You are on page 1of 6

http://neinfrantii.forumactual.

net/t160-piramida-din-pitesti
PIRAMIDA din PITESTI

La marginea Piteştiului, ascunsă de priviri indiscrete, o construcţie bizară se ridică în mijlocul pustietăţii. E veche, ruginită, abia se mai ţine. O zăreşti din fuga maşinii, pe centura oraşului. Dar, ca să ajungi la ea, trebuie să străbaţi staţia de epurare, să te învîrteşti printre bazine cu apă murdară, clipocindă, să înfrunţi mirosul greu. Mergi tot spre Est, către malul Argeşului. Şi, dintr-o dată, o vei vedea. E o piramidă de metal şi sticlă. O copie fidelă a Marii Piramide a lui Keops. La scara 1 pe 10. A fost ridicată în anii 80 ai secolului trecut. Şi are o poveste incredibilă. O poveste despre mintea umană care provoacă Necunoscutul, despre minuni ştiinţifice şi fenomene la limita cunoaşterii. Cîndva, această piramidă a fost un laborator de cercetare avansată. Astăzi, uşile sale sînt zăvorîte. Praful şi uitarea se aştern în straturi tot mai groase. Privind-o, te simţi Stalker în Zona lui Tarkowski, adunînd din gunoi fragmente de tehnologie extraterestră. Cine a făcut picnic la marginea drumului ? O femeie uluitoare pe nume Marioara Godeanu. „Agenda ascunsă” a Marioarei Godeanu Cînd vine vorba despre Piramida din Prundu, unii vorbesc şi azi în şoaptă, dîndu-ţi de înţeles că acest Laborator naţional de cercetare fundamentală ar fi fost ridicat de Armată sau de serviciile secrete. De fapt, adevărul este altul. Mult mai interesant. Închipuiţi-vă că ne-am întors în timp, în anii 80. Ultimii zece ani ai regimului Ceauşescu. Era epoca luptei pentru pace care nu mai lăsa piatră pe piatră. Anii crizei energetice mondiale, cînd „independenta” Românie se dădea de ceasul morţii să găsească noi surse de energie, adaptînd, inovînd. Cîteodată, inovaţiile erau ridicole. Precum autobuzele cu rezervoarele acelea de gaz de pe acoperiş, de ziceai că sînt purtătoare de rachete. Precum poeziile lui Păunescu despre ţărani care alimentau becul de la roata de moară. Dar, de cele mai multe ori, cercetătorii români chiar îşi storceau creierii, punînd pietrele de temelie ale unor industrii respectabile, precum cea a energiei atomice. În această epocă de efervescenţă, dr. Marioara Godeanu, şefa unui colectiv de cercetare la Institutul Central de Biologie, primeşte aprobarea începerii unui experiment de avangardă la Piteşti. Era vorba despre construcţia unei staţii de epurare biologice, pentru ape reziduale, care folosea drept „filtru” nufărul egiptean, o plantă care putea fixa sedimentele. Biomasa rezultată

au strigat egiptologii de modă veche. apa ajungea în rezervoare plasate în partea superioară a construcţiei. Marioara Godeanu avea „o agendă ascunsă”. Ridicată de confrerii iniţiatice de constructori. Timpul se teme de piramide Piramida – ce formă uluitoare ! Cîtă stabilitate dă ea unei construcţii. Văzuse că alimentele se păstrau perfect sub o piramidă de sticlă. au răspuns savanţii respectabili. cuprinzînd în proporţii numerele „de aur” ale matematicienilor ? E o simplă întîmplare.3 milioane de blocuri de piatră. iar o plantă bolnavă se vindeca mai repede. De ce ? Îndrăznim să credem că dr. ieşit din ortodoxia comunistă. se întîmplă şi astăzi. o modificare a continuumului spaţio-temporal sub influenţa formei acestui obiect. aşezînd sub pat piramide miniaturale. plasate sub ea. cu latura de 240 de m. singur. piramida încinge spiritele şi provoacă polemici. un ceh a brevetat o piramidă din carton care . În definitiv. înglobînd 2. (iar cei . Dar fenomenele stranii care se înregistrează în piramide. pe care istoricii serioşi o datează în jurul anului 2700 î. Mormînt aliniat după stele.. Marea piramidă a lui Keops. Oare ? Am trecut cu vederea un mic amănunt. de unde.urma să îngraşe pămînturile pe la Albota. Ridicată de pompe puternice. oficialul egiptean pe care-l vedem pe „Discovery”... Chiar şi sub „masca” unei staţii de epurare. a rezistat timpului. printr-un labirint de canale cu verdeaţă. în camera mortuară ? Nu sînt statistic reproductibile în condiţii de laborator. somnul celui care se odihneşte acolo devine mai profund şi mai liniştit. Forma staţiei de epurare urma să fie piramidală. Aşezată pe un plan pătrat. spun că are 12. are o înălţime de 146 m. Marioara Godeanu avea cunoştiinţă despre această dispută. Domnia sa era pasionată de piramide.. să ne spună că piramida era un simplu mormînt. Ştia că.000 de ani vechime!). Marioara Godeanu s-a hotărît să ridice o piramidă. Ştia că. la o treime de bază şi două de vîrf. Se întîmpla pe vremea lui Napoleon (care a dormit o noapte. Totul sugera că există un „efect de piramidă”..Hr. purificîndu-se. Măsurători radiestezice şi cîrnaţi . ascuţea la loc lamele de ras. Nimic excentric. curgea... nimic spectaculos. care lucrau la ea toată viaţa! De două sute de ani. după calcule astronomice. şi a interzis apoi soldaţilor să-l întrebe cum a fost. păstrîndu-şi şi astăzi măreţia. în anii 70. Pînă aici. Dr. vizionari. Einstein demonstrase că „pânza Universului” poate fi „şifonată” de obiectele cu masă foarte mare. lent. Degeaba încearcă domnul acela cu pălărie. dr. Şi atunci.. cîntărind fiecare 2-3 tone. în piramidă.laborator.).

Martorii oculari.. peste toate aceste experimente strict obiective. s-au înzdrăvenit sau.618. # Vibraţia piramidei interacţionează cu componentele materiei. ipoteze.. plantele crescînd aproape miraculos. . De exemplu. O serie de măsurători radiestezice au sugerat că spaţiul interior era într-un anumit fel structurat. dormind în piramidă. S-a văzut cum creşte viteza de polimerizare a unor răşini epoxidice.. Apăruse o adevărată „modă” a piramidelor. Poate şi pentru că raportul care caracterizează piramida.) din lumea întreagă au formulat diverse ipoteze explicative: # Există un cîmp universal. Se deschiseseră chiar noi direcţii de cercetare – înspre industria farmaceutică. pe care piramida o accentuează. ceea ce strămoşii lor. al cărnii. o vibraţie. funcţionînd ca un „ghid de undă”. ca o marcă a lui Dumnezeu.. o „muzică a sferelor”. remarcîndu-se diferenţe semnificative în funcţie de zona din piramidă în care este plasat cristalizorul. la care producţia de miere a crescut semnificativ. dacii. dar şi alţi cercetători (şi entuziaşti. confecţionate artizanal din carton sau numai cu laturile din cupru – oamenii observau cum se schimbă gustul apei păstrată în piramidă. Şi. apa pierde gustul de clor. cosmic. despre femei sterile devenite mame ! Lăsînd zvonurile de-o parte. S-a studiat influenţarea fenomenului de cristalizare din soluţii suprasaturate. în toată lumea vie. ca o antenă de emisie recepţie. Microcîmpurile organismelor vii (puse în evidenţă prin fotografia de tip kirilian) sînt modificate de vibraţia piramidei. sute de impresii subiective: senzaţii de bine.Nu ştim cu siguranţă ce a urmat. reînvăţînd. numărul de aur. Cum pot fi explicate toate aceste lucruri? Ce poartă în Necunoscut deschide piramida? Colectivul Marioarei Godeanu. ştiau şi aplicau de mult ! Ipoteze. al fructelor. rod al experienţelor din Piramidă. cu care am putut sta de vorbă. şi mai uluitor. cristalele cresc. cuprinzînd mii de pagini. Şi astăzi mai umblă vorba despre paznici bolnavi care. în sensul numărului de germeni şi a mărimii acestora. ne-au încredinţat că staţia funcţiona foarte bine. proporţia care se găseşte. raportul dintre latura pătratului de bază şi înălţime este 1. esenţele de flori sînt foarte amplificate. Unii vorbesc despre fişete închise. de linişte pentru cei dinăuntru. de fapt. să mai amintim experimentul cu piramide aşezate pe stupi.

. Cercetarea românească. care au realizat planurile la scara 1:10 fata de piramida lui Keops... cercetătorii au fost obligaţi să caute alte zone de activitate. Am fost ajutata de doi ingineri arhitecti.. aşteptînd timpuri mai bune...http://povesteazilei.... piramida a aparut. misterioasă... Timpuri în care firme private să fie interesate de o investiţie în cunoaştere... M-am mirat si eu cand am zis: "Sigur ca da" si.....interviu cu d-na Marioara Godeanu E bine ca omul sa traiasca acolo unde a baut prima apa" . Stiu numai ca ministrul Florescu Mihai........ zorile. Treptat. dar toata lumea m-a ajutat ca piramida sa nu fie vizitata..De ce s-au oprit cercetările? După Revoluţie........ construita in epoca Ceausescu.... oameni foarte pasionati in intimitatea lor de asemenea domenii de cunoastere.... care era la Consiliul National de Stiinta si Tehnologie.... dupa atatia ani.. Motivele nu sînt greu de ghicit – institutele bucureştene de cercetări au rămas fără finanţare... Piramida din Prundu n-a mai fost folosită..com/2009/12/capela-sixtinaromaniei.. Sursa ...... in legatura cu o idee atat de noua si de "bizara"? ..... la fel ca întregi ramuri industriale..Nu-mi explic nici acum...... am fost mirata sa constat ca am fost sprijinita in acea perioada de o serie de personalitati din domeniul politic.. Cum ati izbutit sa obtineti acordul autoritatilor comuniste... Cert este ca piramida a fost terminata cu bine in 1985... Cuplul prezidential a trecut numai pe .. Abia s-au găsit bani pentru plata personalului de întreţinere. a vazut modelul facut de mine in miniatura (pe care il foloseam pentru studiul efectului de piramida) si m-a intrebat daca nu cumva am proiectul si pentru o piramida mai mare. desi nu ma pricepeam la constructii. Astăzi.. E de mirare că n-au dat buzna căutătorii de fier vechi........ să facă piramida zob.. Cu toate ca ulterior ni s-au pus multe piedici.blogspot.... Piramida de la Pitesti .O alta realizare "miraculoasa" care va apartine este si piramida de la Pitesti.html .. a ajuns la gunoi. Mai dificil a fost atunci cand Elena Ceausescu s-a oferit sa o viziteze... ea rezistă structural şi întîmpină.. respectand toti parametrii piramidei din Egipt.

fara de care n-as fi putut reusi.ca e de metal. A fost o surpriza pentru Vest faptul ca noi am reusit sa ridicam la Pitesti o replica a piramidei lui Keops. la Geneva. Germania. ea a fost construita ca statie-pilot de urmarire a actiunii unor organisme (alge. asa ca si aceasta realizare a fost rasplatita prin Marele Premiu . si chiar am mers la brevetare cu cateva proiecte. care duce la o deformare a actiunii sale. Aceasta este de altfel una din temele noastre de cercetare. cu ajutorul unitatii militare auto-moto 02210 din Bucuresti. studii de germinare rapida. In piramida. ca grupul acela de romani a luat Marele Premiu. cum sunt apele plate. noi realizasem inca o instalatie similara. timpul maxim de lucru acolo este de doua ore pe zi. de accelerare a proceselor de crestere. in 1992. arata ca dincolo de imaginea fotografica a piramidei se mai vad si alte imagini. ni s-a dat medalia de aur pentru activitatea in ecologie. . si ea. Dar. unde iarasi a fost o surpriza pentru cele 64 de tari prezente acolo. iar in 93 am luat Marele Premiu la Salonul International de Inventica de la Nrnberg.Cine avea acces in piramida de la Pitesti si in ce conditii se lucra acolo? . la Budapesta. Pe masura ce se adauga in molecula de apa cate o particula . realizata de doi colegi ingineri. un mare ajutor am primit din partea colectivului de acolo. necontaminate. pentru purificarea lor. care se datoreaza existentei unui alt tip de informatii). Oficial. In toata aceasta activitate.Intrarea era permisa numai sub semnatura ministrului si a mea. cu elicopterul.Toata lumea a fost frapata si se intreba cum am reusit noi s-o construim.i se schimba informatia initiala si incepe o deformare a ei.Care a fost ecoul in strainatate al realizarii acestei constructii? . Apa este.deasupra. Din cauza fenomenelor speciale care se petrec in interiorul piramidei (metoda de scanare pe un computer. am luat medalia de argint. bacterii) asupra apelor uzate. apa se energizeaza si ajunge sa fie o apa primara. intre timp. Dar adevarata noastra batalie cu instalatia de la Pitesti a fost pentru a demonstra efectul de forma (al piramidei) asupra apei. la scara 1:10 si. . drept urmare. dar de sus se vedea ca o instalatie obisnuita. tot in acelasi an. ca e de nemetal sau saruri . S-au facut si multe studii privind fenomenele de cristalizare. de polimerizare a rasinilor. purtatoare de informatie. De ce? Pentru a nu vulgariza sau pentru a nu aduce informatii eronate in mediatizarea acestui proiect.

Functiona. in 90. si el. iesirea mea in lume. dar cei buni sunt in numar suficient de mare.de la Nrnberg si prin cele doua medalii de aur primite.netlog. A urmat Bruxelles.Cu atatea succese internationale. dar nu stiam cum sa "tropai" sa ajung mai repede acasa. Se ridica o generatie in care am foarte mare incredere. Si pe urma. Si nici sotul meu. decat in tarile foste socialiste. Corina Pavel Sursa .com/groups/piramida/forum/messageid=60985 . aici. Dimpotriva. la expozitiile si saloanele de inventica la care am fost. in atatea calatorii pe care le-ati facut? Ce v-a tinut aici? . Sigur ca nu sunt toti geniali. in programul international de energie. stiti cum spunea Coanda: "E bine ca omul sa traiasca acolo de unde a baut prima apa!" (e vorba de memoria apei. cercetator principal I. Sunt sigura ca nivelul cercetarii romanesti va fi sustinut de acesti tineri. am simtit chiar o nuanta de nationalism care nu imi e caracteristica. care a avut o bursa Humboldt de un an de zile in Germania si care are o educatie si o mentalitate in stil nemtesc (Stoica Godeanu. astfel. am fost invitata in Grecia si asa a inceput. da. .http://ro. Dupa aceea. probabil. suntem chiar foarte aventurieri. nu si-a dorit aceasta aventura. Am pierdut. Poate e si varsta. suntem mai putin aventurieri in viata si mai mult in stiinta. prilej cu care juriul a tinut sa precizeze ca tarile din Vest au gresit netinand cont pana acum de potentialul uman al Romaniei. Si eu. Nivelul potentialului creator in Romania este destul de ridicat. in sensul ca simteam nevoia sa demonstrez ce facem noi aici si ca nu-mi e rusine ca sunt romanca. un sistem de garantie. lucru care pentru mine a fost extraordinar. vreau sa va spun ca pentru cercetarea chineza am un deosebit respect. cum se face ca n-ati ramas peste hotare. ca eu sa fiu optimista.In primul rand. director la Institutul de Ecologie Aplicata Bucuresti). si eu sunt foarte multumita de studentii pe care ii am. unde am luat Medalia de aur la Salonul de Inventica si Premiul special al Organizatiei Mondiale pentru Proprietatea Intelectuala. una oferita de Suedia. un alt subiect care m-a pasionat si despre care am putea purta o discutie separata). am fost pentru prima data in China. pana in 89 n-am avut voie sa ies din tara. si o bursa in Germania. dar ideea de a ramane in alta tara nu m-a tentat niciodata. In octombrie 1989. doua burse. intr-un fel.