You are on page 1of 4

SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN BATU 17

PADANG LUMAT, 08800 GUAR CHEMPEDAK, KEDAH DARULAMAN TELEFON/FAX : 04-7695099 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

P

A N I T I A S A I N S D A N M A T E M

KERTAS KERJA BULAN SAINS DAN MATEMATIK 2014

Page

1

A T I K
1

inovatif. Matematik dan teknologi. rohani.  Menyerlahkan bakat pelajar yang berpotensi untuk mencipta sesuatu berkaitan dengan Sains dan Matematik. PADANG LUMAT.  Mengubah sikap pelajar ke arah berfikiran positif. 3. berinisiatif dan yakin pada diri di mana ianya selaras dengan Falsafah Pendidikan Negara yang mahu melahirkan insan yang berpengetahuan serta berakhlak mulia demi mencapai cabaran kehidupan masa kini dan masa akan datang. berdaya saing.  Meningkatkan keyakinan diri pelajar.kenal dan memahami Sains dan Matematik serta kreatif.  Membentuk emosi.0 OBJEKTIF Di akhir program.0 SENARAI JAWATANKUASA Penasihat Puan Hajah Rosaini binti Yaacob Pengerusi Tuan Haji Khaled bin Ahmad Penyelaras Tuan Haji Mohd. 2 Page Bendahari Puan Naziha binti Abu Seman 2 . Panitia Sains dan Panitia Matematik dan ia merupakan salah satu daripada program panitia. Temezi bin Abdul Razak Guru Kanan Sains dan Matematik Setiausaha Puan Sharimah binti Osman 6 hingga 30 APRIL 2014 SEMUA GURU DAN PELAJAR.gabungan dua Panitia. TARIKH PELAKSANAAN l: SASARAN : 4.  Mengenal pasti dan menilai tahap kemahiran serta pengetahuan pelajar pelbagai bidang. intelek dan jasmani ke arah kecermerlangan. kreatis dan kreatif.0 PENGENALAN Bulan Sains dan Matematik adalah teknologi. adalah diharapkan pelajar-pelajar dapat:  Menanam minat pelajar dalam bidang Sains. Program ini diadakan pada setiap tahun bertujuan menarik minat pelajar minat pelajar terhadap mata pelajaran Sains dan Matematik dengan tema ‘Transformasi Minda bersama Sains dan Matematik’ 2.SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN BATU 17.0 MATLAMAT Melahirkan pelajar yang berdikari. 08800 GUAR CHEMPEDAK KEDAH DARUL AMAN KERTAS KERJA BULAN SAINS DAN MATEMATIK 2014 1.

.. Masrol Hasdi bin Mansor 3.0 ANGGARAN BELANJA MENGURUS BIL....... 4. 6... Muhammad Fadhil bin Mustafa 5...... Disediakan oleh. 1.. 9.. 7.... Page 3 .. En..00 6. 1 2 3 PERBELANJAAN Pembelian bahan ‘Pertandingan’ Modal jualan minuman (Hari Kokurikulum) Hadiah JUMLAH RM 25... (SHARIMAH BINTI OSMAN) 3 ..... En Roslan bin Abdullah 4...00 150. 11. aktiviti-aktiviti yang dirancang dan dilaksanakan ini dapat membuka minda dan minat pelajar betapa pentingnya Sains dan Matematik dalam kehidupan harian. En.0 PENUTUP Adalah diharapkan. 8..00 200.. 10. Zakaria bin Mat 2.00 25. Sambutan bulan Sains dan Matematik akan diteruskan lagi dan akan diadakan pada setiap tahun dengan pelbagai aktiviti yang lebih menarik agar dapat mencungkil bakat pelajar dari segi minda dan kreativiti mereka.0 CADANGAN PELAKSANAAN PROGRAM BIL... AKTIVITI ‘Gimik’ Pelancaran Pameran Sains dan Matematik ‘Treasure Hunt’ / Jejak Sains dan Matematik Info Sains dan Matematik Kuiz Harian (Info Sains dan Matematik) Tonton dan Menang Melukis Poster / Mewarna Poster SODUKU Matematik Kuiz (SOALAN KBAT Sains & Matematik) Kuiz Sains (Teka Silang Kata) Jualan Hari Kokurikulum TINDAKAN Cikgu Roslan Cikgu Temezi / Cikgu Zakaria Cikgu Masrol / Cikgu Fadhil Cikgu Afina / Cikgu Naziha Cikgu Afina / Cikgu Naziha Cikgu Fadhil Cikgu Temezi / Cikgu Naziha Cikgu Naziha Cikgu Sharimah / Cikgu Masrol Cikgu Sharimah Cikgu Naziha / Cikgu Sharimah 7. 2. Mohd Temezi bin Abdul Razak Hadiah Puan Noor Afina binti Seman Fotografer / Dokumentasi Encik Roslan Bin Abdullah 5. En.Jawatankuasa: Pertandingan 1. En. 5.... 3..

Page 4 4 .