Cele 24 de reguli de aur cu privire la

:

Limbajul corpului – cum sã întelegi femeile
de Nefertiti În viata mea am întâlnit suficienti bãrbati neinspirati încât sã consider cã este nevoie de acest articol. În eterna joacã de-a soarecele si pisica dintre femei si bãrbati, pentru a ne întelege, aveti nevoie de un mic ajutor. Dacã te uiti cu atentie la o femeie poti obtine o multime de informatii altfel spuse în mii de cuvinte. Asta-i ideea acestui articol, sã ne facã nouã femeilor viata mai plãcutã si sã lumineze un pic mintile bãrbatilor. Te vrea, nu te vrea? Cuvintele ei s-ar putea sã fie ambigue, dar limbajul corpului ei spune totul. Imagineazã-ti: Ai spus “Noapte bunã” acum 2 secunde unei femei superbe pe care tocmai ai întâlnit-o si speri s-o revezi. “Te sun peste câteva zile” spui tu entuziast si ea-ti rãspunde cu “M-ar bucura nespus” ridicându-si mâna stângã si fluturându-si degetele într-un mod care tie ti se pare foarte sexy pentru un gest de la revedere. Rãmâi rânjind în timp ce ea se îndreaptã rapid spre masina ei. Începi sã te bucuri si astepti a doua zi s-o suni asa cum ai promis, dar la telefon auzi vocea ei spunând “M-am gândit cã noi doi nu avem suficient de multe lucuri în comun ca sã mai fie cazul sã ne întâlnim”. “Ciudat”, nu? De unde a mai scos-o si pe asta? N-a spus ea cã s-ar bucura sã o sun? Care-i problema? Problema este cã în stadiul de euforie pe care l-ai avut gândindu-te la o reîntâlnire promitãtoare, i-ai auzit vorbele, dar n-ai luat aminte la semnele pe care ea le-a trãdat, limbajul corpului. N-ai observat cã îndepãrtându-se de tine, ridicând mâna ca pe o barierã subtilã în fata ei pentru a te tine departe, fluturând mesajul de “la revedere”, corpul ei a dezmintit orice cuvânt i-ar fi iesit din gurã. Probabil nici mãcar ea n-a realizat la
1

nivel constient cã avea rezerve privind o viitoare întâlnire cu tine, dar corpul ei stia deja si te-a avertizat cu mesajele de rejectie. Tu, nepercepând aceste mesaje, evident cã ai fost ghidat cãtre o idee gresitã. Dacã vrei sã întelegi o femeie ia aminte cã orice gest pe care-l face este la fel de important ca orice cuvânt pe care-l spune, uneori chiar mai important. Oricum, ea nu poate sã fie întotdeauna 100% sincerã, de exemplu, dacã ar veni la tine si ti-ar spune cã e topitã dupã tine ar pãrea disperatã sau usuraticã. Sau dacã nu-i interesatã de “oferta” ta poate cã n-ar vrea sã-ti rãneascã sentimentele spunându-ti direct asta. Din fericire, limbajul corpului ei este mai putin elaborat la nivel constient ceea ce înseamnã cã întelegându-l poti avea mai multe sanse sã-ti dai seama ce gândeste si ce simte ea cu adevãrat. Asa îti vei putea da seama cã este cazul sã-ti schimbi atitudinea, sã treci la urmãtoarea femeie sau când este timpul sã aplici lovitura decisivã. Asa cã data viitoare când te vezi cu o femeie, nu uita sã urmãresti urmãtoarele semne (atentie sã nu uiti s-o si asculti). Cu cât mai multã practicã cu atât mai multe sanse ai sã-ti dai seama ce se întâmplã cu adevãrat în capul unei femei. Si cine stie, poate cã si ea s-ar bucura sã întâlneascã într-un final un bãrbat care s-o înteleagã cu adevãrat. 1. Dacã se uitã direct în ochii tãi pentru ceva mai mult timp, e interesatã. (Ai putea sã te uiti si tu la ea cu privirea ta de crai dar nu exagera! Exagerând nu faci decât s-o incomodezi mai ales dacã ajungi sã consideri cã ochii ei sunt la nivelul bustului) 2. Dacã se apropie de tine, e atrasã. Dacã se apropie suficient de mult încât sã-ti poatã sopti în ureche, e cazul sã întelegi cã vrea sã fiti chiar si mai apropiati. 3. Dacã se depãrteazã de tine înseamnã cã se distanteazã de ceea ce spui sau chiar de tine. Schimbã-ti atitudinea imediat! 4. Dacã zâmbeste doar cu gura nu si cu ochii, e mai mult decât probabil cã doar încearcã sã fie politicoasã. 5. Dar dacã-i poti vedea ambele rânduri de dinti atunci când zâmbeste, e cu adevãrat bucuroasã sã fie cu tine. 6. Dacã palmele îi sunt deschise, aratã sinceritate si receptivitate si nu ascunde nimic de tine.

2

7. Dacã pumnii îi sunt înclestati sau dacã are palmele strânse, înseamnã cã este supãratã sau cã se protejeazã de tine. (Aici mai este si varianta extremã când poate cã se pregãteste sã sarã pe tine de plãcere -> numai dacã te cheamã Brad Pitt sau similar) 8. Dacã-si “iteste” capul spre tine sau dacã te priveste peste umãrul usor ridicat înseamnã cã are deja afectiune pentru tine. 9. Dacã se joacã cu vârful firelor de par, acesta-i un semn clasic de flirt. 10. Dacã-si dã pãrul de pe gât spre spate lãsându-si gâtul gol înspre tine acesta este un gest de supunere oferindu-se vulnerabilã tie - un semn de atractie fatã de tine. Similare sunt si gesturile în care-ti aratã încheieturile interioare ale mâinilor. 11. Dacã bate ritmuri cu degetele, înseamnã cã-i plictisitã, nerãbdatoare sau enervatã. 12. Dacã stã picior peste picior arãtând spre tine cu cel din fatã, este un semn cã te-a remarcat si trebuie sã nu te deplasezi în altã parte. 13. Dar dacã-si balanseazã piciorul din fatã înspre tine, considerã acesta un adevãrat sut în fund. 14. Dacã-si ascunde fata cu mâna sau cu un meniu, se protezeazã de tine sau te minte cu ceva. 15. Dacã sprijinã obrazul cu palma înseamnã cã încã evalueazã situatia si este cazul s-o convingi repede cu ceva pentru cã urmeazã sã treacã în starea de obositã sau enervatã. 16. Dacã-si acoperã gura cu mâna, nu este de acord cu ce spui tu sau preferã sã nu spunã ce gândeste cu adevãrat. 17. Dacã se îmbujoreazã, urechile-i devin rosii sau pieptul i se înroseste, este nervoasã, nelinistitã si probabil chiar atrasã de tine.
3

18. Dacã-si umezeste buzele cu vârful limbii este un semn foarte bun! Dacã-si dã cu ruj în prezenta ta, asta-i chiar si mai bine mai ales dacã face acestã actiune cu încetinitorul. 19. Dacã are mâinile încrucisate este în defensivã. 20. Dacã-ti atinge mâna, este prietenoasã si asta-i un semn foarte bun. Dacã face asta cu mai toatã lumea, asta nu înseamnã cã-i de rãu, înseamnã cã nu-i displaci. 21. Dacã-ti atinge orice altã parte a corpului inseamnã cã vrea cu sigurantã sã te cunoascã mai bine. 22. Dacã se freacã de tine, chiar te vrea cu adevãrat … doar dacã nu face asta ca sã-i faci loc sã se ducã pânã la toaletã. 23. Dacã o vezi în general tensionatã întreab-o politicos dacã a avut o zi dificilã. Dacã n-a avut, înseamnã cã tu esti de vinã! Încearcã rapid s-o faci sã râdã, invit-o la un dans sau mãcar ofera-i încã o bauturã. 24. Dacã pare în general relaxatã, bravo, ai fãcut treabã bunã - îi place sã fie cu tine si este deschisã pentru viitoare actiuni. Dacã o mentii pe linia asta, o sã ajungã în bratele tale. OK, acum când aveti deja niste informatii pretioase la îndemânã, poate este cazul sã învãtati si câteva tactici si replici de introducere. * Dacã vrei sã declansezi mesaje ale corpului primitoare din partea femeii, este cazul sã-ti folosesti celalalt limbaj, articulat si cu esentã, ca s-o atragi. Cuvintele alese cu grija, frazele cu sens, toate au importantã. În timpul liber încearcã sã te gândesti la ce ai putea spune unei femei ... ca sã nu te prezinti nepregãtit. * Foloseste-ti simtul umorului. Dacã poti s-o faci sã râdã, esti deja la jumãtatea drumului. (Dacã ai bancuri care ar putea-o jigni sau deranja, uitã-le! Nu este mod mai rapid decât bancurile proaste pentru a primi dezaprobarea ei definitivã. Fãrã bãdãrãnii!)

4

* Dacã sunteti la o petrecere sau la un pub si v-ati vãzut de mai mult de 10 minute, întreab-o dacã doreste sã-i aduci o bãuturã. (Asta ar pãrea rudimentarã ca tehnicã, dar ai rãmâne surprins de câti bãrbati ignorã aceste mici gesturi de atentie) * Întrodu-o persoanelor care te salutã si înclude-o în conversatii. Aratã-te prietenos cu amicii ei, dar nu prea prietenos cu amicele ei! * Aratã-te entuziast privind aspectele vietii pe care le apreciezi. Dacã sunt aspecte pe care le urãsti, nu le aduce în discutie. * Femeile se plâng deseori de bãrbatii care vorbesc prea mult despre ei deci strãduiete sã afli si care sunt atractiile ei. Încearcã sã pui întrebãri deschise de genul “Si cum este sã fi economistã într-o lume atât de agitatã finaciar?” sau “Cum este sã cresti având încã douã surori?” * La întrebãrile ei rãspunde adãugând cel putin încã o întrebare la final care sã arate interesul tãu în discutie. * Dacã te piseazã cu o discutie care nu te intereseazã deloc, în loc sã-i tai replicile direct, încearcã sã împingi discutia spre alte subiecte comune. (Dacã nu gãsesti nici un subiect comun, e cazul sã cauti altã femeie!) * Mentine contactul vizual cu ea în timp ce vorbeste si asigurã-te cã n-o întrerupi. * Vorbeste la nivel neutru sau pozitiv despre alte femei. (În special despre fostele prietene. Fraternizarea femeilor nu-i basm) * Complimenteazã-i ideile, felul în care se exprimã, râsul, zâmbetul, privirea … pe scurt, orice-ti place la ea si nu implicã înfãtisarea sau corpul ei. (Pãstreazã-ti complimentele privind aspectul ei fizic pentru prima întâlnire adevãratã cu ea când vei exclama entuziast cât de bine aratã chiar în secunda nr.1 în care o vezi) Vã urez succes si ochi atenti.

5