You are on page 1of 1

Lnda: Matematik Klasa: I-3 Tema: Cilindri, koni, sfera Mjetet e puns: tangramet, libri, fletorja Prdorimi i teknologjis

informative:jo Lidhja me lndt e tjera: Edukat figurattive , pundore Fjalt kye: cilindri,koni,sfera Rezultatet e t nxnit (ka pritet t ndryshojn njohurit, shkathtsit, sjelljet dhe qndrimet e nxnsve si rezultat i ors msimore) Pr shembull: N fund t ors msimore nxnsit do t jen n gjendje t: T analizojn cilindrin,konin dhe sfern T identifikojn trupat prmes shenjave T formojn kta trupa duke prdorur tangarmet Kriteret e suksesit (si do ta dini dhe nxnsit se jan arritur rezultatet e t nxnit): N cifte flasin pr seciln figur gjen dallimet mes tyre Bjn shenjat C,K, S para cilindrit , konit, sfers pr ti identifikuar Formojn pr 5 minuata trupat gjeometrik prmes tangarmeve t prgatitura Pjesa hyrse prafrsisht 5 min( Mendo, krijo dyshe,diskuto) Nxnsit lvizin n klas, formojn dyshe pastaj diskutojn pr format e trypave q kam n dor. S pari flasin pr sfern pataj konin dhe cilindrin

Pjesa kryesore- prafrsisht 30 min ( Leximi i imt me kodim) S pari u sqarohet nxnsve se do t bejn disa shenja gjat zgjddihjes s detyrave, u tregohet se aty ku kan cilindrin ata vendosin shenjn C , aty ku kane sfern S dhe ku kan konin K. Pas ksaj analize dhe ndarje q bjn nxnsit plotsojn tabeln e kodimit Vizatimi i forms s Vizatimi i forms s Vizatimi i forms s par dyt tret K C S Pjesa prfundimtare dhe vlersimi i t nxnit 5 min (Tangramet) Praprakisht kam vizatuar n kta tre trupa gjeometrik pr nxnsit dhe i kam prgatitur si lloj tangrame, pas ksaj nxnsit kan pasur 5 minuta koh pr ti ragulluar ato. Pas ksaj nsnsit vlersojn vetn prmes rubrikave, duke i ndihmuar un