You are on page 1of 3

Cânepa – material de construcții (și nu numai) ecologic!

Iată, în articolul de mai jos câteva motive (întemeiate) pentru care ar trebui legalizată producerea acestei plante : iată, în cât de multe domenii poate fi utilă cânepa Cânepa – ca plantă

Cânepa este printre primele plante care a fost procesata și folosită de oameni, in urma cu peste 12.000 de ani. Cânepa este o varietate a cannabis-ului care este crescută in special pentru fibre si semințe. Este una dintre plantele cu ritmul de creștere cel mai rapid din lume, în fiecare an obținându-se circa 20 de tone de produs uscat pe hectar. În plus, cânepa este complet ecologică. Crește foarte dens, pe numeroase tipuri de sol și este rezistentă prin natura ei la majoritatea dăunatorilor, deci in cultivarea sa nu sunt necesare pesticidele și ierbicidele. Cânepa are cea mai mare capacitate de industrializare dintre toate plantele tehnice: nimic nu se arunca, totul e valorificat. Ea ne poate oferi multe din materiile prime care sunt necesare funcționării societății noastre. Printre ele se numară: alimente, haine, cosmetice,materiale de constructii, materiale plastice, hârtie si lista poate continua. Toate derivatele din cânepa sunt biodegradabile!

sobolani sau soareci si astfel riscul unor posibile boli scade si mai mult. și este pe piață în formă de saltele și o puteți cumpăra de la compania Naturalpaint. promovand si cumparand produse din canepa. ecologice.Printre numeroasele caracteristici ale fibrei de canepa se numara duritatea si durabilitatea ei superioara si rezistenta uimitoare la putrezire. ceea ce inseamna costuri reduse la factura de energie. suprafata de paduri defrisate si in acealsi timp vom reduce gazele cu efect de sera responsabile pentru incalzirea globala! Cânepa poate juca un rol foarte important în construcții datorită numeroaselor sale întrebuințări în sfera materialelor de construcții. vom reduce foarte mult consumul de combustibili fosili. vom reduce foarte mult consumul de combustibili fosili. Ele sunt rezistente prin natura lor la orice fel de daunatori. Toate produsele obtinute din cânepă sunt naturale. biodegradabile si carbon-pozitive (adica absorb mai mult dioxid de carbon decat emit) Se pot construi case întregi numai din materiale derivate din cânepa. comparativ cu materialele standard. suprafata de paduri defrisate si in acealsi timp vom reduce gazele cu efect de sera responsabile pentru incalzirea globala! Cânepa poate juca un rol foarte important în construcții datorită numeroaselor sale întrebuințări în sfera materialelor de construcții. Materialele obținute din cânepă au proprietăți termoizolante excelente. știm că se folosește cânepa doar ca material termoizolant. ecologice. Ca material textil este de 4 ori mai rezistenta si totodata mai catifelata ca bumbacul. biodegradabile si carbon-pozitive (adica absorb mai mult dioxid de carbon decat emit) Se pot construi case întregi numai din materiale derivate din cânepa. ceea ce inseamna costuri reduse la factura de energie. În ceea ce privește țara noastră. Ca material textil este de 4 ori mai rezistenta si totodata mai catifelata ca bumbacul. Pe hectar de canepa se poate produce de 4 ori mai multa hartie decat pe un hectar de padure iar hartia rezultata este mai rezistenta si se poate recicla de mai multe ori decat cea obtinuta din lemn. comparativ cu materialele standard. Orientandu-ne atentia spre canepa. Toate produsele obtinute din cânepă sunt naturale. Orientandu-ne atentia spre canepa. Ele sunt rezistente prin natura lor la orice fel de . promovand si cumparand produse din canepa. In forma compozita canepa este de 2 ori mai puternica decat lemnul. Pe hectar de canepa se poate produce de 4 ori mai multa hartie decat pe un hectar de padure iar hartia rezultata este mai rezistenta si se poate recicla de mai multe ori decat cea obtinuta din lemn. Materialele obținute din cânepă au proprietăți termoizolante excelente.

. În ceea ce privește țara noastră. și este pe piață în formă de saltele și o puteți cumpăra de la compania Naturalpaint. știm că se folosește cânepa doar ca material termoizolant.daunatori. sobolani sau soareci si astfel riscul unor posibile boli scade si mai mult.