You are on page 1of 12

EnglishGrammarPass.

com
http://englishgrammarpass.com
Learn & Practice English Grammar

Question 1: Which sentence is grammatically correct?


(a) If you will be an honest man, I would recommend you for the post. (b) If you would be an honest man, I shall recommend you for the post. (c) If you will be an honest man, I should recommend you for the post. (d) If you would be an honest man, I should recommend you for the post.

*** View the answer on the last slide.


EnglishGrammarPass.com

Question 2: Out of all the books, you can take any ____ you want.
(a) what (b) thus (c) which (d) that

*** View the answer on the last slide.

EnglishGrammarPass.com

Question 3: Girls were buying the same clothes _____ they did not like once upon a time.
(a) what (b) that (c) when (d) which

*** View the answer on the last slide.

EnglishGrammarPass.com

Question 4: I possess something _____ you never saw.


(a) (b) what (c) thus (d) which

*** View the answer on the last slide.

EnglishGrammarPass.com

Question 5: Five prisoners disturbed _____.


(a) one other (b) one another (c) each other (d) each another

*** View the answer on the last slide.

EnglishGrammarPass.com

Question 6: She will agree to anything ____ you propose.


(a) what (b) which (c) (d) thus

*** View the answer on the last slide.

EnglishGrammarPass.com

Question 7: That star is the ______ star among all the stars in the sky.
(a) brighter than (b) brightest (c) brighter (d) bright

*** View the answer on the last slide.

EnglishGrammarPass.com

Question 8: ______ of these ten homes do you want to buy?


(a) Which (b) When (c) What (d) Who

*** View the answer on the last slide.

EnglishGrammarPass.com

Question 9: The singer sang a fine _____.


(a) sing (b) song (c) singing (d) sang

*** View the answer on the last slide.

EnglishGrammarPass.com

Question 10: He was tired when he came ____ home.


(a) to (b) in (c) (d) at

*** View the answer on the last slide.

EnglishGrammarPass.com

Answers
1. (d) 2. (d) 3. (b) 4. (a) 5. (b) 6. (c) 7. (b) 8. (a) 9. (b) 10. (c)

Visit the following URL for interactive exercise: http://englishgrammarpass.com/exercises/test/18/4.html

Thanks!