklyktor Bromsljus.och halvljuslamporna är av gasurladdningstyp vilket ger lång livslängd. Ljuspaket Bländfri belysning i interiören med hjälp av energisnåla LED-lampor med lång livslängd – bestående av golvbelysning och belysta dörrhandtag och luftinsläppsreglage. bakljus. lyses kurvorna upp på ett variabelt sätt (i hastigheter mellan ca 10 –110 km/h). 122. För bättre upplysning av vägen vid dålig sikt. läslampor bak samt aktiva dörreflexer. Systemet ger på så sätt bättre sikt och säkerhet och bidrar till ännu bättre komfort genom ett mer avslappnat körsätt. Inkl. Varselljusen är utformade som sammanhängande band bestående av energisnåla LED-lampor. Kupébelysning fram och bak. backljus i vitt. Med Coming home/Leaving home-funktion: Med fördröjd avstängning/automatisk påsättning av dimljuset fram. utrustning utvändigt Belysning Strålkastare Halogenstrålkastare med friformteknik. Strålkastarspolare Arbetar med vatten och högtryck – för bättre ljusstyrka och sikt tack vare mindre ljusspridningsförluster. och genom att xenonstrålkastarna vrids i sidled. Den automatiska. dimljus. inklusive läslampor fram. Det statiska kurvljuset sätts på automatiskt då körriktningsvisaren varit aktiverad en viss tid och lyser då upp den nya färdriktningen. Helljusautomatik Känner (inom systemets gränser) av mötande fordons strålkastare.90 Belysning och speglar. En förteckning över standard. elektrisk räckviddsreglering av ljuskäglorna samt parkeringsljusomkopplare. vindruta med gråfärgade band längst upp. blinkrar och skyltbelysning med energisnåla LED-lampor. bländas helljuset ner eller upp helt automatiskt. Med släckningsfördröjning och strömbrytare i alla dörrar. Adaptiva strålkastare bestående av dynamiskt kurvljus och statiskt kurvljus. integrerade dimbakljus. instegsbelysning. har en dagsljusliknande färg på ljuset och mycket lång räckvidd. Det dynamiska kurvljuset känner av vägsträckningen med hjälp av rattutslaget. baklyktor och nummerskyltsbelysning och. Dimljus fram Integrerat i den främre stötfångaren. Vid A4 Avant/A4 allroad quattro/S4 Avant: Markbelysning integrerad i bagageluckan. Baklyktor i rött. vid Xenon plus. Belysning med glödlampor: sminkspegel. . Xenon plus Både hel. handskfack. dynamiska räckviddsregleringen av ljuskäglorna minskar risken för att ljuset bländar mötande.och extrautrustningen för denna modell hittar du på sid. klarglas. Beroende på den aktuella situationen. Belyst mittkonsol och belysning i bagageutrymme. bakljusen på framförvarande fordon liksom samhällen. Inklusive ljus-/regnsensor. Denna teknik erbjuder intensiv och likformig upplysning av vägbanan. LED-varselljuset när man parkerar/öppnar bilen. Varselljus med separata reflektorer. Ljus-/regnsensor för styrning av den automatiska färdbelysningen och den automatiska vindrutetorkarfunktionen.

Sollucka/soltak av glas Elektrisk. eluppvärmd. Elektriskt inställbar och eluppvärmd. Vid S4 sedan/S4 Avant: eluppvärmd. plant eller asfäriskt spegelglas. Ger effektiv ventilation och en behagligt ljus atmosfär för ett angenämt kupéklimat. tillverkad av ljudisolerande glas som sänker ljudnivån i kupén. Inklusive ljus-/regnsensor. inkl. Kåpa lackerad i karossfärgen. Med elmanövrerad uppställning och öppning av den främre glassektionen. elektriskt infällbar. inkl. Takreling. Takreling. Vid A4 allroad quattro: i aluminium med 2 stag. Taksystem Ytterbackspegel. med automatisk avbländning på bägge sidor. Utförande i eloxerad aluminium. eloxerad för transport. Utförande i eloxerad aluminium. integrerad vindavvisare och komfortstängning/-öppning från utsidan via bilnyckeln. eluppvärmda spolarmunstycken. .och baksätena. Tonad glasinsats med elektriskt inställbar solskyddsgardin för fram.Speglar Innerbackspegel avbländbar alternativt: Innerbackspegel med automatisk avbländning. Konvext. av 1-skikts tonat säkerhetsglas. eluppvärmd. Panoramaglastak 2-delat. detta för att föraren ska få en så god överblick av trottoarkanten som möjligt. med automatisk avbländning på båda sidor. inklusive eluppvärmda spolarmunstycken och automatisk nedvinklingsfunktion på passagerarsidan Nedvinklingsfunktionen gör så att backspegeln på passagerarsidan vinklas ned automatiskt när man lägger i backen. Vid A4 allroad quattro: i aluminium med 2 stag. elektriskt infällbar. eluppvärmda spolarmunstycken och nedvinklingsfunktion på passagerarsidan. Stabil och aerodynamisk utformning. Ytterligare alternativ: eluppvärmd och elektriskt infällbar inklusive eluppvärmda spolarmunstycken och nedvinklingsfunktion på passagerarsidan. Komfortstängning från utsidan via fjärrkontrollnyckeln. med inbyggd LED-sidoblinker. kåpa i aluminiumoptik. Med steglöst inställbart solskydd. inklusive vindruta med gråfärgade band. minnesfunktion. svart för transport. Stabil och aerodynamisk utformning.

Stäng via knapp på bakluckans insida. det räcker med att ha nyckeln med sig. För övervakning av dörrar. Vindruta av laminerat glas. elektrisk. Solskyddsgardin.och extrautrustningen för denna modell hittar du på sid. fälls bagageluckan upp automatiskt. Inklusive stängningshjälp och programmerbar öppningsvinkel för bakluckan.och belysningssystem. manuell för sidorutorna bak Förberedelse för spårsändare Förberedelse för anslutning av spårsändare (finns som Audi Original-tillbehör) med vars hjälp ett stulet fordon kan lokaliseras.92 Utrustning utvändigt. knappen på förardörren eller soft-touch-låset på bagageluckan. Solskyddsgardiner.och torkarautomatik.och startbehörighetssystem. aktiveras automatiskt av startnyckeln. med knappen på förardörren eller med softtouch-knappen i handtaget till bakluckan. Start och stopp av motorn via start/stopp-knapp på mittkonsolen. elektrisk för bakrutan. utrustning invändigt Låssystem Fjärrkontrollnyckel Låser/låser upp dörrar. Installationsassistent genom anvisningar på displayen. Startspärr. Vid S4 sedan/S4 Avant: med S4-emblem. Spol. bagagelucka och tanklockslucka. Data om bilen (som t. för sidorutorna bak Solskyddsgardin. komfortstängning/-öppning av rutorna.com). Bakruta med elvärme och inkopplingstidur. Tändningslås elektroniskt. Baklucka med elektrisk öppning och stängning Öppna med hjälp av en knapp på bilnyckeln.ex. Låsning/ upplåsning av bilen från utsidan via sensorer på alla dörrhandtag. . Vid A4 Avant/A4 allroad quattro/S4 Avant: Bakrutetorkaren sätts igång när man lägger i backen och fortsätter att svepa så länge man backar (om vindrutetorkarna är på). Tonade rutor Bakruta och bakre sidorutor tonade. 122. Garageportsöppnare (HomeLink) Programmerbar fjärrkontroll med knappar integrerade i den främre kupébelysningsmodulen. Spänningsoberoende signalhorn. Vid S4 sedan/S4 Avant: med S4-emblem. En förteckning över standard. Intervall inställbart i 4 steg. I kombination med MMI Navigation plus även programmeringshjälp steg för steg via MMI. (Information om kompatibla handsändare lämnas av din Audi-återförsäljare och finns också på www. Vindrutetorkare med 2 hastigheter. motorhuv och bagagelucka.eurohomelink. Glasytor Värmeisolerande glas gröntonat. Kan användas för att öppna och stänga garageportar och ytterdörrar liksom för styrning av larm. elektronisk integrerad i motorstyrningen. för bakrutan Bagagelucka med automatisk öppning Vid upplåsning av bagageutrymmet med hjälp av fjärrkontrollnyckeln. Bagageluckan kan låsas upp även när bilen är låst. mätarställning och chassinummer) lagras automatiskt för nästa servicetillfälle. Inkl. Tryckknappskontakt. Advanced key Tillträdes. manuella. Bilnyckel med inbyggt chip. Billarm Med kupéövervakning och bortbärgningsskydd med lutningsvinkelgivare (frånslagbar).

0 TDI. 3. Audi single frame A4 sedan/A4 Avant: Stengrå kylargrill. Hasplåt fram och bak. på sportläderratten och varvräknaren. quattro-logo på instrumentpanelen på passagerarplats samt ”V6 T”-märke på framskärmarna. Svankstöd med elektrisk 4-vägsinställning för framsätena. 2 ovala ändrör på både v och h sida. elektriskt inställbara Med elektrisk inställning i längdled. Dragkrok från fabrik avtagbar och låsbar. Den 13-poliga kontakten kan döljas bakom stötfångarskyddet. med minnesfunktion för förarsätet Som Framsäten. Avtagen dragkrok förvaras i reservhjulsbaljan. . A4 Avant: enpipigt. Utrustningssats för dragkrok finns som Audi Original-tillbehör. Ett erbjudande från quattro GmbH. välkommen att kontakta din Audi-återförsäljare. Glanspaket Takram och dörravsatslister i eloxerad aluminium. 4-vägs.0 TDI. Dekor på kylargaller och luftinsläpp på sidorna i svart.och passagerarsäte fram.0 TFSI quattro (132 kW) flexible fuel. Mattsvart kylargrill och nummerplåtshållare.0 TFSI.8 TFSI (125 kW). Stolvärme fram och bak Som Stolvärme fram fast även på ytterplatserna i baksätet. För förar. yttre B-stolpspanel samt trekantigt blindfönster på bakdörr i högglanspolerad svart lackering.0 TDI clean diesel*. 1 ändrör på både v och h sida.Fler utrustningar utvändigt Utrustningssats för dragkrok innehållande förberedelse för styrenheten och utökad motorkylning. Vid A4/S4 Avant: Mattsvart takreling.och passagerarsidan. Manuellt inställbart passagerarsäte fram.0 TFSI [ej 2. dörravsatslister och B. på bagageluckan samt på instrumentbrädan på passagerarplats.och vertikalled. Om så önskas även utan modellbeteckning resp. med kromdekor för 2.0 TDI och 3. 2 ändrör på v sida.0 TFSI (200 kW) och 3. S4 sedan/S4 Avant: Modellbeteckning ”S4” på bakluckan och kylargrillen. Stötfångare fram och bak i sportigt dynamisk design. av sitthöjd samt av sitsens och ryggstödets lutning. 2. Framsäten. lackerade i karossfärgen (vid A4 allroad quattro: i kontrasterande lack).0 TFSI och 3. Individuellt inställbar i flera steg både på förar. kan fällas ned 40:60 eller helt.0 TDI och 3. A4 allroad quattro: enpipigt. 2 ändrör på v sida. S4 sedan/S4 Avant: Platinagrå kylargrill med horisontella kromlister. elektriskt inställbara. högglanspolerad lackering. Separat inställbar. 3. med kromdekor för 1. Inkl. Aluminiumoptik Exteriör Takreling. Takkantspoiler * För information om exakt lanseringsdatum. med kromdekor för 2. av sitthöjd samt av sits.och ryggstödslutningen för förarsätet. dubbelpipigt. dubbelpipigt.0 TDI clean diesel.8 TFSI. 4 fästöglor i bagageutrymmet för fastgöring av bagage och last och som fästpunkter för kombinätet. med glanspolerad dekor Tröskellister S4 sedan/S4 Avant: lackerade i karossfärgen (kan för A4 sedan/A4 Avant endast beställas i kombination med S line exteriörpaket. vid läderklädsel eller sportstolar även sidosektionerna. S4 sedan/S4 Avant: dubbelpipigt. 2. delbart. Ekipagestabilisering via den elektriska stabilitetskontrollen (ESC). A4 allroad quattro: Platinagrå kylargrill med vertikala lameller. yttre B-stolpspanel samt trekantigt blindfönster på bakdörr i högglanspolerad svart lackering. 2 ändrör på v sida. Glanspaket svart Audi exclusive Sarg runt kylargrill i högglanspolerad svart lackering. 1 ändrör på både v och h sida. för S4 sedan/S4 Avant: S-diffusor bak samt blade bak i aluminiumoptik. med kromdekor för 1. elektriskt inställbart Med elektrisk inställning i längdled.0 TDI clean diesel. 1 ändrör på både v och h sida. Bakspoiler integrerad i bagageluckan Säten/säteskomfort Svankstöd. Vid A4 allroad quattro: lackerade i kontrastfärg Förarsäte. quattro-logo (på quattro-modeller) på kylargrillen. 2. Modellbeteckning/märken Modellbeteckning (på A4 sedan/A4 Avant även med teknikbeteckning) på bagageluckan. tröskelbreddare med inlägg av stål. Ändrör A4 sedan: enpipigt. Kula och krok tillverkade i smitt stål.och C-stolpspaneler i svart. Även takram.0 TFSI (200 kW) och 3. Med elektriskt inställbart 4-vägs svankstöd för framsätena. av rostfritt stål Ryggstöd bak. med kromdekor för 1. teknikbeteckning bak.0 TFSI quattro (132 kW) flexible fuel]. takram och fönsterlister i eloxerad aluminium.0 TDI och 3. högglanspolerad lackering. Inställbart i horisontal. med kromdekor för 2.8 TFSI (88 kW). Framsäten. elektriskt inställbara men dessutom med 2 individuella minnen för elektriskt inställbart förarsäte och elektriskt inställbar ytterbackspegel. Stolvärme fram Värmer sätets och ryggstödets mittsektion. 2. dubbelpipigt. elektriskt.0 TDI.

Läderklädd multifunktionssportratt med 3-ekersdesign. om så önskas med växlingspaddlar. Inklusive växelspaks-/växelväljarknopp i läder. Läder och sömmar kan väljas i olika Audi exclusive-färger. Inklusive växelspaks-/växelväljarknopp i läder. Rattkrans med trädekor Audi exclusive Kan fås i Audi exclusive-trä med 4-ekersdesign för läderklädd multifunktionsratt. tillplattad nedtill Utrustning som läderklädd multifunktionssportratt med 3-ekersdesign men dessutom tillplattad nedtill.och extrautrustningen för denna modell hittar du på sid. Manuellt inställbar i höjdoch längdled. manuellt inställbar i höjdoch längdled. Vid automatväxellåda: med växlingspaddlar för manuell växling. Läderratt med 4-ekersdesign med fullstor krockkudde. Vid S4 sedan/S4 Avant: med S4-emblem. Läderratt med 4-ekersdesign Med fullstor krockkudde. Läderklädd multifunktionssportratt med 3-ekersdesign Med fullstor krockkudde. Färgmässigt avstämd mot den valda interiörfärgen. 122. nedfällbart Dörrarmstöd i finnappa Nackskydd fram och bak.94 Utrustning invändigt Säten/säteskomfort Mittarmstöd fram Skjutbart i längdriktningen. Bilbarnstolsfästen ISOFIX för passagerarsätet fram Med knapp för urkoppling av krockkudden på passagerarsidan. Med lockförsett förvaringsfack och två 12-voltsuttag i mittkonsolen. speciella S-sömmar och växlingspaddlar i aluminiumoptik. om så önskas med växlingspaddlar. Ett erbjudande från quattro GmbH. Rattkrans med Audi exclusive-läder Läder och sömmar kan fås i alla Audi exclusive-färger. Läderklädd multifunktionsratt med 4-ekersdesign Med fullstor krockkudde. En förteckning över standard. Vid tillvalet S-sportstolar fram: integrerade. Bilbarnstolsfästen ISOFIX för de yttre platserna bak Standardiserade fästen för praktisk montering av bilbarnstolar enligt ISO-standarden. Färgmässigt avstämd mot den valda interiörfärgen. Färgmässigt avstämd mot den valda interiörfärgen. Ett erbjudande från quattro GmbH. Ett erbjudande från quattro GmbH. . Manuellt inställbar i höjdoch längdled. Manuellt inställbar i höjdoch längdled. ej inställbara nackskydd. Inklusive växelspaks-/växelväljarknopp i läder. Passande bilbarnstolar hittar du hos din Audi-återförsäljare. Färgmässigt avstämd mot den valda interiörfärgen. Inklusive växelspaks-/växelväljarknopp i läder. Rattar Mittarmstöd bak. inställbara i höjdled. Sportläderratt med 3-ekersdesign Med fullstor krockkudde. För styrning av bilens infotainmentutrustning. Rattkrans med trädekor Kan fås i mörkbrun valnötsrot i 4-ekersdesign för läderklädd multifunktionsratt. Manuellt inställbar i höjdoch längdled. Med speciella Audi exclusive-sömmar på rattkransen. För styrning av bilens infotainmentutrustning. Sömmarna på rattkransen kan väljas individuellt i speciella Audi exclusive-mönster. Färgmässigt avstämd mot den valda interiörfärgen.

placerat i kupébelysningsmodulen ovanför backspegeln. Med speciella Audi exclusive-sömmar på ratten. Reglering beroende på solhöjden. fuktsensor samt identifiering av tändningsnyckel. höger. Indirekt ventilation. kupéluftaren för in frisk luft och sänker temperaturen i kupén. -mängden och -fördelningen. med plats för flaskor. Sömmar kan väljas individuellt i olika Audi exclusive-färger. reglage Värme/kyla/ventilation Lastsäkrings. manuell reglering av cirkulationsluften. defrostermunstycken för vindruta och sidorutor. . Automatisk cirkulationsluftsreglering med luftkvalitetssensor.och fuktsensor. förvaringsfack under framsätena (i kombination med minnesfunktion för förarsätet endast under passagerarsätet). Panel på den bakre mittkonsolen för inställning av temperaturen i baksätet. Med tidur och separat fjärrkontroll med retursignal. ljus. Dryckeshållare i mittkonsolen Automatisk luftkonditionering Ställer på elektronisk väg in lufttemperaturen.och förvaringssystem Växelspaksknopp Audi exclusive. -mängden och -fördelningen. dryckeshållare i mittarmstödet bak. Regn-. Kombi-/finfilter. Med individuell temperaturfördelning på förar. Reglage i Audi exclusive-läder Läderklädseln på rattkransen. Med reglering beroende på solhöjden.Växelspakar. låsbart handskfack. Inställningspanel fram med digital visning. Temperaturinställning och -fördelning fram inställbar vänster resp. Identifiering av tändningsnyckel. Förvaringspaket Förvaringsnät på baksidan av de främre ryggstöden. växelspaks-/ växelväljareknoppen och -damasken kan fås i alla Audi exclusive-färger. Förvaringsfack i dörrsidorna fram och bak. Tillsatsvärme/kupéluftare Tillsatsvärmen värmer upp kupén och avisar rutorna. i aluminium Ett erbjudande från quattro GmbH Vändbart lastgolv där den ena sidan är klädd i högklassig velour medan den andra sidan utgörs av ett vattentätt och slitstarkt smutstråg. Glasögonfack.och passagerarplats samt bak. dammluftspjäll. Automatisk komfortluftkonditionering med 3 zoner Ställer på elektronisk väg in lufttemperaturen. Ett erbjudande från quattro GmbH. dammoch pollenfilter.

Skensystem med fastgöringssats i bagageutrymmet. upp till 4 par skidor eller 2 snowboards. färgmässigt avstämda efter golvfärgen Golvmattor Audi exclusive Färg på mattor och bårder kan väljas fritt från Audi exclusives färgpalett.och extrautrustningen för denna modell hittar du på sid. När man öppnar bagageluckan och lyfter lite på insynsskyddet. Med teleskopstång och fästrem. Skiljenät Fästs i karossen eller på det ned. vridbara Som Solskydd men kan dessutom vridas bakåt åt sidan. 12-voltsuttag på bagageutrymmets högra vägg. velourklädd på ena sidan och gummiklädd på den andra.och förvaringssystem Genomlastningssystem med medtagbar skid-/ snowboardbag Kan göras fast med fästband. Vid A4 allroad quattro: med aluminiuminlägg och allroad quattro-logo. Kurvhandtag 4 st. luftinsläpp. Med klämskydd och 1-trycksfunktion med komfortöppning/stängning. även vid nedfällda ryggstöd. färgmässigt avstämda efter golvfärgen Solskydd för förare och framsätespassagerare. med integrerad cigarettändare fram. MMI-vrid/ tryckreglage.ex. Fler utrustningar invändigt Fönsterhissar elektriska fram och bak. Vändbar matta för bagageutrymmet. infotainment Lastsäkrings. klimatanläggning. Täcker hela lastgolvet. förs detta uppåt i speciella spår. Aluminiumoptik i kupén på ljusomkopplare. Golvmattor fram i velour. Solskydd. Vid S4 avant/S4 Avant: med aluminiuminlägg och S4-logo. 12-voltsuttag. .96 Utrustning invändigt. Insynsskydd Lätt att lasta i och ur bagageutrymmet. Cigarettändare och askkopp Askkopp i den främre och bakre mittkonsolen. Pedaler och fotstöd i aluminiumoptik Framhäver den sportiga karaktären hos S4 sedan och S4 Avant. fönsterhisskontakter samt runt växelspaksdamasken. Klädkrokar på de bakre kurvhandtagen. mattor och bårder kan väljas fritt från Audi exclusives färgpalett. Infällda i takhöjd. Även mycket praktiskt när endast en del av baksätet fällts ned. Bagageutrymmespaket Lastnät som görs fast i fästöglorna på lastgolvet. En förteckning över standard. Ett erbjudande från quattro GmbH. För separat uppdelning av bagageutrymmet och för att hålla saker och ting ordentligt på plats. Golvmattor fram och bak av velour. Dämpade. Instegslister på trösklarna. Sidonät. Utfällbara. Urtagbart.eller uppfällda ryggstödet. Med utfällbar skyddsfolie för lastkanten och stötfångaren. Nedfällbara och svängbara. Med belyst sminkspegel. t. backspegelsreglage. 122. 230-voltsuttag i den bakre mittkonsolen. Golvinklädnad och golvmattor Audi exclusive Färg på golvinklädnad. Ett erbjudande från quattro GmbH. istället för 12-voltsuttag. För praktisk transport av långa föremål.

kan även spela upp musikCD-skivor · 2 SDHC-minneskortsläsare (upp till 32 GB) · AUX-IN-ingång · 8 passiva högtalare. · Uppläsning av TMCpro-meddelanden · Kompletterande pilar visas på förarinformationssystem med färgskärm · Radio med tredubbla mottagare. kan användas för DVD-skivor med film och musik · 2 SDHC-minneskortläsare (för upp till 32 GB) · AUX-IN-ingång · 8 passiva högtalare. Skrolla längs färdvägen. liksom sevärdheter och 3D-modeller av städer.5" färgskärm med förstklassig kartåtergivning och massor av detaljerade visningsmöjligheter · Dynamisk vägledning till färdmålet med TMC (i den utsträckning sådan finns) · Röststyrning (destinationsinmatning genom bokstavering) · Kompletterande pilar visas på förarinformationssystemet · Radio med 3-dubbla mottagare. Detaljkarta över korsningar och filvalsrekommendation. Visar också hastighetsbegränsningar (baserat på navigationsdata).och mpeg4-kompatibel). wma-. Totaleffekt: 80 Watt MMI® Navigation plus · Med navigationsdata på hårddisk¹ · Högupplöst 7"-färgskärm med högklassig kartåtergivning som visar topografin i färg. TMCpro längs färdvägen). nyheter och väder. . Dynamisk vägledning till färdmålet med TMCpro (om sådan finns). ² Google och Google-logon är inregistrerade varumärken tillhörande Google Inc. aac. I kombination med Audi connect med biltelefon finns möjlighet att använda olika Audi connect-tjänster som t. ¹ Navigationsdata finns ej för samtliga regioner och länder.MMI® och navigationssystem MMI® Navigation · Med navigationsdata på DVD¹ · 6. Totaleffekt: 80 Watt. Ytterligare information lämnas av din Audi-återförsäljare. intressanta ställen (POI) på motorväg. antenndiversitet · Hårddisken kan även lagra musikfiler (20 GB) · DVD-spelare (mp3-. antenndiversitet · DVD-spelare (mp3. Välj mellan 3 alternativa färdvägar. · Destinationsinmatning via röstsystem (som hela ord. navigation med karttjänsten Google Earth™ ² och Google Street View™ ². · Vrid/tryckreglage med integrerad joystick för sökning på kartan. · Färdvägsinfo på del av skärmen (manöverpunkter.ex. trafikinformation online. bokstavering krävs ej).och wma-kompatibel) för navigationsdata på DVD.

centrumhögtalare i instrumentbrädan och subwoofer i hatthyllan (vid A4 Avant/A4 allroad quattro/S4 Avant: i reservhjulsbaljan).5-tums bildskärm. SDHC-minneskortsläsare (upp till 32 GB). Vid temperaturer under +5 °C varnar yttertermometern med en iskristallsymbol på displayen för eventuell halka. Totaleffekt: 80 Watt En förteckning över standard. mp3-. DVB-T-Audio-sändare. trafikinfo). 30 förvalda stationer. marksända (DVB-T) okodade TV-sändningar (mpeg 2. radiosändare. Inklusive pauspåminnare Pauspåminnare Ingår i förarinformationssystemet. Vid manuell växellåda och i manuellt läge vid automatväxellåda visas även växelläget på färgskärmen. 8 passiva högtalare (fram och bak). Om analysen skulle visa tecken på att förarens uppmärksamhet försämras.a. förbrukare. OBS! TV-mottagning beroende på det lokala digitalnätets utbyggnad. Antenndiversitet.5" färgskärm. omslag) i form av ett bildspel. Audi sound system. 6-kanalsförstärkare. Bl. Text-TV och EPG (Electronic Program Guide). förbrukare och spartips – allt för att man ska kunna köra bränslesnålt. Dessutom digital visning av hastigheten samt klocka. registreras ratt. Mottagning på FM (UKW) och AM (MW.och aac-kompatibel. wma. Systemet är aktivt i hastigheter mellan 65 till 200 km/h och kan när man så önskar kopplas ur. CD-spelare. Digital-TV-mottagare För mottagning av digitala. Tilläggsinformationens innehåll och omfattning beror på resp. . däribland DAB+. samt dubbla DAB-mottagare där den andra hela tiden söker efter alternativa mottagningsfrekvenser för den inställda kanalen samtidigt som sändarlistan uppdateras kontinuerligt. Högtalare fram och bak 8 passiva högtalare.98 Infotainment MMI® och navigationssystem Radio. Bilstereo chorus MMI-styrning.ex. LW)-banden. 122. väder. Det integrerade effektivitetsprogrammet hjälper föraren genom att visa förbrukningsdata. Totaleffekt: 80 Watt. Extern AV-IN-ingång via adapterkabel (finns som Audi Original-tillbehör). Hastighetsberoende volymreglering. 10 högtalare inkl. Inklusive pauspåminnare Digitalradiomottagare (DAB) Tar utöver vanliga analoga radiostationer även emot digitala radiosändningar med högre ljudkvalitet enligt DAB-standarden. Bilstereo concert Som ”Bilstereo chorus” men dessutom med 6. dynamisk sändarlista. nyheter. Det integrerade effektivitetsprogrammet hjälper föraren genom att visa förbrukningsdata. Dessutom digital visning av hastigheten. bromsslitaget fram och klockslag på sin svart-vita skärm.eller mpeg -4-standarden). växelläget (extra stort) och spartips – allt för att man ska kunna köra ännu bränslesnålare. Ingen bild under färd. OBS! Med bilstereo chorus kan vissa inställningar i Car-menyn ej göras. Vid temperaturer under +5 °C varnar yttertermometern med en iskristallsymbol på displayen för eventuell halka. Förarinformationssystem visar information från färddatorn och autochecksystemet liksom MMI-information. Visar programrelaterad information (t. rekommenderar systemet en liten paus i körningen med hjälp av en varningssignal och ett meddelande på förarinformationssystemet. I kombination med MMI Navigation eller MMI® Navigation plus dessutom mottagning av DMB Audio. titel. Sv/v 6.och TV-mottagare Förarinformationssystem med färgskärm Visar information från färddatorn och autochecksystemet liksom MMI-information och bromsslitage fram på sin högupplösta färgskärm.ex.och extrautrustningen för denna modell hittar du på sid. OBS! Mottagning beroende på det lokala digitalnätets utbyggnad. TP-minnesfunktion och AUX-IN-ingång. Vid manuell växellåda och i manuellt läge vid automatväxellåda visas även växelläget på skärmen.och pedalrörelserna som sedan jämförs med den aktuella förarens personliga beteendemönster. samt även programoberoende datatjänster (t. Totaleffekt: 180 Watt. Med hjälp av olika sensorer analyserar den integrerade pauspåminnaren körförhållandena. artist.

Audi music interface för anslutning av bärbara mediaspelare. Totaleffekt: 505 Watt. (I kombination med Audi music interface bortfaller den separata AUX-IN-ingången. OBS! Kan endast användas med speciell adapterkabel (finns som Audi Original-tillbehör). Dynamisk eliminering av störande bakgrundsljud. Audi music interface sitter placerad i handskfacket.) . Hantering via MMI. Varje skiva kan laddas/bytas separat. Lättillgänglig.1-surroundljud. I kombination med MMI Navigation plus och integrerad DVD-spelare kan ljudet återges som 5. placerad i handskfacket. Skaksäker. Du hittar också information på www.Radio. en Apple iPod ur den 4:e generationen. bilstereon eller en läderklädd multifunktionsratt. men dessutom med CD-växlare för 6 skivor.com/mp3. CD-växlare för 6 CD-skivor (spelar mp3. Passande Rear Seat Entertainment-paket (portabel DVD-spelare med hållare) kan beställas som Plug-and-Play-lösning via Audi Original-tillbehör.och wma-filer). Bilstereo symphony Som ”Bilstereo concert”. Uppspelning av kopieringsskyddade musikfiler (DRM) ej möjlig. Bang & Olufsen Sound System Surroundljud via 14 högtalare inkl.ex. 10-kanalsförstärkare.och TV-mottagare Förberedelse för Rear Seat Entertainment innehållande fördragna kablar liksom urtag för hållarna på baksidan av framsätena. Exklusiva högtalargaller med aluminiumdekor. som t.audi. en mitthögtalare i instrumentpanelen och en subwoofer i hatthyllan (vid A4 Avant/A4 allroad quattro/S4 Avant: i reservhjulsbaljan). Apple iPhone (musikfunktionerna) liksom av USB-minnen och mp3-spelare. Din Audi-återförsäljare hjälper dig gärna med information om kompatibla mp3-spelare.

100 Infotainment. Följande Audi connect-stödda tjänster finns för din modell: Trådlös lur fram för biltelefon Med färgdisplay och integrerad SIM-kortläsare. extra SIM-kortläsare i luckan till MMI Navigation.audi.n. P. Tjänsterna kan endast användas inom mobiltelefonnätets täckningsområde.com/bluetooth. i annat fall förkortas användarlicensen med motsvarande tid).g. Mobilitet & navigation ▪ Sökning på intressanta platser (POI). Information om mobiltrafikavgifter lämnas av din mobiltelefonoperatör.audi. MMI Navigation plus innehåller en SIM-kortsläsare i fronten. Dessutom behövs ett SIM-kort för datatrafik – vid biltelefon ett SIM-kort för samtal och datatrafik eller en Bluetooth-kompatibel smartphone med Remote SIM Access Profile (rSAP). förarhjälpsystem. Tjänsterna har en minsta bindningstid på 1 år räknat från den dag bilen levererades. Din Audi-återförsäljare hjälper dig gärna med information om kompatibla mobiltelefoner. de stora datamängderna rekommenderas starkt ett fastprisavtal med mobiloperatören! Tillgången till de tjänster som stöds av Audi connect varierar i olika länder.a. F. Hantering via navigationssystemet eller en multifunktionsratt (i förekommande fall). Luren placeras i mittarmstödet fram. Tjänsten Trafikinformation online måste aktiveras i bilen.och extrautrustningen för denna modell hittar du på sid. Mobiltelefonsats (Bluetooth) innehållande handsfree och röststyrning för telefonfunktionerna. gäller användarlicensen för denna tjänst 36 månader (förutsatt att aktivering sker inom 6 månader räknat från leveransen av bilen. Information finns också på www. beroende på mobiltelefonabonnemang. Din Audi-återförsäljare hjälper dig gärna med information om kompatibla mobiltelefoner. Överföring av posterna i telefonboken till bilenheten samt hantering av samtalslistor. Din Audi-återförsäljare hjälper dig gärna med information om passande adapter och kompatibla mobiltelefoner. . Information finns också på www. Hantering via radio/navigationssystem eller multifunktionsratt (om sådan beställts). Bluetooth biltelefon För bekväm anslutning av din Bluetooth-försedda mobiltelefon till den fordonsmonterade GSM-modulen (kräver att mobiltelefonen stödjer Bluetooth SIM-Access-Profile).audi.audi. Bekvämt att skriva SMS tack vare automatisk igenkänning av ord. En förteckning över standard.com/connect eller hos din Audiåterförsäljare.com/bluetooth. Handsfree via mikrofon möjlig i kupén. För att kunna använda de tjänster som stöds av Audi connect krävs tillvalen Audi MMI Navigation plus och den datamodul som ingår i ”Audi connect inklusive biltelefon”. 122. Information finns också på www. Ytterligare information om Audi connect hittar du på www. teknik Telefoner och kommunikation Audi connect inklusive biltelefon Bekväm uppkoppling till Internet. Förberedd för mobiltelefonspecifik laddningsstation (tillval) i mittkonsolen fram. Bluetooth-gränssnitt Via detta gränssnitt kan Bluetooth-försedda mobiltelefoner anslutas till bilen.com/bluetooth. med röststyrning ▪ Trafikinformation online ▪ Navigation med karttjänsten Google Earth™ * och Google Street View™ * ▪ Destinationsinmatning via myAudi eller Google Maps™ * ▪ Drivmedelspriser ▪ P-platsinfo ▪ Landsinformation Kommunikation ▪ WLAN-hotspot Infotainment ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ Väder Audi music stream Nyheter online City Events Reseinformation För tillgång till tjänsterna krävs ett befintligt eller separat tecknat mobiltelefonabonnemang. Din Audi-återförsäljare kan informera dig om vilka möjligheter det finns för att mot en kostnad förlänga användarlicensen efter att denna tid löpt ut. För privata samtal. speciellt vid användning i utlandet. Vid mottagning av data via Internet kan det. Anslutning till bilantennen för mindre SAR-strålning i kupén och bättre mottagning. tillkomma extra kostnader.

Hjälpsystem Audi side assist, filbyteshjälp Övervakar med hjälp av radarteknik (i hastigheter över 30 km/h och inom systemets gränser) området snett bakom bilen och informerar föraren via en LED-lampa i respektive ytterbackspegel så fort systemet bedömer att ett annat fordon gör det riskabelt att byta fil. Audi active lane assist Spårhållningsassistent som i hastigheter från ca 60 till 250 km/h på ett bekvämt sätt hjälper föraren att hålla bilen i sitt spår. Om systemet är aktiverat och föraren inte använder blinkern, gör Audi active lane assist ett mjukt, korrigerande ingrepp i styrningen för att hålla bilen inom de detekterade markeringarna i körbanan. Föraren kan välja att få kontinuerlig hjälp eller endast strax innan bilen korsar en körbanemarkering (styrningskorrigeringen kan ställas i som tidig/sen). Man kan också ställa in så att föraren ges en varning genom vibrationer i ratten (inställbara).

Chassi/bromsar Audi drive select Ändrar bilens karaktär genom att t.ex. anpassa servostyrningens, gaspedalens och växlingarnas karakteristik. Dessutom påverkar systemet vissa tillvalsutrustningar. Lägen som kan väljas: comfort, auto, dynamic, efficiency och – i kombination med ett MMI-navigationssystem – även ett individuellt. Läget efficiency ger motorn, automatväxellådan, luftkonditioneringen, den adaptiva farthållaren (tillval) eller farthållaren en speciellt bränslesnål grundinställning.

Adaptiv farthållare Automatisk avståndsreglering (mellan 30 och 300 km/h). Med hjälp av radarsensorer upptäcker systemet (inom sina gränser) framförvarande fordon och håller automatiskt avståndet till dessa genom att bromsa/accelerera bilen. 4 avståndslägen och flera körlägen kan ställas in individuellt. Inklusive Audi pre sense front: Audi braking guard varnar med hjälp av en utökad bromshjälp föraren om det finns risk för en kollision med ett framförvarande fordon som systemet detekterat. Funktionen kan utökas till att bromsa ned bilen till stillastående. Denna inbromsning påbörjas i hastigheter under 30 km/h för att försöka undvika en eventuell kollision med fordon som står stilla eller är i rörelse om det finns risk för en sådan.

Parkeringshjälp plus med backkamera Akustisk och visuell parkeringshjälp framåt och bakåt. Området bakom fordonet visas på MMI-displayen. Med dynamisk visning av det beräknade körspåret (rattutslagsberoende) inklusive infällbara hjälp- och styrlinjer för parkering i tvärställda parkeringsluckor och för att veta när man ska vrida på ratten vid parallellparkering. Backkameran diskret inbyggd i handtaget till bagageluckan.

Förarhjälpspaket Förarhjälpspaketet innehåller funktioner från följande förarhjälpsystem: Parkeringshjälp plus (kan uppgraderas till parkeringshjälp plus med backkamera), Audi active lane assist och adaptiv farthållare.

Chassi med dämparreglering Elektroniskt styrd anpassning efter olika körförhållanden (vid S4 sedan/S4 Avant: baserat på S-sportchassit). Dynamisk eller komfortbetonad dämparkarakteristik inställbar via Audi drive select.

Parkeringshjälp plus Akustisk och visuell parkeringshjälp framåt och bakåt med visning på MMI-skärmen. Avståndsmätning med ultraljudssensorer diskret inbyggda i stötfångaren.

Hjälp för start i backe ser till att bilen står still så länge man vill sedan den stannats i en uppförs- eller utförslutning. Systemet, som aktiveras med en enkel knapptryckning, gör att föraren kan köra iväg på ett problemfritt sätt.

Dynamiskt chassi för enastående kördynamik i kombination med fantastisk körkomfort. Med 5-länkad framaxel av lätt konstruktion, rörformad krängningshämmare, individuell bakhjulsupphängning med trapetslänkar, gasfyllda stötdämpare med dubbelrör och spiralfjädrar. Framaxelbalken fastgjord i karossen. Elastiskt lagrad axelbalk bak.

Parkeringshjälp bak som med hjälp av ljudsignaler och avståndsmätning till upptäckta objekt (inom systemgränserna) gör det lättare att parkera. Avståndsmätning med ultraljudssensorer diskret inbyggda i den bakre stötfångaren.

Farthållare Behåller den önskade hastigheten konstant (i hastigheter över ca 30 km/h) om motoreffekten och motorbromsen så tillåter, och ger dessutom aktiv extra bromsverkan när man t.ex. kör nerför bergssluttningar. Manövreras via separat spak på rattstången. Den inställda hastigheten visas på förarinformationssystemets skärm.

Sportchassi Sänkt 20 mm jämfört med dynamiskt chassi. Med styvare dämpning och fjädring, för direktkontakt med vägbanan och sportiga köregenskaper.

* Google och Google-logotypen är inregistrerade varumärken tillhörande Google Inc.

102

Teknik, Audi tilläggsgaranti

Chassi/bromsar S line sportchassi med dynamisk chassiavstämning. Sänkt med 10 mm jämfört med sportchassit.

Teknik/säkerhet Kaross förzinkad (helförzinkad på korrosionsutsatta ställen), självbärande, sammansvetsad med bottenplattan, med definierade deformationszoner fram och bak. (12 års garanti mot rostgenombrott) Instrumentinsats med reglerbar belysning, elektronisk hastighetsmätare med kilometerräknare och trippmätare, radiokontrollerad klocka (i kombination med MMI Navigation plus: GPS-klocka), kylartemperatur- och tankmätare. S4 sedan/S4 Avant: med grå, S-specifika visartavlor. Vita visare. S4-logo på varvräknaren. Maximalt visarutslag vid start. ESC med elektronisk differentialbroms I framhjulsdrivna modeller är den elektroniska differentialbromsen integrerad i ESC och fördelar genom riktade bromsingrepp drivkrafterna efter de aktuella körförhållandena. När man kör i en kurva styr differentialbromsen aktivt emot. Detta innebär bättre drivning och dynamik vid kurvtagning och mer precisa köregenskaper (mindre understyrning). Dessutom blir smidigheten när man styr bättre.

S-sportchassi med styvare fjädring och dämpning för bättre direktkontakt med vägbanan och sportigare köregenskaper. Med 5-länkad framaxel av lätt konstruktion, rörformad krängningshämmare, individuell bakhjulsupphängning med trapetslänkar, gasfyllda stötdämpare med dubbelrör och spiralfjädrar. Framaxelbalken fastgjord i karossen. Elastiskt lagrad axelbalk bak.

Krockkuddar Fullstora krockkuddar för förare och framsätespassagerare. I kombination med ISOFIX bilbarnstolsfäste för passagerarsätet fram: med knapp för urkoppling av krockkudden på passagerarsidan.

Säkerhetsrattstång med dämpad förskjutningsmekanism. Kompletterar den säkerhet som bilbältet och krockkudden tillhandahåller.

Bromssystem Diagonalt uppdelat 2-kretssystem. Låsningsfria bromsar (ABS) med elektronisk bromskraftfördelning (EBD). Elektronisk stabiliseringskontroll (ESC) med bromshjälp. Tandem-bromskraftförstärkare. Skivbromsar fram och bak, ventilerade fram.

Sidokrockkuddar fram och krockkuddesystem för huvudena Sidokrockkuddar fram, integrerade i sätenas sidosektioner. Dessutom speciellt krockkuddesystem avsett för huvudena. Vecklar ut sig längs sidorutorna vid en kollision i sidan och skyddar de i fram- och baksätet.

Förbandslåda placerad i ett förvaringsfack i det bakre mittarmstödet.

Elektromekaniskt styrservo Underhållsfri kuggstångsstyrning med hastighetsberoende servostyrning. Ger en mer precis styrkänsla i högre hastigheter och gör det också enklare att parkera genom att ge mer stöd i låga hastigheter.

Varningstriangel med hållare på insidan av bagageluckan.

Bromsok vid S4 sedan/S4 Avant i svart, fram med S4-emblem.

Sidokrockkuddar bak som komplettering till sidokrockkuddar fram och krockkuddesystemet för huvudena.

Antispinnsystem (ASR) för bästa grepp och drivning. Förhindrar att drivhjulen slirar.

Dynamisk styrning Förbättrar komforten och kördynamiken genom en körsituationsberoende dynamisk reglering av styrningen då man t.ex. byter fil, parkerar eller kör i kurvor. Förutom anpassning av den kraft som krävs för att vrida på ratten (som vid elektromekaniskt styrservo) anpassas även styrvinkeln (styrningsutväxlingen). Dessutom stöds fordonsstabiliseringen av systemet via ESC.

Elektromekanisk parkeringsbroms med parkeringsbromsfunktion vid stillastående. Underlättar vid start genom att automatiskt kopplas ur då man kör iväg. Med panikbromsfunktion under färd på alla 4 hjulen.

Integrerat nackskyddssystem Skulle bilen bli påkörd bakifrån, gör utformningen av framsätena att överkroppen fångas upp bättre och att huvudet får mer stöd än med konventionella system. På så sätt ökas skyddet, och risken för whiplash-skador minskas.

Elektronisk differentialspärr (EDL) I hastigheter upp till ca 100 km/h bromsar denna starthjälp automatiskt ned drivhjulen om vägbanan har olika friktionskoefficient och gör det på så sätt lätt att komma iväg snabbt.

6-växlad manuell växellåda helsynkroniserad, med hydraulisk torrkoppling med asbestfria lameller, tvåmassesvänghjul.

Säkerhetsbälten 3-punktsrullbälten på alla platserna, fram med bälteskraftsbegränsare, bältessträckare och bältesvarnare. Färgmässigt avstämda mot interiören.

Elektronisk stabiliseringskontroll (ESC) förbinder ABS, EBD, ASR och EDL med egna sensorer och jämför färddata mot referensdata. Ombesörjer i alla hastigheter riktad bromsverkan på individuella hjul och griper in i motorstyrningen för ökad stabilitet.

multitronic® steglös växellåda med dynamiskt styrprogram och sportprogram. 8 växlar i manuellt läge. Hydraulstyrd lamellkoppling.

En förteckning över standard- och extrautrustningen för denna modell hittar du på sid. 122.

Teknik/säkerhet S tronic® 7-stegad elektrohydraulisk växellåda med dubbla kopplingar. Gör det möjligt att växla snabbare, praktiskt taget utan märkbara effektsvackor. Kan växlas via växlingspaddlar bakom ratten (tillval, standard för S-modeller) eller växelväljaren. I automatläget kan föraren välja mellan programmen D (Normal) och S (Sport). Energiåtervinning Genom en höjning av generatorspänningen omvandlas rörelseenergi till elektrisk energi när bilen rullar fritt eller bromsar. Denna bromsenergiåtervinning avlastar sedan generatorn när man accelererar igen. På så sätt sparas upp till 3% bränsle.

Audi tilläggsgaranti Audi tilläggsgaranti Kan endast beställas samtidigt vid köp av ny bil. Förlänger tillverkargarantin och erbjuder på så sätt konsekvent risksäkring och kontroll över servicekostnaderna även efter de inledande 2 åren. 2 löptids-/körsträckekombinationer att välja mellan: 1 år tillkommande Audi tilläggsgaranti, max. körsträcka totalt 90.000 km 2 år tillkommande Audi tilläggsgaranti, max. körsträcka totalt 120.000 km

Framhjulsdrift Elektronisk differentialspärr (EDL) med bromsverkan på alla drivande hjul, antispinnsystem (ASR), elektronisk stabiliseringskontroll (ESC) med bromshjälp

Feltankningsskydd Förhindrar mekaniskt att dieseldrivna bilar av misstag tankas med bensin.

quattro® permanent 4-hjulsdrift med asymmetrisk-dynamisk momentfördelning, självspärrande mellandifferential med hjulspecifik momentreglering och körsituationsberoende fördelning av drivkraften på de enskilda hjulen för mer precist kontrollerbara köregenskaper.

flexible fuel Flexible fuel-modellerna kan gå på såväl blyfri bensin (95 oktan), bioetanol (E85) som på en valfri blandning mellan dessa båda bränslen. Beteckningen ”E85” kommer från blandningsförhållandet 85% bioetanol och 15% bensin.

quattro® med sportdifferential Den elektroniskt styrda sportdifferentialen fördelar drivkraften variabelt mellan bakhjulen och sörjer för enastående accelerationsförmåga i kurvor och stabiliserar dessutom bilen vid lastväxlingsreaktioner. Vidare ger den ett mer direkt styrförhållande, och genom att det krävs mindre kraft för att vrida på ratten även bättre smidighet.

Start/stopp-system Bidrar till sänkt bränsleförbrukning och sänkta CO₂-utsläpp genom att stänga av motorn när bilen står stilla, som t.ex. vid ett trafikljus i väntan på grönt. Startförloppet vid återstart påbörjas redan då man trampar ner kopplingspedalen resp. släpper upp bromspedalen. Kan när som helst kopplas ur med en enkel knapptryckning.

* Inregistrerat varumärke för Verbandes der Automobilindustrie e.V. (VDA).

Både utseendemässigt och rent tekniskt imponerar den med massor av innovationer. . Med Audi Original-tillbehör kan du göra din Audi A4 ännu snyggare. som Avant med plats för hela familjen. och ännu mer individuell. Audi A4 är en mycket speciell bil – stor redan som sedan.104 Audi Original-tillbehör Audi Original-tillbehör: Passar lika bra för din Audi som din Audi passar dig. Det här avspeglas också i funktionaliteten.

A4 Audi A4 sedan | A4 Avant – Tillbehör Audi Originaltillbehör . på www.Ytterligare information finner du i Audi A4 tillbehörskatalog.audi.se eller hos din Audi-återförsäljare.

och lastbox (480 l)¹ Skidbox för vintersportutrustning och annat bagage. Tillverkat i slistarktt material och försett med bärhandtag och en sidoväska för verktyg eller mindre detaljer. ² Teknisk information om däcken återfinns på sid.106 Audi Original-tillbehör 1 2 1 Takräckesfodral För förvaring och transport av lasthållare och mindre takdetaljer. Lasthållaren är låsbar och lätt att montera. Finns som lasthållare till sedan och som takrelingshållare för Avant. cykelhållare. Ryggstödet kan ställas in i höjd och bredd. Profilen består av eloxerade aluminiumrör. . Ännu fler fälgar med olika design. Komplett vinterhjul som kan användas med snökedjor. Storlek 7 J x 16 med däck med dimensionen 225/55 R 16².) ¹ Max. 450 liter. Röststyrning av alla funktioner. Anpassningar av storleken kan enkelt göras via ett fönster. Den kant på skyddet som löper runt golvet i lastutrymmet ger ett bättre skydd mot läckande vätskor bland bagaget. 121. Oeko-Tex® Standard 100. Slitstarkt och tvättbart. Mottagning och visning av SMS-meddelanden (om denna funktion stöds av mobiltelefonen). 7 Lasttråg Skräddarsytt bagageutrymmesskydd. Klarar upp till 5 olika telefonböcker. gjutna.ex. hittar du i vår speciella tillbehörskatalog. utan inlärning. 2 Skid. även för sommarbruk. och 7 J x 17 med däck med dimensionen 225/50 R 17². kajakhållare eller en skid.) 3 Lasthållare För montering av diverse takdetaljer som t. med 5-armsdesign. (Kan endast användas tillsammans med lasthållare. 4 Vinterfälgar. tillåten totalvikt av lasthållare + påbyggnadsdelar + last = 90 kg. (Kan ej användas tillsammans med MMI Navigation eller MMI Navigation plus.och lastbox. Avtagbar. Boxen är låsbar och kan öppnas från bägge sidor. 8 Bluetooth-handsfree Med ljudåtergivning genom bilens ljudanläggning. last: 50 kg. titangrått/svart. 6 Audi bilbarnstol youngster plus Tack vare den genomtänkta bältesföringen erbjuder denna bilbarnstol mycket hög komfort. Den glatta ytan är lätt att hålla ren. Finns i 2 storlekar. 5 Snökedjor För bättre grepp på snö och is. en ålder på ca 4 till 12 år). Certifierad enl. Finns i färgerna Misanorött/svart resp. Avsedd för barn med en vikt på mellan 15-36 kg (dvs. Max. Boxen finns också i storlekarna 350 resp. aluminium. tvättbar tygklädsel som är andningsaktiv och hudvänlig.

3 4 5 6 7 8 .

2 6.7 173 111 134 EU6 [6. ( ) Uppgifter avseende körning på bioetanol E85.1) 5. svavelfri⁶ 7. totalvikt i kg Max. smidda. 117. smidda.2 (8.5 J x 16 225/55 R 16² Sedan 1505 1980 90/80 750 1500 63 Avant 1575 2070 90/80 750 1500 63 Fälgar Däck Vikt/volym Tjänstevikt³ i kg Max. turboladdad. taklast i kg Max.9 95-oktan.8) 192 (186) 124 (120) 149 (144) Bränsleförbrukning⁸ i l/100 km stadstrafik landsväg blandad körning stadstrafik landsväg blandad körning 8.8 TFSI quattro (170 hk) A4 2.4 (8.0] [162] [125] [139] Svavelfri 95-oktanig⁶ bensin (eller etanolbränsle E85)⁷ 8.1] [5.108 Tekniska data – Audi A4 sedan / A4 Avant Modell A4 1. svavelfri⁶ 220 8.2 (11.0 TFSI (180 hk) Etanol Motor Rak. vridmoment i Nm vid v/min Kraftöverföring/hjul Drivningstyp Växellådstyp Framhjulsdrift 6-växlad manuell växellåda [multitronic®] Aluminiumfalgar. 7.5 J x 16 225/55 R 16² Sedan 1505 1980 90/80 obromsad vid 12% stigning 750 1500 63 [1545] [2020] [90/80] [750] [1500] [63] Avant 1565 2060 90/80 750 1500 63 [1605] [2100] [90/80] [750] [1500] [63] quattro® permanent 4-hjulsdrift 6-växlad manuell växellåda Aluminiumfalgar.3) 5.1 5.8 5.9 228 8.3 (7.5 6.0] [5.4 4.9] [5.2 (11.4] [6. 4-cylindrig bensinmotor med direktinsprutning och Audi valvelift system 1798 (4) 125 (170)/3800–6200 320/1400–3700 Rak.3] 222 8.1 95-oktan.3 [215] [8. Förklaringar ¹ till ¹² på sid. 4-cylindrig bensinmotor med direktinsprutning och Audi valvelift system 1984 (4) 132 (180)/4000–6000 320/1500–3900 Cylindervolym i cm³ (ventiler per cylinder) Max. effekt¹ i kW (hk) vid varv/min Max.2 187 120 144 EU6 CO₂-utsläpp⁸ i g/km Miljöklass [ ] Uppgifter avseende multitronic/S tronic.1 (6.2 6.5 188 127 149 8. 4-cylindrig bensinmotor med direktinsprutning och Audi valvelift system 1798 (4) 125 (170)/3800–6200 320/1400–3700 Rak.1 5. . turboladdad.7 5.9) 6. 7. smidda.3] 229 7.5) 190 (182) 118 (113) 144 (139) EU5 8.8] [160] [118] [134] 7.8 TFSI (170 hk) A4 1. 7.3) 6. släplast⁴ i kg Tankrymd ca i l Prestanda/förbrukning⁵ Topphastighet i km/h Acceleration 0 –100 km/h (sek) Bränsletyp 230 8.1 179 120 141 [7. turboladdad.1 [225] [8.1 236 7.5 J x 16 225/55 R 16² Sedan 1580 2055 90/80 750 1500 61 Avant 1635 2130 90/80 750 1500 61 Framhjulsdrift 6-växlad manuell växellåda Aluminiumfälgar.

0 TFSI quattro (225 hk) A4 3. totalvikt i kg Max.1] [250] [154] [190] EU5 [11.4) 5. släplast⁴ i kg Tankrymd ca i l Prestanda/förbrukning⁵ Topphastighet i km/h Acceleration 0 –100 km/h (sek) Bränsletyp 232 7.9 250⁹ 6.5] [5.4 [250]⁹ [6.4) 209 (203) 130 (126) 159 (154) EU5 9.6] [5.4] [261] [159] [197] CO₂-utsläpp⁸ i g/km Miljöklass .5 [240] [6.8] [8.7] [6. svavelfri⁶ [250]⁹ [6.7 224 7.0 TFSI quattro (272 hk) Motor Rak. 7.0 (12.9 (9. smidda.6] [8.9] [6.3 6.0 TFSI quattro (180 hk) Etanol Rak.2] [6.7] [197] [131] [155] 8. 7.6 203 122 152 EU6 [8.4) 5.6] [6. 4-cylindrig bensinmotor med direktinsprutning och Audi valvelift system 1984 (4) 165 (224)/4500–6250 350/1500–4500 V6.8 (7.7 201 127 154 [8.9) 6. taklast i kg Max.1] Svavelfri 95-oktanig⁶ bensin (eller etanolbränsle E85)⁷ stadstrafik landsväg blandad körning stadstrafik landsväg blandad körning 9.7) 6. gjutna.5) 210 (203) 134 (130) 162 (157) 95-oktan. svavelfri⁶ 8.5 (7.9] [199] [136] [159] Bränsleförbrukning⁸ i l/100 km [10.5] [250]⁹ [5. turboladdad.Modell A4 2.5 6.0 (12.8 (9.4] 95-oktan. 4-cylindrig bensinmotor med direktinsprutning och Audi valvelift system 1984 (4) 132 (180)/4000–6000 320/1500–3900 A4 2.4] 240 6. turboladdad.8 5. bensinmotor med direktinsprutning och mekanisk överladdningsenhet 2995 (4) 200 (272)/4780–6500 400/2150–4780 Cylindervolym i cm³ (ventiler per cylinder) Max. 8 J x 18 245/40 R 18² Sedan [1740] [2215] [90/80] [750] [1900] [61] Avant [1790] [2285] [90/80] [750] [1900] [61] Fälgar Däck Vikt/volym Tjänstevikt³ i kg Max.5 J x 16 225/55 R 16² Sedan 1605 2080 90/80 750 1700 61 [1645] [2120] [90/80] [750] [1700] [61] Avant 1650 2145 90/80 750 1700 61 [1685] [2180] [90/80] [750] [1700] [61] quattro® permanent 4-hjulsdrift [7-stegad S tronic] Aluminiumfälgar. smidda. vridmoment i Nm vid v/min Kraftöverföring/hjul Drivningstyp Växellådstyp quattro® permanent 4-hjulsdrift 6-växlad manuell växellåda Aluminiumfälgar.5 J x 16 225/55 R 16² Sedan 1605 2080 90/80 obromsad vid 12% stigning 750 1700 61 Avant 1650 2145 90/80 750 1700 61 quattro® permanent 4-hjulsdrift 6-växlad manuell växellåda [7-växlad S tronic] Aluminiumfälgar.8 5. effekt¹ i kW (hk) vid varv/min Max.

svavelfri¹⁰ 6. effekt¹ i (hk) kW vid varv/min Max.5] [4. 4-cylindrig dieselmotor med insprutningssystem av common rail-typ 1968 (4) 110 (150)/4200 320/1750–2500 Rak.6 230 8.8] [148] [114] [127] 5.1 4.5 142 106 119 EU5 [5.7 146 111 124 [5.4 [211] [8.0 TDI (150 hk) A4 2.5 [200] [9.1 158 119 133 EU5 CO₂-utsläpp⁸ i g/km Miljöklass [ ] Uppgifter avseende multitronic/S tronic.4] Diesel.9] [146] [118] [129] Diesel.5 J x 16 225/55 R 16² Sedan 1555 2030 90/80 750 1600 63 [1595] [2070] [90/80] [750] [1700] [63] Avant 1610 2105 90/80 750 1600 63 [1650] [2145] [90/80] [750] [1700] [63] Fälgar Däck Vikt/volym Tjänstevikt³ i kg Max.7 5. 7.6] [4.5 4. 7 J x 16 205/60 R 16² Sedan 1555 2030 90/80 obromsad vid 12% stigning 750 1600 63 [1590] [2065] [90/80] [750] [1700] [63] Avant 1610 2105 90/80 750 1600 63 [1650] [2145] [90/80] [750] [1700] [63] quattro® permanent 4-hjulsdrift 6-växlad manuell växellåda Stålfälgar med navkapslar. svavelfri¹⁰ 5.6] [4. .5 5. turboladdad.2 [222] [7.3 4. 4-cylindrig dieselmotor med insprutningssystem av common rail-typ 1968 (4) 110 (150)/4200 320/1750–2500 Rak.6 144 106 120 EU5 [5. släplast⁴ i kg Tankrymd ca i l Prestanda/förbrukning⁵ Topphastighet i km/h Acceleration 0-100 km/h (sek) Bränsletyp 216 9.2 [210] [9.8 149 113 126 [5.7] [4.1] 208 9. totalvikt i kg Max.7 4.5] 215 9.5] [4.1 4. turboladdad. Förklaringar ¹ till ¹² på sid. 4-cylindrig dieselmotor med insprutningssystem av common rail-typ 1968 (4) 130 (177)/4200 380/1750–2500 Cylindervolym i cm³ (ventiler per cylinder) Max. 7 J x 16 205/60 R 16² Sedan 1635 2110 90/80 750 1600 61 Avant 1675 2170 90/80 750 1600 61 Framhjulsdrift 6-växlad manuell växellåda [multitronic®] Aluminiumfälgar.2 4.0 4.7] [4.3 Diesel.0 TDI quattro (150 hk) A4 2. taklast i kg Max. smidda.1 4. vridmoment i Nm vid v/min Kraftöverföring/hjul Drivningstyp Växellådstyp Framhjulsdrift 6-växlad manuell växellåda [multitronic®] Stålfälgar med navkapslar.9] [146] [118] [129] Bränsleförbrukning⁸ i l/100 km stadstrafik landsväg blandad körning stadstrafik landsväg blandad körning 6.4] [4. svavelfri¹⁰ 207 9.4 4. 117.110 Tekniska data – Audi A4 sedan / A4 Avant Modell A4 2.8] [148] [114] [127] 5.0 TDI (177 hk) Motor Rak.4] [4. turboladdad.6 4.3 162 124 138 5.9] 222 8.

3 4.8 [225] [7.3 [250]⁹ [6.1 5. turboladdad dieselmotor med insprutningssystem av common rail-typ 2967 (4) 180 (245)/4000–4500 500/1400–3250 Cylindervolym i cm³ (ventiler per cylinder) Max.1] [5.5 5.7] [5.1] Diesel.0 TDI quattro (177 hk) A4 3.9 [218] [8.0] 250⁹ 6.3 5.9] [184] [137] [154] Bränsleförbrukning⁸ i l/100 km stadstrafik landsväg blandad körning stadstrafik landsväg blandad körning CO₂-utsläpp⁸ i g/km Miljöklass .5 J x 16 225/55 R 16² Sedan 1635 2110 90/80 obromsad vid 12% stigning 750 1600 61 [1670] [2145] [90/80] [750] [1700] [61] Avant 1675 2170 90/80 750 1600 61 [1715] [2210] [90/80] [750] [1700] [61] quattro® permanent 4-hjulsdrift 6-växlad manuell växellåda [7-växlad S tronic] Aluminiumfälgar.Modell A4 2. smidda.5 J x 16 225/55 R 16² Sedan 1715 2190 90/80 750 1900 61 [1755] [2230] [90/80] [750] [1900] [61] Avant 1755 2250 90/80 750 1900 61 [1800] [2295] [90/80] [750] [1900] [61] Fälgar Däck Vikt/volym Tjänstevikt³ i kg Max. totalvikt i kg Max. släplast⁴ i kg Tankrymd ca i l Prestanda/förbrukning⁵ Topphastighet i km/h Acceleration 0 –100 km/h (sek) Bränsletyp 228 7.2] [5. taklast i kg Max.0 TDI quattro (245 hk) Motor Rak.9] [5.2 4. smidda. 7.4] [4. 7.5] [170] [129] [144] Diesel. vridmoment i Nm vid v/min Kraftöverföring/hjul Drivningstyp Växellådstyp quattro® permanent 4-hjulsdrift 6-växlad manuell växellåda [7-växlad S tronic] Aluminiumfälgar.8 189 130 152 EU5 [6. turboladdad. 4-cylindrig dieselmotor med insprutningssystem av common rail-typ 1968 (4) 130 (177)/4200 380/1750–2500 V6.0] [5.8] [5.9] 222 7.7] [176] [133] [149] 7.1 4.1 161 119 134 EU5 [6.7 5.1 [250]⁹ [5.3] [169] [122] [139] 6.9 191 133 154 [7.3 164 124 139 [6. effekt¹ i kW (hk) vid varv/min Max.9] 250⁹ 6.9 5.5] [4. svavelfri¹⁰ 6. svavelfri¹⁰ 7.

4-cylindrig dieselmotor med insprutningssystem av common rail-typ 1968 (4) 120 (163)/4200 380/1750–2500 Cylindervolym i cm³ (ventiler per cylinder) Max. . 117. effekt¹ i kW (hk) vid varv/min Max.3 3.5 J x 16 225/55 R 16² Sedan 1550 2025 90/80 750 1300 63 Avant 1610 2105 90/80 750 1300 63 Fälgar Däck Vikt/volym Tjänstevikt³ i kg Max. totalvikt i kg Max.2 3. turboladdad.3 137 97 112 EU5 208 9.8 4.4 4. taklast i kg Max. smidda.4 Diesel. 7. svavelfri¹⁰ 5. 4-cylindrig dieselmotor med insprutningssystem av common rail-typ 1968 (4) 100 (136)/4200 320/1750–2500 Rak.3 Diesel.6 225 8.4 139 101 115 EU5 5. turboladdad. Förklaringar ¹ till ¹² på sid.0 TDI (136 hk 112 g¹²/ 116 g¹² CO₂/km) A4 2. svavelfri¹⁰ 216 8.5 143 107 120 CO₂-utsläpp⁸ i g/km Miljöklass [ ] Uppgifter avseende S tronic. vridmoment i Nm vid v/min Kraftöverföring/hjul Drivningstyp Växellådstyp Framhjulsdrift 6-växlad manuell växellåda Stålfälgar med navkapslar. 7 J x 16 205/60 R 16² Sedan 1550 2025 90/80 obromsad vid 12% stigning 750 1300 63 Avant 1610 2105 90/80 750 1300 63 Framhjulsdrift 6-växlad manuell växellåda Aluminiumfälgar.7 Bränsleförbrukning⁸ i l/100 km stadstrafik landsväg blandad körning stadstrafik landsväg blandad körning 5.0 4.7 4.9 4. släplast⁴ i kg Tankrymd ca i l Prestanda/förbrukning⁵ Topphastighet i km/h Acceleration 0 –100 km/h (sek) Bränsletyp 215 9.112 Tekniska data – Audi A4 sedan / A4 Avant Modell A4 2.0 TDI (163 hk 115 g¹²/ 120 g¹² CO₂/km) Motor Rak.3 3.4 138 103 116 5.

med 5-armsdesign. Det är förändringar av bilen som ligger bakom dessa positiva effekter.5 J x 17 med däck 225/50 R 17² Aluminiumfälgar. med 10-ekersdesign.5 J x 17 med däck 225/50 R 17² Aluminiumfälgar. med 20-ekrad dynamikdesign. storlek 7 J x 16 med däck 205/60 R 16² Aluminiumfälgar. storlek 7 J x 16 med däck 205/60 R 16² Följande fälgalternativ finns: ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ Aluminiumfälgar. smidda. storlek 7.5 J x 17 med däck 225/50 R 17² A4 Avant 2.och effektivitetsvisning som hjälper föraren att köra bränslesnålare genom att föreslå växelläge och ge spartips Bränslebesparande däck med lägre rullmotstånd Optimerad markfrigång (tack vare sportchassi) och optimerade fordonskomponenter för minskat luftmotstånd (lägre cW-värde) A4 Avant 2. storlek 7.0 TDI (136 hk 116 g CO₂/km och 163 hk 120 CO₂/km) är som standard utrustade med: ▪ ▪ ▪ ▪ 6-växlad manuell växellåda med längre utväxlingsförhållande från 1:ans till 6:ans växel Förarinformationssystem med växlings. storlek 7.5 J x 16 med däck 225/55 R 16² Aluminiumfälgar. med 10-ekersdesign. med 20-ekrad dynamikdesign. med 10-ekersdesign.5 J x 17 med däck 225/50 R 17² Följande utrustning kan ej fås för A4 Avant 2. gjutna. gjutna. gjutna. med 5-ekersdesign.5 J x 17 med däck 225/50 R 17² Aluminiumfälgar. Dessa Audi-modeller utmärker sig genom att ha lägre bränsleförbrukning och CO₂-utsläpp jämfört med standardmodellen.0 TDI (136 hk 116 g CO₂/km) är som standard utrustad med stålfälgar med navkapslar.0 TDI (163 hk 120 g CO₂/km) är som standard utrustad med aluminiumfälgar. gjutna. storlek 7. storlek 7. storlek 7.5 J x 16 med däck 225/55 R 16² Som tillval finns följande fälgalternativ: ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ Aluminiumfälgar. med 7-armad parabeldesign. smidda.0 TDI (136 hk 116 g CO₂/km och 163 hk 120 g CO₂/km) Dessa bilar är effektivitetshöjda Audi-modeller vars effekt och bränsleförbrukning förbättrats ännu mer.0 TDI (136 hk 116 g CO₂/km och 163 hk 120 g CO₂/km): ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ Adaptiv farthållare Dragkrok från fabrik Dynamisk styrning Chassi med dämparreglering Tillsatsvärmare/kupéluftare .5 J x 16 med däck 225/55 R 16² Aluminiumfälgar.5 J x 16 med däck 225/55 R 16² Aluminiumfälgar. storlek 7.Audi A4 Avant 2. med 7-armad parabeldesign. gjutna. A4 Avant 2. med 5-armsdesign. gjutna. storlek 7. med 5-ekersesign. storlek 7. storlek 7. smidda. gjutna. gjutna.5 J x 17 med däck 225/50 R 17² Aluminiumfälgar.

med 20-ekrad dynamikdesign.0 TDI (163 hk 115 g CO₂/km) är som standard utrustad med aluminiumfälgar. utrymmesbesparande Domkraft Stolvärme fram och bak Solskyddsgardin. smidda. med 10-ekersdesign. med 5-ekersdesign. storlek 7. storlek 7 J x 16 med däck 205/60 R 16² Aluminiumfälgar. gjutna. storlek 7. A4 sedan 2.5 J x 16 med däck 225/55 R 16² Aluminiumfälgar.0 TDI (136 hk 112 g CO₂/km och 163 hk 115 g CO₂/km): ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ Adaptiv farthållare Adaptiva strålkastare Dragkrok från fabrik Audi lane assist i kombination med Audi side assist Genomlastningssystem med medtagbar skid-/snowboardbag Dynamisk styrning Parkeringshjälp plus med backkamera Chassi med dämparreglering ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ Garageportsöppnare (HomeLink) Bagageutrymmespaket Sollucka/soltak av glas Klimatkomfortsäten fram Advanced key Reservhjul.5 J x 17 med däck 225/50 R 17² Aluminiumfälgar.5 J x 17 med däck 225/50 R 17² A4 sedan 2. Följande fälgalternativ finns: ▪ ▪ ▪ ▪ Aluminiumfälgar. smidda. storlek 7. storlek 7. gjutna.0 TDI (136 hk 112 g CO₂/km och 163 hk 115 g CO₂/km) är som standard utrustad med: ▪ ▪ ▪ ▪ 6-växlad manuell växellåda med längre utväxlingsförhållande från 1:ans till 6:ans växel Förarinformationssystem med växlings. Följande fälgalternativ finns: ▪ Aluminiumfälgar. för bakrutan Tillsatsvärme/kupéluftare ▪ S-sportstolar fram ▪ 230-voltsuttag ▪ Elektriskt inställbara framsäten med minnesfunktion för förarsätet ▪ Elektriskt inställbara framsäten ▪ Läderklädda dörrarmstöd ▪ CD-växlare ▪ S line-paket . storlek 7.0 TDI (136 hk 112 g CO₂/km och 163 hk 115 g CO₂/km) Dessa bilar är effektivitetshöjda Audi-modeller vars effekt och bränsleförbrukning förbättrats ännu mer. storlek 7 J x 16 med däck 205/60 R 16². Det är förändringar av bilen som ligger bakom dessa positiva effekter.och effektivitetsvisning som hjälper föraren att köra bränslesnålare genom att föreslå växelläge och ge spartips Bränslebesparande lågfriktionsdäck med lägre rullmotstånd Optimerad markfrigång (tack vare sportchassi) och olika fordonskomponenter optimerade för minskat luftmotstånd (lägre cW-värde) A4 sedan 2.5 J x 16 med däck 225/55 R 16² ▪ Aluminiumfälgar. med 5-ekersdesign.114 Tekniska data – Audi A4 Limousine/A4 Avant/A4 allroad quattro Audi A4 sedan 2. Dessa Audi-modeller utmärker sig genom att ha lägre bränsleförbrukning och CO₂utsläpp jämfört med standardmodellen. smidda.5 J x 16 med däck 225/55 R 16² ▪ Aluminiumfälgar.5 J x 16 med däck 225/55 R 16². gjutna. elektrisk. gjutna.5 J x 17 med däck 225/50 R 17² Följande utrustning kan ej fås för A4 sedan 2. 10-ekersdesign. med 5-armsdesign.0 TDI (136 hk 112 g CO₂/km) är som standard utrustad med stålfälgar med navkapslar. storlek 7. med 10-ekersdesign. gjutna. med 5-armsdesign. storlek 7.

svavelfri¹⁰ 6.0] [5.8 179 138 153 EU5 [7.2] [188] [145] [161] EU5 95-oktan. .0 TDI (245 hk) Motor Rak.0 5. effekt¹ i kW (hk) vid varv/min Max. 117. taklast i kg Max.Modell A4 allroad quattro 2.5] [6. 4-cylindrig dieselmotor med insprutningssystem av common rail-typ 1968 (4) 110 (150)/4200 320/1750–2500 Rak.0 TDI (177 hk) A4 allroad quattro 3.2 5. totalvikt i kg Max. gjutna. 1984 (4) 165 (225)/4500–6250 350/1500–4500 Rak. turboladdad.7 [234] [6.9 5. svavelfri⁶ 9.0 TDI (150 hk) A4 allroad quattro 2.4] [6. turboladdad dieselmotor med insprutningssystem av common rail-typ 2967 (4) 180 (245)/4000–4500 500/1400–3250 Cylindervolym i cm³ (ventiler per cylinder) Max.0] [182] [141] [156] Bränsleförbrukning⁸ i l/100 km stadstrafik landsväg blandad körning stadstrafik landsväg blandad körning CO₂-utsläpp⁸ i g/km Miljöklass [ ] Uppgifter avseende S tronic.9 7.0 TFSI (225 hk) A4 allroad quattro 2. svavelfri¹⁰ [7.8 179 136 152 EU5 215 8. svavelfri¹⁰ 6. 8 J x 17 225/55 R 17² quattro® permanent 4-hjulsdrift [7-växlad S tronic] Aluminiumfälgar.9 5.7 Diesel. 4-cylindrig dieselmotor med insprutningssystem av common rail-typ 1968 (4) 130 (177)/4200 380/1750–2500 V6.1] [237] [6.2] [5. gjutna.2] Diesel. 4-cylindrig bensinmotor med direktinsprutning och Audi valvelift system.2 [210] [8. 8 J x 17 225/55 R 17² quattro® permanent 4-hjulsdrift 6-växlad manuell växellåda [7-växlad S tronic] Aluminiumfälgar.1] [200] [143] [164] Diesel.0 209 138 164 EU6 [8. Förklaringar ¹ till ¹² på sid. gjutna. gjutna. turboladdad.3 5. 8 J x 17 225/55 R 17² Fälgar Däck Vikt/volym Tjänstevikt³ i kg Max. turboladdad.6] [6. vridmoment i Nm vid v/min Kraftöverföring/hjul Drivningstyp Växellådstyp quattro® permanent 4-hjulsdrift 6-växlad manuell växellåda [7-växlad S tronic] Aluminiumfälgar. 8 J x 17 225/55 R 17² quattro® permanent 4-hjulsdrift 6-växlad manuell växellåda Aluminiumfälgar. släplast⁴ i kg obromsad vid 12% stigning 1685 2180 90/80 750 1700 61 [1725] [2220] [90/80] [750] [1700] [61] 1705 2200 90/80 750 1700 61 1705 2200 90/80 750 1700 61 [1745] [2240] [90/80] [750] [1900] [61] [1825] [2320] [90/80] [750] [1900] [61] Tankrymd ca i l Prestanda/förbrukning⁵ Topphastighet i km/h Acceleration 0 –100 km/h (sek) Bränsletyp 234 6.1] [7.7] 200 9.

vridmoment i Nm vid v/min Kraftöverföring/hjul Drivningstyp Växellådstyp quattro® permanent 4-hjulsdrift [7-stegad S tronic] Aluminiumfälgar.0] 95-oktan. gjutna. effekt¹ i kW (hk) vid varv/min Max. totalvikt i kg Max.0 TFSI quattro (333 hk) Motor V6. taklast i kg Max.116 Tekniska data – Audi A4 allroad quattro/S4 Limousine/S4 Avant Modell S4 3. .4] [261] [159] [197] CO₂-utsläpp⁸ i g/km Miljöklass * För information om exakt lanseringsdatum. välkommen att kontakta din Audi-återförsäljare.1] [250] [154] [190] EU5 [250]⁹ [5.6] [8. bensinmotor med direktinsprutning och mekanisk överladdningsenhet 2995 (4) 245 (333)/5500–6500 440/2900–5300 Cylindervolym i cm³ (ventiler per cylinder) Max. svavelfri⁶ [10.1] [6.7] [6. 8 J x 18 245/40 R 18² Sedan [1780] [2255] [90/80] obromsad vid 12% stigning [750] [1900] [61] Avant [1825] [2320] [90/80] [750] [1900] [61] Fälgar Däck Vikt/volym Tjänstevikt³ i kg Max. släplast⁴ i kg Tankrymd ca i l Prestanda/förbrukning⁵ Topphastighet i km/h Acceleration 0 –100 km/h (sek) Bränsletyp [250]⁹ [5.1] Bränsleförbrukning⁸ i l/100 km stadstrafik landsväg blandad körning stadstrafik landsväg blandad körning [11.8] [8.

² Teknisk information om däcken hittar du i tabellen på sid. fastställt enligt direktiv 92/21/EEG i den vid tillfället gällande versionen. krävs i vissa fall en EU-kontrollanordning. Med extrautrustning kan fordonets tjänstevikt och luftmotståndskoefficient komma att höjas. svavelfri 91-oktanig bensin överensstämmande med DIN EN 228 vilket ger en något försämrad effekt. svavelfri 95-oktanig bensin överensstämmande med DIN EN 228 rekommenderas. ¹⁰ Svavelfri diesel överensstämmande med DIN EN 590 rekommenderas. Uppgifterna gäller ej enskilda fordon och utgör inte en del av erbjudandet. ⁵ Bränsleförbrukningen och CO₂-utsläppen beror inte enbart på ett effektivt utnyttjande av bränslet i fordonet utan påverkas även av körförhållandena och andra icke-tekniska faktorer. Blyfri 95-oktanig bensin med en maximal etanolhalt på 10% (E10) kan användas. bagage (7 kg) och bränsletanken fylld till 90%. ³ Fordonets tjänstevikt med förare (68 kg). 121. Uppgifterna rörande förbrukningen gäller vid användande av 95-oktanig bensin som uppfyller 692/2008/EU. CO₂ är den växthusgas som bär huvudansvaret för den globala uppvärmningen. Viktig upplysning: Inspektionen äger rum efter servicemeddelande (för alla modeller med flexible fuel: var 15. varigenom nyttolasten och topphastigheten kan sänkas i motsvarande grad. Blyfri 95-oktanig bensin med en maximal etanolhalt på 10% (E10) kan användas. utan är enbart tänkta att tjäna som en praktisk jämförelse mellan de olika fordonstyperna. total fordonsvikt) dras av. ⁷ Etanolbränsle E85 eller blyfri. ⁴ Med tilltagande höjd över havet minskar motorprestandan.000:e km). Om sådan ej finns att tillgå: blyfri. Vi rekommenderar att du låter en Audi-återförsäljare fylla på AdBlue-tanken (ca var 15.h. Om sådan ej finns att tillgå: Diesel överensstämmande med EN 590. ⁸ Angivna värden fastställda enligt föreskrivna mätförfaranden. Vid yrkesmässigt användande av fordonet med dragkrok från fabrik. ¹¹ Ett meddelande på kombiinstrumentets display talar om när det är dags att fylla på den separata AdBlue®-tanken. ¹² Modell med begränsningar i utbudet vid extrautrustning. Om sådan ej finns att tillgå: blyfri. ⁶ Blyfri. Uppgifterna rörande förbrukningen gäller vid användande av E85-bränsle eller 95-oktanig bensin som uppfyller 692/2008/EG.Förklaringar ¹ Angivet värde fastställt enligt föreskrivet mätförfarande (direktiv 80/1269/EEG i den vid tillfället gällande versionen). släpvikt + max.ö. svavelfri 91-oktanig bensin överensstämmande med DIN EN 228 vilket ger en något försämrad effekt. . svavelfri 95-oktanig bensin överensstämmande med DIN EN 228 rekommenderas. och per ytterligare 1000 m ska alltid 10% av fordonskombinationsvikten (max. ⁹ Begränsad.000:e km). Från 1000 m. Gällande värde för släpvikt avser dragkrok från fabrik.

430 liter (mätning enligt VDA-metoden med rätblock med kantmåtten 200 x 100 x 50 mm. Bagageutrymmesvolymer 490/1. * Max. ** Bredd i armbågshöjd.5 m. ** Bredd i armbågshöjd.5 m. huvudhöjd. Andra värdet: vid nedfällda ryggstöd och last upp till taket). *** Bredd i axelhöjd. Uppgifter rörande mått gäller vid fordonets tjänstevikt. huvudhöjd. Vändradie: ca 11. Vändradie: ca 11. Andra värdet: vid nedfällda ryggstöd och last upp till hatthyllan). Värden angivna i millimeter.118 Mått Audi A4 sedan Audi A4 Avant 102 6* 101 5* 952 673 971 773 862 2808 4701 1031 862 2808 4699 1029 1768 1410*** 1442** 1380*** 1410*** 1380*** 1463** 1463** 1442** 1067 1000 1768 1027 1000 902 668 1427 977 1436 1007 1564 1826 1551 2040 1564 1826 1551 2040 Värden angivna i millimeter. Bagageutrymmesvolymer 480/962 liter (mätning enligt VDA-metoden med rätblock med kantmåtten 200 x 100 x 50 mm. 631 . *** Bredd i axelhöjd. Uppgifter rörande mått gäller vid fordonets tjänstevikt. * Max.

5 m. * Max. Vändradie: ca 11. Uppgifter rörande mått gäller vid fordonets tjänstevikt. *** Bredd i axelhöjd. Bagageutrymmesvolymer 490/1. Bagageutrymmesvolymer 480/962 liter (mätning enligt VDA-metoden med rätblock med kantmåtten 200 x 100 x 50 mm.430 liter (mätning enligt VDA-metoden med rätblock med kantmåtten 200 x 100 x 50 mm. Andra värdet: vid nedfällda ryggstöd och last upp till taket). Andra värdet: vid nedfällda ryggstöd och last upp till hatthyllan). 610 . Värden angivna i millimeter. Vändradie: ca 11. ** Bredd i armbågshöjd.Audi S4 sedan Audi S4 Avant 101 5* 102 6* 952 652 971 773 868 2811 4716 1037 868 2811 4719 1040 1768 1410*** 1380*** 1463** 1463** 1410*** 1442** 1442** 1380*** 1067 1000 1027 1000 902 668 1406 977 1415 1007 1552 1826 1539 2040 1552 1826 1539 2040 Värden angivna i millimeter. huvudhöjd.5 m. huvudhöjd. Uppgifter rörande mått gäller vid fordonets tjänstevikt. * Max. ** Bredd i armbågshöjd. *** Bredd i axelhöjd.

huvudhöjd. * Max. *** Bredd i axelhöjd. Andra värdet: vid nedfällda ryggstöd och last upp till taket). 668 .5 m.120 Mått Audi A4 allroad quattro 102 6* 971 773 883 2805 4721 1033 1768 1410*** 1442** 1380*** 1463** 1027 1000 902 668 1495 1007 1583 1841 1574 2006 Värden angivna i millimeter. Uppgifter rörande mått gäller vid fordonets tjänstevikt.430 liter (mätning enligt VDA-metoden med rätblock med kantmåtten 200 x 100 x 50 mm. Vändradie: ca 11. Bagageutrymmesvolymer 490/1. ** Bredd i armbågshöjd.

För information om vilka däck som finns tillgängliga just i ditt land – vänd dig till närmaste Audi-återförsäljare. A4 allroad quattro. Audi S4 sedan och S4 Avant.Däcksklassificering I tabellen hittar du information om bränsleeffektiviteten. Däckdimension Sommardäck 205/60 R 16 225/55 R 16 225/55 R 17 225/50 R 17 245/45 R 17 245/45 R 18 245/40 R 18 255/35 R 19 245/40 R 19 Vinterdäck 205/60 R 16 225/55 R 16 225/55 R 17 225/50 R 17 225/45 R 18 245/40 R 18 Bränsleeffektivitetsklass E–C F–E E–C F–C F–E F–C F–C F E E F–E E F–E E F–E Våtgreppsklass B–A B–A C–B C–B C–B B B–A B B C E–C E E–C C E–C Bulleremissionsklass 71–70 71–68 71–68 73–68 72–68 71–68 72–68 74 68 67 72–68 68 72–68 72–69 72–68 – – – – – – – – – – Det är inte möjligt att beställa speciella däck. våtgreppet och bulleremissionen för de däck av olika dimension som finns till Audi A4 sedan. . A4 Avant.

Vad som är standard. metallic Cuvéesilver. S4 Avant — — — — — Sid. metallic Vulkanröd. gjutna. metallic Dakotagrå. pärleffekt Fantomsvart. metallic Månskensblå. pärleffekt Kristalleffektlacker Estorilblå. med 10-ekersdesign 78 79 — — ² ² — 76 — — 17" aluminiumfälgar. metallic Monsungrå. metallic Pärleffektlacker Misanoröd. metallic Glaciärvit. gjutna. smidda.122 Innehållsförteckning A4 allroad quattro A4 allroad quattro A4 sedan A4 sedan A4 Avant A4 Avant S4 sedan S4 sedan — — — — — — S4 Avant Utrustningspaket Audi exclusive line S line exteriörpaket S line sportpaket Audi exclusive line för S line sportpaket Standardlacker Ibisvit Brilliantröd Brilliantsvart Metallic-lacker Issilver.eller extrautrustning för din bil i det land där du bor berättar din Audi-återförsäljare gärna mer om. . avvikelser i resp. med 5-armsdesign — — — — — 17" aluminiumfälgar. metallic Teakbrun. kristalleffekt Individuell lackering Individuell lackering Audi exclusive 68 — — — — 76 — — — — — — — — Kontrast-/hellackering Platinagrå. gjutna. med 7-armad parabeldesign — — 77 ¹ ¹ — — 17" aluminiumfälgar. pärleffekt Lavagrå. med 5-ekersdesign — — — 16" aluminiumfälgar. Sid. metallic Scubablå. gjutna. med 20-ekrad dynamikdesign — 17" aluminiumfälgar. gjutna. matt Mattsvart Hellackering Fälgar/däck 16" aluminiumfälgar. land. med 10-ekrad stjärndesign — 77 — 77 — — Standardutrustning Extrautrustning Standard-/extrautrustning beroende på modell — finns ej Med reservation för ev.

gjutna. med 5-ekrad stjärndesign ³ ³ — — — 19" aluminiumfälgar Audi exclusive. med 7-armad V-design — — — — 18" aluminiumfälgar. matt.0 TDI clean diesel quattro (180 kW). gjutna. med dubbel 5-ekersdesign — — — 19" aluminiumfälgar Audi exclusive. med 5-armad rotordesign — — — — ¹ Kan endast beställas i kombination med S line sportpaket. med 20-ekersdesign. med 10-ekersdesign — — — 18" aluminiumfälgar. gjutna. med 10-armad V-design — — 18" aluminiumfälgar. gjutna. S4 Avant — — Sid. gjutna. med 5-armad strukturdesign — — 18" aluminiumfälgar Audi exclusive. ³ Standard för 3. gjutna. med parallell 5-ekrad stjärndesign (S-design) — — — 19" aluminiumfälgar Audi exclusive. 2-delade — 18" aluminiumfälgar. gjutna. gjutna. gjutna.A4 allroad quattro A4 allroad quattro A4 sedan A4 sedan A4 Avant A4 Avant S4 sedan S4 sedan — — S4 Avant 17" aluminiumfälgar. . gjutna. gjutna. med dubbel 7-ekersdesign — 18" aluminiumfälgar Audi exclusive. med 10-ekrad dynamikdesign — — — 19" aluminiumfälgar Audi exclusive. titanoptik. ² Beroende på motor. gjutna. med parallell 5-ekersdesign (S-design) — — — — 18" aluminiumfälgar. med 10-ekersdesign — — — 18" aluminiumfälgar Audi exclusive. gjutna. Sid. gjutna. glanspolerade 19" aluminiumfälgar Audi exclusive. med 5-segmentsekersdesign — 18" aluminiumfälgar. med 5-armad rotordesign.0 TFSI quattro (200 kW) och 3. gjutna.

titangrått Milano-läder. sammetsbeige Finnappa. titangrått Milano-läder. avvikelser i resp. sammetsbeige — — — — — — — 84 — — Standardutrustning Extrautrustning — finns ej Med reservation för ev. svart Tundra-tyg. svart Atrium-tyg. titangrått Alcantara/läder. Sätesklädslar för standardsäten fram Cosinus-tyg. svart Tundra-tyg. land. titangrå Finnappa. titangrått Alcantara/läder. svart Cosinus-tyg. svart Silhouette-tyg. månsilver/svart Milano-läder. kastanjebrun Läderklädslar Audi exclusive Sätesklädslar för sportstolar fram Atrium-tyg. svart 82 — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — 82 Milano-läder.eller extrautrustning för din bil i det land där du bor berättar din Audi-återförsäljare gärna mer om.) Reservhjul Punkteringsskyddade däck Fälgbultar. titangrått Milano-läder. titangrått Silhouette-tyg. svart Alcantara/läder. sammetsbeige Tundra-tyg. svart Milano-läder. svart ² ² Finnappa. Vad som är standard. titangrått Tundra-tyg. låsbara Däckreparationssats Reservhjul. utrymmesbesparande Däcktryckskontroll Verktygssats Domkraft Säten Standardsäten fram Sportstolar fram S-sportstolar fram Klimatkomfortsäten fram 81 Sid. titangrått Silhouette-tyg. S4 Avant — — — — — — — — Sid.124 Innehållsförteckning A4 allroad quattro A4 sedan A4 Avant A4 allroad quattro A4 sedan A4 Avant S4 sedan S4 sedan — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — S4 Avant Fälgar/däck (forts. .

titangrått Milano-läder. grått Valnötsrotsträ. mörkbrunt Askmasurträ. svart Pianolack. stålgrå Reflexlack. . elektriskt inställbar 91 — — — — — — Ytterbackspegel. ² Kan endast beställas i kombination med S line sportpaket. 121. Sid. ³ Kan endast beställas i kombination med Valcona-läder och Alcantara/Valcona-läder. månsilver/svart med kontrasterande sömmar Finnappa. naturbrunt — ⁴ — ² ² ⁴ — — ² ² — — — — — — — Ekträ ”Beaufort”. sammetsbeige Finnappa. ljusbrunt Aluminium/Beaufort-trä. perforerat. svart Milano-läder. sammetsbeige Milano-läder. magmaröd/svart med kontrasterande sömmar Finnappa. dessutom eluppvärmd och elektriskt infällbar ¹ Teknisk information om däcken återfinns på sid. kastanjebrunt Läderklädslar Audi exclusive Innertak Innertak i tyg Innertak i svart tyg Dekorinlägg Reflexlack.A4 allroad quattro A4 allroad quattro A4 sedan A4 sedan A4 Avant A4 Avant S4 sedan S4 sedan — — — S4 Avant Finnappa. perforerat. kastanjebrun/svart med kontrasterande sömmar Läderklädsel Audi exclusive³ Sätesklädslar för klimatkomfortsäten fram Milano-läder. kastanjebrun Läderklädsel Audi exclusive³ Sätesklädslar för S-sportstolar fram Svart finnappa med svarta sömmar Finnappa. titangrå Finnappa. ⁴ Kan endast beställas i kombination med S line sportpaket och Audi exclusive line. dessutom eluppvärmd Ytterbackspegel. mattborstad Carbon Atlas Stålnät Björkträ. S4 Avant Sid. svart Dekorinlägg Audi exclusive Belysning Strålkastare Adaptiva strålkastare Xenon plus Strålkastarspolare Helljusautomatik 90 — — — — Baklyktor Kupébelysning Belysningspaket LED-baklyktor Dimljus fram Ljus-/regnsensor Speglar Ytterbackspegel med integrerad LED-blinker. perforerat. svart med kontrasterande sömmar Finnappa. perforerat. svart Finnappa. mossbrun Aluminium Trigon 88 88 87 — — — — ² 86 ² — — — — ² ² — — — — — — — — — — — — — — Aluminium.

med minnesfunktion Innerbackspegel. elektriskt inställbart. manuell för sidorutorna bak 91 Värmeisolerande glas Tonade rutor Vindrutespolare Fler utrustningar utvändigt Utrustningssats för dragkrok Dragkrok från fabrik 93 91 Glanspaket Glanspaket svart. svart Låssystem Fjärrkontrollnyckel Advanced key Startspärr. elektrisk. avbländningsbar Innerbackspegel med automatisk avbländning Taksystem Sollucka/soltak av glas Panoramaglastak Takreling. för sidorutorna bak Solskyddsgardin. land. nedfällbart. manuella. inklusive fästöglor Stolvärme fram Stolvärme fram och bak ² Standardutrustning Extrautrustning Standard-/extrautrustning beroende på modell — finns ej Med reservation för ev. elektriska för bakrutan. elektriskt infällbar och med automatisk avbländning på bägge sidor. elektronisk Bagagelucka med automatisk öppning Bagagelucka med automatisk öppning/stängning Garageportsöppnare (HomeLink) Billarm Förberedelse för spårsändarutrustning Tändningslås Glasytor Solskyddsgardiner. dessutom eluppvärmd. Sid.) Ytterbackspegel. .126 Innehållsförteckning A4 allroad quattro A4 allroad quattro A4 sedan A4 sedan A4 Avant A4 Avant S4 sedan S4 sedan S4 Avant Speglar (forts. avvikelser i resp. S4 Avant Sid. Audi exclusive Aluminiumoptik Exteriör Stötfångare Takkantspoiler 92 Audi single frame Ändrör Bakspoiler Tröskelbreddare Modellbeteckning/märken Hasplåt Säten/säteskomfort 4-vägs svankstöd för framsätena Elektriskt inställbart förarsäte Framsäten. eloxerad Takreling. Ytterbackspegel.eller extrautrustning för din bil i det land där du bor berättar din Audi-återförsäljare gärna mer om. med minnesfunktion för förarsätet Ryggstöd. elektriskt inställbara 93 ¹ ¹ 92 Framsäte. för bakrutan Solskyddsgardiner. Vad som är standard. elektriskt infällbar och med automatisk avbländning på bägge sidor. dessutom eluppvärmd.

² Standard för quattro-modeller.A4 allroad quattro A4 allroad quattro A4 sedan A4 sedan A4 Avant A4 Avant S4 sedan S4 sedan S4 Avant Mittarmstöd fram Mittarmstöd bak Läderklädda dörrarmstöd Nackskydd Bilbarnstolsfästen ISOFIX för passagerarsätet fram Bilbarnstolsfästen ISOFIX för de yttre platserna i baksätet Rattar/växelspakar/reglage Läderklädd multifunktionsratt med 4-ekersdesign Ratt med 4-ekersdesign Läderratt med 4-ekersdesign Läderklädd multifunktionssportratt med 3-ekersdesign Sportläderratt med 3-ekersdesign Rattkrans med trädetaljer Läderklädd multifunktionssportratt med 3-ekersdesign. .och förvaringssystem Vändbart lastgolv Förvaringsfack 95 95 94 Förvaringspaket Dryckeshållare Genomlastningssystem med medtagbar skid-/snowboardbag Skiljenät Vändbar matta Skensystem med fixeringssats Bagageutrymmespaket Insynsskydd över lastutrymme Fler utrustningar invändigt Golvinklädnad/golvmattor Audi exclusive Golvmattor fram Golvmattor fram och bak Golvmattor Audi exclusive Instegslister Fönsterhissar Cigarettändare och askkopp Kurvhandtag 12-voltsuttag 230-voltsuttag Solskydd Solskydd. vridbara Aluminiumoptik i kupén Pedaler och fotstöd i aluminiumoptik MMI® och navigationssystem MMI® Navigation MMI® Navigation plus 97 — — — 96 ¹ Kan endast beställas i kombination med S line exteriörpaket. tillplattad nedtill Rattkrans i Audi exclusive-läder Rattkrans med trädekor Audi exclusive Växelspaksknopp Audi exclusive i aluminium Reglage i Audi exclusive-läder Värme/kyla/ventilation Automatisk luftkonditionering med 3 zoner Automatisk luftkonditionering Tillsatsvärme/kupéluftare Lastsäkrings. Sid. S4 Avant Sid.

Vad som är standard.eller extrautrustning för din bil i det land där du bor berättar din Audi-återförsäljare gärna mer om.) Förarinformationssystem med färgskärm Förarinformationssystem Pauspåminnare Radio. S4 Avant Sid. fram med S4-emblem Elektromekanisk parkeringsbroms Teknik/säkerhet Galvaniserad kaross Krockkuddar Sidokrockkuddar fram och krockkuddesystem för huvudena Sidokrockkuddar bak 102 Standardutrustning Extrautrustning — finns ej Med reservation för ev. . land.och TV-mottagare Bilstereo chorus Digitalradio (DAB) Högtalare fram och bak Bilstereo concert Digital-TV-mottagare Audi sound system Bilstereo symphony Bang & Olufsen Sound System CD-växlare Audi music interface Adapterkabelsats för Audi music interface Adapterkabelsats plus för Audi music interface Rear Seat Entertainment-förberedelse Telefoner och kommunikation Trådlös lur fram för biltelefon Bluetooth-gränssnitt Mobiltelefonsats (Bluetooth) Biltelefon med Bluetooth Audi connect inklusive biltelefon 98 Hjälpsystem Audi side assist Adaptiv farthållare Parkeringshjälp plus inklusive backkamera 101 98 Parkeringshjälp plus Parkeringshjälp bak Audi active lane assist Förarhjälpspaket Hjälp för start i backe Farthållare Chassi/bromsar Audi drive select Chassi med dämparreglering Dynamiskt chassi Sportchassi S line sportchassi S-sportchassi Bromssystem 101 100 Bromsok. Sid. svartlackerade. avvikelser i resp.128 Innehållsförteckning A4 allroad quattro A4 allroad quattro A4 sedan A4 sedan A4 Avant A4 Avant S4 sedan S4 sedan S4 Avant MMI® och navigationssystem (forts.

med 5-armad rotordesign Sätesklädsel: Milano-läder. 36 – 45: Lack: Issilver. med 10-ekrad dynamikdesign Sätesklädsel: Milano-läder. magmarött/svart med kontrasterande sömmar Dekorinlägg: Stålnät ¹ Standard för framhjulsdrivna modeller. ² Endast för framhjulsdrivna modeller. med parallell 5-ekrad stjärndesign (S-design) Sätesklädsel: Finnappa. med parallell 5-ekersdesign (S-design) Utrustning på den Audi S4 Avant som finns avbildad på sid. ⁵ Finns endast för dieseldrivna modeller. . gjutna. sammetsbeige Dekorinlägg: Naturbrunt askmasurträ Utrustning på den Audi A4 Avant som finns avbildad på sid. perforerat. 4–25: Lack: Issilver. metallic. gjutna. gjutna. 26 –35: Lack: Glaciärvit. ⁴ Endast för clean diesel-modeller. ³ Endast för modeller med quattro permanent 4-hjulsdrift.A4 allroad quattro A4 sedan A4 Avant S4 sedan S4 Avant Sid. titangrått Dekorinlägg: Naturbrunt askmasurträ Utrustning på den Audi S4 sedan som finns avbildad på sid. gjutna. Integrerat nackskyddssystem Säkerhetsbälten Instrumentinsats Säkerhetsrattstång Förbandslåda Varningstriangel Antispinnsystem (ASR) Elektronisk differentialspärr (EDL) Elektronisk stabiliseringskontroll (ESC) ESC med elektronisk differentialbroms Elektromekanisk servostyrning Dynamisk styrning 6-växlad manuell växellåda multitronic® S tronic® Framhjulsdrift quattro® quattro® med sportdifferential Start/stopp-system Energiåtervinning Audi TDI clean diesel Feltankningsskydd flexible fuel Audi tilläggsgaranti Audi tilläggsgaranti 103 ⁴ ⁵ ⁴ ⁵ ⁴ ⁵ ² ³ ² ³ ¹ ¹ Utrustning på den Audi A4 sedan som finns avbildad på sid. Fälgar: Aluminiumfälgar. med dubbel 5-ekersdesign Utrustning på den Audi A4 allroad quattro som finns avbildad på sid. gjutna. metallic. 36 – 47: Lack: Misanoröd. Fälgar: Aluminiumfälgar. pärleffekt Fälgar: Aluminiumfälgar. metallic. perforerat. metallic med kontrastlack i mattsvart Fälgar: Aluminiumfälgar. Fälgar: Aluminiumfälgar Audi exclusive. 4–25: Lack: Issilver.

Men en titt bakåt i tiden kan också vara av värde.130 Fascinerande Audi Upptäck Audi Upplev Audi! Audi fascinerar på många sätt. I Audi museum mobile i Ingolstadt. Tyskland. . Här finns totalt 130 historiska bilar. Den som vill uppleva hur Audi redan i dag använder detta. och de toppmoderna presentationsformer som används garanterar en minnesvärd visning. Här kombineras körglädje med värdefulla lärdomar. Självklart lönar sig också ett besök på någon av de stora bilmässorna. För detta svarar ett team av specialutbildade och högkvalificerade instruktörer som med praktiska tips hjälper dig att optimera din körförmåga.ex. går historia och högteknologi hand i hand. Här presenterar Audi alltid sina nya modeller och erbjuder gärna en inblick i hur framtiden kan gestalta sig med ”Vorsprung durch Technik”. Dessutom erbjuder dig Audi driving experience spännande och omväxlande körupplevelser med aktuella Audi-modeller.audi. I Audi City London har du t. hittar fascinerande information i vår online-special ”Vorsprung durch Technik” på www.com. digital tillgång till alla modeller i verklig storlek och i realtid.

se Mer information om alla dessa ämnen hittar du på vår webplats: www. sedan snart 30 år varit huvudsponsor för det tyska skidförbundet (DSV) och har dessutom även varit partner till ytterligare 14 alpina landslag. Förutom rent företagsmässiga framgångar och konkurrenskraft globalt.se www. Dessutom är Audi officiell partner till Tysklands olympiska kommitté.se configurator. Audi engagerar sig också i samhället i stort – framför allt när det gäller utbildning.com/ vorsprung-durch-technik www. passion och teknik.audi. Till den stora bilden hör också att Audi.audi. För Audi är hållbarhet något som är starkt kopplat till en blick in i framtiden – i vårt ”Audi Urban Future Initiative” går vi samman med internationella experter på morgondagens utmaningar och trender i stadsmiljö kring temat fri rörlighet på marken. på FSC-certifierat papper – och i stort: Audi utvecklar bilar som inte bara är sportiga och känsloladdade.audi. www. De värden som betyder så mycket i olika sporter är också normgivande för Audi: Precision.audi.ex. Sedan många år räknas Audi till segrarna i olika racingtävlingar. Med sina produkter kommer Audi på sikt att göra CO₂-neutral bilism möjlig. 24-timmarsloppet på Le Mans eller det tyska standardvagnsmästerskapet DTM. som t.com/cr . Både i smått våra kataloger trycks t. Det är därför ingen tillfällighet att Audi sedan flera år står som sponsor i olika sportsammanhang. spelar vårt ansvarstagande för medarbetare. steg för steg.Ansvar Att ta ansvar för livet.se www. Den som väljer en Audi. Mer exklusivitet. Audis värld.audi. teknik och sociala frågor. det är en av hörnpelarna i Audis företagsfilosofi. utan också allt mer effektiva. anpassar sina tillverkningsanläggningar i riktning mot CO₂-neutral produktion.ex.com/driving www. väljer samtidigt ett märke som erbjuder mer.audi. miljö och naturresurser en lika viktig roll för oss. Inom vintersport har Audi t.ex.audi. Mer individualitet. Inom fotbollen sponsrar vi både inhemska och utländska lag. Teamanda Motorsport är en drivkraft för Audi. Mer fascination. samhälle.

prestanda.m. Med reservation för eventuella avvikelser från avbildningarna beträffande färg och form liksom för eventuella felaktigheter och tryckfel. Det papper som används i denna katalog har framställts av klorfri pappersmassa. De avbildade bilarna är delvis försedda med tillvalsutrustningar för vilka en extra kostnad utgår. endast tillåtet efter skriftligt tillstånd från AUDI AG. Uppgifter som rör fordonets leveransomfattning. utrustningar resp. Eftertryck.se Gäller fr. utseende.o. maj 2013 Tryckt i Tyskland 333/1130. . även av utdrag. vikt.AUDI Sverige 151 88 Södertälje www. mått.audi.37 Vissa av de modellvarianter.42. tjänster som presenteras och beskrivs i denna katalog finns inte tillgängliga i alla länder. Rätt till ändringar förbehålles. bränsleförbrukning och driftskostnader grundar sig på de fakta som förelåg vid pressläggningen.