You are on page 1of 5

alt e rnat iva-za-vas.

co m

http://alternativa-za-vas.co m/index.php/clanak/article/20-primjena-alo e-vere

udesna pomo za brojne tegobe


Postoji mnogo naina upotrebe aloe vere od kojih tijelo i um mogu imati velike koristi. Ovu biljku su stari Egipani nazivali "biljka besmrtnosti", a kod Amerikanaca je poznata kao "Wand of the Heaven" (nebeski tapi). Aloe vera ima jedinstveni sastav i ljekovita svojstva koja sve vie iznenauju znanstvenike. arobna f ormula aloe vere je soan i proziran gel koji se nalazi u njenim velikim zelenim listovima. Ovaj gel sadri preko 200 korisnih aktivnih tvari poput antrakinona, aminokiselina, enzima, lignina, sterola, saponina, vitamina i minerala. Neki sastojci aloe vere jo nisu poznati znanosti.

Praktina primjena aloe vere u svakodnevnom ivotu


1. Smanjuje bol i svrbe izazvan ubodom insekata Nanoenje rashlaenog gela na mjesto ugriza oputa i smiruje bolno mjesto. 2. Minimizira oteenje tkiva uzrokovano ozeblinama Aloe gelom ili sokom iscijeenim iz listova biljke tretirajte oteeno tkivo dva puta dnevno. 3. Pomae kod konih osipa i alergijskih reakcija Ako niste u mogunosti nabaviti gel moete koristiti i ekstrakt aloe. Primjenjujte ga najmanje tri puta dnevno na podruju zahvaenom osipom. 4. Suzbija virus herpesa Nanesite losion aloe vere na ranicu herpesa i ostavite da se osui. Tako ete ublaiti posljedice izbijanja herpesa. 5. Smanjuje probleme s aknama i pojavu dosadnih pritia Nanesite isti gel neposredno nakon pranja i ienja koe. 6. Olakava simptome psorijaze, dermatitisa i ekcema Aloe je pravi nektar za kou. Ona djeluje umirujue, isti kou od neistoa, dezinf icira i ubrzava zacjeljivanje. 7. isti organizam iznutra i izvana Losion, gel i ampon mogu se primijeniti lokalno za ienje i njegu koe i kose. Oralno uzimanje aloe vere potpomae detoksikaciji probavnog trakta i krvi.

8. Smanjuje pigmentaciju i tamne mrlje na koi Imate li problema s neujednaenim tenom, redovito primjenjujte aloe vera gel ili kremu na problematina podruja. 9. Masaa koe pilingom od aloe vere Napravite vlastiti prirodni piling za tijelo! Promijeajte dvije lice aloe vera gela, liicu soka limuna i dvije lice smeeg eera. Dobro umasirajte u kou, a zatim operite mlakom vodom. 10. Pripravak za opekline koji moete napraviti sami Pomijeajte ulje peninih klica i aloe gel te njime tretirajte opeeno podruje. 11. Recept protiv sunevih opeklina Pomijeajte 1 licu slanutkovog brana, 1 licu praha naranine kore, 1 licu skute i 1 licu aloe gela. Mjeavinu aplicirajte na kou i isperite nakon 30 min. 12. Vrhunska njega koe Aloe gel i sok hidratiziraju i omekavaju kou. Nanesite ga na lice i nakon 20 minuta isperite obinom vodom. 13. Z atita od oiljaka i strija Pomijeajte 2 alice morske soli, 1 alicu kokosovog ulja, 1 alicu aloe vere i 2 alice meda. Smjesu nanesite na tijelo i ostavite da djeluje pola sata. Nakon toga isperite. 14. Pomla ivanje koe Ako se redovito primjenjuje, ova biljka pridonosi mladenakom izgledu, ublaava starenje koe i pojavu bora. 15. Njega koe nakon brijanja Gel aloe vere je odlian pripravak za njegu koe nakon brijanja. 16. Bri rast i bolji izgled kose Aloe vera ubrzava rast kose i daje joj svilenkasti sjaj. Masirajte vlasite preparatima na bazi aloe vere, a zatim dobro isperite kosu. 17. Pomae protiv astme Udisanje pare lia aloe vere kuhanog u vodi dokazano ublaava astmu. 18. Smanjuje razinu eera u krvi Sokovi aloe vere smanjuju razinu eera u krvi to je vrlo korisno za dijabetiare. 19. Prirodno njeguje zubi Koritenje paste za zube na bazi aloe vere odrava zube zdravima te jaa desni. 20. udotvorno ljekovito svojstvo za cijeli organizam! Kod unutranje primjene, aloe vera ublaava probavne smetnje, garavicu, ireve, hemeroide, urinarne inf ekcije, kolitis, probleme s prostatom, reumu i artritis.

"Postoje etiri biljke koje su neophodne za ovjeka: penica, groe, maslina i aloe. Prva hrani, druga prua radost srcu, trea osigurava harmoniju, a etvrta ini ovjeka zdravim." - Kristofor Kolumbo

Svidio Vam se lanak? Primajte na elektronski asopis, besplatno je! Pribiljeite se ovdje!

Komentari
ana

January 16, 2014 u 9.06 imam aloa veru pa me zanima mogu li otkinuti soni list i direktno nanijeti i umasirati gel na korijen kose? zahvaljujem!!!!!

Petar Petrenko

January 16, 2014 u 9.10 Wand of the Heaven (nebeski CAROBNI tapi)

Marina iz Istre

January 16, 2014 u 9.40 Moja iskustva s aloe verom su pozitivna - imam svoju biljku (aloe barbadensis) i redovno je rasaujem jer baca mladice iz korijena. Koristim je u maminom lijeenju adenokarcinoma plua, i za sada smo zadovoljni prije tri mjeseca tumor je prestao rasti. Svaki dan mama odree komadi (oko 2 cm) lista i ispod opne licom vadi gel koji jede onakav nepromijenjen. Osjea se dobro, vjerujem da je i aloa, uz druge metode, doprinijela naem uspjehu.

Petar Petrenko

January 16, 2014 u 9.51 U Makedoniji mozete nabaviti ove preparate, kao i mnoge druge preko f irme NAT URA PLUS. Obratite im se na sledecim brojevima: +389 2 3110951, +389 71 399383.

Matilda

January 16, 2014 u 10.02

Ja imam sve pohvale za aloe veru. Moja najmlaa ki, kada je imala 2 godine je imala velikih problema sa stolicom sa zatvorima. Nije imala stolicu po 3 tjedna. Nije joj pomagao ni portalak ni bilo kakva druga sredstva. Ta patnja je trajala 2 godine. Obili smo mnoge lijenike, pretrage ali, na alost problem se nije rjeavao. Rekli su nam da je problem na psihikoj bazi. Sasvim sluajno je moja mama saznala da u tim sluajevima pomae aloa vera. Nakon dva dana uzimanja sirupa aloe vere dijete je imalo normalnu stolicu. Terapija je trajala 2 mjeseca, i Bogu hvala, i nakon prestanka uzimanja terapije i do dan danas (sada joj je 5,5 godina) nema vie problem sa opstipacijom . elim da sva djeica koja imaju ovakav problem, da ga rijee sa ovom jednostavnom biljkom.

Buba

January 16, 2014 u 10.07 Pozdrav svima, Ana moe odmah nanijeti direktno sok iz aloa vere. Ja godinama patim od alopecije areate i onda periodino mijenjam terapiju vlasita, a i prehrane. Nema to nisam probala i sad sam se vratila ponovo na aloa veru. Pored drugih preparata koje koristim dnevno utrljam i izmasiram tjeme gelom koje sam kupila u ljekarni. Savjetovali su mi od ESI-a ,kao najvie ima u sebi ljekovitih sastojaka. Ja to utrljam kad trebam ii vani jer i oblikujem gelom kosu. Osim toga suprug kad se obrije zacrveni mu se koa i onda u tankom sloju nanese na bradu. Crvenilo prestaje i nema ljutenja koe. Naveer kad vie nita neu jesti dva epia (doe na boci) soka aloa vere razblaim s vodom i popijem. Sok isto kupim u ljekarni i iz kolekcije je ESI. Osim toga dnevno popijem po pola dl soka aronije. Sve lijeniko sam izbacila i za sada, Bogu hvala, ne iri mi se opadanje kose i polako se ukazuju male dlaice na tjemenu. Z a sad u biti na toj terapiji pa emo vidjeti to e biti dalje.

Matilda

January 16, 2014 u 10.41 Molim vas, da li netko zna , preciznije, mi rei kako izgleda Aloe barbadensis. Na internetu mi pokae razliite slike i mislim da su to razliite vrste aloe vere. hvala

Marina iz Istre

January 16, 2014 u 10.52 Aloe barbadensis je svijetlo zelena, mesnata, s tokicama, svi listovi izlaze iz podnoja. Druga esta aloe je aloe arborescens, tamnije je boje, tanjih listova i listovi izlaze iz stapke. Moja je ba ovakva: http://how-to-care-plants.blogspot.com/2011/06/aloe-vera-syn-aloe-barbadensis.html

katica

January 16, 2014 u 11.10

Pozdrav alternativcima, ja oboavam aloju. Imam ogromnu teglu punu aloje, zalijevam je samo vodom. Svako vee otrgnem jedan list, zgnjeim ga u rukama, namaem lice i ostatkom ruke. Osjeaj je predivan. Na poetku malo stie kou ali iza toga je glatka i njena. Imam 60 godina i vrlo malo bora. Aloju upotrebljavam za laktove, kosu, ispucala usta,ubode komaraca, crvenilo od sunanja, pojedem komadi sredine i sve to me mui pokuam rijeiti prvo sa alojom. Vrijedi isprobati, sretno

Matilda

January 16, 2014 u 11.23 Molim Vas Marina iz Istre, da li je neka vrsta aloe vere, kaktusi (meni slini) koji rastu diljem nae Dalmacije (samoniklo) sivo zelene boje i narastu dosta veliko, i izgledaju mi kao na oovoj slici sa linka: Hvala

Marina iz Istre

January 16, 2014 u 11.33 Rekla bih da je i to aloe vera, no njih ima puno vrsta. Imam povjerenja u vrstu koju sam nabavila traei ba vrstu barbadensis. Tako znam da je to sigurno ona jer rasadnik tono zna to prodaje.