You are on page 1of 8

Definirea problemei:

iTitanium Pro nu a fost pn n acest moment prezent pe nici un canal de comunicare din Romnia, iar Apple vrea s aiba un succes la fel de mare n Romnia ca i Ipod-urile. iTitanium Pro ofera si casti dar este cunoscut faptul ca exista cateva probleme reale cand vine vorba de ascultarea muzicii la acestea, deoarece, conform unor studii realizate in trecut, este posibil ca tehnologia scazuta a unor casti de la anumite companii se provoaca mari probleme de auz, chiar punandu-se in vedere si surzenia. Astfel, cercetarile arata ca 5-10% dintre utilizatorii de playere muzicale isi pierd ireversibil auzul din cauza folosirii frecvente a acestor aparate la volum ridicat. Potrivit raportului CE, utilizatorii de playere asculta saptamanal peste cinci ore de muzica la volum ridicat, mai mare de 89 de decibeli, adica mult mai mult decat nivelul de zgomot permis la locul de munca. Cei mai expusi la risc sunt tinerii si copiii. Iar in Romania, din ce in ce mai multe persoane se prezinta la medic cu traume sonore acute, din cauza faptului ca asculta muzica la casti cu nivelul sonor dat la maximum, sustin specialistii in ORL. "in ultima perioada, ne-am confruntat destul de des cu astfel de traume sonore, cauzate nu doar de ascultatul muzicii la casti, ci si de boxele cu un nivel sonor foarte mare din discoteci", a precizat, pentru Newsin, medicul primar ORL Codrut Sarafoleanu. Astfel exista aceasta problema: un numar relativ mic de utilizatori in acest domeniu pentru anumite categorii din societate.

Scopul campaniei Cu orice model nou lansat pe piata, o companie doreste sa aiba vanzari care sa se incadreze in targetul lor dar si sa isi imbunatateasca imaginea si sa le creasca notorietatea. Pentru aceasta campanie de relatii publice online vom alege ca scop principal cunoasterea iStick-ului si a specificatiilor acestora in randul targetului vizat. Prin utilizarea diferitelor instrumente de relatii publice vom cauta sa atragem publicul sa devina interesat de noul iStick, sa cunoasc caracteristicile acestuia, avantajele pe care le ofera, astfel incat, pe viitor sa il ia n considerare in vederea achizitionarii. Scopurile campaniei sunt constientizarea existentie pe piata a acestui produs cat si cunoasterea inovaiilor si cresterea preferintei pentru produs. De asemenea, se doreste crearea imaginii unui accesoriu indispensabil, datorita simplitatii si utilitatii sale.

Obiective:

Ca obiectiv principal, crearea unei imagini pozitive, dinamice, atractive a noului model lansat iTitanium
Pro i cresterea notorietatii acestuia in randul publicului. Obiective secundare: Mentinerea perceptiilor despre compania Apple ca brand inovator si elegant Cresterea atat a profitului companiei cat si a publicului cumparator Creearea si multiplicarea momentelor placute pentru cumparatori, acestea fiind datorate inaltei calitati al sunetului si imaginilor. Intensificarea frecventei de cumparare .

Tehnici de comunicare:
Se apeleaza la comunicarea de masa si online dar si comunicarea specializata si vor fi utilizate: publicitatea , promoii, relaiile cu presa si realizarea de evenimente in vederea promovarii. Internetul este omniprezent i reprezinta varful revolutiei comunicatiei. Lumea digitala a schimbat comunicarea atat in cadrul organizatiilor cat si intre acestea si publicul divers. In relatiile publice, internetul reprezinta autostrada informatiei.Tehnologia avansata a schimbat modul in care comunicatiile sunt produse, distribuite,afisate si stocate. Chiar daca multi recunosc ca aceasta a schimbat modul n care relatiile publice sunt practicate, rapiditatea schimbarilor arata cum practicienii se lupta sa tina pasul. In ceea ce priveste poziia mass-media fata de noile tehnologii, este foarte bine reprezentata online atat de editori care au experiena si au inceput in mediul tradiional, cat si de editori cu activitate exclusiv pe internet. Dovada succesului pe care o are presa in mediul online o reprezint creterea numarului revistelor si ziarelor online, posturilor radio si tv susinute de mrirea numrului de utilizatori de internet. Tehnici specific relaiei cu mass-media.O campanie de relaii publice nu poate porni fara a fi cunoscuta de presa. Primul si poatecel mai important destinatar al mesajului trebuie sa fie mass-media, chiar inaintea clientului, pentru ca aceasta va distribui mai departe mesajul In numele companiei.Media traditional a oferit de-a lungul timpului metode eficace de comunicare ca tre un

public mare si larg raspandit. O parte din sursele de informare includ elemente precum revistele, ziarele, posturile de radio, televiziunea, cartile. Toate acestea sunt acum transpuse pe internet, avand un public si mai numeros si mult mai larg raspandit. Aceste servicii sunt susinute tot de specialistii In PR care acum au cunotine conexe de utilizare a internetului si de eficientizarea transmiterii informaiei in acest mediu. Cea mai la indemana si cea mai utilizata metoda de transmitere a informaiei catre massmedia este comunicatul de presa . Legatura cu presa iti poate asigura transmiterea mesajului ca treun public foarte numeros si, poate cel mai important, costurile sunt foarte reduse comparativ cualte metode de promovare. In redactarea unui comunicat de presa pentru mediul online se respecta aceleasi reguli cu cele traditionale la care se adauga elemente care pot aduce beneficii suplimentare. Daca este binerealizat i transmite un mesaj ce poate fi gasit interesant de catre public, un comunicat va atrage atentia jurnalitilor. Odat ce va capta interesul editorului, acesta va fi publicat i va transmite mai departe mesajul catre poteniali clienti. Un comunicat de presa online trebuie de asemenea sa ina cont de mediul de transmitere,mai mult dect s fie considerat versiunea electronica a unui comunicat transmis printr-o metoda traditionala. Primul lucru obligatoriu de care trebuie inut cont este s fie citit emailul: este foarte uor s fie ters de ctre un jurnalist fr a fi citit dac anterior au existat experiene neplcute.Este foarte important s se pstreze un aspect prietenos i simplu, cu un titlu relevant care s iasn evident, fr de care poate trece neobservat ntre multe alte titluri pe care le citete un jurnalist. De asemenea, trebuie s conin date despre persoana de contact, s fie optimizat pentru motoarele de cutare dar i s se utilizeze un limbaj comun, accesabil unei categorii ct mai mare de persoane.

Strategia de lansare pe piata: Prin strategia de lansare pe piata se urmareste creearea unei noi conexiuni cu publicul larg.Produsul trebuie sa surprinda atat prin design-ul inovator folosit cat si prin calitate si rezistenta in special. Aceasta are la baza planificarea actiunilor ce va dezvolta diversitatea promotionala.

Analiza SWOT

In cadrul sistemelor sociale si economice intelegerea fenomenelor, previziunea i reactia la mediul extern, concomitent cu receptivitatea fata de actiunile i de capacitatea de a proiecta strategiile i procesele organizaionale, se poate realiza printr-o investigaie bazata pe analiza SWOT. SWOT este un acronim provenit de la Strengths, Weaknesses, Opportunities and Threats, adica puncte tari (atuuri), puncte slabe (carene, slabiciuni, deficiente), oportunitti i riscuri. Ca urmare a efectuarii unei analize SWOT a prezentei pe piata a produsului iTitanium Pro, s-au identificat urmatoarele:

Puncte tari: portabilitate, calitatea sunetului, functii inovative, spatiu de alocare mare, finisare de calitate, eleganta. Puncte slabe: pretul ridicat pentru publicul larg Oportunitati: cresterea numarului de cumparatori fideli ai acestei companii. Amenintari: concurenta puternica pe aceasta piata, numar relativ mic de utilizatori in acest domeniu.