1.

Sacroterapia - atat de veche si totusi atat de necunoscuta
Sacroterapia, sau terapia prin sacru, cuprinde toate acele modalitati de vindecare ce isi au izvorul in tot ceea ce fiinta umana resimte ca fiind sacru, divin si de asemenea in tot ceea ce o ajuta sa traiasca aceasta stare de raportare, comuniune cu ceva inalt, superior, forta dumnezeiasca. Sacroterapia a oferit dintotdeauna o viziune integrata a starii armonioase, in care fiinta umana ar trebui sa traiasca. Aceasta terapie cauta resursele latente ale omului, prin credinta, prin refacerea legaturii sale cu dumnezeirea. Vom observa faptul ca, din cele mai vechi timpuri omul a cautat indrumarea, ghidarea unei forte supranaturale, benefice. Fiecare popor prin ideile si credintele sale specifice, a folosit diverse procedee de vindecare. Sacroterapia restabileste, totodata o legatura intre trup si suflet, intre starea corpului si starile noastre interioare, psihice. Studiile din medicina moderna , precum si analiza psihologica a starilor, emotiilor si gandurilor au evidentiat existenta unei legaturi stranse intre bolile de care sufera omul si atitudinea sa mentala, spirituala. Ca si metode folosite in aceasta terapie, desi ele nu sunt regasite mereu intr-o forma sintetizata, am putea aminti rugaciunea, izolarea in rugaciune, citirea unor texte religioase, sacre, postul realizat intr-o anumita stare, credinta, daruirea neconditionata fata de divin si fata de ceilalti si nu in ultimul rand iubirea plina de ardoare. rientarea spre sacru, calatoria interioara, inseamna! a te trezi din punct de vedere spiritual" a renaste la o adevarata viata" a dezvolta potentialitati proprii fiecaruia" a evolua spiritual si nu a adormi intr-un vis proiectat asupra realitatii. Aceasta trezire din punct de vedere spiritual presupune ca fiinta umana sa devina constienta ca nu este corpul, simturile, mintea, numele, functia, ci sa afle cine este cu adevarat. #otiunea de interior nu face in nici un caz abstractie de exterior, caci amandoua se topesc una in alta, indisociabil. $e frontonul templului din %elphi este scris! &Cunoaste-te pe tine insuti si vei cunoaste intregul 'nivers, cu energiile si fortele sale ascunse&, iar un aforism al intelepciunii orientale ne invata! &Ceea ce este aici (in microcosmosul fiintei umane) este pretutindeni (in macrocosmos), ceea ce nu este aici nu este nicaieri&. Vom putea descoperi, in incursiunile viitoare, cum stiinta a confirmat de-a lungul timpului aceleasi adevaruri pe care religiile le afirmau de mult. *n vremurile pe care le traim, in care viteza evenimentelor este aproape coplesitoare, in care grijile si suferinta predomina, am putea spune ca sacroterapia poate semnifica acele eforturile ale omului modern de a regasi sursa unei armonii perfecte intre trebuintele si activitatile cotidiene si nevoile si cautarile sufletesti, transpunand astfel sacrul in profan.

2. Sacrul in lumea moderna

*nainte de a prezenta, mai pe larg, despre sacroterapie si metodele ce se inscriu in sfera sa, este necesar sa observam cateva aspecte legate de fenomenologia sacrului. Caci, in ceea ce priveste, domeniul sacrului, exista o mare diferenta intre trecut si momentul prezent" aceste schimbari produse in sfera sacrului ne modifica viata, chiar daca nu suntem mereu constienti de acest aspect. *n vechime, rolul sacrului cuprindea aproape intreaga viata a omului. *nsa, acum, omul modern s-a indepartat de sacru si de valorile sale. $rintr-o scurta incursiune in trecut, vom descoperi o lume arhaica plina de teofanii, plina de manifestarile divinului, a fortei supreme. *n trecut, viata umana era plina de credinte, de realitati ce depaseau sfera concretului" realitati ce se faceau resimtite prin semnificatii, dand astfel, intelesuri noi, intelesuri cosmice existentei. +reptat s-a produs o inversare a sferei realitatii. Astfel, lumea concretului, a materialului a inlocuit, realitatea cosmica plina de simboluri. Accesand istoria sacra cu miturile sale, omul poate regasi divinitatea traind astfel, intr-o realitate semnificativa. Avandu-si radacinile intr-o lume arhaica, plina de sacru, existenta omului modern apare mai mult ca o desacralizare. Fiind urmasul unei lumi pline de hierofanii, omul profan nu isi poate anula propria istorie, comportamentele stramosilor sai. %e aceea, fie ca este sau nu constient de aceasta, omul profan pastreaza inca, urmele unui comportament religios, comportament ce a eliminat insa, semnificatiile profunde, sacre. *nsa omul modern, preocupat mai mult de sfera materialului si a socialului refuza chemarea spre transcendenta. %aca, in timpurile stravechi, sacrul facea parte din viata cotidiana a omului, acum sacrul apare ca urmare a unei cautari interioare, a unei nostalgii a paradisului pierdut. #ostalgie ce exprima dorinta de a depasi conditia umana si de a regasi o conditie superioara, divina. %esi, in mod obisnuit, sacrul si rolul sau in viata omului modern aproape ca nu mai exista, atunci cand e bolnav, cand e cuprins de suferinta sau in preajma mortii, omul are tendinta de a se indrepta catre valorile profund sacre. $oate si din aceasta cauza sacrul a ajuns sa fie folosit ca o terapie. Valentele complexe ale sacrului in viata umana vor fi prezentate si in articolele viitoare.

3. Puterea rugaciunii - o realitate miraculoasa

,a fel ca si revelarea spontana a frumosului si a dragostei, deseori in rugaciune nu este necesara nici o cunostinta intelectuala. *n general, rugaciunea consta intr-o chemare sincera, intr-o plangere, un strigat tacut de deznadejde sau o cerere de ajutor realizata intr-o stare de umilinta. %esigur, putem realiza rugaciunea si ca o cerere pentru altcineva. 'neori rugaciunea este acea inaltare a fiintei noastre, a sufletului si a mintii catre %umnezeu. Fiintele simple si pline de puritate simt cu usurinta, in timpul rugaciunii acea stare inefabila de comuniune cu %umnezeu ori de cate ori il cheama intr-un mod spontan si natural. %umnezeu este intotdeauna prezent si foarte aproape fata de cei care il iubesc sincer si cu toata fiinta lor. *nsa %umnezeu pare a se ascunde de acela inchistat sufleteste, a carui inima nu simte dragostea, care nu stie sa inteleaga decat la nivel intelectual. -andul steril si cuvantul lipsit de simtire sunt aproape neputincioase. .le nu il pot descrie si nici nu il pot face perceptibil simtirii noastre pe %umnezeu. Cea mai inalta expresie a rugaciunii este acel elan inaltator, spontan si intens plin de dragoste, ce depaseste ratacirea si intunecarea inteligentei. Vom observa in continuare ca ceea ce au descoperit marii sfinti in timpul rugaciunii este confirmat astazi prin diverse experimente, ce urmaresc fenomenologia rugaciunii. Astfel, Spindrift /esearch -roup, din regano, a facut un studiu referitor la influenta rugaciunii asupra boabelor de secara. *n urma acestui experiment s-a observat faptul ca boabele de secara, pentru care oamenii s-au rugat, germineaza mai repede decat celelalte. %espre efectele rugaciunii, acest grup de cercetatori a facut urmatoarea afirmatie! &%in punct de vedere stiintific este socant sa gandesti ca o forta poate fi inteligenta, iubitoare, buna si atenta la nevoi. %ar fiecare test cu rugaciuni a evidentiat o forta inteligenta care ajuta grauntele sa-si amplifice ritmul de crestere&. 'n alt experiment a fost facut asupra formei rugaciunii. S-a cercetat astfel, daca o cerere precisa, in care primeaza dorinta celui ce se roaga, actioneaza mai eficient decat o rugaciune in care se spune sa se faca voia lui %umnezeu. Cercetarea respectiva a demonstrat ca rugaciunile cele mai eficiente erau cele in care se afirma sa se faca vointa lui %umnezeu, prioritar fata de planul persoanei ce se ruga. Aceasta descoperire, ce arata ca o rugaciune care cere sa se faca voia lui %umnezeu este mai eficienta, demonstreaza faptul ca rugaciunea ajuta fiinta umana sa fie integrata intr-o armonie perfecta, superioara.

4. Efectele rugaciunii asupra fiintei umane

Cand rugaciunea devine fireasca si frecventa in viata omului, efectele ei in fiinta umana devin din ce in ce mai clare. +ransformarea pe care rugaciunea o aduce in fiinta umana se produce gradat si ea este cu usurinta sesizata si de ceilalti. Ca urmare a efectelor rugaciunii, fiinta umana se poate vedea asa cum este, descoperindu-si cu luciditate defectele, egoismul. $entru cel ce o realizeaza este evident ca rugaciunea, inalta oamenii cu mult deasupra nivelului lor moral si mental obtinut prin ereditate sau prin educatie. Fenomenele legate de rugaciune ne introduc intr-o lume fascinanta datorita aspectelor sale miraculoase, ce nu au fost inca, pe deplin cercetate. Ceea ce este insa, evident, este faptul ca, rugaciunea produce efecte complexe, dar si concrete in acelasi timp. ricat de neobisnuit ar parea, acest aspect trebuie totusi sa-l privim drept un adevar fundamental care vine sa confirme inca o data stravechea intelepciune. #enumarate cazuri de insanatosiri, in cadrul carora bolnavii suferinzi s-au vindecat aproape instantaneu de boli cum ar fi! cancer, infectii renale, ulcere, tuberculoza pulmonara, osoasa sau peritonita. Fenomenul se deruleaza aproape mereu cam in acelasi fel. ,a inceput apare o mare durere, apoi este resimtit sentimentul de a fi complet vindecat. *n cateva minute sau uneori cel mult in cateva ore simptomele dispar si leziunile anatomice se vindeca ca prin minune. 0iracolul se produce printr-o accelerare foarte mare a procesului normal de vindecare. Vindecarile de acest fel pur si simplu au uimit lumea. Aceste fenomene au fost urmarite si controlate in multe tari ale lumii de specialisti din diverse domenii. Contactul inefabil cu %umnezeu, pe care rugaciune il produce, ii face pe oameni sa fie patrunsi de pacea divina. Aceasta pace emana mereu din fiintele umane care realizeaza rugaciunea frecvent, influentandu-i si ajutandu-i astfel, in mod binefacator chiar si pe ceilalti. Acesti oameni poarta cu ei pretutindeni pacea si linistea divina pe care o emana in jurul lor sub forma unui camp sublim.

5. Studii referitoare la efectele rugaciunii (I
.xemplele puterii de vindecare a rugaciunii se regasesc in experimentele doctorului /andolph 12rd, in legatura cu efectele rugaciunii asupra pacientilor cardiaci.

%r. +oti pacientii din cadrul cercetarii au stiut ca participa la un studiu legat de fenomenul rugaciunii. era uluit.*n 3455. 'n grup de 347 de pacienti a beneficiat de rugaciunile unor persoane straine din diverse zone ale tarii. Studiul a fost insa repetat. $rin acest studiu se arata faptul ca. S-a aplicat aceeasi metodologie pentru un lot de 448 de bolnavi de inima. . dar nici un pacient nu stia din care din cele doua grupuri facea parte.illiam <arris. Studii referitoare la efectele rugaciunii (II %in ce in ce mai multi oamneni de stiinta sustin ca spiritualitatea este un bun tratament. chiar si o rugaciune facuta de o persoana necunoscuta pentru o alta persoana necunoscuta poate ajuta in cazul unei suferinte provocate de o boala anume. unde multi considerau ca datele erau eronate ori gresit interpretate.l a studiat interventia rugaciunii asupra unor persoane ce erau bolnave. Studiul a aratat ca persoanele care au beneficiat de rugaciuni s-au vindecat cu 389 mai repede. %in nou starea de sanatate s-a ameliorat cu 339 mai repede. !. la *nstitutul de Cardiologie din :ansas. unul dintre cercetatorii care au condus experimentul. oamnenii de stiinta arata ca religiozitatea. Singura persoana care stia de existenta acestui experiment era sora medicala care ii ingrijea. victime ale atacurilor cardiace si i-a imparti la intamplare in doua grupuri. . cativa ani mai tarziu. %r. dar si incantat de aceste rezultate. A luat 646 de pacientii. $rin diverse studii ce au fost efectuate. credinta si rugaciunea contribuie intr-o mare masura la pastrarea sanatatii si prelungirea vietii. /aportul a fost primit cu cel mai mare scepticism de catre comunitatea medicala. /andolph 12rd a condus un studiu in cadrul Spitalului -eneral din San Fransisco. Cand i s-a cerut sa redea pe scurt situatia a ridicat din umeri si a facut aceasta remarca! &$acientii pentru care au fost facute rugaciuni s-au simtit mult mai bine decat ceilalti&. . Celalalt grup de 783 persoane nu a beneficiat de rugaciunile din partea persoanelor respective.

. *ncurajand practica sacroterapiei. iar la cei cu boli coronariene cu =89. multora dintre ei prelungindu-le viata. chirurgul oftalmolog <. in lacasele de cult si chiar in spitale. marele chirurg vienez <ans Finsterer. *n multe locuri. din randul celor foarte putin religiosi. a realizat anumite constari la bolnavii operati. %eseori el marturisea celor din jurul sau ca &mana nevazuta a lui %umnezeu ma ajuta sa fac operatii bune&. 0etoda sa consta din rugaciuni. din . 'n astfel de tratament se aplica cu bune rezultate bolnavilor de cancer. sacroterapia curativa se practica impreuna cu medicul curant.*n foarte multe tari. Ingerii in vi#iunea Papei Ioan Paul al II-lea %upa cum observam. imbolnavirile vor fi mai putine. 0ulta vreme a functionat in #eA BorC o clinica religioasa si psihiatrica. Vom prezenta in continuare rezultatele catorva studii si cercetari. in primele > luni dupa operatie. Chirurgul canadian Alaistar Cunniggham aplica sacroterapia in scopuri curative. -imbel se roaga impreuna cu bolnavul inainte de operatie. $rintre cei ce recunosc influentele si efectel importante pe care sacroterapia le produce s-au aflat si medici europeni. meditatii si vizualizarea unei figuri spirituale. indiferent de credinta pacientului.ashington %C a realizat peste 788 de studii si cercetari in ceea ce priveste sacroterapia. in zilele noastre nu se mai ocupa multa lume de studiul ingerilor. 'n alt studiu efectuat pe ?@7= de persoane din regiunea Almeda (California) a aratat ca mortalitatea era redusa printre credinciosii care se rugau recvent si plin de fervoare. =9 din randul credinciosilor ce se rugau frecvent si nici unul din randul celor foarte credinciosi. 'n cunoscut centru medical pentru operatii pe cord deschis. ". trecuti de >8 de ani. %e exemplu.a Vancouver functioneaza si astazi un spital unde sunt folosite numai remedii naturiste si metode de sacroterapie. Astfel. ca decesele inregistrate la suferinzii de scleroemfizem pulmonar s-au redus cu =>9. Astfel. 'niversitatea -eorgetoAn. *n cadrul sedintelor respective iau parte chiar unii medici. majoritatea oamenilor nici nu cred in existenta lor. indiferent de starea lor socioeconomica si de unele vicii cum ar fi fumatul sau alcoolismul. s-a descoperit ca sacroterapia a avut efecte pozitive asupra majoritatii oamenilor care o practicau prin rugaciune si prin raportatea la dumnezeire. unde bolnavii erau tratati si prin metode ce apartin scroterapiei. in fruntea lor aflandu-se S'A si Canada. . celebru pentru operatiile sale realizate mai ales la nivelul stomacului. au fost inregistrate 49 decese. si ca &stiinta si credinta formeaza un tot insolubil&. *n S'A si Canada sacroterapia se practica fie individual. Astfel. Astfel. la cei care mergeau in mod regulat la biserica pentru a se ruga. fie in grup. sacroterapia face parte din mijloacele folosite pentru prevenirea imbolnavirii. un studiu efectuat pe 43888 de persoane din 0ar2land a descoperit. din #eA <ampshire.

1iserica propunand cu franchete totalitatea adevarurilor despre %umnezeu. *n vara anului 345> si $apa *oan $aul al **-lea a vorbit in mai multe ocazii despre ingeri si a definit anumite concepte &pentru a nu se discuta despre aceasta in necunostinta de cauza&. indiferent carei religii ii apartin. si de aceea %ivinul se reflecta mai intai de toate in ei. . *n acest mod. preaslavindu-i in cadrul liturghiei cu o sarbatoare anume (pe 7 octombrie) si recomandand raportarea la ingerul pazitor prin intermediul rugaciunii. %umnezeu vorbeste inainte de toate fiintelor umane&. dupa care el nu este numai corp. Sfanta Scriptura ofera o marturie suficient de explicita a acestei maxime apropieri de %umnezeu a ingerilor.& %efinitia data de suveranul pontif ingerilor este urmatoarea! &creaturi de natura spirituala.considera ca aduce un mare serviciu omului. Cand mai era inca patriarh la Venetia. dotate cu intelect si liber arbitru. Aceste precizari au fost facute in timpul auditiilor generale de miercuri si au fost comentate in mai multe publicatii. alaiul sau. spune $apa.inclusiv al ingerilor .& (0atei 35. cu atat mai mult cu cat in anumite momente ii vedem indeplinind actiuni fundamentale. a fost interesata intotdeauna de existenta ingerilor si a incercat chiar sa puna bazele unei angeologii propriu-zise.folosind sensul figurat . in numele lui %umnezeu *nsusi&. $apa *oan $aul * afirma ca ingerii sunt &marii necunoscuti ai timpurilor noastre& si adauga! &Ar fi momentul sa ni-i amintim mai des. +otusi printre teologi se constata o anumita indepartare de aceasta tematica. despre care vorbeste . +otusi. cerul sau&. ci de toti oamenii. constituind din acest motiv ambianta cea mai apropiata de Creator. ca ministrii ai providentei in guvernarea oamenilor&. superioare omului&. insa.& $apa a amintit ca &existenta si manifestarea ingerilor nu reprezinta continutul central al cuvantului divin& si ca &in revelatii. daca ingerii &nu sunt pe primul plan in cadrul revelatiilor.ca despre tronul sau. 38) $. aceasta nu inseamna ca nu va apartin din plin. 1iserica aminteste omului revelatia crestina. +ot el a definit ingerii ca fiind &fiinte pur spirituale. Creatorul intregii manifestari . +otusi. &+ema ingerilor&. $apa aminteste! &*isus insusi spune! Ingerii din cer vad pururea fata Tatalui Meu. libere.+eologia crestina. Suveranul pontif a spus chiar ca a te indoi de existenta ingerilor inseamna sa &revizuiesti radical Sfanta Scriptura si cu ea toata istoria mantuirii&. &poate parea indepartata sau mai putin vitala pentru mentalitatea omului modern. care este in ceruri. /olul lor de intermediari intre cer si pamant. de care nu au fost feriti nici suveranii pontifi. %umea misterioasa a ingerilor *ngerii sunt permanent alaturi de noi intotdeauna si in orice situatie si nu doar alaturi de fiintele botezate. $arintii bisericii si mai apoi teologii au discutat si analizat din toate punctele de vedere natura ingerilor si misiunea lor. de mesageri ai lui %umnezeu si de protectori ai oamenilor este mentionat in nenumarate traditii. care este Spirit Absolut. *ngerii. rationale& si a precizat ca &adevarul despre ingeri este inseparabil de revelatia esentiala a crestinismului. 1iserica catolica isi marturiseste credinta in existenta ingerilor pazitori. &prin natura lor si prin gradul lor de spiritualitate. ci si spirit. care este existenta. sunt mai apropiati lui %umnezeu decat lumii materiale. a mai adaugat pontiful. maiestuozitatea si gloria lui %umnezeu care straluceste in toata creatia vizibila si invizibila.

*ngerii sunt fiinte de lumina care intermediaza contactul dintre sacru si profan. . ingeri ai vietii si ai mortii. de a proteja si incuraja fiintele umane. a apei. Si in traditia Extremului Orient regasim existenta fiintelor angelice si demoniace. *n cazul religiilor politeiste.i considera ca exista un numar infinit de astfel de fiinte. care il protejeaza si care il ajuta sa lupte impotriva influentelor demoniace. ce sunt opuse una celeilalte! principiul binelui si al raului. de exemplu. la informatii care sa ateste influenta reciproca pe care au avut-o una asupra celeilalte diferitele religii si traditii ale popoarelor in legatura cu aparitia ideii de inger. gasim o lume spirituala divizata in doua mari sectoare.xista si credinta ca fiecare fiinta are o divinitate protectoare. *n Birmania si Pa istan se vorbeste despre existenta unor entitati numite &nats& care traiesc in interiorul fiintelor umane. . care au ajuns pana in Tibet. $rincipiul binelui este slujit de o clasa de fiinte divine. este in general benefica. *n literatura hindusa gasim nenumarate povestiri despre continua lupta intre ingeri si demoni. iertandu-l daca se indrepta. avand diferite misiuni. *n Persia. care incarneaza principiul raului. despre stapanii fenomenelor naturale si despre demonii. divinitati ale aerului. care uneori poate fi observata. dar pentru a mentine . *nsa apare clara experienta comuna care sta la baza tuturor traditiilor chiar pana in zilele noastre. ingeri si demoni. Ca marturie sta si bogata iconografie care acopera templele indiene. Cat priveste India.fiinte de lumina %esi. 'niversul este conceput ca o ierarhie de forte de toate tipurile. Alaturi de numerosi zei si zeite. si alte religii si mitologii vorbesc despre existenta unor fiinte supranaturale al caror rol este asemanator cu cel al ingerilor. in timp ce in cazul religiilor monoteiste este foarte neta si evidenta. prin intermediul descrierilor care au ajuns pana la noi. care formeaza o vasta si complexa cosmogonie. focului. pe cel care studiaza acest domeniu. dintre %umnezeu si om . $rezenta lor. Acestea erau fiinte subtile cu puteri paranormale care sunt un fel de ambasadori ai oamenilor pe langa zeitati. Si anume rolul de a ghida. Studiind inceputurile religioase ale popoarelor $amantului. monstrii pamantului. gasim vorbindu-se si despre spiritele naturii. sustin existenta a numeroase creaturi subtile care sunt prieteni ai omului si care se opun raului si tuturor fiintelor orientate negativ. inca si in ziua de astazi dupa secole de traditie vedantica. numite &Fravashi&. spirite ale naturii. mai ales in cazul traditiilor monoteiste regasim existenta ingerilor asa cum ii cunoastem noi astazi. Ingerii in diverse traditii ale lumii $rimele dovezi ale credintei in existenta ingerior le avem chiar din timpurile asiro-babilonienilor. regasim o multitudine indescriptibila de zeitati secundare.dupa cum exista ingeri protectori. dar care il abandonau daca se comporta urat. unde fiecare zeitate avea si emisarul ei. Acestea erau fiinte inaripate care strabateau cerul pentru a ajunge pe pamant. aerului. linia de demarcatie dintre creaturile supranaturale si divinitate este neclara. dintre cer si paman. Aceste forte sunt permanent in actiune. spirite pamantului. care din multe puncte de vedere ne reamintesc de ingeri. Java si Cambogia. #umeroase marturii literare si religioase legate de lumea angelica nu il conduc. fiind si pana astazi venerate de multi oameni credinciosi.Ingerii . Fiecare om are o astfel de fiinta divina. avand deci rolul de mesageri ai zeitatilor. Atat buddhismul cat si brahmanismul.

intermediari intre cer si pamnat. care era ghidul si Artemide . dar si in traditia occidentala. putem spune ca nu exista religie a +errei care sa nu fi vorbit despre prezenta si rolul ingerilor.rmete. %ar in !recia antica termenul avea o conotatie mai limitata. Cuvantul inger (angel) deriva din termenul grec &aggelos&.xtremului rient. zeul suprem. *n mitologia greaca si in special in celebrele poeme homerice. zeitatea infernuluii si Deus (numit &agazos aggelos&. ce acompaniaza si scrierile misticilor sufiti. $utem spune ca mai ales in traditia . regasim prezenta ingerului protector. adica &inger bun&). in primul Cantec din *liada actioneaza si il protezeaza pe Ahile intr-o maniera care se aseanmana foarte mult cu modul de a actiona a-l ingerului din traditia crestina.xista si &nats& malefici. care inseamna &mesager& si care s-a transmis ulterior limbilor de provenienta latina sub forma de &angelos&. . . indicand zeitatile protectoare ale defunctilor! . Astfel ca. legendele indienilor americani si cum am vazut deja hinduismul si buddhismul. Atena. viziunile samanilor. %e exemplu.protectia lor se considera ca este necesara realizarea cu consecventa a anumitor ritualuri special consacrate acestor fiinte. Fiinte inaripate. gasim zeitati care au functii foarte asemanatoare ingerilor din traditia noastra.

aceasta este semnificatia numelui de Serafim.pistola&. natura luminoasa si stralucitoare care nu se oculteaza si care nu poate fi stinsa niciodata. Aceste lucrari s-au bucurat de stima si admiratia majoritatii figurilor ilustre ale bisericii. reflectand intr-o proportie mult mai mare vointa divina decat se produce aceasta in cazul oamenilor. putere purificatoare de o intensitate asemanatoare cu cea a fulgerului. *n lucrarea &*erarhia celesta&. elevandu-le energia. fierbinteala. clocotul acestei eterne miscari continue. %ionisie afirma ca! &#eobosita si continua lor miscare in cadrul /ealitatii %ivine. ca se dezic ferm de orice atitudine josnica. la randul lor subimpartite in trei ordine majore. revelatiile superioare&. stabila si ferma. cei &cu multi ochi si multe aripi&. capacitatea de a primi darul de lumina cel mai inalt si de a contempla demnitatea $rincipiului %ivin in atotputerea sa originara. oamenilor. iar cel de-al treilea ordin este format din *ntaietori. luminand orice obscuritate si sublimand tot ceea ce este negativ. <eruvimii si +ronurile. spirite foarte inalte si sublime. ca . pera sa include mai multe carti legate de lumea ingerilor dintre care enumeram urmatoarele lucrari! &*erarhia celesta&. *erarhiile ceresti. &#umele divine& si &. *ntr-adevar &iluminarile $rincipiului %ivin se implinesc mai intai in ei si apoi prin ei ni se transmit noua. participa la guvernarea intregii creatii si sunt mult mai apropiate de $rincipiul %ivin. capacitatea lor de a se umple de intelepciune si de a comunica. caldura.& Ierarhia angelica a )eruvimilor &Cat despre numele heruvimilor. acesta ne arata ca ei transcend datorita puritatii lor orice inclinatii negative. mai spune %ionisie Areopagitul. ca ei aspira catre varful desavarsirii intr-un mod supraomenesc. fara invidie. *erarhiile ceresti sunt in numar de noua. Ierarhia angelica a Serafimilor %espre semnificatia numelor data Serafimilor.&. Ierarhiile angelice descrise de 'ionisie (reopagitul %ionisie Areopagitul este cea mai mare autoritate in domeniul angeologiei crestine. Virtuti (sau $uteri) si Stapaniri. &*erarhia ecleziastica&. aceasta reveleaza puterea lor de a cunoaste si contempla %ivinitatea. care urmareste sa-i aduca pe subordonatii lor ierarhici la acelasi nivel cu ei. regasim foarte multe referiri in legatura cu &beatificele ierarhii angelice prin care +atal Ceresc a manifestat plin de generozitate lumina Sa si cu ajutorul carora noi putem sa ne elevam fiinta pana la splendoarea Sa absoluta&. propria lor cunoastere. Al doilea ordin este format din %omnii. Arhangheli si *ngeri. facandui sa arda si sa se &inflacareze& pana ating o vibratie egala cu a lor. ca stau intr-un mod ferm si neclintit in jurul Celui $reainalt. celor din ordinul urmator.& Ierarhia angelica a *ronurilor &Cat despre numele +ronurilor. numite si triade! prima se afla cel mai aproape de %umnezeu si cuprinde Serafimii.

deschisi sa primeasca darurile sale. Arhangheli si *ngeri.poarta ceea ce pogoara din $rincipiul %ivin cu un calm de necrezut si in sfarsit ca sunt purtatorii lui %umnezeu. care este in perfecta consonanta cu puterile suverane" ei se modeleaza dupa acelasi $rincipiu 'nic. spune %ionisie. %ionisie Areopagitul afirma ca &*nteligentele ceresti sunt toate revelatoare si mesagere a ceea ce le precede. nu raspund niciodata unei realitati dizarmonioase si tiranice.& Ierarhia angelica a (rhanghelilor &Sfantul ordin al Arhanghelilor. mai mult lor decat celorlalti li se potrivesti numele de ingeri deoarece sarcina lor este aceea de a se ocupa de tot ceea ce este manifestat si mai mult. izvor al tuturor principiilor" ei. pentru ca *ngerii. %ionisie spune! &#umele *ntaietorilor indica un caracter divin suveran si o putere de comanda. sunt deasupra oricarei aservitati degradante. intra cat mai mult posibil in comuniune cu $rincipiul %ivin. spune %ionisie Areopagitul. in timp ce celelalte. poseda caracterul de mesageri si sunt cei mai apropiati de noi" de aceea. ultimele dintre entitatile ceresti.u cred&. care niciodata nu este diminuata.& Ierarhia angelica a Intaietorilor A treia ierarhie cereasca cuprinde *ntaietori. un curaj care nu oboseste niciodata sa cumuleze lumina $rincipiului %ivin si care este intens si ferm orientat spre a-. puteri supraomenesti. Cele mai elevate sunt animate direct de %umnezeu.& . abilitatea de a acumula daruri divine. ca raspuns la sfintele atitudini ale celor care devin iluminati de %ivin. &se incheie si se completeaza ordinele Fiintelor ceresti. cu ajutorul bunei coordonari a ierarhiilor suverane. care la randul lor ni le manifesta noua. nume care ne reveleaza caracteristicile lor.& Ierarhia angelica a Stapanirilor &Cat despre numele sfintelor Stapaniri aceasta arata egalitatea in grad cu %omniile si cu Virtutile. /ezumand in final indatoririle si rolul ierarhiilor ceresti. Virtuti sau $uteri si Stapaniri. reflecta pe %umnezeu in fiinta lor. prin pozitia sa centrala in ierarhie este legata in mod egal atat de sfintii *ntaietori cat si de *ngeri. &ca numele revelator al sfintelor %omnii ne arata capacitatea lor de elevare. numite %omnii.& Ierarhia angelica a +irtutilor #umele sfintelor Virtuti semnifica curaj in toate activitatile. exprima acest principiu ca $rincipiu ordonator suveran.& Ierarhia angelica a 'omniilor Sa vedem acum ordinul intermediar al fiintelor ingeresti. de lucrurile din lumea aceasta.& Ierarhia angelica a Ingerilor &Cu ingerii&.& Arhanghelii &primesc pe scara ierarhica lumina $rincipiului %ivin prin intermediul ordinelor primare si le transmit plini de bunatate *ngerilor. fiecare dupa fortele lor sunt sub tutela entitatilor animate de %umnezeu. fiind libera de orice compromis" ele nu coboara. &.

. Comunicarea dintre fiinta umana si fiinta de lumina se realizeaza direct prin intermediul gandurilor. de educatia pe care a primit-o si de credinta religioasa pe care o are. de o fiinta de lumina. nici nu orbeste. aceasta lumina pare incerta.ingerii pa#itori ai oamenilor %upa cum arata diverse si nenumarate marturii ale oamenilor din diferite culturi si traditii. fata de care simte o atractie magnetica. -iinte de lumina . este intalnirea cu lumina fascinanta.lementul cel mai incredibil dintre toate cazurile pe care le-am studiat. *nsa. multi subliniaza ca nu deranjeaza in nici un fel vederea. dar ea devine din ce in ce mai vie. cel care produce fara indoiala cel mai profund efect asupra oamenilor. %esi aceasta lumina are o luminozitate indescriptibila. Astfel.a inceput. 'n barbat si o femeie care sunt evrei au identificat aceasta lumina ca fiind un inger.le au vazut in acest taram aparent al nimanui lucruri care le-au lasat impresii foarte profunde. pana cand fiinta realizeaza ca are in fata o lumina supraumana. nici nu impiedica fiinta de a vedea alte lucruri. 0ood2 scrie! &.1. ci se simte linistit si protejat de acea fiinta de lumina. cu o claritate care exclude in totalitate orice neintelegere sau orice posibilitate de a minti. fiind legata in mod special de ambianta in care a trait persoana. exista marturii ce confirma antica credinta in ceea ce priveste viziunile pe care le au muribunzii sau experientele celor care au fost in coma. iar muribundul nu se mai simte singur. lasandu-se chiar vazuti de om in dimensiunea subtila in care se afla. . sunt cazurile de moarte clinica ce au fost subiectul multor scrieri si cercetari stiitifice. doar identificarea acestei fiinte difera de la individ la individ. care sunt ingerii pazitori intervin. %ragostea si caldura sufleteasca care se simte ca o emana o astfel de fiinta de lumina sunt absolut divine si inefabile. ci o fiinta cu o personalitate bine definite.& .& /a2mond 0oond2 mai precizeaza ca! &*n ciuda manifestarii insolite a acestei lumini nimeni nu s-a indoit ca este vorba de o fiinta divina. situatiile cele mai evidente in care aceste fiinte de lumina. ingerii intervin in anumite situatii limita.fapt care ne face sa ne gandim ca este vorba de mult mai mult decat niste simple vise sau viziuni. &Viata de dupa viata&.ste interesant de subliniat ca in timp ce descrierile acestor fiinte de lumina variaza foarte putin de la o persoana la alta. . Si nu doar o simpla fiinta. majoritatea crestinilor identifica lumina cu *isus <ristos. *n faimoasa sa lucrare. ea neavand nici un fel de limite sau obstacole. medicul american /a2mond A. sau a altor fiinte care s-au gasit pentru cateva momente foarte aproape de moarte. Astfel. %e remarcat faptul ca majoritatea experientelor descrise de aceste persoane sunt foarte asemanatoare indiferent de marile diferente socioculturale sau religioase care existau intre aceste persoane. .

perfectiune. ci diversitatea unei lumi care nu ne este accesibila in mod direct. confirmand astfel autenticitatea acestor realitati. . 5. 3. #tarea de pace. 11. . anuntand propriul verdict de moarte. %ona obscura &tunelul'.xperientele sunt atat de complexe incat persoanelor le este foarte greu sa redea exact ceea ce tocmai au simtit. este autorul unor importante studii despre experientele la granite dintre viata si moarte. bunastare. %escrierile difera. $acientul in aceasta stare intelege si vede perfect medicii. . beneficiind de culturi si traditii total diferite. Ceea ce este extraordinar in cazul acestor experiente este faptul ca desi persoanele aflate in diferite zone ale globului. *naintea intrarii in zona intunecata apare un fenomen sonor asemanator cu timbrul unei sonerii. unei muzici armonioase sau chiar clopot. %r. in cadrul corpului fizic. /eprezinta parasirea corpului care este insotita de o modificare a sensului perceptiei de catre simturi. dupa ce a vorbit cu cateva sute de oameni care au avut astfel de experiente. Aceasta a fost descoperit in cazurile de moarte clinica. in cele ce urmeaza. . pace. 6. aflandu-se totusi in imposibilitatea de a resimti exact ceea ce se petrece. Intalnirea cu alte )iinte. /. 0ood2 descrie fazele mortii clinice. asa cum le-a intalnit el la persoanele ce au avut aceasta extraordinara experienta. Vom descrie. $entru a trece de la un nivel la celalalt este nevoie sa depaseasca o frontiera denumita bariera de lumina. Se realizeaza cu persoane care au parasit planul fizic inainte. "udierea verdictului propriei morti. /. (ecorporalizarea. a intelegerii timpului si a spatiului.o alta viata0 de dupa viata %upa cum precizam intr-un articol anterior. /a2mond 0ood2 a cercetat aceste cazuri de moarte clinica. iar alteori &era foarte liniste&. al caror rol ne aminteste foarte mult de existenta ingerilor. Connecticut. pe scurt fazele respective. ingerii insotesc omul chiar si pe ultimul drum. unui vuiet. 0arturiile celor ce au experimentat moartea clinica contin cuvinte precum! calm.l a cuprins marturiile si concluziile sale in faimoasa sa lucrare &Viata de dupa viata&. e/perienta uluitoare . senzatie de frumusete. docent la facultatea de psihologie din Storrs. 2. 0ood2 considera ca moartea face trecerea de la constiinta obisnuita la o constiinta superioara care are proprietati spatio-temporale uimitoare. Si el. disparitia emotiilor si a fricii. %r. 1. $enomenul sonor. Au existat cazuri in care pacientul a putut repeta medicilor cuvant cu cuvant conversatia lor si lea descris diferite faze ale operatiei. Aceasta este frontiera universului cunoscut. in care peroanele ce au trait aceasta au putut relata experienta. Aceste persoane pot fi cunoscute sau necunoscute. $acientul realizeaza intrarea intr-o zona intunecata insotita de o stare de pace profunda.Si alti cercetatori care s-au ocupat de studiul experientelor de la granita vietii cu moartea au inregistrat marturii asemanatoare intalnirii cu fiinte de lumina. au relatat experiente similare. %r. ceea ce il impiedica pe acesta sa poata analiza senzatiile cu logica tridimensionala obisnuita. 4. a evidentiat faptul ca un punct comun al tuturor acestor marturii este intalnirea cu fiintele angelice. dar aceasta nu reflecta aspectul imaginar. :enneth /ing. !reutatea de exprimare. 7.

#u sunt atat imagini cat mai ales forme ale gandirii.umina este intensa si se manifesta ca o prezenta calduroasa si tonica.. +oate marturiile resping in mod clar ideea ca ar putea fi o stare de vis sau ca subiectii sunt victime ale halucinatiilor. Intrarea in lumina. 1". se simt mult mai puternice. despre care am prezentat in articolele anterioare. *imita de netrecut si reintoarcerea in corpul )izic. asupra comportamentului ulterior al fiintelor umane ce le-au trait! acestea nu se mai sperie de moarte. ingerii. mai optimiste si pline de calm. . /eintoarcerea este deseori instantanee si violenta. se reintorc la viata si se reintegreaza in propriul corp. Aici persoana care are o astfel de experienta poate sa intalneasca fiintele de lumina. Viziunea asupra vietii. !. Cel mai adesea reintoarcerea in corpul fizic se produce fara aparitia acestei limite de netrecut. Aceste experiente aduc uluitoare transformari asupra conceptiei despre viata si moarte.xista o limita pe care subiectii nu o pot depasi astfel incat. . . %eseori persoanele respective au relatat ca si-au perceput intreaga viata derulandu-se precum un film.

ouvre din $aris a fost sculptata in secolul al **-lea i.12. Ajungand in timpurile noastre vom gasi multe reprezentari in pictura.<. a grecilor si a romanilor. conservata la muzeul . visul lui *osif. in piatra sau in lemn.1una Vestire. a egiptenilor.1epre#entarea ingerilor in arta 0otivul ingerului in arta a dat mereu aripi fanteziei artistilor. . si reprezinta o extraordinara fiinta inaripata care. Fiintele inaripate si mesagerii ceresti se regasesc inca din timpuri stravechi si in arta figurativa a sumerienilor si a babilonienilor. de corurile angelice. eliberarea Sfantului $etru din inchisoare si multe altele. Faimoasa #iCe (Victoria) din Samotrace. din punct de vedere al trasaturilor feminine aminteste foarte mult de ingerii din bisericile crestine. +emele predilecte sunt motivele din Vechiul +estament si mai ales din #oul +estament . anuntul facut pastorilor. a motivului angelic. inaltarea lui *isus. Amintim de asemenea de multimea de ingeri muzicanti. ingerul de pe 0untele 0aslinilor. in sculptura. de ingeri pazitori. de ingerii care sustin candelabrele sau alte obiecte ornamentale pe care le gasim in biserici. inspirandu-i mai ales pe pictori si pe sculptori.

Si in cazul altori autori. personajul baiatului din roman. extraordinarul artist rus nascut in 355@.u nu am fost decat cel care a scris&. la data de 7= iunie 343?. Serafimilor si a altor ierarhii angelice citate de apostolul $avel in scrisorile sale. teme adaptate la o conversatie normala. care ii dicta ceea ce el scria apoi . $aul Valer2. Fiecare om care a existat sau exista pe aceasta planeta a putut primi prin intermediul invataturii fundamentale a lui **S'S C</*S+ S initierea in iubire. . se transforma sub ochii scriitorului muribund in ingerul mortii care il conduce in spatiul infinit. aparut in 3437. Alfred %oblin sunt intalnite referiri la prezenta. il reprezinta 0arc Chagall. sa va iubiti unii pe altii. Stefan -eorge. care s-a simtit prizonierul camerei inchiriate. poet.sentiment I4E-(3I%0 5. . *ngerul. $rin cuvintele lui +homas 0ann.illiam 1laCe. arata ca figura mesagerului celest a fost prezenta mereu in istoria. in scena finala.ondra unde si-a petrecut toata viata. fondatorul antropozofiei si cu siguranta este familiar cu docrinele sale despre lumile superioare. de culori bizare. precum Anatole France. ce a trait la $aris si a oferit in tablourile sale un spatiu larg elementelor metafizice. -asim referiri si in &%arul lui <umbold& al lui Saul 1eloA. scriitor american de origine rusa. isi ilustra personal cartile sale de poezie. 0otivul ingerului se regaseste si in pagina finala a faimosului roman a lui +homas 0ann. %ar 1eloA nu are in mod evident nici retineri nici tabuuri el il cunoaste bine pe /udolf Steiner. simbolice. pline de un misticism de inspiratie crestina. in diferite moduri. &Autorii sunt de dincolo&. a ingerilor. &0oarte la Venetia&.a o distanta scurta de timp fata de romanul pomenit anterior. & noua porunca va dau voua. I23I1E( . Aparitiile entitatilor supranaturale au fost apoi o constanta a vietii si a operei sale. Aceasta carte obtine premiul $ulizer in 34@=.& *nitiatul 'spensCi afirma in &+ertium organum& ca &iubirea este un fenomen esential 0acrocosmic care dilata in mod beatific fiinta de la finit catre infinit si totodata ii deschide fulgerator omului lumea divina cu mai multe dimensiuni&. Fiind un om care a trait in angoasa si singuratate. supranaturale. onirice. 13. gravor. drept pentru care se aventureaza in dizertatii profunde asupra <eruvimilor.P%ESI*. $utinele exemple dedicate motivului ingerului in arta ce au fost prezentate mai sus. care a primi premiul #obel in 34@> pentru literatura. nu sunt figuri produse de fantezie. prezentand societatea americana moderna in care tema ingerilor exprima o nota evidenta de contrast. *ngerii care populeaza atat de des cerurile sale alaturi de cuplurile de indragostiti si de animalele fantastice. spune in poemul &*erusalim&.'n exemplu elocvent in ceea ce priveste inspiratia angelica ce influenteaza lucrarile artistilor. intalnim o pagina extraordinara dedicata aparitiei unui inger. un arhetip profund inradacinat in psihicul uman dincolo de forma miturilor sau de religie. el afirma de exemplu ca il vedea aproape in fiecare zi pe *isus Christos. nascut la .&. -eorg +raCl. pictor. in &Eurnalul& lui Franz :afCa.10 'I+I4 'ragostea coplesitoare si reciproc transfiguratoare ii face pe oameni sa se simta divini si egali. in cultura si in fantezia tuturor perioadelor omenirii. ceva asemanator cu ceea ce a scris 0arc Chagall. reprezinta un simbol de liniste si de speranta. . probabil ca surprinde in cazul lui :afCa descrierea acestei experiente a intalnirii cu o fiinta angelica. ci isi au originea intr-un vis pe care l-a avut Chagall si pe care l-a descris intr-o nota autobiografica. sau cu alte cuvinte &lume paradisiaca a minunilor&. mesagerul celest.

limbile vor inceta. cunoscut si sub numele de talgere) zanganitor. crede tot ceea ce este bun. m-am lepadat de tot ce era copilaresc. chiar daca as avea toata credinta asa incat sa pot sa mut si muntii din loc si daca n-as avea deloc dragoste. zgarcit sau fricos in partiala si anemica sa iubire. gandeam ca un copil" cand m-am facut om mare. elevat. ( iu6i intens si inaltator inseamna a nu cunoaste aproape deloc orgoliul si ura. . Caci.& $avel . lipsita de orice egoism si total eliberata de orice frica. nadajduieste tot ceea ce este cu adevarat binefacator. *ubirea oceanica. *ubirea coplesitoare.a se revarsa de la %umnezeu in valuri nesfarsite spre obiectul iubirii ei. /areori avem macar o vaga idee despre grandoarea si fericirea iubiri adevarate. sufera totul cu smerenie. simteam ca un copil. 13 . Acum cunosc in parte" dar atunci voi cunoaste pe deplin. nadejdea si dragostea" dar cea mai mare dintre ele este dragostea. in chip intunecos" dar atunci (cand vom fi uniti cu %umnezeu) vom vedea fata in fata. +ocmai de aceea el pierde atat de usor legatura cu fiinta pe care o iubeste intr-un mod superficial si trecator. trasfiguratoare este chiar %umnezeu in manifestare si astfel ea este si ramane cea mai puternica forta din 0acrocosmos. vorbeam ca un copil. $rezentam in continuare un pasaj relevant in ceea ce priveste descrierea starii sublime de iubire! &Chiar daca as putea vorbi in multe limbi omenesti si in cele ingeresti si n-as avea deloc dragoste. %ragostea este ceva dumnezeiesc si tocmai de aceea nu va pieri niciodata. compus din doua talere de arama care erau lovite unul de altul. $roorocirile se vor sfarsi. Si chiar daca as avea darul proorociei si as cunoaste toate tainele si toata stiinta. 1ucuria iubirii este in primul rand bucuria de a da. asa cum am fost si eu totdeauna cunoscut pe deplin (de %umnezeu). beatifica. %ragostea este indelung rabdatoare" ea este plina de bunatate" dragostea nu pizmuieste" dragostea nu se lauda. Acum dar raman acestea trei! credinta. Cunoscand aceasta taina noi nu trebuie sa ne ingrijim sa o cautam atunci cand nu o simtim sau sa o cerem atunci cand nu suntem total desc+isi sa o simtim. In fiecare om e/ista o infinita nevoie de a iu6i0 care-l divini#ea#a atunci cand este plenar si su6lim manifestata. nu se umfla de mandrie" nu este suspicioasa" nu se poarta necuviincios" nu cauta folosul sau" nu se manie" nu se gandeste la rau" nu se bucura de nelegiuire" ci se bucura cat mai des de adevar. Cand eram copil. daca acum cunoastem in parte si proorocim in parte.#$rinteni. nu as fi nimic. tiran. lipsita de egoism atrage spontan si in mod irezistibil spre ea ceea ce este numai al ei. as fi ca o arma sunatoare sau ca un chimval (instrument muzical folosit in vechime. curata. acest &in parte& se va sfarsi.Adevarata iubire este inainte de toate paradisiaca. bine si frumos" acopera totul. omul este cel mai adesea egoist. Acum vedem ca intr-o oglinda. $rin ignoranta si meschinaria sa. dragostea va ramane nesfarsita. cunoasterea va avea sfarsit. Adevarata iubire nu are nimic comun cu trocul urmarit de cei mai multi dintre oameni care adesea sunt egoisti! &%a-mi iubire ca sa-ti dau iubire&. atunci cand cu ajutorul dragostei vom ajunge la desavarsire. ( iu6i inno6ilat de transfigurare inseamna a avea lumina in ochi si a fi plini de fericire. fara sa ceara ceva in schimb. divin. pura.

Iu6irea e/primata in arta *ubirea a fost ilustrata in scris de mai multi autori inspirati. cu privire la iubire.14. . &Cand iubirea coplesitoare va face semn. supuneti-va misterului ei Chiar daca sabia ascunsa-n penaju-i v-ar putea rani. dati-i crezare. Chiar daca vocea ei ar putea sa va sfarme visurile himerice. urmati-i indemnul. $rezentam in continuare un pasaj poetic si plin de intelepciune din lucrarea &$rofetul& a scriitorului %alil &i'ran. Chiar daca drumurile ei sunt aparent grele si prapastioase. Si cand flacara ei paradisiaca va cuprinde cu aripile ei angelice. *ar cand iubirea transfiguratoare va vorbeste si o simtiti profunda si divina. asemenea vantului din miazanoapte care va pustieste gradinile.

%ar daca iubesti si trebuie sa ai dorinte.& Va oferim in continuare cateva pasaje despre iubire asa cum a fost ea perceputa de inspirati scriitori. daca cu adevarat o meritati. care trimit din singuratate cantul lor dumnezeiesc celor mai indepartate generatii.Fiindca. Va vantura spre a va curata de pleava. ramanand inchistati si singuri. divina si misterioasa decat de la sine. *ubirea nu stapaneste si nu vrea niciodata sa fie stapanita de cel sau cea caruia i se daruieste" Fiindca iubirii adevarate ii este de-ajuns iubirea infinita. Spre a va intoarce. Cand iubiti nu trebuie sa spuneti &Creatorul e in inima mea&. pentru ca. sa va puteti cunoaste pe deplin tainele iubirii si sa deveniti o parte din inima Vietii .& (g$ F$sc$l$ &%e ce iubim intotdeauna cu pasiuneG . & ./#. +ot la fel ea va razbate ca o miraculoasa forta purificatoare pana in adancul radacinilor voastre. sublima si transfiguratoare. fiindca iubirea. $recum va face sa cresteti mult mai repede si imbatati de fericire. fie ca ele acestea sa fie! Sa te topesti de iubire in tot si sa devi izvor de iubire divina ce susurul in noapte-si canta" Sa cunosti adesea durerea prea marii duiosii" Sa fii ranit si imbatat de intelegerea iubirii" Sa sangerezi de bunavoie si bucurandu-te" Sa te trezesti in zori. *ubirea nu se daruie decat pe sine si nu ia energia sa atotputernica. Va macina pana la inalbirea fainii voastre. multumire pentru inca o zi de iubire" Sa te odihnesti coplesit de beatitudine. indemnandu-le prin cuvinte si ganduri inspirate de cer la fapte glorioase" tu aprinzi din nou in inimile noastre singura virtute folositoare muritorilor. pana la inaltimea voastra ideala. apoi sa adormi inaltand in inima o ruga pentru fiinta iubita.+. *ubire plina de transfigurareF . divini si puri. va va arata cu siguranta drumul ea insasi. precum iubirea va incununa. niciodata intamplator. din care izvoraste nesfarsita *'1*/. stapaniti de indoiala. adeseori tot ea trebuie sa va si crucifice. ca apoi sa va harazeasca focului sau si sa puteti deveni painea cea sfanta a nemuririi la ospatul divin.foc vatamator. singura hrana a sufletelor nobile. *'1*/. $recum ea va ridica. tu. meschinarie. cu inima mereu inaripata si sa inalti. $amantul ar ajunge neroditor" vietuitoarele ar fi vrajmase intre ele" Soarele . iar . +u esti 0ila care arunca uneori o umbra de suras pe buzele nefericitului condamnat la suferinta si tu faci sa renasca fara incetare puterea cea divina si zamislitoare a fiintelor. fara de care totul ar fi haos si moarte. unde veti plange dar cu toate lacrimile voastre pe care vi le-ar fi putut smulge extazul iubirii. alintandu-va cu o dumnezeiasca gingasie ramurile cele mai fragile care freamata in lumina soarelui infinit al iubirii. ea va secera. in lumea fara de anotimpuri. Si sa nu credeti ca puteti croi singuri drumul iubirii. tot ea trebuie sa va si reteze uscaciunile si sa va distruga cat mai redepe rautatile si egoismul. +oate acestea si multe altele vi le va da cu prisosinta iubirea. egoism. spaima si distrugere universala.artele frumoase sunt copilele tale! tu ai calauzit intaia oara pe $amant sfanta poezie.una jale. %aca ne-ai parasi. imbatati de bucurie.. Atunci e mai bine sa va acoperiti. iar pe buze sa ai un cantec de lauda. Va treiera pentru a va descoji. ci mai degraba &eu sunt acum topit de iubire in inima Creatorului&. veti cauta doar tihna si placerea dragostei care permanent vi se daruie fara ca voi sa iubiti. unde veti rade dar nu cu intreaga voastra bucurie. fiind infranti.fiindca aceasta ne face foarte fericiti" de ce trebuie sa o marturisim sincerG . chiar cu . astfel. suspiciune sau de teama. *ubirea nu are nici o alta dorinta decat aceea de a se implini prin totala iubire. plin de recunostinta.fiindca aceasta il face fericit pe celalalt" de ce trebuie sa dovedim aceasta. goliciunea si sa iesiti din treierisul iubirii. Si. zdruncinand inclestarea lor cu pamantul. Asemeni snopilor de grau.A. Va framanta pana ajungeti foarte supusi. la ceasul amiezii si sa cugeti la extazul iubirii" Sa te intorci impacat si debordand de fericire acasa la ora amurgului. %ar daca.

Cautarea lui %umnezeu si nazuinta spre el sunt exprimate intr-un imn din /ig Veda prin intrebarea &$e care zeu sa cinstim mereu aducandu-i jertfaG& (1ig Veda 1".374). ca si propria noastra conditie umana. nu exista nimic mai frumos decat sa dai.$-erset Maugha&Cand iubesti intens si transfigurezi fiinta iubita.& )anait Istrati &Sunt indragostit. . *n celebrul imn din /ig Veda (38. indiferent de este durabila sau nu.& &ui de Maupassant &*ubirea .o lipsa deplina de egoism. ca refren. 'escoperirea lui '274E8E2 in scrierile stravechi (I Vom face referire in continuare la unele scrieri sansCrite stravechi. sa dai mereu. *ntrebarea revine mereu.& &e$rge Meredith &*ndragostitul. cand dragostea-l copleseste iubeste si transfigureaza cusurul fiintei ce-o iubeste. al carui factor esential este duiosia. la sfarsitul fiecarui vers. zeul suprem e numit Supraveghetorul unic al 'niversului.-un paradisiac curcubeu deasupra sufletului meu. trupul. *n doua imnuri din /ig Veda el este numit Vishva :arman (&a carui opera este +otul&). transfigurator. precum si analogiile dintre scrierile sansCrite si cele crestine cu privire la existenta lui %umnezeu. gandurile.pretul sacrificiuluiG . tot. 121).& .& *ic$lae +a'is &%ragostea sublima si adevarata este un sentiment divin. o flacara divina.& M$liere &Cat de sarac si nefericit este acela care nu poate sa spuna! &Sunt beat mai mereu de vinul cel tare al iubirii&. o dorinta de a proteja. si viata.o pasiune. tot. tot ce ai ..illia. *n dragoste trebuie sa existe un sentiment de daruire. Vishva :arman este slavit in calitate de creator si carmuitor al . Cum poate el sa simta in zori uimirea firii Si noaptea vraja sfanta al clarului de lunaG& /-ar %ha00a- 15. purtand in ea.pentru a ne da puterea sa speram ca numai in felul acesta omenirea va izbuti intr-o buna zi sa-si lepede cel mai marsav pacat . un imbold de a face bine si de a procura placere si fericire . in care sunt prezentate atributele Fiintei Supreme. sa simti ca mereu dai si sa fii gata sa risti totul pentru a da si mai mult. complex. si fericire. viata.egoismul brutal.

&%espre cunoastere& si capitolul V***. (6hagavad7&ita .urigena. 2). 2Te$l$gia -istica2 I. la fel ca si la %ionisie Areopagitul. are multe afinitati cu vechile sisteme ale filosofiei hinduse.'escoperirea lui '274E8E2 in scrierile stravechi (II Vom prezenta in continuare alte atribute esentiale ale lui %umnezeu asa cum au fost ele revelate in diverse traditii stravechi. .&. gandirea omeneasca n-a mai sondat atat de adanc misterul divinitatii ca in vechile 'panishade si 1hagavad--ita. Acesta ii spune eroului Arjuna care sunt atributele esentiale ale Fiintei Supreme. care au fost traduse in latina. datorita lui Scotus .l a dat zeilor nume. 1hagavad--ita este patrunsa de ideile din 'panishade. 0ai multe despre atributele si descrierea lui %umnezeu. iar adoratorilor lui fideli li se permite &lacasul etern unde se afla 'nul& (adica %umnezeu). . cel care reveleaza taina ultima a naturii divine este insusi Spiritul 'niversal. Pura e/istenta Atributul esential al divinitatii este pura e5istenta. care la randul lui.lumii. dincolo de diversele denumiri ce au fost folosite. -andirea filosofica si teologica a marilor scolastici din . in care Spiritul fiintei ramane nemuritor in beatitudine. cele mai importante sunt capitolul V**. *deea fundamentala din 1hagavad--ita este stapanirea suprema a spiritului 'niversal (1rahma). 2") . (3i$nisie 4re$pagitul.l a creat. 1!. intrucat ea este cauza tuturor&.vul 0ediu a fost. *n 1hagavad--ita. nevazuta si eterna&. %ivinitatea Suprema este infatisata cu atributele cele mai variate. &%espre 1rahma cel nepieritor&. cum ar putea fi cunoscuta si prin ce mijloace se pot dobandi eliberarea finala de renasteri si unirea deplina cu 1rahma. *n 1hagavad--ita si in 'panishade. %upa cum se mentioneaza! &Ar trebui sa i se atribuie (divinitatii) si sa se afirme despre ea tot ce se afirma despre cele ce exista.l este &sufletul primordial de unde purcede stravechea devenire&. 1hagavad--ita il defineste pe %umnezeu . la randul ei. intrupat in :rishna. Scrierile marelui mistic crestin %ionisie Areopagitul (2*u-ele divine2. traditiile spirituale ale lumii au descoperit in esenta acelasi %umnezeu.xistenta deplina. izvor ultim si tinta finala a tuturor lucrurilor si fiintelor. asa cum este prezent el atat in filosofia hindusa. cat si in religia crestina veti descoperii in articolele viitoare. Cu exceptia crestinismului. $roblema naturii divine este prezenta in 'panishade si mai tarziu in 1hagavad--ita. 2Te$l$gia -istica2). care este totusi cu desavarsire independent de tot ce . in nici o religie si in nici un sistem filosofic. Aceasta demonstreaza faptul ca.le au fost probabil influentate de neo-platonism. (6hagavad7&ita VIII. profund influentata de ideile din scrierile lui %ionisie Areopagitul. unde conceptia despre dumnezeire atinge punctul culminant. contin foarte multe idei asemanatoare cu acele din 1hagavad-gita si 'panishade. a caror invatatura fundamentala este identitatea dintre sufletul individual (Atman) si cel universal (1rahman). *n aceasta directie.

1") *ata cum atributele lui %umnezeu sunt descoperite in toate traditiile stravechi! &Stapanind trecutul si viitorul. cand intra in lume. . 1 ) 5el 4epieritor si Suprem Cel mai frecvent atribut al divinitatii este acela de &nepieritor&. Deus va fi& (/rac$l stravechi la )ausanias 1". 2") %ionisie Areopagitul afirma in legatura cu natura lui %umnezeu! &.8V. 6: VIII.l si de la . (%atha7(panishad 2. care-i unul. sinonim cu &vesnic& si cu &nemuritor&! &+u esti Cel #epieritor si Suprem. *nceputul si Sfarsitul. stravechi. care este fara inceput.15). nepieritor . 22) . 1")" &. el nu este omorat cand este omorat corpul&. ) 'umne#eu este infinit si se afla simultan si pretutindeni .2")" &Spiritul .a (%umnezeirea) este viata celor ce vietuiesc. vesnic sta in spatiu. 17) Se mai mentioneaza! &Spiritul. 1 ). 1": Munda9a7(panishad 3. (6hagavad7 &ita VIII. tot astfel Spiritul. 2*u-ele 3ivine2 I. ca Spirit.l este azi si va fi si maine& (%atha7(panishad 4. 1.& (6hagavad7&ita 8VIII.2. %umnezeu este vesnic. este asezat tainic in cavitatea inimii fiecarei fiinte& (%atha7(panishad 2.pe acela inteleptii il privesc ca izvorul tuturor fiintelor&.u sunt Alfa si mega. vesnic. 13)" &Deus a fost. tot astfel spiritul care sta in toate corpurile. toate prin . &timpul ce batran& (6havad7&ita 8I. 32). (6hagavad7&ita I8. %e asemenea %umnezeu este &cel care nu poate fi vazut sau apucat. numai %umnezeu exista" tot ceea ce este creat de el este intr-o continua schimbare. atotputernic! &+u esti pazitorul nemuritor al legii celei vesnice. in inima fiecarei fiinte.l sunt&. 25).l (Spiritul) n-a fost creat de nimeni. etern. . 7). &fara nastere si fara moarte& (6hagavad7&ita VII. obarsie si cauza a vietii in totalitate si a intregii existente&. perpetuu. 3) 'panishadele il numesc pe %umnezeu! &Cel ce exista prin sine insusi&. 12)" &. cu vedere subtila& (%atha7(panishad 3. 1. #enascut. imprastiat pretutindeni. %e asemenea se mai precizeaza! &%upa cum eterul. mai subtil decat ceea ce-i subtil si mai mare decat ceea ce-i mare. nu e patat din cauza finetii sale extreme.& (4p$calipsa 1. isi schimba forma dupa orice forma. (3i$nisie 4re$pagitul. 11: 8III. int-o continua devenire" ceea ce &devine& este vizibil si trecator" iar ceea ce &exista& este vesnic si nu poate fi vazut.& (6hagavad7&ita 8I.l este inteleptul stravechi (6hagavad7&ita VIII.7: 2. care-i unul si se afla in toate fiintele.1) +oate fiintele sunt in el! &%upa cum cantul intins care merge pretutindeni. 12). esenta tuturor celor ce exista. *n acelasi sens in crestinism se afirma despre %umnezeu! &%e aceea.l este simultan si inauntrul fiintelor si in afara& (6hagavad7&ita 8III. %ar este remarcat de mintea ascutita si subtila a celor puri.& (6hagavad7&ita 8III. 4) *ntr-adevar. nu este niciodata patat. (%atha7(panishad 5. 32) &Stapanul tuturor fiintelor sta in inima lor. 12.l se afla prin Spirit in toate corpurile. tu esti spiritul etern& (6hagavad7&ita 8I. 1rahma cel fara inceput (6hagavad7&ita 8III. &%upa cum eterul. isi schimba forma dupa orice forma. 1 ) 'panishadele il numesc pe %umnezeu! &Cel #epieritor& (%atha (panishad 3. 2*u-ele 3ivine2 V. Cel ce era si Cel ce vine. ascuns in toate fiintele. 61: 8.. si este in acelasi timp si in afara (de forma)&. Cel ce este..1.(3i$nisie 4re$pagitul. nu se mai manifesta. astfel stau in 0inte toate fiintele&.2 si Munda9a (panishad 1. !). (Munda9a7(panishad 1. fiind insasi vesnicia. Deus este. vesnic. 6) &. (Isa7(panishad ) Ca existenta.

acela nu mai priveste nici o creatura cu dispret&.& (6hagavad7&ita 8V. 33) %e asemenea. 2*u-ele 3ivine2 V.%espre dumnezeu se mai afirma! &cel care considera toate creaturile ca fiind in Spirit (%umnezeu).& (Isa7(panishad 1) &Sufletul %ivin este mai mare decat tot ce este foarte mare..l se afla infinit de departe si in acelasi timp este aici aproape (in corp). si aceea din luna si din foc . (Isa7(panishad 6)" &el sta departe si aproape in acelasi timp& (6hagavad7&ita 8II. iar pe el se considera ca fiind in totalitate. tot astfel spiritul lumineaza intregul corp. %umnezeu spune despre sine! &Stralucirea din soare care lumineaza intregul 'nivers. 15). 1") 1!.afla ca-i a mea. intocmai cum corpul este invelit intr-o mantie.17). !). la dreapta si la stanga.7)" &1rahma cel nemuritor se intinde pretutindeni inainte si inapoi.2.. ) Atributele descrise mai sunt sunt intalnite si in scrierile crestine ale lui %ionisie Areopagitul! &%umnezeu e infinit. %upa cum se mentioneaza! &.2.& (Munda9a7(panishad 3. pe care se sprijina .1. in sus si in jos. fiind considerat &lumina luminilor& (6hagavad7&ita VIII.& (6hagavad7&ita 8III. chiar mai presus de toata infinitatea.'escoperirea lui '274E8E2 in scrierile stravechi (III 'umne#eu este lumina %umnezeu este mult mai stralucitor decat soarele. dincolo de hotarele intunericului (6hagavad7&ita VIII.11). 12) &%upa cum soarele singur lumineaza intreaga lume. 0anifestandu-se plenar prin :rishna.& (Munda9a7(panishad 3. . &+ot ce exista in 'nivers trebuie privit ca fiind mereu cuprins din toate partile de 0arele Stapan. se mai mentioneaza! &Cel care-i luminos.l este de fapt 'niversul acesta infinit& (Munda9a7(panishad 2.& (3i$nisie 4re$pagitul.

11) %ionisie Areopagitul il numeste pe %umnezeu! &Cel care este mai presus de orice existenta si cunoastere&.l e mai presus de toate fiintele.& (6hagavad7&ita VII. ii spune Arjuna lui :rishna" iar acesta ii raspunde! &#u exista altceva mai presus de mine. %e mine atarna intregul 'nivers.lumile si toti locuitorii lor . 1 ) &Cine vede pe Stapanul Suprem. 32) %espre puritatea si finetea dumnezeiasca se mai afirma! &dupa cum soarele. acela vede cel mai bine. si pe toate cele vremelnice&.2. care sunt in afara de el. nu e patat din cauza finetii sale extreme.demn sau cu umilinta. nepieritor.17) %espre %umnezeu se mai afirma! &Spiritul este acela prin care se cunoaste gustul. nu e niciodata patat de mizeria acestei lumi.acela-i 1rahma cel nepieritor. asta ramane la latitudinea fiecaruia.& (6hagavad7&ita VIII.& (6hagavad7&ita 8III. chiar recunoscut ca atare. nu are valoare reala atata timp cat inima nu l-a trait prin plenitudine sau suferinta.2) 'umne#eu este atotstiutor :rishna ii spune lui Arjuna! &.2).1.. mirosul. 3) 1". care este ochiul intregii lumi. !) 0undaCa-'panishad il numeste! &infinit de subtil& (Munda9a7(panishad 1. acela-i viata. (6hagavad7&ita VII. atingerea. 1") &Cele mai divine si mai inalte dintre lucrurile vazute si intelese sunt numai niste simboluri care infatiseaza ceea ce se afla mai prejos de acela care le intrece pe toate. /ecunoastem. $rintre lectiile vietii o avem si pe aceea de a realiza ca cele ce nu sunt in beneficiul tuturor nu vor fi niciodata in profitul cuiva. %in cauza finetii. care este unic si se aflta totdeauna in toate fiintele. ca si aceea de &nepieritor&! &+u esti cel nepieritor si suprem al acestui 'nivers& (6hagavad7&ita 8I. ca e folositor sa reactionam.. 3) &. 1) +ot el mai afirma despre %umnezeu! &. Te$l$gia Mistica I. care exista si care se vor ivi. mai presus chiar de ceea ce-i nepieritor.l transcende si timpul. (%atha7(panishad 4. sunetul. %umnezeu este extrem de fin! &Cel care-i mai subtil decat ceea ce-i subtil. dar pe mine nu ma cunoaste aproape nimeni&. eu sunt cunoscut in lume si in Veda ca Spirit Suprem. ca perlele insirate pe un fir&. si vesnicia. 27) Se mai mentioneaza! &. *nima ne impinge la compasiune - .11) 'umne#eu este stapanul suprem al acestui 2nivers %enumirea de &suprem& se intalneste adesea in 1hagavad--ita. fiindca este si in afara acesteia. acesta este tinta suprema.& (3i$nisie 4re$pagitul.& (Isa7(panishad ) 'umne#eu este su6til Ca spirit. (3i$nisie 4re$pagitul. *u-ele 3ivine V. si pe toate cele din vesnicie. care sta in toate corpurile. tot astfel spiritul. acela-i nemuritor.l este in acelasi timp cunoasterea (adica stiinta cea mai inalta despre natura divina) si obiectul ei. in general doar in varful buzelor. nu e niciodata patat.& (6hagavad7&ita 8V. cu bine la rau. (6hagavad7&itaVII. Intelepciunea inimii Invocarea #eului launtric #ici un examen al vietii. (3i$nisie 4re$pagitul. Acela-i adevarul. nu e patat de defectele ochiului.& (Isa7(panishad ) &0ai presus de Spirit nu mai este nimic" acesta este ultima limita. 7) &Fiindca stau mai presus de ceea ce-i pieritor. imprastiat pretutindeni. cum sta acelasi in toate fiintele. tot asa Spiritul. fiind carmuitorul mintii.& (%atha7(panishad 5. 26) &.& (%atha7(panishad 3. asumate constient .l este atotintelept.2. 1 ). iubirea" este oare ceva care sa-i ramana necunoscutG Acesta este Acela (1rahma)&. simplificat vorbind. el este pur! &%upa cum eterul. Te$l$gia Mistica I.6) si &mai subtil decat ceea ce-i subtil& (Munda9a7(panishad 2.u cunosc toate fiintele care au fost.& (Munda9a7(panishad 2.& (6hagavad7&ita VIII.

Cu timpul a uitat de Sursa sa. fara sa stim. Acest proces. sa-si aroge rolul de stapan. la botezul din *ordan. ca desemnand Fiinta nemuritoare care fiecare suntem. ca putem rosti (vorbirea fiind o consecinta directa a acestui proces evolutiv) acel extraordinar . in loc sa se inalte la imparatia interioara a cerurilor. articuland &eu&. de materializare. animat de asanumitul Suflet. de analiza a evenimentelor.dar mandra ratiune ne incita sa luam. prin intermediul &operatiei& de coborare a Christosului cosmic in *sus cel istoric.. a fuzionat cu &sufletul-animal& ajungand sa fie inlantuit de teama. Evolutie cardiaca . atunci cand ne referim la noi insine spunem &eu& iar mana o ducem. ratiunea este de neinlocuit. *nsa fortele materializatoare sunt &oarbe& si-si continua fara discernamant opera. acela de centru al sentimentelor. pentru ca omul sa dobandeasca cunoasterea lumii fizice in care fiinteaza. categoric. $e de alta parte. .u. ci o necesitate obiectiva in vederea crearii unui corp fizic uman tot mai performant.. %uciferus versus 5hristus Spiritul devine activ in acest univers material. intreg sistemul nostru biologic. orgolii" el este ingradit de instinctualitatea naturii noastre inferioare.' S'#+. insa aceasta a ajuns. daca nu din razbunare macar pentru a ne proteja. materialismul. Acesta a &construit& nervii. musculatura. functia sa de stocare si sistematizare a informatiilor. am inteles. Cand indicam &creierul& avem in vedere intelectul. nu trebuie confundate cu &Satan&.ucifer& si. a crezut ca numai el exista si-n acest fel a aparut . *ar de atunci noi. $ornind de la individ. de coborare a vibratiilor in Forma solida nu constituie un blestem sau dejaconsacratul termen de &pacat originar&. ratiunea tradatoare de . Spirit sau %uh. aflat in stricta conformitate cu proiectul %ivin.. . ceea ce face foarte dificil controlul corpului de catre spirit. in context. dupa caz. la nivelul intregii umanitati . masuri defensive sau sa uzam de represalii.' serveste intereselor unor forte ce tind sa dezbine. spiritul negatiei si al bucuriei constiente de a face rauF #ormal. Sa ne explicam. adica invocam.ogos (sau Cuvantul biblic) pe +erra. pe micul Deu din noiF *mportant este sa nu ne impiedicam de terminologie! vom folosi. interventia Constiintei C</*S+*C. in acest material. chiar dictator. subliniem ca ceea ce numim Suflet e necesar sa nu fie confundat cu nici unul din cei trei termeni mai sus enuntati.') folosind fluxul mantuitor adus de . de decizie in ultima instanta. substituindu-se tot mai accentuat Spiritului. corpul nostru fizic are o vointaHconstienta echivalenta regnului animal. divortul creierului de inima este cel care intarzie dezvoltarea unui veritabil sentiment de fraternitate umana.ste proba umanitatii noastre. de-a lungul mileniilor.de unde. prin misiunea lui *S'S a operat corectia necesara.iata mantuirea promisa.go-ul. *ntelectul a perceput ca este reprezentantul. ne referim la ceva mai mult decat sensul poetic ce i se da indeobste. in limba romana daca vrem sa intarim o afirmatie. fiecare. insa daca ne agatam de curentii ascendenti ai Christului (vezi /ugaciunea *nimii la crestini sau meditatia pe chaCra Anahata la orientali) revenim la %uhul Sfant de provenienta. care ajunsese cu 7888 de ani in urma la un punct inferior. 0ai departe. Spre a opri (s)caderea continua a vibratiilor ce &animalizeaza& fiinta umana. dorinte. lasandu-ne tarati de fortele luciferice descendente dam de &lipsa luminii&. *n acest fel. reflex.care nu-i mila condescendenta sau depersonalizare . Stiintele spirituale si religiile plaseaza scanteia de divinitate. comunismul si alte &-isme&. la mijlocul pieptului" la fel. lasitati. pozitivismul. mandatarul Spiritului si l-a rostit pe nume. sufletul. sa (ne) convingem ca suntem sinceri si spunem adevarul. *ar in ceea ce priveste &inima&. rostim &zau&. de criza. prin intermediul intelectului. in repetatele noastre existente lucram ca entitati mereu mai constiente spre a-l spiritualiza (de fapt de a ne intoarce la .ul nostru nemuritor undeva in zona inimii . emotiilor si trairilor. sa ne faca sa uitamHnegam ca ar exista un Centru de iubire atotunificator. pofte. Aflat intre trup si scanteia de divinitate individuala. notiunile de . este factorul datorita caruia ne-am detasat de regnul animal. Aceste forte sunt numite simbolic &.

inima se va transforma intr-un muschi integral voluntar. r. de fapt. cu exceptia inimii. in timpul vietii fizice. precum Sfinxul. circulatia sanguina si de aici toate functiile organismului.go-ului vor fi directionate spre spiritualizare si &indumnezeirea& aceluia care devine cu adevarat +emplu al %umnezeului celui Viu. demult corupte de limitarile senzoriale. iar munca activa a . prin sange. niciodata) s-a folosit de impulsul pornit din -alileea pentru a recupera &oaia pierduta& sau &fiul risipitor& care este. suprapusa celei de-a %oua Veniri . Cum spuneam. Concret si strict anatomic. la majoritatea oamenilor legatura intima dintre creier si inima este intrerupta. nelimitata de epiderma sau de conditionari istoricosociale. nu de la periferie sau extremitati. care se raporteaza la functii independente de vointa constienta (digestia. *nsa. *nacceptabil pentru mentalitatea materialista este adevarul conform caruia nu gandim (numai) cu creierul .ci si cu inima. *nsa atunci cand. %e la legatura de sange stramoseasca ce a creat in chip necesar natiunile si limbile.$entru ca . intocmai ca un muschi voluntar. din inima. acestia fiind subordonati . actiunile si sentimentele vor fi pornite. striatiile transversale ale musculaturii cardiace la rasa umana nu sunt atat de numeroase si nici atat de bine dezvoltate ca cele ale muschilor guvernati in intregime de constient. Atunci vehiculul nostru terestru va trece sub controlul integralHintegrat al Spiritului. controlul constient asupra acestora nu-i inca accesibil omului. prin centrii subtili de forta. stiindu-se ca acesta e in directa legatura cu elementele noastre rationale. reproducerea etc) au striatii longitudinale. ce vivifica &mineralul& trupului nostru fizic.precum cei ai mainii.replica materiala a Cosmosului. generic.'. este &hipnotizata& de experientele planului iluzoriu. din pacate deformand-o prin /atiune si Sentiment. Cand. *n mod obisnuit noi nu putem comanda circulatiei sangelui iar in conditii normale bataile inimii au o cadenta regulata. iar aceste striatii devin tot mai numeroase si mai bine definite anatomic. tot in zona inimii. . paradox inexplicabil /atiunii care. ca vehicul al memoriei subconstiente. Creierul doar prelucreaza informatia transmisa de Spirit. cum am vazut. &mintea coboara in inima&. planul evolutiv presupune sa se dezvaluie intelegerii fiecaruia dintre noi mesajul real al Cinei celei de +aina. cu care nu putem comunica decat intuitiv.) e un muschi involuntar. si striatii transversaleF Constituind o &anomalie& fiziologica. erau si ei inutilizabili. Aceasta organizare se aplica intregii musculaturi a corpului. potrivit tuturor misticilor.go-ului" la fel. inima este singurul organ cu aceasta particularitate insa. care inca (s.. fiinta umana manifestata.ntitatea ce l-a construit. Actualmente.ste vorba de a %oua #astere. sunt formati din striatii transversale" ceilalti muschi. excretia. coapselor etc . inima este un organ dotat cu o inteligenta latenta. la propriu. pe masura ce principiile altruiste. nemuritor. se afla in relatie permanenta cu memoria #aturii . cel fizic. spre uimirea acelorasi fiziologi cordul are. alegandu-si-l drept salas. omul capata acces direct la lumea sa interioara si se recunoaste ca Fiinta integrala. Spiritul nu putea sa obtina controlul asupra muschilor voluntari. respectandu-se principiul potrivit caruia orice sistem este condus dinHde la Centru. gatului. Fiziologii stiu prea bine ca muschii voluntari . cei involuntari. 'n astfel de punct strategic este muschiul inimii. . iar fortele materializatoare al . %ar. nu-i asa. 5and mintea co6oara in inima Atomul-germen al corpului uman este situat. dirijati de sistemul nervos parasimpatic. cum este zona capului in situatia corpului uman. muschii involuntari. *n sens cauzal. ca urmare a trezirii mului la realitatea sa divina. sub imboldul mantuitor declansat de Christos *sus. in intim acord cu Christ (de unde a purces initial si de care nu s-a despartit. de iubire si fraternitate vor fi manifestate de tot mai multi oameni. sangele.Suflet). care este cea mai inalta expresie fizica a Corpului Vital (generic . rationamentele. refuza sa se ofere intelegerii savantilor materialisti. elementele intuitive ale fiintei individuale cresc in pondere si iau treptat locul &dictaturii& rational-senzoriale. sa ajunga sa &puna mana& pe un avanpost in pozitiile strategice ale inamicului. pentru ca. deciziile. deocamdata. #u in ultimul rand.de fapt *nformatia cauzala. ca un abil general. insa legatura cu sistemul cerebro-spinal neaparat trebuia facuta..ului se face.guvernati de vointa. inlauntrul sistemului biologic. Atunci vom trai si constientiza pe deplin &mancarea& si &bautura& desemnate simbolic prin sangele si trupul lui Christos . din pricina traditiilor inoculate de milenii. corp fizic nemuritor ca si .evenimente simultane ce se petrec la nivel strict individual! Christ se intoarce cand omul se naste a doua oara. prin inima trece intreg fluxul sanguin.si animalele il au dar nu gandescF .n.

cu toata sinceritatea. 0ai ales atunci cand ne indoim de existenta lor. invatatori. cei care beneficiem de existenta lor. rareori ii ascultam sau tindem sa facem chiar opusul a ceea ce ei ne sfatuiesc. Si.1$. Sa invatam sa ascultam ingerii *ngerii sunt intotdeauna cu noi. profesori si insotitori plini de dragoste. facem prea multe ca sa facilitam sarcina pe care o au. %ar dragostea ingerilor este imuabila si rabdarea lor infinita. %aca ne obisnuim cu ideea ca impartasim cu ingerii viata . martori ai problemelor noastre si prieteni prevazatori care ne alina durerile. nu putem spune ca noi.

noastra cotidiana, vom fi mai disponibili pentru altii si mai sensibili si toleranti fata de tot ceea ce ne inconjoara. buna relatie cu ingerii presupune o mai mare deschidere spirituala, o mare disponibilitate de a-i accepta pe ceilalti si a te intelege cat mai bine pe tine insuti. #e trebuie doar putin ca sa ne schimbam obiceiurile" un gand bun de dimineata, o mica rugaciune sunt suficiente pentru a ne relua viata intr-un mod diferit si pentru a ne simti mai senini si mai increzatori, constienti ca nu suntem singuri si nici nu am fost vreodata. *nainte de a invata cum sa auzim vocea ingerilor, trebuie sa cunoastem modul in care ei ne vorbesc. -. %el +on afirma ca &cuvintele lor fara sunete corespund linistii care vorbeste inimii&. $entru a ne conduce pe drumul intelepciunii si al iubirii, ingerii stabilesc cu sufletul nostru o comunicare linistita" ei ne inspira gandurile astfel incat sa nu gresim sau sa comitem fapte rele" ne &sugereaza& sa adoptam o directie care sa fie cea mai optima, pentru a nu ne expune unor riscuri care ar putea sa ne puna in pericol starea fizica sau psihica. %e asemenea, ei pot interveni asupra amintirilor, restructurand experienta acumulata si reamintindu-ne ceea ce trebuie sa facem sau, din contra, ceea nu trebuie sa facem. .i ne indeamna la reflectare (spontan sau declansand evenimente) si la atenuarea slabiciunilor noastre, ne incurajeaza sa dam curs ideilor noi, benefice si sa alimentam fara incetare viata noastra interioara pentru ca ea sa nu amorteasca in rutina. Astfel, ingerii soptesc sfaturile lor sufletului si nu urechilor noastre. +otusi, deoarece avem liberul nostru arbitru, ei nu pot interveni peste vointa noastra! suntem liberi sa acceptam sau sa refuzam imboldurile lor" putem sa urmam drumul pe care ingerii ni-l indica sau sa ignoram indemnurile lor si sa ne chinuim datorita greselilor pe care le facem. $e scurt, noi suntem cei care decidem asupra atitudinii si comportamentului pe care sa-l adoptam, ingerii neputand sa faca nimic fara colaborarea noastra. .ste limpede pentru oricine ca, desi fiecare dintre noi este asistat de un inger pazitor, oamenii continua sa ofenseze principiul binelui. %in acest motiv, uneori, acest ghid pretios nu ne scuteste de accidente si situatii dureroase (care ar fi fost mai numeroase fara ajutorul sau)! o atitudine imprudenta si superficiala din partea noastra ne pune in fata unor experiente care ne sunt necesare, caci ele ne permit sa devenim constienti de consecintele negative ale actiunilor noastre si, deci, sa putem evita ulterior incercarile mai dure la care am putea fi supusi. *ngerii vegheaza asupra sufletului nostru, dar pot de asemenea sa ne ajute sa facem fata problemelor cotidiene si chiar sa protejam interesele noastre materiale daca ele sunt importante pentru evolutia noastra spirituala. Cel care nu este dispus sa acorde atentie existentei ingerului sau pazitor, de pilda, sau chiar o neaga, cel care nu i se adreseaza niciodata si nu ii cere niciodata nimic, este putin probabil sa beneficieze cu adevarat de sfaturile lui. *ngerul ii va fi intotdeauna alaturi, dornic sa intervina in favoarea ocrotirii sale si sa ii primeasca cererile, dar actiunea sa va fi diminuata caci el nu va reusi niciodata sa intre intr-un contact real cu persoana careia i-a fost incredintata. %in contra, cel care se adreseaza in mod constient ingerului sau pazitor, deschizandu-si inima la cuvintele sale tacute, interpelandu-l in momentele dificile si dorindu-i ajutorul, va putea conta pe sprijinul pretios al unui prieten fidel. *ata de ce este important sa invatam sa ascultam ingerii. .ste primul pas de realizat pentru a intra in contact cu ei si acest demers este mai simplu decat ne imaginam. *n acest sens este bine sa tinem cont si de cateva consideratii importante. Viata moderna, atat de stresanta, atat de bogata in stimuli, atat de prodigioasa in imagini, senzatii, informatii, ne lasa prea putin timp pentru noi. +oate se fac in graba. 0ancam repede, dormim putin, gandim si vorbim repede! suntem fara incetare proiectati spre ziua de maine. Astfel, viitorul devine dimensiunea cea mai importanta a vietii, pierzand in felul acesta insasi valoarea zilei.

Suntem continuu solicitati de mediul in care traim. #u mai gasim nici timpul si nici locul necesar pentru a percepe lumea noastra interioara. ,inistea ne inspaimanta, caci suntem scufundati constant intr-o lume zgomotoasa si tumultoasa, traversata de mesaje mediatice, linistea devenind astfel sinonima cu singuratatea, care, fireste, ne inspaimanta. Si atunci ne straduim sa combatem absenta zgomotului si a stimulilor exteriori, lasand mijloacele moderne de comunicare sa ne invadeze intimitatea. /areori cautam aceasta liniste, care este de fapt in noi si care ne permite sa intram in contact cu sursa divina a +otului. A asculta ingerii inseamna de fapt sa le rezervam un spatiu al linistii, iar apoi sa le permitem sa ne elibereze fiinta de tensiuni si preocupari care ne tin ancorati in realitatea trepidanta. /evenim astfel, in sfarsit, la noi insine cu sentimentul ca apartinem intregului 'nivers.

1&.

Sa vor6im cu ingerii in viata cotidiana

*n anumite momente din viata noastra suntem insotiti, pe langa ingerul pazitor, si de alti ingeri. indeosebi in anumite faze ale dezvoltarii noastre, in copilarie, de pilda, cand este nevoie de o interventie continua, sau in diferite imprejurari in care avem nevoie de ghidarea unor ingeri cu atributii specifice. *ngerii se afla printre noi intr-un numar nelimitat si nici o fiinta, nici o realitate obiectiva, materiala, nici o manifestare spirituala nu scapa de asistenta lor perseverenta. Cei care au avut

privilegiul de a comunica cu ei afirma cu totii ca exista ingeri care au sarcina de a proteja familia, ingeri care ii alina si ii sustin pe cei bolnavi, ingeri care ne ajuta sa devenim constienti de starea noastra de sanatate pentru a o imbunatati si preveni imbolnavirile, ingeri care ne sustin in dialogul cu membrii familiei, dar si cu ceilalti oameni, ingeri care vegheaza asupra expresiei noastre artistice, ingeri ai naturii, etc. *n viata de fiecare zi avem nevoie de incredere, optimism, bucurie, armonie si pace. ri, stim ca ritmul vietii moderne si conditionarile exterioare, multe dintre ele create de noi insine, ne determina sa pierdem din vedere propriile obiective si sa lasam dezordinea si confuzia sa ne invadeze. %aca dorim, ingerii pot sa ne ofere un ajutor eficace pentru a ne regasi directia si buna dispozitie. $utem sa le cerem ajutorul in momente in care trebuie sa facem fata unor probleme personale sau cand greutatile vietii par insuportabile. ,e putem cere sa ne asiste in treburile cotidiene, fiind astfel mereu pregatiti sa le ascultam sugestiile care ne vor ajuta sa ne imbunatatim calitatea vietii si sa devenim mai senini. #u exista limite pentru ceea ce ingerii ar putea sa realizeze, singura conditie fiind aceea ca solicitarea noastra sa fie facuta din puritatea inimii si nu din interese egoiste. *ngerii sunt capabili de o intelegere profunda, ei cunoscand bine strafundurile sufletului uman si, in marea lor intelepciune, privesc si accepta slabiciunile noastre ca pe niste obstacole inevitabile pe parcursul existentei omenesti. $rin urmare, nu trebuie sa ne simtim stanjeniti fata de ei pentru toate imperfectiunile noastre pe care ni le-am &expune& intr-un dialog sincer cu ei, caci ingerii ne cunosc infinit mai bine decat ne cunoastem noi insine. 'n inger adora sa renasca un zambet pe chipul nostru, caci el stie ca o atitudine sanatoasa, calma si pozitiva este primul pas spre schimbare si transformare. .i ne pot ajuta sa dobandim o atitudine diferita despre lumea in care traim si sa percepem intr-un mod mai constient legatura care exista intre ceea ce suntem noi si actiunile noastre. Asadar, sa ne aducem aminte tot timpul ca aceste ajutoare sunt posibile si ca ingerii sunt gata sa ne asigure ceea ce solicitam, dar cu conditia ca cererile noastre sa nu fie dictate de interese pur materiale. Cateodata, anumite evenimente care ne apar ca fiind nedrepte pot fi considerate, daca reflectam cu putina atentie la sensul lor, ca elemente de schimbare. Suntem tentati sa tinem cont de ceea ce este aparent si observam in final ca ceea ce am considerasem initial ca fiind dramatic nu era decat o experienta transformatoare care a avut menirea sa ne faca sa evoluam. *ngerii sunt intotdeauna alaturi de noi, dar au nevoie de sinceritatea si increderea noastra. #u trebuie decat sa ne gandim la ei, sa-i invitam sa ne fie alaturi, sa le percepem prezenta si sa le adresam rugaciuni. Asta inseamna, inainte de toate, sa le rezervam un loc in inima noastra, sa fim pregatiti sa-i auzim si sa le urmam sugestiile si sfaturile, sa ne ferim sa dam la o parte ceea ce nu ne place, acceptand doar ceea ce convine mai mult modului nostru obisnuit de a fi si de a actiona. Sa invatam sa fim sinceri, modesti, deschisi spre noi perspective, fara a avea pretentia de a &sti& ceea ce este mai bine pentru noi. %aca vom avea aceasta atitudine vom avea numai de castigat. *ar daca vom dezvolta in noi increderea si acceptarea, relatiile noastre cu ceilalti vor fi mai armonioase, vom invata sa apreciem aspectele pozitive ale lucrurilor zilnice fara a le subestima pe cele mai neplacute, devenind astfel mai echilibrati si mai optimisti. Comportandu-ne in felul acesta, vom resimti si o stare de bine fizic. Fara indoiala, o stare de spirit pozitiva nu poate avea decat efecte pozitive asupra sanatatii noastre. Aceasta invitatie de aprofundare a cunoasterii de sine prin comunicarea linistita cu sufletul nostru ne este adresata constant. %aca am fi constienti ca fiecare dintre noi este compus in egala masura din elemente psihice si fizice, cautarea armoniei interioare ar fi mult usurata. stare sufleteasca negativa este una din cauzele cele mai frecvente ale imbolnavirilor si fiecare poate observa ca, din cand in cand, sufera de aceleasi boli. ri, adevaratele maladii care ne afecteaza sunt de fapt orgoliul, vanitatea, intoleranta, instabilitatea, teama si egoismul. Fiecare dintre aceste defecte sfarsesc prin a ne crea neplaceri, un sentiment de conflict si dizarmonie interioara care, in cele din urma, se reflecta intr-o maladie de tip somatic.

*n concluzie, organele nu sunt afectate intamplator! problemele care se manifesta sunt strans legate de tulburarile spirituale de care suferim. 'n proces de vindecare profund si adevarat este cel care implica vindecarea sufleteasca! reechilibrandu-ne personalitatea vom putea sa diminuam, chiar sa eliminam suferintele fizice. *n aceasta primenire a fiintei, putem recurge cu toata increderea la ajutorul ingerilor. Cand ne simtim cuprinsi de tensiuni si nelinisti, sa avem incredere in sfaturile binefacatoare ale ingerilor. %imineata, inainte de a fi absorbiti de vartejul activitatilor cotidiene si seara, cand oboseala ne copleseste si ne simtim goi, putem sa ne adresam ingerului pazitor si sa-l rugam sa ne ajute sa redam sufletului nostru pacea si seninatatea. ingerii pot face multe pentru noi. .ste suficient sa le invocam ajutorul.

2,.

Sa ne reamintim menirea vietii

*n adancurile fiintei noastre purtam cu totii amintirea a ceea ce reprezinta menirea vietii noastre. Fiecare a participat la crearea acestei meniri, impreuna cu %umnezeu si cu ingerii, inainte de a veni pe $amant. Cand ne-am intrupat, $amantul ne-a influentat modul de a gandi, simti, actiona, facandu-ne astfel sa uitam care-i scopul venirii noastre aici. %ar cautarea, constienta sau nu, ne

ca fiecare boala isi are radacinile in faptul ca drumul pe care-l urmam este gresit. calitati. suntem condusi. informatiile. oamenii. obiectele si persoanele exterioare nu reusesc niciodata sa umple complet acest sentiment de pustiu interior. rugandu-i sa ne ajute sa ne gasim locul potrivit in aceasta lume. %e obicei. sa intreprindem lucruri legate de menirea noastra. ne determina sa ne punem intrebari despre rostul lucrurilor si sensul vietii. %ar putem veni si noi in intampinarea lor. pentru a umple acest gol. /eamintirea menirii noastre umple golul din noi. care ne vor implini si vor indeparta senzatia de teama. Altii nici macar nu-si pun problema sau nu au incredere in intuitiile lor. 7odalitati practice de revelare a menirii personale 3. sa ne definim sentimentul utilitatii in tot ceea ce intreprindem. menirea personala are legatura cu acele trasaturi. anxietatea. de a nu fi suficient de buni sau de a nu fi ridicoli. Si totusi. %eprimarea. S-a constatat. avem menirea de a descoperi cine suntem in esenta si de a deveni expresia *ubirii %ivine. 21.ste indicat sa incepem cu rugaciuni.toate acestea apar datorita faptului ca nu ne concentram asupra menirii. a aprecierii de sine. *ngerii stiu ceea ce noi ne straduim sa cunoastem. Atunci cand luam seama la aceasta indrumare si o urmam. ceea ce face ca uneori sa asistam la adevarate miracole. care vin intotdeauna ca raspuns la aceste rugaciuni. in modul lor specific. 'nii oameni intuiesc care este rostul lor in viata. Atunci cand ne descoperim menirea si incepem sa ne-o manifestam. 'sile ni se deschid de fiecare data cand urmam indrumarea divina care ne este data. Atunci cand te simti pustiu pe dinauntru. senzatiile de disconfort psihic sau problemele de comportament se reduc sau dispar de la sine. . dependentele. #e bucuram de faptul ca %umnezeu si ingerii ne sprijina ca sa trecem prin acest proces si ei au grija sa primim tot timpul cunoasterea. putem utiliza urmatoarele rugaciuni! .i ne indruma mereu. miscare. iar starea de implinire si armonie se intensifica pe zi ce trece. te indrepti catre ceva din afara fiintei tale. sub forma de vise sau ganduri si sentimente repetitive. vom constata ca se intensifica sentimentul de evolutie. ca semne pe care le &auzim& (cum ar fi o conversatie pe care o surprindem intamplator si care ne da informatii folositoare).urmareste in mod constant. 1oala in sine este un semn ca nu suntem pe drumul cel bun. .chiar daca respectiva actiune pare sa nu aiba legatura cu rugaciunea si intentia initiale. lipsa de respect de sine . de asemenea. ne dau de inteles cand mergem pe drumul bun sau cand ne-am ratacit. fiind speriati de succes. posibilitatile materiale de care avem nevoie pentru realizarea fiecarei actiuni. *ndrumarea divina apare in forma unor semne pe care le &vedem& (cum ar fi carti care cad din biblioteca). prin semne sau intuitii. Fiecare dintre noi. in mod firesc. apoi sa urmarim sa fim atenti la indrumarile divine. sa capete sens. &dat-uri& ale noastre pe care ni le punem in valoare. oamenii. daruire. $entru aceasta. /ugaciunea. complexele de inferioritate. Aceasta se realizeaza numai prin gasirea si urmarea drumului propriu in viata. in directia implinirii menirii. mai mult. insa le e teama sa avanseze. $e langa acestea. in afara acestei meniri mai cuprinzatoare. +otul incepe sa se lege. le exprimam prin implinirea menirii. vom constata o imbunatatire a relatiilor noastre afective. de esec. mai avem si o menire personala. chiar a situatiei materiale. obsesiile. care ne impulsioneaza sa facem un anume lucru .

Cand eram copii. #evalorificarea lor determina o stare de neimplinire. Va rog sa-mi oferiti indrumari limpezi. cu atat vom fi mai plini de bucurie. pentru ca fiecare are locul sau potrivit in aceasta lume. putem fi noi insine si ne putem bucura din plin de viata. Sunt multe lucruri care ne atrag in viata si este absolut normal sa fie asa. atunci putem angaja lucrari de proiectare in diferite zone. #e-ar placea sa vindecam oameni . Vom avea surpriza sa descoperim in noi multe abilitati naturale. 6. intr-adevar. cativa ani sau poate toata viata. stiu ca tu cunosti sufletul. de multe ori am raspuns la intrebarea! &Ce vrei sa te faci cand o sa fii mareG& $oate ca raspunsul nu a fost mereu acelasi. vanzator. $entru ca nimeni in afara de noi nu poate simti daca un lucru ni se potriveste sau nu. de sanatate. #u este neaparat necesar sa renuntam la unele in favoarea altora. in limita posibilitatilor. *dentificarea pasiunilor personale. dar ne-ar placea si sa fim actori. #u mai vorbim de posibilitatea de a avea o familie si copii. respectiv. 'neori cautarile dureaza mai mult. care sa ma aduca mai aproape de amintirea si indeplinirea menirii vietii mele. chiar sanatate. . %ar cum alegem si cum putem fi siguri de alegerea facutaG 0ai intai. %aca le cerem ajutorul suntem ghidati. daca ne plac copiii. cabinete de terapie si cautam sa empatizam cu cei care fac deja lucrul acesta. policlinica. Atunci. *ti multumesc. Stiu ca in felul acesta ma voi integra in marele plan divin al iubirii. sa am incredere in mine insumi si in alegerile pe care le fac. ni se creeaza conjuncturi. Se spune ca nu e esential sa faci ce-ti place. ni se deschid sau inchid porti astfel incat sa intelegem daca alegerile facute sunt bune. ceea ce nu e de dorit.uam astfel lista punct cu punct. sa am curaj sa fac schimbarile necesare fara sa-mi fie teama de nou sau necunoscut. inima ne poate spune daca lucrul acela este sau nu potrivit pentru noi. . . prosperitate. %aca ne place sa calatorim. *nger pazitor. iar la sfarsit tragem o concluzie. Arhanghele 0etatron. Sa revenim deci la visele copilariei si sa cautam sa intelegem ce ne-a determinat sa ne dorim atunci sa devenim profesor. adevarat ca ingerii stiu ce ni se potriveste. $e masura ce crestem. sa devenim redactori pentru diferite publicatii sau televiziuni. Ajuta-ma sa nu cad in tentatia competitiei sau invidiei. inspirati. dar alegerile ne apartin. Adica sa simti ca pui suflet in ceea ce faci si ca lucrul acela te implineste. $utem fi ajutati. ci sa-ti placa ceea ce faci. sa cunoastem cat mai mult din fiecare in parte. atunci putem sa ne gandim la un teatru de papusi sau la grupe de lucru cu copiii. sustinuti. sa experimentam. Cu cat o facem mai repede. iar societatea isi poate pune amprente mari pe aspiratiile individuale. dar unele elemente cu siguranta sau pastrat in timp. pentru ca astfel sa ma pot apropia de cunoasterea sensului vietii mele in aceasta lume. Amin. Ajuta-ma. Si acesta este criteriul de baza. /eamintirea viselor din copilarie. Va multumesc. de daruire. dar noi avem un liber arbitru pe care ei il respecta. %orintele parintilor pot lua locul dorintelor noastre. constructor. care in timp s-au dezvoltat si care asteapta sa fie valorificate. influentele parintilor si ale mediului in care traim cresc si ele. %e exemplu. Ajuta-ma sa am mereu inima deschisa si mintea limpede pentru a asculta vocea interioara si a avea puterea de a o urma. sustinuti. Cu atat mai mult cu cat gasirea drumului propriu si urmarea lui ne da o stare de bine. implinire. urmarim. insotitor si calauza a mea. gandurile si faptele mele mai bine decat mine si le notezi cu grija in Cartea Vietii mele. . #e punem in locul lor si ne evaluam starea de spirit. sa am discernamantul necesar atunci cand am de facut alegeri. Amin. *ti multumesc. Amin. dar si sa proiectam case sau sa scriem. armonie. Ajuta-ma sami identific si sa recunosc potentialitatile fiintei mele si creeaza-mi oportunitati prin care sa le pun in valoare. actor sau ziarist. intrucat aceste energii creatoare raman in stare potentiala si asteapta sa fie manifestate. de integrare in planul divin. cautam sa identificam toate lucrurile care ne atrag si chiar facem o lista. Chiar daca nu avem cunostintele sau pregatirea necesara. 7. Apoi. Sa nu uitam ca ingerul pazitor este cu noi si ne poate ajuta in acest sens. pe care sa le observ si sa le inteleg cu usurinta. ghidati. indreapta-mi pasii catre drumul potrivit mie si nu ma lasa sa ratacesc. $uritatea inimii si claritatea mintii specifice varstei ne determina sa intuim ce ne-ar placea sa facem in viata. astfel incat sa pot sti ce pasi sa fac astazi.%oamne %umnezeule si ingeri dragi.ste important sa ne asumam drumul pe care-l alegem si nimeni in afara noastra nu o poate face. sa inteleg sensul fiecarei experiente prin care e necesar sa trec.mergem intr-un spital. te rog. cred ca am uitat de ce am venit pe $amant.

#ici o celula a fiintei noastre nu este mai importanta decat alta. Acest lucru poate fi realizat prin mijloace de vindecare conventionale (practicand profesia de medic. caci iubirea le va vindeca. Si toata fiinta contribuie la restabilirea lui. de asemenea. radio. lucru care are un efect tamaduitor asupra lor sau asupra altora. Aceasta implica sa apelam la un specialist care sa ne indrume in acest sens. =. $entru ca atunci cand acea celula este afectata. $entru ca partea se oglindeste in tot si totul se oglindeste in parte. asistenta medicala sau medic veterinar) sau prin mijloace alternative (practicand acupunctura. Campul electric care ne inconjoara corpul contine nenumarate informatii. *nterpretarea aurei. *ata cateva exemple de interpretare a culorilor corelata cu menirea vietii! .) . dar si aptitudini de invatator. ceea ce gandim. ceea ce spunem. printre care si cele referitoare la menirea vietii. Astrele ne dau. ziare. culoarea care are legatura cu menirea se pastreaza constanta toata viata. %esi in aura noastra sunt mai multe culori. diferite publicatii informative). Abilitatile de comunicare mai pot fi puse in valoare in munca de profesor.?. $entru ca toate aceste parti sunt legate si ele prin iubire. 5au#ele su6tile ale 6olilor si vindecarea prin rugaciune Suntem ceea ce mancam. consilier. fie in stare latenta. . etc) sau in mass media (televiziune. iar menirea implica sa-i inveti pe oameni. suntem ceea ce simtim. constient. /ealizarea astrogramei natale si interpretarea ei. fie manifesta. 22.Albastru deschis indica abilitati de comunicare deosebite. 0enirea poate avea forma unor cautari artistice care sa aduca oamenilor bucurie (muzica. si atunci cand sunt bine si atunci cand sunt mai putin bine. . Arhanghelul /afael si ingerul pazitor ne vor asista cu dragostea si lumina lor vindecatoare. sa-i inveti pe oameni cum sa se vindece singuri sau sa scrii carti despre diferite metode de vindecare. Culorile din acest camp ne pot da indicii despre tendintele naturale ale fiintei noastre. sa tii seminarii pe aceasta tema.Verdele turcoaz sau verdele ca apa arata capacitati vindecatoare. $oti.Verdele stralucitor indica abilitati vindecatoare. indicii in ceea ce priveste menirea personala. Sa le iubim atunci. de asemenea. homeopatia etc. ceea ce auzim sau vedem. iar menirea implica sa ajuti oamenii si animalele sa-si vindece corpul fizic. etc. terapia prin cristale. actoria. fotografia. dansul. intreg echilibru este perturbat. reviste. pictura.

Centrul sacral . Functia senzoriala ! mirosul.Centrul coronar 23. vor fi prezentate cauzele subtile ale diferitelor tulburari de sanatate corespunzatoare fiecarui centru. fiinta umana este structurata pe @ centri subtili principali si anume! centrul radacina.Centrul gatului . atat la nivel fizic. cat si la nivel psihic si spiritual. centrul sacral.Centrul inimii . *n cele ce urmeaza vor fi descrise rolurile indeplinite de fiecare centru in parte. Culoarea ! galben argilos 5entrul radacina guvernea#a 9 . centrul gatului.Centrul radacina . . rganul de simt ! nasul.$lexul solar . ca si afectiunile provocate de persistenta acestor perturbari.asigurarea existentei .implinirea nevoilor de baza individuale si globale ale vietii si supravietuirii .Centrul fruntii .lementul cu care ne pune in rezonanta ! energiile subtile ale pamantului. -landa endocrina ! glandele suprarenale. mentala sau fizica) este un indiciu al perturbarii subtile la nivelul centrului corespunzator. plexul solar. 5entrul radacina . *ar in continuare. caracteristici ale persoanei afectate si rugaciuni catre Arhanghelul /afael.ocalizare ! zona dintre anus si organele genitale .%in punct de vedere energetic. pe care-l rugam sa ne asiste in procesul de vindecare. centrul fruntii (al treilea ochi) si centrul coronar. tulburare de orice natura (emotionala. centrul inimii. +oti acesti centri au un rol bine definit in mentinerea echilibrului energetic. problemele determinate de perturbarile energetice.

legatura profunda si armonioasa cu pamantul si creaturile terestre .dificultate in a primi forta elementara a pamantului .constipatie. inertie .ocrotire. de a fi atacat sau agresat. securitate.certitudinea ca lumea este un loc sigur. intestinul gros.dorinta de acaparare si acumulare materiala .securitatea materiala . protectie Partile corpului pe care le influenteaza ! anusul.avaritie . dintii si unghiile. hrana.lacomie .probleme la nivelul picioarelor. Pertur6arile energetice la acest nivel se manifesta prin ! .flebita.furie si comportament violent datorita lipsei de siguranta .forta de actiune si rezistenta .starea de sanatate launtrica .increderea in sine la nivel fizic . 5alitati pe care le dezvolta dinamizarea si armonizarea energetica la acest nivel ! .egoism acerb .forta vitala .lipsa rezistentei fizice si sufletesti .incredere nestramutata .forta launtrica . sangerari.dezordine in gandire .teama de a nu pierde elementele care garanteaza siguranta si bunastarea (teama de supravietuire fizica.cresterea corpului in greutate . oaselor .instinctul de conservare . abcese.stare de nesiguranta .. tesutul adipos (grasimea). coloana vertebrala. siguranta . oasele.stare de somnolenta nejustificata .apartenenta la grup si identitatea de grup.integrarea in circuitul natural al vietii . colita .incetinirea proceselor mentale . varice . de abandonare de catre grup sau pierderea ordinii fizice) .multumirea de a fi tu insuti . compozitia globulelor sangelui si a celulelor.vointa de a supravietui .dureri in zona sacrala . rectul.neincrederea in viitor .afectiuni in zona anusului (hemoroizi. care confera sprijin.usurinta de a realiza scopurile terestre .dificultati in a da si a primi . etc) .tulburari de miros .hrana fizica .stabilitatea psiho-fizica . articulatiilor.stare de manie .anorexie .lene.imposibilitatea obtinerii a ceea ce este necesar pentru existenta Pro6leme de sanatate care pot apare datorita persistentei si accentuarii acestor dezechilibre ! .

teama de a merge inainte lucruri exterioare pentru a se simti in siguranta .se invinovateste mereu. doreste sa . Sa renunt la convingerea ca ceilalti ma e/ploatea#a.persoana se retine la nivel material (vrea sa-si pastreze cu orice pret bunurile.persoana se simte supraincarcata si (rhanghele 1afael0 te rog sa ma a:uti sa ma vinovata de a fi astfel. numai pentru a face placere celorlalti.persoana se simte vinovata si vrea sa se pedepseasca pentru rezistenta pe care o opune datorita faptului ca ii este teama . dar prefera pot aduce din nou 6ucuria in sufletul si in viata sa dea vina pe altii in loc sa-si asume mea. (rhanghele 1afael0 te rog sa ma a:uti sa-mi schim6 atitudinea si sa-mi resta6ilesc echili6rul necesar pentru a merge mai departe.frica extrema 5aracteristici ale personalitatii . propriile raspunderi (rhanghele 1afael0 te rog sa ma a:uti sa fiu in pace cu mine insumi si cu ceilalti0 sa-mi gasesc un scop care sa-mi faca placere0 in loc sa actione# cu impresia ca tre6uie sa muncesc din greu pentru a trai. Sa am cura:ul sa fiu eu insumi. fie nu indeajuns de puternic . atunci cand tre6uie0 in loc sa spun .se simte neputincioasa in fata sarcinilor pe care le are de indeplinit . de presiune. refuza alimentele.teama de a merge inainte . (rhanghele 1afael0 te rog sa ma a:uti sa am mai multa incredere in viata0 sa am credinta ca 'umne#eu ma spri:ina plin de dragoste0 ca un *ata iu6itor.criticism. Sa ma poarte povara.lipsa bucuriei de a trai .dezechilibru in felul de a . dar continua sa-si deschid fata de ceilalti si fata de viata.impresia de tensiune. se supara pe ea insasi .persoana considera ca are nevoie de . Sa ma simt li6er si in siguranta0 iu6it si ocrotit. Sa am puterea acest lucru o impiedica sa mearga inainte si maturitatea de a-mi asuma raspunderea pentru ceea ce fac.persoana nu se simte iubita. (rhanghele 1afael0 te rog sa ma a:uti sa ma accept pe mine si pe ceilalti asa cum sunt si sa nu mai depind de dragostea celorlalti pentru a fi fericita.nesiguranta . se teme sa nu le piarda. refuz de a renunta la diferite scheme devenite inutile . isi respinge propriul corp .refuz complet al vietii .isi creeaza propriile limite.este foarte sensibila. se respinge pe sine insasi.nu are un scop definit in viata si care sa o motiveze . se teme sa nu fie respinsa de ceilalti 'iareea . -le6ita . <uta (artrita reumatoida . Inunda-ma cu dragostea ta vindecatoare si a:uta-ma sa topesc in lumina toate gandurile negre si atitudinile negative0 sa ma simt un copil iu6it al lui 'umne#eu.*ul6urarea de sanatate (nore/ia 5au#a su6tila . nu vrea sa accepte idei noi) .teama de viitor . Sa ma 6ucur de ceea ce sunt si de viata.persoana are tendinta de a-i invinovati (rhanghele 1afael0 te rog sa ma a:uti sa ma pe ceilalti pentru ceea ce-i lipseste si impac cu mine insumi si cu viata. se respinge pe sine.respinge hrana 1ugaciuni catre (rhanghelul 1afael (rhanghele 1afael0 te rog sa ma a:uti sa ma iu6esc si sa-i iu6esc pe ceilalti0 va reusesc sa vad pretutindeni frumusetea0 sa-mi aprecie# propriul corp si sa intru in contact cu el. Sa ma eli6ere# de idei vechi si inutile0 de trecut0 de atasamente.retinere .persoana nu doreste sa se &miste& in anumite sectoare ale vietii Entorsa la nivelul gle#nei sau genunchiului (rhanghele 1afael0 te rog sa ma a:uti sa am incredere in viata si sa fiu impacat cu tot ceea ce ea imi ofera. (rhanghele 1afael0 te rog sa ma a:uti sa ma simt in siguranta si sa ma eli6ere# de teama de a fi a6andonat sau respins de ceilalti. Sa accept hrana fi#ica sau su6tila.traieste multe deceptii. emotional (se retine sa fie ceea ce ar vrea sa fie) sau mental (isi pastreaza vechile idei.persoana isi face ganduri negre . se critica si ii critica pe ceilalti in forul ei interior . isi face griji in ceea ce priveste viitorul . de povara )emoroi#i .persoana este nerabdatoare. (:uta-ma te rog ca0 atunci cand sarcinile sunt prea dificile0 sa gasesc energia necesara pentru a le implini cu naturalete si 6ucurie. Sa am incredere in mine si sa .tendinta de a domina domine. resentimente .frica . sa nu-i lipseasca.lupta cu o persoana din anturaj care pare sa-i ameninte siguranta . Sa inteleg ca totul curge intr-o ordine divina.furie si frustrare .furie si rezistenta de a merge intr-o anumita directie .nu. fiindca orgoliul si teama o impac cu trecutul meu si sa ma accept asa cum . Sa invat sa-mi asum responsa6ilitatea propriilor emotii0 a celor traite0 in loc sa ma plang si sa-i critic pe altii din dorinta de a-i schim6a.se simte coplesita de griji intalnirile cu experientele vietii 5olita . Sa ma conecte# la puterea mea interioara cu credinta ca acolo ma voi regasi pe mine insumi si pe 'umne#eu.persoana are un elan catre viitor fie merge inainte excesiv. Sa ma rela/e# din punct de vedere fi#ic si sa ma las hranit de mama noastra0 pamantul. se fereste sa le imparta cu cineva).disperare 'ureri de picioare . multa amaraciune si resentimente fata de viata 3ataturi sau intarituri .atasament.lipsa bucuriei in .nu este in contact cu puterea ei interioara .da.ii lipseste credinta .persoana nu-si accepta propriul eu. 'a-mi te rog im6oldul si sustine-ma sa incep de acum sa ma pun in miscare pentru a a:unge la indeplinirea scopului propus. (rhanghele 1afael0 te rog sa ma a:uti sa nu mai interiori#e# totul si sa-mi e/prim sentimentele0 invatand sa spun . (rtrita . (rhanghele 1afael0 te rog sa ma a:uti sa actione# si sa pasesc in viata cu mai multa incredere si 6ucurie0 stiind ca totul merge spre mai 6ine. Sa ma eli6ere# de trecut si sa traiesc cu 6ucurie in momentul pre#ent.persoana se simte mereu infranta si oprimata 5onstipatia . posesivitatate.

(rhanghele 1afael0 te rog sa ma a:uti sa ii iert pe toti cei care mi-au facut rau in trecut. Sa am cura:ul si maturitatea de a-mi asuma responsa6ilitati. (rhanghele 1afael0 te rog sa ma a:uti sa inteleg ca am primit toata forta necesara pentru a-mi crea viata0 indiferent ce s-ar intampla. fata de care pastreza resentimente si manie Pro6leme legate de coccis .persoana are impresia ca este o victima .persoana se impiedica singura sa avanseze datorita unor probleme legate de trecut" traieste mult in trecut. furie . Sa inteleg ca am tot ce-mi tre6uie pentru a face fata responsa6ilitatilor. fara sa verifice daca lucrurile stau intradevar asa .mi cree# propriile e/periente.incapacitatea de a asimila lectiile vietii Pro6leme legate de intestine Pro6leme legate de la6ele picioarelor si de gle#ne .persoana acumuleaza in interiorul organismului deseuri determinate de posesivitate.inflexibilitate . Sa ma simt li6er.frica. se simte in nesiguranta. dar fara a schimba felul de a fi .de multe ori fuge de responsabilitati in loc sa si le asume Pro6leme legate de anus (dureri0 a6ces0 sangerare0 mancarimi . Invata-ma te rog sa inteleg care este rostul fiecarei e/periente pe care o am si lectia de viata care decurge din ea.ii e foarte dificil sa-si schimbe felul de a fi . egoism sau gelozie .teama de viitor .persoana nu are incredere ca poate indeplini ceva singura . Sa eli6ere# nu se crede destul de buna pentru a toata furia0 frustrarile si teama pe care le-am realiza ceva.teama de a-si asuma responsabilitati . Pro6leme legate de 6a#a coloanei verte6rale . (rhanghele 1afael0 te rog sa ma a:uti sa .prea multe griji legate de . Sa ma eli6ere# de tot ceea ce nu este iu6ire in sufletul meu. orgolioasa.steomielita . se autorespinge .persoana decide dinainte ca &n-o sa mearga& sau crede ca daca o sa actioneze intr-un fel anume &nimic n-o sa fie bine&. Sa accept ca sunt o persoana spirituala capa6ila sa iu6esc in mod neconditionat. Sa ma simt in pace si siguranta0 sa am incredere in procesul vietii. Sa am incredere in mine insumi si in 'umne#eu.dorinta de a merge inainte.victimizare .simte nevoia sa se pedepseasca fiindca incredere in viata si in cei din :ur.se sprijina prea mult pe ceilalti . (rhanghele 1afael0 te rog sa ma a:uti sa inteleg ca atunci cand eu ma las acceptat0 tot 2niversul ma accepta.emotivitate excesiva . frustrare. Sa utili#e# 6unurile materiale pentru a ma apropia de 'umne#eu0 nu ca spri:in. amaraciune . (rhanghele 1afael0 te rog sa ma a:uti sa ma simt prote:at de insasi Iu6irea 'ivina si sa ma simt in siguranta intotdeauna.mandrie . Sa am incredere ca pot reali#a multe prin mine insumi0 daca imi de#volt o atitudine po#itiva si mai putin dependenta de ceva sau cineva. .persoana doreste sa mearga prea repede (rhanghele 1afael0 te rog sa ma a:uti sa gasesc si nici nu mai stie &unde-i este capul& 6ucuria vietii si sa accept tot ceea ce imi ofera ea.resentimente legate de trecut .teama de a avansa si a nu ajunge nicaieri .furie fata de propria persoana .impiedica s-o lase mai usor si sa ceara ajutor sunt0 sa ma iert pentru ceea ce am facut sau ceea ce nu am putut sa fac0 fiind peste puterile mele. nevoia de protectie .6e#itate .se crede altfel decat este in realitate . Sa recunosc ca0 uneori0 am nevoie de a:utor si cei din :ur sunt dispusi sa ma a:ute.dorinta de a retine totul pentru propria persoana .ii acuza de multe ori pe ceilalti de propriile sale probleme . Sa am puterea de a-mi urma cu incredere vocea 1eumatismul .persoana fuge de sentimente. persoana devine prea inflexibila.persoana manifesta furie si frustrare fata de structura vietii in general Pro6leme la nivelul genunchilor .sentimente de vinovatie . Sa inteleg oamenii0 sa pot ierta0 sa ma manifest cu compasiune fata de ei. devenind astfel dependenta adunat in timp si sa le inlocuiesc cu iu6ire0 de ceilalti incredere0 6ucurie si pace. incapatanata. (rhanghele 1afael0 te rog sa ma a:uti sa inteleg ca si ceilalti pot avea dreptate si ca0 uneori0 imi pot arata drumul.refuza sa inteleaga unele lectii de viata din punct de vedere evolutiv Pro6leme legate de fese .suparare.persoana are multe dorinte neindeplinite (rhanghele 1afael0 te rog sa ma a:uti sa nu-mi mai fac atatea gri:i0 sa ma a6andone#0 sa am . Sa accept faptul ca ceilalti ma sustin in felul lor.ii este greu sa spuna &nu& si accepta cronica deseori anumite lucruri. de lumea fizica a $amantului .considera bunurile materiale ca fiind punctul de sprijin in viata . Sa ma iu6esc pentru ceea ce sunt si nu neaparat pentru ceea ce fac. (rhanghele 1afael0 te rog sa ma a:uti sa nu-mi fie frica0 sa merg inainte cu incredere0 sa fiu mai fle/i6il cand pun in aplicare deci#ii referitoare la viitor. Sa inteleg ca toate situatiile de viata prin care am trecut au fost necesare evolutiei mele si ca e/perienta si lectiile pe care le-am invatat ma a:uta sa merg mai departe cu incredere si optimism.frica de a merge inainte atunci cand sunt de luat decizii importante .remuscari fata de trecut .persoana se ingrijoreaza in mod inutil in viata materiala legatura cu tot ce e legat de aspectul material. Sa-i iert pe toti0 iar de acum inainte sa am puterea sa imi forme# propria viata asa cum mi-o doresc.frica poate fi mascata de de o furie exterioara si o rezistenta de a ierta . Sa devin capa6il sa daruiesc si sa primesc iu6ire. mai ales in ceea ce priveste viitorul ei sau al altora . desi ar dori mai degraba contrariul . (rhanghele 1afael0 te rog sa ma a:uti sa-mi schim6 atitudinea0 sa ma eli6ere# de egoism0 posesivitate sau gelo#ie.datorita vechilor credinte la care tine.dependenta fata de altcineva .isi determina propria valoare pornind de la posesiunile sale materiale Pro6leme legate de coapse . Sa-mi asum responsa6ilitatile vietii. Sa ma accept si sa ma iu6esc asa cum sunt0 sa ma simt in pace cu propria-mi fiinta si cu propriile emotii si trairi.resentimente. (rhanghele 1afael0 te rog sa ma a:uti sa am cura:ul sa nu mai depind de altii si sa actione# prin propriile forte.

exagerare in privinta lui &trebuie& .. 5entrul sacral . (rhanghele 1afael0 te rog sa ma a:uti sa invat sa iu6esc ceea ce fac sau sa am puterea sa ma oriente# spre o alta munca ce ma atrage mai mult.persoana se afla intr-o situatie pe care o .pune munca inainte de orice. se simte supraincarcata interioara.a face ceva ce nu-ti place .ocalizare! la aproximativ trei degete deasupra bazei superioare de insertie a penisului la barbat si la aproximativ trei degete deasupra clitorisului la femeie .nu se simte iubita si are senzatia ca pentru a dobandi dragostea celorlalti e necesar un efort sustinut" insuccesul provoaca amaraciune si resentimente +arice la nivelul picioarelor . Sa ma eli6ere# de teama0 amaraciune si resentimente0 pacea si iu6irea sa umple intreaga mea fiinta. Sa ma simt din nou li6er si sa traiesc in 6ucurie. 24. 'umne#eu ma iu6este si ma accepta asa cum sunt.lementul cu care ne pune in rezonanta! energiile subtile ale apei -landa endocrina! glandele genitale .nu mai stie sa se bucure .descurajare uraste .

) . nevoile si dorintele . atat la barbat cat si la femeie.emotivitate extrema . secretiilor vaginale aparute in timpul contactului sexual si lichidului de lubrifiere.erotismul . asupra secretiei menstruale.frica nejustificata fata de diferite subiecte (apa.agresivitate sexuala (verbala sau fizica) .rganul de simt! limba Functia senzoriala! gustul Culoarea! portocaliu 5entrul sacral guvernea#a ! . rinichii. salivei.adaptabilitate Partile corpului pe care le influenteaza! confera controlul asupra sistemului circulator si limfatic.capacitatea de a simti.emotia primara. spermei.dificultati financiare Pro6leme de sanatate care pot apare datorita persistentei si accentuarii acestor dezechilibre! . etc. necunoscut. impotenta. etc.sublimarea energiei sexuale potentiale . boala.mimetism social .mama nu se simte pregatita pentru venirea pe lume a copilului 1ugaciuni catre (rhanghelul 1afael (rhanghele 1afael0 te rog sa ma a:uti sa am incredere in actiunea divina :usta care se .imaginatia exuberanta si debordanta .reprimarea instinctelor .capacitatea de integrare armonioasa a fiintei in ambianta sociala in care isi desfasoara activitatea .forta creatoare .probleme cu rinichii.comportare naturala fata de oameni si mai ales fata de sexul opus . urinei. etc.capacitate de regenerare . aglomeratie.originalitate .senzualitatea . Activarea energetica suficient de intensa a acestui centru face ca organismul sa asimileze usor si optim substantele nutritive ingerate.afectiuni ale organelor genitale (fibroame. Pertur6arile energetice la acest nivel se manifesta prin! . boli venerice.) *ul6urarea de sanatate (vort 5au#a su6tila .renegarea si refularea sexualitatii . intuneric.tulburari emotionale .teama inconstienta de viitor 5aracteristici ale personalitatii .) . ejacularii. intelege si exprima emotiile.lipsa de control in relatie cu alti oameni . totodata asigura activitatea armonioasa a aparatului genital atat la barbat.tulburari de natura erotica (frigiditate. vaginite. vezica urinara sau prostata .dorinta realizarii unei familii 5alitati pe care le dobandeste fiinta prin echilibrarea energetica la nivelul acestui focar! .tristete .comportament ostil fata de sexul opus . nefiltrata . cat si la femeie si asigura functia procreativa a speciei umane.dorinta nestavilita . secretiei lactate in perioada sarcinei. chisturi ovariene. abandonat .potentialul creator . oameni. sucurilor gastrice.sentimente de vinovatie .dureri in zona pelviana sau in zona salelor .placere exagerata de a manca . batranete.teama de a nu fi iubit.

apare atunci cand nu exprimi ceea ce simti . tocmai cand este foarte aproape . Sa-mi schim6 atitudinea si comportamentul0 sa e/prim ceea ce simt cu dragoste0 6ucurie si incredere.considera ca viata este nedreapta cu ea si de aceea are mereu tendinta sa critice Pro6leme legate de menopau#a ..frustrari si suparari . lipsita de autoritate . Sa devin constient de faptul ca am puterea sa decid in ceea ce priveste propria viata. Incontinenta urinara . Sa constienti#e# ca orice gand0 orice sentiment0 orice fapta este un act de creatie si sa manifest cu incredere si daruire tot ceea ce este mai 6un in mine0 participand in felul acesta la creatia universala.dezamagire . (rhanghele 1afael0 te rog sa ma a:uti sa ma manifest cu dragoste si caldura fata de copilul meu0 in asa fel incat sa se simta iu6it si prote:at. .sunt copii care au mare nevoie de afectiune si sa simta ca parintii au incredere in ei Impotenta se/uala .teama de a imbatrani. uneori. 5andida al6icans . pe care ii iubeste mult.reactii puternice la dezamagire sau esec 4efrita Pro6leme la nivelul ovarelor0 uterului .se simte neputincioasa. devine inutila ca0 in aceasta perioada a vietii mele0 voi accede la o mai mare intelepciune si0 prin e/perienta . orice ar face . Sa fiu spontana0 sa ma 6ucur de viata0 sa fiu inspirata in tot ceea ce fac. (:uta-ma sa nu ma mai pedepsesc0 pentru ca 'umne#eu ma sustine si ma iu6este asa cum sunt0 si invata-ma sa iu6esc aceasta parte a corpului uman. (rhanghele 1afael0 te rog sa ma a:uti sa-mi manifest creativitatea in orice domeniu al vietii mele.femeia crede ca.credinta ca femeia este lipsita de putere asupra barbatilor .culeg ce am semanat.persoana este suparata pe persoana iubita (rhanghele 1afael0 te rog sa ma a:uti sa ma 6ucur de feminitatea mea si sa o manifest li6er. Sa comunic cu iu6ire si intelegere fata de toate fiintele implicate in acest proces.persoana nu-si foloseste indeajuns creativitatea pentru a-si exercita puterea asupra propriei vieti sau pentru a lua contact cu puterea de a crea in alte domenii Pro6leme la rinichi . Sa am doar ganduri care ma spri:ina si care ma fac sa ma simt 6ine. .teama de autoritate. sentimente de vinovatie (rhanghele 1afael0 te rog sa ma a:uti sa accept si sa permit fortei totale a principiului meu masculin sa se active#e cu 6ucurie si cu 6landete.este extrem de perfectionista si nu prea realista in ceea ce o priveste . Sa inteleg ca neputinta mea vine din deci#iile mele anterioare. de a nu mai fi dorita .persoana are regrete si remuscari (rhanghele 1afael0 te rog sa ma a:uti sa inteleg ca tot ceea ce mi se petrece in viata are un rost si sa reusesc sa invat cate ceva din fiecare e/perienta pe care o am. Sa nu-i fac reprosuri atunci cand greseste0 ci sa am puterea sa ma fac inteleasa0 sa-l invat cum e 6ine sa procede#e si de ce.incapacitatea de a exprima creativitatea . respingere a sexualitatii sau a iubirii .poate fi provocat si de sufletul copilului. Sa inteleg ca pot trai splendoarea vietii si fericirea in orice clipa si ca nimic nu ma poate impiedica.are deja convingerea interioara ca nu va reusi. Sa accept cu 6ucurie si iu6ire se/ualitatea si e/primarea sa.culpabilitati sexuale .persoana are obiceiul sa-i invinovateasca (rhanghele 1afael0 te rog sa ma a:uti sa-mi pe ceilalti pentru ceea ce i se petrece asum responsa6ilitatea pentru ceea ce mi se petrece0 sa constienti#e# ca mereu .opozitie.cauta tot timpul experiente noi prin care sa poata fi fericita" dar.persoana poate avea resentimente puternice fata de o persoana cu care anterior a avut o relatie de iubire .crede intr-un %umnezeu care pedepseste si doreste sa vina in intampinarea acestei pedepse . de pedeapsa Infectia urinara .este prea pretentioasa si nu are incredere in relatii . (rhanghele 1afael0 te rog sa ma a:uti sa fiu mai realista si sa vad 6ucuria de a trai in lucrurile marunte din viata de fiecare #i. pune singura obstacole inaintea fericirii.se simte incapabila sa-si asume responsabilitati si sa faca fata problemelor . Sa constienti#e# ca am puterea de a creea toate e/perientele mele. care s-a razgandit in ceea ce priveste alegerea parintilor sau a momentului revenirii pe $amant 3olile venerice . pe masura ce inainteaza (rhanghele 1afael0 te rog sa ma a:uti sa accept in varsta.traieste un sentiment de rusine publica manifesta intotdeauna in viata mea. (rhanghele 1afael0 te rog sa ma a:uti sa ma e/prim pe mine insumi. (rhanghele 1afael0 te rog sa ma a:uti sa reali#e# de unde vine aceasta credinta si sa o pot marturisi fiintei iu6ite. %eucoreea . Sa ma manifest si sa fiu tot ceea ce pot sa fiu0 cu 6landete si iu6ire.persoana cere prea mult de la sine insasi .presiunea poate fi datorata si unor credinte sociale sau temeri . Sa-mi e/teriori#e# emotiile0 credintele0 capacitatile0 dorintele0 talentele. dar se tem de cel mai mic repros din partea lor .persoana afectata se simte dezgustata de organele genitale ale sexului opus si se simte vinovata de acest dezgust .persoana nu-si exprima trairile interioare din teama de a nu-i rani pe ceilalti .. Sa reusesc sa inteleg modul lui de a gandi si actiona specific varstei0 sa-i acord incredere0 sa am ra6dare. 'a-mi discernamantul de a face alegeri 6une in continuare si de a actiona corect. Sa identific tiparele din mintea mea care au creat aceste situatii si sa renunt la ele pentru totdeauna.foarte frecventa la copiii care se simt neputinciosi in fata parintilor.tensiune sexuala.

din teama si vinovatie refuza sa-si traiasca sexualitatea (rhanghele 1afael0 te rog sa ma a:uti sa accept toate procesele din trupul meu9 dorintele se/uale0 feminitatea0 se/ualitatea si sa inteleg ca sunt perfect normale si naturale.teama de a imbatrani.nu vrea sa depinda de un barbat. Sa iu6esc femeia din mine si sa o traiesc cu 6ucurie si incantare.persoana.ocalizare! la aproximativ 7 degete distanta sub ombilic . incepe sa-i fie teama si se simte vinovata ca nu mai are aceeasi energie sexuala . simte nevoia s-o pedepseasca.respingerea propriei feminitati . rezistenta la ideea de a creea o noua viata . Sa accept ca am dreptul sa am un 6ar6at in viata mea. Sa incete# sa mai actione# ca un 6ar6at si0 in felul acesta0 voi reusi sa fac loc in viata mea 6ar6atului dorit.lementul cu care ne pune in rezonanta! energiile subtile ale focului -landa endocrina! pancreasul .culpabilitate sexuala 25.manie asupra persoanei iubite .frica. inconstient. Sa inteleg ca spiritul meu este vesnic tanar si sa-mi fructific adevarata valoarea umana. Ple/ul solar . Sa reusesc sa ma manifest cu iu6ire si intelegere0 astfel incat conflictele pe care le am in relatia de iu6ire sa nu-si mai puna amprenta emotionala asupra se/ualitatii.persoana traieste o furie fata de persoana iubita si. Sa ma iert pentru toate gandurile pe care le-am manifestat pana acum fata de propria feminitate si sa eli6ere# toate temerile si starile de vinovatie legate de manifestarea ei. dorinta ei cea mai profunda este de a avea un barbat in viata ei . pe de alta parte.considera ca erosul este ceva &rau&. .crede ca astfel e mai putin barbat Sterilitatea . fara ajutorul unui barbat . &pacat&.persoana poate considera ca nu exista (rhanghele 1afael0 te rog sa ma a:uti sa am necesitatea de a trai o experienta de parinte incredere in procesul vietii si sa-mi indrept gandurile catre 'umne#eul din inima mea pentru a descoperi daca e 6ine sau nu sa am un copil. (rhanghele 1afael0 te rog sa ma a:uti sa ma eli6ere# de temerile mentale ce-mi afectea#a masculinitatea. 3inecuvantea#a corpul meu cu iu6ire si a:utama0 te rog0 sa ma simt in echili6ru si in pace cu toate schim6arile care se produc in el. privand-o de manifestarea sexualitatii (rhanghele 1afael0 te rog sa ma a:uti sa inteleg ca ceilalti oglindesc iu6irea si apro6area pe care o am pentru mine.persoana isi refuza principiul feminin" ea crede ca trebuie sa faca totul singura. Sa invat sa ma iu6esc si sa ma accept asa cum sunt. Pro6leme legate de menstruatie . Sa inteleg ca nu varsta e cea care contea#a0 ci ceea ce facem in fiecare etapa a vietii noastre. dar. vazand ca imbatraneste.mea de viata0 pot trai multe momente fericite. Pro6leme legate de prostata . &murdar& . +aginita . Sa ma 6ucur de propria mea se/ualitate si sa o impartasesc cu persoana iu6ita in armonie. culpabilitati sexuale .

splina.spirit de aventura .optimismul . sistemul nervos vegetativ si.voluntarismul . totodata.individualitatea .vointa . recunoscandu-le rolul in dezvoltarea personala si integrandu-le in propria personalitate .dinamism launtric.scaderea memoriei .independenta in actiune .starea de libertate .lasitate . timiditate . sentimente.curajul .capacitatea de a fi un bun lider.spontaneitate .capacitatea de a respecta vointa.supunere excesiva .capacitatea naturala de a insusi experiente.asimilare corecta a hranei .emotivitate. umor.incredere in fortele proprii (in sine) . .dependenta .nervozitate neputincioasa . dar si manifest .lipsa de autocontrol .nergiile care se manifesta la acest nivel sunt orientate catre a ne ajuta sa intelegem cat mai bine propria noastra individualitate si modul nostru specific de manifestare.puterea de a lucra mult.expansivitatea .rganul de simt! ochiul Functia senzoriala! vazul Culoarea! rosu Ple/ul solar guvernea#a9 .stapanirea de sine (autocontrolul) .lipsa de respect pentru alte persoane sau fata de propria persoana .irascibilitate . Aici se afla miezul magnetic al personalitatii.incapacitatea de a lua decizii . Pertur6arile energetice la acest nivel se manifesta prin! .lipsa de incredere in propriile forte . 5alitati pe care le dobandeste fiinta prin echilibrarea energetica la acest nivel! . dorinte.buna dispozitie. fara a obosi repede . sentimentele si caracterul altor oameni .afirmarea propriei personalitati . Partile corpului pe care le influenteaza! coordoneaza si sustine functia sistemului digestiv.vointa marita . secretia endocrina a pancreasului. voiosie . stomacul.puterea .pasionalitatea .egoul .un inalt nivel energetic .hotarare .inteligenta necesara unei integrari eficiente in societate. fierea.

persoana se respinge pe sine datorita (rhanghele 1afael0 te rog sa ma a:uti sa si-a pierdut din faptului ca nu mai gaseste nimic in viata ei inteleg ca nu am nevoie de un stimulent �dulceata� de care sa se bucure e/terior pentru a ma simti 6ine si a fi eu insumi. deoarece nu a reusit sa �digere� o situatie sau o persoana <astroenterita . susceptibilitate.teama.persoana afectata nu se mai poate bucura de viata. Sa-mi identific propriile dorinte si necesitati si sa le implinesc in 6ucurie si armonie.persoana este foarte susceptibila . dar actioneaza cu frica.crede ca are lipsuri afective. Sa ma simt in siguranta si rela/at. (rhanghele 1afael0 te rog sa ma a:uti sa ma 6ucur din nou de viata0 sa-mi e/prim propriile dorinte si sa le implinesc0 in loc sa fac doar placere celorlalti sperand ca astfel voi fi apreciat sau iu6it mai mult.diabet. nemultumire de sine. Sa elimin toate temerile care ma apasa si lumina ta vindecatoare0 plina de iu6ire0 sami umple intreaga fiinta. iritabilitate ..persoana este absorbita de greutatile vietii . lipsa bucuriei de a trai (pendicita 5aracteristici ale personalitatii . mananca multe dulciuri .nu stie sa se apere. 'ia6et . lasandu-se franata de cineva din apropiere. Indepartea#a0 te rog0 din sufletul meu toata tristetea0 de#amagirile0 supararile adanci si topeste-le in lumina ta vindecatoare. se simte nesigura pe sine . asteapta mereu ceva de la ceilalti .tendinta de a controla situatiile prin hiperactivitate Pro6leme de sanatate care pot apare datorita persistentei si accentuarii acestor dezechilibre! . hipoglicemie .tendinta de a controla lumea launtrica si exterioara recurgand la forta si la presiuni .persoana este foarte hotarata.afectiuni hepato-biliare *ul6urarea de sanatate 5au#a su6tila .are retineri sau este prea sensibila . dar si financiare .manie si frustrare ca viata . furie. .nemultumire si agresivitate (rhanghele 1afael0 te rog sa ma a:uti sa gasesc cura:ul necesar pentru a merge mai departe pe drumul meu.persoanei ii este foarte greu sa primeasca dragostea si crede ca nu merita sa se bucure de viata" in compesatie.crede ca nu exista nici o iesire din situatia in care se gaseste 1ugaciuni catre (rhanghelul 1afael (rhanghele 1afael0 te rog sa ma a:uti ca energiile 6inelui0 increderii si 6ucuriei sa curga prin mine0 din nou. manifestarile de dragoste lipsesc din viata ei . gastro-enterita. (linami ranile cu iu6ire si incredere0 cu tandrete si incantare0 pentru ca viata este frumoasa si merit sa ma 6ucur de ea din plin. ranchiuna. agresivitate . Pietre la ficat (calculi 6iliari . Sa discern ceea ce este spre 6inele meu si sa urme# cu incredere si pace alegerile pe care le fac. afectiunea. Sa invat sa . negare de sine )epatita .incapacitatea de a se bucura de viata .se respinge pe sine insusi intr-un mod violent. Sa ma impac cu trecutul meu0 sa-l accept0 sa-l inteleg si sa ma indrept spre nou cu 6ucurie0 6landete0 incredere si deschidere sufleteasca.persoana se enerveaza usor.nesiguranta indelungata.preocuparea exacerbata de a controla si de a exercita puterea de dominatie asupra altor persoane . este ostila fata de cei din jur cand asteptarile sale nu se implinesc Pancreatita .este rezistenta la schimbare )ipoglicemie . (rhanghele 1afael0 te rog sa ma a:uti sa traiesc 6ucuria0 sa accept sa e/perimente# si sa gust partea dulce a vietii mele. .digerarea cu dificultate a alimentelor .sentimentul lipsei de dragoste. Sa am incredere ca 'umne#eu imi calau#este pasii catre lumina si iu6ire prin ingerii sai0 caremi sunt mereu aproape si atenti la nevoile mele sufletesti0 pregatiti sa ma a:ute si sa ma sustina in orice clipa. combativa.teama.sufera de o tristete profunda.gastrita. ulcer gastric si duodenal .iritabilitate nervoasa . (rhanghele 1afael0 te rog sa ma a:uti sa fiu mai putin dependent de ceilalti0 sa ma iu6esc asa cum sunt si sa-i las pe cei din :ur sa se manifeste li6er0 dupa voia lor.asteapta ca fericirea sa vina de undeva din exterior .afectiuni ale splinei . tot ce mi se petrece0 sa accept evenimentele din viata mea si sa ma adapte# mai 6ine la orice situatie0 fie ca am ales-o in mod constient sau nu.impulsivitate .frica. trece prin multe angoase.nevoie exagerata de a controla totul .tandretea. dornica sa mearga inainte. Indepartea#a de la mine0 te rog0 frica0 indoiala0 nemultumirea si agresivitatea. (rhanghele 1afael0 te rog sa ma a:uti sa curat si sa-mi eli6ere# mintea si sufletul de toate energiile grele ale fricii0 furiei si ranchiunii pe care le-am trait vreodata si lumina ta vindecatoare a iu6irii sa umple fiecare celula a fiintei mele. de care adesea nu este constienta .diger. tristete .

ca si cum totul e un joc pentru ea.este incapabila sa accepte sau sa asimileze idei noi . Inspira-ma sa re#olv cat mai 6ine situatiile prin care trec0 sa-mi e/prim sentimentele si sa actione# spre 6inele meu si al celor implicati. suparare.se revolta interior si simte ca nu mai poate (rhanghele 1afael0 te rog sa ma a:uti sa iu6esc mai mult. Sa invat sa accept gandurile si dorintele celorlalti fara sa ma simt amenintat0 sa le inteleg ca modalitati ale li6erei lor manifestari0 dupa structura si posi6ilitatile fiecaruia. (rhanghele 1afael0 te rog sa ma a:uti sa asimile# in siguranta si cu 6ucurie aceasta e/perienta a vietii mele si s-o inteleg cat mai 6ine. este tot timpul nemultumita.e plina de indoieli. lipsa bucuriei 2lcer la stomac sau duoden . (:uta-ma sa ma aprecie# corect0 cu iu6ire si 6landete0 sa identific calitatile pe care le am0 sa le aprecie# si sa le manifest in armonie si 6ucurie. caci interior stie ca ceea ce critica la ltii este o parte din ea pe care nu vrea s-o accepte .persoana este convinsa ca ceilalti nu au dreptate si simte atacata .persoana se teme de nou . Sa ma simt li6er si sa las 6ucuria sa curga prin mine in mod natural0 asa cum timpul curge prin fiecare clipa. ii critica si ii judeca pe cei din jur .poate apare si la o persoana mereu trista. devine obsedata fata de o idee. Sa am incredere in 'umne#eu0 care ma iu6este neconditionat0 in mine insumi si in cei din :urul meu. Sa inteleg ca fiecare om 6eneficia#a de li6erul ar6itru pe care 'umne#eu ni l-a daruit. (rhanghele 1afael0 te rog sa ma a:uti sa-mi accept dorintele si sa mi le e/prim0 in loc sa ma simt vinovat din cau#a lor. Sa-mi e/prim cu incredere si 6landete dorintele si sa nu mai astept apro6area celorlalti pentru a ma simti fericit.poate proveni si dintr-o curatare interioara a unui conflict deja rezolvat 2!.isi creeaza singura probleme.isi face prea multe griji pentru lucruri minore Pro6leme legate de splina . isi face griji exagerate in ceea ce priveste detaliile. refuza sa inteleaga si sa mearga inainte.lementul cu care ne pune in rezonanta ! energiile subtile ale aerului -landa endocrina! timusul . rapind astfel toata bucuria vietii . pe care de multe ori si le refuleaza . neliniste. stres. 5alau#este-ma sa re#olv cat mai 6ine situatia prin care trec0 cu inima deschisa si cu 6landete. manie refulata .resentimente.ocalizare! mijlocul pieptului . Sa accept fiecare reactie a fiintei mele0 s-o inteleg si s-o di#olv in lumina vindecatoare a iu6irii divine.respingerea violenta a cuiva sau a ceva .incapacitatea de a accepta.este prea irascibila si nu are rabdare in relatiile cu ceilalti . -a ca lumina ta vindecatoare sa ma eli6ere#e de critici0 de#amagiri0 suparari si manie si sa aduca in viata mea multumirea de sine si recunostinta fata de toate fiintele si e/perientele. furie indreptata asupra propriei persoane. Sa ma eli6ere# de gri:i0 credinte invechite0 suparari si sa ma umplu cu lumina si iu6irea lui 'umne#eu. (rhanghele 1afael0 te rog sa ma a:uti sa primesc si sa daruiesc iu6irea0 pacea si 6ucuria. impeidicand sufletul sau sa progreseze . griji exagerate . aversiune.manie.conflict intre suflet si minte . Pro6leme legate de ficat . rade des. Sa inteleg sensul fiecarei e/periente0 lectia de viata ce decurge din ea si sa merg mai departe cu incredere0 cura: si 6una dispo#itie. manifestand manie si agresivitate. geloasa sau invidioasa pe altii.resentimente. asimila pe cineva sau ceva . cand de fapt in sufletul ei este o drama . iritabila.este deranjata de ceva sau cineva din prezent . %umina0 pacea0 iu6irea si 6ucuria sa ia locul indoielii0 nelinistii0 criticii si gri:ilor inutile.persoanei ii este greu sa-i accepte pe ceilalti.persoana se simte devorata in interiorul sau . 5entrul inimii . disimulata intr-o manie fata de altcineva .nu accepta propria indoiala si neliniste. nu se simte destul de buna.persoana se interfereaza cu scopul vietii sale. Sa-mi e/prim emotiile si trairile deschis0 cu incredere0 sa vad frumusetea si farmecul vietii pretutindeni in :urul meu0 in oameni0 in natura0 in e/perientele de #i cu #i si sa am puterea sa ma 6ucur de tot ce mi se ofera0 pentru ca totul este un dar divin. stres +oma . Pro6leme de digestie .vede evenimentele mai dramatice decat sunt in realitate . Sa ma iu6esc si sa ma accept asa cum sunt si sa inteleg ca nu e necesar sa fac nenumarate eforturi pentru a fi iu6it. nelinisti. fara bucurie de a trai Pro6leme legate de stomac . (rhanghele 1afael0 te rog sa ma a:uti sa discern ce e mai important in viata.mimeaza bucuria.persoana se simte usor deprimata. Sa pot vedea iu6irea pretutindeni in :urul meu si sa traiesc e/perientele vietii mele in spatiul deschis al inimii.incapacitatea de a digera experientele vietii si de a accepta cele invatate .obsesii. (rhanghele 1afael0 te rog sa ma a:uti sa asimile# tot ceea ce e nou ca e/perienta a fiecarei clipe din viata mea. se judeca si se critica tot timpul .(ccept ca lumina si iu6irea divina sa ma ghide#e prin ingerii 'omnului care mereu sunt alaturi de mine.incapacitatea de a exprima iubirea.

isi blocheaza ideile si nu mai ajunge sa le puna in practica 1ugaciuni catre (rhanghelul 1afael (rhanghele 1afael0 te rog sa ma a:uti sa e/perimente# 6ucuria in fiecare #ona a vietii mele.lipsa bucuriei de a trai 5aracteristici ale personalitatii . imunitar.angina pectorala . regleaza totodata functia timusului. specifice copiilor sau acelor fiinte capabile sa-si pastreze &inima de copil&.afectiuni ale plamanilor (pneumonie.dureri in partea de sus a spatelui *ul6urarea de sanatate (nemie 5au#a su6tila .compasiunea 5alitati pe care le dobandeste fiinta cu centrul inimii armonios activat! .neputinta de a ierta . furie.hipertensiune si hipotensiune arteriala.palpitatii.iertarea si acceptarea .prietenia Partile corpului pe care le influenteaza! coordoneaza si sustine functia aparatului respirator. emfizem pulmonar.bucurie de viata .daruirea . urmand ca apoi sa involueze gradat odata cu pierderea spontaneitatii afective si iubirii neconditionate. ateroscleroza . frica.echilibru launtric .resentimentele sau chiar ura .incapacitatea de a primi iubire .altruismul .toleranta plina de intelepciune .amaraciunea Pro6leme de sanatate care pot apare datorita persistentei si accentuarii acestor dezechilibre . .probleme la nivelul sanilor .iubirea fata de sine si fata de ceilalti .blandetea afectiva .starea profunda de impacare .probleme de circulatie (leucemie. se critica pe sine .simt critic exagerat . cancer pulmonar) . Pertur6arile energetice la acest nivel se manifesta prin! .rganul de simt! pielea Functia senzoriala! pipaitul Culoarea! albastru 5entrul inimii guvernea#a9 . etc) . Aceasta glanda are o maxima activitate in copilarie.tulburari de respiratie (bronsita.nu se simte destul de buna . Sa privesc din nou in :urul meu0 sa-mi regasesc 6ucuria de a trai in familie0 cu prietenii sau la lucru.empatia .boli cardiovasculare .datorita lipsei bucuriei. Sa-mi e/prim cu incredere ideile si sa inteleg ca0 pentru a fi sanatos0 e necesar ca fiecare celula in parte sa fie sanatoasa. circulator.incapacitatea de a darui iubire propriei persoane sau altora . aritmii .capacitatea de a fi compasivi si receptivi fata de sentimentele altora . astm.persoana si-a pierdut bucuria de a trai si accepta cu greu sa-si continue experienta de viata .starea de candoare . tromboza coronariana) .traieste sentimente de tristete.tristetea .

Sa invat sa-mi ascult inima si sa dau curs vocii ei interioare. ci si sentimentele si emotiile . +ino in familia mea si te rog sa o invalui in lumina ta iu6itoare si aducatoare de pace si armonie. Pentru ca astfel ii incura:e# sa-si afirme cu incredere si creativitate individualitatea si vointa de a se comporta ca fiinte responsa6ile. Sa fiu intotdeauna eu insumi si sa-mi manifest cu 6ucurie sensi6ilitatea si pornirile inimii.se simte lasa.se identifica strans cu munca si nu mai are timp pentru nimic altceva 3ronsita .renuntare . 2mple sufletul meu cu liniste si iu6ire si fa ca ele sa curga continuu prin sangele meu. Sami e/prim sentimentele deschis0 cu compasiune si intelegere. se prezinta in exterior deschisa si sociabila. Sa-mi resta6ilesc armonia interioara si sa o pot reflecta in e/terior.probleme emotionale .se simte invinsa inainte de a incepe ceva si vrea sa opreasca totul din convingerea ca n-o sa mearga . care se amplifica si viata devine din ce in ce mai dramatica . sfarsind astfel prin a-si infrana sentimentele atat pozitive. cat si negative )ipotensiunea arteriala .se conformeaza prea strict normelor sociale. Sa descopar minunatele comori pe care mi le ofera e/perienta iu6irii in orice fiinta si in (terosclero#a .persoana traieste vreme indelungata aceleasi vechi si inca nerezolvate emotii negative. tensiune . descurajata de viata 5ri#a cardiaca .plans reprimat . (rhanghele 1afael0 te rog sa ma a:uti sa fiu calm0 sa nu mai dramati#e# si sa critic. *e rog0 umple inima mea cu lumina ta vindecatoare si fa ca iu6irea sa circule prin fiecare celula din interiorul ei0 sa-mi inunde intreaga fiinta si s-o daruiesc pretutindeni in :urul meu. Sa ma eli6ere# de credintele vechi si de sentimentele de frustrare.neincredere in iubire . de rezolvarea problemelor care ii privesc pe altii .persoana are ganduri si sentimente negative.persoana nu isi respecta nevoile afective sentimentelor .este nesigura in ceea ce priveste viitorul. ar face diferite lucruri pentru ea" are asteptari care considera ca i se cuvin si se infurie interior daca nu le primeste 'ureri in partea de sus a spatelui .se crede responsabila de fericirea altora. iar in interior este anxioasa si rigida" isi ascunde conflictele .isi retine nu numai aerul. pe care-l resimte ca o povara .iubire ascunsa.persoana traieste intr-un mediu familial greu de suportat (certuri in exces sau lipsa de comunicare) .(stm .persoana are multe pretentii de la ceilalti si traieste sentimente de manie . (rhanghele 1afael0 te rog sa ma a:uti sa ma 6ucur mai mult de viata0 sa traiesc dragostea si fericirea0 sa ma iert pe mine insumi si pe ceilalti. (rhanghele 1afael0 te rog sa ma a:uti sa traiesc in sfera 6ucuriei0 a clipei pre#ente. Sa traiesc viata ca pe o continua sar6atoare si plin de fericire. opune rezistenta si e foarte tensionata 3oala cardiaca coronariana .persoana afectata se lasa sufocata de propria impresionabilitate" nu ceilalti o fac sa se simta astfel . inabusita .aspiratiile ei au standarde prea ridicate. neajutorare . Sa inteleg ca fiecare actionea#a pe masura cunostintelor si posi6ilitatilor sale0 asa cum stie mai 6ine0 sa nu-i mai critic sau :udec. (rhanghele 1afael0 te rog sa ma a:uti sa aduc 6ucuria si dragostea inapoi in centrul inimii mele.probleme familiale . (rhanghele 1afael0 te rog sa ma a:uti sa ma e/prim deschis0 sa-mi formule# cererile cu mai multa claritate si sa accept ca e 6ine sa solicit a:utorul celorlalti la nevoie.lipsa de speranta. Sa invat sa ma iu6esc pe mine si pe ceilalti.rezistenta. Sa simt 6ucuria si dragostea curgand prin mine cu fiecare 6ataie a inimii.persoana are sentimentul de a cara povara vietii" se simte lipsita de speranta si neajutorata .si-a pierdut curajul si nu mai vrea sa-si .doreste sa exprime in exterior ostilitatea.reprimarea emotiilor si .persoana afectata cauta sa fie dura. (:uta-ma sa ma desprind de trecut0 cu toate consecintele lui0 sa ma eli6ere# de toata furia si incrancenarea. (rhanghele 1afael0 te rog sa ma a:uti sa cree# dragostea si 6ucuria in viata de fiecare #i si sa nu mai depind de ceilalti pentru a fi fericit.persoana nu mai permite suficient energiei iubirii sa circule prin inima sa 'ureri de umeri . Sa devin capa6il de a primi afectiunea celor din :ur0 dar si sa o manifest li6er0 cu incredere si 6ucurie. sa se adapteze situatiei. Sa am incredere in forta iu6irii0 care imi da puterea sa inteleg0 sa accept si sa depasesc cu optimism si creativitate orice eveniment care apare.dezechilibru intre a da si a primi (rhanghele 1afael0 te rog sa ma a:uti sa invat sa ma iu6esc si sa ma deschid fata de tot ce e 6un si frumos in viata.ii este teama de esec. tinde sa se suprasolicite pentru a le implini .devine un mod de a-i manipula pe cei din jur .incapacitate de sustinere afectiva .crede ca. dar o ascunde in spatele unei sarguinte impresionante . (rhanghele 1afael0 te rog sa ma a:uti sa acord mai multa li6ertate persoanelor din :urul meu0 sa-i las sa se ocupe singuri de propria lor fericire.pierderea bucuriei inimii in favoarea pozitiei sociale sau a banilor .isi reduce rapid nivelul de energie vitala pentru ca nu se simte in stare sa poarte pe umeri evenimentele din viata sa . (rhanghele 1afael0 te rog sa ma a:uti sa simt doar 6inele din mine si din :urul meu si sa ma daruiesc vietii cu 6ucurie si fle/i6ilitate. daca oamenii ar iubi-o mai mult. Sa nu mai fac lucruri doar pentru a fi iu6it de ceilalti. dar si sa evite conflictele. Invaluie-mi inima cu lumina ta vindecatoare si iu6itoare si a:uta-ma sa daruiesc la randul meu iu6irea0 pur si simplu0 fara sa mai consider ca e necesar sa ma straduiesc din greu pentru a o merita. este defetista.furie reprimata )ipertensiunea arteriala . nu mai are incredere in iubire .

Sa manifest cu creativitate darurile pe care le-am primit0 sa devin o fiinta senina si incantatoare. 5entrul gatului .persoana afectata vrea sa-i protejeze excesiv (rhanghele 1afael0 te rog sa ma a:uti sa pe cei pe care-i iubeste.disperare fata de un aspect al vietii . iar teama de a fi respinsa de ceilalti este mare Pro6leme de piele (ec#eme0 #ona #oster0 urticarie0 cupero#a0 etc . (rhanghele 1afael0 te rog sa ma a:uti sa ma deschid0 sa e/prim cu incredere si 6ucurie frumusetea0 credintele0 sentimentele si adevarul din mine insumi.are o teama inconstienta de moarte orice lucru si sa am incredere in infinita 6unatate si dragoste divina. comportamentul ei este dictat de ceea ce crede ca asteapta ceilalti de la ea" apare un sentiment de autorespingere. Sa indeparte# sentimentul ca ceva imi lipseste si sa-l inlocuiesc cu incredere si iu6ire.inconstanta in manifestarea sentimentelor .nu mai stie sa inspire viata.asume nici o raspundere Pneumonia . dar isi inhiba cu putere emotiile .teama de deschidere.prezinta o ostilitate reprimata. cauta sa-i dirijeze tot timpul 6ucurie si tandrete. (rhanghele 1afael0 te rog sa ma a:uti sa primesc cu 6ucurie tot ceea ce mi se ofera in viata.nu are curajul sa fie ea insasi.lipsa iubirii de sine Pro6leme legate de sani . fiindca nu-si accepta propria atitudine . Sa accept li6er ideile divine odata cu respiratia si cu inteligenta vietii. 2". care iese in cele din urma la lumina sub forma unor izbucniri agresive ocazionale . Sa-mi inteleg propriile emotii si sa le controle# cu discernamant. (:uta-ma0 te rog0 sa indeparte# din sufletul meu mania si sentimentul de vinovatie si sa le inlocuiesc cu iertarea. (:uta-ma sa-mi linistesc furtunile emotionale si sa-mi transform sentimentele negative in energii creatoare.persoana afectata poate parea prea pasiva.persoana afectata se simte obosita de viata si responsabilitati . Sa traiesc cu iu6ire si incredere deplina. (rhanghele 1afael0 te rog sa ma a:uti sa-mi resta6ilesc echili6rul si armonia sufleteasca. Sa ma 6ucur mai mult de viata si sa vad tot ce e frumos0 sa gasesc 6ucuria in tot ce fac0 in fiecare clipa.se considera neatragatore. crede ca nu merita sa traiasca din plin . Sa-i las pe ceilalti sa actione#e dupa propria lor vointa0 potrivit propriei notiuni despre fericire. chiar echilibrata si calma. nu-i lasa sa actioneze invat sa ma iu6esc0 sa-mi hranesc fiinta cu dupa gustul lor.atitudine materna exagerata .sensibilitate afectiva . sa-si gaseasca interesul in activitatile pe care le desfasoara. Pro6leme ale ritmului cardiac .se considera neinteleasa . de exprimare . se straduie din greu sa placa celorlalti .persoana afectata se teme sa nu fie ranita. -a ca lumina ta sa-mi vindece ranile sufletesti si sa le umple cu iu6ire0 intelegere si pace.

inspiratia in vorbire .cautarea cunoasterii reale de dincolo de limitarile timpului. caile respiratorii.afectiuni ale glandei tiroide (hipertiroidie. bronhiile.creativitatea superioara . a cefei.sinceritate fata de propria persoana si fata de ceilalti . de izolare) . zona gatului.ocalizare! zona anterioara si mijlocie a gatului . guverneaza ! -exteriorizarea sentimentelor.stare specifica de traire a timpului . expresiva . senzatiilor.afectiuni legate de aparatul auditiv .elocventa . emotiile (tema de critici. a maxilarelor. de conditionarile culturale si ereditare . convingerilor . gandurilor si descoperirilor launtrice .incapacitate de a exterioriza sentimentele.dificultati in exprimarea ideilor.capacitatea de a interpreta scrierile sacre. trezirea inspiratiei artistice . -landa endocrina! tiroda si paratiroidele rganul de simt! urechea Functia senzoriala! auzul Culoarea! indigo 5entrul ma/imei puritati.calm. faringele.raportarea la nivelul arhetipurilor .vorbire fluenta. laringita.afectiuni in zona gatului (amigdalita.stari interioare contradictorii care pot genera nemultumire permanenta . ..retragere.lementul cu care ne pune in rezonanta! energiile subtile ale eterului sau ACasha (planul memoriei cosmice).credinta .capacitatea de a intelege mesajul ascuns al viselor .depresie Pro6leme de sanatate care pot apare datorita persistentei si accentuarii acestor dezechilibre! .rafinament Partile corpului pe care le influenteaza ! functia glandei tiroide si a glandelor paratiroide. inchistare . seninatate .dureri de ceafa . faringita) .constiinta intuitiva . cum mai este numit centrul gatului. scripturile .puritatea 5alitati pe care le dezvolta dinamizarea si armonizarea energetica la acest nivel! .simt estetic.stare de mister si fascinatie . urechile. esofagul. hipotiroidie) .aspiratie catre perfectiune .dificultati de vorbire (balbaiala) .ste legata de procesul complex de hranire fizica si subtila (hrana energetica! imbogatire sufleteasca prin accesul in lumile superioare ale 'niversului). organele vorbirii.afectiuni ale gingiilor *ul6urarea de sanatate 5au#a su6tila 5aracteristici ale personalitatii 1ugaciuni catre (rhanghelul 1afael . Pertur6arile energetice la acest nivel se manifesta prin! .senzatia de &nod in gat& .capacitatea de a accede la cliseele aCashice .comunicarea si expresivitatea .

nu vrea sa mai fie deranjata de cineva.se lasa prea mult afectata de ceea ce aude in exterior si se teme ca nu-si mai poate auzi si urma vocea interioara .orientare gresita a creativitatii )ipotiroidia . Sa invat sa discern intre sfaturile pe care le primesc0 sa-mi urme# cu incredere si cura: vocea inimii si astfel sa-mi cree# propria viata. persoana a pastrat pentru sine ceea ce avea de spus.persoana afectata se impiedica sa spuna ceva din teama de a face rau sau crede ca nu e bine sa spuna si se teme de consecinte .persoana se simte fara speranta. sa-si creeze propria viata fara a-si face griji in legatura cu parerile celorlalti . Sa comunic prin iu6ire si sa permit Sinelui meu sa se e/prime li6er. (rhanghele 1afael0 te rog sa ma a:uti sa inteleg ideile noi0 greu de asimilat sau straine sistemului meu de gandire. dar nu trece la actiune .manifestare insuficienta a creativitatii (rhanghele 1afael0 te rog sa ma a:uti sa fiu inspirat in gasirea unui domeniu potrivit pentru manifestarea creativitatii mele.poate apare si la o persoana care se simte lipsita de sinceritate si vinovata pentru ca spune sau ii invata pe altii lucruri pe care ea insasi nu le pune in practica .experiente refulate . pline de furie si se rusineaza de prezenta lor. (rhanghele 1afael0 te rog sa ma a:uti sa ma pot e/prima cu dragoste0 sa inteleg si sa accept punctul de vedere al celor din :ur.inca din copilarie.se simte incapabila de a face fata unor situatii de comunicare cu persoane apropiate )ipertiroidia . nu vrea ma manifest cu compasiune fata de sa-l mai auda persoanele din :ur.insuficienta exprimare a valorilor propriului sine .nutreste de multa vreme ganduri nepotrivite fata de ea insasi sau fata de altcineva (rhanghele 1afael0 te rog sa ma a:uti sa renunt la dorinta de a avea un control total si de a face totul perfect.dificultate in a pune in aplicare deciziile luate . nu-i sunt potrivite si se declanseaza multa furie impotriva a ceea ce o impiedica sa faca ceea ce vrea cu adevarat . Sa accept si sa inteleg rostul evenimentelor din viata mea ce decurg din comunicarea cu persoanele apropiate.furie neexprimata .victimizare .izolare . la nivel subconstient . fiindca poate fi veche si persoana respectiva sa nu-si dea seama Surditate . inclusiv plansetul.nesiguranta . este permanent mobilizata sasi supraindeplineasca obligatiile . Sa actione# inspirat0 constructiv si eficient. Sa ma deschid cat mai mult si sa pot sa plang daca simt cateodata ca asta ma a:uta. (:uta-ma sa di#olv in lumina ta vindecatoare toate resentimentele si sla6iciunile inimii mele si sa le inlocuiesc cu iu6ire0 incredere si cura: in e/primarea nevoilor si aspiratiilor sufletesti.persoana se simte cu usurinta respinsa (rhanghele 1afael0 te rog sa ma a:uti sa . Sa ma eli6ere# de trecut 0 sa iert toate persoanele implicate si sa-mi cer iertare la randul meu pentru gandurile impure pe care le-am nutrit fata de ele0 in mod constient sau inconstient. 1espiratie urat mirositoare .(cufenia . Sa am puterea de a .dificultate in a accepta idei noi .viseaza mult.gandul la ce are de spus o face sa fie furioasa 'urerea de ceafa .concepte vechi.ganduri razbunatoare si furioase .persoana afectata nutreste ganduri de razbunare. Sa inteleg ca nu e necesar sa aplic tot ceea ce am invatat0 ci numai ceea ce este util e/perientei mele de viata.persoana isi vorbeste in gand fara intrerupere . Sa-mi schim6 atitudinea fata de acea parte din viata mea pe care inca nu o accept.incapatanare. respingere .persoana afectata nu se simte in siguranta 3al6aiala . 2mple0 te rog0 mintea si inima mea cu lumina ta vindecatoare si plina de pace.are convingerea ca daca ar sti mai multe ar putea actiona mai usor .ar trebui ca persoanele din jur sa-i spuna ca are aceasta problema.traverseaza viata luptandu-se sa reziste spaimelor . Sa fiu mai spontan si sa ma simt iu6it asa cum sunt. (rhanghele 1afael0 te rog sa ma a:uti sa ma e/prim si sa vor6esc doar cu iu6ire si tandrete. din teama de a nu fi respinsa 'urerea de gat . (:utama0 te rog0 sa am puterea de a transforma gandurile negative in ganduri po#itive0 ce vor fi reflectarea respectului pe care il acord Sinelui meu.persoanei afectate ii este greu sa-si accepte Sinele Superior.persoanei afectate ii este greu sa acepte idei noi . ceea ce ii provoaca o senzatie de arsura interioara" pot fi si ganduri ascunse.renunta usor . statute (fectiuni gingivale . (rhanghele 1afael0 te rog sa ma a:uti sa ma e/prim li6er si sa-mi oriente# creativitatea catre lucruri care mi se potrivesc si sunt in acord cu implinirea menirii mele din aceasta viata. Sa ma simt li6er si sa nu ma mai las afectat de tot ceea ce aud.are convingerea ca trebuie sa urmeze toate sfaturile primite . (rhanghele 1afael0 te rog sa ma a:uti sa fiu sigur in e/primarea mea. (rhanghele 1afael0 te rog sa ma a:uti sa am cura:ul de a actiona0 fara sa-mi fie teama de greseli0 deoarece totul nu este decat o e/perienta. Sami folosesc din plin creativitatea pentru a iesi din situatiile delicate care acum imi provoaca furie. (rhanghele 1afael0 te rog sa ma a:uti sa recunosc valoarea propriului Sine si sa am cura:ul sa ma e/prim cu incredere si creativitate0 chiar in pre#enta persoanelor care par sa cunoasca mai mult.activitate mentala excesiva .are aspiratii puternice catre realizare si responsabilitate.blocaj al creativitatii inspirate . este neincrezatoare . dar acestea nu-i aduc implinire.persoana creeaza tot felul de lucruri in viata sa. (fectiuni 6ucale .

putem s-o facem mult mai bine fiind tot timpul pregatiti sa le auzim sfaturile si.. Sa am cura:ul sa privesc lucrurile in fata si sa actione# in consecinta. nici macar sa le multumim. Sa ne adresam lor cu incredere si devotiune. ca un mare maestru de sfintenie. sa avem incredere in prezenta lor si sa ne amintim ca noi nu suntem niciodata singuri. prompt. este necesar sa ne schimbam anumite comportamente si chiar scheme de viata.2. respectuoasa devotiune pentru ingerul pazitor. pentru ca-i avem mereu alaturi de noi si ei nu ne vor decat binele. daca acestea apar. +oate acestea reprezinta un pas inainte spre intelegerea universala si dovada ca incepem sa punem in practica sugestiile ingerilor.. care.34>5) avea o cu totul deosebita.. sa acceptam ca cei apropiati noua au idei diferite de ale noastre si sa le permitem sa si le exprime liber. &bunul ingeras& i-a fost intotdeauna de ajutor. . A fost un prieten ascultator. este firesc sa le multumim pentru rabdarea pe care o manifesta fata de noi zi de zi.este confuza si nu indrazneste sa ia atitudine pentru a rezolva problema pe care o are (rhanghele 1afael0 te rog sa ma a:uti sa privesc cu multa atentie momentul pre#ent si sa aprecie# lucrurile frumoase pe care leam creat pana acum. intocmai ca cea pe care o resimtim fata de un prieten fidel si intotdeauna gata sa ne asiste cu dragoste si intelegere. pentru a reusi acest lucru. cu toate acestea. inainte de toate.lipsa de flexibilitate .i nu ne lasa niciodata sa fim coplesiti de confuzie si descurajati.asculta teama sau suferinta din cuvintele celorlalti0 in loc sa ma inchid. sfat si ajutor. Pentru ca toti suntem copii ai *atalui si inimile noastre sunt unite prin iu6ire.1. %incolo de formulele pe care le-am putea folosi pentru a ne exprima recunostinta. dar. punctual. Sa am cura:ul sa spun ceea ce am de spus cu 6ucurie si creativitate. Sa lasam la o parte egoismul. sa-i ajutam sa aiba grija de noi. ei ne vor ajuta sa gasim forta de a merge mai departe si de a ne redobandi echilibrul interior.! $adre $io de $ietrelcina (355@ . *orticolis . delicata.teama o face sa exagereze problema 5um multumim ingerilor 'ata aparitiei9 2".persoana afectata nu este capabila sa vada intr-o situatie decat propriul punct de vedere .. sa invatam sa-i respectam pe ceilalti si necesitatile lor. daca le-o cerem.! *ngerii merita toata recunostinta noastra.&. %eci. A multumi ingerilor inseamna. Sa pot accepta si alte puncte de vedere decat cele personale0 sa ma deschid catre nou si sa discern ceea ce e 6ine pentru evolutia mea. . &0icul sau tovaras din copilarie&. sa ne deschidem sufletul la gandurile si sentimentele pe care ei reusesc sa ni le inspire. invocandu-i atunci cand avem nevoie de protectia lor.persoana nu indrazneste sa-si exprime parerea fata de cineva din teama de a nu fi inteleasa sau luata peste picior . pentru ca o merita din plin. Sa nu le dispretuim sfaturile.2. *ngerii nu asteapta nimic de la noi. Sa am puterea sa ma rog pentru ei cu dragoste si sa-i ascult cu ra6dare si intelegere. Padre Pio si ingerii 'ata aparitiei9 1&. %aringita sau pierderea vocii .cauta tot felul de subtrefugii pentru a nu fi nevoita sa vorbeasca cu persoana in cauza .nu accepta sa vada in ceva sau cineva o modalitate de a evolua sau invata ceva nou . sa nu-i ofensam prin actiuni si atitudini nedemne. a exercitat asupra lui o continua stimulare de a progresa in exersarea tuturor virtutilor. putem sa o facem. avand mai intai noi grija de noi si de altii. (rhanghele 1afael0 te rog sa ma a:uti sa ma eli6ere# de teama fata de persoana (numele persoanei 0 sa ma simt li6er si linistit.teama de a vorbi fata de cineva care reprezinta autoritatea . Actiunea lui asidua si discreta i-a fost calauza. caci.

'neori simt ca sunt gata sa mor.trimite-mi ingerul tau pazitor&. iata-l in sfarsit zburand in jurul meu si cu vocea sa ingereasca cantand imnuri maiestatii divine.. %ar imediat ce s-a vindecat. sa ne incurajeze. dimineata. nu putem sa-l vedem si chiar avem dificultati in a-i percepe prezenta. era acela care ii alina durerile! &$rietenul meu din copilarie cauta sa potoleasca durerile pe care mi le produc acei necurati apostati. ingerul pazitor. Au trecut cateva luni inainte ca Cecil sa fie in stare sa calatoreasca. l-am privit in ochi si am vazut ca-i parea foarte rau. si care venea de la San -iovanni /otondo. S-a intamplat ca am strigat cu asprime la el ca s-a lasat atat de mult asteptat. Ca sa-l pedepsesc. *n aceasta. acesta i-a inmanat o alta telegrama care tocmai sosise pe adresa sa... s-a dus impreuna cu prietenul sau la San -iovanni /otondo pentru a-i multumi lui $adre $io. &%aca ai nevoie de mine . chiar in momentele cele mai dificile. voiam sa ma indepartez. sa ne ajute sa ne transformam. in timp ce eu nu incetam sa-l chem in ajutorul meu. Cand a dat telegrama oficiantului postal. stia sa-l miste chiar printr-o dojana fraterna! &#u va mai spun cum ma lovesc nenorocitii aia. Cu noi se afla tot timpul cel care ne iubeste profund si neconditionat. ore in sir. %ar credinta in prezenta sa alaturi de noi ne confera deja o stare de siguranta.2. englezul Cecil <unphere2 . prietenul invizibil. a avut un accident de automobil si a fost grav ranit. gata sa ne ierte. i le aduceau.! *ngerul nostru pazitor petrece mult timp cu noi. Cand ingerul nu intervenea cu destula solicitudine. *ngerul pazitor este totdeauna cu noi. cand inchid ochii. *ngerul pazitor era prietenul sau intim care. pentru a-si satisface curiozitatea. $adre $io il asigura ca se va ruga pentru vindecarea lui Cecil <unphere2 . 'n prieten. spre desfatarea inimilor noastre&. nu suntem niciodata singuri. Si avea mult de lucru. in mod confidential. nu voiam sa ma mai uit la el.le repeta fiilor sai spirituali . Cel mai adesea..mi-a spus .Smith. afectiunea mea pentru tine nu se va stinge nici cu viata. asteptand ca micul meu tovaras din copilarie sa vina sa ma trezeasca si astfel sa inaltam impreuna laudele de dimineata. cu un zambet larg pe buze. gasindu-l intr-o stare foarte critica. dar el sarmanul m-a ajuns aproape plangand pana cand. *ata una dintre nenumaratele situatii de acest gen prin care $adre $io si ingerul sau interveneau cu rapiditate in ajutorul celor aflati in nevoi! *ntr-o zi. ingerul pazitor era cel care-i servea de interpret! &%aca misiunea ingerului nostru pazitor este mare. $adre $io. trebuind sa faca si pe traducatorul din alte limbi&.. .& $adre $io a recunoscut si a apreciat functia de &mesager& a prietenului sau. le-a spus ! &Credeti ca ingerii sunt la fel de inceti ca avioaneleG& 5um intram in contact cu ingerul pa#itor 'ata aparitiei9 2. ascultatoare. Sambata mi s-a parut chiar ca vor sa ma termine si nu stiam ce sfinti sa chem in ajutor. 0-am adresat ingerului meu.Smith. in care ii cerea sa se roage pentru Cecil. l-au intrebat pe $adre $io cum aflase de accident si cum facuse sa le trimita atat de rapid telegrama prin care ii asigura ca se va ruga.voi actiona intotdeauna in jurul tau.Cand primea o scrisoare scrisa in franceza. ziua si noaptea. i-au multumit pentru rugaciuni si. leganandu-mi spiritul pe valurile sperantei&. $adre $io. s-a dus la un oficiu postal sa-i trimita o telegrama lui $adre $io. dupa ce-l trezea. &iti sunt mereu alaturi .1. cea a ingerului meu este cu siguranta mai mare. chiar daca noi consideram ca nu meritam (conform standardelor umane) si suntem perfect constienti de greselile noastre. lauda impreuna cu el pe %omnul! &Chiar noaptea. cunoscut fiu spiritual al lui $adre $io. Ajunsi la manastire s-au intalnit cu onoratul parinte. Altfel spus. %upa ce s-a lasat un pic asteptat. vad cum se ridica valul si mi se deschide in fata $aradisul" leganat de aceasta viziune adorm cu un suras de dulce beatitudine pe buze si cu fruntea deschisa intr-o liniste perfecta. sa fug de el. ridicand privirea. *n atacurile infernale. pentru a asculta &mesajele& fiilor sai spirituali pe care multe creaturi ingeresti. in timp ce se afla in *talia.

+inerea unui jurnal intim poate fi utila pentru a obiectiva mai bine progresele realizate pe parcursul vietii. #u e nevoie sa folosesti tehnici speciale.%ar cum sa facem sa intram in contact cu elG Cum sa ne exprimam dorintele si cum sa-i ascultam sfaturile pretioaseG %aca fiintele umane si ingerii traiesc in doua realitati diferite. caci. Amintiti-va ca ingerul pazitor se adreseaza direct sufletului si spiritului vostru. cum ar fi &*nger. ca si modul vostru de a privi evenimentele vietii si lumea care va inconjoara. ele vor deveni obiectul atentiei sale iubitoare. . #imic rau nu poate sa apara prin acest demers" atunci cand o cerere sau o problema sunt prezentate ingerului. altii sa comunice in scris sau prin intermediul viselor. /ugaciunea noastra imbraca astfel o semnificatie mai ampla si. printr-o analiza ulterioara. este important sa ne lasam la o parte egoismul si sa adresam un gand de iubire si de intelegere fata de toti cei care traiesc o situatie similara cu a noastra. ingerasul meu&. am nevoie de ajutorul tau& si el raspunde intotdeauna. A intra in comuniune cu ingerii este mai usor decat pare. $regatiti-va sa acceptati cu detasare sfaturile. sa asculti un sfat. 'nii oameni prefera sa mediteze. Apoi rostiti o mica rugaciune. deci intr-un mod total inconstient. ne ajuta sa nu ramanem izolati in preocuparile noastre. momentele de comunicare vor deveni aproape naturale.xista mai multe modalitati de a comunica cu ingerii si oricare dintre ele poate fi eficienta" important este ca cererile sa le fie adresate cu dragoste si cu inima increzatoare. *nchideti ochii si respirati profund. puteti sa va pregatiti un creion si o foaie de hartie pe care sa va puteti nota tot ceea ce primiti. important e sa fii cat mai relaxat si deschis pentru a-i primi in inima ta. . pentru sfaturile tale intelepte si pentru interventia ta&.ste suficient sa luati un caiet sau o agenda si sa notati tot ceea ce vi se pare . . cuprinzand mai multe persoane. cum este posibil sa stabilim un dialogG . Cand conversatia a luat sfarsit. veti constata ca va simtiti mai puternici. Contactul cu ingerii poate avea loc chiar si in timpul somnului. ii vei simti prezenta. vom constata ca viata noastra intr-adevar s-a schimbat. mai armoniosi si senini. Amintiti-va ca deciziile depind doar de voi insiva.ste posibil ca primul contact cu ingerul pazitor sa nu se stabileasca prea usor. Atunci cand cautam comuniunea cu ingerii nu facem altceva decat sa acceptam sa ne rezervam un spatiu de meditatie si liniste.ste bine sa va mai acordati putin timp si sa analizati calm raspunsul primit. A recurge la ajutorul ingerilor presupune un mod de viata &natural&" sa nu ne gandim ca ar fi necesar sa ducem o viata plina de misticism. 'rmati timp de cateva minute ritmul propriei respiratii si incercati sa vizualizati un mare spatiu albastru. %aca va temeti sa nu pierdeti elemente importante ale raspunsului. %aca esti deschis spre vibratia lui. drag inger. iar atunci cand suntem dispusi sa privim inapoi. ne sugereaza un drum de urmat.i sunt in masura sa recunoasca adevaratele noastre intentii si sa prevada consecintele unei situatii" nu acorda niciodata ajutorul pentru o actiune care ar putea fi in contradictie cu binele celorlalti. chiar si numai un sfert de ora. si faceti in asa fel incat nimeni sa nu va deranjeze. oricat ar fi ele de mari sau mici. *ngerul ne inspira o solutie. multumiti-i ingerului pazitor pentru interventia sa! &*ti multumesc. pe moment. s-ar putea ca acestea sa va bulverseze. $oti chema un inger in gand! &inger drag. si veti observa ca chiar si relatiile cu ceilalti au tendinta sa se schimbe. sa gasesti raspunsuri sau sa fii inspirat. . Formulati-va clar solicitarea si apoi declarati-va gata sa primiti cu incredere raspunsul care va va parveni. dupa care il rugati sa va ajute in problema pe care o aveti. Concentrativa si cautati sa percepeti vocea sa in voi insiva. $rin urmare. *ngerii sunt intotdeauna gata sa ne primeasca rugaciunile. dar treptat. %e asemenea. Acordati-va putin timp. /eluand continutului sau si reflectand la evenimentele trecute. dar care. 0ai ramaneti cateva minute cu ochii inchisi. ne dojeneste pentru greselile noastre. %epinde de structura proprie si de disponibilitatile fiecaruia. vom acorda mai multa importanta unor fapte aparent nesemnificative. indepartandu-ne astfel de vacarmul vietii cotidiene pentru a ne consacra regasirii pacii interioare. cu conditia ca ele sa nu fie dictate de intentii egoiste sau din interes. atunci cand dorim sa-l apelam pe ingerul pazitor pentru a ne rezolva o probema. dar nu intervine niciodata peste vointa noastra. pot revela transformari de care nu eram cu adevarat constienti. cautand sa intelegeti sensul profund a ceea ce ati perceput. A comunica cu ingerul pazitor inseamna sa stabilesti un dialog. %ar toate acestea nu se obtin intr-o zi! prin pasi mici putem parcurge un drum lung.

%e exemplu. a unui inger care ne deschide ochii catre adevarata realitate. in sine. +otusi. senzatia unei prezente diafane. idei inaltatoare sau puteri vindecatoare. Copiii vorbesc mai degraba despre ingeri decat despre %umnezeu. sfera cotidiana si sfera cereasca. indiferent de locul pe care li-l acordam in diferitele perioade ale vietii noastre.de la credinta la e/perienta 'ata aparitiei9 31. chiar si fiintele atee vorbesc despre ingeri" este vorba poate despre intuitia de a se afla sub o protectie care depaseste capacitatea lor de intelegere sau poate fi vorba despre un simt uitat in adancurile sufletului si descoperit in anumite momente de criza personala. intrucat. parte integranta in ordinea creatiei. in momentele dificile. in noi sau in apropierea noastra. de fapt. asta nu face ca ei sa dispara. de bucurie intensa sau. trezind si descoperind din profunzimile ei cele mai pure sentimente. o sinteza a informatiilor. astfel ca devine concreta si o putem trai ca pe o experienta. ei fiind doar mesagerii sai. #u suntem obligati sa credem in ingeri" ei nu reprezinta. in momentele de liniste interioara. #u uitati sa puneti data pe fiecare adnotare pentru a avea un punct de reper. cateodata.1. . prin intermediul ingerilor. ca adulti. %ar este bine sa-i evocam intotdeauna in raport cu %umnezeu si nu pentru un simplu interes personal. rice discurs despre ingeri ne poate proiecta intr-un spatiu al imaginatiei si creativitatii. data cu ingerii.. $utem crede sau nu in ingeri. ca o lumina care se reflecta in fiinta noastra interioara. care reuneste lumea terestra si lumea divina. luminand-o.. impresia unui contact pe furis. odata cu ingerii. %umnezeu este cel care patrunde in realitatea noastra cotidiana. alta realitate creata poate deveni pentru noi. o mireasma suava. dar si imanent. catre lumina eterna.. prezenta si dragostea divina. acest mister patrunde si in viata noastra adesea atat de superficiala. este mai usor sa se vorbeasca tot despre ingeri decat despre %umnezeu. care adesea pare prea indepartat si prea abstract pentru a fi perceput prin eperienta directa. %ar. cat si exterioara. pe cai deseori nebanuite de noi. . credinta in dragostea divina poate fi condensata si concretizata. la un moment dat. pur si simplu.. chiar %umnezeu este cel care intervine. rolul de inger! putem percepe prin ea protectia. care pastreaza coeziunea identitatii noastre adesea amenintata. un vis revelator etc. care este concretizata pentru noi in ingeri.i sunt cu noi oricum. ne insoteste pe drumul nostru si ne conduce chiar dincolo de pragul mortii. in si prin ingeri. dar daca nu credem. *ndiferent de modalitatea prin care ingerii intervin. un gand inspirat aparut ca un fulger in planul constient.2.e putem acorda in inima noastra un spatiu al credintei ferme prin care vom fi condusi inerent catre experiente deosebite. experienta are pentru fiinta umana o importanta covarsitoare. Avem cateodata sentimentul unei prezente active. caci . ca mesageri divini. in si prin ingeri. Ingerii . *ar experienta traita semnifica.. ca intr-un rezumat. dar si ulterior. atunci cand le invocam prezenta.! $utem vorbi despre prezenta apropiata a lui %umnezeu. obiectul credintei noastre! numai %umnezeu poate fi obiectul acestei credinte. Chiar si o fiinta umana poate indeplini.semnificativ. si atunci nu mai putem vorbi doar de simpla credinta in prezenta lui %umnezeu! ea se traduce in experienta personala. Cateodata. *ngerii ne conduc spre un orizont care este cel al experientei. inspiratiilor si raspunsurilor pe care le veti obtine atunci cand intrati in contact cu ingerii. ingerii fac parte atat din realitatea interioara. ca pe o prezenta iubitoare care ne invaluie.. . chiar daca suntem sau nu constienti de acest lucru" ei isi indeplinesc atributiile. %eseori aceasta lume angelica o percepem ca pe o realitate. ei provenind dintr-un taram intermediar.l este atat transcendent. legatura reala intre lumea noastra si lumea divina.

deja ne e cunoscut ca ea a inceput prin creatia divina a primului om . asa cum a fost si cazul *oanei dIArc. mai increzatori. cu totii am contribuit la transformare. ar trebui sa o facem. Astfel. Fara sa ne permitem o pauza pentru distractie sau o vacanta. Au fost oameni care au fost inzestrati cu mult curaj su credinta. %umnezeu nu ne-a creat pentru ca noi sa ne chinuim.u inteleg gandurile voastre. a condus la indepartarea de . %umnezeu insusi a trezit fiinte pentru a ghida si calaauzi popoare.. strigatul neputintei si al durerii oamenilor au zguduit 'niversul. %ar credinta oamenilor intr-un %umnezeu de care trebuie sa te temi si care pedepseste. umanitatea a adunat multa suferinta..2. $entru ca niciodata nu am fost singuri. acum si aici. alteori asupriti. 0ulti dintre noi ne bucuram acum de democratie. 0ereu au aparut oameni care au avut rolul de a aduce rezolvari ale necesitatilor fundamentale ale omenirii. au contribuit la mai binele nostru. de masina sau trenul care strabate sute de Cilometri in cateva ore. Si asa este. de iubire si de acccesul la ingerii Sai. sunt multe si nenumarate asemenea lucruri de care ne bucuram. +rebuie sa intelegeti insa ca noi suntem alaturi de voi in permanenta. . usoara. 0ultora ne-au incantat sufletul. . %in unele s-au nascut mituri si legende. au fost oferite omenirii. de batul de chibrit care aprinde focul. de cartile pe care le citim. & -amilia umana 'ata aparitiei9 . 1ucuria impartasirii iubirii s-a concretizat prin aparitia . oriunde v-ati afla. dar si o bogata experienta. nu doar aceste lucruri. ucisi de molime si epidemii sau sacrificati pentru libertate. Sa ne intrebam. neau umplut adolescenta si ne-au deschis ochii catre experienta lumii.uigi Santucci din &*ngerul lui Cain& si ar spune! & ameni. Asa a inceput marea aventura a vietii umane. *ar daca nu am facut-o inca. %esi majoritatea nu suportati sa stiti ca altcineva ar putea sa va cunoasca gandurile si ca exista cineva care este aproape de voi in permanenta. Ce sunt ingeriiG isi aminteste vreunul dintre voiG .. de cand lumea a fost creata de catre %umnezeu. ci ne-a acordat mereu asistenta pentru a iesi din durere. $entru ca toate constituie daruri care.! %aca ar fi sa facem o incursiune in istoria umanitatii. ar aparea acel inger al lui . rezultanta a experientei fiecarui om care a respirat pe acest $amant. Sau macar sa fim recunoscatori tuturor celor care. plecati-va urechea. de libertati pe care ni se pare firesc sa le avem. %e-a lungul timpului. #e bucuram de sticla de plastic. care acum sunt elogiati prin carti. de muzica preferata care provine dintr-un colt al lumii.. desi de multe ori am crezut asta si am suferit din cauza sentimentului amagitor al parasirii si abandonarii. iar ea s-a perpetuat secole si milenii de-a randul.. $entru ca nu trebuie sa uitam nici o clipa ca ingerii sunt mesageri divini si %umnezeu insusi este cel care ne deschde portile. incat ii putem considera fratii nostri dragi.u sunt un inger.Credinta ferma si. Sau privim tablouri ale pictorilor care au avut darul de a pune in imagini frumusetea lumii si valoarea nespusa a lucrurilor. iar implinirea deplina a ei prin venirea in lumea fizica a copiilor lor. respectiv.!.. #e place sa auzim versuri ale poetilor care au elogiat iubirea sau sa citim opere ale scriitorilor care au cautat sa reflecte in idei omul si trairile lui. asa cum este cea a lui $rometeu. Si ajutoarele au venit. mai iubitori si face ca portile cerului sa se deschida chiar in inimile noastre. in care ne transportam apa. de-a lungul sutelor si miilor de ani. care ar fi reactia noastra daca.l. uneori atat de intim prin marturisirile pe care le fac. nu toate lucrurile acestea. #e induioseaza pana la lacrimi sacrificiul multor oameni. de pilda..Adam. +u te-ai gandit la mama ta" si tu la copilul tau care a murit" voi la o piesa muzicala.. dominati de pamant sau cautand speranta catre cer.. cu asistenta divina. filme sau opere de arta si-i simtim ca pe fratii nostri.vei. rice fenomen care a avut loc aici face parte din experienta umana. ii simtim aproape. care au indus popoarelor lor dorinta de libertate si s-au sacrificat pentru ea. iar aceasta ne confera o anumita stare de constiinta care ne face mai puternici. #u. la evolutie. pentru a le ajuta sa restabileasca pacea si independenta. iar tu la o fotografie pe care o ai la capul patului. care a adus din Cer focul pentru a-l darui oamenilor. experienta ne conduc catre o comunicare subtila cu aceste entitati de lumina.12. 'neori invingatori.

te trateaza in felul in care te astepti. acolo unde lucram. ne putem ruga pentru ei. #u cauta cu privirea spre ce iti poate aduce ziua de maine . Apoi. sa intretinem conflicte sau sa ne amestecam in treburile ce privesc o anumita comunitate. ne accepta asa cum suntem. 1. lumea este complet in pace si tu iti proiectezi frica de pace asupra lumii. 0a focalizam asupra a ceea ce ziua de maine ar fi putut sa-mi aduca. le vei inlatura cu usurinta.2. Am aflat foarte repede ca ingerii au dreptateF 2. Ajutorul umanitar deja se practica in lumea moderna.& 4. zaharul. intr-o profetie auto-implinita.2.vitati carnea. %esi au fost impartite in drepturi si obligatii si le regasim in regulamente interioare. +oate acestea ii vor ajuta pe fratii nostri sa treaca cu bine peste incercarile care le zdruncina viata la un moment dat. Ceilalti oameni sunt neutri. care au cele mai inalte frecvente de vibratie.i m-au asigurat ca va fi mai bine pentru mine sa renunt sa fac un lucru care nu se potriveste cu aspiratiile mele adevarate. ele sunt respectate si protejate de aceste legi. in legi la nivel comunitar sau statal. E/ista doar clipa pre#enta &. tocmai pentru ca sufletele oamenilor vibreaza la suferintele fratilor lor. Ceilalti in schimb. $e langa acesta. +iata in integritate *ngerul mi-a spus! &$etrece-ti timpul facand activitati care se potrivesc cu cele mai inalte intentii ale tale. ne calauzeste pana cand inimile noastre il vor recunoaste pe deplin. in reglementari internationale.& *ngerii m-au determinat sa am incredere in ce-mi spune inima..asa-te angrenat in lucruri pe care intuitia iti spune sa le faci. Aceste lucruri vor deveni vindecatoare pentru tine si te vei bucura facandu-le sau. speranta.5. seminte. cereale. *oate conflictele sunt in interiorul mintii voastre & rice conflict ori experienta pe care le vezi in lumea de afara sunt proiectii ale egoului tau. Si sa nu uitam ca suntem cu totii copii ai aceluiasi +ata. a ajuns la un nivel de maturitate care ii permite sa aprecieze mai mult valorile umane. Purificati-va alimentatia &+oate alimentele au un nivel de vibratie si fiecare ne dorim sa vibram la unda cea mai inalta la care putem accede. in loc sa ma concentrez pe binecuvantarile prezentului. lectii de la ingeri 'ata aparitiei9 . . 0ai mult. 3. . +otul depinde de noi. ciocolata si . daca nu sunt cele bune. samburi.. alcoolul. #u mai este necesar sa purtam razboaie.& Cand ingerii au spus asta mi-am dat seama ca am trait pentru viitor. . putem sa transmitem iubire. %eci. in ansamblul ei.'manitatea. dar iti doresti sa scapi de el. iar cu asistenta ingerilor. sa incurajeze si sa sustina exprimarea lor. ca sa ne putem bucura impreuna ca o mare familie divina. *n realitate." 1. care ne iubeste. cat mai multa lumina. il proiectezi asupra altor oameni si crezi ca ei sunt cei care iti provoaca neplaceri.aceasta implica faptul ca tu esti imprefect si cu lipsuri acum si ca vei fi intreg cand ceva din exterior va veni in viata ta in viitor.sti complet si intreg chiar acum. #u doresti sa-ti rezolvi conflictul interior. drept ca nu peste tot in lume este asa. reactionezi fata de ei ca si cum aceste culori si definitii ar fi reale. %e acum adresez in fiecare seara o lista cu multumiri. ne intelege. dar suntem o familie si ne putem ajuta. 0ancati alimente care sa cuprinda fructe si legume proaspete. panze albe si tu le colorezi cu propriile intelesuri si definitii. . credinta sau actul de creatie. in respect reciproc. credinta si lumina. lactatele. acestea nu ne stirbesc libertatea de manifestare.

$uteti cere ingerilor naturii sa va vindece. veti suferi. +raind in natura veti fi ajutati sa va adaptati la ritmul natural al pamantului si. 'n gand coplesitor despre siguranta voastra poate aduce exact lucrul de care va temeti cel mai mult. Vizualizati-va linistiti si receptivi la imaginile si sunetele ingerilor. exista si ingeri ai naturii. In toate lucrurile laudati-l pe 'umne#eu &#u cautati glorie pentru voi. Petreceti timp singuri in natura &Sunetele si mirosurile naturii sunt invizibile. Veti obtine rezultate daruind" aceasta este legea universala. #u vreti sa suferiti. %ar noi. 0intea legata de materie este mintea egoului. %e asemenea. asa incat sa nu va apropiati de ei si sa fiti raniti. din moment ce timpul si ciclurile fac parte din tot. *raiti acolo unde constiinta voastra e focali#ata &%aca aveti ganduri rautacioase sau lipsite de dragoste .& &.& $. ramaneti atasati de ego.& ". %e voi depinde circuitul cauza .cafeina. .& 5. glorificati si laudati acea parte din voi care este una cu %umnezeu. atunci nu daruiti cu adevarat nimic! veti avea mereu in minte asteptarea sa primiti ceva inainte de a realiza cu adevarat ceva. Fiti constienti ca ei sunt acolo . va mentineti in afara egoului si ramaneti centrati in cea mai inalta stare de constiinta a sinelui vostru. *ngerul pazitor m-a asigurat ca nu e nimic rau cu lucrurile materiale.xista proprietati vindecatoare in natura. adapost. Si amintiti-va ca esenta tuturor alimentelor pe care le mancati va afecteaza mult timp dupa ce digestia s-a realizat.competitie. pentru a-i tine la distanta de voi. Voi sunteti constiinta voastra si simtiti efectele focalizarii constiintei voastre. %ar atunci cand ne dorim sa posedam doar aceste lucruri si chiar mai multi bani. 0ateria este neutra. alegeti sa daruiti gandurile voastre rele luminii. %e aceea. 4u daruiti pentru a primi &/enuntati sa mai tineti evidenta rezultatelor pe care le asteptati cand daruiti..4. #u exista cale de a evita aceasta lege. ramaneti atasati de produsele mentalului inferior si..& !. unde lucrurile vibreaza mai inalt si mai repede decat materia. 'etasati-va de materie &Cand sunteti atasati de materie cu gandul. v-am spus ca nu trebuie sa va ganditi la siguranta voastra pentru ca noi va suntem mereu alaturi.4.audandu-l pe %umnezeu. *maginati-va stand relaxati in aceasta lumina stralucitoare. haine. asa ca va duc mental in lumea invizibila a spiritului.& 7omentul angelic 'ata aparitiei9 .efect. astfel.." *ncepeti prin a inchide ochii si vizualizati lumina angelica invaluindu-va.2. care au cele mai joase vibratii. Credeti in existenta lor si vizualizati-i ca pe niste fiinte inalte de lumina care va inconjoara.& 1. *n plus. ingerii. . atunci cand il laudati si glorificati pe %umnezeu. 4u :udecati &*i judecati pe altii ca o forma de a va proteja pe voi insiva. ne focalizam pe partea inferioara a naturii in loc de sinele nostru. amenii au nevoie de lucruri materiale pentru hrana. invidie sau griji. veti fi din ce in ce mai scufundati in ritmul vietii. daca asteptati ceva in schimb. *n esenta.

in orice moment. pe care ne putem baza in orice moment. %aca ceva v-a deranjat astazi permiteti luminii angelice sa coboare asupra voastra si sa vindece ranile si dezamagirile. . neintervenind niciodata peste vointa noastra. protectoare mantie de pace. . sa fim mai buni. mai sanatosi. &-rija& lui este sa ne fie noua bine. +ot timpul ne calauzeste. desi stie ca anumite lucruri nu ne fac bine. ne indruma. $rezenta ingerilor va inconjoara si va cuprinde intr-o tandra. putere. $ermiteti-va sa simtiti prezenta lui %umnezeu in voi. sursa! AAA. vegheaza asupra noastra si doar asupra noastra.asati-i sa va ajute sa va relaxati muschii. dar ne lasa sa invatam noi insine din greseli. Acceptati din partea lor darul de energie.. mai agresivi sau pesimisti. Cu credinta. -idelitatea.4. Acordati-va zilnic un astfel de moment in care sa experimentati ingerii intr-o scurta si linistita meditatie. pace si bucurie. pentru ca astfel vom putea face alegeri mai bune in folosul nostru si al celorlalti. Face tot ce tine de el pentru a ne ajuta. %aca va simtiti singuri. lasati lumina angelica sa straluceasca deasupra voastra si sa va umple de seninatate. permiteti-va sa simtiti duiosia si iertarea coborand asupra voastra.ro Sa invatam de la ingerul pa#itor 'ata aparitiei9 .asati ingerii sa curete panza de paianjen a confuziei din mintea voastra. 0anifesta compasiune fata de noi atunci cand facem alegeri gresite si suferim. +raiti in eternul &acum& cu aceasta singuranta. care de fiecare data se constituie in lectii de viata. in orice conjunctura. /espirati adanc in lumina lor si fiti constienti ca ei va inconjoara pur si simplu. fara sa ne judece.a va veni pe masura ce veti incepe sa simtiti iubirea si compania ingerilor in jurul vostru. ci un bine al spiritului. *ar daca problemele noastre il depasesc. Veti fi pur si simplu uluiti de energia pe care o puteti primi prin acest moment de comuniune cu ingerii. mai aroganti. *ngerul pazitor ne accepta asa cum suntem. mai iubitori. tine de noi. #e este fidel inca de la crearea noastra ca spirit si va fi cu noi pana ne vom desavarsi evolutia. . %aca faceti acesti simpli pasi si practicati constant aceasta. ne sustine. Si se straduie sa ne ajute sa putem face mai mult. . ne protejeaza. /estul. %ar cu ajutorul lui putem descifra aceste fenomene. care implica fenomene pe care de multe ori nu le intelegem prea usor. . ne inspira. .asati ca viata sa va fie ghidata de dragostea ingerilor intr-un astfel de moment magic. *ngerul nostru pazitor ne respecta liberul arbitru. Veti fi uimiti de schimbarea care poate sa intervina in atitudinea voastra. astfel incat sa nu le mai repetam si sa ne cream . sa ne critice sau sa se supere pe noi. liniste si siguranta ca viata voastra se desfasoara conform unei ordini divine. %aca exista un eveniment viitor pentru care sunteti anxiosi. altadata mai orgoliosi. apeleaza la ingerii care ne pot ajuta. uneori mai tristi.ste un prieten de incredere. Armonia va va imbratisa atunci cand faceti aceasta. 5ompasiunea.ste cu noi si la bine si la greu. Cauta sa ne aline suferinta si sa ne ajute sa invatam din greseli.pur si simplu pentru ca dragostea si dorinta voastra i-a atras. #e iubeste si ne accepta asa cum suntem. ne mangaie. altfel spus. permiteti-va sa va odihniti in lumina ingerilor si sa simtiti apropierea lor. dragoste. #e intelege ca facem cat putem la un moment dat.!. (cceptarea.lumeaingerilor.. ne alina suferintele. in functie de experienta pe care o traversam.2. dorinta de comuniune cu ingerii va fi cea mai buna alegere pe care ati facut-o vreodata. Prietenia. dar nu binele pe care-l intelegem noi in mod curent." 2milinta.

de libertate. chiar rostul lui de a fi. %aca am manifesta si noi aceeasi compasiune fata de lumea din jur. ingerii pot risipi intunericul din viata si din mintea noastra.2. dar avem o vibratie mai joasa. Cu prima strafulgerare a luminii.. de aceea avem aceasta aparenta materiala. dar. Si noi suntem in esenta una cu acest ocean de iubire. deoarece ei prezinta toate proprietatile luminii. nu le place sa fie vazuti. gelos. Cand ii percepi. incat mereu avem motive sa fim bucurosi. $ot fi barbati sau femei. este spre binele si evolutia celui caruia i-a fost dat sa-l vegheze. de frumusetea unei flori. poate fi asa greuG %umea ingerilor 'ata aparitiei9 2&. sunt acele magice momente de sincronicitate . #e putem raporta la ingeri ca la fiinte de lumina divina. . n-am mai avea conflicte interioare si ne-am integra armonios in spectacolul fascinant al propriei existente. si noi suntem constituiti din lumina. cu prima vibratie a . Coincidenta este modalitatea lui %umnezeu de a face miracole anonim. iar tot ceea ce face. Se misca cu ajutorul gandului si tot prin gand se transforma imediat in copil sau tanara sau barbat superb cu spada. Vin ca viziuni.. Asa ca vin catre noi in asa fel incat sa nu interfereze cu modul nostru de a percepe realitatea. care se invata prin traire si experienta.umina este foarte rapida. *ngerii au trei functii principale! sa-l adore pe %umnezeu. pot fi mari sau mici. de pace. cand uitam de prezenta lui.1. chiar daca ne luam viata in serios. de un gest tandru. %ar ingerii sunt formati din lumina si pot lua orice forma doresc. . Apoi. Aceasta punte este structurata din grade diferite de lumina sau constiinta . *ngerii sunt acele aspecte ale .umina risipeste intunericul. ca ingeri .iarasi motive pentru a suferi. 3ucuria. Sa ne bucuram impreuna cu ingerul nostru pazitor de viata. Aripile sunt o metafora pentru viteza cu care se misca ingerii. niciodata nu ni se cere sa dam mai mult decat avem. *ngerul pazitor este la dispozitia noastra tot timpul. ca voci. 'aruirea. sa actioneze ca o legatura intre cer si pamant si sa ne vegheze pe noi oamenii. si toate acestea fara a cere de la noi nimic in schimb. *ngerii ne indreapta intr-o directie anume. din umilinta.. . poate calatori la distante foarte mari cat ai clipi din ochi. *ngerii sunt constituiti din lumina." *ngerii sunt entitati pur spirituale create de %umnezeu la inceputul timpului. . ci unul plin de o iubire infinita. simti caldura sufleteasca si o iubire nesfarsita. cand nu-l bagam in seama. Iu6irea neconditionata. plini de uimire si care inca mai pot vedea cu inima.ogosului %ivin care constituie o punte de legatura intre umanitate si Sursa insasi. #u vor sa ne perturbe simtul realitatii consensuale. si nici nu vom afla daca nu daruim. dar cu un astfel de ghid. 'neori pot veni in intreaga lor glorie.. Ca fiinte umane.i ne iubesc cu mult peste ceea ce ne inchipuim noi. #e iubeste si ne ajuta chiar si atunci cand nu credem in el.ste mereu plin de voiciune si jucausenie. #u dau din aripi ca sa ajunga undeva. pentru ca suntem creati din . *ngerii vin inconjurati de caldura. Cuvantul inger are conotatie clara de mesager. tot timpul cu ochii pe tine.diferitele ierarhii angelice.dar acest fapt este mai neobisnuit si mai mult copiii pot sa-i vada. *ubirea neconditionata este o iubire matura si profunda. au aparut ingerii. dar de multe ori nu stim cat avem. ca intuitie.l ne intoarcem si toate celulele corpului nostru sunt . %ar misiunea lor este ceva mai mult decat a fi simpli mesageri. prieten si model. #e iubeste pur si simplu. Sunt atat de minunate creatiile lui %umnezeu si darurile pe care ni le face prin cei din jur.ogosului %ivin. Cel mai aproape de umanitate este ordinul ingerilor.l si tot in . #e indreapta catre %umnezeu. lumina si culori minunate si cu un sentiment de glorie. de un zambet. sau oamenii care sunt foarte puri. *ngerii vin. dar nu unul justitiar.maini invizibile care te scot dintr-o masina in flacari toate fenomenele acestea pe care nu le intelegem. pot fi copii sau pot fi gigantici.

Ce se petrece cand inima iti este plina de recunostintaG *ncepi sa vezi raiul peste tot. fara rani sau dureri in ei si vor foarte mult sa fim si noi la fel. iluminarea care vine din ceruri.& Ce putem face ca sa contactam ingeriiG Ce ar trebui sa facem ca sa-i aducem pe ingeri mai aproape de noiG #u se pune problema despre cum anume sa-i putem atrage. Aceasta este posibil doar printr-o imensa gratie divina. mai luminosi. 'neori oamenii se gandesc la ingeri ca la acei heruvimi dragalasi cu aripioare. Si cu cat au mai multa iubire (fiecare categorie de ingeri). %ar daca vom practica anumite tehnici care sa ne trezeasca sufletul si sa ne purifice fiinta. ne inalta constiintele. dar noi nu suntem capabili sa-l percepem si sa comunicam cu . 0isiunea ingerilor este aceea de a fi relee transformatoare. cu atat mai mare este responsabilitatea cu care sunt insarcinati. de la lumina sublima si atotputernica a lui %umnezeu pana la un nivel mai redus. sa devenim mai intelepti. ca planetele sa se roteasca pe orbitele lor si ca stelele sa nu intre in coliziune unele cu altele. si poate chiar a lumii intregi. la oamenii de toate rasele si culturile. 'nul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le intelegem despre ingeri este ca atunci cand vin in viata noastra. de exemplu. trebuie sa le permitem ingerilor ca. pentru ca ne mentinem intr-o conditie inferioara. *ngerii sunt fiinte totale.i fac voia lui %umnezeu. vin sa ne aduca un mesaj important. impartasind cu noi gratia lui %umnezeu. Apoi ingerii pot lua contactul cu noi. fiind conectati cu totii la Sursa %ivina. ca exista speranta. te simti dintr-odata foarte umil. #oi nu putem sa-l vedem pe %umnezeu direct fara sa fim patrunsi la randul nostru de acelasi gen de lumina. Ajutorarea este cuvantul de ordine pentru ingeri. facand. ne va usura comuniunea cu ei. Si vin sa ne spuna ca putem creste. %e aceea. Vin la barbati. este usor pentru Sursa %ivina sa emane ganduri sau ordine care sa coboare apoi prin diversele ierarhii pana la arhangheli si. ingerii de lumina ne ajuta sa crestem. dar ne sustin cu multa dragoste. *ngerii ne ajuta sa dobandim aceasta cunoastere. . ne deschid ochii pentru a putea face alegerile cele mai potrivite pentru construirea unei lumi mai bune. la oameni care sunt sau nu religiosi. *ngerii sunt intr-o continua rugaciune catre %umnezeu. cu acelasi grad de puritate. +rebuie sa ne inaltam vibratia dominanta pentru a fi la unison cu cea a ingerilor. cand suntem batrani. . #e arata metode prin care ne putem vindeca propriile vieti si pe ale celor din jurul nostru.i nu fac altceva decat sa il slujesca pe %umnezeu cu iubire. intelepciune. *ngerii vor ca noi sa fim integri.l. asa precum %umnezeu este. 'nii oameni sunt atat de prinsi de viata lor incat uita ca ea este un dar minunat si ca trebuie sa fim recunoscatori si sa traim fiecare moment cu recunostinta. *ngerii. la femei. ne putem transforma. sa ne faca sa fim din ce in ce mai mult in armonie cu intregul univers. rice om este vegheat de ingeri. Si fiecare inger pe care-l invoci poate sa aduca cu el alte mii de ingeri. %eci. #e supravegheaza si ne ajuta cand le cerem sprijinul. *ngerii vin in viata noastra cand suntem copii.i ne invata intelepciunea. 'nul dintre cele mai importante lucruri este recunostinta. Cand te gandesti la maretia unei asemenea constiinte care este capabila sa realizeze asa ceva. ca putem vindeca si sa fim vindecati. Astfel ca lucreaza cu noi in toate felurile ca sa ne ajute sa ne vindecam.l. %e obicei nu muncesc ei pentru noi. impura. Aceste imagini sunt foarte departe de ceea ce sunt in realitate aceste fiinte. Vin sa ne aduca posibilitatea unor mari transformari. deoarece ingerii sunt tot timpul in jurul nostru. /ecunostinta deschide portile catre acel taram minunat. +oti ingerii se cunosc la un anumit nivel. ca putem sa iubim mai mult. care guverneaza astrele. pe care sa-l putem percepe noi ca fiinte umane inca imperfecte. timpul pentru umanitate sa-si aminteasca de ceruri si de %umnezeu. cand suntem adulti. prin munca lor in viata noastra. ca soarele sa fie la locul lui. *ngerii ne spun astfel! &. incurajare si pace. pana la ingerii nostri pazitori. ci ne arata ceea ce trebuie sa facem. sa ne imbogatim spiritul.compuse din . . sunt interconectati intre ei. aceasta ne va ajuta sa-i percepem. %umnezeu poate sa comunice direct cu noi si chiar o face adesea. la oamenii care sunt in necaz sau la oameni care pur si simplu isi incep ziua de munca. Si ca sa ne . in sfarsit.

intelese ca lectii de viata. si sa ne exprimam propria unicitate in mod armonios. ci si in armonie cu noi insine. -ratie armoniei. +raim in armonie. *ngerii ne aduc. iar frumusetea interioara si aspiratia spirituala devin treptat componentele esentiale ale unei armonii deosebite! a trai in spiritul adevarurilor universal valabile. %arurile spirituale pe care ni le ofera! acesti ingeri ne pot ajuta sa traim o viata armonioasa. rugandu-i sa ne ajute sa ne gasim calea catre armonie." Idee-forta9 &+raiesc in armonie atunci cand sunt una cu Sursa vietii.. prieteni minunati. Acestea sunt acele adevaruri comune tuturor marilor traditii spirituale planetare. ci pentru gloria lui %umnezeu pe $amant si in Ceruri.l este cu voi. *ngerii vin sa ne indrepte catre %umnezeu. care ne sustine si ne hraneste. -unctia angelica9 ne aduc armonie in suflet. Si a trai astfel. care sunt niste intermediari intre noi si %umnezeu.motiile &urate& vor fi inlocuite de stari profunde de implinire si de multumire. A trai in armonie este o stare care prin rezonantele specifice ne hraneste permanent si ne ajuta sa experimentam viata ca fiind integrata in fluxul vietii universale. ele pot deveni cu usurinta trepte ale evolutiei noastre spre manifestarea fiintei armonioase care suntem in esenta. si sa ne ajute sa evoluam spiritual prin iubire. in esenta. -anditi-va la ingerii de Craciun care au venit la pastori pe deal . actionam mereu cu inima deschisa si conform celor mai inalte idealuri la care ne putem raporta. %ecantate. putand astfel da nastere operelor de arta. .si asa au facut intotdeauna. Staulul acela e locul din care pleaca totul. ci vin sa spuna! &. ea se refera la masura in care noi suntem deschisi sufleteste. Sa ne raportam cat mai des la ingerii Armoniei. specifice armoniei in care traim acum. se foloseste de ingeri.vegheze sau sa ne transmita mesaje. odihna.l este aici. alta semnificatie a armoniei interioare se refera la a ne detasa de experientele dureroase ale trecutului.le-au transmis mesajul. %aca acordam sentimentelor atentia cuvenita. daruire. . macar partial. ingaduinta. spre un mod de viata creator.2. din toata inima& .1.i nu doresc sa faca din fiinta lor un scop in sine. acelasi mesaj intotdeauna. *ngerii Armoniei isi revarsa binecuvantarile asupra noastra atunci cand optam pentru o viata armonioasa. o religie sau un cult in care oamenii sa-i adore pe ei. nu va fie teama si iubiti-. onesti si integri. Aceasta armonie se refera la toate aspectele vietii si fiintei noastre. .& Sim6olism9 *ngerii Armoniei sunt inconjurati de cele mai frumoase pasari care zboara catre sanctuarul spiritului lor cel sfant. ritmul existential impartindu-se intre munca plina de roade si momentele de odihna si de reculegere. . Ingerii armoniei 'ata aparitiei9 31.a nivel fizic. inseamna sa ne punem in valoare inzestrarile mai mult sau mai putin latente. . ei ne impulsioneaza sa cautam fiinte si locuri armonioase. au aratat catre staul si au plecat. daca invatam sa ne acceptam legatura cu $amantul. sa le exersam. armonia se refera la mediul si ambianta in care alegem sa traim.. rezonand cu Armonia cosmica. Ca stare emotionala. Viata noastra include buna dispozitie. Caci nimeni nu traieste pentru sine. %e aici decurge o stare benefica inclusiv pentru fiinta noastra fizica. atunci traim nu numai intr-o armonie exterioara. plin de pace" ele simbolizeaza buna intelegere si ghidarea catre relatiile care ne sunt cele mai favorabile si care ne vor trezi simtul armoniei.

atat cel fizic. tainica a surasului creator..i au grija sa nu ne epuizam si sa nu ne imbolnavim. sublim. Si doar el este acela care poate sa-l manifeste. Aceasta revelatie este o cheie esentiala.2. *ata cateva idei oferite chiar de ingeri. Cand cineva este bolnav. energetice. consemnate de -itta 0allasz in faimoasa sa lucrare &%ialoguri inspiratoare cu ingerii&! &Va vom vorbi acum despre puterea cea tainica a surasului! Aproape orice animal stie sa planga sau sa geama. ei vegheaza si binecuvanteaza remediile necesare pentru vindecare. %arurile spirituale pe care ni le ofera! acesti ingeri ne ocrotesc sanatatea. ne ajuta sa ne amplificam energia vitala.i asigura nu numai sanatatea fizica. .2. +oate acestea depind de fiinta umana care manifesta surasul. . numai omul este acela Care-l cunoaste pe pamant. *ngerii sanatatii ne ajuta sa ajungem la aceasta armonie. *ngerii sanatatii trezesc in noi energiile necesare actiunilor pe care dorim sa le intreprindem si ne inspira sa le folosim cat mai bine.forta9 &*ngerii sanatatii ma ajuta sa fiu sanatos si impacat cu mine insumi. tin in mainile lor un cos plin cu fructe. psihice. .Ingerii sanatatii 'ata aparitiei9 31. ci si pe cea emotionala si spirituala. ne feresc de boli.2. cat si cele subtile. #u suradeti doar atunci cand sunteti satisfacuti sau fericitiF Surasul vostru trebuie totodata sa fie un suras sublim si creatorF Surasul vostru nu trebuie sa fie niciodata un suras artificial sau fortat. ea surade.l trebuie sa fie un suras sublim si creatorF Forta creatoare. ea plange. astfel incat sa facem fata cu succes cerintelor vietii. Sa ii rugam pe acesti ingeri sa ne daruiasca sanatate si sa ne ajute sa atingem si sa mentinem echilibrul dintre structurile noastre fizice." modalitate nebanuita care se afla la indemana oricui. Atunci cand fiinta umana este vesela." Idee .11.. Atunci cand fiinta umana este trista. simbol al sanatatii. mentale si spirituale.1. .& Sim6olism9 acesti ingeri. Puterea cea tainica a surasului 'ata aparitiei9 . -unctia angelica9 au grija de sanatatea noastra. Adevarata sanatate se dobandeste prin echilibrul dintre toate planurile fiintei noastre. $urifica intr-un anume fel si rafineaza materia fiintei umane care-l manifesta.. veghind asupra sanatatii noastre. Surasul insa. de a ne apropia de ingeri este surasul. .i ne inspira sa ne asumam numai acele responsabilitati pe care le putem indeplini.

si ne rugam ingerilor minunii iubirii sa o coboare si asupra noastra. Si trebuie sa devina. $entru cineva aceasta poate fi simtita prin intermediul iubirii parintesti. in aspiratia catre %ivinitate. Aceasta este o infinita -ratie ce se manifesta in special in relatiile interumane. impreuna cu bratele deschise simbolizeaza nazuinta tuturor oamenilor catre dragostea adevarata.11. /otile inaripate simbolizeaza Corul angelic al +ronurilor. Sincere si spontane ale oamenilor. *nima din partea de jos. +rebuie. %aca ea nu surade niciodataG *ngerii sunt prezenti si chiar salasluiesc in fiecare suras. $entru a intelege cat mai bine. %aca un om citeste o carte.2. -unctia angelica9 sa aduca in viata noastra miracolul iubirii. a carei sursa unica este %umnezeu +atal. +rebuie sa devina plin de iubire pentru a intelege iubirea. chiul de deasupra simbolizeaza Cerul $aradisului. ne invata sa apreciem si sa ne bucuram de iubirea care exista in viata noastra si sa devenim constienti de miracolul iubirii. *n felul acesta ei sunt masura voastra. 'n om trebuie sa aspire sa devina profet pentru a intelege profetii. plina de semnificatii si intima. inger $entru a intelege. apropie asa cum trebuie de ochii sai pentru a vedea mai bine.& Sim6olism9 Acesti ingeri sunt reprezentati intre pasarile care simbolizeaza miracolul iubirii. sa fim mereu atenti si detasati de toate elementele si fortele negative." Idee-forta9 &0iracolul iubirii ma face sa fiu cu adevarat viu. pentru altcineva prin intermediul fraternitatii care exista intr-o comunitate spirituala.. prin aspiratia sa frenetica. divina. cea care este perfect potrivita pentru fiecare. %arurile spirituale pe care ni le ofera! ne pot ajuta sa ne deschidem launtric pentru a primi iubirea pe care ne-o dorim. %aca oamenii vor sa citeasca cat mai adanc in fiinta cea pura a ingerilor. cu atat mai mult vom constientiza puterea de a iubi. indepartandu-ne de fortele negative si descoperind o comoara unica. . in armonia vietii cotidiene. asa cum se cuvine. . pentru altii ea poate fi resimtita in relatiile de cuplu armonioase. Atunci ei trebuie sa se apropie cat mai mult de fiinta lor tainica. Fiecaruia dintre noi ne este daruit acest miracol potential al iubirii. +rebuie sa devina un poet pentru a intelege poetii. *ngerii 0inunii *ubirii ne ofera fiecaruia dintre noi posibilitatea de a cunoaste iubirea lui %umnezeu intr-o maniera profunda. ingerii. de aceea. astfel incat sa fim elevat receptivi si pregatiti sa primim dragostea in viata noastra. *ngerii salasluiesc in surasurile creatoare.Cum poate sa recunoasca fiinta umana care-i este calea. Cu cat puritatea noastra este mai mare. Surasul este totodata un simbol.l oglindeste o anumita stare de control asupra materiei.& Ingerii miracolului iu6irii 'ata aparitiei9 14. si deoarece fiecare fiinta umana este in felul ei unica. fiecareia ii este oferita iubirea lui %umnezeu intr-o maniera unica.

cand avem puterea de a raspunde de faptele noastre si de a ramane orientati pozitiv. se spune in 1iblie. *n clipa in care vom simti in inima noastra dragostea. care ne daruieste o viziune optimista asupra vietii. . ca &geniul este o imensa rabdare&. abandonul vointei noastre in fata Vointei %ivine." Idee-forta9 &-ratie rabdarii reusesc sa depasesc momentele dificile ale vietii. Singurul lucru care ni se cere este sa fim pregatiti. %ar rabdarea nu trebuie considerata din acest motiv o calitate mentala. purtator al mesajului pe care vor sa ni-l transmita. atunci cand adoptam o atitudine curajoasa si optimista. sau sa ne transformam pe noi insine. exista o perioada a efortului si momente de incununare a eforturilor. *nseamna ca noi acceptam plini de incredere sa ne lasam in voia intelepciunii divine. pentru orice realizare exceptionala ca si pentru orice plan maret. . Acesti soli angelici care sunt *ngerii /abdarii ne ajuta sa simtim ca fiecare dintre noi avem un loc unic in aceasta lume si ne inspira sa facem numai ceea ce este bine. Acesti ingeri ne deslusesc lectia de viata ascunsa in situatiile conflictuale cu care ne confruntam" ei sunt alaturi de noi ori de cate ori dorim sa ne transformam radical viata. atunci suntem deschisi pentru cea mai minunata experienta pe care spiritul uman o poate avea. A fi rabdator este o binecuvantare divina.a patrunde in fiecare substanta.cclesiastul. inainte de toate. o vom regasi si in tot ceea ce ne inconjoara. *ubirea lui %umnezeu nu cunoaste limite sau incorsetari. Ingerii ra6darii 'ata aparitiei9 .xista o vreme pentru truda si o vreme pentru culegerea roadelor. chiar mai mult decat atat. . este indelung rabdatoare&. *n tot ceea ce vrem sa realizam deosebit. *ata de ce ne rugam ingerilor minunii iubirii sa ne calauzeasca spre acest scop. Cand vrem sa renuntam la atitudini mentale negative si distructive legate de noi insine. inainte de toate. fiind energia cea mai rapida care ne conduce catre . rabdarea este fundamentala.2. /abdarea inseamna.& Sim6olism9 *ngerii rabdarii tin in mana un porumbel. in fiecare element al creatiei. sa gasim fericirea in noi insine" ne insufla energia necesara pentru a duce la bun sfarsit planuri laborioase sau de durata si a indeplini realizari de exceptie. *ngerii rabdarii sunt alaturi de noi in toate momentele dificile si ne ajuta sa ne pastram increderea ca intreaga noastra existenta devine treptat asa cum o dorim. aceea a iubirii infinite de %umnezeu. $rocesul transformator al fiintei umane necesita o uriasa perseverenta si o imensa rabdare.. sa ne ajute sa simtim mereu iubirea divina. pentru orice efort de durata. -unctia angelica9 Acesti mesageri celesti ne investesc sufletele cu puterea rabdarii. incat putem doar sa-i multumim lui %umnezeu pentru acest minunat dar. %arurile spirituale pe care ni le ofera! #e ajuta sa gasim solutiile conflictelor prin care trecem. rabdarea este o conditie fundamentala. +ot rabdarea ma sustine pentru a atinge telurile marete pe care mi le-am propus. adica sa ne purificam inimile si sa ne deschidem sufletul pentru a putea primi gratia iubirii.l. cum spune . o virtute a inimii. &*ubirea. *i rugam pe ingerii rabdarii sa ne ajute sa intelegem profund aceasta atitudine spirituala.!. pentru ca ea este.12. conform careia &exista un timp pentru toate&. cand actionam transfigurator asupra propriei fiinte. Atunci cand ne pastram puritatea. #u degeaba se spune ca &rabdarea este conditia geniului& sau.*ubirea este o experienta atat de inaltatoare.

ne pune adeseori la incercare perseverenta. lasand loc noptii celei mai lungi. si noi am privit slava lui. si Cuvantul era cu %umnezeu. iar copiii .+raim vieti in graba . Craciunul si #asterea 1otezatorului. pe un teren fertil. cea mai simbolica si totodata cea mai plina de intelesuri scriere despre viata 0antuitorului. Sunt doua momente complementare. de indoiala. 3. %in aceasta perspectiva. %espre lumina si intuneric ne vorbeste . plin de har si de adevar.a inceput era Cuvantul. Semintele sunt de fapt invatatura despre Adevar a %omnului. este foarte important sa fim rabdatori. Astfel.umina lumineaza in intunerec. ce frenezie a activitatilor si a preocuparilor ne rapeste timpul si savoarea existentei. pentru ca rugile noatre sa fie pe placul %omnului si sa fim ajutati in ceea ce cerem. 6.& (*oan. care il iubeste pe %umnezeu.poate cu unele minunate exceptii .vanghelia lui *oan.l vine in intampinarea noastra luand chip de om. printre maracini si. pe un teren stancos. . nasterea lui *oan 1otezatorul se sarbatoreste la doua zile dupa solstitiul de vara. %aca vrem sa devenim priceputi sau experti intr-un oricare domeniu. Vindecarea este la randul ei un astfel de proces care. de multe ori. 3) &Si Cuvantul s-a facut trup. Semnificatia profunda a 5raciunului 'ata aparitiei9 24. care accepta linistit si impacat orice va veni de la %umnezeu. %ar aceasta nu il face mai putin valoros. luminand astfel acele aspecte ale noastre pe care le constientizam mai putin. . $entru ca una sa creasca. sa asteptam raspunsul si ajutorul divin cu rabdare. Chiar si atunci cand ne rugam. &. 3.ogosului %ivin. 36-76). 'n taran seamana boabe de grau care cad in diferite locuri! pe drum. iar diversele locuri unde acestea au cazut ii reprezinta pe receptorii acestei invataturi. trebuie sa ne purificam in prealabil de necredinta. prin natura sa transformatoare. de culminatie a Soarelui in drumul sau anual. Aceasta asteptare plina de calm. $entru omul contemporan. in 7? iunie. &. si a locuit printre noi. =) Aici evenimentul nasterii are amploarea unui act cosmic de coborare a lui %umnezeu in manifestare. 3.ste momentul sa ne orientam catre lumina din interior. moment in care soarele se oculteaza cel mai mult. ci s-au format printr-un proces incredibil de lung.2. si intunerecul n-a biruit-o. necesita o infinita rabdare. Cei care exceleaza in domeniile lor de activitate sunt cei care fac eforturi perseverente si accepta cu rabdare necesitatea acestui proces de formare. cealalta trebuie sa scada. si Cuvantul era %umnezeu. semintele care au cazut pe drum ilustreaza analogic situatia acelor oameni al caror suflet nu s-a . lumina si intunericul le ating in jocul lor etern. atrage in mod miraculos un raspuns favorabil si ne ajuta sa intelegem rostul si talcul dificultatilor sau conflictelor cu care ne confruntam. ca muntii maiestuosi care ne coplesesc cu maretia lor nu au aparut accidental. la cel mai profund nivel. de tot ceea ce ne opreste sa primim minunatele daruri pe care %umnezeu ni le ofera in fiecare clipa.. dar si increderea in sine si credinta. pentru a ne redescoperi pe noi insine.& (*oan.12. Acesta este momentul de maxima expansiune a luminii. unele.& (*oan. rabdarea este un concept iesit din moda." Sarbatoarea Craciunului vine la numai trei zile dupa solstitiul de iarna. *n crestinism. Fructele nu apar in copaci gata coapte. soarta oamenilor se aseamana cu cea a semintelor din parabola semanatorului (0atei. cele doua extreme pe care ziua si noaptea.este uluitor cat de rapid se desfasoara vietile noastre. de ganduri rele si de dorinte inferioare. trebuie sa studiem si sa exersam foarte mult. %ar pentru a-l primi cu adevarat in inimile noastre.nu se nasc invatati. proces tainic prin care +atal isi revarsa iubirea nemarginita asupra tuturor copiilor sai. *ngerii rabdarii ne calauzesc pasii in orice proces de durata care. intruparea . rabdarea este considerata una dintre virtutile fundamentale ale celui credincios. o slava intocmai ca slava singurului nascut din +atal. Cel care are rabdare intelege ca un copac falnic nu poate sa creasca intr-o singura zi. 3?) $utem privi acum nasterea lui <ristos ca reprezentand. %eloc intamplator. Aceasta perioada ne invita la introspectie.

Astfel. pe care le urmeaza. a oricarei cerinte si a oricarei rugaciuni. *ertandu-i pe cei care ne-au gresit vreodata noi ne eliberam de resentimentele si tensiunile interioare si astfel eliberam puterea tainica a subconstientului care poate in acest mod sa duca la indeplinire rugaciunile noastre.i sunt asemenea pamantului fertil in care seminta rodeste.a fel.$ 3e aceea Va . vor sfarsi prin a fi inghititi de o existenta banala. . %aca iti indrepti revendicarea spre subconstientul tau.. 1ugaciunea eficienta 'ata aparitiei9 2". 7?-7=). de va cere fiul sau paine. ca si Tatal v$stru #el din ceruri sa va ierte v$ua greselile v$astre.ic v$ua< T$ate cate cereti. iertati $rice aveti i-p$triva cuiva. *ntr-un fel specific. fiind deja pregatiti sa-l primeasca pe *isus in inimile lor. sufocand in noi aspiratia catre %umnezeu si facand din nou Cuvantul neroditor. . cautati si bateti la usa pana cand obtineti raspunsul in subconstientul vostru. teoriilor seci si temerilor care ne impiedica sa ne trezim definitiv sufletul. Semintele care au cazut pe terenul pietros nu vor trai. si in acest mod toate acele tensiuni interioare ale noastre se vor dizolva.2. trebuie sa crezi cu adevarat si.le nu vor da roade.3. /ricine cere ia: cel care cauta afla si celui care 'ate i se va deschide: cine este $-ul acela intre v$i care. Si un mod de a aduce pacea in sufletele noastre este acela de a ne ruga pentru acele fiinte fata de care noi avem anumite resentimente. Acest volum poate fi comandat online aiciF 7odalitatea de contactare a entitatilor angelice 'ata aparitiei9 2!. Sa-ti fie limpede ca nu cersesti. 0ai departe. credinta. 'n alt secret este acela ca nu trebuie sa te ingrijorezi de modul in care subconstientul va indeplini cererea ta. ignorandu-si adevarata natura divina pana la sfarsitul vietii. 1ineinteles. iertati $rice aveti i-p$triva cuiva. ea va actiona ca parte a legii creatiei careia i se supune viata ta. in masura in care credem in adevarata existenta a acestei forte. ambitiilor meschine. insa doar pana la primul obstacol. $are el ii va da piatra sau de7i va cere peste.$ . sa credeti ca le7ati pri-it si le veti avea. rugaciunea este contactul constient catre puterea divina atotcuprinzatoare dinlauntrul tau. *n 1iblie sta scris! #ereti si vi se va da: cautati si veti afla: 'ateti si vi se va deschide. maracinii care sufoca semintele de grau corespund gandurilor negative.. (0arcu 33. nu implori si nu te rogi cu umilinta. %e fapt. prin natura sa. trebuie s-o faci cu convingerea absoluta ca acesta dispune de o JretetaK pentru a-ti indeplini cererea. iti aliniezi spiritul altfel si te orientezi spre adevar. %aca dorinta ta a fost acceptata in totalitate de catre subconstientul tau. pentru ca.2. Ceea ce vrei sa crezi. /ugaciunea eficienta este deci identica cu o stare de spirit sincera.1. ti-ai influentat efectiv subconstientul" el va reactiona corespunzator acestei influente.ditura %eceneu. rugaciunea eficienta trebuie sa se bazeze pe prezumtia ca in noi insine exista o putere mai inalta. fiind in final ciugulite de pasari. oamenii care aud Cuvantul despre imparatia Cerurilor si nu-l inteleg. dar putini sunt aceia care stiu ca toate gandurile si toate sentimentele noastre sunt de fapt rugaciuni. trebuie sa-ti acordezi spiritul cu adevarurile cosmice ale %omnului. Aceasta situatie corespunde oamenilor care au o oarecare deschidere fata de adevarurile spirituale. pentru a-. umilinta si staruinta in cele bune. aduce pe %umnezeu.. 0ulti oameni se roaga. intampina cum se cuvine pe $runcul ce ni-. singurii oameni in care invatatura despre imparatia divina rodeste sunt aceia care aud Cuvantul si-l inteleg. *ar daca vrei sa te rogi eficient. daca ai facut aceasta. @-38)" mai mult! este vorba de materializarea oricarei rugaminti. consolidata. +rebuie sa te hotarasti ce anume vrei si sa te increzi in subconstientul tau. *n subconstientul tau lucreaza o forta creatoare ce reactioneaza la gandurile si inchipuirile spiritului tau. la hotararea finala trebuie sa ajungi in mod constient. Acest articol este extras din cartea &$ractica -andirii $ozitive& scrisa de Eoseph 0urph2 si aparuta la . care nu se schimba niciodata. Au inimile pure. %e asemenea iertarea este o prezumtie necesara pentru o rugaciune eficienta! #and stati si va rugati.. dorintelor inferioare. el raspunde si reactioneaza in permanenta. care provine si creste din convingere. . Sa fim si noi aidoma lor. care este in stare sa realizeze ceea ce dorim. *n final. ci se vor usca din cauza pamantului putin care nu poate nici hrani si nici sustine radacinile lor firave. $are el ii va da sarpe= (0atei @. Iar cand stati de va rugati.trezit deloc si care traiesc numai prin intermediul si pentru satisfacerea simturilor. Cereti. rugandu7va.

%aca. Studiile pe esantioane selectate aleator din populatia americana au aratat ca o treime dintre oameni au simtit prezenta unui inger la un moment din viata lor. Si astazi. in final. $e masura ce simtiti prezenta divina a ingerului. *nchideti ochii. cereti acelui inger sa va ajute in situatia concreta de viata pe care doriti sa o rezolvati.. raspunsuri la intrebarile pe care le-ati pus. in timp ce va rugati.$ Va prezentam in continuare o dezbatere extrem de interesanta despre existenta si rolul ingerilor. indepartati orice fel de ganduri si va linistiti cat mai mult. presedinte al 'niversit2 of Creation Spiritualit2. fara sa se atinga. va relaxati global. ca pentru rugaciune si. %upa aceasta.ste acesta un zbor catre o alta lume.4. care va fi mereu alaturi de voi atunci cand il veti chema. creatorul faimoasei teorii morfogenetice. poate ni se spune sa avem incredere in experienta noastra legata de ingeri. . deschideti usor ochii si treceti. avand fata orientata catre nordul magnetic. este bine sa le notati intr-un caiet. 1ucurati-va ca totul este asa cum ati dorit. preot episcopal. pe %umnezeu sa va ajute sa contactati telepatic lumea angelica prin imaginea pe care o aveti acum in fata.Va asezati pe un scaun. puteti fi sigur ca aveti. un nou si minunat prieten divin. 0ultumiti. acestia au fost subiectul multor articole in presa si emisiuni +v. admirati-i frumusetea si urmariti sa simtiti efluviile de energie benefica ce va cuprind. cu voce tare. de acum inainte. editor sef al revistei Creation Spiritualit2. cu spatele drept. autor a 3@ carti. ai carei portagonisti sunt 0attheA Fox. cat si a multor carti incluzand cateva bestselleruri. la alte activitati. cu multa sinceritate si iubire. la conjuncturile de viata care pot fi. rugati-. Cand experimentezi ceva nu mai trebuie sa crezi in acel lucru" nu este o chestiune de credinta.2. intreaga fiinta. de multe ori. *n afara atingerii acestui scop. *mpreunati apoi mainile in fata pieptului. Acest lucru sugereaza ca ingerii nu sunt neaparat ceva greu de crezut. autor a peste 38 carti. Acest exercitiu simplu trebuie reluat zilnic. si genialul biolog englez /upert SheldraCe. puteti sa treceti la urmatoarea etapa. Fiti atenti la inspiratiile care vor aparea ca urmare a rugaciunilor voastre. paralele intre ele. doctor in teologie. talpile pe sol. traind cat mai intens starea specifica ce v-a fost transmisa. gradat. o distragere de la problemele sociale si politice stringenteG Sau poate revenirea ingerilor este capabila sa inspire imaginatia noastra moralaG $ot ei sa ne ofere curajul de a face fata mult mai eficient acestor probleme in timp ce ne indreptam spre mileniul treiG %e curand am realizat un studiu despre experiente cu ingeri. *nchideti din nou ochii si. totodata si ideea-forta ce caracterizeaza ingerul respectiv si cu ajutorul careia veti atrage gratia respectivei fiinte angelice asupra voastra. 7atthe= -o/9 %e ce se reintorc ingerii astaziG %e curand. pe care va trebui sa-l aveti la indemana. -anditi-va apoi ca sunteti deja in momentul in care ati obtinut ceea ce ati cerut. 0isticismul presupune sa avem incredere in experienta noastra. %eschideti ochii si priviti cu atentie imaginea ingerului.. /ostiti. Intoarcerea ingerilor si noua cosmogonie (1 'ata aparitiei9 24. spuneti rugaciunea &+atal nostru& de trei ori. *ntre >8 si 589 dintre persoanele intervievate au afirmat ca au avut astfel de experiente. o evadare catre un taram de lumina eteric. lui %umnezeu si ingerului cu care ati comunicat. #u neglijati nici un detaliu. plini de recunostinta. . pana cand observati ca ati obtinut ceea ce v-ati propus. constatati ca primiti chiar atunci raspunsuri concrete.ste oare un capriciuG Sunt ingerii cel mai consumat obiect pentru sufletele infometateG . gradat. ci una de experienta. palmele pe genunchi.

sunetul pe care inspiratia il faceG Si daca suntem lipsiti de adoratie. Asocierea ingerilor cu cerurile este ceea ce mi-a venit pentru prima data in minte. sistemele noastre educationale secularizate si chiar sistemul nostru de adorare secularizat. *n timp ce ne deplasam dincolo de aceasta masina a cosmogoniei nu mai incape indoiala ca misticii vor reveni" si ingerii se intorc deoarece o cosmogonie vie revine. a spus &'niversul nu ar fi complet fara ingeri. si pot dinamiza intuitia si creativitatea noastra. A studia ingerii inseamna a raspandi lumina deasupra noastra. *ngerii sunt fiinte pline de intelepciune. Sfantul +oma dLAMuino. ne confruntam nu numai cu un subiect bogat de pictura. Cat din cultura noastra din ultimele secole a fost intr-adevar un refuz de veneratieG Ce este adorarea. aspectul cosmogonic al ingerilor si . 1upert Sheldra?e9 As dori sa aduc in discutie legatura stransa dintre cosmogonie si ingeri. unde exista o biserica medievala magnifica. . Foarte rar sa intalnesti pe cineva care a vazut un inger si care sa nu aiba un zambet larg pe fata. Asadar. *ngerii sunt ajutoare si colegi de lucru pentru noi.corurile celeste. riunde se venereaza. nu a mai fost loc si pentru ingeri. este loc pentru ingeri. Si sarcinile lor nu sunt banale. ca ingerii sunt asociati cu stelele. conform lui +oma dLAMuino si altor teologi. el ne avertizeaza ca ingerii anunta intotdeauna linistea divina. avem nevoie de profeti si. ci cu o relatie dintre ingeri si artisti. ingerii se vor intoarce. linistea care precede propria noastra inspiratie. observam ca in domeniile intelepciunii. compasiunii si profetiilor. Atunci cand vom invata sa ne rugam din nou.u am crescut in #eAarC-on-+rent. *ntr-adevar. la 3= Cm distanta de #eAarC. in special acele aspecte despre noi insine care au fost lasate la o parte in civilizatia noastra secularizata.refuzul de a venera. ingerii au foarte clar o multime de lucruri sa ne invete despre spiritualitate. 5e este un inger> Si ce fac ei> *n primul rand ingerii sunt foarte puternici. din care trebuie sa ne intoarcem cu mistere pentru acesta lume speciala.& %aca suntem pe cale sa schimbam cursul umanitatii astazi. propriile noastre cuvinte. aceasta este imaginea mea din copilarie. Si despre acest lucru as vrea sa vorbesc in primul rand. Anglia. conform lui +oma dLAMuino. cunoasterii. este pentru ca am fost lipsiti de inspiratie si bucurie in masina. deci sa-l adoram pe %umnezeu. se afla o parte numita Corul *ngerilor. instantaneu.*n masina cosmogoniei a ultimelor secole. Cand ne uitam la minunatele.. *ubirea invadeaza intelegerea lor. . *ngerii cunosc deja prin intuitie gandurile esentiale ce sustin toate celelalte ganduri. #u au nevoie de un rationament discursiv si experient pentru a invata. teologul secolului treisprezece. 'na dintre aceste sarcini este de a venera.eu.i gandesc profund. Cunoasterea lor este o cunoastere a inimii. ca si al altora. &$rofetii interfereza. Sunt experti in intuitie. se pare ca ingerii isi fac aparitia. si asta-l diferentiaza de ingeri. iar +oma dLAMuino spune! &Vointa este prin natura lor iubire. fericirea consta in intelegerea a ceva mai bun decat noi insine. #u mai era loc pentru mistici. *n plus.lucrul lui 3u-ne. Cateodata ne vindeca si cateodata ne conduc in diferite taramuri subtile. alaturi cu sfintii ingeri2. +oma dLAMuino spunea ! 2Face. intreagul corp pamantesc este guvernat de %umnezeu prin intermediul ingerilor de lumina&. Si in catedrala din . Asa cum spunea +oma dLAMuino. Vechea. Sa intalnesti un inger inseamna sa te reintorci la bucurie. cred ca absenta lor poate fi comparata cu ceea ce eu numesc o criza a veneratiei in civilizatia occidentala.i au serioase responsabilitati cosmice privind destinul si cunoasterea pe care o poarta. este sustinut de sculpturile cu ingeri. si nu intr-o masina creata de om. *ngerii ii fac pe oameni fericiti. ar fi acestea primele lor cuvinte daca ar veni ca heruvimi dezgolitiG &$une-ti-mi roba& mai degraba. *ngerii nu trebuie sa merga la scoala ca sa invete esenta lucrurilor.i ne cheama pentru a fi fiinte mai bune. *ngerii sunt de asemenea buni prieteni cu profetii si noi avem nevoie de profeti astazi. traditionala invatatura spune ca atunci cand traiesti in univers. un oras comercial din #ottinghamshire. Sa nu fiti indusi in eroare de imaginea heruvimului nud din era baroca care ne-a umplut imaginatia. #oua cosmogonie ne trezeste din nou sa veneram si sa ne minunam. fiintele umane. Cand te uiti in sus vezi acesti ingeri care canta la instrumente muzicale. uimitoarele imagini cu ingeri pe care artistii ni le-au oferit. . Cateodata ei ne calauzezc si ne apara" cateodata ei ne inspira si ne aduc revelatii N ne pun in miscare. Atat mistica <ildegard din 1ingen cat si +oma dLAMuino au vorbit despre faptul ca diavolul nu venereaza. primul cuvant care apare invariabil este &#u te teme&. Asadar.incoln. $rin secularizare ma refer la orice scoate inspiratia din lucruri. *ntuitia este autostrada pe care circula ingerii. . %ar chiar mai mult decat atat. ingerii sunt foarte mult implicati in profetie. Sunt experti in a intelege. iubirii.i stiu totul intuitiv. . &Ce fac profetiiG& intreaba /abinul <eschel. ingerii au si o vointa foarte puternica. Acesta este un motiv pentru care artistii si ingerii sunt prieteni atat de profunzi. lumea in forma de cusca in care am trait. fiinte pline de compasiune.. linistea pe care o aduc meditatia si contemplarea. Cand ingerul apare in Scripturi. Acoperisul acestei biserici. si anume.& *ngerii nu sunt intelectuali abstracti" sunt iubitori. Ca sa le vezi trebuie sa te uiti in sus. daca nu sunetul pe care il produce bucuria.

societatile in ecosisteme. Cerurile erau populate cu numeroase fiinte constiente asociate cu stelele. un camp organizat care sta la baza structurii unui sistem. plantele si animalele. *ndeterminismul a patruns in teoria cuantica in 3478. Si intr-adevar daca te gandesti la %umnezeu ca miprezent. ci este el insusi explicat in termeni de mai multe principii fundamentale. lucrurile sunt un intreg si parti. *poteza -aia pun intr-o forma stiintifica intuitia straveche pe care o avem in lumea vie. cum are loc cristalizarea zaharului. Charles %arAin si Alfred /ussel au formulat stiintific ideea ca plantele si animalele sunt aduse pe lume de catre insasi 0ama #atura. celulele in tesuturi. A fost creat din materie obisnuita. Au considerat ca acesta era o masina necreativa pana in 34>8. mai mult ca si obisnuinte.a fiecare nivel. . deschiderea si spontaneitatea au revenit. Campurile morfice sunt structurate de rezonanta morfica. . dar la un nivel mai jos. Cred ca acest lucru da sens regularitatii naturii. ce exista doar in imaginatia noastra.a inceput nu existau atomi. planete si nici viata biologica.ste ca si cum fizica a descoperit inconstienta cosmica. &prin fizica moderna. peste tot nivele in interiorul altor nivele de organizare. dandu-le obisnuinte si capacitatea de a se organiza pe ele insele. campurile morfice anima organismele. forme si modele se dezvolta in aceasta. si in acelasi timp. 0ai des. Si daca ele sunt vii. teoria haosului a confirmat ca vechiul ideal.a. multi crestini presupun ca afirmatia &+atal nostru care ne esti in ceruri& este una metaforica. din care pamantul este doar o parte infinitezimala.a. ciclurile de viata al stelelor. Vechiul univers mecanic a fost o vasta masina care a ramas gradat fara carburant. vremea. in special. -aia in Sistemul Solar. materialismul s-a transcens pe el insusi&. iar astronomia nu are de-a face cu %umnezeu. nu doar microbii. $rin revolutia stiintifica din secolul al OV**-lea. stelele si galaxiile sunt vii. *ar obisnuintele naturii ce evolueaza in locul unui univers guvernat de o eterna minte matematica ar putea depinde si de o memorie inerenta. de ce nu ar trebui ca legile naturii sa evolueze de asemeneaG Cum putem oare sti &legile& ce ne guverneaza pe noi. universul a fost mecanicizat.d. cu exceptia poate a fenomenelor psihologice. %ar din 34>8 a fost inlocuit de un cosmos in evolutie. a memoriei in natura. *n locul unei naturi umane necreative. se raceste si din ce in ce mai multe structuri. Asa cum filozoful :arl $opper a pus problema. a reiesit ca 489. Acestea au o unitate inclusa. galaxii. 0ai recent. +ot asa. cu totul necunoscuta noua. elemente ca fier si carbon. acum putem sa ne gandim la univers in mod holistic.d. . ca intregul cosmos este viu. organizat intr-o multime de ierarhii. $recizez ca aceasta unitate depinde de ceea ce eu numesc un camp morfic. Acum insa. organele in organism. *ntr-adevar acestea sunt purtatoare ale memoriei inerente in natura. . multa vreme fizicienii au negat ca evolutia a avut vreun rol in cosmos.a fiecare nivel. intregul. *n loc ca natura sa fie fie facuta din atomi inerti care dureaza pentru totdeauna. . tesuturile in organe. aceasta nu mai este principiul fundamental explicativ. in timp ce se indrepta catre o moarte termodinamica de incalzire. s. organismele in societati. divinitatea trebuie sa fie prezenta in tot 'niversul. in loc ca totul sa fie explicat in termeni de biti si molecule ultime. *n antichitate se credea ca cerurile sunt vii. cosmogonia evolutiva inlatura vechea idee a eternei Plegi a naturiiQ inlocuind-o cu legi dinamice. ecosistemele in -aia. Cand oamenii s-au raportat la %umnezeul din cer nu se gandeau la termeni metaforici sau la stari psihologice" se gandeau la cer. *ngerii nu mai au loc intr-o lume mecanicizata. gaurile negre s. spectrul emisiv al atomilor de hidrogen. planand in jur in perfect acord cu legile neAtoniene. numite campuri si energie. $roblema este acum mai mult un proces decat un lucru. #u stim ce este aceasta materie neagra sau ce face aceasta sau cum influenteaza lucrurile care se petrec. Aceasta este tema principala a cartii mele /enasterea #aturii. Cerurile au fost predate stiintei" taramul celest este domeniul astronomiei. 0oleculele sunt un intreg constituit din parti. *n timp ce creste. *n loc sa traim pe o planeta neanimata. functionand in totalitate in acord cu cauzalitatea mecanica. un univers in evolutie. spirite sau ingeri" se preocupa cu galaxiile. %ar acesta nu este modul in care oamenii obisnuiau sa gandeasca. *nsa.a fiecare nivel de organizare. *n locul ideii ca intreaga natura ar fi curand inteleasa in totalitate in termenii fizicii matematice. are sens sa ne gandim la evolutia legilor naturii. toate acestea sau transformat in fiinta undeva pentru prima data. moleculele. este mai degraba o suma da parti. /ecente viziuni stiintifice ne conduc catre o noua conceptie asupra universului. pana la 449. determinismul neAtonian era o iluzie. acestea fiind la randul lor un tot. iar acest fenomen s-a tot repetat in timp si spatiu. acum stim ca atomii sunt structuri complexe ale unei activitati. *n timp ce universul s-a marit. Aceasta este baza ipotezelor despre rezonanta morfica. *n cele din urma. din materia din cosmos este &materie neagra&. se aseamana mai degraba cu un organism in dezvoltare. Aceasta expansiune. Stiinta s-a eliberat de ideea ca noi traim intr-un univers predictiv in totalitate si rigid determinat. avem o lume in care libertatea. Sistemul Solar in -alaxie. putem acum sa ne gandim la noi ca traind pe pamantul 0ama. planetele si poate si cu spatiul dintre ele. #u mai era loc in acestea pentru inteligenta angelica. atomii" cristalele sunt un intreg constituit din parti moleculare. . %ar aceasta imagine a lumii mecanice este acum depasita de catre stiinta insasi. geometria campului gravitational. acum vedem ca este creativa. 'niversul a inceput cu o minge de foc.m.m. de asemenea.asocierea lor cu cerurile. Atomii sunt un tot constituit din parti subatomice. cerurile au fost secularizate. *n zilele noastre. *n acest sens. am ajuns sa vedem ca evolutia nu este separata de viata biologica" dezvoltarea intregului cosmos este un proces vast. fiecare sistem in acelasi timp un intreg alcatuit din parti si parte in interiorul unui intreg mai vast. neavand de-a face cu cerul. etc " au existat toate acestea la momentul 1ig-1ang-uluiG *ntr-un univers in evolutie. %aca natura evolueaza. o minge misterioasa de piatra in jurul soarelui conform teoriei lui #eAton. foarte mica care se tot mareste de atunci. nu seamana cu o masina. ca intreg. *n loc ca 'niversul sa fie determinat.

1upert Sheldra?e9 *n trecut. ricand vorbesti despre cosmogonie. . ingerii au devenit durdulii. Coloseeni 3. Crestinismul timpuriu a raspuns la aceasta intrebare din primul secol. -olul cosmogonic cauzat de expulzarea si devalorizarea ingerilor a fost lasat pur si simplu scriitorilor si entuziastilor interesati de extraterestri. vorbim despre sacralizarea timpului cat si a spatiului.ste acesta prietenosG *n numeroasele locuri in 1iblie. Astrologia dadea un sens miscarilor cerurilor si relationarii lor cu pamantul.sa ne increde. Suntem acum afara. 'n gol spiritual a aparut cand imaginatia religioasa s-a retras din ceruri. astrologia s-a despartit de astronomie. ipoteza -aia" dar este tot atat de important sa redescoperim ca si cerurile sunt vii.feseni 3. *ntaietorilor.i'ile ale universului care guvernea. . aceste intrebari nu au disparut. spirite sau ingeri cu dispunerea lor specifica si legatura dintre ele au influentat viata pe pamant.ste foarte interesant faptul ca in secolul OO.. 7atte= -o/9 %a. epoca in care stiinta si biserica s-au despartit. %ar.in acest f$rte invi. Adunam lumina a miliarde de ani din urma.ste 'niversul un loc prietenos sau nuG . razboiul stelelor. $entru teologi. in timpul epocii industriale neAtoniene-carteziene. Cristul Cosmic are putere asupra *ngerilor si Arhanghelilor. cum nu ne-am imaginat vreodata. *n cazul in care campurile care le organizeaza sunt asociate cu spiritul. %ar intrebarea era! 2)ute. . pentru ca se confrunta cu aceeasi problema. surasul lui %umnezeu cum este reprezentat de catre Cristul Cosmic spune ca te poti relaxa. .$ 7atte= -o/9 %a. Cred ca unul dintre lucrurile care trebuie sa le facem este sa redescoperim un sens al vietii din ceruri astfel incat. %aca -alaxia are constiinta.unadu-se in considerare ce s-a descoperit. #u numai ca am secularizat cerul.e spun studentilor mei ca de fiecare data cand intalnesc mentiuni despre ingeri in 1iblie sa se gandeasca la . /omani 5. Muasari. Eose <obda2. Cativa dintre acesti scriitori sunt talentati si folosesc cerurile ca un ecran de proiectare pentru povesti interesante si valoroase. gauri negre si 3= miliarde de ani de istorie cosmica. se fac aluzii la ingeri (vezi de ex. +raditia cosmica crestina se stabileste in contextul angeolgiei pentru ca se stabileste in termeni ai cosmogoniei. %ar multe dintre acestea sunt banale" ei nu sunt potriviti pentru a oferi un sens real veneratiei si minunii 'niversului. si nu vorbim numai de spatiu" vorbim despre timp. ceea ce face ca cele doua energii sa armonizeze si sa regenereze fiintele lor. se extinde in mod continuu. Aceasta este o traditie pastrata intr-o forma vie de catre astrologie. $utem avea incredere in CosmosG . . #u este loc pentru ingeri intr-o masina. din pacate. -anditi-va la bisericile baroce construite in secolul OV**. femeia Seneca care preda impreuna cu noi spune ca atunci cand localnicii danseaza. Venus si Eupiter care erau priviti ca si ingeri. timp de 688 de ani era un disconfort sa mentioneze despre ingeri.instein.2. . #ave spatiale ce se deplaseaza in timp.78-73. 1upert Sheldra?e9 Chiar daca cerurile au fost secularizate si mecanicizate. acum avem o imagine mai ampla despre ceruri. genunchii lor tind sa se incline spre pamant iar umerii se intind sa preia energia +atalui Cer.sunt acestea constienteG Au ele minte sau inteligenta asociataG Consider nivel de organizare -aia sau sistemul solar sau galaxia. $lanetele inca poarta numele zeilor si zeitelor.. atunci vorbim despre o constiinta supraumana. Ceea ce avem nevoie noi astazi este eliberarea ingerului. pulsori. Ce spune acestaG Spune ca nu conteaza ce fac aceste forte invizibile cu elementele din 'nivers. Aceste zeitati planetare.ste aceeasi intrebare. %ar nu numai ca ingerii erau alungati dar erau si devalorizati. ingerii erau indepartati. mici copilasi draguti pe care ai vrea sa-i ciupesti. science-fiction-ul este principala idee pe care copiii o au despre ceruri. precum 0ercur. acea minte va fi neconceput mai mare decat a oricarui profesor de la <arvard sau intelectual din $aris.4.65-64. am trimis rachete acolo si am lasat epave. Stapanirilor. Intoarcerea ingerilor si noua cosmogonie (2 'ata aparitiei9 24. . datorita faptului ca imaginatia stiintifica este atat de saraca a aparut fictiunea pentru a umple aceasta lipsa. Ce pieredere incredibila este aceastaF Conventiile science-fiction-ului au fost stabilite in contextul 'niversului mecanic inainte de revolutia cosmogonica din anul 34>8. imperiul raului.vrei 3. spirit sau minte. in zilele noastre redescoperim ca planeta $amant este vie.6-?). /eligia a luat sufletul care a devenit din ce in ce mai interiorizat si neinsemnat. oamenii aveau o idee referitor la ceea ce se intampla in ceruri.ste o putere calma asupra ingerilor! este Cristul Cosmic. inteligenta sau constiinta. Cand ne conectam. +otusi. cu nenumarate galaxii. in secolul al O**-lea. si chiar sa armonizam aceste doua aspecte. ingerii apar. ne raportam in acelasi timp atat la cer cat si la pamant. *n -recia si /oma antica toata lumea credea in ingeri" ei erau parte a cosmogoniei acceptate. Si. *n arhitectura baroca.a planetele si ele-entele=2 Cat de demn de incredere este 'niversulG .ste ultima problema a Cosmogoniei. Cerurile au fost populate de fantezia scriitorilor de science-fiction. politisti ai spatiului si extraterestrii sunt reprezentari nepotrivite pentru inteligentele cosmice. atunci cand ne uitam la stele sau la cer sa devenim constienti de aceasta prezenta divina din cer. iar oamenii de stiinta au luat universul.3=-3> " . 'niversul este un loc prietenos. #u era loc in masina nici pentru suflete. ca poti fii calm.instein a fost intrebat odata! 2#are este cea -ai i-p$rtanta intre'are pe care $ p$ti pune in viata=2 *ar intrebarea sa a fost! . *nsa 'niversul este vast si atat de uimitor.

ce este necesar pentru a apare vindecarea. astronomii nu au mai vazut un sens in ceea ce se petrece in stele" ei nu vad nici o viata inteligenta sau constienta in ceruri. tribul %ogonilor din Africa de Vest are o stransa legatura cu Sirius.u cred ca ma voi imbolnavi candva de artrita si ma voi pipernici la fel ca mama si bunica mea&. prin formarea unor legaturi directe intre stele si spirit. miturile spun despre modul in care oamenii sunt inspirati sau chiar vin de pe anumite astre. *n multe culturi traditionale. Acasta a fost cu siguranta credinta oamenilor de-a lungul timpului. galaxiile se aduna in roiuri de galaxii. . %in punctul meu de vedere. %ar ne intrebam. Comuniunea dintre cei doi ar trebui realizata in armonie cu cerurile.stare provenita dintr-o cauza secundara . %upa lecturarea cartii si sugestiile incurajatoare ale fiului sau. semnale din care vom fi capabili sa deducem existenta fiintelor inteligente care-si doresc sa comunice cu noi. +indecarea prin credinta 'ata aparitiei9 14. %ar fiindca astrologia si astronomia s-au despartit. Fiul ei nu a dat importanta acestor afirmatii. deoarece subconstientul ne intelege adlitteram. care sunt codate matematic. Subconstientul este capacitatea creatoare din noi si acest lucru face vizibil ceea ce ii intipareste constientul" gandirea constienta ii imprima gandurile sale" gandurile sunt exteriorizari ale credintei" ceea ce ii este intiparit subconstientului devine activ in viata. Si chiar daca indienii sunt in urma cu multe lucruri.l i-a dus un exemplar din cartea mea &$uterea extraordinara a subconstientului tau& si a rugat-o! &0ama. $oate nu vor avea nevoie de nave spatiale. .ar fi o cauza primara este gresita. Astfel. galaxiile includ sistemele solare si sistemele solare includ planetele. de exact acea boala de care vorbeau mereu si mereu. Contactul subtil direct cu aceste inteligente alese poate fi posibil printr-o anumita forma telepatie. precum si din 1iblie. A folosit urmatoarea rugaciune! &Spiritul cel viu din interiorul meu . Convingerea.propriul subconstient. pana cand a venit ziua cand mama lui s-a pipernicit intr-adevar datorita artritei si fu internata in spital. . *n general. de catre presedintele /onald /eagan.a a facut aceasta si l-a rugat! &As dori sa te rogi tu pentru mine&. viata sau suflet. desigur. *mplicatiile acestei traditii sunt ametitoare cand ne uitam la stele. larg raspandita.egatura dintre cer si pamant era foarte importanta in vechea cosmogonie. citeste asta&.2. *ntr-adevar. Femeia a recunoscut! era necesar sa-si modifice complet modul de gandire" de aceea repeta. Astrologia electiva privind alegerea datelor si a perioadei exacte pentru evenimente importante a fost utilizata in Anglia pana in secolul OV***.$ *nca din timpuri stravechi oameni au suferit de diverse boli. Cautarea inteligentei extraterestre. %ar poate comunicarea cu alte forme de inteligenta poate fi de departe mult mai directa si benefica. astrologul consulta astrograma de compatibilitate a mirelui si miresei. 0edicul curent ii dezvaluise tanarului ca mama sa avea sa ramana tot restul vietii in scaunul cu rotile. asa dupa cum a recunoscut si ea. ceea ce cred ca este foarte probabil si ca stelele insele pot avea un anumit tip de inteligenta. asa cum aflam din diferite documente ale vremii. ce pot avea in schimb un spirit organizator.. %eoarece acesta este impersonal si tocmai de aceea realizeaza in mod autonom ceea ce i se intipareste. ei sunt foarte exacti in astfel de evenimente. Cand oamenii stabilesc casatorii. $oate nu se vor baza pe transmisiile radio. .xista chiar cazuri in care anumite fiinte s-au imbolnavit. *n aceasta directie este elocvent cazul unei femei care spunea mereu! &. este foarte posibil ca numai privind stelele si conectandu-ne prin rezonanta la inteligenta si energiile care se gasesc acolo. o anumita influenta sau inspiratie ar trece de la stea la persoana constient deschisa catre aceasta.xista miliarde de galaxii in ceruri si acolo poate exista o inteligenta guvernatoare pentru fiecare galaxie. %e exemplu. putem sa luam in considerare si faptul ca unele planete pot avea viata. subconstientul femeii acceptase afirmatiile negativiste repetate in mod curent! &eu cred ca voi capata o artrita la fel ca mama si bunica mea&. Cunosc putini astrologi care pot intr-adevar sa identifice stelele si planetele. %aca sunt compatibile. galaxii" fiecare din ele contine miliarde de stele si are un nucleu galactic in centru cu proprietati necunoscute. . ca boala . Si la fiecare nivel exista un grup care este inclus intr-un nivel mai ridicat. rice vindecare are loc in raport cu credinta individului. Astfel. acolo pot fi ierarhiile inteligentelor organizatoare. femeia a recunoscut ce i-a provocat artrita .a inceputul sederii in *ndia am fost surprins sa primesc invitatii de la prieteni indieni si colegi la nunta lui /adha si :rishna la ora 86!6? a. $oate nu vor depinde de farfuriile zburatoare. potrivit credintei noastre. astrologul va stabili cand ar fi bine sa se casatoreasca. dar aproape niciodata nu se uita la cer.. la curtea regilor Frantei si chiar in zilelel noastre la Casa Alba.5. si-a autoindus boala. Consider ca este important sa aducem aceste 7 traditii din nou impreuna. de mai multe ori pe zi. . Astrologii dau un sens la ceea se petrece pe $amant.*n *ndia inca se considera ca relatia dintre ceruri si pamant are o foarte mare importanta. Stelele sunt organizate in unitati mai largi. avem multe niveluri de organizare care pot fi asociate cu anumite tipuri de inteligenta. Steaua Canis. precum este succesiunea numerelor prime. anumite adevaruri pe care subconstientul sau avea sa le accepte. /oiurile galactice includ galaxiile. %iferenta intre trecut si prezent consta doar in faptul ca acum bolile au primit denumiri stiintifice.m si alte ore ciudate. se concentreaza asupra posibilitatii ca fiintele inteligente de pe alte planete sa transmita semnale prin radio. despre care unii oameni de stiinta discuta.

Acesta este doar unul dintre multiplele exemple referitoare la miracolele care sunt posibile cu ajutorul credintei. Cel care nu-. pentru ca se afla la originea tuturor lucrurilor. va simti in inima lui un freamat de iubire pentru %umnezeu si aceasta iubire va deveni tot mai mare. 1". Vom numi aceasta forta %umnezeu si vom intreba in continuare! 'nde este acest %umnezeu si cum arataG Cum creaza lucrurile. 7. v$l. pentru ca exista un singur %umnezeu. tot astfel. cap. . v$l. omul trebuie sa-. inteleaga pe %umnezeu cat mai deplin cu putinta. cap. 6 si %ar ce este acest %umnezeuG *isus spune! &$uterea creatoare care le-a infatisat pe toate trebuie sa fie unitara si cu constiinta de sine. M. caci %umnezeu trebuie sa fie cuprins in sine de cea mai mareata iubire.I. pe zi ce trece. Si aceasta deoarece tot ceea ce vom crede cu toata fiinta noastra se va impregna in subconstientul nostru. oamenii. adica in viata ta..orber prin vocea interioara. iar atunci vei fi pe calea cea bunaF . care. asa cum o exprima discipolul *oan. vesnica&. apar tot felul de greseli care se inmultesc precum o hidra cu o mie de capete.l ca spirit pur. care fac din oameni niste slujitori ai idolilor si le blocheaza poarta spre iubirea adevarata. %ar nu trebuie sa ramai la nivelul ratiunii. cap. *mpregnez acum subconstientul meu cu o reprezentare a integritatii. !711 Credinta este o cerinta esentiala in cautarea spirituala.22 . v$l. Astfel *isus spune! &$rima cerinta pentru orice om este sa-. atat de minunat.>.>. 1 si 1! Cautarea lui %umnezeu trebuie sa fie facuta cu daruire si perseverenta! . cu atat mai mult va descoperi din intelepciunea si ordinea dumnezeiasca. o parte a spiritului lui %umnezeu. sursa! ===. pe care ni le-a dat spre binele nostru..". A iesit din spital pe scaunul cu rotile. 5.& M.. atunci cand un om incepe sa puna astfel de intrebari. 6.orber este revelator! &%in veci nu exista decat un %umnezeu adevarat. *ubirea divina ma strabate si ea dizolva tot ceea ce nu o egaleaza. ca si de mine si de multi alti oameni&. trebuie sa-l faci sa patrunda cat mai curand in inima ta.2..>.ro 5autarea si revelarea lui 'umne#eu 'ata aparitiei9 21. datorita vointei libere a omului. Cu cat va cerceta mai mult. Acest articol este extras din cartea )ractica gandirii p$. acela se afla deja pe o cale mai buna. Cunoasterea lui %umnezeu nu se face cu ratiunea obisnuita. unui om aflat in cautarea luminii! &+rebuie mai intai sa-. v$l. iar acest %umnezeu vrea sa fie cautat. si sa fie slavit prin stricta respectare a poruncilor . $entru ca. cu mai multa ardoare si sarguinta si cu un dor care creste in iubirea pentru el.edituradeceneu. dintr-o intelegere incorecta a lui %umnezeu. insa nu de astazi pana maine. iar raspunsul pe care il gasim prin intermediul scrierilor lui EaCob .ui. cunosti pe %umnezeu. *n scurt timp. pana cand voi putea din nou sa umblu nestingherita si plina de bucurie&. intaresc subconstientul meu in aceasta credinta. atata vreme cat se bucura atat de mult sa creeze. sa scoata la vedere materia bruta din . dar dupa o luna s-a insanatosit deplin. Fiul ei se ruga pentru ea intr-un mod similar. si astfel sa-l insufletesti prin punerea in fapta. caute plin de dorinta si de iubire pe acest %umnezeu.7 . $acea divina umple sufletul meu. lucreaza . *ar misterul teofaniei este greu de exprimat in cuvinte. prin soarele -ratiei Sale. data ce ai inteles un lucru.l si nici nu-.l si in inima omului. Stiu ca. poate iubi mai presus de orice. a vitalitatii si a unei depline sanatati. ci cu inima.l *nsusiG *ata. intelege corect pe %umnezeu nu poate niciodata sa creada pe deplin in . iar atunci vei primi pe deasupra si o judecata sanatoasa. Si.constituie o infinita prezenta vindecatoare. M.a fel cum actioneaza %umnezeu in intreaga manifestare exterioara. cap. precum copiii prostuti. la fel ca un servitor credincios. M. la un anumit moment. o cantitate incomensurabila de obiecte si fiinte&. pe deplin.>..$ Cautarea lui %umnezeu este esenta oricarui demers spiritual autentic.I. Va oferi fiintelor de orice fel o atentie mai mare si le va cerceta in existenta lor dumnezeiasca. 6. %umnezeu se va lasa gasit de un asemenea cautator. cum face .. recunoscut de noi. Astfel nu va putea sa devina niciodata.I. 711 %e multe ori ne intrebam care este calea catre %umnezeu.I.nergia cosmica din sursa infinitei prezente vindecatoare ma cuprinde si coboara in profunzimile subconstientului meu. va face ca intr-o zi toate acestea sa devina realitate. gasit.17 .itive scrisa de Eoseph 0urph2 si aparuta la >ditura 3eceneu. Aceste aspecte inefabile ale vietii spirituale au fost transmise lui EaCob . pe care un om care cauta profund *l poate descoperi prin operele Sale. de fiecare data cand rostesc aceasta rugaciune. ci.

!.i ne arata intotdeauna drumul cel bun.3.$ Idee-forta9 &Ascult mereu vocea tainica a inimii mele care ma conduce catre Cunoasterea adevarata si fericire.2. 1". Cunoasterea spirituala ne ajuta sa depasim obstacolele care apar in drumul nostru. sa puna ei insisi mana sa lucreze si sa caute cu tot zelul Adevarul vesnic si pe 0ine&. .1!. 6 Acest articol este extras din cartea 4oile revelatii scrisa de EaCob . pentru ca oamenii.. *n aceasta directie *isus spune! &Cine crede in 0ine si 0a iubeste si respecta astfel porunca 0ea usoara.I. asa cum ar fi vrut multi. simbol al cunoasterii adevarului. . 2. toate elementele sa i se supunaF&. iar el va fi invatat si calauzit de 0ine. .u. . sa eliminam indoiala si neincrederea si sa luam hotarari care ne vor transforma intr-un mod superior viata. 11712 $rin aceasta legatura in inima cu %umnezeu. 7isiunea cereasca9 ei aduc fiecaruia dintre noi cunoasterea care sa ne fie calauza pe calea catre %umnezeu. Cunoasterea elimina atitudinea pesimista in fata vietii.orber si aparuta la Editura 'eceneu. *isus spune! &. porunca iubirii pure.. acela este cel care 0a recunoaste ca +ata in lumina inimii saleF . cap. dar ingerii cunoasterii ne ajuta sa intrezarim ceea ce se afla dincolo de aceste limitari si sa actionam in consecinta.a ne deschide calea catre o viata plina de implinire si fericire. atunci in curand.u *nsumi voi veni oricand si 0a voi revela lui.225.1. sa li se deschida usa si *l vor gasi in 0ine pe Cel pe care *l cauta in zadar de multa vreme si pe care nu-. Atunci cand ascultam pur si simplu vocea inimii sau a sufletului nostru reusim sa avem o perspectiva clara a evenimentelor. o putere data lui de catre *nsusi %umnezeu. 'nde sunt . 7isiunea lor pe Pamant9 ne ajuta sa gasim drumul drept. . care ne inalta pe un nivel superior de constiinta.u voi da vointei sale puterea ca. pozitiv. care ne indruma spre luarea celor mai bune decizii in viata noastra. Aceasta iubire devine astfel viata eterna&. *n cautarea lui %umnezeu ne intalnim cu totii la un moment dat si nu exista bariere. ceea ce au gasit nu ar mai avea nicio valoare pentru ei. iar comoara spirituala gasita de ei atat de repede si de usor le-ar fi inca de mai putin folos decat daca ar trebui sa continue cu atentie cautareaF %e aceea marile revelatii se intampla rar.&Faptul ca %umnezeu nu se lasa gasit repede si usor. Ingerii cunoasterii 'ata aparitiei9 24. Frica si limitarile noastre ne impiedica sa actionam intr-un mod divin integrat..i tin in mana un cristal. iar ei nu si-ar mai da silinta sa continue sa caute si sa cerceteze" ar incepe sa trandaveasca..>. cap. arata ca %umnezeu are un motiv foarte intelept! daca oamenii ar gasi cu efort minim ceea ce cauta. care este cel mai potrivit pentru noi si care ne aduce cea mai mare bucurie si fericire. $rincipala indatorire a omului ramane iubirea de %umnezeu! &%upa cum vezi. daca va fi cu adevarat nevoie. de asemenea. v$l. premisa iubirii noastre de %umnezeu este cunoasterea propriu-zisa a Acestuia. recunoaste si de a-.215.I. *ngerii cunoasterii ne invata sa auzim vocea inimii noastre.>.a acela . Celor care vor sa vina la 0ine.u ii voi insufleti. e loc pentru oricine 0a iubeste si 0a cautaF&. v$l. v$l. evolutia noastra spirituala.. calauzindu-ne catre hotararile cele mai inspirate care influenteaza in mod direct. #e calauzesc. iubi mai presus de orice. atitudine care ne-ar impiedica sa traim fericiti. pentru ca ea ne confera o intelegere profunda a acestora. cap. M. #. infricosati de noaptea lor sufleteasca. principala noastra indatorire este aceea de a-.>. omul dobandeste un alt fel de putere. . Planul ingeresc9 ingeri ai Cerurilor $aradisurilor. cu iubire in cele mai importante momente ale vietii pentru a ne orienta ferm catre o autentica evolutie spirituala.. cap. . M. /aspandesc cu iubire lumina cunoasterii si ne ajuta sa luam cele mai inspirate hotarari. %e aceea.I. v$l. 3.& *ngerii cunoasterii se afla deasupra norilor confuziei si ignorantei.asati-i sa vina la 0ine pe toti cei impovarati de intuneric. pot gasi cu intreaga lor intelepciune lumeasca. M.

suntem ajutati de ingerii compasiunii.i trezesc compasiunea nesfarsita in sufletul omului.. -unctia angelica9 . ne protejeaza si ne indruma. Aduc speranta. aparent fara rezolvare. ci o putere desavarsita de a empatiza cu ceilalti. privesc cu detasare si plin de iubire toate situatiile care apar in viata mea&. incredere in sine si intaresc credinta in %umnezeu.. . *ngerii compasiunii ne ofera dragostea lui %umnezeu ca o realitate a vietii. $reamilostivirea lor nu este o mila omeneasca. . #e ajuta sa intelegem ca dragostea dumnezeiasca se revarsa fara istovire asupra noastra. Ingerii compasiunii 'ata aparitiei9 24.ste mai presus de toate capacitatea de a-i ajuta pe cei aflati in suferinta. . divina. ne indreptam gandul catre %ivin. Sim6olism9 Crinul pe care il poarta este simbolul universal al $uritatii si Adevarului.#e rugam acestor ingeri sa ne ajute sa auzim si sa ascultam vocea noastra interioara pentru a putea alege ceea ce este cel mai bine pentru noi si pentru evolutia noastra spirituala. . este modalitatea imediata de a percepe realitatea proprie si a celorlalti. caci intuitia vine din profunzimile fiintei noastre. care este ascunsa. Cu ajutorul acestor ingeri ne deschidem sufletul fata de minunatele comori pe care cunoasterea noastra interioara ni le poate oferi.2.2.a este precursorul gandirii rationale si este asociata de cele mai multe ori cu ceea ce noi simtim. -unctia angelica9 /evarsa asupra fiintelor umane compasiunea sau gratia divina.. Focul intuitiei poate deschide poarta dintre lumea vizibila si cea invizibila. 'arurile spirituale pe care ni le ofera9 Acesti ingeri ne pot ajuta sa intelegem adevarata natura a oamenilor si a situatiilor" ne ajuta sa ne dezvoltam intuitia si sa avem incredere in ceea ce simtim" ne ajuta de asemenea sa experimentam viata si prin prisma altor dimensiuni. acesti ingeri se apleaca asupra noastra cu intelegere si blandete.$ Idee-forta9 &-ratie compasiunii divine. *ngerii compasiunii sunt alaturi de noi atunci cand trebuie sa depasim evenimentele dramatice din viata si fac posibil un deznodamant fericit. *ntuitia este capacitatea noastra de a avea acces la propriile noastre perceptii interioare.i ne indeamna sa fim plini de indurare si bunatate.i le ofera ocazia tuturor oamenilor sa aiba acces la taramurile paradisiace. si primim &ca din senin& o dovada ca %umnezeu nu ne-a uitat. Compasiunea lor se manifesta printr-o forta miraculoasa.ste cea mai reala.. Acesti ingeri ne permit accesul la o cunoastere profunda. 'arurile spirituale pe care ni le ofera9 *ntotdeauna cand ne simtim slabi si neputinciosi. %aca nu suntem constienti de puterea compasiunii. Compasiunea ne calauzeste spre lumina si dragostea eterna a lui %umnezeu. Ingerii intuitiei 'ata aparitiei9 24. si din anumite puncte de vedere. Functia ei nu este rationala. printre altele.1. *ntuitia este abilitatea noastra de a percepe ceva ca fiind adevarat. care provine direct de la %umnezeu si le permite sa ne ajute prompt daca ii invocam atunci cand ne aflam in pericol. $utem sa simtim cu usurinta manifestarea compasiunii atunci cand suntem suparati si cineva ne vorbeste cu prietenie sau cand ne confruntam cu o anumita problema. cu o certitudine care vine din adancul fiintei noastre. in memoria celulelor. . Atunci cand.1.& Sim6olism9 +orta pe care o poarta acesti ingeri este simbolul iluminarii intuitive. aflandu-ne intr-o situatie dificila.$ Idee-forta9 &Creez realitatea din jurul meu cu ajutorul gandurilor pline de iubire pura. . inseamna ca suntem dominati de egoism.

si decodandu-le. Asta inseamna ca e necesar ca noi sa vrem sa recunoastem proiectiile propriilor noastre emotii asupra oamenilor si asupra lumii inconjuratoare. *ngerii $acii ne ghideaza catre situatiile cele mai favorabile si catre oamenii echilibrati si armoniosi. indeplinindu-ne astfel dorintele. *nconstient noi ne folosim intuitia aproape tot timpul ca pe o modalitate de a sti daca cineva sau ceva este potrivit pentru noi sau daca suntem in siguranta. mai presus de toate. in inima noastra. *i rugam pe *ngerii $acii sa aduca pacea pe planeta noastra. *ngerii ni se reveleaza adesea cu ajutorul imaginilor.*ngerii intuitiei ne ajuta sa acumulam informatii pe care apoi putem sa le folosim in mod benefic pentru a creste si a ne dezvolta. Acesti ingeri ne pot oferi realizarea unuia din darurile noastre innascute doar daca noi alegem sa asimilam acest dar pentru noi insine. #e ofera darurile lor si ne imbratiseaza mereu cu iubire.$ . pentru a atinge o stare de seninatate si echilibru launtric. .i ne ajuta. esecuri si pierderi. sa ne integram armonios in ciclurile vietii si sa ne respectam firesc legile universului. *i rugam pe *ngerii $acii sa ne aduca pacea in suflet. #e sustin sa ne inlaturam rapid temerile si sa credem in forta 1inelui %ivin.. *i putem ruga pe acesti ingeri sa ne ajute sa avem aceasta capacitate de a percepe situatiile cu claritate si puritate.. *i rugam pe acesti ingeri ai intuitiei sa trezeasca in noi capacitatea de a fi intuitivi si sa ne ajute sa stim cum sa folosim acest dar. si ne inspira sa avem atitudinile cele mai elevate. pe care noi apoi le interpretam cu mintile noastre rationale. %ar pentru a fi capabili sa percepem mesajele pe care le primim din lumile angelice ne este necesara o focalizare clara a intuitiei. Cand dobandim starea de detasare si calm interior. in inima si in spirit.1. Conflictele noastre interioare sunt sursa a nenumarate suferinte.$ Idee-forta9 &*mi deschid pe deplin sufletul catre %umnezeu si ma odihnesc in pacea iubirii divine. Acesti ingeri ne ofera sansa de a ne manifesta liber. Astfel de proiectii adesea ne pot impiedica in a vedea o situatie cu claritate.2. .2.. #oi ne putem trezi aceasta calitate prin trezirea constiintei si prin a tine cont tot mai mult de vocea noastra interioara. de asemenea. 'arurile spirituale pe care ni le ofera9 Acesti ingeri ne ajuta sa gasim intotdeauna solutiile cele mai potrivite la conflictele si tensiunile cu care ne confruntam si sa traim impacati cu noi insine.& Sim6olism9 $orumbeii zburand simbolizeaza atat eliberarea de temerile noastre cat si efectele benefice ale starii de pace interioara..1. -unctia angelica9 %e a ne ghida sufletele catre serenitatea si armonia divina.ste necesar sa fim capabili sa citim semnele filtrandu-le cu ajutorul ratiunii. Viziunea clara si intuitia sunt daruri pe care le au misticii si care pot fi trezite de catre oricine apreciaza acest mod de cunoastere. conflictele exterioare nu mai pot avea nici o influenta asupra noastra. care ne va accelera evolutia. Vom dobandi in acest fel certitudinea ca reprezentam o semnificativa parte a Creatiei si ca rolul pe care il avem de indeplinit reprezinta o adevarata misiune spirituala. Ingerii intelepciunii 'ata aparitiei9 24. calmul si multumirea de sine. in acest fel evenimentele vietii noastre vor capata noi si profunde semnificatii. in familia noastra si. *ngerii $acii ne confera maturitatea necesara pentru a depasi cu succes toate aceste tensiuni. desi acestea nu au fost apreciate la adevarata lor valoare in occident pana de curand. Ingerii pacii 'ata aparitiei9 24.

simbol al omniscientei divine. .2. asupra a tot ce are nevoie de caldura si ocrotire. adevarul ultim. . autocontrol deplin. Steaua polara care ne calauzeste permanent dupa principiile divine.i hranesc. -unctia ingerilor9 vegheaza si ocrotesc copiii..$ Ideea forta9 &$reacinstesc pretiosul copil din sufletul meu. . a omului si asupra realitatii existentei lui %umnezeu. Sinele divin. deopotriva.1. sustin.& Sim6olism9 Acesti ingeri sunt reprezentati pazind portile $aradisului.i ne ajuta.i sunt ingerii care vegheaza sufletele ce se incarneaza" ajuta mamele si bebelusii la nastere. sa ne pastram puritatea si inocenta.. veghind cu ochiul treaz al atotcunoasterii. 'arurile spirituale pe care ni le ofera9 ne ajuta sa devenim receptivi fata de intelepciunea divina. respectul pentru sine si pentru oameni. . Fiecare nou-nascut este binecuvantat si ocrotit de ingerul sau pazitor. cu ochiul simbolic care radiaza fascicule de lumina atotcunoscatoare. sa cautam intelepciunea in toate experientele noastre. $rin meditatia asupra propriilor experiente de viata. o recunoastere a valorilor morale! binele divin. $oarta in mana o lumanare. *ntelepciunea presupune.. +extele sacre afirma ca intelepciunea pretuieste cu mult mai mult decat aurul" fara ea nu putem izbandi in fata fortelor intunecate ce ne supun la teste si incercari. va fi recunoscut de catre acesti ingeri pazitori. pentru ca acesti copii sa devina puternici si fermi. o conceptie generala. fara de care nu putem savura bucuriile paradisiace. +ot ceea ce este nou in viata noastra va fi binecuvantat si ocrotit cu grija de catre *ngerii $azitori ai Copiilor. de asemenea. asupra lumii. *ngerii $azitori ai Copiilor ne pot vindeca ranile sufletului.1. Acesti ingeri nu ii lasa sa patrunda in $aradis pe cei care nu si-au revelat propria natura divina.Idee-forta9 &*ntelepciunea care izvoraste din profunzimea experientelor mele ma inalta. sustin noile proiecte sau noile relatii.i lasa sa treaca in lumile celeste acele fiinte care si-au revelat adevarata natura. Acesti ingeri ne ajuta sa devenim intelepti. Acesti soli angelici strajuiesc portile $aradisului. .i vegheaza asupra a tot ce are legatura cu cresterea. cat si pentru toti cei cu care venim zilnic in contact. sa descoperim intelepciunea in propria noastra viata. puritatea. . Copilul din noi.. *i rugam pe ingerii intelepciunii sa ne reveleze sensul tainic al experientelor noastre de viata. Ingerii pa#itori ai copiilor 'ata aparitiei9 3. de asemenea. ocrotesc tot ceea ce este nou si fragil.a implica. -unctia angelica9 sa aduca intelepciunea in viata noastra. $utem cere binecuvantarea lor atat pentru noi. *ntelepciunea este o comoara de cunoastere profunda. Acesti ingeri inlesnesc toate inceputurile..2. intemeiata pe intuitie. dragostea. .. incurajez si ocrotesc fiecare nou inceput&. iubirea neconditionata de %umnezeu. 7isiunea lor pe Pamant9 ne ajuta sa redescoperim copilul din noi" se ingrijesc de orice nou inceput in viata. Ingerii a:utorarii si daruirii 'ata aparitiei9 3. adevarata natura a lucrurilor.umanarea simbolizeaza flacara intelepciunii. Sim6olism9 Acesti minunati ingeri protejeaza si mentin tot ce apare nou in viata.$ . deschidem in fiinta noastra aceasta comoara care ne ajuta sa pastram calea dreapta catre %umnezeu. in special pe nou-nascuti. care aspira sa fie acceptat si iubit.

acesti ingeri le ofera energie. fac ca viata noastra sa fie din ce in ce mai buna. +ot aici pot fi inclusi vindecatorii si terapeutii altruisti. binecuvantandu-i pe toti cei care au inima deschisa si care sunt oricand pregatiti sa faca tot ce le sta in putinta pentru ca viata pe aceasta planeta sa fie rodnica si fericita. $entru ajutorul daruit in mod neconditionat.12. sunt -$arte sufletele n$astre. Acesti oameni sunt binecuvantati. sunt puternic impulsionati si mereu ocrotiti de acesti ingeri. *ngerii ajutorarii sunt intotdeauna alaturi de toti cei care au inteles profund necesitatea fundamentala a fiintei umane de a manifesta altruismul.& Sim6olism9 Acesti ingeri aduc binecuvantarea lui %umnezeu tuturor celor care si-au pus viata in slujba semenilor lor. 7isterul ingerilor 'ata aparitiei9 . atunci cand dorim din toata inima sa ne ajutam semenii si sa facem ceva pentru ceilalti. deoarece isi pun viata in slujba altora. ma integrez armonios in 'nivers. suntem mult mai intens sustinuti. astfel incat ceea ce ei fac sa poata fi dus la capat cat se poate de bine..&. cu atat mai mult devenim capabili sa percepem lumea angelica. adevarata si durabila. a menirii lor. 0ulti dintre noi am avut ocazia sa simtim ajutorul nepretuit al acestor ingeri si am remarcat ca..$ Va invitam sa vizionati un minunat film documentar care reveleaza realitatea tainica a prezentei ingerilor in lumea noastra. ajuta dezinteresat pe toti cei care au nevoie. . le faciliteaza accesul la resurse infinite din macrocosmos.2 Cu cat avem sufletul mai trezit. cu *ngerul nostru pazitor. $ostul Craciunului este un prilej deosebit pentru a ne apleca asupra intelegerii ingerilor. /ugam *ngerii $azitori ai ajutorarii sa ne sprijine pentru trezirea si amplificarea resurselor noastre launtrice si pentru obtinerea lucrurilor necesare pentru a-i putea ajuta pe toti cei care merita si au nevoie de aceasta.12. iar calea ne este netezita mai usor decat atunci cand lucram doar pentru noi insine. 7isiunea lor pe Pamant9 #e ajuta sa intelegem semnificatia majora a actului de a darui si a primi. Planul ingeresc9 Cerul formator.umea nu ar fi atat de minunata fara ajutorul celor care au daruit din energia si resursele lor pentru a schimba in bine viata celorlalti. inspiratie. Sim6olurile traditionale asociate 5raciunului 'ata aparitiei9 1". Contributia noastra la 1inele general este directa. in orice colt din aceasta lume. Acesti ingeri pazitori ofera protectie tuturor celor care fac bine oricarei fiinte. -unctia ingerilor9 #e invata cum sa daruim ajutorul nostru cu toata inima celor care merita.$ . sa putem aprecia cu discernamant insemnatatea spirituala a ajutorului dat si primit. iar viata sa fie mai buna. devenim parte activa a lumii in care traim si ne intregram in armonia Vietii 'niversale. +oti cei care isi ofera plini de daruire serviciile pentru ca aceasta planeta sa devina mai fericita. simbol al dorintei permanente de a ajuta toate fiintele. constiinta mai curata si plina de aspiratie spirituala. #e rugam acestor ingeri sa-i binecuvanteze pe toti aceia care.Ideea forta9 &0anifest plin de iubire tot ceea ce este mai bun in mine si. Actul daruirii se poate manifesta foarte clar in munca celor implicati in viata politica si sociala. avand mai multe posibilitati decat ceilalti. fara sa aiba vreun interes personal. ca pregatire pentru fericitul moment al celebrarii nasterii lui *isus <ristos. %e asemenea.i sunt reprezentati tinand in mana un porumbel. plin de bunavointa. o perioada favorabila pentru a intra in contact cu lumea ingerilor. ca si orice alta fiinta umana care ajuta oamenii. +uturor celor care cred cu toata fiinta lor ca este foarte important sa-i ajuti pe altii. -oethe a exprimat poate cel mai bine starea de fapt! 2*u sunt -$arte lu-ile angelice si spiritele naturii.2. el poate fi evident si in cazul minunatelor fiinte care. .2.

acest bustean trebuia sa provina de la un copac fructifer si sa fie aprins. *nsusi 'niversul s-a identificat cu '.sim6ol al sar6atorii si al sperantei $omul de Craciun a devenit un simbol universal si in zilele noastre este inaltat si decorat de oameni de orice religie. *n aceeasi zi. lumanarile sau tortele sunt prezente in cadrul a numeroase rituri si concentreaza simbolistica focului. dubla natura a lui *isus Christos! umana si divina.umii .este acela de a fi comun unui intreg popor. lumanarea aprinsa constituie prelungirea lor.momente ale focali#arii credintei Simbolurile sacre servesc atat la evocarea principiilor de credinta.&simbol&.otanH din a fost ars in onoarea solstitiului de iarna (7= decembrie) pentru a sarbatori renasterea Soarelui. cat si la istoria credintei.si uneori sufletele si Soarele. ea este sufletul focului. aceste bucati sa se reasambleze. producand un calendar festiv unde se amesteca cele doua aspecte! continutul profan si continutul religios se confrunta deseori in sarbatorile familiale si comunitare cu caracter mixt. fiecarui membru revenindu-i.umanarea aprinsa are semnificatie in multe religii si culturi ca simbol al luminii. Ceara care arde si se distruge si flacara care se inalta exprima. pentru ca. indiferent de clima tarii de bastina. pentru confirmarea identitatii grupului. conjugand simbolul copacului cu cel al focului. sau $ 0'. *n plus. *n spatele sentimentului de sarbatoare se afla experienta sacrului" prin exaltarea colectiva. *nitial decorat cu mere rosii. . 0aterializare a dorintei. Confucius spunea ca &simbolurile reglementeaza lumea. o bucata. Flacara concentreaza toate energiile. . ajuta la focalizarea si dezvoltarea credintei. cea a busteanului aprins in camin si destinat sa arda vreme de trei zile. copacii vesnic verzi erau decorati. pinul dedicat lui Attzis si C2belei era adesea decorat cu ornamente. riginile lui se intind pana la paganism. pe acest fond de credinte vechi s-au grefat sarbatorile crestine. ele sunt si o forma internationala de comunicare ce depaseste barierele de limba. in care se spargea in bucati o tablita din lut. dezvoltandu-se de aici si latinescul s2mbolum . care s-ar fi nascut din apa originara izvorata din /ai si pe $amant.umina %ivina a lui Christos si insasi credinta. a solicitarii. de a aduna la un loc o intreaga comunitate. . al vietii si spiritualitatii. cu o sursa de lumina noua. lumanarile insotesc. V*.umanarile aprinse de credinciosi in fata altarelor pot simboliza sufletele celor plecati sau o cerere de iluminare a celui care se roaga.ste mult folosita in ritualurile liturghiei crestine. . deseori udata cu apa sfintita.uropa. %aca traditia copacului de Craciun. 0erele (inlocuite de jucarii) au fost folosite pentru decor simbolizand marul $omului Cunoasterii. +rosnetul acestor flacari era un mijloc de divinatie. ascensiunea solicitarii sau a dorintei formulate. *n traditiile norvegiene si scandinave. in mod ritual. *n antichitate. %e cele mai multe ori. lumanarile reprezinta lumina raului.%umina 'ivina a lui Iisus Simboluri de lumina. o alta traditie.umanarea asociaza materia si spiritul. este relativ recenta. nu cuvintele sau legile&. vin sau ulei. a rugaciunii. la viitoarea intalnire. in timp ce lumanarile il reprezinta pe Christos insusi ca fiind . *n . *n timpul &noptilor ciudate& din vremurile paganilor (7= decembrie . carbunii si taciunii lui aveau calitati protectoare! indepartau de casa si ogor animalele daunatoare si te fereau de farmecele vrajitoarelor" un carbune mic pus in sicriul unui defunct facilita calatoria spre lumea de dincolo. prin miscarea verticala a flacarii. Astfel a luat nastere cuvantul grecesc sumbolon . Sim6olul lumanarii . *n antichitate. sarbatoarea ar fi mijlocul cel mai direct si cel mai comun tuturor pentru atingerea acestei experiente. obiceiul de a purta lumina in fata marilor personaje pentru a le lumina drumul constituia o dovada de onoare. simbolizand nasterea si nemurirea. din punct de vedere crestin. ea rezulta totusi din fuziunea mai multor traditii vechi. la despartire. el este copacul de sarbatoare si de speranta. dar are o importanta particulara in crestinism unde simbolizeaza . *n riturile funebre.umina .intrucat aceleasi ritualuri revin la aceleasi date .le sunt instrumente puternice de devotament iar prin cristalizarea elementelor religiei credinciosilor.Sar6atorile de iarna .. aerului si fumului. . $omul de Craciun a devenit un simbol doar in secolul al O*O-lea.&axa lumii&. apoi cu flori de hartie si ghirlande. $omul de Craciun il simbolizeaza pe Christos ca fiind $omul Vietii. varfurile ajungand pana in /ai. pentru a simboliza puterea vietii care triumfa chiar si in lunile plictisitoare de iarna si pentru a marca sfarsitul vechiului an si inceperea unui alt an. cu radacinile pe celalalt taram si cu ramuri ce dadeau flori pe $amant.+**. Asociate rugaciunii. nationalitate sau cultura. dintre care credinta in puterile naturii reprezentate de verdele etern. exprima mai multe credinte. de cel mai tanar membru al familiei. iar bradul lui . Pomul de 5raciun . bradul.&semn de recunoastere&.una si stelele $omului Cosmic. 'nul dintre aspectele esentiale ale timpului sarbatorii . . ramuri vesnic decorate cu lumanari erau agatate in locuinte pentru protectie.> ianuarie). flacarii. %e asemenea. riginea cuvantului simbol deriva dintr-un obicei grecesc antic. AO*S 0'#%* . .

iar 0aria s-a simtit mai bine in aceasta pozitie si in acest loc. ca %oamna a indurarii (0isericordia) adapostind credinciosii sub mantia sa albastra sau ca %oamna a Suferintelor (%olorosa) cu pieptul strapuns de sapte sabii. in timp ce un crin impreuna cu o sabie simbolizeaza inocenta si vinovatia. simbolizand castitatea. *n stanga lui *isus Christos se vad *osif si 0agii. *osif i-a spus 0ariei! &Voi urca acum muntele si voi merge in orasul tatalui meu sa caut in graba o moasa. o veti veghea pe 0aria si ii veti da ajutor in caz de nevoie. apoi a devenit un atribut al tuturor sfintilor. el a inceput la un -$-ent dat sa scrie carti. crinul s-a nascut din lacrimile de regrete varsate de . uneori. Cu cele trei petale. Cand a vazut-o pe 0aria mai linistita. uneori. *osif le-a vorbit astfel! &Copii. iar 0aria a nascut. compasiunea si apele de botez. semnificand atat Sfanta +reime. >l a scris practic dupa dictare @ascultand un fel de v$ce interi$araA un nu-ar i-presi$nant de carti. dupa ce s-a intors cu moasa. cum ar fi #asterea.a el. sperantei si caritatii. cu un buchet de crini infloriti. si-ar cunoaste Stapanul si il incalzeste prin respiratia sa) si un magar (care cunoaste ieslele Stapanului) il privesc. noi ne aflam in pragul unor evenimente deosebiteF *ncep sa-mi lamuresc acum ce mi-a spus vocea in ajunul plecarii noastre de acasa" adevarat. ca semn al impacarii omului cu %umnezeu. aplecata in adoratie asupra copilului *isus. *n iconografia crestina. in timp ce un bou (dupa *saia.i. *osif a dus-o pe 0aria inauntru si a asezat-o cu grija. mai ales tu.un crin si valul castitatii.. Eoel.12. in timpul 1unei Vestiri). Si *osif este pictat. iar pentru Artemis era semn al virginitatii ei.a este insotita de numeroase simboluri ale puritatii . este si ea plina de simboluri! Fecioara 0aria. %upa ce le-a aranjat pe toate cum a crezut mai bine. %e obicei poarta mantie albastra. din cate ne relatea.ste adesea insotita de chiparosi si maslini. semnificand credinta. %easupra se afla un cerc de ingeri dansand care invart trei coroane. Si tot ce i s-a intamplat dupa ce a parasit pestera vom afla chiar din cuvintele lui.%ivinitatea. al pacii si al Copacului Cunoasterii. cu un crin in gura" in acest caz.umilinta . care era destul de incapatoare.2. /astignirea si inaltarea. *n mitologia greco-romana. $ictura lui 1oticelli. parfumul . Celorlalti trei le-a ordonat sa se ocupe de asin si de bou si sa aduca cumva carul in pestera. a simbolizat lumina si principiul masculin (datorita formei falice a pistilului). care povesteste primii ani din viata lui Iisus. cu mantia albastra a puritatii. de cand umblai cu prietenii mei din #azaretF&. .ician de pr$fesie. %upa aceste cuvinte. /amuri de maslin abunda. floarea reprezinta indurarea. #imbul si prezenta ingerilor reprezinta sfintenia sa ca mama a lui *isus. &%upa ce a aranjat adapostul. Mu. in special referit$are la viata lui Iisus. $otrivit traditiei crestine. 4asterea lui Iisus9 adevarata poveste 'ata aparitiei9 1&. $omul vietii si trandafirul alb (pentru ca ea este +randafirul $aradisului). Frag-entul de -ai B$s face parte din incantat$area lucrare Copilaria lui Iisus sau Evang+elia lui Iacov. care mai stii cate ceva.umii. in timp ce trei ingeri citesc pe acoperisul staulului din Cartea Sfanta.va cand a parasit -radina /aiului. floarea de crin era sacra pentru <era. 5rinul0 un sim6ol al puritatii0 perfectiunii0 milei si maiestatii in cele mai multe culturi. ca Eudecatorul . crinul simbolizeaza +rinitatea si virtutile triple ale dreptatii. Fecioara 0aria mai este cunoscuta ca /egina /aiului. pentru ca se spune ca a fost stropita de laptele ei. chiar de Iisus. &#asterea mistica&. adica din ceea ce el le-a povestit fiilor sai. *ngerii ceresti si cei cazuti se iau de mana in semn de impacare.Sim6olismul 4asterii Pruncului si al -ecioarei 7aria Fecioara 0aria apare frecvent in picturile crestine ale evenimentelor importante. *osif s-a adresat fiilor sai astfel! &Voi doi mai mari. crinul este mai mult asociat cu Fecioara 0aria (dar si cu Arhanghelul -abriel care este pictat tinand un crin in mana. inspirat fiind. frunzele .ar fi imposibil sa . vietii si mortii.$ Fragment din 5opilaria lui Iisus de ?ac$' +$r'er ?ac$' +$r'er a trait in sec$lul 8I8. petalele albe virginitatea. *isus Christos este pictat. +ulpina crinului simbolizeaza religiozitatea 0ariei. cat si ciclul nasterii. . caci se facuse deja tarziu si incepusera sa se vada stelele sclipind pe cer. *osif a parasit pestera. daca %omnul n-ar fi printre noi .chiar daca nu il vedem . cu o coroana de stele si alte atribute regale. sa vin cu ea aici sa-ti dea ajutorF&.

ea a intrat in pestera si a zis! &0aria. deoarece copila a fost crescuta in Casa SfantaF %ar sa nu te miri de sarcina ei" caci ceea ce se afla in trupul ei a fost conceput in mod miraculos de %uhul SfantF&. fericituleF Aici este mai mult decat Avraam. de aceea. %upa aceste cuvinte. ea a cazut imediat in genunchi in fata pruncului si a spus! & . *saac si *acovF #u ma lasa de rasul fiilor lui *srael. insa. Salomeea. care o urmarise din cauza vedeniei despre care am vorbit. moasa a inceput sa se minuneze si i-a spus lui *osif! &Ce lucru minunat s-a intamplat astazi pentru sufletul meuF Azi dimineata am avut o vedenie extraordinara. lumina a inceput treptat sa devina mai suportabila. iata ca deodata zaresc ceva viuF femeie cobora de pe munte venind chiar spre mine. asa cum o fac acum. in care totul se petrecea exact cum se intampla acum. Apoi am vazut turme de oi manate de pastori" dar si ele stateau neclintite.va face o noua randuiala in lumea aceasta. ca sa mestece mancarea si fetele tuturor erau indreptate in sus. Cei care apucasera sa scoata mana din mancare din castron si s-o duca la gura ramasesera asa. unde vrei sa mergi la o ora atat de tarzieG& *ar eu i-am raspuns! &Caut o moasa" caci acolo in pestera se afla o femeie care sta sa nascaF& %ar femeia a vorbit in continuare. sa te examinez cu mana mea experimentata. nici prin strigate. %oamne atotputernic peste toata slavaF -andeste-te la mine. %umnezeul meu si al tauF&. *ar femeia a acceptat si l-a urmat pe *osif la pestera" dar cand erau aproape de ea. *n fata acestei aparitii. dar nu puteau sa se adape pentru ca erau ca paralizate. dar intepenita si nu puteau lua mancarea din castron. incat ochii nu o puteau suporta. ci doar incredintata mie prin grija +emplului si semnul %omnului. Salomeea si i-am povestit toate acesteaF %e aceea zic acum fata de tine si de %umnezeu. langa Salomeea a aparut un inger al %omnului care i-a grait astfel! &%omnul %umnezeu a auzit ruga ta fierbinte" du-te la prunc si ia-l in brate si o mare bucurie se va pogori asupra . Apoi a venit la mine sora mea. caci am vrut sa cercetez pe %umnezeu cel vesnicF Caci priviti. sufletul meu nu mai are liniste" de aceea. in aceste vremuri de restristeF&. Salomeea. *acov. *ar dupa aceste cuvinte. mi-a devenit sotie inaintea lui %umnezeu si a 0arelui $reot! cand insa a ramas insarcinata. 0oise si *lieF&. care chiar in pantecul mamei a stat fara nici o legatura. si pe cand stateam asa. s-a intalnit cu sora ei Salomeea. a cercetat mama si pruncul si vazand ca totul se rezolvase cat se poate de bine. norul s-a retras din fata pesterii si o lumina i-a intampinat pe cei doi. iar acum a intrebat-o! &Salomeea. nu pot sa cred ca o fecioara a nascut. vino sa vezi vedenia mea de azi-dimineata infaptuitaF Fecioara a dat nastere unui pruncF *ata un adevar pe care inteligenta omeneasca si natura refuza sa le priceapaF&. priviti aici. *ar moasa a spus! &%eci se adevereste tot ce mi-a aparut in vedenieF . asa cum le-am vazut eu acumF Ascultati-maF %upa ce am iesit din pestera si am plecat. a fost invaluita dintr-o data de un nor alburiu si n-au mai gasit intrarea. o mare minune s-a petrecut pentru *sraelF %in cer ne-a fost trimis un 0antuitor. 0oasa a intrat atunci cu *osif in pestera. nu era inca sotia mea. *saac. putandu-se vedea pruncul. vai mie si neincrederii si necredintei mele. sau poate ca mergeam. a zis! &$e %umnezeul meu. dar. de parca n-ar mai fi avut viata si putinta de a se misca. caci eu sunt samanta din Avraam. iar luna nu parasea marginea pamantului. cu ceea ce vad acum si probabil voi mai vedeaF +u esti acelasi om cu cel care mi-a aparut in vedenie" exact ca acum. fara putinta de a misca. sot fericit al acestei fecioareF +otul se afla intr-o oranduiala suprema.atunci cand va deveni mare . *ar *osif s-a speriat rau auzind aceste cuvinte ale moasei" dar ea s-a grabit sa paraseasca pestera. m-a intrebat! & mule. ci fa ca mana mea sa fie iarasi sanatoasaF&. am vazut intreaga suflare oprindu-se din activitatea ei si am vazut pestera si norul care a acoperit-o si am discutat cu tine. *ata ca indata. *ar 0aria s-a supus imediat dorintei acestei necredincioase si s-a lasat imediat examinata de ea. Apoi am vazut o turma de capre cu boturile intinse deasupra apei. bazata pe dragoste si nu pe legiF Asculta-ma. *ar cand Salomeea a atins corpul 0ariei cu mana sa priceputa. adevarat. pana nu o examinez. te rog sa te pregatesti. Apoi am vazut un izvor cu o cascada mare. care se inaltau pe cer ca si cum ar fi apus si totul incremenise. atat de puternica. pentru ca nu puteau deschide gura. acesta este 0antuitorul prezis de toti profetii. sa ma conving personalF&. Am privit inapoi din nou spre pamant si am vazut nu departe de mine un grup de lucratori stand in jurul unui castron plin cu mancare" unii dintre ei tineau mana in castron. pe care am atras-o asupra ticaloasei de mineF&. iar cand a ajuns la mine. care tocmai lua pentru prima data in gura sanul mamei sale. ca sa arate ca este liber si ca va desface toate legaturile nefiresti ale legilorF Cand a mai vazut cineva ca un prunc abia nascut sa apuce imediat sanul mameiGF Asta arata in modul cel mai clar ca acest prunc . intreband! &Cine este cea care urmeaza sa nascaG *ti este sotie. %upa ce Salomeea a spus toate acestea. caci imi dau seama ca nu sunt destul de curata pentru a suporta apropierea sfanta a %omnului. lasa-ma sa plec din pestera. iar stelele la orizont nu voiau sa cadaF Apoi am vazut stoluri intregi de pasari stand pe crengile copacilor" toate erau cu fata indreptata incoace si tremurau ca inainte de un mare cutremur si nu puteau fi facute sa-si paraseasca locul pe creanga. apa statea linistita si nu curgea la valeF Si asa arata tot ce am vazut pe pamant. dar nu-mi dadeam seama daca merg sau stau. pentru ca nu ma simt bine. *ar in pestera am vazut lucruri inca si mai minunate. ca sa vad cum este cu fecioria taF&. %upa aceste vorbe ale moasei. tu. %ar cand a ajuns afara. nici aruncand cu pietre. %umnezeul parintilor meiF +u. ruda sau slujnicaG& *ar eu iam raspuns! &%e putina vreme. am avut senzatia ca nu ma mai misc delocF Si vedeam luna plina si stelele. Femeia s-a minunat auzind acestea si mi-a zis! & mule. iar mana pastorului ridicata spre a lovi in ele ramasese teapana in aer. mana mea arde in focul maniei divine. omule.se intample asemenea minuni. a spus! &Adevarat. inchipuiti-va. a dat un tipat din toate puterile si a strigat! &Vai. ca si cum ar fi vazut lucruri deosebite pe cer. spune-mi adevarulF& *ar eu i-am zis! &Vino si vezi si convinge-te cu ochii taiF&&.

Atunci. *ar 0aria s-a adresat Salomeei astfel! &%omnul %umnezeu iti acorda o mare favoare. animati de ganduri buneF Slava lui %umnezeu din ceruri si Celui care vine in numele %omnuluiF&. Vezi. *ar cantecul suna la fel cu cel al ingerilor! &Voi. Am vazut pastorii cum isi indreptau toti fata spre cer. de sus pana jos. %rept care toti s-au minunat si au zis! &Adevarat. au auzit cu totii rasunand cantece de slava in fata pesterii. ceruri. daca pana si animalele acestea dau ajutor. *ar 0aria i-a dat indata pruncul si a zis! &Sa-ti fie pentru insanatosire. %umnezeu atotputernic peste *srael. Cand toti erau adunati in pestera. Si s-a intors uimit inapoi in pestera si le-a povestit tuturor ce s-a intamplat. %ar. *ar *osif le-a zis! &Vedeti.taF&. fructul trupului tau este cu adevarat o creatie a Sfantului %uh" caci toate cerurile depun marturie in acest sensF %ar ce vom face noi cand va afla intreaga lume ce s-a petrecut aiciG Caci nu numai noi. ce mai avem de facutG Am aranjat totul cum se cuvineF Calatoria ne-a obosit" putem sa ne odihnimG&. aici la pieptul meu se odihneste Cel pentru care se petrec toate . .i au adus amandoua animalele langa 0aria. . surioara. acesta nu este un copil obisnuitF Caci unde s-a mai pomenit ca cineva sa fie salutat si binecuvantat de un nou nascutGF *n plus. Salomeea a amutit imediat. ci am fi acasa. %ar. dupa un somn zdravanF&. surioara. Si fiii lui *osif s-au dus si au atins pruncul" iar pruncul le-a zambit si si-a intins manutele spre ei. mergand in genunchi si a zis! & .l ne-a condus si ne-a aparat pana acum. *n pestera s-a facut apoi liniste. caci am cateva cunostinte bune printre ei. iar ele s-au asezat cum era mai bine pentru ca suflarea lor sa treaca peste 0aria si pruncul ei si sa-i incalzeasca. Si *osif a trimis imediat pe fiul sau cel mare sa vada ce este si cine canta atat de tare cantece de slava lui %umnezeu sub cerul liber. de parca ar avea minte si ar intelegeF&. *ar moasa a spus! &Adevarat. astfel ca sa nu se afle in ceruriGF Asa ca faca-se voia . nici noi nu trebuie sa dormim. apoi vom trece la greci. *ar cele doua au intrat din nou in pestera. omul care a trait dupa inima %omnuluiF Slavit sa fii si laudat sa fii de mine in vecii vecilorF&. Si baietii au urmat intocmai sfatul tatalui. daca %omnul va vrea sa ne incerceF $uteti insa sa mergeti la 0aria si sa atingeti prunculF #u se stie. Eoel a iesit afara si a vazut ca tot spatiul cerului era plin de sus pana jos cu nenumarate cete de ingeri stralucitori.sti de acord cu mineG&. important lucru este pentru %omnul. dupa cum ti-a promis ingerul %omnuluiF %omnul sa se indure de tineF&. pentru ca nu a vrut sa creada" de aceea. a vrut sa strige s-o auda toata suflarea ce minune a minunilor s-a intamplat si a inceput imediat sa-i povesteasca surorii ei ce i s-a intamplat. %ar nu divulga aceste lucruri. vedeti cu totii ce indurare fara seaman s-a pogorat asupra noastra" de aceea. pe %umnezeul meu. aceste animale se roaga deja la Cel care le-a creatF Crede-ma. deci. oameni de pe pamant. stropiti cu roua voastra pe Cel dreptF $ace voua. intr-o dimineata. si toti au ascultat inmarmuriti cele povestite de Eoel. aceste animale par sa vada mai mult decat noiF Cand noi abia daca indraznim sa credem. Si Salomeea a luat copilul si l-a purtat in brate. multumindu-i din toata inima si a parasit pestera iesind afara. *ar Salomeea s-a legat cu juramant sa taca toata viata ei. a mers in genunchi la 0aria si a rugat-o sa-i dea pruncul. indata s-a anuntat o voce din cer care s-a adresat Salomeei! &Salomeea. nu spune nimanui ce s-a intamplat astazi cu tineF Caci trebuie sa asteptam vremea cand %omnul insusi se va marturisi lumii prin cuvinte si fapteF&. Si dupa ce au vazut atata minunatie a lui %umnezeu. care ne conduci si ne stapanesti in vecii vecilorF . Salomeea. in fata noastra se afla 0esia cel fagaduit" caci noi stim ca nici la nasterea celor mai mari profeti nu s-au intamplat asemenea lucruri extraordinareF&. poate dupa asta ochii vostri vor fi mai odihniti ca dupa mai multe ore de somnF&. Cand Salomeea a auzit aceste cuvinte. ca sfatul meu a fost bunF %ar acum observ ca a inceput sa se faca tare frig. sa ne ridicam si sa plecam de aici din nou spre #azaret. a dat 0ariei copilul inapoi. pe cand *osif tocmai a iesit sa le roage pe cele doua surori sa intre din nou in pestera la dorinta 0ariei. fiii lui *osif l-au intrebat pe tatal lor! &+ata. $riveste. ca si cum i-ar fi cunoscut de frati. bineinteles dupa ce o sa ne inregistram . asa ca sunt sigura ca ne va conduce si ne va apara si in continuare cum e mai bineF %aca . %ar 0aria i-a spus lui *osif! &Vezi doar ca nu pot parasi inca acest adapost" de aceea.ste adevarul curat ca acum s-a nascut in *srael un rege al regilor care va fi mai puternic decat a fost vreodata %avid. *ar Salomeea a zis si ea! & . sa lasam totul in grija %omnului" . pentru ca nimeni sa nu bage de seama ce lucruri extraordinare se petrec in pestera. asa ca aduceti aici boul si asinulF Animalele vor sta langa noi si ne vor incalzi cu suflarea lor" iar noi toti vom sta pe langa 0aria. daca ai reusit sa vezi lucruri care fac sami tresalte inima. %upa aceste cuvinte. Si cum cantau cu aceeasi putere ca ingerii din ceruri. ci sa laudati pe %omnul impreuna cu mineF Voi ati vazut ce i s-a intamplat Salomeei in pestera. Salomeea a devenit din nou complet sanatoasa. asa cum te-a invatat si ingerul %omnului mai inainte" altfel vei aduce mult necaz asupra noastraF&. Fecioara $reacurata a %omnului. iata ca toti ne simtim mult mai intariti. 0aria. pline de smerenie. de parca nici n-am fi facut aceasta calatorie.u sunt de parere ca imediat ce este posibil.ui nu poate fi decat dreapta. iar moasa a urmat exemplul surorii sale. sa-i tinem adapostF&. *ar *osif i-a spus 0ariei! &Asculta. care acum s-au aratat pe intregul firmament. Si *osif le-a raspuns! &Copii. cred ca nu trebuie sa va culcati. de aceea este mai bine ca noi sa ne refugiem peste munti si vaiF . ca intreaga lume aude si vede acum toate acesteaF Asa ca este de asteptat ca vor veni cu totii incoace si ne vor urmari. %oamne. apoi au iesit si s-au convins de adevarul spuselor sale. spune-mi.l vrea sa ne faca cunoscuti lumii intregi.ceea ce vom face chiar dis-dedimineata. unde crezi ca putem fugi. s-au reintors in pestera sa-i povesteasca si 0ariei. cu o ora inainte de rasaritul soarelui. *ar cand s-a vazut din nou afara. ci si ceilalti oameni vad acum ce dovada straluceste pe cer.uiF Vointa .

ce se intamplaG are chiar +u ai dat viata acestui copilG Altfel cum ar fi posibil ca .l va mantui pe poporul . pastorii s-au dus sa-l vada pe copil. %ar.& . care va fi o veste buna pentru tot norodul! astazi in cetatea lui %avid.le au rolul de a ne arata ca de fapt nasterea miraculoasa a pruncului *isus reprezinta sacrificiul suprem pe care %umnezeu l-a facut din dragoste pentru oameni! s-a intrupat intr-un copil. ce este cu sanctuarulG&. 3.. nu te teme sa iei la tine pe 0aria. +oate aceste fapte sunt prezentate in extenso in .ogodnicul ei.vanghelia lui *acov. este vestita de ingerul -abriel ca va naste un fiu prin -ratia %uhului Sfant. psihic si spiritual. %ar. ne spune Sfantul Atanasie din Alexandria. *ar pastorii au intrat in pestera si au ingenuncheat inaintea $runcului si i s-au inchinat" iar ingerii veneau si ei in cete si i se inchinau $runcului. *ar *osif le-a spus! &$riviti..& (0atei. vi s-a nascut un 0antuitor. bazata pe cele patru . caci ce s-a zamislit in ea.vanghelii povestesc legenda nasterii 0antuitorului! . caci lui *osif ii apare din nou un inger al %omnului care ii spune sa fuga cu 0aria si copilul in . pentru ca noi sa-.& (. cand la $runc si au spus! &%oamne.uca si cea dupa 0atei. 0aria. *n . *n ambele scrieri elementul magic si divin miraculos este prezent la tot pasul. putem sa fugim oriunde-am vreaF&.& (. in cetatea #azaret.uca.uca. smirna si tamaie. *nsa pruncul ce urma sa fie $astorul poporului lui *srael este ferit in mod miraculos de aceasta primejdie.a va naste un fiu. ingerii au disparut. Venirea pe lume a lui <ristos ne este cunoscuta din traditia crestina. recunoastem si sa ne intoarcem la . cand soarele a inceput sa se inalte spre cer.. incalzind inimile tuturor.acesteaF Si Acesta ramane cu noi. a poruncit masacrarea tuturor baietilor mai mici de doi ani. la ieslea in care Copilul inconjurat de ingeri si de pastori raspandeste . aur. si vei naste un fiu. *ar dupa ce pericolul a trecut si *rod a murit. %oamne. %e aceea Sfantul care Se va naste din tine. simbolizand stapanirea asupra celor trei planuri ale manifestarii. Acolo * s-au inchinat si *-au oferit cele trei daruri.Si 5uvantul s-a facut trup. %upa aceste cuvinte. 3. 3.a are rolul de a inalta rugaciunea spre ceruri si este emblema celor ce indeplinesc functii sacerdotale. Atunci. ca va aduc o veste buna. fiind primii care i-au multumit lui %umnezeu pentru acest dar. si puterea Celui $rea inalt te va umbri. afland de nasterea lui <ristos si temandu-se ca-si va pierde autoritatea.& Afland acestea.l.ui de pacatele sale. va fi chemat Fiul lui %umnezeu. dupa crucificarea si invierea sa. fiul lui %avid. pentru ca omul sa devina %umnezeu&. caruia ii vei pune numele *isus.vanghelia lui 0arcu. fizic. deci slava lui %umnezeu nu ne va parasi. care acum zambea celor care i se inchinau.12. dintre muritor si nemuritor. . asa cum a prezis prin gura copiilor Sai. . este de la %uhul Sfant. caci ai capatat indurare inaintea lui %umnezeu. .2. continuand sa se intereseze la *osif cum s-au intamplat toate acestea.$ Sa ne intoarcem in acel moment in care timpul pare ca s-a oprit. iata ca abia a pronuntat 0aria aceste cuvinte si in fata pesterii au aparut doi ingeri in fruntea unei cete de pastori.gipt. pe care-l va numi *isus! &#u te teme. sorgintea divina a noului-nascut este si mai evidenta. viseaza un inger care-i confirma originea divina a copilului ce se va naste! &*osife. 78-73) +ot un inger al %omnului. printr-o minune. %oar doua din cele patru .l sa fie adorat chiar de ingerii +aiG *ar daca +u esti aici.umina Cuvantului %ivin. $astorii au ramas insa. 6=) .Rrber. caci %omnul a ales pamantul pentru a-si arata indurarea Sa si a incercat poporul Sau. *mparatul *rod. +amaia reprezinta legatura dintre om si divinitate.vanghelii scrise de patru dintre apostolii lui *isus. dupa cum relateaza . dictata de insusi *isus umilului sau scrib EaCob . *ar *osif si fiii sai priveau uimiti cand la 0aria. *ata semnul dupa care-l veti cunoaste! veti gasi un prunc infasat in scutece si culcat intr-o iesle.. aratand pastorilor ca aici s-a nascut Acela pentru care rasuna cantecele de slava. +rei magi de la /asarit au vazut pe cer steaua celui ce avea sa fie imparatul *udeilor si au urmat-o pana la locul unde se afla acesta. pentru a face cunoscute lumii viata si mesajul Fiului lui %umnezeu. *osif. a slujitorilor Sai si a profetilorF *ar ceea ce se petrece acum in fata ochilor vostri este din voia Celui sfantF&. dintre finit si infinit. voind sa o paraseasca pe ascuns. din 1etleem si din imprejurimi. ingerul l-a parasit pe *osif si s-a dus din nou sa se inchine $runcului. un inger s-a desprins din ceata si le-a spus! &#u intrebati si nu va faceti griji. care este <ristos %omnul.uca. pentru ca . fecioara credincioasa si neprihanita. 0arie. Si iata ca vei ramanea insarcinata. tot asa s-a intamplat si aceasta minuneF $oate cineva sa spuna cum creste iarbaG +ot asa. nici eu nu pot spune cum s-a intamplatF %umnezeu a vrut astfel" asta este tot ce pot sa va spunF&.vanghelia dupa . . la sfatul aceluiasi inger al %omnului ei s-au intors in partile -alileii. nevasta ta. 68-63) &%uhul Sfant se va pogori peste tine. &%umnezeu s-a facut om. si-i vei pune numele *isus. cea mai fragila si mai pura dintre creaturi. i-a anuntat pe pastorii din 1etleem de nasterea pruncului sfant! &#u va temeti. 'ata aparitiei9 23. asa cum iarba creste de la sine.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful