You are on page 1of 73

Mic eseu despre puterea cuvantuluiExista o stiinta a cuvintelor...Suntem si devenim ceea ce gandim, rostim si actionam...

in spatele sunetelor, vibratiilor, energiilor vitale care formeaza un cuvant se afla vointa. Fie ca vointa acestui popor sa ne dicteze destinul colectiv: pace, prosperitate, lumina, armonie, intelegere, cunoastere, generozitate...

Daca am stii ce putere fantastica se ascunde intrun singur cuvant, poate atunci am tacea trei ani, ca in scolile pitagoreice, inainte de a ne adresa semenilor nostrii! In minunata sa carte, „O istorie a raului”, Michel Faucheux gaseste patru tipologii distincte ale raului in lume: in numele Domnului, in numele Diavolului, in numele istoriei si in numele

omului. Pornind de la intelesul tainic al Scripturii: „La inceput a fost Cuvantul, si Cuvantul era la Dumnezeu”, autorul intuieste si demonstreaza ca in esenta, raul este o pervertire, o virusare a cuvantului, si astfel neneorocirile incep sa se abata asupra creatiei umane. Daca Iisus Hristos este cuvantul Iubirii, cuvantul creator, eliberator, nascator, verbul

la discursurile pline de zel ale papei Inocentiu al III-lea care au generat cea mai tenebroasa activitate umana-inchizitia. la cuvantarile furibunde ale lui Hitler. De la cuvantarile papei Urban al II-lea care au alimentat cruciadele pline de sange. capabile sa puna in miscare odioasa masinarie a crimei in .diavolului este pur si simplu negarea scanteii divine in om.

individul gasind in el si capacitatea de a construi o viata si o lume. Sigur istoria se leagana. cand in cealalta. pana la indemnurile fundamentalistilor islamici care aduc teroarea prin fum. foc si daramaturi. Sa ne .lagarele de concentrare. cand intr-o parte. omul a pus uneori cuvantul in slujba haosului si al pierzaniei. mai bune prin puterea aceluiasi cuvant.

Aducem. Imi propun in aceste randuri sa vorbesc. sau sa tac. dupa caz despre cuvantul care raneste iremediabil pe aproapele nostru. .amintim ca marile realizari ale umanitatii se sprijina pe ideile liderilor spirituali ai fiecareia dintre generatii. desigur.Un exemplu minunat este dialogul nascator al unei Europe unite dintre Mitterand si Kohl.

din nestiinta in vocabularul uzual cuvinte atat de grele. cate sotii nu siau parasit partenerul de viata dupa ce au auzit orori de nedescris? Chiar si in traficul acesta infernal. tragic. cati . incat urmele pe care le lasa in sufletele celor care le primesc. incat le-a anulat orice urma de demnitate. se termina. de cele mai multe ori. Cati copii nu s-au sinucis dupa ce unul dintre parinti l-a ocarat atat de tare.

haotica. Sa nu uitam de experimentul doctorului Masaru Emoto. „esti frumoasa”. Astfel sub puterea lui: „te iubesc”. care a supus apa unor infleunte vibratorii ale cuvintelor. „esti un nimic”. a capatat o imagine neconturata. apa s-a cristalizat minunat.soferi nu au ajuns in spital dupa o partida vascoasa de injuraturi. iar aflata sub potopul unor vorbe grele ca „ te urasc”. „proasto”. Daca .

Prin analogie. In intelepciune lui. atunci. Imi amintesc cu placere. semnificatiei si misticii cuvantului. putem avea o imagine destul de completa asupra importantei. definitia pe care gnosticii io dadeau creatorului: „Verbul Vietii!”.mai adaugam aici si forta concreta a blestemului. taranul roman a gasit proverbul nimerit: . diavolul nu poate fi decat verbul pieirii!.

am putut lesne observa. integrare. dragoste. usuca. Asadar. pustieste familii...semnificatii care . chiar in jurul nostru forta devastatoare a cuvantului care desparte. e ca stana de piatra”. neamuri.„blestemul de muma e ca ghiara de ciuma. blestemul de tata. intelegere. iertare. popoare dar si puterea binecuvantoare a cuvintelor: pace. toleranta.

. Ma gandesc. uneori cu sincera tristete. De noi. ca omul cand nu are nimic in cap si in inima dezgoleste cuvantul de ori ce mister. urmarind mesajele politicienilor. pe acelasi pamant. in fiecare generatie sa ne alegem cu grija vocabularul vietii.ne invata unitatea umanitatii sub acelasi cer. Suntem chemati. si de cuvintele noastre depinde daca traim in liniste sau in razboi.

am sa inchei cu un text. acum intelegem acest cuvant . filosof ramaneai”!Si. plictisinduva prea mult cu mica mea cuvantare.de ori ce lumina transformandu-l in gaunoasa limba de lemn! Si atunci cum sa nu apreciezi vorba de duh: “ daca taceai. ca nu cumva sa puteti spune si despre mine acestea. drag mie si care ii apartine lui Maurice Blanchot: “Ei bine.

care. inexprimabil. toti cei ce indurasera acea experienat imposibila de a fi un pentru sine insusi. revenit in lume. subzista inca.rezervat altcuiva. neasteptat. s-au simtit chemati sa ne . in acelasi timp neintrerupt. este acel cuvant cu adevarat infinit. afirmand silentios ca acolo unde ori ce raport lipseste. incepe chiar relatia umana in preemineta ei suprema.

fara sfarsit. fara oprire”. Cuvantul poate crea o lume.reprezinte vorbind. sau o poate distruge…asa ca ar trebui sa invatam sa alegem intre verbele raului si cele ale binelui. intre blestem si binecuvantare. pentru prima oara. Publicat de Oreste Teodorescu la 14:03 1 comentarii 26 aprilie 2009 .

In curand: PRESA FARA MOGULI .

Astfel a aparut ideea: Presa fara moguli! Si cum tiparul devine din ce in ce mai desuet. si am reusit construirea unui site. impreuna cu unii dintre cei mai buni jurnalisti de investigatie. am ajuns la o concluzia unanim acceptata ca este necesara nasterea unei platforme mediatice independente. .Cu ceva timp in urma. evident ne-am orientat catre on line.

urmata. de comentariile autorilor. apoi.Iata cateva dintre dintre ideile noastre. care speram sa se concretizeze cat mai repede: Deosebirea de celelalte instrumente media prin prezentarea informatiei in stare pura. permitand astfel publicului sa decida singur asupra credibilitatii .

sau prezentarea spectaculara a unor subiecte fabricate in laboratoarele diferitelor centre de putere. Nu putem fi conditionati finaciar intrucat nu urmarim atingerea . Vom evita abordarea unui conglomerat de informatii lipsite de substanta.aspectelor documentate.

permitand oricui postarea informatiilor .unor targeturi economice sau politice. ci numai calitatea informatiilor si a comentariilor prezentate. Propunem modalitatea interactiva de circulatie a informatiei intre cititor si echipa redactionala.

sfera de inters si aria de distributie a informatiilor! Ne propunem ca in cel mai scurt timp sa devenim o sursa veridica de informare. considerabil. dar si de inspiratie . largind astfel. Vrem sa oferim si varianta in limba engleza a textelor editate.audio-video si redactate.

Foarte curand vom lansa site-ul.pentru toti jurnalistii care slujesc adevarul! Platforma on line este gata. Probabil. ca intr-o lume mediatica polarizata. in care informatia este modelata de interesele patronilor de trusturi. este nevoie de o „insula de moralitate si profesionalism” asa cum spera sa devina presa . sunteti de acord cu mine.

in cateva zile. va invit la o privire panoramica printre ideile. Publicat de Oreste Teodorescu la 13:20 15 comentarii 25 aprilie 2009 ...romaneasca. informatiile si realitatile acestei tari. maestrul Octavian Paler. Asadar.

Basescu intre planaj si cadere libera Mai multe sondaje de opinie arata o scadere a .

sa aduca . ce au asteptat romanii de la Basescu? Destinul unui mare razboinic este. Sa se fi tocit imaginea. în cele din urma. firesc în exercitiul puterii? Unde mai pui ca pentru prima data un actor politic evolueaza pentru un mandat de cinci ani? Sau publicul este nemultumit de rezultate? De fapt.încrederii de care se bucura presedintele Basescu.

marii conducatori din istorie au ridicat noi temple ale ratiunii. ale virtutii si ale moralei. peste ruine. sa apara în vocabularul liderului jucator (sau poate doar jucaus?) si conceptele de constructie. dusa de presedintele Basescu împotriva coruptiei. Ma asteptam ca dupa cruciada.pacea. din pacate. Întotdeauna. . mai mult verbala decât concreta.

progres, viziune globala, bunastare materiala, spirituala si a altor predicate europene. Însa dupa ce am asistat la hârjoneala dintre ONG-uri si presedinte pe tema adoptarii celor doua coduri juridice, am trait o constatare trista. Domnul Basescu este atât de animat de spiritul martial, încât si atunci când nu-l ataca nimeni, se simte amenintat si haituit.

Pâna la urma, bataia gladiatorului cu aerul oboseste publicul, devine inutila, ineficienta si sâcâitoare. De ceva vreme, presedintele, pe care alminteri îl pretuiesc, macar prin comparatie cu ceilalti actanti politici, se prelinge pe acelasi tobogan pe care si-au tocit turul pantalonilor si Constantinescu, Nastase, Vadim si Becali. Stingher în relatiile externe, extrem

de agitat si nervos pe plan intern, domnia-sa lasa impresia unui capitan de vas cu întreg echipajul ostil. Cine a vazut filmul cu Humphrey Bogart, „Revolta pe Bounty”, poate întelege perfect nelinistile marinarului de la Cotroceni. Cu toate acestea, cred înca în utilitatea lui Traian Basescu de a tulbura apele politicii dâmbovitene, pâna la separarea definitiva a

si nu o vaca de muls! Domnule presedinte. treziti-va din acest somn al ratiunii.mocirlei compuse din mafioti de apa curata formata din oameni.: Stiu ca partidele platesc niste bieti indivizi sa posteze comentarii negative pe siteurile unde .S. caci altfel veti întelege foarte bine esenta unui alt film. pentru care tara este o fiinta vie. cu Michael Douglas: „Falling Dawn!” P.

insa calitatea intelectuala a acestor „latratori”. dar iti intaresc si mai mult convingerea ca cei care se ocupa de destinele acestei tari.apar articole deranjante. iata cateva exemple decupate din Gardianul. nu numai ca sunt usor de recunoscut. este atat de subtire incat. unde a . inca nu au dobandit exerciutiul democratiei si al libertatii. Pentru ilustratie.

aparut acest articol pe data de 24.04.09: VALI 2009-04-24 20:11:25 Mai bine a-i TACE Bäsescu in cädere liberä si PROSTÄNACUL de GEOANÄ in picaj complet Gargantua .fara Pantagruel 2009-04-24 18:03:56 POFTA BUNA ! Fostul ministru al agriculturii Ioan Muresan are un baiat care ghici .

domnule Oreste cu ce se ocupa ? Cum nu stii ?! Stii dar nu ai scris in articol ?! EXACT. ARE O FUNCTIE DE CONDUCERE (BINENTELES!) LA O FIRMA CARE A FACUT ULTIMUL SONDAJ DE OPINIE ! NU CUMVA DOMNULE ORESTE ITI PLAC SI TIE CALTABOSII ? SAU POATE PALINCA ? SAU POATE EUROII ? POFTA BUNA DOMNULE .

fără a specifica . cât de cât. despre ce sondaje este vorba şi de cine au fost comandate şi plătite. Faptul de a vorbi la modul general .ORESTE ! clopotarul 2009-04-24 12:04:51 Ezotericul Oreste Şi-a început articolul cu următoarea afirmaţie:"Mai multe sondaje de opinie arata o scadere a încrederii de care se bucura presedintele Basescu".

Un lucru e sigur. poporul român îl vrea din nou Preşedinte pe domnul Băsescu chiar şi dacă forţele extraterestre conduse de ezoterici precum ALIEN-atul Cristian Tudor Popescu şi Oreste.despre nişte sondaje făcute după cititul în stele îl plasează pe ezotericul Oreste în lumea celebră a mamei Omida cu care se înrudeşte în gândire şi simţire. aflaţi în serviciul .

daca retorica este prea grea.unor moguli de presă veroşi. Publicat de Oreste Teodorescu la 12:56 9 comentarii . ii sfatuiesc pe toti cei care ma vorbesc de rau.S...macar din punct de vedere gramatical. se vor opune din răsputeri... vorba prietenilor de la Parazitii. 2: Asadar. P. s-o faca bine.

Publicat de Oreste Teodorescu la 01:10 2 comentarii 23 aprilie 2009 .

.Primavara predispune la iubire si renastere Intr-o zi cu soare si copaci infloriti..Intre A si Mor se afla marea taina a Universului . in anul de .

in literatura lumii se vorbeste pentru prima oara de dragoste la prima vedere. El era Dante Aligheri. Divina Commedia. preafrumoasa Beatrice. . iar ea. De atunci. la Florenta un tanar plimbandu-se amuzat pe strazile prafuite.gratie 1274. vede la un moment dat o silueta care ii aprinde toate simturile intr-un extaz nemaintalnit pana atunci. lasate in vacarm si danganit de coplot.

casatoriile si relatiile intre sexe se consumau prin acorduri foarte serioas intre familii apartinand aceleiasi clase sociale. . imbogateste vocabularul si enciclopedia sentimentala a omenirii cu sensuri noi. aducand zambetul tainic al indragostitiilor.suma tuturor adevarurilor esoterice de pana atunci. care vor schimba fata destul de intunecata a lumii. Daca pana atunci.

Ea moare prematur. zorii renasterii reamintesc tuturor barbatilor si femeilor ca suntem nascuti din dragoste si nu din interes! Istoria acestui cuplu devine o pilda peste timp. macar odata.religii sau semintie. iar el cuprins de o jale terifianta ar rascoli tenebrele pentru a-i mai sorbi. Dante si Beatrice se casatoresc cu altcineva dupa ce si-au consumat iubirea ferindu-se de lume. .

Dupa aproape o mie de ani in care sexualitatea a fost . dar raspandit in toate marile culturi si religii ale lumii. care prin Ibn Arabi innobileaza dragostea sexuala in termenii iubirii divine. asadar romantismul! Desigur.lumina din privire. trebuie precizata marea influenta a sufismului. Sfarsitul secolului al XIII-lea anunta. acest curent nascut din islam.

O palida scanteie atrage sufletele ratacite in bezna inchizitiei. asa cum credeau pana si gnosticii catari. iar asprimea cugetarii carturarilor din chiliile austere se . iata ca sub influenta maura si gratie marelui Dante. romantismul devine motorul prin care armele incep sa rugineasca in lumina frumusetii iubirii. diabolica si „generatoare de mari napaste”.considerata impura.

odata dat. acordurile suave incep sa pluteasca deasupra curtilor nobiliare si se imprastie in toate clasele sociale schimband pentru . acesti poeti vejnic indragostiti care canta despre visul cavalerului intors din cruciade de asi intalni printesa inimii. deschide drumul trubadurilor. Iute. Semnalul.transforma in nectarul schimbarii fluidelor dintre barbat si femeie.

In cantecele lor. menestreii dragostei spun de aceasta data. povestea barbatului care devine robul iubirii pentru „aleasa inimii”. In aceasta noua poveste de dragoste cei doi cunosc o stare alterata de constiinta prin care inteleg ca ei au devenit expresia sacrului masculin si a sacrului feminin. din uniunea .prima oara in Europa Medievala rolul de femeie supusa barbatului.

Iata ce scrie marele trubadur Guillome de Poitiers: „Vreau sa raman cu doamna mea .carora se naste perpetuu VIATA. autorul minunatei culegeri despre esoterism „Istoria secreta a lumii”. insasi Renasterea are la baza un impuls de natura sexuala: „Intreaga constiinta umana . incat sa nu mai pot imbatrani”! Pentru Jonathan Black. pentru ami inviora atat de bine inima.

deoarece cativa oameni au ales un nou mod de a face sex. iata cat de frumos incepe in istoria noastra romantismul si marea lui incarcatura senzoriala. Insa sa nu uitam ce le scrie sfantul apostol Pavel Corintenilor: „Femeia nu este stapana . Oamenii de atunci au inceput sa faca dragoste!” Am vazut.a fost transformata si a trecut la alt nivel de evolutie.

Am folosit acest mic pretext pentru a intari ideea unei poezi care pe mine m-a tulburat alchimizandu-ma: „O. si voi . ci barbatul.pe trupul sau. dragul meu Pan.asemenea nici barbatul nu este stapan pe trupul sau ci femeia”! Ceea ce inseamna ca nu putem fi pe deplin intregi decat impreuna.

sfarsitul lui Fedon .” Platon. daruiti-mi frumusetea interioara si faceti ca intreaga infatisare a mea sa fie in armonie cu ceea ce port in suflet.divinitati ale acestor locuri.

Revin la obsesia (pozitiva) Romaniei si a destinului sau in formare postand un articol publicat in Gardianul: Soarta lui Basescu.Publicat de Oreste Teodorescu la 16:44 10 comentarii 21 aprilie 2009 . pentru unii. ... decisa de Moscova? Romania electorala din acest an este.

total diferita fata de contextul alegerilor din 2004. iar Basescu cu a lui. corespundea intereselor administratiei americane. axa BucurestiLondra-Washington.din pacate. Daca atunci. ne fiind agreat de Marele Licurici reprezentat de republicanul Bush. . din cauza intalnirilor prea dese cu masonul rus Kondiakov. deja celebra. Nastase pierdea la mustata (lui Mitrea) alegerile.

care nu . Democratii lui Obama sunt mult prea preocupati de rezolvarea crizei economice.astazi tabloul politicii globale este pictat in nuante mult mai cenusii.A si nu mai par atat de preocupati de instalarea scutului antiracheta pe teritoriul Romaniei.U. fara precedent. cancelariile europene nu sunt deloc interesate sa tulbure relatiile cu Putin. prin care trec S.

sa santajeze fara scrupule o buna parte a continentului cu sistarea gazelor. si vom putea . dinspre Moscova incepe o ploaie acida. exact cand. la ce s-a intamplat in Republica Moldova. in iarna. care tocmai a trecut. Asadar. pana acum este pe cale sa se inchida. umbrela externa de care s-a bucurat Traian Basescu.s-a jenat. Sa ne gandim putin mai profund.

ca Boc. pentru Basescu. profitand de situatia planetara. care este printr-o asimetrie intersanta.intelege subtilitatile politicii externe de la Kremlin. si aici aduc in discutie “Marea Neagra-lac rusesc”. . si mai ales. administratia domnului Medvedev. Cu alte cuvinte. ar vrea sa se debaraseze de un presedinte roman cam obraznic.

Bosnia-Hertegovina si mai ales incurajarea Moldovei de a aspira la integrarea europeana. atat la . tinem cont si de relatiile foarte stranse dintre Germania condusa de fosta RDG-ista Angela Merkel.sprijinul declarat pentru extinderea NATO pentru Muntenegru. Serbia . si Rusia putem trage destul de limpede concluzia ca Basescu a devenit “destul” de indezirabil. Daca.

Daca ne gandim si la Franta care nu-i poate ierta presedintelui Romaniei aroganta cu: “ sfatuiesc Franta sa nu mai tina predici Romaniei cu privire la relatiile sale strinse cu Londra si Washington”. atunci intelegem si mai bine. cat si printre cancelariile europene.Moscova. este dictata uneori din afara granitelor. ca politica interna a unui stat mic. cu toata democratia si .

Azi.libertatile individuale. trusturile de presa au pus tunurile pe presedinte. dar ramane totusi o intrebare fundamentala: Cui ii pasa de interesele Romaniei? Publicat de Oreste Teodorescu la 11:43 14 comentarii 19 aprilie 2009 .

dar totodata atat de generosul secol al XIX-lea.Sic Cogito-aventura Iubirii care invinge Moartea Misteriosul.a lasat urme vii. Netarmurita . care a gazduit bigbangul miscarilor iluministe si spiritualiste. pline de seva si in cultura romaneasca.

ridicat de indureratul tata pentru a inlesni comunicarea .iubire dintre Bogdan Petriceicu Hasdeu si geniala sa fica Iulia. prematur plecata dincolo de porti innobileaza gandirea filosofica si mistica oferind peste timp dovada ca spiritul transcede materia si ca nu exista moarte acolo unde straluceste scanteia divina. Templul de la Campina.

cere ne pune si astazi intrebari fundamentale. dupa peroada de stationare efemera in trup si in concret. o poveste fascinanta. la ale caror raspuns suntem . Iata pe scurt. fara sfarsit.spiritista cu adorata sa copila este si astazi o marturie a puterii mintii aflata intr-o permanenta conexiune cu lumea esentiala din care venim si in care ne reintegram.

la editura Vestala. publicate de domana Jenica Tabacu. picteaza. Totul se afla in lucarea savantului roman: „Sic Cogito-Ce e Viata?-Ce e Moartea?-Ce e Omul?”. poeme in limba franceza. Bucuresti.chemati in liniste si meditatie. Iulia Hasdeu. precum si in cele cinci volume de „Arhiva Spiritista”. scrie incepand cu varsta de 11 ani. un copil precoce atins de geniul etern. .

La 18 ani terminase deja doua facultati si era invitata in toata Europa la cele mai prestigiase intalnitri culturale. La sase luni dupa plecarea in „Marea Nebuloasa”. O tuberculoza necrutatoare ii intrerupe sederea printre cei vii.compune. aflat la biroul sau in fata catorva hartii albe. ilustrul sau tata. concepe sisteme de gandire. Bogdan Petricescu Hasdeu simte cum o forta careie .

care aveau sa-i schimbe fundamantal cursul vietii. constata ca pe foaia virgina aparusera cateva randuri.De unde venim? Si Incotro ne ducem?” . Opridu-se din scris.nu i s eputea opune ii coduce condeiul pret de cateva secunde. dar si intraga optica in fata intrebarilor fundamantale ale omenirii. inca din cele mai vechi timpuri: „Cine suntem?.

aflat intr-o corespondenta neintrerupa cu fiica sa. numita conceptual moarte. je t’aime: nous reverrons.„ Je suis heureuse. marele scriitor si savant. constructia templului de la Campina ca loc de comunicare intre cei aflati in materie si cei aflati in cealalta stare a vietii. incepe sa gandeasca. Din acel moment. cela doit te suffire.” Julie Hasdeu. Acest mare dosar spiritist .

Toate detaliile sunt gandite precis pentru a facilita aparitia si exprimarea spiritului descarnat. Este un traseu unidirectional. pentru ca doar cei plecati din trup se pot reintoarce in paradigma concretului. ci se lasa descoperit in fata tuturor celor care viziteaza si astazi muzeul dedicat Iuliei Hasdeu. bine intelesi . pe cand cei vii nu se pot face inca.nu are secrete incifrate.

devenind astazi alaturi de marile lucrari ale altor spiritualisti precum Allan Kardec sau Scarlat Demtrescu. insa opera sa rezista in timp. bijuterii de gandirie si traire ale . Demersurile sale. depasind cu mult optica generala a epocii.acolo unde nu mai exista spatiu si timp. ci doar Lumina Divina. sunt luate in derizoriu de catre intelectualii prea rationalisti.

pamantul. care este un micro-cosmos. Cele patru elemente constitutive ale Universului. apa si focul sunt guvernate de Lumina Primordiala. dar si ale omului. aerul. precum vointa celelate instincte si sentimente omenesti.curentului Creationist care postuleaza: „Spiritul domina Materia. sau Verbul in dinamica!” .

Somnul si sufletul Telegrafia Iubirii Hipnotismul in spiritism Materialismul in spiritsm Excelsior Ampla sa lucrare dictata aproape in intregime de catre spiritul Iuliei. in perioada 1891-1892 se afla in perfecta armonie cu .In „Sic Cogito”. nemurirea si destainuirea. Hasdeu incepe descifrarea Stiintei Sufletului in sase capitole: Dumnezeu.

ci mai degraba devenim ceea ce gandim. lucrari ca ale lui Hermes Trismegistos. vorbim sau intrepridem! In templul de la Campina sunt gravate.invataturile marilor maestrii spirituali ai omenirii. Cornelius Agrippa sau Paracelsus. minti universale care ne-au invatat de-alungul secolelor ca nu suntem doar ceea ce vedem. la cererea .

respectand Creatia si iubind Fiinta. legile fundamentale si eterne pe care Demiurgul n-i le-a lasat ca sa putem vietui in armonie si pace.. Legea Religioasa: Crede.. Crede in Dumnezeu Crede in nemurirea sufletului Crede in darul comunicarii cu cei dusi! Legea Morala .Iuliei Hasdeu.

. caci munca e viata! . ca sa te cinstesti pe tine insuti. Nu necinsti munca.. Iubeste si ajuta neamul Iubeste si ajuta pe cei ce te ajuta si te iubesc Iubeste si ajuta fara a precugeta la folosul tau! Legea sociala: Nu necinsti..Iubeste si ajuta. Nu necinsti pe altii. ca sa te cinsteasca altii.. Nu necinsti pe tine insuti.

atunci nu poti sa vezi.Legea filosofica: Cand-atunci. atunci adevarul scrii Cand nu vrei sa crezi. vizitatorul templului trebuie sa aibe rabdare si bunavointa pentru a intelege importanta fiecarui obiect. de la camera de spiritism. atunci gasesti tagada! Desigur. Cand cauti dovada.. Cand faptul stii. pana la la camera de ..

rugaciune in fata uriasei statui a Mantuitorului Iisus Hristos. am putut cumpara volumele pe care le aminteam la inceput. am revazut constructia si m-am bucurat nespus ascultand povestile spuse cu farmec de curatorul muzeului. Trecand zilele trecute prin Campina. drum . fapt pentru care va recomand cu caldura o excursie pana acolo.

ce poate deveni initiatic si schimbator de vieti! Si vreau sa pun punct acestui articol cu un citat din remarcabilul „Sic Cogito”: „ Si dupa ce am scris. ma intreb acuma: oare eu sunt autorul?” .