P. 1
MCQs on Correlation and Regression Analysis

MCQs on Correlation and Regression Analysis

|Views: 340|Likes:
Published by Muhammad Imdadullah
MCQs on Correlation and Regression Analysis with Answers by http://itfeature.com
MCQs on Correlation and Regression Analysis with Answers by http://itfeature.com

More info:

Categories:Types, School Work
Published by: Muhammad Imdadullah on Apr 19, 2014
Copyright:Traditional Copyright: All rights reserved

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

12/01/2015

pdf

text

original

Statistics MCQs on Correlation and Regression

Question 1: The value of coecient of correlation lies between Question 2: If the scatter diagram is drawn the scatter points
lie on a straight line then it indicate a) Skewness b) Perfect correlation c) No correlation d) None of the above A) Predictor variable B) Independent variable C) Predicted (dependent) variable D) Explanatory variable

Question 3: In the model Y = mX + a,Y is also known as the: Question 4:

= 23.6 − 54.2X , then 23.6 is the  while -54.2 is the  of the regression line. A) Slope, intercept B) Intercept, slope C) Slope, regression coecient D) Radius, intercept

Question 6: The sample coecient of correlation
A) Has the same sign as the slope, i.e. β B) Can range from -1.00 up to 2.00 C) Is also called Peterson's r. D) Can range from -3.00 up to 2.00 1

htt p:/

Question 5: If the regression equation is equal to Y

The regression equation is the line with slope a passing through A) The point (X, Y ) B) The point (x, y) C) The point (y, x) D) The point (Y , X )

/it fea tur e
Muhammad Imdadullah

A) 0 to 1 B) 0 to -1 C) -1 to 1 D) 1 to -10

/it fea tur e Muhammad Imdadullah If the equation of regression line is y = 5. that is no collinearity/ Multicollinearity. then what result will you take out from it? A) The line passes through origin B) The line passes through (5. 0) C) The line is parallel to y-axis D) The line is parallel to x-axis . both x and y variables are A) Random B) Fixed C) x is xed and y is random D) y is xed and x is random E) none of above Question 10: Question 11: The method of least squares nds the best t line that  the error between observed and estimated points on the line A) Maximizes B) Minimizes C) Reduces to zero D) Approaches to innity Answers: 1) C 6) A 11) B 2) B 7) C 3) C 8) A 4) A 9) C 5) B 10) A htt p:/ 2 If R2 is zero.1 D) All of the above Question √ 8: Which of the following relationship holds Question 9: In regression equation y = a + β x + e.2 B) r13.2 = √β12. the variance ination factor (VIF) will be A) Zero B) One C) Two D) None of the above.3 C) r13.Statistics MCQs on Correlation and Regression Question 7: A) r13.2 = β23.3 × β21.2 × β31.2 = √ β13.1 × β32.

in . htt p:/ 3 Muhammad Imdadullah /it fea tur e Visit and join my site: http://itfeature. Your participation will help us to provide you quality content. visiting and reading the content of my site.com Visit & join sms-collection site: http://zfm.Statistics MCQs on Correlation and Regression Promote my web-site by commenting.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->