You are on page 1of 17

ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE BUCUREŞTI FACULTATEA DE RELAŢII ECONOMICE INTERNAŢIONALE

Autoliv

Studenți: Căpitanu Alexandra Chirilă Ioana Stoica Georgiana

Bucureşti 2014

Compania a fost formata prin fuziunea din 1997 a Autoliv AB Suedia(un pionier producator de centuri de siguranta pentru automobile in anii 1950) cu pionierul producator de airbaguri Morton ASP. In anul 2000. O fabrica de airbaguri din Utah. iar Autoliv fusese pana in acel moment. precum si Japonia. produse folosite pentru a implementa airbag-uri.Compania estimeaza ca aceste produse salveaza peste 20. Gama sa de produse. unde compania avea 5000 de angajati a fost mutata in Mexic in anul 2001.UA.000 de vieti anual. companie care producea dispozitive acționate de propulsor. pe masura ce isi muta productia catre zone cu costuri mai scazute. OEA avea vanzari de 250 milioane dolari/an si 1700 de angajati. mai . Mexic si Thailanda.. o fabrica estoniana care producea centuri de siguranta din 1971.U. OEA a fost inchisa in anul 2003. scaune pentru copii și electronică . La momentul achizitiei. Unitatea avea vanzari de peste 300 de milioane dolari /an si operatiuni in S. unul din cei mai mari clienti ai OEA( Ordnance Engineering Associates. In anul 1999. si Europa. In anul 2000 compania a inceput sa reduca din forta de munca in S. unde pana atunci compania Autoliv nu isi facuse remarcata prezenta.Autoliv Istoricul companiei –drumul spre globalizare Autoliveste cel mai mare producător de echipamente de siguranță auto din lume. la acel moment.A. Autoliv a cumparat productia de centuri de siguranta a furnizorului de parti auto japonez NSK in anul 2000. Autoliv a facut o achizitie importanta. fabricate la facilități în aproape 30 de țări include airbaguri. Autoliv a mutat o parte din productia de volane in Tunisia in anul 1990 si a deschis o fabrica de 10 milioane de dolari in Turcia. Norma avea incasari de 31. Companiaa anuntat o fuziune cu furnizorul coreean Mando in noiembrie 2000. prin cumpararea OEA in schimbul a 306 milioane de dolari. in schimbul sumei de 72 milioane de dolari.6 milioane dolari in anul 1998. aproape 90% din productia sa s-a dus catre producatori din Rusia si Europa de Est. Autoliv incercand sa reduca numarul de tari in care avea fabrici. centuri de siguranta. Autoliv a cumparat 50% din actiunile Norma AS. iar actiunile sale erau listate la bursa New York Stock Exchange.

Identificarea și enunțarea problemei principale Rolul subcontractării în întărirea poziției globale competitive a companiei Autoliv în contextul unei piețe cu producție consolidată. precum și a dezvoltării propriilor tehnologii.3 miliarde $. iar pentru acest an este planificata o creştere cu peste 500 angajaţi.Poziția Autoliv în structura industriei auto consolidate: In cadrul schemei ce reprezinta industria auto organizată sub forma unei structure piramidale. 1. . chiar si pe masura ce productia de automobile din S. 2. compania a reusit sa creasca numarul de angajati. Operatiunile din Utah ale Autoliv au cunoscut un mare succes atunci cand 10 producatori de automobile si-au propus sa instaleze airbaguri laterale pentru cap la jumatate din modelele lor pana in anul 2008. Urmatorul an. Autoliv de asemenea detinea operatiuni pe piata chinezeasca de automobile in crestere si a format o fuziune in nordul Chinei in anul 2002. Autoliv a vandut 10 milioane astfel de unitati. adaugand 678 de locuri de munca pana in anul 2009. In anul 2003.A scazuse cu 2 procente. în special pe segmentul de textile şi centuri de siguranţă.Descompunerea problemei principale pe componentele sale 2. compania a cumparat furnizorul japonez Nippon Steering Industries.mult de 30. Autoliv se situează în această piramidă la nivelul subcontractanților direcți de rangul I. fapt care îi determină să se concetreze cât mai mult asupra cercetării și dezvoltării.300 de angajaţi. iar analistii erau impresionati de faptul ca aceasta companie a reusit sa castige 19% la incasari. pornind de la 3000 de angajati. Inclusiv in Romania. o expansiune a facilitatilor sale din Indiana. In anul 2001. erau de asemenea valabila si ca optiune.1. Aceste airbaguri. Autoliv a anuntat in anul 2004. incasarile companiei erau de 5. menite sa reduca ranile la nivelul capului in cazul loviturilor laterale.U. ajungand in decembrie 2013 la 6. Fenomenul are drept efect intensificarea concurenței între subcontractanți. proiectul fiind asteptat sa tripleze rata de angajare.

Autoliv ocupa pozitia de lider pe piața componentelor pentru siguranța pasagerilor. și că aceată cota de piață este mai mare în cazul airbag-urilor. precum și competențe manageriale pentru lanțul logistic. La sfârșitul anilor 1990 a existat un trend puternic al consolidarii producției de vehicule ușoare prin intermediul achizițiilor și fuziunilor internaționale. iar printre competențele sale se numără: cercetarea. decât în cazul centurilor de siguranță. 30% la centuri de siguranță și 50% la airbaguri. În ceea ce priveste structura pe nivele a industriei auto.Autoliv acționează în dublă ipostază atât ca și subcontractant pentru clienții săi. Autoliv estimează că deține 1/3 din piața globală a produselor pentru siguranța auto. În aceste condiții. Autoliv deținând 20% la electronice. Autoliv dorește să se axeze în principal pe airbaguri pentru a se menține o companie globală. ce are valoarea de 20 mld USD. ingineria. asamblarea. marii producători de autovehicule se așteaptă ca subcontractanții să le ofere mult mai mult decât . design-ul. Are o prezentă globală pe piață. Autoliv este un producător de sisteme standard.Deține 80 de filiale (fabrici de producție) și în 30 de țări deține societăți mixte. dar la rândul său a devenit ordonator pentru a-și pune în aplicare strategia de reducere a costurilor.

Autoliv realizează pe termen lung sau chiar permanent funcţia de producere şi asamblare a unor sistem de siguranţă. Sub aspectul relaţiei dintre Autoliv şi ordonatorii săi.Primii cinci clienti reprezintă 54% din vanzarile din 2012. compania furnizând componente specifice către cei mai mari producători auto din lume. In ceea ce priveste Volkswagen si Toyota. . in timp ce Ford si Renault/Nissan fiecare pentru 11%. Autoliv și-a dezvoltat o strategie de producție potrivit sistemului „just in time”. această relaţie de subcontractare se întâlneşte în acest caz sub forma subcontractării industriale de specialitate. Autoliv pune pe seama lor nu mai mult de 8% din vanzarile sale din 2012. ceea ce inseamna ca mare parte din componentele necesare. In mare parte acest lucru se datoreaza faptului ca TRW are relatii istorice cu Volkswagen. de multe ori Autoliv functionează ca partener pentru dezvoltare al producătorului auto.Rolul Autoliv ca subcontractant pentru marile companii Autoliv este cel mai mare producător de sisteme de siguranţă în industria auto. General Motors este cel mai mare client Autoliv. se poate vorbi despre o subcontractare bazată pe parteneriat. iar primii zece 83%. 2. Aceasta înseamnă că Autoliv oferă consultanţă referitoare la produsele noi pentru siguranţa pasagerilor şi asistă la adaptarea şi realizarea testelor pentru sistemele de siguranţă. În aceste circumstanțe pentru a rămâne pe piață și a-și consolida poziția. dispunând de competenţe şi echipamente speciale. Aceste lucruri sunt in mare parte datorita motivelor istorice. provin de la TRW.Autoliv deţine în prezent 20 de platforme de testare în 9 ţări. Ei solicită ca furnizorii să fie eficienți și să aibă capacitatea de a livra aceleași produse tuturor fabricilor companiei la nivel global. iar Toyota in mod similar are alti furnizori carora le incredinteaza mai mult de jumatate din afacerile cu siguranta auto. Baza de clienti diversificata include fiecare producator de autovehicule din lume.simpla producție a unor componente. Privită din punctul de vedere al scopului.2. În procesul de dezvoltare a unui nou model de automobile. deoarece compania a cooperat cu acesti producatori de multi ani si impreuna au dezvoltat noi inovatii de siguranta. raspunzator pentru 15% din vanzarile companiei in 2012.

aceasta companie reprezenta numai 4% din vanzarile companiei Autoliv. care este proprietarul Peugeot si Citroen. compania a contribuit la: • • • • • • • Volvo-prima companie din lume care a introdus airbagurile laterale(1994) Kia. Aflandu-se pe primele locuri in ceea ce priveste tehnologia si prin testele de siguranta efectuate asupra masinilor dar si prin faptul ca reprezinta un partener de dezvoltare a unor noi masini. Autoliv asista producatorii de autovehicule nu numai sa indeplineasca trendurile de siguranta. Hyundai/Kia a reprezentat un client cu o crestere foarte rapida. din moment ce deja reprezinta un furnizor important pentru ei in Turcia.prima companie cu airbaguri laterale pentru protectia capului(1997) Volvo si Mercedes. Fiat nu a fost un client important pentru Autoliv in Italia.prima companie care a primit cel mai inalt rating de siguranta (5 stele)(2002) Chrysler.primele companii cu curtain airbags (1997) Renault.prima companie cu Safety-Vent airbag (2006) BMW.BMW si Daimler reprezinta fiecare 5% din vanzarile companiei Autoliv fiind raspunzatoare de numai 2% din prezenta globala a companiei. insa in 2012. Cu toate acestea. acest procent a crescut la 9%.prima companie cu pedestrian warning(2008) . Chrysler este un client important Autoliv atat in ceea ce priveste sistemele de siguranta active cat si pasive. Din motive istorice. Dependenta companiei fata de PSA a scazut.Aceste cresteri se datoreaza in mare parte datorita succesului acestor producatori. De-a lungul anului. Honda a crescut si ea in ultimii 10 ani si reprezinta 6% din vanzarile companiei Autoliv.prima compania care a oferit airbaguri pentru genunchi(1995) BMW. Compania a avut intotdeauna o legatura stransa cuChrysler si PSA. atat datorita cotei de piata nesemnificativa cat si a prezentei globale scazute a acesteia. Cu numai 5 ani in urma. compania incearca sa imbunatateasca contactul cu aceasta companie. iar Volvo numai 2% in ceea ce priveste vanzarile. dar chiar sa le si exploateze si sa devina lideri de trend.

de la 45% in 2002 pana la 33% in 2012. dupa un declin la 23% in 2008. În 2008 costurile cu forţa de muncă în Germania ajungeau la 27. precum și a dezvoltării propriilor tehnologii. iar în România de 2. fapt care îi determină să se concetreze cât mai mult asupra cercetării și dezvoltării. General Motors. Ford si Chrysler sunt raspunzatori de 32% din vanzarile globale.7Euro/oră. In anul 2012 acestia au fost raspunzatori de 35% din vanzarile globale Autoliv. aproximativ la fel ca in 2002. în timp ce în Ungaria erau de 6.7Euro/oră. Fenomenul are drept efect intensificarea concurenței între subcontractanți. Există o serie de motivaţii care stau la baza luării acestei decizii de către companie.• (2012) Volvo –prima companie care a introdus un airbag extern pentru protectia pietonilor Trendurile clientelei Autoliv: Producatorii de vehicule din Asia( inclusiv Japonia) si-au crescut constant importanta pentru Autoliv. etc) a fost externalizată.4Euro/oră. majoritatea producţiei Autoliv (textile. Pentru a-şi putea păstra poziţia de furnizor direct faţă de marii producători auto. component din metal ştanţat.  Intensificarea concurenţei – Tendinţa recentă în industria auto este de scădere a numărului de subcontractanţi direcţi. Costurile mai mici ale forţei de muncă între ţara ordonatorului şi cea a subcontractanţilor reprezintă principalul motiv în cazul Autoliv. Autoliv poate produce un volum mai mare de componente similare şi poate realiza costuri de producţie unitare mai mici. comparativ cu mai putin de 20% in urma cu zece ani. Prin subcontractare. astfel. vanzarile companiei au devenit mult mai balansate decat in urma cu 10 ani. Acest lucru demonstreaza revenirea companiei dupa criza economica din 2008-2009 dar si achizitia componentelor de siguranta pasive ale Delphi. Decizia luata de Autoliv pt subcontractarea productiei: În ultimii ani. cele mai importante fiind:  Reducerea costurilor prin cele două componente ale sale – economiile de scală şi costul mai mic al forţei de muncă. 2. Dependenta companiei de catre producatorii europeni si alti producatori a scazut semnificativ. Autoliv a fost determinată să îşi subcontracteze .3.

un furnizori principal pentru Hyundai/Kia in Coreea de Sud. In ceea cepriveste siguranta pasiva. Bosch. Acesti furnizori primesc cea mai mare parte din contractele Toyota in Japonia pentru aceste produse. Jinheng din China. Ca rezultat al consolidarii productiei de vehicule usoare. Piata de siguranta activa este relativ fragmentata cu mai multi dar si mai puternici competitori printre care: Continental. la fel cum face si Mobis. Samsong din Coreea de Sud. TRW este o companie americana listata la New York Stock Exchange. In Japonia. Toyota are furnizorii Tokai Rika pentru centuri de siguranta. Competitorii Autoliv: La sfarsitul anilor 1990. si Toyoda Gosei pentru airbaguri si volan. ordonatorii solicita ca furnizorii sa fie din ce in ce mai eficienti si sa aiba capacitatea de a livra aceleasi produse tuturor fabricilor companiei la nivel global.producţia pentru reducerea costurilor şi posibilitatea de a se focusa astfel pe dezvoltare. cu o pozitie de piata puternica in Japonia si America de Nord. Magna. Hellas si Denso. De exemplu. dintre lider de piata ar fi Continental. Takata este o companie japoneza listata la Tokyo Stock Exchange. . Coreea de Sud si China sunt cativa producatri locali care au legaturi stranse cu producatorii de autovehicule. Impreuna. unde compania estimeaza ca acestia reprezinta 1/5 din piata. in timp ce Autoliv este lider de piata cu o cota de piata de aproximativ 36%. Valeo. Delphi. Denso pentru electronice. Nihon Plast si Ashimori din Japonia. acesti competitori sunt raspunzatori pentru 25% din cota de piata ramasa in siguranta pasiva. principalli competitori sunt reprezentati de Takata si TRW. numarul furnizorilor principali de sisteme de siguranta auto s-a redus de la 9 la 4. Gentex. cu o pozitie de piata puternica in Europa si America de Nord. Alti competitori in siguranta pasiva includ KSS.

un exemplu important în acest sens fiind România. Autoliv se foloseşte de subcontractare pentru a deţine capacitatea de producţie necesară în locaţiile în care producătorii auto principali au facilităţi de producţie. Decizia de subcontractare este în strânsă legătură cu aceste tranzacţii între firme. Autoliv a mutat în ultimii ani peste 2000 de locuri de muncă în Europa de Est. Această externalizare a avut la bază în principiu reducerea costurilor. Producătorii auto importanţi îşi extind mereu producţia în mai multe ţări. Strategia de productie Autoliv: Această strategie constă în asamblarea finală a sistemelor de protecție aproape de fabricile marilor săi clienți pentru a realiza furnizarea la timp. Posibilitatea obţinerii unei strategii de producţie de tip “just in time”.Majoritatea producției componentelor a fost externalizată. Autoliv deține mai multe fabrici pentru producerea acestor componente în mai multe țări decât orice alt furnizor. Pentru a îşi păstra clienţii importanţi. compania îşi impune să deţină controlul a minim 51% din acţiunile companiei ţintă care va juca rolul de subcontractant. .Astfel. Africa de Nord şi Mexic. Dezvoltarea Autoliv la nivel global s-a bazat în mare parte pe o activitate intensivă de achiziţii şi fuzini. Autoliv trebuie să îndeplinească cerinţele acestora de eficienţă şi de capacitate de livrare a aceloraşi produse tuturor fabricilor companiei la nivel global. Pentru a face faţă cerinţelor. Particularitatea Autoliv este reprezentantă de faptul că înainte de a transfera technologia şi de a muta linii de producţie în alte ţări.

Ford. Fabrica va produce centuri de siguranță ca subcontractor pentru Autoliv Germania. are centre deschise la nivel global. Autoliv. . Au un centru în care produc și se dezvoltă airbaguri. . centuri de siguranță. scaune integrate pentru copii. . Facilitățile de care dispun includ și un laborator de crash pentru teste de mare anvergură.USA: deține centre în care se dezvoltă și se produc sisteme ce umfla airbag-urile. Această fabrică poate funcționa ca subcontractor și pentru alte fabrici Autoliv din țări cu costuri ridicate.China: în 2006 și-a deschis a 5-a fabrică la nivel global pentru fabricarea de electronice de siguranță. precum și pentru alte piețe din Asia. Un alt centru din Franța produce componente metalice pentru centuri de siguranță și airbag-uri.Franța: deține centre în care se dezvoltă și se produc centuri de siguranță și airbag-uri. fiind urmărite de asemenea reducerile de costuri prin mutarea producției intensive în muncă în țările cu forță de muncă ieftină.Canada: dețineun centru în care produce și vopseste centurile de siguranță. Un alt centru din Suedia produce printr-un joint-venture cu CelsiusTech sisteme de avertizare în caz de colizune.Locatii Ca ordonator. Dețin cel mai avansat centru în care se efectuează crash tests. . produsele fiind furnizate în special către BMW. DaimlerChrysler. . dar și subcomponente pentru aceste sisteme. .Polonia: fabrica din Polonia a fost realizată cu scopul de a produce capacități de producție adiționale. Un alt centru din SUA produce pernele pentru airbag-uri. Aceasta este situată în Shanghai și produce airbag-uri pentru piețele din China.Suedia: o parte din centrele din Suedia sunt responsabile pentru cercetare în ceea ce privește protecția în cazul impactului lateral. Fabrica are scopul de a produce cel puțin 5% din centurile de siguranță pentru Autoliv Europa. Câteva din aceste locații strategice în care își desfășoară activitatăți de producție și de inginerie pentru electronice sunt situate în: . coliziuni din spate și răsturnări. Opel și Volkswagen. cum ar fi: Coreea de Sud și Japonia. Fabrica din China avea în acel moment 300 de angajați și se estima că va contribui la creșterea vânzărilor anuale pentru Autoliv în ceea ce privește sistemele de airbag-uri cu aproximativ 20%.

PSA. Franța. airbag-uri şi butelii de gaz pentru declanşarea lor pentru clienţi ca BMW. chingi pentru centuri. își poate ușura accesul pe piața subcontractantului. având un grad de control mai ridicat asupra operațiunilor. Volkswagen. De asemenea. Canada. Autoliv România ocupă poziţia 52 având o valoare de 296 mil.1 mil. 4. În top 100 Cele mai valoroase companii din 2013. România (subcontractant pentru Autoliv Operations in Germania) pot fi exemple de țări ce se numără în această categorie. În acest context a realizat noi fabrici pentru producție. Autoliv a ajuns în România la un business de peste 385. astfel pot fi îndepărtate obstacolele referitoare la politica comercială sau la dreptul de proprietate. ai mult cu 39% faţă de rezultatele obţinute în anul anterior. Autoliv ca și ordonator se poate bucura de realizarea mai multor faze ale unui proiect în același timp. euro. astfel în țările dezvoltate isi pot dezvolta sisteme noi și sofisticate cu o valoare adăugată ridicată. iar fabricile de producție să fie localizate în țări cu forță de muncă ieftină. Ungaria. In decembrie 2013 compania avea 6. strategia firmei fiind să aibă resurse de producție și inginerie aproape de consumatori. Un alt avantaj general în acest context ar fi faptul că Autoliv se poate concentra pe competențele sale cheie. Polonia. General Motors. Ford. China. Renault Group. .Romania: În Brașov sunt produse centuri de siguranță pentru Dacia și Daewoo Romania. În perioada 2000-2003 au fost mutate mai mult de 5000 de locuri de muncă în aceste țări. două centre de inginerie şi dezvoltare în Braşov şi Timişoara. Autoliv activează din 1997 şi deţine în prezent fabrici în Braşov. Avantaje si dezavantaje: Avantaje: Autoliv ordonator: Autoliv profită ca ordonator de reducerea costurilor. Euro în anul 2010. US. Compania produce componente auto. plus un centru european de competenţe IT şi numeroase funcţii suport pentru subsidiarele Autoliv din România şi din Europa. iar pentru acest an este planificata o creştere cu peste 500 angajaţi. Aceste fabrici funcționează ca un subcontractant pentru Autoliv.În România.. Prejmer. Fiat sau Volvo. precum centuri de siguranţă. iar mai mult de 40% din angajații ei se află în aceste țări. Funcționează ca subcontractant pentru Autoliv Germania. în special pe segmentul de textile şi centuri de siguranţă. Sfântu Gheorghe şi Reşiţa.300 de angajaţi. Suedia. acestea având scopul să reducă costurile prin mutarea în țările cu forță de muncă ieftină a producției intensive în muncă. Lugoj.

Fiind un subcontractant de rangul I. . fiind nevoie uneori să asigure asistență subcontractanților. Ca subcontractant de rangul I. ceea ce poate genera creșterea în dificultate a activităților ce trebuie urmărite pentru a se realiza o bună desfășurare a acțiunilor. dar și de imposibilitatea sa de a participa la comercializarea produsului final. Alt dezavantaj pentru Autoliv ca subcontractant. Autoliv beneficiază de economiile de scală datorită utilizării corespunzătoare a capacității de producție și a practicilor de marketing ale ordonatorului.Autoliv subcontractant: Autoliv se poate bucura de comenzile primite în mod continuu de la contractantul principal. deoarece se extind capacitățile de producție pentru a îndeplini comenzile acestuia. deoarece Autoliv ca ordonator are capacitatea de a controla mai puțin activitățile subcontractantului. Dezavantaje: Autoliv ordonator: Subcontractarea poate fi uneori puțin instabilă. Un alt dezavantaj generat ar fi operațiunile costisitoare pe care ar trebui să le suporte Autoliv. Autoliv trebuie să coordoneze și activitățile celor de rang II sau III și să se implice și în procesele de R&D. Autoliv poate folosi cunoștințele acumulate în unele contracte și tehnologiile pentru alte situații. pe perioade de timp mari. se poate ajunge la prejudicierea companiei Autoliv ce funcționează în acest caz ca ordonator. în cazul în care acestea nu sunt brevetate. Autoliv subcontractant: Există posibilitatea ca Autoliv să devină dependent de ordonatorul său. În cazul în care subcontractanții furnizează produse necorespunzătoare. poate fi generat de stabilirea unor prețuri nefavorabile pentru prestații.

mecanisme și practici moderne”.com/wpyfs/00/00/00/00/00/01/F9/55/bit0002.Bibliografie: 1.com/ProductsAndInnovations/Pages/Manufacturing/default.businesswire. http://globenewswire.cision. http://www. http://www. Concepte. București 2. msdoc/original 5.aspx .pdf 7.morningstar. http://globaldocuments.html 4. „Tranzacții comerciale internaționale.com/press-releases/3097-autoliv-autoliv-to-make-anothersubsidiary-wholly-owned 6. http://feed. Danciu. http://www.swedishwire.com/documentlibrary/document/2195c7f40e2512e4. Editura ASE. V. (2012).com/news-release/2003/01/08/293111/35302/en/Autoliv-OpensSeat-Belt-Plant-in-Poland.ne.com/news/home/20060426005419/en/Autoliv-OpensElectronics-Plant-China 3.autoliv.

Autoliv (China) Steering Wheel Co.. VOA Canada. Location of Facility Taubaté Items Produced at Facility Seatbelts.. Autoliv (Jiangsu) Automotive Safety Components Co. China Autoliv (Beijing) Vehicle Safety Systems Co. Tilbury Markham. Autoliv (China) Electronics Co. Ltd. steering wheels and seatbelt webbing Airbag cushions Airbag electronics.. Ltd. Ltd. Ltd. Changchun Hongguang-Autoliv Vehicle Safety System Co. Autoliv Electronics Canada.. Autoliv (China) Inflator Co. Autoliv (Changchun) Vehicle Safety Systems Co. Ltd.. Autoliv (Shanghai) Vehicle Safety Systems Co. Inc. Estonia AS Norma France Autoliv Electronic SAS Autoliv France SNC Shanghai Seatbelt webbing Owned Jintan/Changzhou City Gas generant Owned Tallinn Saint-Etienne du Rouvray Gournay-en-Bray Seatbelts and belt components Owned Airbag Electronics Seatbelts and airbags Leased Owned . Autoliv (Guangzhou) Vehicle Safety Systems Co. Inc. Autoliv (Nanjing) Vehicle Safety Systems Co... Ltd. airbags. Ltd. Ontario Collingwood Beijing Changchun Shanghai Shanghai Shanghai Guangzhou Nanjing Shanghai Changchun Owned Leased Owned Owned Owned Owned Owned Owned Owned Owned Owned Leased Autoliv Shenda (Tai Cang) Automotive Safety Systems Co. Ltd.Anexa AUTOLIV MANUFACTURING FACILITIES Country/ Company Brazil Autoliv do Brasil Ltda.. airbag inflators. Ltd. and airbag cushions Seatbelts Owned/ Leased Owned Canada Autoliv Canada. Ltd. Ltd. Inc. radar sensors Seatbelt webbing Seatbelts Airbags and seatbelts Airbag electronics Airbag inflators Steering wheels Airbags and seatbelts Seatbelts Airbags..

zo.A.T. de R. Autoliv Safety Technology de Mexico S.Autoliv Isodelta SAS Livbag SAS N.A. Airbags and Steering wheel Seatbelts Seatbelts Seatbelts Steering wheels Airbags and steering wheels Airbag inflators Airbags and seatbelts Owned Owned Owned Braunschweig Dachau Elmshorn Döbeln Sopronkovesd Bangalore Mysore Delhi Chennai Uttarakhand Owned Leased Owned Owned Owned Leased Owned Leased Leased Leased Owned Owned Owned Owned Owned Autoliv Sicherheitstechnik GmbH Hungary Autoliv Kft.V. Autoliv Indonesia Japan Autoliv Japan Ltd.V. de C.V. Philippines Autoliv Cebu Safety Manufacturing.V. Indonesia P. de C. Poland Autoliv Poland Sp. India Autoliv India Private Ltd. de C. Jakarta Atsugi Hiroshima Taketoyo Tsukuba Kuala Lumpur Malaysia Autoliv-Hirotako Sdn Bhd Seatbelts. KG Chiré-en-Montreuil Pont-de-Buis Survilliers Steering wheels and covers Airbag inflators Airbag initiators and seatbelt micro gas generators Airbags Airbags Seatbelts Seatbelts Seatbelts Seatbelts.o. & Co.V. Netherlands Van Oerle Alberton B.V.A.C. Autoliv Steering Wheels Mexico S.L.S. airbags and steering Owned wheels Mexico Autoliv Mexico East S. Autoliv Mexico S. Inc. de C. Airbags and Steering wheel Seatbelt webbing Seatbelts. Romania Matamoros Lerma Tijuana Querétaro Querétaro Boxtel Cebu Steering wheels Seatbelts Seatbelts Airbag cushions Airbags Seatbelt webbing Steering wheels Owned Owned Leased Leased Leased Owned Owned Olawa Jelcz-Laskowice Airbag cushions Airbags and seatbelts Owned Owned . Pyrotechnie et Technologies SAS Germany Autoliv B.

seatbelts and airbag inflators Owned Owned Owned Owned Leased Owned Seoul Wonju Valencia Barcelona Motala Vårgårda Taiwan Mei-An Autoliv Co. Autoliv KLE S. Tunisia SWT1 SARL SWT2 SARL and ASW3 SARL SWTF SARL Turkey Autoliv Cankor Otomotiv Emniyet Sistemleri Sanayi Ve Ticaret A. Utah Goleta.S.L. Massachusetts Airbag cushions Airbag inflators Night vision Radar sensors Owned Owned Leased Leased .U. airbags.A. Autoliv Teknoloji Urunleri Sanyai Ve Ticaret A. South Korea Autoliv Corporation Spain Autoliv BKI S.Autoliv Romania S.S.S. United Kingdom Airbags International Ltd USA Autoliv ASP. Brasov Lugoj Covasna Russia OOO Autoliv South Africa Autoliv Southern Africa (Pty) Ltd. Taipei Chonburi Chonburi El Fahs Nadhour El Fahs Seatbelts and airbags Seatbelts Airbags and Airbag cushions Leather wrapping of steering wheels Leather wrapping of steering wheels Leather wrapping of steering wheels Seatbelts and airbags Leather wrapping of steering wheels Seatbelt components Leased Owned Leased Owned Owned Owned Gebze-Kocaeli Gebze-Kocaeli Gebze-Kocaeli Owned Leased Owned Congleton Brigham City. Sweden Autoliv Electronics AB Autoliv Sverige AB Togliatti Gauteng Seatbelts. Inc. Autoliv Metal Pres Sanayi Yi Ve Ticaret A. Ltd.R.U. California Lowell. Thailand Autoliv Thailand Ltd. airbag inflators.. springs for retractors and height adjusters Airbag cushions Steering wheel Airbags and seatbelts Owned Owned Owned Leased Seatbelts.A. airbags and steering Owned wheels Airbags and seatbelts Airbags and seatbelts Airbags Seatbelts Safety electronics Airbags. seatbelt webbing.

Utah Promontory. Utah Airbags Gas generant Airbag initiators and seatbelt micro gas generators Owned Owned Owned . Utah Tremonton.Ogden.