You are on page 1of 3

Pericolele radiatiilor cu microunde nu pot fi ignorante

Un experiment realizat la domiciliu pentru o tiin de liceu n urm corecte cinci ani a verificat pericolele de cuptoare cu microunde, nu numai pentru oameni, ci chiar la plante i alte materii organice. Experimentul a artat c apa din cuptorul cu microunde dat la o instalaie de cauze de plante pentru a ofilesc i mor in termen de zile, cu toate acestea, o alt plant identic dat de ap, care a fost fiert pe o soba convenional a crescut n mod normal n aceeai perioad de timp. Multe studii efectuate la nivel mondial au evideniat n mod repetat efectele nocive ale cuptoarelor cu microunde asupra sntii umane . De fapt, cuptoarele cu microunde sunt att de periculoase ca acestea au fost interzise in Rusia, 1976-1987 . Douzeci de ani de cercetri aprofundate de ctre oamenii de tiin rui i-au convins c pericolele dispozitivelor compensat beneficiile n timp de gtit . Acest experiment verific n continuare concluziile lor . In experiment acas , ap filtrat a fost mprit n dou pri . O parte ar fi cuptorul cu microunde i se las s se rceasc nainte de a fi dat la plante, n timp ce a doua parte va fi nclzit pe o plit i convenional dat pentru o instalaie identic . Rezultatele au fost observate pe o perioad de nou zile . De -a treia zi era deja clar c planta dat apa la microunde nu a fost situeaz la fel de bine ca i omologul su . De ziua a noua fabrica la microunde a fost practic inexistent n ghiveci , care a sczut literalmente n mrime de doar civa centimetri deasupra solului . Cea de a doua fabrica a fost n cretere frumos .

Carne, preparate la cuptorul cu microunde determina formarea de d-Nitrosodienthanolamines, un bine-knowncarcinogen. Cuptorul cu microunde poate provoca, de asemenea, unele aminoacizi n alimente precum lapte i cereale cereale s fie convertite n substane cancerigene. Expunerea chiar foarte scurt pentru fierte, vegetablesturned alcaloizi congelate sau prime de plante lor n materie cancerigene improprii pentru consumul uman. Acesti radicali liberi cancerigene formate din plante i mai ales n legume rdcinoase expuse tomicrowaves. Broccoli a artat o pierdere de 97% din ei vitamina C cnd fierte ntr-un cuptor cu microunde. Studiile au aratat ca laptele matern uman nclzit n cuptorul cu microunde este alterat i ca nu numai c este saracit continutul sau de vitamine, dar si o parte din aminoacizi sunt redati inactivi biologic. Unii dintre aminoacizi alterati reprezinta otrvuri la nivelul sistemului nervos i al rinichiilor. Cuptoarele cu microunde nu nclzesc alimentele n mod egal. Acest lucru nseamn c unele pri sunt arse si isi pot schimba structura lor molecular n substane cancerigene periculoase, n timp ce alte pri sunt insufficient gatite ceea ce creste riscul de intoxicatii alimentare. Nu numai mncarea gtit n cuptorul cu microunde periculoasa, si dispozitivele acestuia. Fiecare parte din coard de putere pn la magnetron, care este defapt partea care emite radiaia de nclzire a mancarii , este periculosa din cauza nivelului ridicat de emisii EM. Testele efectuate de productorii de la o distan de doi centimetri arat c microundele scapa din dispozitiv, indiferent de cat de scump sau bine facut este modelul. Cu toate acestea, deoarece radiaiilor de microunde scade dramatic cu distana, la 20 de centimetri de radiaiile sunt de aproximativ de 100 de ori mai mici dect la 2 centimetri, aa c este o idee bun s stea napoi de la unitatea dac trebuie s utilizai unul. Microundele pot trece prin perei, deci daca este plasat pe un perete adiacent, cel de pe cealalt parte va fi expus la niveluri mai ridicate de radiaii.

Dup cum arat n mod clar acest experiment,nu este o ide buna sa preparati mancarea la microunde chiar daca reincalziti ceaiul. Planta microunde v-ar aprecia daca ar fi putut vorbii. surse: http://www.eutimes.net http://www.powerwatch.org.uk/rf/microwaves.asp Dr. Magda Havas, Trent University