You are on page 1of 4

PERHATIAN ORANG ISLAM DI MALAYSIA!!!! Dengan Nama ALLAH.... Yang Maha Pemurah & Maha Penyayang [✔] Ini PERTAMA KALI admin MERAYU untuk rakan2 islam semua!!! [✔] TOLONG BACA & SHARE!! TOLONG JANGAN SHARE DI WALL ANDA SAHAJA, TETAPI SHARE di SEBERAPA RAMAI WALL RAKAN2 ANDA YANG ANDA MAMPU!! ✿~✿ TERBONGKARNYA AGENDA KRISTIAN UNTUK MALAYSIA DI JERUSALEM ✿~✿ Seorang ustaz yang juga merupakan seorang pendakwah yang terkenal dan sering muncul dalam progam keagamaan di kaca televisyen, sering ke Palestin membawa rombongan pelancong muslim melawat Baitulmuqaddis serta menjelajah bumi para Anbiya'. Beliau adalah Ustaz Muhammad Al-Amin juga seorang blogger popular yang sering menjadikan usaha dakwahnya di peringkat antarabangsa sebagai pengisian di dalam blognya, http://www.ustazamin.com/. Kunjungan beliau ke sana baru-baru ini meninggalkan kesan yang cukup mendalam dan pahit di lubuk hatinya.... Mari kita ikuti apa sebenarnya yang berlaku terhadap beliau di sana...... Kembara Universiti Kehidupan Ke 10 ke al-Aqsa bermula dari 26 November hingga 3 Disember 2012. Seperti biasa, hari pertama kami sampai ke Jerusalem, kami akan masuk ke dalam hotel, berehat sebentar dan kami akan terus ke masjid al-Aqsa untuk mendirikan solat Maghrib dan Isyak di al-Aqsa. Pulang waktu Isyak, kami akan makan malam di kafe hotel. Mahmood, pemandu pelancong yang biasa dengan saya mencuit bahu saya dan mengajak saya ke satu sudut. “Muhammad, mari sini” katanya. “Kenapa?” tanya saya agak kehairanan kenana wajahnya agak serius, nada suaranya, agak perlahan seolah-olah ada rahsia yang ingin dibisikan pada saya. “Tinggal bersama kamu di hotel ini satu rombongan dari Malaysia” terang Mahmood.

“Memang bukan Islam di mana-mana pun tak suka Islam” kata saya tenang.“Oh ye ke!” saya agak gembira mendengar berita itu. di sinikan banyak tempat penting buat Kristian. Tidak ada sepatah pun bahasa Melayu yang keluar dari mulut mereka sedangkan kami saling mengetahui. duduk di Malaysia. Mahmood memarahi saya… “Apa dah jadi pada kamu orang Islam di Malaysia hingga hilang sensitviti dalam mempertahankan hak kamu?” Apa yang mampu saya jawab hanyalah…“berpecah. mereka memang anti Islam di Malaysia” terang Mahmood bersungguh-sungguh. tentu mereka nak ziarah” kata saya. “Sepanjang perjalanan dari border Jordan-Israel. mereka memang mengutuk Islam dan sangat tidak puas hati dengan orang Islam di Malaysia. “Ye ke. mereka ingat aku Kristian” Mahmood semakin rancak berbual dengan saya di satu sudut di bahagian tangga. Perbualan malam pertama itu habis dengan rasa tidak puas hati Mahmood terhadap rombongan Kristian dari Malaysia ini. memang rombongan ini tidak menegur kami sedangkan mereka dari Malaysia. “Tak. Saya tidak tahu. “Tapi mereka rombongan Kristian” kata Mahmood lagi. Selama berhari-hari kami di hotel yang sama. Ada juga kami ingin menegur siapa. dan ramai yang berpecah…” Jawapan yang sangat tidak bersemangat dan seolah-oleh maksudnya. “apa nak jadi. apakah tujuan mereka datang. “Mereka tak tahu aku Islam. tetapi tidak di jawab atau jawapan yang sangat dingin. ah. Mahmood akan menceritakan pada saya mengenai ketidak puasan hati mereka pada Islam di Malaysia. mereka memang anti Islam” Mahmood Menambah. sama-sama dari Malaysia. Saya tidak mengambil perhatian apa yang berlalu walaupun pada tiap-tiap malam. mereka ini lain. berselisih di dewan makan. sama ada untuk lawatan atau ada apa-apa persidangan Kristian yang mereka hadiri. jadilah…” .

ia menyerlahkan lagi warna emas Dome Of Rock. Mereka boleh buat apa sahaja kerana orang Islam sangat tidak sensitif. Tulisan itu berbunyi. mungkin seperti degupan jantung Mahmood sejak seminggu lalu. ketika memancarnya cahaya matahari dari arah timur. Lebih-lebih lagi. Decree For Malaysia. orang itu akan dicap sebagai penipu dan pembohong. dan setiap kali berita itu keluar saya cuba untuk tidak mempercayainya kerana masih bersangka baik pada mereka. Allah ingin menunjukkan pada saya sesuatu terhadap jawapan di atas…… 1 Disember 2012 jam 8. Seorang jemaah menghampiri saya dengan membawa beberapa helaian kertas yang terdapat di dalam bas ini. .Ya. Pemandangan al-Aqsa dari atas bukit ini terlalu cantik terutama pada waktu pagi. Ketika di Malaysia. Kalau ada orang yang cuba bawa fakta ini. Bas yang kami naiki pada pagi ini adalah bas yang dinaiki oleh rombongan Kristian dari Malaysia sehari sebelumnya. kurang rasa sensitiviti…. Bagi pendakyah pula.. inilah yang cuba Mahmood ceritakan pada saya sejak semingga lalu. ada sahaja golongan ahli politik yang memberikan komen popular yang menafikan fakta ini..“We decree and declare that Malaysia will be a “Rainbow Nation” in seding missonaries to bring the gospel to the surrounding nations as well as be the gateway to open its doors to outside missionaries to preach the gospel here.30 pagi. saya selalu mendengar tentang agenda pendakyah Kristian. mereka memang berada di zon paling bagus kerana usaha dan perancangan mereka di nafikan sendiri oleh orang Islam. Mata saya tertumpu pada tulisannya dan ia menjadikan jantung saya berdegup kencang. Hal ini menjadikan ramai orang Islam kita merasa berada di zon selesa kerana mempercayai ahli politik yang punyai kepentingan. malahan ada yang membela perbuatan mereka. Saya menatap kertas yang diberikan pada saya. hari terakhir kami di Palestin… Biasanya hari terakhir saya akan membawa jemaah semua ke Mount Of Olive (Jabal Zaitun).” Ini agenda Kristian di Malaysia.

Bagi sekelian yang membaca. bahagian zakat jangan berbangga dengan jumlah kutipan. 2. biar berputih tulang. memperjuangkan dan mempertahakan Islam akan tetap menjadi keutamaan di dalam hidupku. Biarkan ahli politik bergaduh sesama mereka. saya bukan ahli politik yang inginkan popular. Patah sayap bertongkat paruh. Jalankan pemantauan dan penguatkuasaan menurut enakmen yang telah diputuskan. Semoga pendedahan ini memberi inspirasi pada saya untuk terus membantu Islam. yang ingin bersama mari. bangsa muslim dan tanah air umat Islam. kita damaikan atau sedarkan dengan apa cara sekalipun. 7. kita hanya menafikan dan hilang sensitiviti. yang mahu mencebek dan tidak percaya silakan. Orang Kristian berbincang hingga ke luar negara merancang untuk mengkristiankan Malaysia. yang mahu berfikir. semoga Allah sentiasa bersama anda sekelian. 5. Kalau orang politik sibuk dengan perpecahan mereka. Bagi pendakyah Kristian. Bagi umat Islam di Malaysia.Ada beberapa perkara yang saya ingin tekankan:1. Hari ini tugasan itu diwariskan pada kita. Jangan percaya dengan zon selesa yang dibisikkan dan penafian yang dicanangkan oleh orang berkepentingan. tetapi usahakan untuk kepentingan umat Islam melalui lapan asnaf seperti yang disebut dalam al-Quran. renungkan dan yang mahu mendokan. tolong infak harta untuk menganjurkan program-program keagamaan. 6. Bagi semua penguatkuasa agama. ini bukan gimik popular. Kami para pendakwah dan orang-orang yang ikhlas akan tetap mempertahankan kedaulatan Islam di Malaysia sama ada menang atau kami mati di dalam usaha ini. adakah orang bukan Islam menghormati dan menjaga sensitiviti kita? Jalankanlah tugasan masing-masing di dalam ruang lingkup kemampuan anda semua. Perpecahan ini satu yang sangat merugikan. doakan semua umat Islam di Malaysia agar terpelihara dari agenda global orang kafir. Malaysia bukan milik orang politik yang ada kepentingan yang menyokong tindakan kamu kerana harapkan sokongan. Malaysia di dokong oleh ramai pejuang agama Islam. semoga Allah membantu usaha kita. semoga kita dapat menyambungnya. maka perjuangan itu tetap dibahu oleh umat Islam dari bidang lain. 3. Bagi orang kaya. amin… — . yang boleh kita damaikan. Bagi sahabat-sahabat dari Jabatan Agama Islam. kita umat Islam terlau beriya-iya ingin menjaga hati orang bukan Islam. jangan pandang rendah kemampuan pendakwah Islam yang tidak berkepentingan di Malaysia. anjurkanlah banyak program-program untuk menjaga dan mengawal umat Islam di Malaysia. tuan-tuan guru kita terdahulu dan pahlawan Islam Nusantara yang telah mendahului kita di dalam tugasan mereka. jangan berputih mata… Al-Fatihah untuk seluruh pejuang Islam terdahulu. 4.