You are on page 1of 12

EnglishGrammarPass.

com
http://englishgrammarpass.com
Learn & Practice English Grammar

Question 1: Out of all the books, you can take any ____ you want.
(a) what (b) thus (c) which (d) -

*** View the answer on the last slide.

EnglishGrammarPass.com

Question 2: The student found it hard ____ the problem.


(a) solving (b) solve (c) to solve (d) be solved

*** View the answer on the last slide.

EnglishGrammarPass.com

Question 3: The footballer is the best _____ I have ever seen.


(a) whom (b) who (c) that (d) which

*** View the answer on the last slide.

EnglishGrammarPass.com

Question 4: Which sentence is grammatically correct?


(a) It is better to work hard while employed than deplored being unemployed. (b) It is better to work hard while employed than to deplore being unemployed. (c) It is better to work hard while employed than deploring being unemployed. (d) It is better working hard while employed than to deplore being unemployed.

*** View the answer on the last slide.


EnglishGrammarPass.com

Question 5: The laborer waked a long ______.


(a) walk (b) walked (c) walks (d) walking

*** View the answer on the last slide.

EnglishGrammarPass.com

Question 6: The footballer is the best _____ I have ever seen.


(a) (b) who (c) which (d) whom

*** View the answer on the last slide.

EnglishGrammarPass.com

Question 7: ______ people were afraid when the war started.


(a) Most (b) More (c) The more (d) Morer

*** View the answer on the last slide.

EnglishGrammarPass.com

Question 8: Which sentence is grammatically correct?


(a) If he would appear in the interview, I shall be happy to offer the job. (b) If he would appear in the interview, I should be happy to offer the job. (c) If he will appear in the interview, I should be happy to offer the job. (d) If he will appear in the interview, I would be happy to offer the job.

*** View the answer on the last slide.


EnglishGrammarPass.com

Question 9: The two leaders hated _____.


(a) one another (b) each other (c) one other (d) each another

*** View the answer on the last slide.

EnglishGrammarPass.com

Question 10: She will agree to anything ____ you propose.


(a) thus (b) that (c) what (d) which

*** View the answer on the last slide.

EnglishGrammarPass.com

Answers
1. (d) 2. (c) 3. (c) 4. (b) 5. (a) 6. (a) 7. (a) 8. (b) 9. (b) 10. (b) Visit the following URL for interactive exercise: http://englishgrammarpass.com/exercises/test/18/13.html

Thanks!