Principalul obiectiv: Programul nostru de wellness urmareste imbunatatirea calitatii vietii.

Pentru a imbunatati calitatea vietii ne propunem sa actionam asupra: a)calitatea mediului ambiental b) calitatea umana a muncii c) calitatea relatiilor interpersonal d) calitatea vietii de familie Conform OMS (organizatia mondiala a sanatatii) un rol important in mentinerea starii de sanatate il are modul e viata ordonat (regularitate si continuitate) Se realizeaza prin : 1) 2) 3) 4) Exercitiu fizic Ingrijire activa a sanatatii (masaj etc) Alimentatie rationala + controlul greutatii Somn suficient si profund

Cu scopul de a ajuta la mentinerea starii de sanatate si la imbunatatirea calitatii vietii,vrem sa venim in ajutorul angajatilor si angajatorilor cu un program inovativ de wellness,care sa cuprinda: Un program de educatie fizica;on site chair massage si consiliere in nutritie. Acest program wellness se adreseaza atat persoanelor care sufera de o afectiune,cat si persoanelor ce isi doresc pastrarea unei stari de sanatate bune si prevenirea numeroaselor afectiuni musculo-scheletale. Factorii care influenteaza negative starea de sanatate si diminueaza capacitatea de munca a omului sunt: a) b) c) d) e) Sedentarismul Ritmul si gradul de solicitare a sist nervos si a analizatorilor (vizuali,auditivi,etc) Solicitarea inegala Incordari statice prelungite Pozitii vicioase Toti acesti factori duc la aparitia AMS (afectiuni musculo-scheletice) Afectiunile musculo-scheletice reprezinta cea mai frecventa problema de sanatate legata de munca din Europa. AMS-urile afecteaza santatea lucratorilor si maresc costurile economice si sociale ale intreprinderilor si tarilor europene.

Nici din punct de vedere al infrastructurii nu stam prea bine : *1 pista la 1. Statisticile arata ca *46.04% din PIB Sedentarismul afecteaza calitatea vietii si pune in pericol sanatatea oamenilor. 60% din capacitatea permanenta de a lucra este determinata de AMS. In Romania 39% dintre angajati au dureri de spate si 36% dureri musculare.2% dintre barbate sunt sedentari.creste cu 52% la barbate si 28% la femei Risc crescut de diabet zaharat Risc crescut de osteoporoza (in special la persoanele de peste 40 de ani) Scaderea tonusului muscular – faciliteaza aparitia AMS Tulburari de somn Obezitate (1\3 copii din intreaga lume sunt sedentari) Creste hipertensiunea arterial (40% dintre romani sufera de hipertensiune arteriala) .brate si maini. 46% sunt expusi la pozitii dureroase sau obositoare. *Romania este pe locul 3 in UE in privinta obezitatii la femei si pe locul 4 la barbate (studiu realizat pe o perioada de 4 ani in 51 de tari) * doar 6 din 100 persoane efectueaza ex fizice.insa in cazul lucratorilor care sufera déjà de Ams.cresterea copiilor si respectarea valorilor traditionale.spate.care dureaza 3 sau mai multe zile sunt generate de AmS.2 dintre femei si 31.in primul rand trebuind aplicate masuri de prevenire.        Risc crescut de boli de inima.Ams intrerup munca. 62% dintre lucratori sunt expusi o patrime din timp la miscari repetitive ale mainilor si bratelor.sunt necesare masuri ptr mentinerea capacitatii de munca si stimularea continuarii activitatii profesionale.500. Zonele cele mai afecate de afectiunile musculo-scheletice sunt:gat. Statistici: 25% dintre lucratorii din UE sufera de dureri de spate si 23% de dureri musculare. OMS a afirmat ca combaterea Ams implica interventii la locul de munca.000 locuitori * finantare de 0. Din pacate romanii au un grad scazut de informare si educatie in si pentru sport.umeri .reduc productivitatea si provoaca absenteeism de la locul de munca din motive medicale si incapacitati profesionale cronice. 50% dintre absentele totale de la serviciu.atentia lor indreptandu-se spre obtinerea mijloacelor financiare.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful