You are on page 1of 2

Polpete od krumpira (Rosti) cca 10kn 60-70 dkg krumpira 1kapula 20 dkg pancete (moe i bez ) 1 lica masla

2 lice sjeckanog perina 1 jaje brano ulje za prenje papar i sol. Krumpir ogulite i naribajte na krupnom ribeu,posolite i pobiberite dodajte jaje i pancetu i par lica brana da se lijepo sjedini a da ne bude pregusto. Na veoj tavi zagrijte pola koliine ulja , te stavite na njega krumpir, tako da ga rukama pritisnete dok ne dobijete oblik debele palainke ili pite( ja stavljam licom a drugom pomognem skinuti smjesu i pritisnem ( cca 1cm) da dobijem manje polpetice ). Pecite bez okretanja oko 15-20 minuta, dok ne dobije hruskavu koricu. a zatim okrenete krumpir na nepeenu stranu i pecite ga jo cca desetak minuta, odnosno dok i donji dio ne postane hruskav.

Krumpir salata s majonezom i vrhnjem - cca 15 kn Sastojci za jelo krumpir800 g sol4 g papar2 g maslinovo ulje30 ml limun50 g majoneza100 g kiselo vrhnje50 g perin list10 g Priprema Krumpir operite i skuhajte u kori. Kuhani krumpir ogulite i nareite na ploke. Posolite i popaprite, te ohlaeni prelijte s 2 lice maslinovog ulja i 1 licom limunovog soka. Izmijeajte majonezu s kiselim vrhnjem i jednom licom sitno kosanog perinovog lista, te smjesu prelijte po ohlaenom krumpiru. Dobro izmijeajte i posluite.

http://www.coolinarika.com/recept/pizza-party/ picete http://www.coolinarika.com/recept/809105/

http://www.coolinarika.com/recept/blatna-torta-mud-cake/ mud cake

Nareite kruh na nite ili kockice, prelijte velikom aom mlijeka i po njemu rasporedite tikvice, sir, gljive, patlidane,

povre ili meso. Prelijte umakom od vrhnja, jaja i zaina te pecite u penici oko pola sata.

http://www.coolinarika.com/recept/fini-zapecenac-od-starog-kruha/ http://www.coolinarika.com/recept/ustipci-ili-kroketi-od-starog-kruha/

http://www.coolinarika.com/recept/lisnato-tijesto-s-jogurtom-step-by-step/

http://magazin.net.hr/kuhinja/recepti/specijal/pizza-bez-kvasca