PROGRAMA DEL VIATGE A LONDON. 4t D’ESO.

SETMANA DEL 10 al 14 DE MARÇ DE 2008
DIA PROGRAMA GENERAL
Sortida de Blanes a les 3’45h de la matinada de l’IES S’Agulla. Arribada a l’aeroport de Girona per embarcar en un vol a les 6.25 h. Trasllat i allotjament a l’hotel. Visita a Portobello Road Nothing Hill, ,Hyde Park i fer un volt pel barri de South Kensington Sopar al restaurant concertat.

CRÈDIT DE SÍNTESI PROGRAMA OBJECTIUS
Visita a l’aeroport de Girona i a l’oficina turística de l’aeroport de Stansted (London). Visitar el mercat de Portobello i el barri de Notting Hill. Visitar el Hyde Park (el més gran i important de London). Tenint en compte que l’objectiu principal del crèdit és l’elaboració d’una guia turística personalitzada tingueu en compte les següents pautes de treball en relació als diferents llocs que visitareu: -Durant el trajecte haureu d’estar atents i anotar: el model d’avió, l’altitud i el temps de vol i la velocitat mitjana. -Llegiu i respecteu les normes dels transports públics, parcs, museus.... -Recolliu, a l’oficina de turisme de l’aeroport de Girona i/o Stansted, la màxima informació sobre aspectes generals de London i dels llocs que visitareu. -Parcs: Hyde Park, St. James Park 1-Busqueu informació sobre les zones característiques del parc (speaker’s corners, Albert Memorial....) 2-Dimensions del parc i observació i descripció de la flora i fauna. 3-Observeu i descriviu les activitats que es desenvolupen en el parc. 4- Ubicació del parc dins la ciutat, carrers limítrofs... 5- Què destacaríeu de la visita al museu d’Història Natural. Mercats 1-Tipus de mercats i activitat principal que s’hi desenvolupa. 2- Descripció de les parades o comerços més característics. 3- Dies de mercat i horari. 4-Tipus de construcció urbanística de la zona on està ubicat el mercat (Notting Hill). 5- Observació de les diferents nacionalitats de la gent, parades, botigues i vianants.

DL 10

Des del matí

DM 11

tot el dia

Esmorzar a l’Hotel. Visita per la zona cèntrica de St. James Park i els llocs d’interès del seu entorn. Sopar al restaurant concertat.

Visita a Buckingham Palace. Donar un tomb per St. James Park, Big Ben, Westminster Abbey, Houses of Parliament. Visita al Natural History Museum

DC 12

Tot el dia tarda Matí tot el dia

Esmorzar a l’Hotel. Fer tota la zona del Soho i el seu entorn. Sopar al restaurant concertat.

DJ 13

Començarem visitant Trafalgar Square. Passejarem pels principals carrers del Soho; Oxford Street (comerços luxe), Regent Street, Piccadilly Circus, China Town, Trocadero Centre (comercial) i Cannaby Street. Ja cap a la tarda anirem a visitar el Covent Garden. Esmorzar a l’Hotel. Visita al British Museum. Visitar el British Museu i fer la Fer un tomb per la zona de zona de la City, que és la part la City. St. Paul Cathedral i cèntrica més cap a l’est. Tower of London. A la tarda tornarem a la zona de Sopar al restaurant concertat. Westminster i veurem el London Eye (the biggest round wheel of the world).

DV 14

Monuments, edificis característics i significatius de la ciutat (Houses of Parliament, Big Ben, St. Paul’s Cathedral, London Tower...) 1-Busqueu informació sobre l’estil arquitectònic. 2-Època de construcció. 3-Petita referència històrica. 4-Activitat que s’hi desenvolupa. 5-Zona de la ciutat on està ubicat (carrer). Esmorzar a l’hotel. Anada a Greenwich Museus i galeries Recollida de maletes. (meridià zero) i passejada 1-Tema del museu (pintura, escultura....) fins a l’hora de sortida. 2-Petita ressenya històrica. 3-Obres principals i autors més rellevants London turístic; (Soho, China Town Sortida cap a l’aeroport de Stansted per embarcar en el Regents i Oxford Street, Trocadero Centre, vol de les 17’40 h (hora local). Covent Garden....) Arribada a Girona a les 20’50 1-Ubicació dins la ciutat (carrers). h i aproximadament entre 2-Observeu i descriviu el tipus de comerç i 21’30 i 22’30 h a Blanes. activitats que es desenvolupen al carrer: música, circ, espectacles i coses curioses; estètica dels carrers. 3- Descripció dels diferents transports públics, (autobusos, metro, taxi) i coses curioses de la ciutat: cabines telefòniques, façanes dels pubs....

CRÈDIT DE SÍNTESI 4t

CURS 2007-2008

LONDON
El que us demanem per a aquest crèdit és que elaboreu en grup una guia turística original, més o menys literària, de grup de tot el que heu fet, viscut i us ha impressionat del viatge a Londres. El que pretenem és que ens expliqueu d’una manera original les diferents etapes del viatge. Dins d’aquesta guia turística volem que hi hagi un bon document fotogràfic on haureu de plasmar el més important de tot allò que heu vist i un apartat d’impressions personals de cada un dels llocs que heu visitat, fruit de la posada en comú amb el grup. Ara us donarem les pautes mínimes per elaborar el vostre treball. QUÈ HEU DE FER 1. El viatge 1.1. Com anar a Londres

A qualsevol persona que vulgui desplaçar-se de Blanes a Londres segur que l’interessarà saber algunes coses del viatge: la distància que hi ha entre les dues localitats, els transports que s’han d’agafar, el temps que trigarà a arribar a destinació, els diners que li costarà. Us proposem que ens ho expliqueu: Apunteu l’horari de sortida i el d’arribada. 1.2. L’avió

Descripció de l’aeroport i el seu funcionament. Expliqueu algun detall que us hagi cridat l’atenció del viatge amb avió. Si necessiteu fer alguna consulta tècnica segur que a l’oficina d’informació de l’aeroport us ajudaran. Feu la descoberta de l’aeroport de Girona: informeu-vos de les seves característiques, de la seva capacitat, del nombre de terminals i la funció de cadascuna. Anoteu els vols d’arribada i els de sortida que hi haurà en un moment concret al tauler lluminós. El dia de tornada feu el mateix a l’aeroport de Stansted de Londres, i després compareulos. 1.3. Londres De cada un dels llocs visitats, demaneu prospectes per ampliar la informació. Haureu de marcar el recorregut en el plànol, els llocs que visitareu i on es troba l’hotel. 1.3.1 Descripció de les visites. Feu una descripció de cadascuna de les visites que realitzarem. Adjunteu-hi tota la informació que trobeu: entrades de museus, fotografies, tríptics, etc.

1.3.2 Full d’impressions personals En aquest apartat cal que escriviu sobre les impressions del grup en relació a: 1. Els llocs que heu visitat. 2 .a. Algun plat típic que hàgiu tastat. b. Experiències en la comunicació amb la gent autòctona: dificultats, anècdotes... c. Què us ha semblat l’hotel. d. Quines diferències us han cridat més l’atenció del paisatge, ja sigui l’urbà o el rural. 1.3.3 The postcard. I ara la postal de rigor, individual. 1. You have to send a postcard inside an envelope to the institute . 2. The postcard is for you English teacher and you have to tell her about one of the places you visited and describe it. Did you like it ? Why ? 3. Remember that in the postcard you must have an INTRODUCTION, a BODY and a FINAL PARAGRAPH. ( Write about a minimun of 60 words ) 4. You must send the postcard on THURSDAY, 1th. APRIL. 5. Remember the address.

IES S’AGULLA Cati Ferrer Crta. de Malgrat, 13 17300 Blanes GIRONA

SPAIN

MATERIAL MÍNIM QUE NECESSITAREU: 1) Una càmera fotogràfica (mínim una per grup). No s’exclou qualsevol altre tipus de material de reproducció. 2) Una llibreta de butxaca per a prendre notes (una per persona). 3) Material per escriure.

IES S’AGULLA CRÈDIT DE SíNTESI

LONDON 2008

Benvolguts pares/mares, Ens adrecem a vosaltres per tal de donar-vos la màxima informació possible sobre la sortida del crèdit de síntesi de 4t a Londres (del 10 al 14 de març). En aquest viatge l’alumnat haurà de realitzar un treball que consisteix en l’elaboració d’una guia turística personalitzada de la ciutat de Londres. A continuació us detallem: - Dades horàries: Sortida 3:45h de la matinada del dia 10 de març de 2008 davant l’IES S’Agulla. Trasllat fins l’aeroport de Girona. Sortida del vol amb Ryan Air a les 6:25h, arribada a Londres a les 7:35h hora local. Arribada a l’aeroport de Girona a les 20:50 h i aproximadament entre les 21:30 h i 22:30 h a Blanes Hotel: Acacia Hostel 14, Queensbery Place Kensington London (England) Requisits indispensables: a)Passaport. b)Diners en lliures esterlines. Avisem que les entitats bancàries fan sovint el canvi de moneda en més d’un dia. Tingueu en compte que el règim és de mitja pensió (esmorzar i sopar). c)Comunicació al professorat de qualsevol malaltia, al·lèrgia i/o afecció que requereixi medicació. No donarem cap medicació que no sigui prescrita pels pares. Consells varis: Qui vulgui fer ús del mòbil que tingui en compte que cal tenir contracte internacional. Cal anar preparats per al fred i la pluja. Calçat còmode.(Caminarem molt). Si heu d’endollar algun aparell al corrent, haurà de ser amb un lladre adaptat al voltatge anglès. Informacions vàries: Els responsables i acompanyants del grup serem tres professors. Si no hi ha cap contratemps personal, serem els tres tutors de grup. (Francisco Sánchez, Maite Hernández i Cati Ferrer). A nivell de disciplina es seguirà rigorosament el reglament de règim intern. El pressupost de la sortida inclou els desplaçaments previstos per la ciutat de Londres. Hi ha previstes diverses activitats (visites vàries) en què l’alumnat es mourà de forma autònoma (sempre en el seu grup de treball) seguint les nostres pautes de control. L’alumnat podrà gaudir d’alguna activitat de lleure a la nit, sempre sota la tutela dels professors acompanyants. Els professors portarem el mòbil de l’Institut on ens podreu trucar en cas de necessitat (627481795). També ho podeu fer trucant a l’Institut (972331460) amb qui nosaltres estarem en contacte.

-

-

-

DIA

PROGRAMA GENERAL
Sortida de Blanes a les 3’45 h de l’IES S’Agulla. Arribada a l’aeroport de Girona per embarcar en un vol a les 6.25 h. Trasllat i allotjament a l’hotel. Visita a Portobello Road (Nothing Hill, ,Hyde Park i fer un volt pel barri de South Kensington Sopar al restaurant concertat. Visita a l’aeroport de Girona i a l’oficina turística de l’aeroport de Stansted (London). Visitar el mercat de Portobello i el barri de Notting Hill. Visitar el Hyde Park (el més gran i important de London).

DL 10

Des del matí tot el dia tot el dia Tot el dia

DM 11

Esmorzar a l’Hotel. Visita a Buckingham Palace. Visita per la zona cèntrica de St. James Park i els Donar un tomb per St. James Park, Big llocs d’interès del seu entorn. Ben, Sopar al restaurant concertat. Westminster Abbey, Houses of Parliament. Visita al Natural History Museum. Esmorzar a l’Hotel. Fer tota la zona del Soho i el seu entorn. Sopar Començarem visitant Trafalgar Square. Passejarem pels principals carrers del Soho; Oxford Street (comerços luxe), Regent Street, Piccadilly Circus, China Town, Trocadero Centre (comercial) i Cannaby Street. Ja cap a la tarda anirem a visitar el Covent Garden Esmorzar a l’Hotel. Visita al British Museum. Fer un tomb per Visitar el British Museum i fer la zona de la City, que la zona de la City. St. Paul Cathedral i és la part cèntrica més cap a l’est. Tower of London. A la tarda tornarem a la zona de Westminster i veurem el London Sopar Eye (the biggest round wheel of the world). Esmorzar a l’hotel. Recollida de maletes. Anada a Greenwich (meridià zero) i passejada fins a l’hora de sortida.

DC 12

DJ 13

Matí DV 14 tarda

Sortida cap a l’aeroport de Stansted per embarcar en el vol de les 17.40 h (hora local). Arribada a Girona a les 20.50h i aproximadament entre 21’30 i 22’30 h a Blanes