GJERMANIA

Gjermania ndodhet në pjesën qendrore

të Evropës, me dalje në detin Baltik dhe detin e
Veriut, në mes të Holandës dhe Polonisë në veri
të Austrisë. Sipërfaqja e përgjithshme e
Gjermanisë është 357,021 km², shtrihet rreth
koordinatave gjeografike 51 00 V, 9 00 L dhe
349,223 km² të kësaj sipërfaqeje janë tokë ndërsa
7,798 km² ujë.
Vija bregdetare e Gjermanisë është 2,389 km e
gjatë dhe vija kufitare tokësore është 3,621 km që
e ndajnë atë nga Danimarka (68
km), Polonia (456 km), Çekia (646
km), Austria (784 km), Zvicra (334
km),Franca (451 km), Luksemburgu (138
km), Belgjika (167 km) dhe Holanda (577 km).
Për të përgatitur ushtrinë të gjithë njerëzit
duhet të duhet të paguajnë një taksë të veçantë
- "dhjetë Saladinovu Lead të marsit të tre
mbretër evropiane: frëngjisht, anglisht dhe
gjermanisht, por që në fillim ndoqi dështimet
marshimi Gjatë kalimit një lumë malor në Siri
vtopyvsya gjermane perandorit Frederick..
Barbarossa dhe pastaj shumica e kalorësve
gjermanë u kthye në shtëpi. French Mbreti
Philip Augustus II dhe anglisht Mbreti Richard
Lionheart dhe ishin armiqtë e vjetër dhe në
vend që të punojnë së bashku, duke bërë vetëm
një pengesë një.
e hershme e kristianizmit e njerëzve të
ndryshëm kelt dhe njerëz gjermanike ndodhur
vetëm në pjesën perëndimore të Gjermanisë ,
pjesa e kontrolluar nga perandorisë romake .
Kristianizmit u lehtësua nga prestigjin e
Perandorisë Romake të krishterë në mesin e
subjekteve të saj pagane dhe u arrit
gradualisht me mjete të ndryshme . Rritja e
gjermanike krishterimit ishte në kohë
vullnetare , veçanërisht në mesin e grupeve të
lidhur me Perandorinë Romake . Pasi
Krishterimi u bë një forcë e madhe e unifikuar
dhe dominuese në Germania , xhepat e
mbetur të paganizmit indigjene gjermanike
janë konvertuar me forcë . Por aspekte të fesë
pagane hershëm kanë vazhduar deri më sot ,
duke përfshirë emrat e ditëve të javës .


.
Si rregull Roman shpërbë në Gjermani në shekullin e 5-të , kjo fazë e katolicizmit në
Gjermani erdhi fundi me të. Së pari , popullsia Gallo - romake ose Germano - romake ishin
në gjendje që të mbajë kontrollin mbi qytetet e mëdha të tilla si Këln dhe Trier , por në 459 ,
këto gjithashtu janë të zhytur plotësisht nga sulmet e fiseve frankë . Shumica e Gallo -
Romakëve apo gjermano - Romakët u vranë ose u internuan . [ 1 ] Të ardhurve në qytetet
rivendos respektimin e riteve pagane. [ 2 ]Popullsia e vogël e mbetur katolike ishte e
pafuqishme për të mbrojtur besimin e saj kundër frank ri qeverisës të mëdhenjtë .

Por, sa më shpejt të jetë 496 , franko Mbreti Clovis u
pagëzova së bashku me shumë anëtarë të familjes së tij . Për
dallim nga fiset lindore gjermane , i cili u bë Arian
krishterë , ai u bë një katolik . Duke ndjekur shembullin e
mbretit të tyre , shumë Franks u pagëzuan shumë , por
katolicizmi i tyre ishte i përzier me ritet pagane.
Gjatë tetë shekujve të ardhshëm , misionarët irlandezë ,
skocez , dhe angleze riparaqiti krishterimin në territoret
gjermane . Gjatë periudhës së Perandorisë franke ,dy më e
rëndësishme e këtyre misionarëve ishin Columbanus , i cili
ishte aktiv në Perandorinë franke nga 590 , dhe St Boniface
, i cili ishte aktiv nga 716 . Misionarët , veçanërisht
Benedictines skocez , e themeluar manastiret ( manastire
Schottenklöster skocez ) në Gjermani , të cilat më vonë u
kombinuan në një bashkësi të vetme qeverisur nga igumeni i
Manastirit të Scots në Regensburg . Konvertimit të popujve
gjermanike filloi me konvertimin e fisnikërisë gjermanike ,
të cilët ishin të pritet për të imponuar besimin e tyre të re
në popullatën e përgjithshme . Kjo pritje ishte në përputhje
me pozitën sakrale e mbretit me paganizmin gjermanike :
Mbreti është i ngarkuar me bashkëveprojmë me hyjnoren në
emër të popullit të tij . Kështu popullsia e përgjithshme e pa
asgjë të keqe me mbretërit e tyre duke zgjedhur mënyrën e
tyre të preferuar të adhurimit
Metoda favorizuar për të treguar supremacinë e besimit të
krishterë ishte shkatërrimi i pemëve të shenjta të gjermanëve .
Këto ishin pemë , dushku zakonisht vjetra apo pemë ELM ,
dedikuar për zotat . Sepsemisionar ishte në gjendje të ra pemë
pa u shpuar nga zot , zot i tij i krishterë duhej të jetë më i fortë
. Sakrificat pagane , të njohur si fshij , ishin festimet sezonale
ku dhuratat janë ofruar për të perëndive dhe përpjekjet e duhura
janë bërë për të parashikuar se çfarë do të jetë sezoni që vjen si
. Ngjarje të ngjashme u mblodh disa herë në kohën e krizës ,
për më shumë që të njëjtat arsye . [ 3 ] [ 4 ] Flijimet , e
përbërë nga ari , armë , kafshë , dhe madje edhe qeniet njerëzore
, janë varur në degët e një pemë të shenjtë . Misioni Hiberno -
skocez përfundoi në shekullin e 13 . Përkrahur nga të krishterët
vendas , ata arritën të Christianizing të gjitha të Gjermanisë .
Google Translate for Business:Translator Toolkit
Faza e hershme e kristianizmit e njerëzve të
ndryshëm kelt dhe njerëz gjermanike ndodhur vetëm
në pjesën perëndimore të Gjermanisë , pjesa e
kontrolluar nga perandorisë romake . Kristianizmit u
lehtësua nga prestigjin e Perandorisë Romake të
krishterë në mesin e subjekteve të saj pagane dhe u
arrit gradualisht me mjete të ndryshme . Rritja e
gjermanike krishterimit ishte në kohë vullnetare ,
veçanërisht në mesin e grupeve të lidhur me
Perandorinë Romake . Pasi Krishterimi u bë një forcë
e madhe e unifikuar dhe dominuese në Germania ,
xhepat e mbetur të paganizmit indigjene gjermanike
janë konvertuar me forcë . Por aspekte të fesë
pagane hershëm kanë vazhduar deri më sot , duke
përfshirë emrat e ditëve të javës .

Si rregull Roman shpërbë në Gjermani
në shekullin e 5-të , kjo fazë e
katolicizmit në Gjermani erdhi fundi me
të. Së pari , popullsia Gallo - romake ose
Germano - romake ishin në gjendje që të
mbajë kontrollin mbi qytetet e mëdha të
tilla si Këln dhe Trier , por në 459 , këto
gjithashtu janë të zhytur plotësisht nga
sulmet e fiseve frankë . Shumica e Gallo -
Romakëve apo gjermano - Romakët u
vranë ose u internuan . [ 1 ] Të ardhurve
në qytetet rivendos respektimin e riteve
pagane. [ 2 ]Popullsia e vogël e mbetur
katolike ishte e pafuqishme për të
mbrojtur besimin e saj kundër frank ri
qeverisës të mëdhenjtë .
Në 1159 HenryLion , duka i Saksonisë
dhe Bavari , ndërton një qytet të ri gjerman
në një faqe të cilën ai e ka kapur një vit më
parë . Është Lübeck , të vendosur të
përkryer për të përfituar nga zhvillimin e
tregtisë në Balltik . Mallrat nga Hollanda
dhe Rhineland kanë aksesin e tyre më e
lehtë për të Balltikut përmes Lübeck . Për
tregtisë në drejtim të kundërt , një udhëtim i
shkurtër tokës nga Lübeck gjithë baza e
gadishullit danez sjell mallra lehtësisht në
Hamburg dhe në Detin e Veriut .

Gjatë dy shekujve të ardhshëm Lübeck dhe
Hamburg , në aleancë , të bëhet qendra e
dyfishtë e një rrjeti të aleancave tregtare të
njohur më vonë si Lidhjes Hanseatike .

Një Hanse është një shoqëri e tregtarët . Shoqatat e tregtarët
gjermanë të zhvilluar në qytetet e mëdha në ose në afërsi të
Balltikut ( Gdansk , Riga , Novgorod, Stokholm ) , në brigjet e
Detit të Veriut ( Bergen , Bremen ) dhe në qytete perëndimore ,
kutregtia Baltik mund të ndërmjetësuara me fitim - në veçanti
Këln , Bruges dhe Londër .

Ajo shkon për shtat këtyre tregtarët gjermane, dhe qytetet të
cilat përfitojnë nga përpjekjet e tyre , për të formuar aleanca të
përbashkëta për të çuar më tej rrjedhën e tregtisë . Pasazh të
sigurt për mallrat e të gjithëve është thelbësore . Kontrolli i
piratëve bëhet shkak kryesor për bashkëpunimin , së bashku me
masa të tjera (të tilla si lighthouses dhe pilotëve të trajnuar ) për
të përmirësuar sigurinë e anijeve .


Në 1386 Polonia dhe Lituania bashkojë , së
shpejti duke fituar rajonin rreth Gdansk nga
kalorësit gjermanik . Në bregun e kundërt të
detit , të tre mbretëritë skandinave janë të
bashkuar në vitin 1389 ; monarkia e re përfshin
Stokholm , më parë një qytet i pavarur
Hanseatike . Një shekull më vonë , kur Ivan III
anekset Novgorod, ai përjashton tregtarët
gjermane .

Faktorë të tillë të kontribuojë në rënien
graduale të Ligës Hanseatike . Ajo që filloi si një
bashkim pozitive për promovimin e tregtisë
bëhet një ligë kufizuese , duke u përpjekur për
të mbrojtur interesat gjermane kundër
konkurrentët e huaj . Por ndërmarrjet e mëdha
të zbehet ngadalë . Dietë përfundimtare
Hanseatike mbahet si vonë si 1669 .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful