.ro . la fel de mult cum m-am bucurat eu să îl scriu. Materialul este gratuit şi mi-ar plăcea să ajungă la cât mai multe persoane. aşa că te încurajez să îl dai mai departe.Mulţumesc că ai downloadat acest material. Sper să te bucuri de el. Nu uita să ne vizitezi pe http://1cartepesaptamana.

8. 4. 15. Citeşte câteva bancuri. 9. Descoperă un blog nou sau cere recomandări de bloguri de la un prieten. 21. Bea un pahar de vin bun singur sau cu persoana iubită. Trage un pui de somn în mijlocul zilei. Renunţă la 100 de prieteni de pe facebook. 16. Învaţă ceva nou. 2. 5. 1. Fă-ţi o cană de ceai care te energizează. 18. 20. 6. Mănâncă fructe care îţi dau energie. Fă ceva frumos pentru tine. 7. Mănâncă desertul tău preferat. Trimite un mail unei persoane pe care o admiri. Fă-ţi curat în cameră şi pe birou şi felicită-te pentru o treabă excelentă . 14. 17. 3. . Spune nu la cel puţin 3 solicitări ale persoanelor care nu îţi plac. Citeşte o carte foarte bună. Petrece 20 de minute pe 9gag. 13. Fă ceva frumos pentru cineva pe care nu îl cunoşti.100+ MODURI în care îţi poţi face ziua mai frumoasă. 25. 22. 11. Înscrie-te la un curs de dezvoltare personală. Vorbeşte politicos şi o să vezi că şi ceilalţi îţi vor vorbi politicos. Întâlneşte-te cu un prieten bun pe care nu l-ai mai văzut de demult. 10. Trimite un mail unei persoane dragi cu care nu ai mai vorbit demult. 19. Închide-ţi telefonul pentru câteva ore şi fă ceva ce îţi doreai să faci de mai demult. Refuză să faci lucruri care nu îţi plac sau care nu îţi fac cinste. Fă o baie caldă cu spumă. Porneşte o conversaţie din care ai ceva de învăţat. 23. 24. Fă-ţi un blog pe care să scrii despre lucrurile care te-au făcut să zâmbeşti zi de zi. 12.

Uită-te la o comedie bună. Citeşte o poveste unui copil. Fă dragoste cu persoana iubită. 44. 34. 47. Da ai voie să fii şi un pic egoist/egoistă. Vizitează bibilioteca şi simte mirosul de cărţi vechi. Ieşi afară şi fă o plimbare. 29. Scoate totul din priză (mai puţin frigiderul) şi fă orice altceva decât stat la calculator. 39. (nu. 40. Ieşi prin oraş la o plimbare nocturnă. Reciteşte Amintiri din copilărie sau câteva basme de Petre Ispirescu. Meditează timp de 30 de minute. 49. Fă un duş împreună cu prietenul/prietena. 48. Citeşte o carte siropoasă. Ieşi la o mişcare cu nişte prieteni. te iubesc. 45. Vizitează un muzeu. 36. Renunţă la o persoană care doar îţi produce nervi şi te oboseşte. . 32. Găseşte un citat care te inspiră şi scrie-l pe mai multe foi şi lasă foile la vedere prin toată casa. 38. 33. Donează din lucrurile pe care nu le mai foloseşti cuiva care ar avea nevoie de ele sau fă-le cadouri pe rând prietenilor tăi. 35. nu ai voie să munceşti) Rezervă-ţi 2 ore în care să faci lucruri doar pentru tine. 41. 50. Mănâncă bezele sau jeleuri. 30. 28. 37. Vei vedea că o să începi să zâmbeşti şi o să conştientizezi mai bine compania lor. Învaţă un bebeluş să facă primii paşi. 27. Termină cartea pe care ai început-o. 46. 42.26 .50 26. Spune-i unei persoane deosebite din viaţa ta. 43. Ia cina împreună cu cineva drag. 31. Amână-ţi toate întâlnirile pe ziua de astăzi şi întâlneşte-te cu persoana iubită. Rezolvă un puzzle. uitat la televizor etc. Ia la rând oamenii din viaţa ta şi notează -ţi pe o foaie toate lucrurile pe care le placi sau le admiri la ei. Ia-ţi o zi de concediu şi fă primul lucru ce îţi trece prin cap.

65. 74. Ascultă muzică motivaţională care îţi dă energie. Repetă-le pe toate cu voce tare. 60. 58. 62. 61. 54. Da. 70. 59. Mănâncă nişte cozonac cu rahat. 63. Petrece o zi întreagă cu cea mai amuzantă persoană pe care o cunoşti. Bârfeşte . Mănâncă o pizza. Câştigă un joc de Monopoly. Mănâncă o ciocolată Heidi cu mentă (preferata mea) sau o Milka smile (are bombonele din-alea care pocnesc în gură :P) Fă plajă sau mergi la înot. 64. Cumpără-ţi un cadou. Fă ceva ce îţi potoleşte setea de curiozitate. Schimbă-ţi frizura.75 51. Intră într-o librărie şi cumpără o carte bună. 53. 67.51 . Joacă-te cu un copil mic. 72. Învaţă un cuvânt nou pe care probabil mai nimeni nu îl ştie şi foloseşte -l pe tot parcursul zilei. o scrisoare nu un email :p. Urcă-te în tren şi vizitează un oraş nou. Uită-te la un film bun. 66. 68. 75. . Priveşte şi admiră răsăritul sau apusul. Sau la Mythbusters. Ascunde bani prin buzunarele de la pantaloni şi descoperă banii într-o altă zi. Profită de reducerile la cărţi sau caută chilipiruri. Uită-te la How it’s made pe Discovery. Renunţă la jumătate dintre ele şi mulţumeşte tuturor persoanelor care sunt responsabile de acele lucruri. 71. 52. 55. Fă un cadou unui copil şi observă bucuria lui. 57. 56. Trimite o scrisoare. 73. Trimite un sms bun unei persoane deosebite. Cumpără-ţi un tricou nou cu un mesaj amuzant. Ia-ţi 30 de minute să notezi toate lucrurile pentru care eşti recunoscător. 69.

Plimbă-te cu bicicleta. 86. 89. 97. Dansează prin casă cu muzica la maxim. Descoperă un artist de muzică nou sau cere recomandări de muzică nouă de la prietenii tăi. doar să vezi cum e. dar ştii bine că ce e copilăresc te entuziasmează şi pune un zâmbet imens pe faţa ta. Cântă când faci duş. Construieşte împreună cu un copil un castel din nisip. 79. Uită-te la un desene animat cu Tom şi Jerry. Scrie câteva mesaje motivaţionale pe nişte post-it-uri şi lipeşte-le peste tot în birou. 99.76 . Învaţă să scrii haiku-uri. 81. 85. doar bucură-te de plimbare şi de soare. 100. pentru urgenţe :P. 95. 102. 90. Fă rost de o cretă şi desenează un şotron pe ciment şi joacă-te un joc de şotron. Cere o favoare din partea unui prieten care te va ajuta să faci ceva mai repede. Mănâncă lucruri care îţi plăceau când erai mic(ă). Fă-ţi o listă de 100 de lucruri pe care vrei să le ai sau să le faci. Citeşte o carte bună când faci baie.102 76. Flirtează cu cineva de care îţi place. Nu vă luaţi telefoanele cu voi. Sau căpşuni cu frişcă. 94. Condu maşina unui prieten. 96. Mergi cu cortul cu nişte prieteni. Trimite un sms unui număr la întâmplare. Nu contează locul. Îmbracă-te cu cele mai colorate haine pe care le ai. 92. 77. Ştiu pare copilăresc. 87. Bea ceva care nu ai încercat până acum. Mergi pe jos timp de 30 de minute când e frumos afară. 80. . 88. Învaţă origami. 84. Trezeşte-te mai târziu. Începe să înveţi să cânţi la un instrument. 101. 98. să îşi ia doar o persoană telefonul. un plan de cum să le realizezi şi începe treaba. Mănâncă fursecuri cu frişcă. 91. Sau ceva dulce cu frişcă. Colorează. 82. 78. 93. Mă rog. 83. Fă ceva ce nu ai voie să faci. Culcă-te mai devreme diseară ca să dormi mai mult.

În starea de visare (starea REM). Culorile vii. pentru că te obligă să stai liniştit cât timp se face ceaiul.BONUS:10 Trucuri pentru mai multă energie. calde proiectează o imagine pozitivă asupra celorlalţi. Ei ştiind acest lucru. Ai observat că de dimineaţă. Răsplăteşte-te cu o siestă. 4. corpul tinde să îsi epuizeze resursele. Dau impresia că ai o stare de dispoziţie pozitivă. În general când eşti obosit sau epuizat. în urma unui somn scurt de 20-30 de minute. e ca un duş rece. 2. dar cercetările arată că reduce nivelul hormonilor generaţi de stres. Îmbracă-te colorat. Simplul act de a bea ceai este extrem de banal. . Un truc extrem de practic şi de ieftin este să dai cu apă rece pe faţa. Bea câteva căni de ceai pe zi. însă în versiune mai puţin dureroasă. 1. o mânâ de apă dată pe faţă poate face minuni. 3. De aceea mulţi asociază ceaiul cu meditaţia şi/sau relaxarea. parcă te-ai mai trezit. energia corpului se regenerează. 5. după ce dai cu apă pe faţă. O să te simţi ca o persoană nouă. Pentru că depui foarte mult efort în prima parte a zilei. ca să ia din energia ta şi automat comportamentul lor va fi în general unul la fel de pozitiv precum culorile hainelor pe care le porţi. vor încerca să intre în conversaţie cu tine. Spală-te cu apă rece pe faţă. practic primeşti un boost binemeritat de energie. Unul dintre cele mai uşoare trucuri. Schimbă-ţi lenjeria intimă şi şosetele. dar foarte eficiente.

Deshidratarea este una din cauzele extrem de frecvente pentru pierderea energiei.6. Te invit să ne vizitezi zilnic pe http://1cartepesaptamana. stima de sine obţinută în urma exerciţiilor fizice. dacă mergi la sală de dimineaţă. chiar dacă muşchii îţi sunt obosit. întotdeauna au mers mână în mână. Gabriel Nechita – tips@1cartepesaptamana. Zi-mi tu un om care a râs mult şi nu avea niciun pic de energie. corpul consumă ce energie mai prinde.ro unde găseşti mai multe articole despre cărţi bune care merită citite şi despre dezvoltare personală. Practic. Totodată. Stima de sine şi energia. 8.RO Dacă ţi-a folosit acest material. îţi oferă şi mai multă energie. 9. Bea mai multă apă pe parcursul zilei. starea ta fizică este mai bună şi o să îţi creşti depozitele de energie pentru tot parcursul zilei.ro . Apa o poţi considera ca un fel de benzină. Proteinele oferă energie sustenabilă şi ar fi mai ok să mânănci alimente bogate în proteine în defavoarea celor extrem de grase sau bogate în zahăr care îţi dau energie pe termen scurt şi doar te amăgesc. Mergi la sală de dimineaţă. Ai îndeajuns de multă benzină în tine. 10. 7. Cât mai mult. Mănâncă alimente bogate în proteine. Îmbracă-te în hainele în care arăţi cel mai bine. datorită faptului că nu îţi iei energie din apă. Exerciţiile fizice creează noi depozite de energie. te descurci pe tot parcursul zilei. Râde mult. îl poţi trimite gratuit oricărei persoane vrei tu. EBOOK GRATUIT REALIZAT DE 1CARTEPESAPTAMANA.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful