Cuprins

I. Statistica matematica II. Sportul si alimentatia sanatoasa III. Sondaje de opinie

I. STATISTICA MATEMATICA
Conform DEX:
STATÍSTICĂ ~ci f. 1) Știință care se ocupă cu studiul laturii cantitative a realităților înconjurătoare (din societate, natură etc.). ~ social-economică. 2) Evidență numerică. ~ca natalității. [G.-D. statisticii] /<germ. Statistik, statistisch, fr. statistique

Numarul de elemente care constituie populatia se numeste volumul populatiei. . Elementele unei populatii se numesc unitati statistice sau indivizi.Definitie: Prin populatia statistica se intelege orice multime definita de obiecte de aceeasi natura.

Statistica matematica se ocupa de gruparea. analiza si interpretarea datelor referitoare la un anumit fenomen precum si cu unele previziuni privind producerea lui viitoare. .

Fractiunea din populatia totala pentru care se face statistica se numeste esantion. . o populatie se studiaza dupa una sau mai multe caracteristici. In cazul populatiilor cu un numar mare de indivizi se efectueaza o statistica numai pentru o fractiune din populatia totala. In general. iar rezultatul obtinut se extinde pentru toata populatia.Caracteristica poate fi cantitativa(daca se poate masura) sau calitativa.

în subordinea Guvernului. organ de specialitate al administratiei publice centrale. cu personalitate juridica.Statistica in Romania Statistica oficiala în România se desfasoara prin serviciile de statistica oficiala si este organizata si coordonata de Institutul National de Statistica. finantat de la bugetul de stat. .

Sondajul de opinie Sondajul de opinie se intocmeste in urma intervievarii unui anumit esantion. grup persoane. .

SPORTUL SI ALIMENTATIA SANATOASA .II.

prelungirea vietii active. garant al calitatii vietii.Cat de importanta este miscarea Exista o multime de studii realizate de-a lungul timpului care au pus in evidenta beneficiile practicarii unui sport ori a miscarii in mod constant si regulat asupra organismului nostru. previne intarzierea si aparitia bolilor. . Miscarea inseamna sanatate.

osteoporoza sau moartea premature. muschi lasati/ atrofiati. cancer. • Statura unui om atletic arata mai bine decat a celui care e sedentar. Acesta din urma va prezenta lentoare in miscari. un ten mai imbatranit si obosit. mai puternic si este mai rapid in miscari. pe scaun. Un om care face miscare pare mai viguros. .Beneficii • Exercitiile fizice cresc capacitatea functionarii cardiovasculare. bolile cardiovasculare. depresie. hipertensiune. scad sansele aparitiei unor boli cronice precum diabetul. decat cel care e obisnuit mai mult cu munca la birou.

III. Sondaje de opinie: .

Exercitati efort fizic pentru intretinerea corpului acasa sau la sala? .Focus grup:.

Ce te opreste sa faci miscare? .

sau in locuri special amenajate? .Faci exercitii acasa.

Cate zile pe saptamana acorzi exercitiilor fizice/ antrenamentului? .

Ai practicat/ practici vreun sport de performanta? .

trebuie sa tinem cont si de alimentatie? . pe langa miscare.Esti de acord ca pentru a-ti mentine corpul sanatos.

Ai retineri privind consumul unor alimente (nocive pentru organism)? .

Esti constient ca sedentarismul poate predispune la boli/ afectiuni grave? .

Ce mijloace de transport folosesti cel mai des in orasul tau? .

• Gradul de constientizare este ridicat. insa doar 40% exercita activitati fizice si sunt selectivi cand vine vorba de alimentatie. . desi doar 45% fac exercitii fizice pentru mentinere si doar 30% sunt selectivi cand vine vorba de o alimentatie corespunzatoare. in cantitati potrivite.Rezultatele finale • 90% stiu la ce pericole se expun in cazul in care nu se preocupa de intretinerea fizica si nici nu mananca alimentele potrivite.

Ce-i cert este faptul ca niciodata. alimentatie echilibrata). .Concluzia Avand in vedere alimentatia si ceilalti factori ce garanteaza sanatatea . NU va arata ca cineva care munceste (efort fizic/ antrenament. trebuie sa existe un echilibru in care sa ne incadram. o persoana care nu face si nici nu va face miscare vreodata.

Nivel de pregatire: studii medii si superioare. varsta: 16-26 de ani. Medii: 100% mediu urban.Esantion 30 de respondenti. .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful